Astra555 Elküldve Április23, 2016 Megoszt Elküldve Április23, 2016 1 órával ezelőtt, presidentÁkos írta: 210.000 km körül, szervízkönyv 2008-ig, negyedik tulajdonostól, külföldről volt behozva, az első tulajdonosa egy nő volt de neki valamiért nem tetszett, a második egyik kollégájáé akitől megvette a másik kollégája, s aztán ő. - Alumínium felnik - Elektromos ablak - Elektromos tükrök - GPS - Légkondi - Légzsákok - Multimédia kormány - Rádió-cd - Fűtőtt ablak - Tempomat Azt nem tudom még. hogy hány lovas.És nem tudom mennyi a többletköltsége, miért? Közben megnéztem és úgy tűnik, hogy kombihoz nem létezik a 80 lovas motoros, hanem csak a 100 lovas változat. Ami ebben rossz hír, hogy ebben már van kettőstömegű lendkerék, ami, ha cserés lesz, nagyjából 100 ezer Ft környékén mozog. Aztán ilyenkor érdemes cserélni a kuplungszettet is, ami pluszban 60-70 ezer, és akkor dobd hozzá egy kb. 8 órás munka díját is. Jó volna megtudni, hogy ezt cserélték már, vagy sem. Ha leállításkor koppanó hangot hallasz, vagy járó motor mellett kuplung ki benyomáskor zörgő hangot hallasz a motor felől, akkor az már csereérett. Ott van a turbó:, amit sokan nem tudnak, hogy hidegen nem szabad nagy fordulaton használni, pörgősebb használat után meg érdemes várni 1-2 percet a leállításkor. Ha ez bedöglik, kb. 70-150 ezer a csere, vagy a felújítás. Az üzemanyagrendszer sem olcsó, egy nagynyomású szivattyú, vagy a porlasztócsúcsok a gatyádat is elvihetik. Nézz rá a toronyszilentekre, ott a csere kb. 30 ezer Ft körül van, ha már elrozsdásodtak. EGR szelep a sok városi használattól elkormolódik, érdemes néha megtisztítani, ha eljött a csere ideje, akkor az is nagyjából 70 ezer Ft. Azt is tudd meg, hogy DPF (részecskeszűrő) van-e benne, az plusz egy újabb problémát jelenthet. Elektromos ablak: 2 vagy 4? Légzsák: 4-6-8-10 db? Légkondi: elektronikus vagy manuális? GPS: milyen fejegység (CD70, vagy DVD90) és milyen kijelző tartozik hozzájuk? A váltó 5 vagy 6 fokozatú? Tudom, hogy sok a kérdés, de ezek mind befolyásolhatják az értéket fel is és le is. Mindenesetre ne ijedj meg, alaposan, egy jó, hozzáértő szerelővel át kell nézetni az autót, hogy ki tudd szűrni a várható hibákat. Aztán vagy alkudsz és bevállalod, vagy nézel egy másikat. Azért kérdeztem, hogy mennyi a pluszköltség, mert Magyaroszág nincs is messze, itt is van bőven kínálat, ha megéri ott forgalomba helyezni. Ez a 4 tulajos dolog engem inkább taszítana, de érdemes megtudni kik voltak és hogyan használták és mi volt cserélve. Ha vannak képek a belsejéről, vagy tudsz alvázszámot, akkor tedd fel, írd meg, lehet többet tudunk segíteni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Április23, 2016 Megoszt Elküldve Április23, 2016 (edited) Az ilyen 3-4 tulajos autókkal nekem sincs túl jó tapasztalatom. Amiket néztem és ilyen volt, általában sok minden kikopva, elhanyagolva volt az autón. Látszott hogy sok minden már meg volt bontva, szinte alig volt gyári összeszerelésű része az autónak. Az egyik tulajnak pl a kijelző átledezés volt a mániája, a másiknak az utólagos nem gyári rádió, stb. De persze lehet hogy ez lesz a kivétel és mindegyik tulaj a gondos gyári állapotot tartotta szem előtt! A 80 lóerős Z17DTL motort én sem ajánlom. Gyenge ehhez a nem épp pehelysúlyú kasznihoz. És a turbó se változó geometriájú még. Elég nagy a turbólyuk. A 101Le, 240Nm-es változó geometriás turbóval szerelt Z17DTH már sokkal jobb. Ez sem fogja feltépni az aszfaltot, de lehet vele dinamikusan közlekedni. Az 1500 alatti fordulatot nem szereti, de 1500-3000 között tol rendesen. Fogyasztása nálam (ugyan 5 ajtós, de a kombi se fogyaszthat sokkal többet) autópályázva, dinamikusan közlekedve 5,5-6,0 körülményektől függően. Csak országúton 90-100-zal sík terepen odafigyelve akár 5 alá is levihető. Városban se sikerült még 6-nál többet megetetnem vele. 12 éves autóban már lehet km. És az a baj, hogy hiába nézeted át, bármikor egyik pillanatról a másikra minden előjel nélkül előjöhet ez-az. Nálam legutóbb az önindító döglött meg minden előjel nélkül egyik indításról a másikra. Egyszer indult tökéletesen, utána leparkoltam mit se sejtve és onnantól meg se nyekkent. (70eFt utángyártott, felújított.) Előtte pár hónappan a generátor adta meg magát. Az előző felújítás 2 évet bírt. (60eFt felújítás.) Ezt megelőzően a fojtószelep ragadt be végállásban. Ennek szintén semmi jele nem volt. végig tökéletes volt, majd egyik indításnál égve maradt a szervizlámpa és lekorlátozta a fordulatot is. Csere, pult alól számla nélkül újra 90eFt. (A gyári új GM boltból súrolta volna a 200.000Ft-ot.) És akkor még nem is beszéltünk a dízelek rettegett alkatrészeiről: lendkerék, injektorok, nagynyomású szivattyú, stb. Ha átnézve jónak tűnik, a vétel és az átírás után is maradjon legalább 100-200eFt-nyi pénzed elkülönítve az ilyen nem várt "meglepetésekre". De más alkatrészek is elég drágák hozzá, ha nem a legalapabb verzió kell, hanem már egy kicsit extrább az autód. Ahhoz képest, hogy általában mindenkiben az Opellel kapcsolatban az a szterotípia él, hogy milyen filléresek hozzá az alkatrészek és rogyásig van minden bontó minden alkatrésszel hozzá, ez a H Astrára egyáltalán nem igaz. Egyébként szerintem még így ennyi idősen is gyönyörű autó, kényelmes, biztonságos és még ma is modern technikának számít. Árkategóriájában (1M körül) talán a legjobb vétel. Igaz hogy már a legidősebb példányok elég korosak ezzel a 12 évvel. De egy 2016-os autó és közte nincs akkora különbség, mintha 2004-től néznénk vissza 12 évet, tehát egy 1992-es autóval hasonlítanánk össze. Egy 92-es autóban pl egy kezdeti F Astrában, ne adj isten Ladában pl hol volt olyan technika, mint egy 2004-es H Astrában? Hol volt akkor még CR-dízel motor, 6-8-10 légzsák, navigáció, ESP, adaptív xenon fényszórók, esőérzékelő. Ezek legtöbbször még rendelhető extraként felárért se voltak elérhetőek. A H Astra azokhoz az autókhoz képest tényleg egy űrhajó, hatalmas volt a fejlettségben az ugrás. A mai autók egy 2004-es H Astrához képest nagyjából ugyan azt tudják. Nagyjából ugyan az a techniak, ugyan azok az extrák, a forma sem változott olyan drasztikusan. Inkább csak apróbb szoftveres és hardveres módosításokat végeztek. Pl kihegyezettebb motorok, fejlettebb multimédia, jobb felbontású érintőkijelzők, egyéb apróságok, de alapvetően nem nagy a változás. Na, de bocs a kitérőért, a monológom kicsit elkanyarodott az eredeti kérdéstől. Módosítva Április23, 2016 : Cserenkov Link to comment Megosztás: More sharing options...
presidentÁkos Elküldve Április23, 2016 Megoszt Elküldve Április23, 2016 30 perce, Cserenkov írta: Az ilyen 3-4 tulajos autókkal nekem sincs túl jó tapasztalatom. Amiket néztem és ilyen volt, általában sok minden kikopva, elhanyagolva volt az autón. Látszott hogy sok minden már meg volt bontva, szinte alig volt gyári összeszerelésű része az autónak. Az egyik tulajnak pl a kijelző átledezés volt a mániája, a másiknak az utólagos nem gyári rádió, stb. De persze lehet hogy ez lesz a kivétel és mindegyik tulaj a gondos gyári állapotot tartotta szem előtt! A 80 lóerős Z17DTL motort én sem ajánlom. Gyenge ehhez a nem épp pehelysúlyú kasznihoz. És a turbó se változó geometriájú még. Elég nagy a turbólyuk. A 101Le, 240Nm-es változó geometriás turbóval szerelt Z17DTH már sokkal jobb. Ez sem fogja feltépni az aszfaltot, de lehet vele dinamikusan közlekedni. Az 1500 alatti fordulatot nem szereti, de 1500-3000 között tol rendesen. Fogyasztása nálam (ugyan 5 ajtós, de a kombi se fogyaszthat sokkal többet) autópályázva, dinamikusan közlekedve 5,5-6,0 körülményektől függően. Csak országúton 90-100-zal sík terepen odafigyelve akár 5 alá is levihető. Városban se sikerült még 6-nál többet megetetnem vele. 12 éves autóban már lehet km. És az a baj, hogy hiába nézeted át, bármikor egyik pillanatról a másikra minden előjel nélkül előjöhet ez-az. Nálam legutóbb az önindító döglött meg minden előjel nélkül egyik indításról a másikra. Egyszer indult tökéletesen, utána leparkoltam mit se sejtve és onnantól meg se nyekkent. (70eFt utángyártott, felújított.) Előtte pár hónappan a generátor adta meg magát. Az előző felújítás 2 évet bírt. (60eFt felújítás.) Ezt megelőzően a fojtószelep ragadt be végállásban. Ennek szintén semmi jele nem volt. végig tökéletes volt, majd egyik indításnál égve maradt a szervizlámpa és lekorlátozta a fordulatot is. Csere, pult alól számla nélkül újra 90eFt. (A gyári új GM boltból súrolta volna a 200.000Ft-ot.) És akkor még nem is beszéltünk a dízelek rettegett alkatrészeiről: lendkerék, injektorok, nagynyomású szivattyú, stb. Ha átnézve jónak tűnik, a vétel és az átírás után is maradjon legalább 100-200eFt-nyi pénzed elkülönítve az ilyen nem várt "meglepetésekre". De más alkatrészek is elég drágák hozzá, ha nem a legalapabb verzió kell, hanem már egy kicsit extrább az autód. Ahhoz képest, hogy általában mindenkiben az Opellel kapcsolatban az a szterotípia él, hogy milyen filléresek hozzá az alkatrészek és rogyásig van minden bontó minden alkatrésszel hozzá, ez a H Astrára egyáltalán nem igaz. Egyébként szerintem még így ennyi idősen is gyönyörű autó, kényelmes, biztonságos és még ma is modern technikának számít. Árkategóriájában (1M körül) talán a legjobb vétel. Igaz hogy már a legidősebb példányok elég korosak ezzel a 12 évvel. De egy 2016-os autó és közte nincs akkora különbség, mintha 2004-től néznénk vissza 12 évet, tehát egy 1992-es autóval hasonlítanánk össze. Egy 92-es autóban pl egy kezdeti F Astrában, ne adj isten Ladában pl hol volt olyan technika, mint egy 2004-es H Astrában? Hol volt akkor még CR-dízel motor, 6-8-10 légzsák, navigáció, ESP, adaptív xenon fényszórók, esőérzékelő. Ezek legtöbbször még rendelhető extraként felárért se voltak elérhetőek. A H Astra azokhoz az autókhoz képest tényleg egy űrhajó, hatalmas volt a fejlettségben az ugrás. A mai autók egy 2004-es H Astrához képest nagyjából ugyan azt tudják. Nagyjából ugyan az a techniak, ugyan azok az extrák, a forma sem változott olyan drasztikusan. Inkább csak apróbb szoftveres és hardveres módosításokat végeztek. Pl kihegyezettebb motorok, fejlettebb multimédia, jobb felbontású érintőkijelzők, egyéb apróságok, de alapvetően nem nagy a változás. Na, de bocs a kitérőért, a monológom kicsit elkanyarodott az eredeti kérdéstől. Ajj, most kicsit elvettétek a kedvem ettől az opeltől :D pedig kinézetre csak ez tetszik az összes opel közül, és elsőm lenne (meg a családba is) szóval nemtudom most mitévő legyek. Benzint nem nagyon akarok, mert többet eszik, de nem drága a javítása, dízel keveset fogyaszt és jó a nyomatéka viszont ha megdurran nem kevésbe fog kerülni az nekem. Gondolkozok még az octavian csak nem tudom, hogy abba is benzin vagy a dízel inkább.:/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Április23, 2016 Megoszt Elküldve Április23, 2016 (edited) 51 perce, presidentÁkos írta: Ajj, most kicsit elvettétek a kedvem ettől az opeltől :D pedig kinézetre csak ez tetszik az összes opel közül, és elsőm lenne (meg a családba is) szóval nemtudom most mitévő legyek. Benzint nem nagyon akarok, mert többet eszik, de nem drága a javítása, dízel keveset fogyaszt és jó a nyomatéka viszont ha megdurran nem kevésbe fog kerülni az nekem. Gondolkozok még az octavian csak nem tudom, hogy abba is benzin vagy a dízel inkább.:/ Ettől ne legyen elvéve! Nem rossz autó ez, amiket írtam, az mind igaz az összes hasonlóan bonyolult modern gépre. Időnként vannak nyűgei amivel foglalkozni kell. Az Octavia 10-12 évesen sok km-rel se különb szerintem. Ha ezt el tudod fogadni, és megvan rá a tartalék a bankszámládon, akkor olyan nagy meglepetés nem érhet. Azt tudni kell, hogy egy idősebb dízel mindig valamennyire lutri. Egyébként nekem is ez, sőt a családban szintén ez az első Opel. Én már akkor beleszerettem az 5 ajtós H Astra formájába mikor 2004-ben megjelent. Akkor még egyetemista voltam. De már akkor elhatároztam, hogy ha befejezem a sulit, lesz munkám, kerestem, összegyűjtök egy kis pénzt és a munkahelyem körülményesebbel lesz megközelíthető mint 20 perc buszozás a 10 percenként járó járattal, akkor egy ilyenem lesz. És tényleg lett is. Nem bántam meg a vételét. Annak ellenére sem, hogy nem az "az évekig csak tankolom és megyek" típusú autó. Akik évek óta követik ezt a fórumot, tudják, hogy miken estünk már át, mert mindenről mindig részletesen beszámoltam. Szerettem és szeretem most is ezt az autót. Több év és sok km elteltével most kezd körvonalazódni bennem a gondolat egyelőre konkrétumok nélkül, hogy lassan, egy-két éven belül fájó szívvel cseréljem. Sok típust néztem már, hogy mi lehetne az utód. Egyelőre úgy néz ki, hogy maradok Opel vonalon. Jó lenne tudni, tényleg hogy melyik motor van ebben, amiről készültek a képek. Az erősebbik 1.7-esnek mindig pirosak voltak a TI betűk a CDTI feliratban. 2004-2005-ben pedig a 101 lovas volt az erősebbik 1.7-es, de nem látom pirosnak a feliratot. Módosítva Április23, 2016 : Cserenkov Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Április23, 2016 Megoszt Elküldve Április23, 2016 1 hour ago, Cserenkov said: A mai autók egy 2004-es H Astrához képest nagyjából ugyan azt tudják. Nagyjából ugyan az a techniak, ugyan azok az extrák, a forma sem változott olyan drasztikusan. Inkább csak apróbb szoftveres és hardveres módosításokat végeztek. Pl kihegyezettebb motorok, fejlettebb multimédia, jobb felbontású érintőkijelzők, egyéb apróságok, de alapvetően nem nagy a változás. Na, de bocs a kitérőért, a monológom kicsit elkanyarodott az eredeti kérdéstől. Autoja valogatja... De eppen a leirtak miatt nekem eszem agaban sincs egy fiatalabb, esetleg picit tobbet tudo autora valtani; marad az Astra, amig szet nem esik, utana pedig mar hibrid, vagy inkabb tisztan elektromos lesz 17 minutes ago, Cserenkov said: Több év és sok km elteltével most kezd körvonalazódni bennem a gondolat egyelőre konkrétumok nélkül, hogy lassan, egy-két éven belül fájó szívvel cseréljem. Sok típust néztem már, hogy mi lehetne az utód. Egyelőre úgy néz ki, hogy maradok Opel vonalon. Ld. fent Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Április23, 2016 Megoszt Elküldve Április23, 2016 (edited) 1 óra, csaba66 írta: Autoja valogatja... De eppen a leirtak miatt nekem eszem agaban sincs egy fiatalabb, esetleg picit tobbet tudo autora valtani; marad az Astra, amig szet nem esik, utana pedig mar hibrid, vagy inkabb tisztan elektromos lesz Ld. fent Nem vitaindítónak szántam. De az te vagy! Nem kötelező mindenkinek azt tennie, mint nekem. Nem azért írtam, mert neked is az eszednek az ágában kéne lennie a cserének. Semmivel sem állt szándékomban téged erre rábeszélni. Mindenki más körülmények között, más élethelyzetben van. Ez természetes. Ha csak a városban járkálnék vele, vagy max az agglomerizációban néhány tíz km-ekre, néha egy-egy hosszabb kirándulgatással, akkor engem se érdekelne hogy öreg sokat futott autóval járok. Én is azt mondanám, hogy járnék vele, amíg szét nem esik. Legfeljebb ha lerohad, továbbmegyek busszal, taxival, aztán délután szólok valamelyik havernak, kollégának, hogy húzzon már be. Az érintőképernyőre, meg egyéb sallangokra nem költenék én se milliókat, csak azért hogy fiatalabb, de nagyjából ugyan abban az autóban üljek. Ezt abszolút megértem. De amíg napi 230km-eket kell ingáznom időre és tennem kell ezt télen-nyáron, hóviharban, éjjel, hajnalban, és minden körülmények között, addig nekem nem mindegy, hogy ezt egy 12+ éves 400.000+km-es autóval teszem, vagy egy 2 éves, 30.000km-t futottal. Feltételezem, az belátható, hogy a kettő között üzembiztosságban, megbízhatóságban van némi statisztikai különbség, a lehető leggondosabb karbantartás mellett is. Hibrid: Az egyik kollégámék pont most vettek egy vadi új hibridet (Mitsubishi Outlander). Pont tegnap ültem benne. Nagyon szép autó. Nagyon meggyőző, amikor hang nélkül suhan. Jó dolog az elektromos hajtás. Nyomatékban lepipálja a legtöbb dízelt. A környezet védelmében, egészségügyi szempontból sem mellékes a nulla emisszió. A zöld rendszám, az ingyenes parkolás és az ingyenes töltés sem mellékes. Ezek az előnyei De! Momentán nincs rá 14 millióm. Ha a felét összekaparom az új hagyományos robbanómotoros Opelemre, már azzal is maximálisan elégedett leszek. Ha lenne ennyim, akkor se biztos hogy mind autóra költeném. Ez a 6-7 millió nálam az a határ, amit még autóra hajlandó vagyok költeni. Most ezzel megint lehet vitatkozni. Nyilván mindenkinek más az anyagi helyzete és más a fontossági sorrend, más a stratégia, más-más élethelyzet, hogy mire költi a pénzét. Nem ezzel akarok megint vitatkozni. Remélem ez érthető. (Az új autó vs. használt autó vitát se szeretném megnyitni.) A másik: tisztán elektromos hajtással 52km-t képes megtenni a kocsi, úgy hogy tojás van a gázpedál alatt. Utána ugyan úgy egy hagyományos meghajtású autóként működik. Amíg nem fejlődik ki annyira az elektromos hajtás, hogy legalább 250-300km-t meg tudjon tenni autópályán az autó reális, normál körülmények között, és ez a technika többe kerül mint egy mai átlag hagyományos autó, addig köszönöm, de ezt nem nekem találták ki. Én így gondolom. Még egyszer: Megint nem kötelező velem egyetérteni. Senki nem tiltja meg, hogy másképp gondold. Nem az én életemet éled, hanem a sajátodat, a saját körülményeid között. Vegyél nyugodtan hibridet! Én nem látom úgy, az egyéni jelenlegi élethelyzetemben, hogy egy-másfél éven belül mikor autót szeretnék cserélni, a hibrid lenne a lehető legjobb elérhető megoldás. Módosítva Április23, 2016 : Cserenkov Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Április23, 2016 Megoszt Elküldve Április23, 2016 37 minutes ago, Cserenkov said: De amíg napi 230km-eket kell ingáznom időre és tennem kell ezt télen-nyáron, hóviharban, éjjel, hajnalban, és minden körülmények között, addig nekem nem mindegy, hogy ezt egy 12+ éves 400.000+km-es autóval teszem, vagy egy 2 éves, 30.000km-t futottal. Feltételezem, az belátható, hogy a kettő között üzembiztosságban, megbízhatóságban van némi statisztikai különbség, a lehető leggondosabb karbantartás mellett is. Eszemben sincs vitatkozni, csak elmondom a velemenyem... Ha ket ev alatt akarsz 150ezret menni, az mas, de eddig ugy tudtam, hogy a 230 km heti ketszer van csak. Kerdes, hogy az ut kozbeni szeteses kockazata mennyivel kisebb egy ujabb autonal; valamennyivel nyilvan, de olyan egetvero kulonbseget nem latok... Egy hibridnel nem igazan cel, hogy villannyal messze jusson, a tiszta elektromosak viszont mar 300 kilometert siman megtesznek, ami nyilvan csak javulni fog, az arak is mennek lefele, szoval csak varni kell Most en sem vennek meg ilyen kocsikat, egyreszt az aruk miatt, masreszt pedig mert van meg hova fejlodjenek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
banatila Elküldve Április23, 2016 Megoszt Elküldve Április23, 2016 24 perce, csaba66 írta: Kerdes, hogy az ut kozbeni szeteses kockazata mennyivel kisebb egy ujabb autonal; valamennyivel nyilvan, de olyan egetvero kulonbseget nem latok... Egy hibridnel nem igazan cel, hogy villannyal messze jusson, a tiszta elektromosak viszont mar 300 kilometert siman megtesznek, ami nyilvan csak javulni fog, az arak is mennek lefele, szoval csak varni kell Most en sem vennek meg ilyen kocsikat, egyreszt az aruk miatt, masreszt pedig mert van meg hova fejlodjenek. Az új autónak párja nincs,mint ahogy az új háznak sem....aki vett már új autót az tudja.(Inkább vettem 3 új astrát mint egy használt BMW-t és ha most megtehettem volna most is újat vettem volna.)Az újnál az útközbeni szétesés kockázata az szinte nulla,a bizonytalan használtnál meg állandóan benne van a pakliba,mert jelenleg nem lehet tudni mennyi kilometer van bennük és az előző gazda milyen volt,a használt az mindig lutri ha csak nem faterodtól vagy testvéredtől vetted.:) szóval használtat nagyon ki kell fogni. Új autóhoz,ha gondos gazda vagy 200 ezerig biztos,hogy szinte nem kell hozzányúlni és utána sem nagyon 300 ezerig az tuti.Nincs zsákbamacska,viszont eladni nem szabad 10 éves koráig akkor talán el lehet mondani,hogy megérte. Nagy baj,hogy nagyon drágák az új autók,főleg amik nekem tetszenek,én nem szánok rá 5-6 millát 3-3.5-ért meg nem kapsz "semmit". tiszta elektromosak mire itt elterjednek és megfizethetőek lesznek arra én nem várnék,mert az nagyon messze van,arra meg már lesz jobb alternatíva szerintem,jelenleg ezekkel nem tesznek meg simán 300 kilometert,mert ha a klímát meneted,vagy télen megy a fűtés és nem spórolsz az energiával rohamosan csökken a megtehető út...egyetértek,hogy ezeknek még fejlődni kell én sem vennék ilyent mégha lenne rá 15 millám sem.... szóval nehéz a választás mert egyszer a használt autót is el kell adni,főleg ha már nem bízik meg benne az ember és akkor dönteni kell Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Április23, 2016 Megoszt Elküldve Április23, 2016 (edited) 1 órával ezelőtt, csaba66 írta: Eszemben sincs vitatkozni... Hát azt látom! :D Tőled nem is számítottam másra. Ilyen a természeted, már megszoktam. Módosítva Április23, 2016 : Cserenkov Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Április23, 2016 Megoszt Elküldve Április23, 2016 3 órája, Cserenkov írta: Jó lenne tudni, tényleg hogy melyik motor van ebben, amiről készültek a képek. Az erősebbik 1.7-esnek mindig pirosak voltak a TI betűk a CDTI feliratban. 2004-2005-ben pedig a 101 lovas volt az erősebbik 1.7-es, de nem látom pirosnak a feliratot. opel-infos.de Ha ott megnézed, az 5 ajtóshoz hozza a DTL motort, de a kombihoz nincs, csak a DTH 2004. októberétől. Valószínű az 5 ajtós jelent meg ott is előbb, aztán jött a kombi. Hogy a felirat miért sima, azt passzolom. Érdekes módon az 5 ajtóshoz viszont a kezdetektől lehetett rendelni 101 lovas motort is. 3 órája, csaba66 írta: Autoja valogatja... De eppen a leirtak miatt nekem eszem agaban sincs egy fiatalabb, esetleg picit tobbet tudo autora valtani; marad az Astra, amig szet nem esik, utana pedig mar hibrid, vagy inkabb tisztan elektromos lesz Ld. fent Hibrid: valóban okos dolog. Lesz majd valamikor. 50-ig elektromos, utána benzin. Városban 50-nel letolnak az útról, autópályán meg leeszi az ember haját. Vagyis ingázáshoz alkalmatlan. A Prius 1.5-ös benzinese mennyit zabálhat autópályán 130-as tempónál? Ráadásul valóban az árak tényleg magasak, de lehet, hogy 20-30 év múlva már a tisztának látszó elektromosság lesz a nyerő. Bár azt még szerintem senki sem számolta ki, hogy egy elektromos hajtás esetében mennyi kőolajat, vagy szenet kell elégetni, hogy 100 km-re elegendő energia legyen belőle. Tudom, napelemek. De amíg itt Paks 2-t építenek, meg megadóztatják a napelemet, addig felejtős a téma. Szerintem a tisztán elektromosé a jövő (pl. Tesla). Ha valaki be tud invesztálni pár napelem táblát a tetőre, és lesz ilyen autó elfogadható árban, akkor ingyen autózhatna, bár gondolom akkor meg erre vetik ki a jövedéki adót. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Április23, 2016 Megoszt Elküldve Április23, 2016 41 minutes ago, banatila said: Az új autónak párja nincs,mint ahogy az új háznak sem....aki vett már új autót az tudja.(Inkább vettem 3 új astrát mint egy használt BMW-t és ha most megtehettem volna most is újat vettem volna.)Az újnál az útközbeni szétesés kockázata az szinte nulla,a bizonytalan használtnál meg állandóan benne van a pakliba,mert jelenleg nem lehet tudni mennyi kilometer van bennük és az előző gazda milyen volt,a használt az mindig lutri ha csak nem faterodtól vagy testvéredtől vetted.:) szóval használtat nagyon ki kell fogni. Kapasbol tudok egy Volvot es egy Opelt, amelyik szinte ujonnan maradt az ut szelen, ami persze nem komoly statisztika, de a szinte nullanal joval tobb. A minimum valahol 2-3 ev korul lehet, amikor mar a gyerekbetegsegek elmulnak, a korbol adodoak meg nem jonnek elo. 37 minutes ago, Cserenkov said: Hát azt látom! :D Tőled nem is számítottam másra. Ilyen a természeted, már megszoktam. Jo. Es valami erdemi eszreveteled is van? 26 minutes ago, Astra555 said: Hibrid: valóban okos dolog. Lesz majd valamikor. 50-ig elektromos, utána benzin. Városban 50-nel letolnak az útról, autópályán meg leeszi az ember haját. Vagyis ingázáshoz alkalmatlan. A Prius 1.5-ös benzinese mennyit zabálhat autópályán 130-as tempónál? Nem tobbet, mint egy 1.4-es Astra, sot, gyanithatoan joval kevesebbet. Nem tudom, honnan ez az eloitelet... 34 minutes ago, Astra555 said: Bár azt még szerintem senki sem számolta ki, hogy egy elektromos hajtás esetében mennyi kőolajat, vagy szenet kell elégetni, hogy 100 km-re elegendő energia legyen belőle. Tudom, napelemek. De amíg itt Paks 2-t építenek, meg megadóztatják a napelemet, addig felejtős a téma. Biztos lehetsz benne, hogy kiszamoltak, plane, hogy nem kulonosebben nagy mutatvany... Mivel egy olajeromu hatasfoka garantaltan jobb egy auto motorenal, ez valoszinuleg boven kompenzalja az elektromos atvitel vesztesegeit, tehat itt sem ertem, miert az aggodalom... Link to comment Megosztás: More sharing options...
banatila Elküldve Április23, 2016 Megoszt Elküldve Április23, 2016 11 perce, csaba66 írta: Kapasbol tudok egy Volvot es egy Opelt, amelyik szinte ujonnan maradt az ut szelen, biztos kifogyott belőlük a benzin,vagy a gázolaj azért nem lehet ,hogy defektet kaptak ?....de lehet,hogy csak leparkoltak velük az út szélén aztán ott maradtak Én meg kapásból tudok több 1000 olyan használtan vásárolt autót,amivel még hazáig sem értek el olyan jó vétel volt+ több ezer olyant,hogy az órában 150 ezer volt a motorban meg 300 ezer..... csak arról ne nyissunk vitát,hogy 300 ezret futott használt üzembiztosabb az újnál..... Kapásból tudok egy olyan problémát ami számítógép segítségével orvosolható,de azt is tudom,hogy ez számítógép nélkül fel sem merülhetett volna. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Április24, 2016 Megoszt Elküldve Április24, 2016 (edited) 10 hours ago, banatila said: biztos kifogyott belőlük a benzin,vagy a gázolaj azért nem lehet ,hogy defektet kaptak ?....de lehet,hogy csak leparkoltak velük az út szélén aztán ott maradtak Én meg kapásból tudok több 1000 olyan használtan vásárolt autót,amivel még hazáig sem értek el olyan jó vétel volt+ több ezer olyant,hogy az órában 150 ezer volt a motorban meg 300 ezer..... csak arról ne nyissunk vitát,hogy 300 ezret futott használt üzembiztosabb az újnál..... Kapásból tudok egy olyan problémát ami számítógép segítségével orvosolható,de azt is tudom,hogy ez számítógép nélkül fel sem merülhetett volna. Latom, keptelen vagy megemeszteni olyan dolgokat, amelyek nem illenek tokeletesen a primitiv vilagkepedbe... Az emlitett autokat nem az ut szelen lattam, hanem konkretan tudom, hogy ugy kellett oket beszallitani a szervizbe. A Volvonal szemelyesen a tulaj gyereke ujsagolta, hogy felrobbant a szep uj autojuk, es egy masik autoval kellett elvinni. Ezen igencsak meglepodtem, de aztan az apja megnyugtatott, hogy lerobbanasrol van szo, csak a negy eves kislany keveri kisse a fogalmakat Amit itt irtam, az pedig csak annyi, hogy az egeszen ujaknal nagyobb az ottmaradas valoszinusege, mint a nehany eveseknel, aztan ez kesobb ujra no, de azert nem annyira durvan, hogy ne lehetne bevallalni. Termeszetesen ertem, hogy kb. a fent emlitett kislany szintjen megrekedve ezt nem tudod sem atgondolni, sem megerteni, igy inkabb szokasod szerint ontod az osszefuggestelen hulyesegeket. Nehogy abbahagyd, tombol a kozonseg, jol nyomod, van meg lelkes lajkolod is... Módosítva Április24, 2016 : csaba66 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Április24, 2016 Megoszt Elküldve Április24, 2016 13 órája, csaba66 írta: Nem tobbet, mint egy 1.4-es Astra, sot, gyanithatoan joval kevesebbet. Nem tudom, honnan ez az eloitelet... Biztos lehetsz benne, hogy kiszamoltak, plane, hogy nem kulonosebben nagy mutatvany... Mivel egy olajeromu hatasfoka garantaltan jobb egy auto motorenal, ez valoszinuleg boven kompenzalja az elektromos atvitel vesztesegeit, tehat itt sem ertem, miert az aggodalom... Nem előítélet, csak józan paraszti ész. Kombináltan bőven megéri, de csak hosszútávra nem. És az Astra esetén kb. 4-5 millió még megmaradt a zsebünkben, ami pár évig elég benzinre, meg szervizre. Vagy egy házra, vagy majd egy másik autóra. Biztosan kiszámolták. Azt gondolom nem számolták ki, mekkora károsanyag kibocsátással jár egy ilyen autó. De, ha igen és találsz ilyen oldalt, szívesen venném az adatokat. Bár ez még nem fog megmenteni a klímaváltozástól, az üvegházhatástól, a tüdőbetegségektől és minden más előnytelen dologtól. Ez csak akkor lesz teljesen hasznos, ha valóban megszűnik a szén alapú energiafüggőség. Link to comment Megosztás: More sharing options...
presidentÁkos Elküldve Április24, 2016 Megoszt Elküldve Április24, 2016 20 órája, Cserenkov írta: Ettől ne legyen elvéve! Jó lenne tudni, tényleg hogy melyik motor van ebben, amiről készültek a képek. Az erősebbik 1.7-esnek mindig pirosak voltak a TI betűk a CDTI feliratban. 2004-2005-ben pedig a 101 lovas volt az erősebbik 1.7-es, de nem látom pirosnak a feliratot. Azt mondta, hogy 101 lovas. A bankkártyámon meg sajna, hogy nincs tartalék, mert csak tavaly végeztem a sulival, s most szezonmunkán vagyok :D Egy kicsit nézegettem, a jófogáson hogy milyen a kínálat és meg-meglepődök, itt ez az octavia 2007ből 192.000 kmbe (amit mondjuk nemnagyon hiszek) és kb 2800 euró. http://www.jofogas.hu/szabolcs_szatmar_bereg/Skoda_Octavia_1_6_Klima_Alkalmi_aron__48005021.htm?first=1 Láttam még egy 143.000 kilóméterest (ezt se hiszem:D) is hasonló áron, csak most nem találom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
banatila Elküldve Április24, 2016 Megoszt Elküldve Április24, 2016 9 órája, csaba66 írta: Amit itt irtam, az pedig csak annyi, hogy az egeszen ujaknal nagyobb az ottmaradas valoszinusege, mint a nehany eveseknel, aztan ez kesobb ujra no, de azert nem annyira durvan, hogy ne lehetne bevallalni. Tehát azt állítod,hogy a vadonat új autó nagyobb eséllyel robban le mint a néhány éves autó.(néhány jelentése az 2-3 minimum,de semmi képp sem 1) Ma már rengeteg néhány éves autóba 100-200 ezer kilometer van,ellentétben az újakkal ami tényleg új.Ezekkel a néhány éves autókkal tehát szerinted jobban járnénk,mintha újat vennénk, mert ezek a néhány éves autók már kevésbé robbannak le....Szerintem te kevered a szezont a fa...mmal. vagy csak fogalmazásgátlót vettél be véletlen a viagra helyett. Maximum annyi igazság lehet az állításodban,hogy az új tipus első szériájából nem érdemes vásárolni,mert ott még előjöhetnek gyerekbetegségek...viszont ezeket mind garanciában orvosolják. Náhány éves autót álltalában,akkor cserélnek le ha kb 3 év alatt sikerült beletolni közel 200 ezer kilometert,vagy sikerült néhány évesen jól összetörni...persze vannak kivételek,de csodák azok nincsenek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Április24, 2016 Megoszt Elküldve Április24, 2016 (edited) 8 hours ago, Astra555 said: Nem előítélet, csak józan paraszti ész. Kombináltan bőven megéri, de csak hosszútávra nem. És az Astra esetén kb. 4-5 millió még megmaradt a zsebünkben, ami pár évig elég benzinre, meg szervizre. Vagy egy házra, vagy majd egy másik autóra. Biztosan kiszámolták. Azt gondolom nem számolták ki, mekkora károsanyag kibocsátással jár egy ilyen autó. De, ha igen és találsz ilyen oldalt, szívesen venném az adatokat. Bár ez még nem fog megmenteni a klímaváltozástól, az üvegházhatástól, a tüdőbetegségektől és minden más előnytelen dologtól. Ez csak akkor lesz teljesen hasznos, ha valóban megszűnik a szén alapú energiafüggőség. Arrol volt szo, hogy van-e olyan ujdonsag, ami miatt erdemes autot cserelni. Az x collal nagyobb felni, vagy labbal nyithato csomagtarto szamomra nem ilyen, de egy villanyauto mar igen. A jelenlegi arak mellett, plane ujonnan veve, meg varosban sem okvetlenul eri meg, ezt senki sem mondta. De az, hogy "autopalyan leeszi az ember hajat" az en olvasatomban nem azt jelenti, hogy maga az auto draga Milyen karos anyagokra vagy kivancsi? Az akku gyartashoz kapcsolodora? Hasznalat kozben nyilvan a hibrid is, a teljesen elektromos pedig plane, sokkal jobb a hagyomanyosnal. Abban is biztos lehetsz, hogy ezt is kiszamoltak, sok egyeb mellett, pl. akkor, amikor a norvegok es hollandok 2025-tol be akarjak tiltani a hagyomanyos autok forgalombahelyezeset. 36 minutes ago, banatila said: Tehát azt állítod,hogy a vadonat új autó nagyobb eséllyel robban le mint a néhány éves autó.(néhány jelentése az 2-3 minimum,de semmi képp sem 1) Ma már rengeteg néhány éves autóba 100-200 ezer kilometer van,ellentétben az újakkal ami tényleg új.Ezekkel a néhány éves autókkal tehát szerinted jobban járnénk,mintha újat vennénk, mert ezek a néhány éves autók már kevésbé robbannak le....Szerintem te kevered a szezont a fa...mmal. vagy csak fogalmazásgátlót vettél be véletlen a viagra helyett. Maximum annyi igazság lehet az állításodban,hogy az új tipus első szériájából nem érdemes vásárolni,mert ott még előjöhetnek gyerekbetegségek...viszont ezeket mind garanciában orvosolják. Náhány éves autót álltalában,akkor cserélnek le ha kb 3 év alatt sikerült beletolni közel 200 ezer kilometert,vagy sikerült néhány évesen jól összetörni...persze vannak kivételek,de csodák azok nincsenek. Ha a hulyeseg fajna, akkor uvoltve rohangalnal fel es ala... Tovabba megsugom, hogy aki feltunoen sokat foglalkozik masok szexualis eletevel, annak altalaban a sajatjaval vannak komoly problemai Ami a konkret kerdest illeti, egy osszetettebb rendszer, vagy alkatresz elromlasi valoszinusege eleinte nagyobb, aztan csokken, majd ujra no. Mielott meg elkezdesz rugozni rajta, vasrudakra es fakockakra ez nyilvan nem igaz, de pl. diszkeken kivaloan megfigyelheto. Megcsinaljak garanciaban? Hat persze, ha az uj dolgok nem romlananak el, akkor ki sem talaltak volna a garancia intezmenyet. Viszont a kerdes nem az volt, hogy ki fizeti a javitast, hanem hogy uj autoval mekkora esellyel maradsz az ut szelen. Es termeszetesen nem a ket ev alatt felmilliot futo autokrol beszeltem, bocsanatot kerek, hogy ezt elfelejtettem reszletezni a szellemileg elmaradott olvasok kedveert. Attol, hogy vannak ilyen autok is, itthon az atlagos eves futas 20ezer km alatt van. Egyebkent ertem, hogy fobiad van a hasznalt autoktol... Toled en sem vennek egy ures zacskot sem Módosítva Április24, 2016 : csaba66 Link to comment Megosztás: More sharing options...
banatila Elküldve Április24, 2016 Megoszt Elküldve Április24, 2016 Just now, csaba66 írta: Just now, csaba66 írta: Amit itt irtam, az pedig csak annyi, hogy az egeszen ujaknal nagyobb az ottmaradas valoszinusege, mint a nehany eveseknel, aztan ez kesobb ujra no, de azert nem annyira durvan, hogy ne lehetne bevallalni. alkatresz elromlasi valoszinusege eleinte nagyobb, aztan csokken, majd ujra no. pl. diszkeken kivaloan megfigyelheto. Mutass egy statisztikát,hogy az új autók elromlási valószínűsége nagyobb mint a néhány éves használté!Ezt a baromságot honnan vetted arra lennék kíváncsi? Mégegyszer leírom neked,mert kevered a szezont a f@...ommal. :új tipus első szériájából nem érdemes vásárolni,mert ott még előjöhetnek gyerekbetegségek....csakis ennyi....autókról beszélünk,a diszkek itt nem játszanak,hiába szeretnéd Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Április24, 2016 Megoszt Elküldve Április24, 2016 (edited) 2 órája, csaba66 írta: Arrol volt szo, hogy van-e olyan ujdonsag, ami miatt erdemes autot cserelni. Az x collal nagyobb felni, vagy labbal nyithato csomagtarto szamomra nem ilyen, de egy villanyauto mar igen. A jelenlegi arak mellett, plane ujonnan veve, meg varosban sem okvetlenul eri meg, ezt senki sem mondta. De az, hogy "autopalyan leeszi az ember hajat" az en olvasatomban nem azt jelenti, hogy maga az auto draga Milyen karos anyagokra vagy kivancsi? Az akku gyartashoz kapcsolodora? Hasznalat kozben nyilvan a hibrid is, a teljesen elektromos pedig plane, sokkal jobb a hagyomanyosnal. Abban is biztos lehetsz, hogy ezt is kiszamoltak, sok egyeb mellett, pl. akkor, amikor a norvegok es hollandok 2025-tol be akarjak tiltani a hagyomanyos autok forgalombahelyezeset. Nem erről volt szó. Egyáltalán nem. Épp ellenkezőleg! Ennél jobban nem tudtam kihangsúlyozni. Nem ez érintőképernyő és egyéb sallangok miatt merült fel az autócsere gondolata. A jelenlegi 17"-os felni bőven elég. Épp elég drága arra is egy szett gumi. Nem versenypályán akarom használni az autót. A lábbal nyitható csomagtartó ha jól tudom csak a kombihoz érhető el. Kombi pedig nem kell. De azt hiszem ki fogom bírni, hogy ezután is kézzel fogom nyitni. Akkor térjünk vissza a hibrid/villanyautó kérdésre 2025-ben! Vizsgáljuk meg akkor hogy hol tart a technika és hogy viszonyul az ár a hagyományos autókhoz képest. Winklerék szerint a ma kapható villanyautók közül az egyik legjobb a Nissan Leaf. (A Teslát kérlek hagyjuk 40 millióért!!) 100% töltöttséggel képes optimális esetben kemény 160km-t megtenni 50km/h-s sebesség mellett. Nagyobb sebességnél a nagyobb légellenállás miatt csökken a hatótáv még akkor is ha nem padlógáz-satufék stílusban vezeted. Ezzel a 160km-rel nem vagyok kisegítve. Igaz, hogy potom 13 millióért már meg is vehető. Tiszta "olcsóság"! 35 perce, banatila írta: Mutass egy statisztikát,hogy az új autók elromlási valószínűsége nagyobb mint a néhány éves használté!Ezt a baromságot honnan vetted arra lennék kíváncsi? Mégegyszer leírom neked,mert kevered a szezont a f@...ommal. :új tipus első szériájából nem érdemes vásárolni,mert ott még előjöhetnek gyerekbetegségek....csakis ennyi....autókról beszélünk,a diszkek itt nem játszanak,hiába szeretnéd Szerintem add fel! Jobb ráhagyni. Azt hiszi, hogy itt mindenki hülye csak ő az okos, miközben észre sem veszi, hogy a majomketrec melyik oldalán áll. Kár hogy az autógyártók nem tudnak az elméletéről. Ha tudnának, én jelentkeznék jó pénzért, hogy a vadi új autókat megbízható 2-3 évesekre járassam, amiket aztán az új áránál jóval többért el lehetne adni, hiszen a használattal sokkal megbízhatóbbak lettek. "Nem is értem" a használt autók mért az első 2-3 évben szenvedik el a legnagyobb értékvesztést, hiszen ezek szerint akkorra sokkal jobbak lesznek, mint mikor kigurultak a szalonból. ;) Módosítva Április24, 2016 : Cserenkov Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Április24, 2016 Megoszt Elküldve Április24, 2016 12 minutes ago, banatila said: Mutass egy statisztikát,hogy az új autók elromlási valószínűsége nagyobb mint a néhány éves használté!Ezt a baromságot honnan vetted arra lennék kíváncsi? Mégegyszer leírom neked,mert kevered a szezont a f@...ommal. :új tipus első szériájából nem érdemes vásárolni,mert ott még előjöhetnek gyerekbetegségek....csakis ennyi....autókról beszélünk,a diszkek itt nem játszanak,hiába szeretnéd En nem szeretnem, csak mondtam egy peldat, amiben van elektronika (PWM !!!) is, mechanika is, mint egy autoban, de sejthettem volna, hogy ez a parhuzam mar erthetetlen szamodra. Az igaz, hogy a gyerekbetegsegek meg adnak egy pluszt, de a kiforrott termekekre is all amit mondok (sot, pl. az emberi halalozas is hasonloan alakul a kor fuggvenyeben). Olyan statisztikat tudsz mutatni, amelyik szerint az elromlasi valoszinuseg az auto koraval monoton no? Vagy barmivel indokolni azt, hogy elromlas szempontjabol miert viselkedne maskepp egy diszk, mint egy auto? Termeszetesen ezek csak koltoi kerdesek, a PWM visszacsatolasrol sem sikerult semmi konkretumot mondanod, amikor odaig jutottunk... 1 minute ago, Cserenkov said: Nem erről volt szó. Egyáltalán nem. Épp ellenkezőleg! Ennél jobban nem tudtam kihangsúlyozni. Nem ez érintőképernyő és egyéb sallangok miatt merült fel az autócsere gondolata. A jelenlegi 17"-os felni bőven elég. Épp elég drága arra is egy szett gumi. Nem versenypályán akarom használni az autót. A lábbal nyitható csomagtartó ha jól tudom csak a kombihoz érhető el. Kombi pedig nem kell. De azt hiszem ki fogom bírni, hogy ezután is kézzel fogom nyitni. Akkor térjünk vissza a hibrid/villanyautó kérdésre 2025-ben! Vizsgáljuk meg akkor hogy hol tart a technika és hogy viszonyul az ár a hagyományos autókhoz képest. Winklerék szerint a ma kapható villanyautók közül az egyik legjobb a Nissan Leaf. (A Teslát kérlek hagyjuk 40 millióért!!) 100% töltöttséggel a gyári katalógus adatok szerint képes optimális esetben kemény 160km-t megtenni 50km/h-s sebesség mellett. Nagyobb sebességnél a nagyobb légellenállás miatt csökken a hatótáv még akkor is ha nem padlógáz-satufék stílusban vezeted. Ezzel a 160km-rel nem vagyok kisegítve. Igaz, hoyg potom 13 millióért már meg is vehető. Tiszta "olcsóság"! Szerintem add fel! Jobb ráhagyni. Azt hiszi, hogy itt mindenki hülye csak ő az okos, miközben észre sem veszi, hogy a majomketrec melyik oldalán áll. Kár hogy az autógyártók nem tudnak az elméletéről. Ha tudnának, én jelentkeznék jó pénzért, hogy a vadi új autókat megbízható 2-3 évesekre járassam, amiket aztán az új áránál jóval többért el lehetne adni, hiszen a használattal sokkal megbízhatóbbak lettek. "Nem is értem" a használt autók mért az első 2-3 évben szenvedik el a legnagyobb értékvesztést, hiszen ezek szerint akkorra sokkal jobbak lesznek, mint mikor kigurultak a szalonból. ;) Ha nem tunt volna fel, abban eppen egyetertunk, hogy a hagyomanyos autokban nincs olyan plusz, ami miatt kapkodni kene a cserevel. Azt is ertem, hogy te a lerobbanas miatti felelembol akarnal megis cserelni, erre batorkodtam megjegyezni azt a szornyuseget, hogy bizony az uj autok nagyobb esellyel maradnak ott, mint a valamennyit mar futottak. Eddig intelligensebbnek tuntel annal, minthogy erre azzal gyere, hogy miert nem fizetnek azert, hogy jobba tedd az uj autokat, de itt az ekes pelda arra, hogy en is szoktam tevedni... Azt pedig plane nem mondtam, hogy _sokkal_ jobbak lennenek, raadasul eleve kis valoszinusegu esemenyekrol van szo, olyasmirol, hogy az elso huszezer kilometeren ezer autobol mondjuk ot romlik el ugy, hogy nem lehet tovabbmenni veluk, a masodik huszezren pedig csak harom, vagy negy. Ha ezt keptelenek vagytok felfogni, es csak hulyebbnel hulyebb peldakkal tudtok reagalni, akkor nem tudok mit tenni... Sajnos az sem jutott el a ketrec jo oldalan levo pici fejedbe, hogy villanyautot sem most akarok venni, hanem majd ha az Astra vegleg szetesik, azaz remelhetoleg mondjuk pont 2025-ben Akkor pedig mar biztos lesznek elerheto Teslak is, sot, sok egyeb is, mert a tobbiek kenytelenek lesznek utanuk menni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Április25, 2016 Megoszt Elküldve Április25, 2016 On 2016. 04. 23. at 19:51, csaba66 írta: ...a tiszta elektromosak viszont mar 300 kilometert siman megtesznek, ami nyilvan csak javulni fog... Akkor ezt sem te írtad? Az elérhető szegmensben, értsd 15 millió, de még inkább 6-7 milló alatt ma, 2016-ban még nincs ilyen. 9 év alatt 2025-ig sok minden történhet, a technika, tudomány exponenciálisan fejlődik, de nem hiszem, hogy akkorra már tömegesen jellemzőek lennének az átlag magánszemélyek tulajdonában a villanyautók. De lehet hogy tévedek, majd kiderül. Én nem szándékozom addig megtartani az Astrát. Hiába próbálok meg rá a végletekig vigyázni és óvom féltem mindentől, akkor is amortizálódik. 9-10 év az pont az az időtáv, ami alatt még egy autót lelakok. 9 év alatt beletolnék a mostaniba is még 230.000-250.000km-t. Oké, hogy te úgy gondolod, hogy 500.000km-rel egy autó ugyan olyan megbízható és nem kell a karbantartásokra semmivel sem költeni, mint garanciális szalon állapotában. Ez a te magánvéleményed, amivel nem mindenki ért egyet. A másik, hogy most még 11 évesen, 250.000km-rel nem az a szemét, már semmire nem jó kategória, hogy bontóban kéne leadni. Minden működik rajta, ha valaki megveszi, még 100-150ekm-ig szerintem vállalható marad. Nekem egyszerűen nem veszi be a gyomrom azt a felfogást, amit sok fórumon tapasztalok, hogy egy autót akkor kell eladni, ha műszaki gond van vele. És akkor szépen a hibát elhallgatva mást átverve kell rásózni az illetőre. Én ezt nem tudnám megtenni nyugodt lelkiismerettel. Most még nem sokkal kevesebbel tudnék kiszállni belőle, mint amikor vettem. 500.000km-rel, 20 évesen már nem valószínű, ha egyáltalán aprópénzért elvinné valaki. 8 órája, csaba66 írta: ...akkor nem tudok mit tenni... Akkor kérlek szépen ne tedd! Ez a vita nem vezet sehova, csak személyeskedéshez. Úgyhogy én a továbbiakban ehhez a témához nem szólnék hozzá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Április25, 2016 Megoszt Elküldve Április25, 2016 (edited) 56 minutes ago, Cserenkov said: Akkor ezt sem te írtad? Az elérhető szegmensben, értsd 15 millió, de még inkább 6-7 milló alatt ma, 2016-ban még nincs ilyen. 9 év alatt 2025-ig sok minden történhet, a technika, tudomány exponenciálisan fejlődik, de nem hiszem, hogy akkorra már tömegesen jellemzőek lennének az átlag magánszemélyek tulajdonában a villanyautók. De lehet hogy tévedek, majd kiderül. Én nem szándékozom addig megtartani az Astrát. Hiába próbálok meg rá a végletekig vigyázni és óvom féltem mindentől, akkor is amortizálódik. 9-10 év az pont az az időtáv, ami alatt még egy autót lelakok. 9 év alatt beletolnék a mostaniba is még 230.000-250.000km-t. Oké, hogy te úgy gondolod, hogy 500.000km-rel egy autó ugyan olyan megbízható és nem kell a karbantartásokra semmivel sem költeni, mint garanciális szalon állapotában. Ez a te magánvéleményed, amivel nem mindenki ért egyet. A másik, hogy most még 11 évesen, 250.000km-rel nem az a szemét, már semmire nem jó kategória, hogy bontóban kéne leadni. Minden működik rajta, ha valaki megveszi, még 100-150ekm-ig szerintem vállalható marad. Nekem egyszerűen nem veszi be a gyomrom azt a felfogást, amit sok fórumon tapasztalok, hogy egy autót akkor kell eladni, ha műszaki gond van vele. És akkor szépen a hibát elhallgatva mást átverve kell rásózni az illetőre. Én ezt nem tudnám megtenni nyugodt lelkiismerettel. Most még nem sokkal kevesebbel tudnék kiszállni belőle, mint amikor vettem. 500.000km-rel, 20 évesen már nem valószínű, ha egyáltalán aprópénzért elvinné valaki. Akkor kérlek szépen ne tedd! Ez a vita nem vezet sehova, csak személyeskedéshez. Úgyhogy én a továbbiakban ehhez a témához nem szólnék hozzá. Jo, akkor javitom: mar ma is letezik olyan, ami megtesz 300 kilometert. Azt viszont nem mondtam, hogy egy felmillio kilometeres auto annyira megbizhato, mint egy uj. Probald meg kitalalni, mit gondolok rolad, amikor olyasmit tulajdonitasz nekem, ami el sem hangzott. Igazan elarulhatnad, sikerult-e vegre megertened azt, amit a meghibasodas valoszinusegerol irtam, vagy tovabbra is ugy veled, hogy ha igaz lenne, akkor a gyaraknak fizetniuk kene az autok bejaratasaert. Persze ertem en, nehez bevallani, hogy hulyeseget irtal, inkabb nem folytatod a sehova sem vezeto vitat, mert jajj, szemelyeskedes van... Ez mindig tokeletes kibuvo, plane, hogy te kezdtel majmozni, en addig egy rossz szot sem mondtam rad. Ez meg lemaradt: en nem akarom majd tokeleteskent, plane visszatekerve eladni a 4-500 ezret futott Astrat. Ha 15 evet lehuz nalam, mar boven behozta az arat akkor is, ha bontoba megy. Attol fuggoen, milyen hiba miatt fogom ugy itelni, hogy vegleg szetesett, vagy bonto, vagy meghirdetem ugy, hogy ez es az a baja, vigye, aki ugy erzi, meg akarja csinal(tat)ni, en mar nem akarom. Módosítva Április25, 2016 : csaba66 Link to comment Megosztás: More sharing options...
banatila Elküldve Április25, 2016 Megoszt Elküldve Április25, 2016 10 órája, csaba66 írta: Amit itt irtam, az pedig csak annyi, hogy az egeszen ujaknal nagyobb az ottmaradas valoszinusege, mint a nehany eveseknel, aztan ez kesobb ujra no, de azert nem annyira durvan, hogy ne lehetne bevallalni. alkatresz elromlasi valoszinusege eleinte nagyobb, aztan csokken, majd ujra no. pl. diszkeken kivaloan megfigyelheto. az uj autok nagyobb esellyel maradnak ott, mint a valamennyit mar futottak. hogy az elso huszezer kilometeren ezer autobol mondjuk ot romlik el ugy, hogy nem lehet tovabbmenni veluk, a masodik huszezren pedig csak harom, vagy negy. villanyautot sem most akarok venni, hanem majd ha az Astra vegleg szetesik, azaz remelhetoleg mondjuk pont 2025-ben Mutass egy statisztikát,hogy az új autók elromlási valószínűsége nagyobb mint a néhány éves használté!Ezt a baromságot honnan vetted arra lennék kíváncsi? Mégegyszer leírom neked,mert kevered a szezont a f@...ommal. :új tipus első szériájából nem érdemes vásárolni,mert ott még előjöhetnek gyerekbetegségek....csakis ennyi Lassan eljutunk nálad a néhány éves használt autótól az első húszezer km-t futott használtig....az első 20 ezret futott az max 1 eves mert az átlag évi 20 ezer km(ezt te írtad),tehát nem lehet néhány éves.... lásd be,hogy hülyeséget írtál és fejezd be a vitát,mert egyre jobban belekeveredsz saját hülyeségeidbe Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Április25, 2016 Megoszt Elküldve Április25, 2016 2 minutes ago, banatila said: Mutass egy statisztikát,hogy az új autók elromlási valószínűsége nagyobb mint a néhány éves használté!Ezt a baromságot honnan vetted arra lennék kíváncsi? Mégegyszer leírom neked,mert kevered a szezont a f@...ommal. :új tipus első szériájából nem érdemes vásárolni,mert ott még előjöhetnek gyerekbetegségek....csakis ennyi Lassan eljutunk nálad a néhány éves használt autótól az első húszezer km-t futott használtig....az első 20 ezret futott az max 1 eves mert az átlag évi 20 ezer km(ezt te írtad),tehát nem lehet néhány éves.... lásd be,hogy hülyeséget írtál és fejezd be a vitát,mert egyre jobban belekeveredsz saját hülyeségeidbe Nem nyilvanosak ezek a statisztikak, eppen ezert te sem tudsz mutatni ellenkezo ertelmut... Irtam peldakat, erveket, nem mennek at, ez van. Mivel konkret szamokat en sem ismerek, csak azt az elvet probaltam bemutatni, hogy az eleinte magasabb elromlasi valoszinuseg eloszor csokken, aztan ujra no. Hiaba rugozol konkret eveken es kilometereken, ezek csak peldak, nincs mibe keveredni veluk. Az egy tipp volt, hogy atlagos hasznalat mellett 2-3 ev korul lehet a melypont, de termeszetesen nem kell elhinni... Viszont se pontosabbat, se esszerubbet nem tudsz mondani, de ez lathatoan egy cseppet sem zavar; mar az kielegit, ha sokadszor ujra leirhatod, hogy szerinted mivel keverem a fazont... Ird meg le parszor, Cserenkovnak biztos nagyon tetszik Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Április25, 2016 Megoszt Elküldve Április25, 2016 58 perce, csaba66 írta: Azt viszont nem mondtam, hogy egy felmillio kilometeres auto annyira megbizhato, mint egy uj. Az hogy "nem" valóban nem, csak azt hogy "nem olyan egetverő a különbség": " Kerdes, hogy az ut kozbeni szeteses kockazata mennyivel kisebb egy ujabb autonal; valamennyivel nyilvan, de olyan egetvero kulonbseget nem latok... " Emlékezteteőül ezt arra írtad, mikor egy 400.000km-es és egy új autót megbízhatóóságát hasonlítottunk össze. Majd később: " Amit itt irtam, az pedig csak annyi, hogy az egeszen ujaknal nagyobb az ottmaradas valoszinusege... " 1 órával ezelőtt, csaba66 írta: Ez mindig tokeletes kibuvo, plane, hogy te kezdtel majmozni, en addig egy rossz szot sem mondtam rad. Apám, te valamit idegességedben nagyon félreértettél! HOL ÍRTAM ÉN OLYAT, HOGY MAJOM VAGY? Az hogy nem tudsz egy szólást értelmezni, az a te bajod! Semmi ilyesmit nem írtam, mint amiről fentebb fröcsögsz. Nyugodtan jöhet a kontra, hogy csak azért is a tiéd legyen az utolós szó. Most már tényleg nem fogok rá reagálni. Se engem, de szerintem mást se érdekel, hogy hogyan offolod szét a fórumot a kicsinyes "akkor is nekem van mindenben igazam és ha kell bármit megmagyarázok" vitáddal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts