Stefan Elküldve Augusztus10, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2007 Szerintem... Szerintem is B) Biztos, hogy ez sem lenne pontos. Ha nagyon ragaszkodnánk a pontossághoz (német precizítás :) ), akkor egy átfolyásmérőt kéne használni, ami valós időben mutatná, hogy éppen a terheléshez képest mennyi fogyaszt a motor. Gondolom vannak ilyenek, pl. board computer formájában :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FBalazs Elküldve Augusztus10, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2007 Beledöntest 10lityi benyát, aztán megnézed mennyit tudsz elmenni. Ezt Repeat Until "meg nem unom" ciklusba rakod, és kiértékeled a végeredményt B) Sok méréssel csökkentheted a mérési hibát... Ennél jobbat és "olcsóbbat" nem tudsz mondani :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Augusztus10, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2007 :) Én is maradok a jó öreg napi km. számlálónál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
attis Elküldve Október27, 2007 Megoszt Elküldve Október27, 2007 :lol: Én is maradok a jó öreg napi km. számlálónál. ja,a zsebszámológép legalább pontos :lol: BC: kerek 100 km után lefotóztam, az alábbia adatokkal: megtett út: 100,1 km felhasznált üzemanyag: 6,2 L Átlagfogyi: 6,3 Ltr/100km Ez ugye általános iskola 4-ik osztály, számolási hiba , egyes!!! Tehát a saccométer helyett zsebszámológép :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
vid Elküldve Október27, 2007 Megoszt Elküldve Október27, 2007 ja,a zsebszámológép legalább pontos :lol: BC: kerek 100 km után lefotóztam, az alábbia adatokkal: megtett út: 100,1 km felhasznált üzemanyag: 6,2 L Átlagfogyi: 6,3 Ltr/100km Ez ugye általános iskola 4-ik osztály, számolási hiba , egyes!!! Tehát a saccométer helyett zsebszámológép :lol: Ez nem feltétlenül hiba, noha furcsán néz ki. A felhasznált üzemanyag a kijelző szerint 6,2l volt, ami valójában 6,2xl lehetett, amit átlagfogyiként már kerekítve 6,3l-nek írt ki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
attis Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 Ez nem feltétlenül hiba, noha furcsán néz ki. A felhasznált üzemanyag a kijelző szerint 6,2l volt, ami valójában 6,2xl lehetett, amit átlagfogyiként már kerekítve 6,3l-nek írt ki. Szóval parír-ceruza a biztos. Nem minthe pár deci ide vagy oda számítana :( Mindenesetre 3000 km után leesett 5.5-re a fogyasztás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPeter Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 az a kis eltérés bőven kijöhet abból is, hogy 40-50 litert tankolva már litereket csalnak a kútfejek... Link to comment Megosztás: More sharing options...
attis Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 az a kis eltérés bőven kijöhet abból is, hogy 40-50 litert tankolva már litereket csalnak a kútfejek... Hmmm... A kútoszlop jelezte mennyiségtől nem függ a BC számítása... Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPeter Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 Hmmm... A kútoszlop jelezte mennyiségtől nem függ a BC számítása... az nem, de itt a bc által számolt átlag vs. kútfej által mondott liter + számláló adataiból kiszámolt átlag volt a kérdés nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
attis Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 az nem, de itt a bc által számolt átlag vs. kútfej által mondott liter + számláló adataiból kiszámolt átlag volt a kérdés nem? nem. a bc által kiírtak nem egyeztek önmagukkal... legalábbis az ismert matematikai osztás alápkán nem :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPeter Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 nem. a bc által kiírtak nem egyeztek önmagukkal... legalábbis az ismert matematikai osztás alápkán nem :( jaaa, tényleg, sikerült értelmeznem a fentebb írtakat :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
wuszter Elküldve November25, 2007 Megoszt Elküldve November25, 2007 Most jutottam el odáig hogy megnézzem mennyit is eszik az Astrám.Hát mint mondjak nagyon elszomorodtam amikor meglett az eredmény.Nekem 1.6 Easytronicos benzines Astrám van. 110 km-t mentem vele és 12,6 litert fogyasztott 60% városi és 40% közúti forgalomban.Ráadásul a max tempó sem volt több 140km/h-nál. Kérdésem az lenne,hogy a teljesítményt és ezáltal a fogyasztást lehet-e szabályozni akár számítógéppel akár máshogy? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dini Elküldve November25, 2007 Megoszt Elküldve November25, 2007 Most jutottam el odáig hogy megnézzem mennyit is eszik az Astrám.Hát mint mondjak nagyon elszomorodtam amikor meglett az eredmény.Nekem 1.6 Easytronicos benzines Astrám van. 110 km-t mentem vele és 12,6 litert fogyasztott 60% városi és 40% közúti forgalomban.Ráadásul a max tempó sem volt több 140km/h-nál. Kérdésem az lenne,hogy a teljesítményt és ezáltal a fogyasztást lehet-e szabályozni akár számítógéppel akár máshogy? HA uj akkor fog ez meg lejebb menni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
akzo Elküldve November25, 2007 Megoszt Elküldve November25, 2007 Most jutottam el odáig hogy megnézzem mennyit is eszik az Astrám.Hát mint mondjak nagyon elszomorodtam amikor meglett az eredmény.Nekem 1.6 Easytronicos benzines Astrám van. 110 km-t mentem vele és 12,6 litert fogyasztott 60% városi és 40% közúti forgalomban.Ráadásul a max tempó sem volt több 140km/h-nál. Kérdésem az lenne,hogy a teljesítményt és ezáltal a fogyasztást lehet-e szabályozni akár számítógéppel akár máshogy? Nekem is csóválta a fejét a szervizes,amikor meglátta a 12 liter feletti átlagfogyasztást...persze azt nem tudta,hogy 50km-e nulláztam, hosszú-hosszú órákat álldogáltam dugókban,hideg motorral 5km-eket mentem...sokszor kellett rohanni ezzel együtt... azóta csökken természetesen...sajnos hidegen többet eszik,ahogy elnézem,télen alapból is valamivel többet eszik a kocsi... Link to comment Megosztás: More sharing options...
akzo Elküldve November27, 2007 Megoszt Elküldve November27, 2007 Nekem is csóválta a fejét a szervizes,amikor meglátta a 12 liter feletti átlagfogyasztást...persze azt nem tudta,hogy 50km-e nulláztam, hosszú-hosszú órákat álldogáltam dugókban,hideg motorral 5km-eket mentem...sokszor kellett rohanni ezzel együtt... azóta csökken természetesen...sajnos hidegen többet eszik,ahogy elnézem,télen alapból is valamivel többet eszik a kocsi... azóta 9.1 lett, nullázás nélkül:) lesz ez még jobb is:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dini Elküldve November28, 2007 Megoszt Elküldve November28, 2007 Nekem jellenleg 5,8L/100km :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
akzo Elküldve November28, 2007 Megoszt Elküldve November28, 2007 Nekem jellenleg 5,8L/100km :( persze,mert dízel...amúgy érdekességképp: http://totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=68561 http://totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=68179 ugyanaz a kocsi,ugyanaz a motor... azért én nem tartom túl hihetőnek,hogy 5ezres fordulaton csak 6.5et eszik...az enyém olyankor közelít a tizeshez...(rég néztem,de 8 fölött lehet valahol) Link to comment Megosztás: More sharing options...
attis Elküldve November29, 2007 Megoszt Elküldve November29, 2007 Nekem jellenleg 5,8L/100km :P Nekem most 6,4. 1.7 caravan. Autópálya+bp-i araszolás a csúcsokban. Sok? A pillanatnyit nézegetve, mintha 100-as tempónál dimbes dombos helyen többet enne, mint 130-nál. Mindkettő tempomatos. Kimérni nincs türelmem, tehát csak érzés :( Úgy tűnik nagyon nyomhattam neki. Papír-ceruza szerint 5.9 l/100 km... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Findzs Elküldve Január10, 2008 Megoszt Elküldve Január10, 2008 nekem 1.4 benzines van ugy szoktam lemérni hogy megvárom mikor villan ki a sárga jelzés akkor tankolok bele mondjuk 20 litert és nullázom a számlálót majd mikor ujra kivillan akkor megnézem mennyi km -t mentem ez elég biztosnak tünik mert nyilván ugyanakkor villan fel a benzinmérő figyelmeztető sárga led többször lemértem volt mikor 10 literrel volt mikor 30 al és átlagosan mindig olyan 6,2-6,6 jött ki mondjuk én nem is nyomom neki öregurasan vezetek vegyes használatban város országut (nincs autopálya) de ha odalépek neki (1 évben 1x) 140-160 körül akkor már simán bekapja a 8,5-9 litert Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dini Elküldve Január10, 2008 Megoszt Elküldve Január10, 2008 nekem 1.4 benzines van ugy szoktam lemérni hogy megvárom mikor villan ki a sárga jelzés akkor tankolok bele mondjuk 20 litert és nullázom a számlálót majd mikor ujra kivillan akkor megnézem mennyi km -t mentem ez elég biztosnak tünik mert nyilván ugyanakkor villan fel a benzinmérő figyelmeztető sárga led többször lemértem volt mikor 10 literrel volt mikor 30 al és átlagosan mindig olyan 6,2-6,6 jött ki mondjuk én nem is nyomom neki öregurasan vezetek vegyes használatban város országut (nincs autopálya) de ha odalépek neki (1 évben 1x) 140-160 körül akkor már simán bekapja a 8,5-9 litert Hát a mérési pontosag érdekes mert inteligen aszámitogép és ha pl ha autopályázol akkor mar 140km az üres tank elött szól azaz kivillan a lámpa ha füuton közlekedsz akkor 80-70 körül az utolso megtett 20km átlagsebeségének megfelelően villantja ki a lámpát :huh: Én megjatam németországo autopályán 4,9L/100km el :lol: egy hete 1200km alatt :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
akzo Elküldve Január10, 2008 Megoszt Elküldve Január10, 2008 Hát a mérési pontosag érdekes mert inteligen aszámitogép és ha pl ha autopályázol akkor mar 140km az üres tank elött szól azaz kivillan a lámpa ha füuton közlekedsz akkor 80-70 körül az utolso megtett 20km átlagsebeségének megfelelően villantja ki a lámpát :huh: Én megjatam németországo autopályán 4,9L/100km el :lol: egy hete 1200km alatt :D Nekem meg 9.3l/100km a fogyasztásom...BPen belül 1-2-5 kmes távokat megyek mindig...szegény motor be sem tud melegedni,azért... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Findzs Elküldve Január14, 2008 Megoszt Elküldve Január14, 2008 Hát a mérési pontosag érdekes mert inteligen aszámitogép és ha pl ha autopályázol akkor mar 140km az üres tank elött szól azaz kivillan a lámpa ha füuton közlekedsz akkor 80-70 körül az utolso megtett 20km átlagsebeségének megfelelően villantja ki a lámpát :huh: Én megjatam németországo autopályán 4,9L/100km el :lol: egy hete 1200km alatt :) nekem nincsen benne komputer Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dini Elküldve Január14, 2008 Megoszt Elküldve Január14, 2008 nekem nincsen benne komputer kell bee dobni egyet! Kell szerezni egy Bc kijelzőt és feéprogramoztatni :huh: ennyi de lehet bc kijelződ is van cak nincs felprogtamozva :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
attis Elküldve Január17, 2008 Megoszt Elküldve Január17, 2008 kell bee dobni egyet! Kell szerezni egy Bc kijelzőt és feéprogramoztatni :huh: ennyi de lehet bc kijelződ is van cak nincs felprogtamozva :lol: Kidobtam 12.000-nél a levegőszűrőt, ennek hatására lement vagy fél lityóval a fogyim. Annak tükrében, hogy az autón milyen szmetyó volt és az a légbeömlő tölcsér mit összeszedhetett ... nem is csoda. Szóval maradok a 10e km-kénti légszűrő cserénél! a. 1.7 olajkályha Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január17, 2008 Megoszt Elküldve Január17, 2008 jól teszed, és az olajat is cseréld akkor :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts