Astra555 Elküldve Július9, 2016 Megoszt Elküldve Július9, 2016 (edited) 2 órája, sulep írta: Erről mi lenne a véleményetek? Az ismerős sokat nem megy, főleg városban futkározik illetve hetente 2 hetente van neki egy 35km-re út, ami szerintetek elég lehet ennél a motornál a részecskeszűrő tisztításra? Astra H 1.3CDTI Kissé fapados a verda, de ha neked ennyi extrával megfelel, és van garancia az állításokra, akkor jó lehet. Bár pár dolgot utólag is be lehet pakolni, csak idő és pénz kérdése. Mire fogod használni? http://ecat24.com/opel/catalog/vinsearch Módosítva Július9, 2016 : Astra555 Link to comment Megosztás: More sharing options...
rotel Elküldve Július9, 2016 Megoszt Elküldve Július9, 2016 14 órája, sulep írta: Erről mi lenne a véleményetek? Az ismerős sokat nem megy, főleg városban futkározik illetve hetente 2 hetente van neki egy 35km-re út, ami szerintetek elég lehet ennél a motornál a részecskeszűrő tisztításra? Astra H 1.3CDTI Ilyen használat mellé szerintem inkább benzinesben kéne gondolkozni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
retfirD Elküldve Július9, 2016 Megoszt Elküldve Július9, 2016 15 órája, sulep írta: Erről mi lenne a véleményetek? Az ismerős sokat nem megy, főleg városban futkározik illetve hetente 2 hetente van neki egy 35km-re út, ami szerintetek elég lehet ennél a motornál a részecskeszűrő tisztításra? Astra H 1.3CDTI Most vagy a képen van más kocsi, vagy a leírás hibás, de én nem látom az említett 6 sebességes váltót. Na jó, biztos az lenne a válasz rá, hogy hátramenettel együtt. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
jeki Elküldve Július10, 2016 Megoszt Elküldve Július10, 2016 Sziasztok, kérdésem az lenne, hogy klímatisztításra, mi a legjobb megoldás? Esetleg milyen részekit kell cserélni? Annyit olvastam eddig, hogy a habos megoldás nem feltétlen a legjobb, mert a visszamaradt hab esetleg a kisebb réseknél bele folyhat a műszerfalvba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Július10, 2016 Megoszt Elküldve Július10, 2016 2 órája, jeki írta: Sziasztok, kérdésem az lenne, hogy klímatisztításra, mi a legjobb megoldás? Esetleg milyen részekit kell cserélni? Annyit olvastam eddig, hogy a habos megoldás nem feltétlen a legjobb, mert a visszamaradt hab esetleg a kisebb réseknél bele folyhat a műszerfalvba. A legegyszerűbb az ózonos. Kb. 5 ezer Ft. Kb. fél óra, plusz egy szellőztetés, meg az üzemanyag, ami ezalatt elfogy. Mindent kinyír az autóban, nemcsak a klímarendszerben, de az üléseken és máshol is. Gyakorlatilag fertőtleníti az autó belsejét, ezáltal a szagokat is megszünteti. Pollenszűrőt ajánlatos évente cserélni, ha futja a keretből, akkor aktívszenest vegyél, az a szagokat is kiszűri. Link to comment Megosztás: More sharing options...
jeki Elküldve Július11, 2016 Megoszt Elküldve Július11, 2016 On 7/10/2016 at 9:45 AM, Astra555 said: A legegyszerűbb az ózonos. Kb. 5 ezer Ft. Kb. fél óra, plusz egy szellőztetés, meg az üzemanyag, ami ezalatt elfogy. Mindent kinyír az autóban, nemcsak a klímarendszerben, de az üléseken és máshol is. Gyakorlatilag fertőtleníti az autó belsejét, ezáltal a szagokat is megszünteti. Pollenszűrőt ajánlatos évente cserélni, ha futja a keretből, akkor aktívszenest vegyél, az a szagokat is kiszűri. Te melyik márkát használod? Amúgy ilyenkor a esetleg nem éri meg a ventillátornál is benézni és a lerakódásokat kipucolni esetleg az egész rendszer tisztítása? Ahogy olvastam ez a cucc nem végez tökéletes munkát, a lerakódások megmaradnak a rendszerben. Most vettem egy használt Astra-t és bár az autó jó állapotban van dohányoztak be és a szervízkönyv szerint igen rég voltak a filterek cserélve. Emiatt gondolom, hogy akkor tisztítva meg tuti nem volt. Sajnos ezekről a klímás fertőzésekről sokat olvas az ember Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsolti25 Elküldve Július11, 2016 Megoszt Elküldve Július11, 2016 (edited) 35 perce, jeki írta: Te melyik márkát használod? Amúgy ilyenkor a esetleg nem éri meg a ventillátornál is benézni és a lerakódásokat kipucolni esetleg az egész rendszer tisztítása? Ahogy olvastam ez a cucc nem végez tökéletes munkát, a lerakódások megmaradnak a rendszerben. Most vettem egy használt Astra-t és bár az autó jó állapotban van dohányoztak be és a szervízkönyv szerint igen rég voltak a filterek cserélve. Emiatt gondolom, hogy akkor tisztítva meg tuti nem volt. Sajnos ezekről a klímás fertőzésekről sokat olvas az ember Mielőtt az ózonost használod vedd ki a pollenszűrőt, miután kész tedd be az újat! Ja és előtte nézd meg működik e a levegő keringetést állító csappantyú. Típushiba, hogy eltörik a tengelynél. Módosítva Július11, 2016 : Zsolti25 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Július11, 2016 Megoszt Elküldve Július11, 2016 1 óra, jeki írta: Te melyik márkát használod? Amúgy ilyenkor a esetleg nem éri meg a ventillátornál is benézni és a lerakódásokat kipucolni esetleg az egész rendszer tisztítása? Ahogy olvastam ez a cucc nem végez tökéletes munkát, a lerakódások megmaradnak a rendszerben. Most vettem egy használt Astra-t és bár az autó jó állapotban van dohányoztak be és a szervízkönyv szerint igen rég voltak a filterek cserélve. Emiatt gondolom, hogy akkor tisztítva meg tuti nem volt. Sajnos ezekről a klímás fertőzésekről sokat olvas az ember Most utoljára Filtront tettem bele, aktívszeneset. A fertőzést attól kapod el, hogy nincs fertőtlenítve a klíma és a nedvesség miatt könnyen megtelepednek a baktériumok, amik aztán egy bekapcsoláskor szépen bekerülnek az ember szervezetébe. Ha látsz valahol kosz kitakaríthatod, de beteg nem attól leszel. Az ózon kinyír minden bent lévő élőlényt, így a baktériumokat is, nemcsak ott, ahová a habot befújod, hanem mindenhol. Ha dohányoztak az autóban, akkor nem ártana egy komplett kárpittisztítás (ülések, ajtópanelek, tetőkárpit) sem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
jeki Elküldve Július11, 2016 Megoszt Elküldve Július11, 2016 On 7/10/2016 at 9:45 AM, Astra555 said: A legegyszerűbb az ózonos. Ès ebböl az ózonos sprayböl? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Július11, 2016 Megoszt Elküldve Július11, 2016 4 órája, jeki írta: Ès ebböl az ózonos sprayböl? Az nem spray, hanem egy elektromos kütyü. Ha venni akarsz, 150 ezer körül már van, de szerintem évente egy alkalommal nem fogja behozni az árát. Gugli a barátunk: http://ozonclean.hu/klimatisztitas/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Július11, 2016 Megoszt Elküldve Július11, 2016 34 perce, Astra555 írta: http://ozonclean.hu/klimatisztitas/ Ugyanez kisse olcsobban: http://www.autoklub.hu/content/műszaki-szolgáltatási-kedvezmények Link to comment Megosztás: More sharing options...
jeki Elküldve Július12, 2016 Megoszt Elküldve Július12, 2016 9 hours ago, Astra555 said: Az nem spray, hanem egy elektromos kütyü. Ha venni akarsz, 150 ezer körül már van, de szerintem évente egy alkalommal nem fogja behozni az árát. Gugli a barátunk: http://ozonclean.hu/klimatisztitas/ Ah azt hittem erre a klima bombara gondoltal... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Július12, 2016 Megoszt Elküldve Július12, 2016 13 perce, jeki írta: Ah azt hittem erre a klima bombara gondoltal... Az általában csak illatosít, de nem fertőtlenít. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisp113 Elküldve Július12, 2016 Megoszt Elküldve Július12, 2016 25 perce, Astra555 írta: Az általában csak illatosít, de nem fertőtlenít. A Loctite pl fertőtlenít, az olcsóbbak között biztos van ami csak illatosító. Link to comment Megosztás: More sharing options...
jeki Elküldve Július12, 2016 Megoszt Elküldve Július12, 2016 (edited) Ahogy az árakat látom egy ilyen komplettebb tisztításra, után töltésre fogok befizetni. Esetleg van valakinek valami megbízható klímás szervíz tapasztalata? Azon a pár ezer forinton nem fog múlni. Rögtön fel is merült bennem egy másik kérdés ez pedig a gumik karbantartása, főleg, hogy most is kint áll a 35 fokban és egész nap tűzi a nap. Olvastam minden féle csoda kenő, fújó löttyökről, de igazából mivel semmi tapasztalatom fogalmam sincs, hogy érdemes e ilyeneket használni - nem azért hogy csillogjon a gumi, hanem hogy óvjam? Esetleg téli - nyári cserénél csak lekenni valamivel egy fél évre? Módosítva Július12, 2016 : jeki Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Július12, 2016 Megoszt Elküldve Július12, 2016 7 órája, jeki írta: Ahogy az árakat látom egy ilyen komplettebb tisztításra, után töltésre fogok befizetni. Esetleg van valakinek valami megbízható klímás szervíz tapasztalata? Azon a pár ezer forinton nem fog múlni. Rögtön fel is merült bennem egy másik kérdés ez pedig a gumik karbantartása, főleg, hogy most is kint áll a 35 fokban és egész nap tűzi a nap. Olvastam minden féle csoda kenő, fújó löttyökről, de igazából mivel semmi tapasztalatom fogalmam sincs, hogy érdemes e ilyeneket használni - nem azért hogy csillogjon a gumi, hanem hogy óvjam? Esetleg téli - nyári cserénél csak lekenni valamivel egy fél évre? Ha a tűző napon áll az hosszú távon nem használ se a gumiknak se a fényezésnek, fe a fényszóróknak. Be fog mattulni. Én erre külön szert nem használok, de pl a munkahelyemen is délelőtt leparkolok az árnyékba, és délután mire azon a helyen elkezd sütni a nap átállok egy másik helyre, ahol délután van árnyék. Ezt megteszem minden nap, ha bent parkolok, nem sajnálom rá a fáradtságot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
jeki Elküldve Július12, 2016 Megoszt Elküldve Július12, 2016 7 minutes ago, Cserenkov said: Ha a tűző napon áll az hosszú távon nem használ se a gumiknak se a fényezésnek, fe a fényszóróknak. Be fog mattulni. Én erre külön szert nem használok, de pl a munkahelyemen is délelőtt leparkolok az árnyékba, és délután mire azon a helyen elkezd sütni a nap átállok egy másik helyre, ahol délután van árnyék. Ezt megteszem minden nap, ha bent parkolok, nem sajnálom rá a fáradtságot. Ez azert kemeny, sajnos en nem tudom nagyon igy valtogatni es nagyon fa sincs az utcaban hogy ala alljak. A fenyezes ellen sok minden nem tudok tenni, de gondoltam a gumin segitek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sulep Elküldve Július12, 2016 Megoszt Elküldve Július12, 2016 Nincs véletlen valakinek egy 2008-as Astra H árlista amiben benne lenne, hogy egy akkori GTC 1.4 Cosmo mennyibe került illetve mi volt a felszereltsége? Link to comment Megosztás: More sharing options...
retfirD Elküldve Július13, 2016 Megoszt Elküldve Július13, 2016 (edited) 4 711 000 Ft Persze gondolom ez listaár, ennél lehetett olcsóbb is, de attól is függ, mit kértek hozzá pluszba. Kiindulásnak talán jó lesz. Módosítva Július13, 2016 : retfirD Link to comment Megosztás: More sharing options...
kezdőkabriós Elküldve Július14, 2016 Megoszt Elküldve Július14, 2016 On 2016.07.12. at 21:05, sulep írta: Nincs véletlen valakinek egy 2008-as Astra H árlista amiben benne lenne, hogy egy akkori GTC 1.4 Cosmo mennyibe került illetve mi volt a felszereltsége? Az Allianz honlapján ha kérsz rá casco ajánlatot kiválasztod a listából és megmutatja az összes extrát és az újkori vételárát is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sulep Elküldve Július15, 2016 Megoszt Elküldve Július15, 2016 Köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazsikem Elküldve Július25, 2016 Megoszt Elküldve Július25, 2016 Sziasztok! 2 év után újfent felmerült H-Astra vásárlása, mindenképp autóbeszámítással tudom megoldani, ezért kereskedéseket nézegetek. A páromnak van egy legyen 2010-es vagy azutáni fétise, én azért ennél megengedőbb vagyok. Szeretném megkérdezni mi a véleményetek nálam szakértőbb szemmel ezekről a kocsikról: http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_caravan_1.7_cdti_cosmo_6seb._tempomat-10367837 http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_caravan_1.7_cdti_enjoy_magyar_sz-konyv-10389389 http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_caravan_1.7_cdti_essentia_143000km_sz-konyv_d-klima-9432595 http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_caravan_1.7_cdti_essentia-10404340 Előre is köszönöm a válaszokat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Július25, 2016 Megoszt Elküldve Július25, 2016 2 órája, bazsikem írta: 2 év után újfent felmerült H-Astra vásárlása, mindenképp autóbeszámítással tudom megoldani, ezért kereskedéseket nézegetek. A páromnak van egy legyen 2010-es vagy azutáni fétise, én azért ennél megengedőbb vagyok. Szeretném megkérdezni mi a véleményetek nálam szakértőbb szemmel ezekről a kocsikról: http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_caravan_1.7_cdti_cosmo_6seb._tempomat-10367837 http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_caravan_1.7_cdti_enjoy_magyar_sz-konyv-10389389 http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_caravan_1.7_cdti_essentia_143000km_sz-konyv_d-klima-9432595 http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_caravan_1.7_cdti_essentia-10404340 Nehez ugylet, az a baj, hogy irkalnak mindent ossze-vissza. Az utolsoban pl. nincs digitalis klima, hiaba irjak, a harmadik pedig ugy van fenykepezve, hogy ne lehessen megmondani, igy gyanus. Az elso cosmosaga is kerdeses; talan meg a masodik az, amelyiknel nem inog meg egybol a kereskedobe helyezendo bizalom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Július25, 2016 Megoszt Elküldve Július25, 2016 4 órája, bazsikem írta: Sziasztok! 2 év után újfent felmerült H-Astra vásárlása... Jé, szintén pécsi vagy?! Az első szerintem sem Cosmo. Az az "éjjellátó asszisztens" nem tudom, hogy micsoda, de szerintem nincs olyan benne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Július25, 2016 Megoszt Elküldve Július25, 2016 (edited) Az éjjellátó asszisztens lehet a fényérzékelős világítás ami azonban van benne csakúgy mint az esőérzékelős ablaktörlő amivel szintén felszerelt a gép.(esőszenzor,fényszenzor) Módosítva Július25, 2016 : csicsó Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts