Davee Elküldve Március8, 2015 Megoszt Elküldve Március8, 2015 Sziasztok! Van egy 2008-as 1.4-es astrám soha nem volt vele semmi bajom, de most nem indul. Kb.3 hétig nem inditottam be nem volt benne akksi. Most tettem akkut bele, elindult 5 másodpercre majd leállt azóta nem indul az önindító teker. A motorházrerő alatt középen felül van egy alkatrész, ami halk kattogó hangot szokott adni a gyujtás bekapcsolásakor utána elhallgat, de most ez folyamatosan sípol. Mi lehet a baj? Így a szerelőig se tudok elmenni. Ha valakinek van ötlete segítsen! Eőre is köszönöm. Villogtasd ki és kiderül, gáz és fékpedál benyom, gyújtás ráad, és a km számláló helyén figyeld a hibakódokat az ECN felirat alatt, ha megvan írd meg és tudunk pontosabban mondani, mert így bármi lehet. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jani555 Elküldve Március8, 2015 Megoszt Elküldve Március8, 2015 Villogtasd ki és kiderül, gáz és fékpedál benyom, gyújtás ráad, és a km számláló helyén figyeld a hibakódokat az ECN felirat alatt, ha megvan írd meg és tudunk pontosabban mondani, mert így bármi lehet. Beindult! A kijelző 00000-át mutatott,ezért elkeztem önindítózni kb. 10 percig tekertettem megszakitásokkal, már majdnem kihalt az akku és akkor elindult. Lehet a 3 hét pihenő miatt nem idult. Köszi a gyors reagálást! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jani555 Elküldve Március8, 2015 Megoszt Elküldve Március8, 2015 Még egy kérdés,a setting gomb megnyomása után előjön a rejtett menü azt szeretném tudni melyik mit jelent? A hőfokot és a sebességet tudom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bat83 Elküldve Március9, 2015 Megoszt Elküldve Március9, 2015 Sziasztok! 2 hete nagyjából hogy komplett fékcsere volt elől és hátúl az astrán. Trw tárcsa és betét került fel. Azóta nagyjából 100 km-t tettem meg. Tegnap tolattam ki lassan a parkolóból és halk csikorgo hangott hallottam a jobb első tárcsától. Menetközben és fékezéskor nem hallani semmilyen hangot. Mi lehet a probléma, nem kopott még össze? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Március9, 2015 Megoszt Elküldve Március9, 2015 Sziasztok! 2 hete nagyjából hogy komplett fékcsere volt elől és hátúl az astrán. Trw tárcsa és betét került fel. Azóta nagyjából 100 km-t tettem meg. Tegnap tolattam ki lassan a parkolóból és halk csikorgo hangott hallottam a jobb első tárcsától. Menetközben és fékezéskor nem hallani semmilyen hangot. Mi lehet a probléma, nem kopott még össze? Szerintem még nem kopott össze kb 500km azért kell neki általában, persze ez függ attól is, hogy mennyit és milyen intenzitással fékezel, én csere után direkt szoktam egy kicsit "vasalni" a féket. Egyébként sok olcsó fékbetét (tiéd nem tudom melyik kategória) nem tartalmaz rezet, amitől megszűnne a nyikorgás, ezért van amelyiknél melegen mindig van némi hang. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Március9, 2015 Megoszt Elküldve Március9, 2015 Nekem is TRW van elöl-hátul. A tárcsák és a betétek is TRW komletten lett cserélve minden. Nálam nincs semmilyen hangja. Az első pár száz kilométeren érdemes hosszabban gyengébbeket fékezni, hogy a felület ne égjen meg amíg be nem kopik. Ez benne volt a gyári csomagolásban lévő papíron. A "vasalást" kifejezetten tiltja a gyártó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bat83 Elküldve Március9, 2015 Megoszt Elküldve Március9, 2015 Nekem is TRW van elöl-hátul. A tárcsák és a betétek is TRW komletten lett cserélve minden. Nálam nincs semmilyen hangja. Az első pár száz kilométeren érdemes hosszabban gyengébbeket fékezni, hogy a felület ne égjen meg amíg be nem kopik. Ez benne volt a gyári csomagolásban lévő papíron. A "vasalást" kifejezetten tiltja a gyártó. Menetközben illetve fékezéskor az enyémnek sincs hangja csupán tegnap mikor nagyon lassan gurultam ki a parkolóból némi halk csikorgó hangott hallottam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Március10, 2015 Megoszt Elküldve Március10, 2015 Nekem is TRW van elöl-hátul. A tárcsák és a betétek is TRW komletten lett cserélve minden. Nálam nincs semmilyen hangja. Az első pár száz kilométeren érdemes hosszabban gyengébbeket fékezni, hogy a felület ne égjen meg amíg be nem kopik. Ez benne volt a gyári csomagolásban lévő papíron. A "vasalást" kifejezetten tiltja a gyártó. Vasalni már nem is tudod, mert a fék és gáz egyszeri használatát észleli a rendszer és az utóbbit letiltja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Március10, 2015 Megoszt Elküldve Március10, 2015 Nekem is TRW van elöl-hátul. A tárcsák és a betétek is TRW komletten lett cserélve minden. Nálam nincs semmilyen hangja. Az első pár száz kilométeren érdemes hosszabban gyengébbeket fékezni, hogy a felület ne égjen meg amíg be nem kopik. Ez benne volt a gyári csomagolásban lévő papíron. A "vasalást" kifejezetten tiltja a gyártó. Rossz jelzőt használtam, illetve rosszul fejeztem ki magam, nem konkrétan a satufékre gondoltam, hanem finoman rálépek a fékre, amikor érzem, hogy fogja az autót akkor tartom a gázt és úgy megyek egy egyenes szakaszon egy ideig, bocs a rossz fogalmazásért... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
White07 Elküldve Március16, 2015 Megoszt Elküldve Március16, 2015 Sziasztok! Segítsetek kérlek. A jobb kereknel belülről látom, hiányzik egy csavar ami műanyag belső sárvédőt a lemezhez fogja. Tudnátok segíteni, hogy milyen csavar kell ide? Ha megvan csavar egyszerűen visszateszem? Bocs, ha nagyon fogalmatlan a kerdes! Köszi előre is!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bat83 Elküldve Március16, 2015 Megoszt Elküldve Március16, 2015 Menetközben illetve fékezéskor az enyémnek sincs hangja csupán tegnap mikor nagyon lassan gurultam ki a parkolóból némi halk csikorgó hangott hallottam. Sajnos a fék problémám nem oldódott meg mert tegnap nagyon lassú előre gurulásnál és balra kormányozásnál mintha szorulna valami de csak bizonyos fokban elfordított kormánynál lehet hallani. Holnap lekapom a kereket és megnézem mi lehet a baj bár nem vagyok egy szaki :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
SASS89 Elküldve Március17, 2015 Megoszt Elküldve Március17, 2015 Sziasztok, Hatso fektarcsa es fekpofa csere elott allok. Neten talatam 240mm es 264mm tudnatok segiteni hogy meilyik talal az automhoz? Astra H Caravan 1.7 CDTI 2005.02 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Március17, 2015 Megoszt Elküldve Március17, 2015 Sziasztok, Hatso fektarcsa es fekpofa csere elott allok. Neten talatam 240mm es 264mm tudnatok segiteni hogy meilyik talal az automhoz?Astra H Caravan 1.7 CDTI 2005.02Nálam hátul 264-es van, elöl 280-as. Szintén 1.7CDTI 2005.03. havi, igaz 5 ajtós.Szerintem a 240-es csak a 4 lyukas kerékrögzítéshez van. De ha rámérsz az a biztos. Akár csak mérőszalaggal, hogy milyen átmérőjű a rajta lévő tárcsa.De 80%, hogy a kombira is a 264-es való. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Március17, 2015 Megoszt Elküldve Március17, 2015 Sziasztok, Hatso fektarcsa es fekpofa csere elott allok. Neten talatam 240mm es 264mm tudnatok segiteni hogy meilyik talal az automhoz? Astra H Caravan 1.7 CDTI 2005.02 240-es a 4x100-hoz van, ha neked 5x110-es akkor 264-es. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Március17, 2015 Megoszt Elküldve Március17, 2015 Sziasztok, Hatso fektarcsa es fekpofa csere elott allok. Neten talatam 240mm es 264mm tudnatok segiteni hogy meilyik talal az automhoz? Astra H Caravan 1.7 CDTI 2005.02 240-es a 4x100-hoz van, ha neked 5x110-es akkor 264-es. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hafes Elküldve Március19, 2015 Megoszt Elküldve Március19, 2015 Sziasztok! Pár napja furcsa dübörgő hangokra lettem figyelmes (ezt máshogy nem tudom megfogalmazni) az első futómű felől mikor rosszabb úton megyek. Szóval nem kopog,nem nyiszorog hanem ilyen mély hangon dübörög. Futóművel foglalkozóhoz kellene mennem ugye? Csak azért érdeklődöm itt előre hátha valaki már járt így és akkor nagyjából képben lennék hogy miket kell cserélni,nehogy még valami mást is cseréljen a szerelő. :icon1: Köszönök minden segitséget előre is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Március19, 2015 Megoszt Elküldve Március19, 2015 Sziasztok! Pár napja furcsa dübörgő hangokra lettem figyelmes (ezt máshogy nem tudom megfogalmazni) az első futómű felől mikor rosszabb úton megyek. Szóval nem kopog,nem nyiszorog hanem ilyen mély hangon dübörög. Futóművel foglalkozóhoz kellene mennem ugye? Csak azért érdeklődöm itt előre hátha valaki már járt így és akkor nagyjából képben lennék hogy miket kell cserélni,nehogy még valami mást is cseréljen a szerelő. :icon1: Köszönök minden segitséget előre is.Nem cseréltél mostanában felnit, gumit? Csak mert én is mindig meglepődök, mikor tavasszal átrakom a 17-es szettet. Sokkal hangosabban, tényleg úgy dübörögve kördül. Főleg lépésben való haladéskor tűnik fel. De pár út után megszokom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hafes Elküldve Március19, 2015 Megoszt Elküldve Március19, 2015 Nem cseréltél mostanában felnit, gumit? Csak mert én is mindig meglepődök, mikor tavasszal átrakom a 17-es szettet. Sokkal hangosabban, tényleg úgy dübörögve kördül. Főleg lépésben való haladéskor tűnik fel. De pár út után megszokom. Majd hétvégén lesz a csere,megy fel a nyári 17es. Nekem a téli 16os,na az hangos. :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Március20, 2015 Megoszt Elküldve Március20, 2015 Majd hétvégén lesz a csere,megy fel a nyári 17es. Nekem a téli 16os,na az hangos. :icon1: Nálam pont fordítva van. A jó ballonos téli 15-ös gyakorlatilag hangtalan a nyári "rázós", dübörgős 17-eshet képest. Én majd húsvét körül cserélem át. Akkor úgy is otthon leszek, lesz időm átszerelni. Na meg reggel azért még bőven 7 fok alatt van a hőmérséklet, a legutóbbi hétvégén még havas úton autóztam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisp113 Elküldve Március20, 2015 Megoszt Elküldve Március20, 2015 Nálam pont fordítva van. A jó ballonos téli 15-ös gyakorlatilag hangtalan a nyári "rázós", dübörgős 17-eshet képest. Én majd húsvét körül cserélem át. Akkor úgy is otthon leszek, lesz időm átszerelni. Na meg reggel azért még bőven 7 fok alatt van a hőmérséklet, a legutóbbi hétvégén még havas úton autóztam. Még nálam is van érezhető különbség 16-15 között. (amúgy ma reggel még jeget kellett kaparnom) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra H. Elküldve Március21, 2015 Megoszt Elküldve Március21, 2015 Sziasztok! Van egy Astra H-m, 1.7, Z17DTL motorkódú. Olyat csinál,hogy menet közben elmegy a műszerfal világítás,a mutatók nullára esnek,mintha nem kapna áramot,majd 3-4 másodperc múlva visszajön minden és elkezd villogni az elakadásjelző,vagy az utastér világítás kapcsol be,amit nem lehet lekapcsolni, vagy a hibajelző lámpák valamelyike világít (légzsák,töltés,autókulcs). Ezt kb fél éve csinálta pár alkalommal,akkor kiszedtem az utastér világítás izzóját és abba hagyta a dolgot,de most megint elkezdte. Volt már valakinek ilyen? Előre is köszi a választ. Link to comment Megosztás: More sharing options...
joma Elküldve Március22, 2015 Megoszt Elküldve Március22, 2015 (edited) Sajnos a fék problémám nem oldódott meg mert tegnap nagyon lassú előre gurulásnál és balra kormányozásnál mintha szorulna valami de csak bizonyos fokban elfordított kormánynál lehet hallani. Holnap lekapom a kereket és megnézem mi lehet a baj bár nem vagyok egy szaki :) Szia! Nem vagy szaki, de hátha segítséggel megoldható a féktárcsa csere. Néhány tapasztalat. A tárcsák nálam nem jöttek le egyszerűen, rá volt gyógyulva mindkettő. Még az eredetiek voltak. Ütögetni kalapáccsal a tárcsát nem szabad, mert a kerékcsapágyat szétvered. Fújtam én minden varázsszerrel minden lyukba a környéken, de nem akart megindulni. Célszerszám készítés, 40-es zártszelvény, hosszabb mint a tárcsátmérő, két 10-es furat a két szélére. A furattávolságot később kapod meg. Most jön a durvább része, flexszel bevágsz a tárcsába egymással szemben két "U" alakot, ide fogod a 10-es csavar fejét becsúsztatni( a fej rendesen feküdjön fel, ne pattanjon ki feszítéskor). Flexeléssel vigyázni, a szikrával mit teszel tönkre. Most jön a zártszelvény furattávolsága, beteszel két csavart a két "U" résbe, a csavar tengelytávolságát leméred és már lehet fúrni a zártszelvényt. innentől kezdeve azt hiszem nem kell tovább magyarázni. A zártszelvény középen a kerékagyra támaszkodik, nem a csapágyat feszíti. Az összeszerelésnél, amikor a féknyerget fel kell tenni, előtte a dugattyút vissza kell tolni, erről van sok videó fenn jútúbon. Módosítva Március22, 2015 : joma Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Március22, 2015 Megoszt Elküldve Március22, 2015 A tárcsák nálam nem jöttek le egyszerűen, rá volt gyógyulva mindkettő. Még az eredetiek voltak. Ütögetni kalapáccsal a tárcsát nem szabad, mert a kerékcsapágyat szétvered. Fújtam én minden varázsszerrel minden lyukba a környéken, de nem akart megindulni. Ha ennyit nem bir ki a csapagy, akkor mi van uthibaknal es hasonloknal? Nyilvan nem jo esz nelkul utni, de azert egy - ket kisebb utesre le szokott jonni; ha ez artana a csapagynak, az regen rossz lenne... Raadasul a csapagy nem fixen all, van egy kis mozgasa a feltengellyel egyutt, tehat nem az tortenik, mint amikor egy satuba fogott csapagyat kezdesz utlegelni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Március23, 2015 Megoszt Elküldve Március23, 2015 Nekem is úgy vették le Opel szervizben a tárcsákat, hogy kalapáccsal 3-4-szer rávertek. Kibírta. Sőt, legutóbb, mikor a kerékőrt próbálták levenni, úgy próbálták meg megindítani a csavart hogy nagykalapáccsal jó erősen többször rásóztak. Utána én is biztos, ami biztos elvittem egy futómű ellenőrzésre, nehogy valamit elüssenek. De semmi probléma nem volt ebből. Úgyhogy úgy néz ki ennyit kibír. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Március23, 2015 Megoszt Elküldve Március23, 2015 Nekem is úgy vették le Opel szervizben a tárcsákat, hogy kalapáccsal 3-4-szer rávertek. Kibírta. Sőt, legutóbb, mikor a kerékőrt próbálták levenni, úgy próbálták meg megindítani a csavart hogy nagykalapáccsal jó erősen többször rásóztak. Utána én is biztos, ami biztos elvittem egy futómű ellenőrzésre, nehogy valamit elüssenek. De semmi probléma nem volt ebből. Úgyhogy úgy néz ki ennyit kibír. A csapagynal nem azonnali effektusrol van szo; kell egy ido, amig annyira kikopik, hogy hallani fogod. Sok nagy katyu is segithet leroviditeni a csapagy eletet, es erzesre sokkal tobb atrocitas eri normal hasznalat kozben, mint a fektarcsara mert nehany kalapacsutestol. Egyebkent a fektarcsat (ha nem kukaba megy) elvileg azert nem szabad utni, mert elrepedhet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts