dsteel Elküldve Január26, 2017 Megoszt Elküldve Január26, 2017 13 órája, Imre75 írta: Nekem nem volt még Opelem. Azért épp H Caravan-t nézek, mert nagyobbat, biztonságosabbat szeretnék a mostani autómnál, kb ennyi pénzem van rá, tetszik is és még épp elfér nálunk. A neten hasonló árban vannak, sőt, 10 éves is van 2 millióért. Ha meg tudom venni olcsóbban, én sem adnék ki ilyen sok pénzt. Tudsz jobb módszert, mint a hahun keresni? Szerinted mennyi lenne az "elfogadható" ár? Lehet, hogy most kicsi a kínálat, azért ennyi, de most ennyi. Várjak? Imre Én 2013-ban vettem 6 évesen az 1.3DTH Caravant 1.5M-ért panorámatetős meg sok minden van benne, tényleg ennyire elszálltak volna az árak? A lakások húzzák felfele vagy mi? Újra elkezdtek hitelt felvenni az emberek? Nem gondolnám, hogy a fizetőképes kereslet magától ennyire megnőtt volna... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Január26, 2017 Megoszt Elküldve Január26, 2017 (edited) Eleinte nekem is furcsa volt, hogy ilyen magasak az árak. Volt erről sok vitám itt is, fb-on is. Az enyémet 2012-ben vettem, akkkor 6,5 évesen, első tulajtól, leinformálható magyarországi üzembehelyezéssel, új korától minden dokumentációval, számlával, valós 170.000km-rel. Aki régóta követi a fórumot ismeri a paramétereit: 1.7 dízel, Cosmo és azon felül is majdnem full: adaptív xenon, navigáció CID kijelzővel, guminyomás mérő rendszer, 17" gyári alufelni, IDS+ futómű, félbőr belső ülésfűtéssel, minden tükör-ablak elektromos, hővédő bevonatos üvegezés, soprt gomb, fényszenzor, esőszenzor, gyári coolbox, stb, stb... nem akarom fényezni. Ami hiányzik belőle az a panorámatető, a váltó "csak" hoszzú áttételű 5-ös és nincs benne UHP4, mert az 2005 első felében még nem volt rendelhető. Utólag bele lehetne rakni, de úgyse nagyon használnám. Állapota kívül-belül makulátlan volt, nem úgy mint amiket előtte megnéztem: karcos fényezés, ütött kopott, szakad üléskárpit... tudnék mesélni miket akartak rámsózni... Na szóval ez volt akkor 1,42MFt. Ezért a 2 milliós árak nekem is kicsit soknak tűnnek első hallásra. De! Mivel mindenhol ezzel szembesülök, el kell fogadnom, hogy 2012-ben eléggé pangott a használt autó piac, ezért állítólag akkor különösen alacsonyan voltak az árak. Aztán most, mint tudjuk "dübörög a gazdaság", "Magyarország jobban teljesít", "növekszik a gazdaság", mindenki "hatalmas fizetésemeléseket" kapott az elmúlt években. (Mondjuk én ebből nem sokat tapasztalok, de nem akarok politizálni...) Szóval elvileg megnőtt a kereslet a használt autók iránt, boldog boldogtalan autót akar venni. Az árat a piac határozza meg, a kereslet-kínálat alapján. Mivel kereslet van, emelkednek az árak. Ezért első hallásra paradox módon a használt kocsik ára is felfelé megy. Sokáig ezt a magyarázatot nem akartam elfogadni, de miután mindenhol ezt látom, hallom, tapasztalom, meg lettem győzve. Ez, tulajdonképpen csak jó azoknak, akik H Astrával (vagy bármilyen autóval) már rendelkeznek. Még azért is furcsa a növekedő ár, mert még 2015-ben mikor a K Astra megjelent, mindenki azt vizonálta, hogy a H Astrák ára zuhanni fog, mert két generációváltást már nem fog túlélni, és a pár százezeres "szemét" kategóriába fog kerülni. Nos, mint a gyakorlat mutatja, szerencsére ez nem így történt. Nem hogy tartják az árukat, még jó befektetés is, hiszen növekszik az értékük. Módosítva Január26, 2017 : Cserenkov Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisp113 Elküldve Január26, 2017 Megoszt Elküldve Január26, 2017 44 perce, Cserenkov írta: 2015-ben mikor a K Astra megjelent, mindenki azt vizonálta, hogy a H Astrák ára zuhanni fog, mert két generációváltást már nem fog túlélni, és a pár százezeres "szemét" kategóriába fog kerülni. Az Astrák esetében a két generáción túli értéktartáshoz azért kellett a rosszhírű köztes modell (J). Ahogy nézem egyébként szegény J -vel cserébe úgy elbánt a piac, hogy szinte már-már jó vételnek számít a szuboptimális ergonómia és helykínálat, illetve a kissé lemaradó műszaki tartalommal járó hátrányok ellenére. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kishenceg Elküldve Január26, 2017 Megoszt Elküldve Január26, 2017 1 órával ezelőtt, kisp113 írta: Az Astrák esetében a két generáción túli értéktartáshoz azért kellett a rosszhírű köztes modell (J). Ahogy nézem egyébként szegény J -vel cserébe úgy elbánt a piac, hogy szinte már-már jó vételnek számít a szuboptimális ergonómia és helykínálat, illetve a kissé lemaradó műszaki tartalommal járó hátrányok ellenére. Egy rövid kérdéssel bekapcsolódnék, ha nem bánjátok. A J-nek miért lenne rossz híre? Lábjegyzet: Én a nagy önsúlyon kívül nem igazán hallottam rosszat róla. Az utóbbi hónapokban került két J is a családba (hála a "diszkont" áras akcióknak). Megtapizva, kipróbálva nem igazán tudok belekötni, eltekintve attól, hogy az 1,6benzin/115LE lelkesedése csak mérsékelten érzékelhető vezetés közben. Szuboptimális ergonómia? Arra a cseszett sok gombra gondolsz, amitől úgy néz ki, mint valami pilótafülke? Egy rövid 30km-es út első felében felváltva fáztam és izzadtam, mire sikerült megtalálni a megfelelő beállítást. De ez gondolom megszokható, egyszer beállítod és kész. A helyről meg annyit, hogy a hátsó sorban (négyajtós) kimondottnak tágasnak tűnt számomra. Mi más van még, amiről nem tudok? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tipego Elküldve Január26, 2017 Megoszt Elküldve Január26, 2017 Sziasztok! Tavasszal autóvásárlást tervezek. Két típust nézegetek. Astra H, vagy Focus 2 (a 2008-ban megjelent új orrésszel). Csak kombi jöhet majd szóba. Kb. 1,2 millió lesz rá. Információra lenne szükségem. Melyik típust javasoljátok és miért? Ezen kívül a motorra is szeretnék javaslatot. Pontosan melyiket, és miért? Én eddig benzines kocsikkal jártam, de szinte nincs a piacon csak diesel. Nem kockázatos 200-300.000 km-el dieselt venni? Mire kell figyelni? Sok kérdés, de ha van időtök, szívesen fogadok minden információt. Előre is köszönöm a segítséget. Üdv. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Január26, 2017 Megoszt Elküldve Január26, 2017 Just now, tipego írta: Sziasztok! Tavasszal autóvásárlást tervezek. Két típust nézegetek. Astra H, vagy Focus 2 (a 2008-ban megjelent új orrésszel). Csak kombi jöhet majd szóba. Kb. 1,2 millió lesz rá. Információra lenne szükségem. Melyik típust javasoljátok és miért? Ezen kívül a motorra is szeretnék javaslatot. Pontosan melyiket, és miért? Én eddig benzines kocsikkal jártam, de szinte nincs a piacon csak diesel. Nem kockázatos 200-300.000 km-el dieselt venni? Mire kell figyelni? Sok kérdés, de ha van időtök, szívesen fogadok minden információt. Előre is köszönöm a segítséget. Üdv. Szia! Melyik típust? Neked kell eldöntened, mert a Focushoz nem értünk (bár én nyúztam párat). Közelebbről meg kellene nézned ezt is, azt is, aztán rájössz melyik szimpatikusabb. Ugyanaz a kategória, így méretben nem sok különbség lehet. Talán annyi, hogy a Focus belülről elöl tágasabb (legalábbis sokan ezt mondták a Focus - H Astra váltás után), de lehet, hogy ez csak optikai csalódás. Dízelt 2-300 ezerrel már rizikós lehet venni. Kivéve, ha ismert a szervizmúltja, de olyat már nem nagyon fogsz találni, amit 200.000 km felett is márkaszervizbe vittek volna, ha mégis, az nem fog beleférni a keretbe. Ha rövid távokra jársz, akkor viszont a dízel teljesen felesleges, mivel nehezen melegszik télen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Január26, 2017 Megoszt Elküldve Január26, 2017 (edited) 2 órája, Kishenceg írta: Egy rövid kérdéssel bekapcsolódnék, ha nem bánjátok. A J-nek miért lenne rossz híre? Lábjegyzet: Én a nagy önsúlyon kívül nem igazán hallottam rosszat róla. Az utóbbi hónapokban került két J is a családba (hála a "diszkont" áras akcióknak). Megtapizva, kipróbálva nem igazán tudok belekötni, eltekintve attól, hogy az 1,6benzin/115LE lelkesedése csak mérsékelten érzékelhető vezetés közben. Szuboptimális ergonómia? Arra a cseszett sok gombra gondolsz, amitől úgy néz ki, mint valami pilótafülke? Egy rövid 30km-es út első felében felváltva fáztam és izzadtam, mire sikerült megtalálni a megfelelő beállítást. De ez gondolom megszokható, egyszer beállítod és kész. A helyről meg annyit, hogy a hátsó sorban (négyajtós) kimondottnak tágasnak tűnt számomra. Mi más van még, amiről nem tudok? A számból vetted ki a szót, vagyis inkább a kezemből a klaviatúrát! A J Astrát nem tartom egy rossz autónak. Azzel együtt, hogy az az én szememben egy faceliftes H Astra. Műszaki tartalomban nincs óriási különbség. A motorok az elején egy az egyben ugyan azok voltak. A futómű lágyabb szilenteket kapott és egy watt-rudat, de a többi ugyan az. A karosszériát felpuftották. Eltűntek a határozott élek, mindent legömbölyítettek. Nem hallottam még olyat, hogy menekülni kéne tőle, mert annyira rossz híre lenne és annyira rossz konstrukció lenne. Minden cikkben, tesztben ezt a két negatívumot emelik ki. 1. Nehezebb mint a H 1,5-2 mázsával, ami nyilván kihat a dinamizmusra és a fogyasztásra, hiszen nagyrészt ugyan azok a motorok. 2. A beltér egy rakétaindító állomás. Ezzel kb 10 éve nem is lett volna nagy gond. De 2010 körül a konkurencia inkább a letisztulabb, kevesebb gomb, érintőképernyő irányba indult el. Ez a sok gombos megoldás ma már zsákutca. Ezt az Opel is tudja és tanult belőle, elég csak megnézni egy K Astra középkonzolt! Az utolsó szérás J-ket elég nagy árengedménnyel szórták ki. Aki ekkor vett/vesz J Astrát, ár-érték arányban szerintem nem járt vele rosszul. 23 perce, tipego írta: Sziasztok! Tavasszal autóvásárlást tervezek. Két típust nézegetek. Astra H, vagy Focus 2 (a 2008-ban megjelent új orrésszel). Csak kombi jöhet majd szóba. Kb. 1,2 millió lesz rá. Információra lenne szükségem. Melyik típust javasoljátok és miért? Ezen kívül a motorra is szeretnék javaslatot. Pontosan melyiket, és miért? Én eddig benzines kocsikkal jártam, de szinte nincs a piacon csak diesel. Nem kockázatos 200-300.000 km-el dieselt venni? Mire kell figyelni? Sok kérdés, de ha van időtök, szívesen fogadok minden információt. Előre is köszönöm a segítséget. Üdv. Itt szerintem mindenki a H Astrát választaná. Annak idején én is e két modellt nézegettem. Kortársak, kategóriatársak, nincs köztük óriási különbség. Árban, műszaki tartalomban is hasonló a két autó. Próbáld ki mind a kettőt és azt vedd amelyik jobban tetszik, illetve amiből jobb állapotút találsz! Nekem személy szerint az Astra jobban tetszett. Szebb a beltér és az autó hátulja 5 ajtósban sokkal jobban tetszett, mint a Focusé. Ezen kívül az Astrából találtam olyan példányt olyan áron, aminél nem volt kérdés, hogy ez KELL. Ha most vennék H Astrát, benzinesból Z16XER motorral venném, dízelből pedig továbbra is az 1.7-essel. Ilyen futásnál nagyban számít az előélet. Hogyan használták, mit cseréltek és mire. Arra számítani kell, hogy ez-az előjöhet és költeni kell rá. Ha ezt elfogadod és nem vág földhöz egy esetleges 200.000Ft-os szerviz, akkor vállalható szerintem. Módosítva Január26, 2017 : Cserenkov Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Január26, 2017 Megoszt Elküldve Január26, 2017 1 óra, Cserenkov írta: 2. A beltér egy rakétaindító állomás. Ezzel kb 10 éve nem is lett volna nagy gond. De 2010 körül a konkurencia inkább a letisztulabb, kevesebb gomb, érintőképernyő irányba indult el. Ez a sok gombos megoldás ma már zsákutca. Ezt az Opel is tudja és tanult belőle, elég csak megnézni egy K Astra középkonzolt! Ezt annak idején a CD70-DVD90-CID kombóról is leírták már. Érthetetlen, tekerős menü. Érdekes, nekem 2 nap után egyértelművé vált. Mint ahogy 1-2 hónap után a J-nél is csukott szemmel választanád ki a gombokat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Január26, 2017 Megoszt Elküldve Január26, 2017 7 perce, Astra555 írta: Ezt annak idején a CD70-DVD90-CID kombóról is leírták már. Érthetetlen, tekerős menü. Érdekes, nekem 2 nap után egyértelművé vált. Mint ahogy 1-2 hónap után a J-nél is csukott szemmel választanád ki a gombokat. Szerintem se bonyolult,használni köll osztán megy az Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Január26, 2017 Megoszt Elküldve Január26, 2017 (edited) 22 perce, Astra555 írta: Ezt annak idején a CD70-DVD90-CID kombóról is leírták már. Érthetetlen, tekerős menü. Érdekes, nekem 2 nap után egyértelművé vált. Mint ahogy 1-2 hónap után a J-nél is csukott szemmel választanád ki a gombokat. Azért 2004-ben szerintem az még oké volt. Gondolj bele, akkor még milyen színes kijelzős (nekem akkor még monkróm LCD-m volt), hagyományos nyomógombos mobilokaz nyomkodtunk?! Nem hogy autóban az alsó-középkategóriában nem nagyon volt, hanem hol volt akkor még fullHD-4k-érintóképernyő, akár modil eszközökön is? (Ma már a CID kijelzőn is érződik, hogy eltelt némi idő, főleg a 600.000Ft új ára meghökkentő, mikor ma már ennél lényegesen jobb kijelzők vannak tömeggyártásban fillérekért.) Nem számoltam meg soha, de le merném fogadni, hogy egy CD600NAVI-n lényegesen több a gomb, mint egy DVD90-en. ;) Nyilván meg lehet szokni azt is ha 1000 különféle beklattyanós dedikált gomb van. De 2017-ben melyiket használnád szívesebben, egy iphone7-et, vagy a jó öreg Nokia3310-et? Erre írtam, hogy ha nem 2009-ben hozza az Opel a J Astra műszerfalat, hanem korábban, mikor még divat volt, akkor az nagyon kalssz lett volna. De 2009-ben már kicsit érdekes (de nem használhatatlan!) megoldás. 2017-ben meg pláne. Módosítva Január26, 2017 : Cserenkov Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Január26, 2017 Megoszt Elküldve Január26, 2017 2 órája, Cserenkov írta: Nem számoltam meg soha, de le merném fogadni, hogy egy CD600NAVI-n lényegesen több a gomb, mint egy DVD90-en. ;) Számold össze, meg fogsz lepődni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Január26, 2017 Megoszt Elküldve Január26, 2017 (edited) 1 óra, Astra555 írta: Számold össze, meg fogsz lepődni. Összeszámoltam, nem lepődtem meg. Több gomb van a J-n. H Astra full gomdsorral: 39 gomb ) J Astra full gomdsor: 52 gomb, ha jól számolom ) 52>39. Erre is számítottam, min kéne meglepődnöm? Módosítva Január26, 2017 : Cserenkov Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kishenceg Elküldve Január26, 2017 Megoszt Elküldve Január26, 2017 (edited) 7 órája, Cserenkov írta: ...... az én szememben egy faceliftes H Astra.... Ezt alátámasztja, hogy a külső kilincs mindkettőn ugyanaz. Módosítva Január26, 2017 : Kishenceg Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Január26, 2017 Megoszt Elküldve Január26, 2017 1 óra, Cserenkov írta: Összeszámoltam, nem lepődtem meg. Több gomb van a J-n. H Astra full gomdsorral: 39 gomb J Astra full gomdsor: 52 gomb, ha jól számolom 52>39. Erre is számítottam, min kéne meglepődnöm? "Nem számoltam meg soha, de le merném fogadni, hogy egy CD600NAVI-n lényegesen több a gomb, mint egy DVD90-en. ;) " Vagy csak én nem értem, hogy a klímát, meg a felső sort miért számoltad bele? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Január27, 2017 Megoszt Elküldve Január27, 2017 11 órája, Astra555 írta: "Nem számoltam meg soha, de le merném fogadni, hogy egy CD600NAVI-n lényegesen több a gomb, mint egy DVD90-en. ;) " Vagy csak én nem értem, hogy a klímát, meg a felső sort miért számoltad bele? Mert az lett volna a posztom lényegem hogy a J Astrában sokkal több a gomb a középkonzolon és zsúfoltabb, mint a H-ban. Szerintem te is pontosan tudod, hogy erre gondoltam és nem kifejezettem csak a rádiókra. De ha mindenképp ennyire szőrszálat akarsz hasogatni, akkor: H Astra (csak fejegység): 25 gomb. J Astra (csak fejegység): 29 gomb. (K Astra, csak fejegység, Navi 900 IntelliLink: 11 gomb.) 29>25 még mindig. Ugyan ez igaz a klímapanelre. Lehet, hogy neked a J Astráé az elsőre átláthatóbb, letisztultabb a 15 gombjávan a H Astra 7 gombjával szemben. Szerencsére nem vagyunk egyformák. Neked a J középkonzolja tetszik jobban, nekem (és pár cikkírónak) nem. Mint ahogy nemrég privátban is értekeztünk róla, neked a J Astra a következő kiszemelt autójelölted, nekem nem. Kinek a pap, kinek a papné. Ezen kár vitatkozni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Január27, 2017 Megoszt Elküldve Január27, 2017 45 perce, Cserenkov írta: Mert az lett volna a posztom lényegem hogy a J Astrában sokkal több a gomb a középkonzolon és zsúfoltabb, mint a H-ban. Szerintem te is pontosan tudod, hogy erre gondoltam és nem kifejezettem csak a rádiókra. De ha mindenképp ennyire szőrszálat akarsz hasogatni, akkor: H Astra (csak fejegység): 25 gomb. J Astra (csak fejegység): 29 gomb. (K Astra, csak fejegység, Navi 900 IntelliLink: 11 gomb.) 29>25 még mindig. Ugyan ez igaz a klímapanelre. Lehet, hogy neked a J Astráé az elsőre átláthatóbb, letisztultabb a 15 gombjávan a H Astra 7 gombjával szemben. Szerencsére nem vagyunk egyformák. Neked a J középkonzolja tetszik jobban, nekem (és pár cikkírónak) nem. Mint ahogy nemrég privátban is értekeztünk róla, neked a J Astra a következő kiszemelt autójelölted, nekem nem. Kinek a pap, kinek a papné. Ezen kár vitatkozni. Ez így igaz, vita nincs, nem is volt. Na de a 25-29 már nem is annyira lényeges, ha csak a fejegységet nézzük. Inkább csak ránézésre tűnik soknak. Ehhez képest pedig a 11 tűnik soknak, amikor ma már egy telefont is megoldanak 1-2 gombbal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imre75 Elküldve Január27, 2017 Megoszt Elküldve Január27, 2017 Sziasztok, Úgy néz ki, sikerült egy szép állapotú Caravan-t találni. Toronyszilent, fűtés kapcsoló, hátsó ajtó kábelek, kürt oké. Egyet nem tudok, ESP/ASR-rel hirdetett (osztrák) kocsi, de rendesen ki tudtam porgetni a kerekeket indulaskor. Ez a kiporgesgatlo engedhet ilyet, mennyire kell "megfognia" a kerekeket? Hogyan tudom az ESP-t ellenőrizni? Egy csúszós utat ábrázoló kontroll lámpa ég a muszerfalon gyujtasnal, majd kialszik motor inditasnal. Ez az ESP vagy ASR vagy mindketto visszajelzoje? Fontos lenne, mert le kell tennem az előleget... Nagyon köszönöm, Imre Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Január27, 2017 Megoszt Elküldve Január27, 2017 (edited) 2 órája, Imre75 írta: Sziasztok, Úgy néz ki, sikerült egy szép állapotú Caravan-t találni. Toronyszilent, fűtés kapcsoló, hátsó ajtó kábelek, kürt oké. Egyet nem tudok, ESP/ASR-rel hirdetett (osztrák) kocsi, de rendesen ki tudtam porgetni a kerekeket indulaskor. Ez a kiporgesgatlo engedhet ilyet, mennyire kell "megfognia" a kerekeket? Hogyan tudom az ESP-t ellenőrizni? Egy csúszós utat ábrázoló kontroll lámpa ég a muszerfalon gyujtasnal, majd kialszik motor inditasnal. Ez az ESP vagy ASR vagy mindketto visszajelzoje? Fontos lenne, mert le kell tennem az előleget... Nagyon köszönöm, Imre Az ASR az ESP része. Amelyik H Astrában van ESP, abban van ASR is. Igen, az a visszajelzője. Ha felvillan gyújtásra, akkor van benne. Illetve még vázszám alapján tudod leellenőrizni ecat-on. Én még indulásnál nem tudtam kipörgetni a kerekeket. Pedig szeretem néha érezni a nyomatékot és intenzíven gyorsítani, de nincs szíven annyira gyilkolni a hajtásláncot, hogy nagy gáz és leugorjak a kuplungról. Vagy az 1.7-es motor kevés hozzá. Bár ezt nem hiszem. Egyik kollégám SX4-e olyan, hogy nem tud úgy normál módon elindulni vele, hogy ne kaparjon el az 1.5 benzines SX4. Egy-egy nagyobb fékezésnél, ami koránt sem vészfékezés, száraz úton mellett ülve érzem, hogy dolgozik az ABS. Szerintem azon már a gumi túl öreg, kemény és azért lehet. Sok múlik tehát a gumin is. Az ASR-t lefagyott emelkedőn (pl nálunk időnként a kapubejáró) vettem már észre. Olyan hangja van mint az ABS-nek és hiába adok gázt nem pörög el a kerék, nem bőg fel a motor, csak lassan kicsiket meg-megcsúszva engedi forogni, közben pedig villog az ikon a műszeregységen. Módosítva Január27, 2017 : Cserenkov Link to comment Megosztás: More sharing options...
sasa58 Elküldve Január27, 2017 Megoszt Elküldve Január27, 2017 52 perce, Cserenkov írta: Az ASR az ESP része. Amelyik H Astrában van ESP, abban van ASR is. Igen, az a visszajelzője. Ha felvillan gyújtásra, akkor van benne. Illetve még vázszám alapján tudod leellenőrizni ecat-on. Én még indulásnál nem tudtam kipörgetni a kerekeket. Pedig szeretem néha érezni a nyomatékot és intenzíven gyorsítani, de nincs szíven annyira gyilkolni a hajtásláncot, hogy nagy gáz és leugorjak a kuplungról. Vagy az 1.7-es motor kevés hozzá. Bár ezt nem hiszem. Egyik kollégám SX4-e olyan, hogy nem tud úgy normál módon elindulni vele, hogy ne kaparjon el az 1.5 benzines SX4. Egy-egy nagyobb fékezésnél, ami koránt sem vészfékezés, száraz úton mellett ülve érzem, hogy dolgozik az ABS. Szerintem azon már a gumi túl öreg, kemény és azért lehet. Sok múlik tehát a gumin is. Az ASR-t lefagyott emelkedőn (pl nálunk időnként a kapubejáró) vettem már észre. Olyan hangja van mint az ABS-nek és hiába adok gázt nem pörög el a kerék, nem bőg fel a motor, csak lassan kicsiket meg-megcsúszva engedi forogni, közben pedig villog az ikon a műszeregységen. Érdekes ez az ESP/ASR probléma, nekem 1,6 XER motoros kocsim van és a második télen használom. Tavaly egyáltalán nem sikerült működésre bírnom az ESP-t, már azt hittem rossz. Idén viszont egy full jeges hegyi szerpentinen "végre" sikerült megcsúsztatni egy kicsit, bevillant a jelzőlámpa és helyre is igazította az autót. Indulásnál viszont simán ki tudom pörgetni, ezt többször is tapasztaltam és ehhez még csak jeges út sem kell, pedig új gumijaim is vannak. Most akkor hogy is van ez? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Január27, 2017 Megoszt Elküldve Január27, 2017 4 órája, Imre75 írta: Sziasztok, Úgy néz ki, sikerült egy szép állapotú Caravan-t találni. Toronyszilent, fűtés kapcsoló, hátsó ajtó kábelek, kürt oké. Egyet nem tudok, ESP/ASR-rel hirdetett (osztrák) kocsi, de rendesen ki tudtam porgetni a kerekeket indulaskor. Ez a kiporgesgatlo engedhet ilyet, mennyire kell "megfognia" a kerekeket? Hogyan tudom az ESP-t ellenőrizni? Egy csúszós utat ábrázoló kontroll lámpa ég a muszerfalon gyujtasnal, majd kialszik motor inditasnal. Ez az ESP vagy ASR vagy mindketto visszajelzoje? Fontos lenne, mert le kell tennem az előleget... Nagyon köszönöm, Imre Osztrák autó. Nézesd át az alját is, mert ott minden út tiszta, de ennek ára van, ha hanyag a tulajdonos. Az ESP-t leginkább akkor érzed, ha az autó menet közben kicsúszik. Ilyenkor elveszi a gázt, és elkezdi külön-külön fékezni az adott kerekeket, hogy egyenesbe hozza az autót. Elinduláskor nem nagyon kellene kipörögnie, de ez eléggé szubjektív. Ha többszöri próbálkozásra is kipörög, de nem avatkozik be, akkor van vele valami probléma, bár akkor ezt a visszajelző lámpa folyamatos világítással jelezné. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imre75 Elküldve Január27, 2017 Megoszt Elküldve Január27, 2017 Közben letettem a foglalót. Az alja persze rozsdás, illetve a motoron is meglátszik a felcsapódott sós lé, pedig a szervizszámlái alapján burgenlandi (ott tán nincs annyi hó). Úgy láttuk, ez még megállítható egy alvázvédelemmel és kis pucolással. Ha nem, gazdagabb leszek egy tapasztalattal. :-( A kasztni rendben, az egyik ajtó alsó élét kell kicsit javítani. Én majd vigyázok rá. És nem került két millióba legalább. Az ASR tényleg érdekelne. Az ABS jól működött, a jeladók mindkettőnél ugyanazok. A beavatkozás nem tudom, hogy történik. Ha csak elveszi a motor nyomatékot, akkor esetleg lehet, hogy megpörög mégis a kerék? Imre Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Január28, 2017 Megoszt Elküldve Január28, 2017 12 órája, Imre75 írta: Közben letettem a foglalót. Az alja persze rozsdás, illetve a motoron is meglátszik a felcsapódott sós lé, pedig a szervizszámlái alapján burgenlandi (ott tán nincs annyi hó). Úgy láttuk, ez még megállítható egy alvázvédelemmel és kis pucolással. Ha nem, gazdagabb leszek egy tapasztalattal. :-( A kasztni rendben, az egyik ajtó alsó élét kell kicsit javítani. Én majd vigyázok rá. És nem került két millióba legalább. Az ASR tényleg érdekelne. Az ABS jól működött, a jeladók mindkettőnél ugyanazok. A beavatkozás nem tudom, hogy történik. Ha csak elveszi a motor nyomatékot, akkor esetleg lehet, hogy megpörög mégis a kerék? Imre Alvázvédelemhez javasolni tudom a Rusztika Bt.-t. Nekem a kombira 82 ezer volt a komplett alváz-és üregvédelem. 2 napos munka, nem kapkodnak és értenek hozzá. Viszont, ha már eldöntötted, most kérj időpontot, talán ősszel sorra is kerülsz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jávorszky Elküldve Január28, 2017 Megoszt Elküldve Január28, 2017 Sziasztok!Venni szeretnék egy astra h 1.4-es 2005-ös ferdehátu kocsit, 195000 km-el.Van ezeknek valami tipus hibája amire jobban oda kell figyelni?Miket nézzek meg rajta? Link to comment Megosztás: More sharing options...
koco Elküldve Január28, 2017 Megoszt Elküldve Január28, 2017 A kipörgésgátló valamennyit engedi túlpörögni a hajtott kereket a hátsóhoz képest. Én legutóbb egy lefagyott placcon próbáltam: 30-cal haladva, közepes gázra kb.: 40-re ugrott a mutató de az autó csak méterekkel később gyorsult fel annyira. Másik példa: vendégségben voltunk, beálltunk az udvarra, de szakadt az eső és fellazult a talaj. Indulás után 1 méterrel elsüllyedt az autó (ez ugye egy dízel Zafira B, és bizony heten bele is csücsültünk ), sok ügyeskedés, de se előre, se hátra. Végül adtam egy nagy gázt, de kb.: 20 km/ó-nál leszabályzott. Egyébként annyira elázott a talaj, hogy egyesben alapjáraton forgatta a kereket, az autó persze állt. Egy Transit húzott ki, kb.: annyi erőfeszítéssel, mintha elindulna egy enyhe emelkedőn (ő az aszfalton állt, ez azért sokat segített a sikerben ). Viszont ha álló helyzetből nagy gázzal indulok, akkor sokkal hamarabb megfogja. Itt gondolom a szöggyorsulási határértéket előbb eléri a hajtott kerék, mint az első hátsó tengely közti fordulat különbséget. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imre75 Elküldve Január29, 2017 Megoszt Elküldve Január29, 2017 Sziasztok, még egy-két apróság. Szeretnék konyoklot kozepre, illetve nincs meg az also motorburkolat (szokásos nepper-trükk áldozata lettem: a csillagokra megesküdött, hogy ezen a tipuson nincs, ő ezzel foglalkozik, én meg nem tudtam hiszen nem ismerem az Opelt, közben persze utolag kiderült, hogy kéne lennie. Ezzel kicsit borult a "gondos osztrák bácsi" kép, amit a tulajrol felépített, persze az én hibám, hiszen az emberek nagy része jó vételt szeretne kötni és titokban elhisz minden ezzel kapcsolatos dumát). Hol keressek? Tudtok ajánlani bontót, esetleg itt vmelyik topicban kérdezzek? Köszönet! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts