Sumi Elküldve Január25, 2010 Elküldve Január25, 2010 valaki tud valami receptet, hogy autópályán miként tudom esetleg 6 lityi alá szorítani az átlagfogyasztást? a kocsi 1.6xer, 205 széles téligumival. Guminyomás 2,4bar-ra emelve. tempomat van ha az a válasz: vegyek dieselt, az nem járható út. vagy hülyeséget akarok :rolleyes:
uhuhu Elküldve Január26, 2010 Elküldve Január26, 2010 valaki tud valami receptet, hogy autópályán miként tudom esetleg 6 lityi alá szorítani az átlagfogyasztást? a kocsi 1.6xer, 205 széles téligumival. Guminyomás 2,4bar-ra emelve. tempomat van ha az a válasz: vegyek dieselt, az nem járható út. vagy hülyeséget akarok :rolleyes: szerintem sehogy. nehéz kaszni, nagy motor... én még nem láttam hogy valakinek 6 alatt fogyasztott volna. hacsak nem mész egyenes úton 80 at gyorsitás nélkül...
Jampec Elküldve Február2, 2010 Elküldve Február2, 2010 Sziasztok! Z18XER -- átlagos 90-110-es tempón, néha kicsit elborulva 140+ -al Comp. szerint 7,0 Számolt átlag: 6,4-7,1 22.000 km-es futással Le is kopogom, meg vagyok vele elégedve
Gab X Elküldve Március23, 2010 Elküldve Március23, 2010 Z16XER Caravan hosszú távon használva max 3000 fordulatig pár falun keresztül, de alapjában főútvonalon 7,5 L most próbálom fele-fele arányban E85 -tel, kiderül mennyivel eszig többet
dremu Elküldve Május8, 2010 Elküldve Május8, 2010 Sziasztok! Érdekelne 1,4 es H-s astra Automata váltóval, mekkora a fogyasztása? 1,4 es Blokkal szerintetek automata vagy manuális váltó fogyszt többet? ÉS az Easytronic? Tényleg kicsit jobb a fogyasztás automata módba?
zsolesz79 Elküldve Május25, 2010 Elküldve Május25, 2010 Sziasztok, Egy Z18XE Astránál észrevehető bármilyen jellegű (fogyasztás, teljesítmény) javulás, ha sima 95 helyett mondjuk V-Powert tankol az ember? Köszi: Zs.
Tomoty Elküldve Május25, 2010 Elküldve Május25, 2010 Elvileg semmit nem csökken a fogyasztés. A computer 95-98-as benzinre van belőve, a megasabb oktánszámmal nem tud mit kezdeni (98-asnak használja).Sziasztok, Egy Z18XE Astránál észrevehető bármilyen jellegű (fogyasztás, teljesítmény) javulás, ha sima 95 helyett mondjuk V-Powert tankol az ember? Köszi: Zs.
zsolesz79 Elküldve Május25, 2010 Elküldve Május25, 2010 Elvileg semmit nem csökken a fogyasztés. A computer 95-98-as benzinre van belőve, a megasabb oktánszámmal nem tud mit kezdeni (98-asnak használja). 98-ast már nem lehet kapni, azért írtam v-powert. A 95 - 98 között lenne bármilyen külömbség?
HorsePower Elküldve Május25, 2010 Elküldve Május25, 2010 98-ast már nem lehet kapni, azért írtam v-powert. A 95 - 98 között lenne bármilyen külömbség? 98-as is van még néhány kúton. Sőt most láttam olyat, ahol eddig nem volt és megint el kezdték forgalmazni (Agip). A Lukoilnál meg az Esso-nál eleve maradt, mikor annak idején "megszüntették" a forgalmazást. A 98-astól kicsit rugalmasabb az autó és nem kell kifizetni jóval több pénzt, a "csodabenzinekkel" ellentétben :rolleyes:
zsolesz79 Elküldve Május27, 2010 Elküldve Május27, 2010 98-as is van még néhány kúton. Sőt most láttam olyat, ahol eddig nem volt és megint el kezdték forgalmazni (Agip). A Lukoilnál meg az Esso-nál eleve maradt, mikor annak idején "megszüntették" a forgalmazást. A 98-astól kicsit rugalmasabb az autó és nem kell kifizetni jóval több pénzt, a "csodabenzinekkel" ellentétben :rolleyes: Tehát az összes marketing duma, hogy tökéletesebb égés, alacsonyabb fogyasztás humbug?
Sumi Elküldve Május27, 2010 Elküldve Május27, 2010 Tehát az összes marketing duma, hogy tökéletesebb égés, alacsonyabb fogyasztás humbug? nekem sosem evett a drágább anyagokból kevesebbet a kocsim (egyik sem) de ez saját tapasztalat, lehet elrontottam valamit
harmlevi Elküldve Május27, 2010 Elküldve Május27, 2010 nekem sosem evett a drágább anyagokból kevesebbet a kocsim (egyik sem) de ez saját tapasztalat, lehet elrontottam valamit Előtte esőtáncot kellett volna járnod, hát nem tudtad?!:rolleyes:
HorsePower Elküldve Május27, 2010 Elküldve Május27, 2010 Előtte esőtáncot kellett volna járnod, hát nem tudtad?!:rolleyes: A fenébe, azt én is elfelejtettem, akkor ez volt a baj ;) Sokáig tankoltam a prémium benzint, mert úgy gondoltam az milyen jó... aztán egyszer a 100-as után beletöltöttem majdnem egy tank sima 95-öst és meglepő módon jobban ment tőle az autó, szóval nálam abszolut nem vált be egyik szuperbenzin sem, pedig próbáltam V-Powert, Carrerat.
Sumi Elküldve Május28, 2010 Elküldve Május28, 2010 Előtte esőtáncot kellett volna járnod, hát nem tudtad?!;) oooóó de feledékeny hülye vagyok :rolleyes: na majd.... :D egyik jóbarátom tankolta a kagylós kúton a drágább 95-öst 1.4 H-ba mert, hogy az neki megéri meg emnnyivel jobb lehet mint a sima. Hát egyszer rák*rt és kifogyott a benzinje betért egy magyar olajtársasági kútra és telerakta 95 simával. hazament (kb 30km) aztán megint kezdődött a szokásos napi munkába járás és láss csodát fél lityivel kevesebb lett az átlagfogyasztása mint előtte! Azóta csak olcsó normál M*l benzint használ.
Livi Elküldve Május28, 2010 Elküldve Május28, 2010 Mennyi a H Astra átlagfogyasztása???Egybként meg a drágább benzinek csak abban jobbak hogy jobban megy a kocsi a fogyasztásuk csak 4%-al kevesebb ez az igazság én a G Astrámba Carrera 95 rakok mert szerintem az éri meg a legjobban!!! :rolleyes:
Tomoty Elküldve Május28, 2010 Elküldve Május28, 2010 Ma rohantam főiskolára ZH-t írni, és 5-6 perces etapon meg kellett kicsit nyomnom a gázt. Perceken múlott, hogy beérjek a suliba (amúgy 1 év alatt ha 3* próbáltam a kocsi "végét"). 220-at ment óra szerint az autó 95-ös M*l benzinnel! Pedig eddig mindíg Carrera95-öst tankoltam bele (ezzel 213-215-volt a vége). Szóval a kutya közönséges M*l benzin is tökéletes... Mennyi a H Astra átlagfogyasztása???Egybként meg a drágább benzinek csak abban jobbak hogy jobban megy a kocsi a fogyasztásuk csak 4%-al kevesebb ez az igazság én a G Astrámba Carrera 95 rakok mert szerintem az éri meg a legjobban!!! :rolleyes:
Livi Elküldve Május28, 2010 Elküldve Május28, 2010 A MOL benzin az egy nagy sz.r szerintem a legjobb az OMW szerintem.A Mol sokkal gyengébb és több is fogy belöle tapasztalat!!! :rolleyes:
HorsePower Elküldve Május28, 2010 Elküldve Május28, 2010 A MOL benzin az egy nagy sz.r szerintem a legjobb az OMW szerintem.A Mol sokkal gyengébb és több is fogy belöle tapasztalat!!! :rolleyes: Kinek mi jön be ;) én pl. a mol kúton elvből nem tankolok. A G Astrába a Jet kúton tankoltam, mert akkor még volt olyan, most a H-ba a Metro-s benzint öntöm, mert ezzel tűnik a legjobbnak. Az OMW-s nekem sajnos nem jó, most az Agip-ot fogom megpróbálni.
harmlevi Elküldve Május28, 2010 Elküldve Május28, 2010 Nekem az a tapasztalatom, hogy benzinnel megy az autó, benzin nélkül meg nem... A többi részletkérdés...
Livi Elküldve Május28, 2010 Elküldve Május28, 2010 HORSEPOWER miért nem jó az OMWs benzin ????? :rolleyes:
Tomoty Elküldve Május29, 2010 Elküldve Május29, 2010 Eddig én sem tankoltam Mol-on. Talán, ha 2*. Mert hallottam a benzinükről negatív híreket. Most kipróbáltam, és ugyan azt hozza mint a többi (lehet, hogy csak nálam). Fogyasztásom nem változott. A MOL benzin az egy nagy sz.r szerintem a legjobb az OMW szerintem.A Mol sokkal gyengébb és több is fogy belöle tapasztalat!!! :rolleyes:
Sumi Elküldve Május29, 2010 Elküldve Május29, 2010 A MOL benzin az egy nagy sz.r szerintem a legjobb az OMW szerintem.A Mol sokkal gyengébb és több is fogy belöle tapasztalat!!! :rolleyes: és ha nincs a környéken sem (szerencsére) OMW akkor hogyan vételezzünk??? amúgy is mindenki azt tankol amit akar amúgy meg az OMW kutakra is a mol finomítóból kerül a cucc nagyon sok esetben tudtommal.
HorsePower Elküldve Május29, 2010 Elküldve Május29, 2010 HORSEPOWER miért nem jó az OMWs benzin ????? :rolleyes: Nem mondtam, hogy nem jó ;) csak nekem nem jött be. Sokáig tankoltam azt, aztán egyszer teletöltöttem a Jet kúton és sokkal jobban ment vele az autó. Persze ez is relatív, igazából bennem van a hiba, mert minden apró eltérésre odafigyelek, amivel esetleg más nem is foglalkozna. De a két benzin között tényleg érezhető különbséget tapasztaltam. Egyrészt kevesebbet is fogyasztott, másrészt hamarabb felpörgött a motor. Ez gondolom az adalékolás miatt lehet, ami persze kutanként (és nem forgalmazónként) változó.
HorsePower Elküldve Május29, 2010 Elküldve Május29, 2010 Nekem az a tapasztalatom, hogy benzinnel megy az autó, benzin nélkül meg nem... A többi részletkérdés... :rolleyes: Ott a pont.
nagyi80 Elküldve Június10, 2010 Elküldve Június10, 2010 Tapasztalatom szerint sokkal jobban fogyasztott és ment a G Astram a Lukoil-os benzinnel, mint mással, de akkor még nem sok helyen voltak az országban. Az "új" H 1,8 Caravan is úgy érzem, hogy jobban megy a Lukoiltól mint a auchanos benzintől, bár mondjuk még csak kétszer itattam ezt az "új" jószágot. Nekem 4 emberrel, full csomaggal 230 km autópálya(140-150), 25 km országút(90-110), 70 km Pest(1-80+klíma) az átlag volt 8,5 L/100km, auchanos benyával. Visszafelé 4 ember, full csomag, 230 km autópálya(125-130), 25 km országút(80-90), Lukoilal feltöltve ~7.6L/100km. Szokni kell ezt az átlagot..., kisebb nem lesz, foleg ilyen gumikkal... Nem mondtam, hogy nem jó :rolleyes: csak nekem nem jött be. Sokáig tankoltam azt, aztán egyszer teletöltöttem a Jet kúton és sokkal jobban ment vele az autó. Persze ez is relatív, igazából bennem van a hiba, mert minden apró eltérésre odafigyelek, amivel esetleg más nem is foglalkozna. De a két benzin között tényleg érezhető különbséget tapasztaltam. Egyrészt kevesebbet is fogyasztott, másrészt hamarabb felpörgött a motor. Ez gondolom az adalékolás miatt lehet, ami persze kutanként (és nem forgalmazónként) változó.
Recommended Posts