Cserenkov Elküldve Augusztus11, 2014 Elküldve Augusztus11, 2014 (edited) On 2014. 08. 11. at 9:00, Davee írta: ...szóval maximum akkor lenne a legpontosabb ha állandóan váltás nélkül tempomattal mennél egyenesben egy sebességgel folyamatosan, ami valljuk be lehetetlen.Hát én 75-80%-ban így megyek. Érdnél benyomom a tempomatot és Bátaszékig, az M6-os első alagútjáig (itt van az első sebességkorlátozás) nem nyúlok se a tempomathoz, se a váltóhoz, se a pedálokhoz. Visszafelé ugyan ez.Mégis egy bő literrel kevesebbet ír ki a ténylegesnél. De mondom, végülis annyira már nem zavar. Nagyjából tudom, hogy ha 4,1-4,5 körül ír ki, akkor kedvező a fogyasztásom és a tényleges valahol 5,4-5,8 között van. Ha ilyen 4,5-5,2 a kiírt, még az is elfogadható 6 körüli valós fogyasztás. 5,2 fölötti kiírt fogyasztást már sokallom, az 6 fölött van ténylegesben. De ilyet ritkán látok szerencsére. :) On 2014. 08. 11. at 9:52, kisp113 írta: Érdekes, nekem pont szokatlanul pontosnak tűnik az enyém az előző autókhoz képest. 2%-on belül van a kettő eltérése az eddigi méréseim alapján.De a tiéd benzines, nem? Annál persze hogy pontosabb! Ezen nem kell csodálkozni. Kicsit más a működési elve. Pl nincs résolaj. Módosítva Augusztus11, 2014 : Cserenkov
csaba66 Elküldve Augusztus11, 2014 Elküldve Augusztus11, 2014 On 2014. 08. 11. at 10:46, Berci1 írta: És milyen értékekkel kezted,Pl 00-ról mennyire állitottad és milyen mértékben emelted. Ki emlekszik mar arra :) Azt hiszem, az volt tippem, hogy a szazalekos korrekciot jelenti, es negativ is lehetett... Irj be 10-et, aztan majd kiderul :)
Maybal Elküldve Augusztus11, 2014 Elküldve Augusztus11, 2014 On 2014. 08. 11. at 9:00, Davee írta: Nekem is 0,4-0,5 literrel többet mér, a BC soha nem lesz pontos mivel elég bonyolult művelettel számol többek között a pillanatnyi fogyasztásból, a tankszintből, egy belső átlagból, stb. Egy ismerősöm egyszer levezette nekem hogyan számol, amit leírtam kb annyit értettem belőle, szóval maximum akkor lenne a legpontosabb ha állandóan váltás nélkül tempomattal mennél egyenesben egy sebességgel folyamatosan, ami valljuk be lehetetlen. A BC különben is csak egy viszonyítási alap megbízni nem lehet bent. Nekem Z16XEP van, és nagyon pontos. Annyi difi van, hogy ha pl. tankolás után számolva 6,36L/100km jön ki, akkor felkerekíti 6,4-re a BC.
Zsolti25 Elküldve Augusztus12, 2014 Elküldve Augusztus12, 2014 On 2014. 08. 11. at 8:22, Berci1 írta: Szevasztok Asztra H. 1,7CDTI (DTH) kocsim van a fogyasztása több Kb 0,5l-rel mint amit amit a /BC / kopjuter kiir,OP-Commal szeretnénk állitani rajta de nemtudom menyire állitsam most 00-át mutat.Ha valaki már csinált ijet,vagy tudja hogy kell, irja már le. Én a 8-ra állítottam de semmilyen változást nem tapasztalatam. Most viszont találtam egy képletet a neten, de én még nem próbáltam ki. (A-B)/A * 100= X "A" a kijelzett fogyasztás "B" a tényleges fogyasztás Ha van tapasztalat kérlek osszátok meg, én kipróbálom ha haza érek.
Cserenkov Elküldve Augusztus12, 2014 Elküldve Augusztus12, 2014 A képletben a zárójelben nincs felcserélve az A és B? Csak mert nekem így -33-at kéne beírnom. A negatív érték csak azért fura, mert azt szeretném, ha többet jelezne ki.De persze lehet hogy így jó és működik...
csaba66 Elküldve Augusztus12, 2014 Elküldve Augusztus12, 2014 On 2014. 08. 12. at 9:03, Cserenkov írta: A képletben a zárójelben nincs felcserélve az A és B? Csak mert nekem így -33-at kéne beírnom. A negatív érték csak azért fura, mert azt szeretném, ha többet jelezne ki. De persze lehet hogy így jó és működik... Nem sok az a 33 egy picit? :) Egyebkent a keplet egyszeruen a szazalekos elterest adja meg, azaz ha 20%-kal mutat kevesebbet, akkor irj be 20-at. Az elojel kerdeses, de majd kiserletileg kiderul :)
Cserenkov Elküldve Augusztus12, 2014 Elküldve Augusztus12, 2014 On 2014. 08. 12. at 10:27, csaba66 írta: Nem sok az a 33 egy picit? :)Nem.
Cserenkov Elküldve Augusztus21, 2014 Elküldve Augusztus21, 2014 Ma reggel autópályán végig zuhogó esőben, néhol felhőszakadás szerű ömlő esőben a fogyasztás végül 6,4-nek adòdott. Délután Budapesten a városban 70km-t tettem meg. Pestlőrincről elmentem a városon keresztül Dunakeszire, majd onnan vissza Csepelre. Délután már száraz, napos idő volt. Így a klímát is benyomtam. Volt a Hungárián araszolgatás is rendesen. A délutáni eredmény 6,0 l/100km. Ismét megtapasztaltam, hogy esőben hogy megugrik a fogyasztás.
Astra555 Elküldve Augusztus22, 2014 Elküldve Augusztus22, 2014 On 2014. 08. 21. at 19:56, Cserenkov írta: Ma reggel autópályán végig zuhogó esőben, néhol felhőszakadás szerű ömlő esőben a fogyasztás végül 6,4-nek adòdott. Délután Budapesten a városban 70km-t tettem meg. Pestlőrincről elmentem a városon keresztül Dunakeszire, majd onnan vissza Csepelre. Délután már száraz, napos idő volt. Így a klímát is benyomtam. Volt a Hungárián araszolgatás is rendesen. A délutáni eredmény 6,0 l/100km. Ismét megtapasztaltam, hogy esőben hogy megugrik a fogyasztás. Így van. Nekem 5,3 liter körül jött ki a fogyasztás szakadó esőben az M3-on. Igaz, csak kb. 80 km-es esett a 120-ból, de ez akkora fogyasztás volt, mint múltkor a 120-130-as tempó száraz időben. És egy érdekes adat a benzines tulajoknak (megnyugodhatnak :icon1: ): a céges A16XER fogyasztása 9,8 literre jött ki. Ez több mint 150 autó átlaga az első félévre. Típushibák: akkumulátor, sebességváltó, holtponti jeladó.
kisp113 Elküldve Augusztus22, 2014 Elküldve Augusztus22, 2014 On 2014. 08. 22. at 8:19, Astra555 írta: Így van. Nekem 5,3 liter körül jött ki a fogyasztás szakadó esőben az M3-on. Igaz, csak kb. 80 km-es esett a 120-ból, de ez akkora fogyasztás volt, mint múltkor a 120-130-as tempó száraz időben. És egy érdekes adat a benzines tulajoknak (megnyugodhatnak :icon1: ): a céges A16XER fogyasztása 9,8 literre jött ki. Ez több mint 150 autó átlaga az első félévre. Típushibák: akkumulátor, sebességváltó, holtponti jeladó. A múltkor Szekszárd felé az M6-on sikerült esőben nekem is a 6.9-es addigi budapesti átlagot még felfelé tolni! Szóval ez az esős téma már tutira alátámasztott. A céges A16xer meg azért eszik szerintem annyit mert: 1. Céges. Ha az enyémhez lenne tankolókártya szerintem ez sem menne el 7 ből :) 2. Nem egy J -ben van az a motor véletlen? Az azért 3 felnőttel nehezebb.
Cserenkov Elküldve Augusztus22, 2014 Elküldve Augusztus22, 2014 Nektek mikor világít a kis tankoló ikon a szintjelző alatt? Nekem akkor kezdi mikor az utolsó nyolcadot eléri a mutató. Ekkor még a BC szerint 120 km megtehető. Tegnapi teletankolásom szerint az még 7-8 litert jelent.Egyszer volt, hogy ennél is kevesebb volt a tankomban, akkor már villogott is a kis jel.
Davee Elküldve Augusztus22, 2014 Elküldve Augusztus22, 2014 On 2014. 08. 22. at 10:54, Cserenkov írta: Nektek mikor világít a kis tankoló ikon a szintjelző alatt? Nekem akkor kezdi mikor az utolsó nyolcadot eléri a mutató. Ekkor még a BC szerint 120 km megtehető. Tegnapi teletankolásom szerint az még 7-8 litert jelent. Egyszer volt, hogy ennél is kevesebb volt a tankomban, akkor már villogott is a kis jel. Nekem a sűrű osztásnál kezd világítani, ott is azt hiszem elhagyja az elsőt már, bár nekem benyás... villogásig meg soha nem fogom engedni :)
Cserenkov Elküldve Augusztus22, 2014 Elküldve Augusztus22, 2014 On 2014. 08. 22. at 10:58, Davee írta: Nekem a sűrű osztásnál kezd világítani, ott is azt hiszem elhagyja az elsőt már, bár nekem benyás... villogásig meg soha nem fogom engedni :)Igen, nekem is kb ott.A villogás meg nem engedés kérdése. Ha 800-900km-t teszel meg egyszerre és még néhány km a következő kút, akkor nem tudsz nagyon mást tenni. :)A legkevesebb üzemanyag nekem akkor volt az autóban, mikor vettem. Akkor 22km-t írt ki range-nek, a mutató pedig nullán volt.
kisp113 Elküldve Augusztus22, 2014 Elküldve Augusztus22, 2014 On 2014. 08. 22. at 11:21, Cserenkov írta: Igen, nekem is kb ott. A villogás meg nem engedés kérdése. Ha 800-900km-t teszel meg egyszerre és még néhány km a következő kút, akkor nem tudsz nagyon mást tenni. :) A legkevesebb üzemanyag nekem akkor volt az autóban, mikor vettem. Akkor 22km-t írt ki range-nek, a mutató pedig nullán volt. A mutatót nem szoktam nézni, de a múltkor kipróbáltam mi nála a para szitu konkrétan. Megvártam a villogást(range 0), ám ekkor még mindig csak 46 litert sikerült tankolnom! Szóval nem kicsit óvatosra van állítva. A múltkor láttam egy kölcsön opcom verzióban, hogy lehetett állítani a jelzési szinteket, de nem volt nálam a kód. Én visszább vennék az arcából, ne idegesítsen feleslegesen.
Astra555 Elküldve Augusztus22, 2014 Elküldve Augusztus22, 2014 On 2014. 08. 22. at 10:42, kisp113 írta: A céges A16xer meg azért eszik szerintem annyit mert: 1. Céges. Ha az enyémhez lenne tankolókártya szerintem ez sem menne el 7 ből :) 2. Nem egy J -ben van az a motor véletlen? Az azért 3 felnőttel nehezebb. Azért eszik annyit, mert csak városi körülmények között használjuk, van amikor ki kell nyomni a szemét. Ehhez képest jónak mondható. A forgalmi szerint ez a motorkódja. Amúgy meg erről a cégről van szó :icon1:: http://navigator.medija.hu/cikk/11473/81024_k1.jpg
Rygesz Elküldve Augusztus24, 2014 Elküldve Augusztus24, 2014 Sziasztok! Opel Astra 1,6 benzines 2004 évi easytronic váltós, pár hónapja van nálam és a manuálisan használom nagyon ritkán automatán. Azt szeretném kérdezni ha alapjáraton megy akkor mi az elfogadható fogyasztás kijelzés a BC-n? A fórumokon városi használatnál 7-8 l fogyasztásokat írtok nekem 8,5-9,5 között ír a kijelző, dinamiusabb előzésnél 20-28 litereket ír ki pillanatnyi fogyinak. Volt már hosszú távú használatom is 6,1 átlaggal de városba nem sikerül 8 alá menni. Szerintetek csak papásan lehet városban is hozni a 7-7,5 , vagy én vezetek sportosan vagy nézessem meg valaki hozzáértővel? Azt tudom, hogy nem megy el ez az autó 5 literes fogyival, de a 7-7,5 városi fogyasztással már elégedett lennék. Hogyan lehet takarékosan és ugyanakkor dinamikusan közlekedni ezzel a típussal? Szívesen fogadom a hozzáértők véleményét és nyitott vagyok a kioktatók véleményének az elfogadására. Mi még csak ismerkedünk egymással a kocsimmal :). Jó utat mindenkinek, Sziasztok!
Astra555 Elküldve Augusztus24, 2014 Elküldve Augusztus24, 2014 On 2014. 08. 24. at 18:52, Rygesz írta: Sziasztok! Opel Astra 1,6 benzines 2004 évi easytronic váltós, pár hónapja van nálam és a manuálisan használom nagyon ritkán automatán. Azt szeretném kérdezni ha alapjáraton megy akkor mi az elfogadható fogyasztás kijelzés a BC-n? A fórumokon városi használatnál 7-8 l fogyasztásokat írtok nekem 8,5-9,5 között ír a kijelző, dinamiusabb előzésnél 20-28 litereket ír ki pillanatnyi fogyinak. Volt már hosszú távú használatom is 6,1 átlaggal de városba nem sikerül 8 alá menni. Szerintetek csak papásan lehet városban is hozni a 7-7,5 , vagy én vezetek sportosan vagy nézessem meg valaki hozzáértővel? Azt tudom, hogy nem megy el ez az autó 5 literes fogyival, de a 7-7,5 városi fogyasztással már elégedett lennék. Hogyan lehet takarékosan és ugyanakkor dinamikusan közlekedni ezzel a típussal? Szívesen fogadom a hozzáértők véleményét és nyitott vagyok a kioktatók véleményének az elfogadására. Mi még csak ismerkedünk egymással a kocsimmal :). Jó utat mindenkinek, Sziasztok! Szia! Próbáld ki ugyanolyan körülmények között mindkét módban a váltót. Szerintem automata üzemmódban kevesebbet fog fogyasztani. Meg kell szokni, hogy mikor meddig nyomd a gázt, hogy váltson. Az enyém teljesen automata (1.9 cdti), de a kézi üzemmódot nem használom egyáltalán. Szerintem a városi 8 literes fogyasztás egyáltalán nem rossz egy 105 lovas automata váltós autótól. Azért azt is javaslom, hogy amikor teheted, tankold tele, és a hagyományos módszerrel is számolj utána, hátha van eltérés a valós és a BC által mért fogyasztás között. A többi meg a szokásos: -megfelelő guminyomás, -ne legyen plusz súly, vagy pl. tetőbox, -kicsit vezess dinamikusabban, ne alacsony fordulatnál válts, -használd a motorféket, próbáld szokni az automata üzemmódban is, hogy mikor lépj le a gázról, ha pl. vált a lámpa, vagy kereszteződéshez érsz, -hidegen ne várd meg amíg bemelegszik, 1-2 percen belül indulhatsz, a benzinesek hamarabb be is melegszenek, -nézz utána, van-e valami meghibásodás, ami többletfogyasztást okozhat (bár akkor nagy valószínűséggel jelezne). 1
kisp113 Elküldve Augusztus25, 2014 Elküldve Augusztus25, 2014 On 2014. 08. 24. at 18:52, Rygesz írta: ha alapjáraton megy akkor mi az elfogadható fogyasztás kijelzés a BC-n? A fórumokon városi használatnál 7-8 l fogyasztásokat írtok nekem 8,5-9,5 között ír a kijelző, dinamiusabb előzésnél 20-28 litereket ír ki pillanatnyi fogyinak. Volt már hosszú távú használatom is 6,1 átlaggal de városba nem sikerül 8 alá menni. Szerintetek csak papásan lehet városban is hozni a 7-7,5 , vagy én vezetek sportosan vagy nézessem meg valaki hozzáértővel? ... Szia! Üzemmelegen, alapjáraton ketyegve az enyém 0.7 liter/óra körül jelez ki klíma nélkül. Hogy egy-egy gyorsításnál miket ír ki, az nem nagyon releváns infó, de elrettentésnek jó :) Szvsz ha bármilyen spec. körülmények között képes voltál már 6 liter közeli fogyit is elérni, akkor ott nem kell motorikus vagy egyéb technikai gondot keresni. Város és város között is hatalmas különbség van. A csúcsforgalmat elkerülve vagy hétvégén én tudok 7 literen belül is menni budapesten (30+ kmh átlagseb.), míg megnövekedett hétközi forgalomban már rögtön 7.5 fölé megy, az átlagsebességem pedig még ekkor is 27-28kmh. Extrém esetben ha 26km/h alá megy az átlag és/vagy klímázok és/vagy egy indítással nem megyek 10km-t sem, akkor simán 8 fölé megy és ez teljesen elfogadható. A takarékos vezetést pedig ott kell kezdeni, hogy nem a gázkezelést figyeled, hanem a féket! Próbáld meg minél kevesebbet használni. Aztán ha azt kimaxoltad, akkor lehet foglalkozni a gázkezelés figyelgetésével, de elsőre a nemfékezés hozza a legtöbbet. 1
Maybal Elküldve Szeptember3, 2014 Elküldve Szeptember3, 2014 On 2014. 08. 21. at 19:56, Cserenkov írta: Ma reggel autópályán végig zuhogó esőben, néhol felhőszakadás szerű ömlő esőben a fogyasztás végül 6,4-nek adòdott. Délután Budapesten a városban 70km-t tettem meg. Pestlőrincről elmentem a városon keresztül Dunakeszire, majd onnan vissza Csepelre. Délután már száraz, napos idő volt. Így a klímát is benyomtam. Volt a Hungárián araszolgatás is rendesen. A délutáni eredmény 6,0 l/100km. Ismét megtapasztaltam, hogy esőben hogy megugrik a fogyasztás. Ez szerintem placebo. Veszprém-Karlobag 522km,végig szakadó esőben 6,2L lett az átlag fogyasztás. 4 személy, telipakolt autó. Autópályán 110-150-ig volt minden.
Cserenkov Elküldve Szeptember3, 2014 Elküldve Szeptember3, 2014 On 2014. 09. 03. at 7:57, Maybal írta: Ez szerintem placebo. Veszprém-Karlobag 522km,végig szakadó esőben 6,2L lett az átlag fogyasztás. 4 személy, telipakolt autó. Autópályán 110-150-ig volt minden. Akkor ezt magyarázd el a kútoszlopnak is, hogy esős menet után ne számoljon többet!
Maybal Elküldve Szeptember3, 2014 Elküldve Szeptember3, 2014 On 2014. 09. 03. at 8:10, Cserenkov írta: Akkor ezt magyarázd el a kútoszlopnak is, hogy esős menet után ne számoljon többet! Te meg a domborzattal beszéld meg, hogy ne fogyassz többet.
Astra555 Elküldve Szeptember3, 2014 Elküldve Szeptember3, 2014 On 2014. 09. 03. at 13:50, Maybal írta: Te meg a domborzattal beszéld meg, hogy ne fogyassz többet.Ugyanazon az útvonalon, ugyanolyan terheléssel ugyanolyan sebességgel mégis többet eszik esőben. Ezt meg a fizikával beszéld meg. :-)
koco Elküldve Szeptember3, 2014 Elküldve Szeptember3, 2014 Itt aztán meg lett szólítva mindenki, aki számít: kútoszlop, domborzat, fizika... :D
Maybal Elküldve Szeptember3, 2014 Elküldve Szeptember3, 2014 On 2014. 09. 03. at 16:46, Astra555 írta: Ugyanazon az útvonalon, ugyanolyan terheléssel ugyanolyan sebességgel mégis többet eszik esőben. Ezt meg a fizikával beszéld meg. :-) Beszéltem vele, azt üzeni, nem értesz hozzá ;-) :-)
Astra555 Elküldve Szeptember3, 2014 Elküldve Szeptember3, 2014 On 2014. 09. 03. at 18:53, Maybal írta: Beszéltem vele, azt üzeni, nem értesz hozzá ;-) :-)Rendben, akkor valószínűleg a BC sem. De rendezzünk egy futóversenyt. Te a medencében derékig vízben, én meg a partján. Adok előnyt is.:-)
Recommended Posts