Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

ASTRA H-t vennék, érdeklődök, tanácsot kérek

forumadmin

Recommended Posts

2 hours ago, zeus.opel-forever írta:

Szia. Elnézést kérek, ha roszul fogalmaztam meg az írnivalomat. 

Igen egy neve sincs kereskedésbe botlottunk sajnos , amit már tudunk, hogy kerülje el az ember. (ezért gondoltam az elején is a márkakereskedésre)

Ezt nem tudtam, mostmár tudom, hogy ezért nem lehetett kinyitani az ajtót.

Mint írtam fentebb, elnézést de rosszul írhattam meg: 1 millió ft-ért  nem is láttam h astrát bár akkor lehet már meg is vettük volna hitelre stb.. Már az első kilométerröl kérdeznék :)

De ezt tudom, jól nem létezik s nem is ennyiért néztem, sőt navi-ról lemontam, megoldom máshogy . van benne xenon vagy sem az sem lesz gond, de már az sem zavar.

De azért ugyan 1.5-öt kérni, hogy az ajtó sem müködik és bese indult? Azért nekem sok pénz és legalább induljon be és nyitni tudjam az ajtót:) Mert biztosan lessz 2 millió mire kifizetjük :( De nem akarok én alkudozni, főleg ha éppen az árban van amiben keresek.. És miint írtam is várunk nyárig , addig talán sikerül még félre tenni egy kicsit és beválalom a 3 müszakot is érte.. Így több pénz lessz, úgymond jó autora.

Mostmár mi is tudjuk, miért írtátok a magánszemélyt :) Amikor itt az ideje és nézelödünk, mostmár csak is magánszemélytől..

Valóban nem ennyiért nézelődünk ezt kérlek te is értsd meg, de ha már kiadunk a nyakunkba egy számunkra sok pénzt, mert nem tudjuk fizetni majd a sok javitást .. És sajna erre fussa a bérünkből :(  Párom kérdezte, hogy 6 millióba kerül egy új 3 ajtós gtc astra? Erre a munkatársai azt mondták na azért azt már házra költenék.. Tehát másoknál is van egy árhatár.. Nekünk ennyi fér bele .. És sajnos az első felobanás az rosz helyen kezdődőtt :( Elmegy a tél utánna talán majd cserélnek még az emberek ujabra és abból sikerül majd kifognunk egy jobbat mint ezek a szegények voltak.. :( Tehát ha rosszul írtam s fogalmaztam elnézésedet kérem, azéert mert nincsen pénzem drágábra még lehetek becsületes és nem alkudozó, hiszen mit alkudjak le? Mehetek ilyen el nem indulo , ajtó ki nem nyilokhoz :( Ezért inkább gyüjtünk és egy tulajdonostól vesszük meg. Az biztos. Ja és igen, méretben van különbség így külsöre is meg mindenre :) Párom a héten akar nézni majd hitelt, hogy kb.. mekkora összegig tudjunk elmenni, hogy mégis meg tudjunk élni is, de ha lehet akkor az astra H férjen bele.. Márcssak 2 gond van: az 1. a pénz melyet elöteremtünk kb.. nyár eleje felé , hogy kevesebb legyen a hitel. A második a szín , na ezen elment a vacsoránk (vacsi közben vitattuk) nekem a fehér az tetszik, neki pedig az ezüst . De ez sem lessz mérvadó, hiszen  ha lessz egy jó állapotu és árban belefér , már beszélünk is vele és megvesszük.. :)  Köszönöm, hoogy segítetek rajtunk az info val. Opel az opel és széép autó.

További szép estét mindenkinek..

Szia!

Magánszemélytől sem egyszerű vásárolni, mert nagyon kevés van. A hirdetők zöme kereskedő. Én 3/4 évig kerestem mire megvettem a kocsit (bár feltételem volt a függönylégzsák és az ESP, így megtizedeltem a kínálatot). Rengeteg autót megnéztem, talán ha 5% nem volt kereskedő. A végén már ország szinten kerestem a kocsit. Végül amit vettem azért vagy 250km-t utaztam.

Nézelődjél, és ha találsz valamit linkeld be ide. A fórumtársak nagyon sok mindent kiszúrnak a fényképeken. 

Megosztás:

10 hours ago, zeus.opel-forever said:

Mint írtam fentebb, elnézést de rosszul írhattam meg: 1 millió ft-ért  nem is láttam h astrát bár akkor lehet már meg is vettük volna hitelre stb.. Már az első kilométerröl kérdeznék :)

Pedig akad azert szep szammal, meg ha nem is okvetlenul a kozeli kereskedonel... Itt van rogton ket pelda:

http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_1.6_enjoy_12_honap_garanciaval-9688110

Persze a garanciatol nem kell hanyattesni, illetve tisztazni kell, mit is takar pontosan, de van ilyen is...

http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_caravan_1.4_essentia_vegig_vezetett_szervizkonyv-9644312

Nem mondom, hogy barmelyikbe beleugorj, csak peldak. Viszont ha 1.5-ert is neztel autot, ezek meg az esetleges rakoltesekkel is belefernek.

Megosztás:

13 hours ago, zeus.opel-forever írta:

Szia. Elnézést kérek, ha roszul fogalmaztam meg az írnivalomat. 

Igen egy neve sincs kereskedésbe botlottunk sajnos , amit már tudunk, hogy kerülje el az ember. (ezért gondoltam az elején is a márkakereskedésre)

Ezt nem tudtam, mostmár tudom, hogy ezért nem lehetett kinyitani az ajtót.

De ezt tudom, jól nem létezik s nem is ennyiért néztem, sőt navi-ról lemontam, megoldom máshogy . van benne xenon vagy sem az sem lesz gond, de már az sem zavar.

De azért ugyan 1.5-öt kérni, hogy az ajtó sem müködik és bese indult? Azért nekem sok pénz és legalább induljon be és nyitni tudjam az ajtót:) Mert biztosan lessz 2 millió mire kifizetjük :( De nem akarok én alkudozni, főleg ha éppen az árban van amiben keresek.. És miint írtam is várunk nyárig , addig talán sikerül még félre tenni egy kicsit és beválalom a 3 müszakot is érte.. Így több pénz lessz, úgymond jó autora.

Mostmár mi is tudjuk, miért írtátok a magánszemélyt :) Amikor itt az ideje és nézelödünk, mostmár csak is magánszemélytől..

Valóban nem ennyiért nézelődünk ezt kérlek te is értsd meg, de ha már kiadunk a nyakunkba egy számunkra sok pénzt, mert nem tudjuk fizetni majd a sok javitást .. És sajna erre fussa a bérünkből :(  Párom kérdezte, hogy 6 millióba kerül egy új 3 ajtós gtc astra? Erre a munkatársai azt mondták na azért azt már házra költenék.. Tehát másoknál is van egy árhatár.. Nekünk ennyi fér bele .. És sajnos az első felobanás az rosz helyen kezdődőtt :( Elmegy a tél utánna talán majd cserélnek még az emberek ujabra és abból sikerül majd kifognunk egy jobbat mint ezek a szegények voltak.. :( Tehát ha rosszul írtam s fogalmaztam elnézésedet kérem, azéert mert nincsen pénzem drágábra még lehetek becsületes és nem alkudozó, hiszen mit alkudjak le? Mehetek ilyen el nem indulo , ajtó ki nem nyilokhoz :( Ezért inkább gyüjtünk és egy tulajdonostól vesszük meg. Az biztos. Ja és igen, méretben van különbség így külsöre is meg mindenre :) Párom a héten akar nézni majd hitelt, hogy kb.. mekkora összegig tudjunk elmenni, hogy mégis meg tudjunk élni is, de ha lehet akkor az astra H férjen bele.. Márcssak 2 gond van: az 1. a pénz melyet elöteremtünk kb.. nyár eleje felé , hogy kevesebb legyen a hitel. A második a szín , na ezen elment a vacsoránk (vacsi közben vitattuk) nekem a fehér az tetszik, neki pedig az ezüst . De ez sem lessz mérvadó, hiszen  ha lessz egy jó állapotu és árban belefér , már beszélünk is vele és megvesszük.. :)  Köszönöm, hoogy segítetek rajtunk az info val. Opel az opel és széép autó.

További szép estét mindenkinek..

Szia!

Nincs ezzel semmi gond, mindenki saját maga tudja, hogy meddig nyújtózkodhat. Én anno bevállaltam egy havi 40 ezres törlesztőt 5 évre. Az 5 év nem telt még el, de szerencsére sikerült kifizetnem a fennálló részt, így zsebben van már a törzskönyv. Az autóban akkor kb. 68 ezer km volt, ismerőstől vettem. Még éreztem az "új autó" illatot benne, amikor 4,5 évesen elhoztam. Hiába volt sok a törlesztő (én is túlóráztam miatta, nem is keveset), nagyjából csak tankolnom kellett bele, meg a szervizanyagokat megvenni. Volt egy-két váratlan probléma, de szerintem 4 év alatt nem hiszem, hogy 50-60 ezernél többet költöttem volna ilyenre. 

6 misit én is inkább házra költenék, vagy egy lakásra, bár nálam ez a projekt talán idén kezdődik. Hitel tekintetében egyszer a K&H Banknál voltam, utóbb a Merkantilnál. Mivel mindig fizettem rendesen, így sosem volt problémám velük. Sőt, az első hitelem svájci frankos volt, a 30 ezres törlesztőm a leghúzósabb időkben is max. 37 ezer volt. A végén meg visszakaptam tőlük az elszámolási törvény miatt 235 ezret, úgy, hogy 5 éve már lejárt a hitel. Azt érdemes tudni, hogy káresemény során a bank beleszólhat az ügyintézésbe, vagy esetleg cascót is kérhet, bár ilyen idős autóknál ez nem kötelező, de érdemes volna kalkulálni egy árajánlatot cascóra, nehogy baj esetén csak a hitel maradjon. Ha nem márkakereskedésben nézelődsz, és van potenciális jelölt, akkor érdemes volna elvinni egy márkaszervizbe, ahol pár ezerért átnézik az autót, és kapsz egy korrekt állapotlapot, ami alapján el tudod dönteni, hogy mennyire van köszönőviszonyban az ára a valósággal. Én a Kerepesi úti Wallisnál voltam egyszer, egy barátomnak vettünk autót, teljesen normálisan álltak a dologhoz, az eladó is megbízható volt.

A kereskedők általában szerződésben állnak bankokkal, így bizony ők még pluszban fognak pénzt visszakapni, ha ügyfelet visznek, ezt is érdemes belekalkulálni alkudozás esetén.

A legideálisabb természetesen az az eset volna, ha első tulajdonostól tudnál vásárolni, mert ott nincs kecmec az előélettel, meg a szavatossággal kapcsolatban.

Ja, egy barátom öccse is H kombit akar venni, és ő is benzinesben gondolkodik. Tavaszra, nyár elejére talán összejön a pénz és akkor valószínűleg kimegyünk Németországba, onnan hozunk majd autót, ha találunk megfelelőt. Ha addig még nem találtok/vesztek autót, megírom, mik a tapasztalatok külföldi autókkal kapcsolatban.

Megosztás:

5 hours ago, Astra555 írta:

Ha nem márkakereskedésben nézelődsz, és van potenciális jelölt, akkor érdemes volna elvinni egy márkaszervizbe, ahol pár ezerért átnézik az autót, és kapsz egy korrekt állapotlapot, ami alapján el tudod dönteni, hogy mennyire van köszönőviszonyban az ára a valósággal.

Korrekt? A semminél több és "csak" 5000Ft volt pár éve, de szerintem olyan sokat nem ér. Megnézték a folyadékszinteket, ellenőrizték a világításokat, kézzel megrángatták a kerekeket (ami az adatlapon "műszeres futóműellenőrzésként" szerepelt), kiolvasták a hibakódokat. Ebből állt. Olyan sok minden nem derül ki egy ilyenből. Pl nekem nem szóltak, hogy törött a bal hátsó felfüggesztés rugója. A lapon meg x-elgették hogy minden oké. Szóval azért jobb fenntartásokkal kezelni az ilyen állapotfelmérést.

Megosztás:

3 hours ago, Cserenkov írta:

Korrekt? A semminél több és "csak" 5000Ft volt pár éve, de szerintem olyan sokat nem ér. Megnézték a folyadékszinteket, ellenőrizték a világításokat, kézzel megrángatták a kerekeket (ami az adatlapon "műszeres futóműellenőrzésként" szerepelt), kiolvasták a hibakódokat. Ebből állt. Olyan sok minden nem derül ki egy ilyenből. Pl nekem nem szóltak, hogy törött a bal hátsó felfüggesztés rugója. A lapon meg x-elgették hogy minden oké. Szóval azért jobb fenntartásokkal kezelni az ilyen állapotfelmérést.

Nekem anno beírták, hogy olajfolyás van a motoron. A folyás gyanúsan az olajszűrő alatt volt, így meg mertem venni, és tényleg csak a cserekor kifolyt olaj volt a ludas.

Feljegyezték, hogy pixelhibás a GID. Érdekes, hogy 9 hónap alatt megjavult. Ezen csodálkoztam.

Felírták, hogy cserélni kéne az összes lengéscsillapítót, mert szivárog. (Másfél év múlva simán ment át a vizsgán csere nélkül.) 

Hibakódot nem olvastak mondván, ha lenne hiba világítana a visszajelző, és az plusz 6000 lenne. (Pedig a turbó és EGR hibának már benne kellett lennie a tárolóban)

Nem vették észre, hogy a multikormány gombok fele nem működik, pedig ügye ez típushiba. Én sajnos nem tudtam, hogy mi-mire való, így bebuktam.

A hátsó ajtókban nem szólt a hangszóró, mert el volt szakadva az átvezetőkben a vezeték .... szintén típushiba.

Amire jó volt, hogy végigmérték a festékréteget előttem, és alánézhettem a kocsinak.

Tehát nem éri meg az árát, de azért mégiscsak megnézeti az ember..... megnézetném újra, de már tudom mire számíthatok.

Megosztás:

On 2016. 01. 05. at 11:45, BRoland írta:

Sziasztok,

Új regisztráltként írok, de már olvasgattam a topicokat korábban.

A G astránk helyett venni szeretnénk egy H-t...Z14XEP, 2007/10, 5 ajtó.

A 13 éves G astránkkal (Z12XE) semmi gond nem volt soha (újkora óta nálunk volt), kivéve a P0170-es kódot alkalmanként. A kód ellenére hibátlanul működött/működik.

Viszont a H astrát nem is merem, gondolom nagy különbség nem lehet köztük. Megnéztem már egyet, viszont nem találtam a motorszámot. Hol keressem? Esetleg vki képpel illusztrálná?

Általános dolgokon kívül kellene még vmit átnézni? Típushiba?

Köszi,

R

Szép estét,

Ma estétől beléptem a H Astra tulajok körébe. Sikerült egy szép példányt kifogni magánszemélytől vezetett szervízkönyveset.

Az autó kb hibátlan, viszont a csomitartó zárja nem nyílik! 2 napja mikor lefoglalóztam még minden rendben volt. Nem hinném ,h befagyás. Típushiba ez? Hogy lehetne belülről kinyitni?

Üdv,

R

Megosztás:

12 hours ago, Sztaricsnaja írta:

Nekem anno beírták, hogy olajfolyás van a motoron. A folyás gyanúsan az olajszűrő alatt volt, így meg mertem venni, és tényleg csak a cserekor kifolyt olaj volt a ludas.

Feljegyezték, hogy pixelhibás a GID. Érdekes, hogy 9 hónap alatt megjavult. Ezen csodálkoztam.

Felírták, hogy cserélni kéne az összes lengéscsillapítót, mert szivárog. (Másfél év múlva simán ment át a vizsgán csere nélkül.) 

Hibakódot nem olvastak mondván, ha lenne hiba világítana a visszajelző, és az plusz 6000 lenne. (Pedig a turbó és EGR hibának már benne kellett lennie a tárolóban)

Nem vették észre, hogy a multikormány gombok fele nem működik, pedig ügye ez típushiba. Én sajnos nem tudtam, hogy mi-mire való, így bebuktam.

A hátsó ajtókban nem szólt a hangszóró, mert el volt szakadva az átvezetőkben a vezeték .... szintén típushiba.

Amire jó volt, hogy végigmérték a festékréteget előttem, és alánézhettem a kocsinak.

Tehát nem éri meg az árát, de azért mégiscsak megnézeti az ember..... megnézetném újra, de már tudom mire számíthatok.

A Wallisnál a jelenlétünkben nézték át az autót, hibakódot olvastak, felemelték, ismertették a tulajdonos jelenlétében az előéletét az autónak, ami megegyezett azzal, amit az illető elmondott. Válaszoltak a kérdésekre, tényleg normálisan álltak hozzá. Nekem csak ez a pozitív tapasztalatom van vásárlás előtti átvizsgálással kapcsolatban.

Azt gondoltam, hogy azért egy márkaszervizben is van minden típushoz egy checklista, hogy mit kell megnézni, okulva pl. a típushibákból. Ha az Opelnek volna egy kis esze, megcsinálhatná azt, hogy ingyen bevizsgál forgalomban lévő autókat, így gyakorlatilag ropiért a birtokába kerülhetne egy olyan adatbázisnak, amit a későbbi modelleknél, vagy a frissítéseknél figyelembe  vehetne.

Ez is megerősíti, hogy márkaszervizek között is óriási különbségek vannak.

Megosztás:

Én már 3 Opelt nézettem át vásárlás előtt ebből 2-t meg is vettem.

A hibatárolót egyszer sem olvasták ki, egyébként valóban felemelték az autót és átnézték.

A rétegvastagságot csak kérésre nézték meg, mondván az eredetvizsgálatkor úgyis megnézik azt.

A fagyállót mindig megmérték, ami szerintem tök felesleges.

Összességében az 5 rugót megérte.

Megosztás:

11 hours ago, BRoland írta:

Szép estét,

Ma estétől beléptem a H Astra tulajok körébe. Sikerült egy szép példányt kifogni magánszemélytől vezetett szervízkönyveset.

Az autó kb hibátlan, viszont a csomitartó zárja nem nyílik! 2 napja mikor lefoglalóztam még minden rendben volt. Nem hinném ,h befagyás. Típushiba ez? Hogy lehetne belülről kinyitni?

Üdv,

R

Jól elírkálok magamban....

Ha valakinek hasonló problémája lenne, nézze meg hogy az ablakmosó működik-e...Ha nem, akkor 99%, h a bizti ment ki, ugyanis közös biztosítékjuk van (motortérben a 8-as, 10A).

Nálam ez volt a hiba, bizti csere és nyíilik az ajtó, és ablakot is tudok tisztítani.

Megosztás:

45 minutes ago, BRoland said:

Ha valakinek hasonló problémája lenne, nézze meg hogy az ablakmosó működik-e...Ha nem, akkor 99%, h a bizti ment ki, ugyanis közös biztosítékjuk van (motortérben a 8-as, 10A).

Nálam ez volt a hiba, bizti csere és nyíilik az ajtó, és ablakot is tudok tisztítani.

A befagyott mosofolyadek viszi a biztositekot :)

Megosztás:

1 hour ago, BRoland írta:

Én konkrétan 1 órája cseréltem biztit (7-es) és csak az ablakmosó van rákötve. (B típusú rendszer)

Megosztás:

5 hours ago, kezdőkabriós írta:

Én már 3 Opelt nézettem át vásárlás előtt ebből 2-t meg is vettem.

A hibatárolót egyszer sem olvasták ki, egyébként valóban felemelték az autót és átnézték.

A rétegvastagságot csak kérésre nézték meg, mondván az eredetvizsgálatkor úgyis megnézik azt.

A fagyállót mindig megmérték, ami szerintem tök felesleges.

Összességében az 5 rugót megérte.

Felemelni nekem is felemelték. A hibakódot meg lehet azért nézték, mert már mikor megvettem előtte is villogott a kanyarkövetés hibalámpája. Még volt benne valami légtömegmérő hiba is. De azt törölték, nem jött vissza és soha nem volt gondom vele. Ha van valakinek ismerős szerelőse 5 rugóért szerintem alaposabban át tudná nézni. A legtöbb átvizsgáló márkaszervizes szerelő sz@rik bele, nem valami lelkiismeretesek, csak valamit beírkál a lapra. Legalábbis én így vettem észre. Persze tisztelet a kivételnek!

Módosítva : Cserenkov
Megosztás:

• 1 month later...

Sziasztok.

Egy ideje követem a fórumot autó váltás előtt vagyok és ismerősök javasolták a H Astrát illetve nekem is tetszik, eleinte még az újabb Fiat Bravo is tetszett, viszont arról a kocsiról eléggé vegyes ítéleteket olvastam, főleg megbízhatóság téren.

Jelenleg az 1.6 benzin és 1.7 CDTI között vacillálok.

Kiszámoltam, ha kocsival járnék dolgozni éves szinten kb. cirka 20 maximum 25 000 km menne bele/ év.

Rengeteget olvastam különböző fórumon, illetve népítéleteket is, és szeretném kikérni a ti tapasztalatitokat illetve véleményeteket érdemes lehet e dieselt vennem kevés km er használatra, eléggé csábít a dinamikus erőteljes vezetési élmény, viszont ott a negatívum a hangos motorzaj illetve büdös kipufogó gáz.

Olvastam továbbá az 1.6 benzinről, hogy klíma kapcsolás után eléggé megtorpan az ereje, illetve előfordulnak klíma problémák, ebből mi igaz?

Ami érdekelne még vásárlás előtt mi az amire különösen érdemes figyelni ennél az autótípusnál.

Előre is köszönöm a segítségeteket!!
Megosztás:

9 órája, alien007 írta:

viszont ott a negatívum a hangos motorzaj illetve büdös kipufogó gáz.

Büdös??? Ha ketyegő motornál odahajolok a kipufogóhoz, nem érzek különösebb szagát. Néha szoktam érezni valami enyhe hipószerű szagot. De ez inkább jellegzetes és érdekes mint kimondottan taszító bűzös szag lenne számomra. De nyilván nem vagyunk egyformák, mindenkinek más a büdös.

A dízelnél inkább a koromkibocsátás a gond környezetvédelmi/egésszégügyi szempontból. Még akkor is ha van benne DPF. De ennek sincs különösebben szaga.

A hangja tényleg hangosabb alapjáraton. Nem az a sustorgás mint a benzinesnél, hanem kemény kopogós a járása. Ez megint csak olyan, hogy valakit zavar, van akit meg nem. Nekem pl kimondottan tetszik. Nagyobb sebességnél, autópályán kifejezetten halkabb, mivel más áttételezésű a váltó alatta, sokkal kisebb motorfordulat kell ugyan ahhoz a sebességhez. 130-nál sem bömböl a motor.

Megosztás:

20 órája, alien007 írta:

Sziasztok.

Egy ideje követem a fórumot autó váltás előtt vagyok és ismerősök javasolták a H Astrát illetve nekem is tetszik, eleinte még az újabb Fiat Bravo is tetszett, viszont arról a kocsiról eléggé vegyes ítéleteket olvastam, főleg megbízhatóság téren.

Jelenleg az 1.6 benzin és 1.7 CDTI között vacillálok.

Kiszámoltam, ha kocsival járnék dolgozni éves szinten kb. cirka 20 maximum 25 000 km menne bele/ év.

Rengeteget olvastam különböző fórumon, illetve népítéleteket is, és szeretném kikérni a ti tapasztalatitokat illetve véleményeteket érdemes lehet e dieselt vennem kevés km er használatra, eléggé csábít a dinamikus erőteljes vezetési élmény, viszont ott a negatívum a hangos motorzaj illetve büdös kipufogó gáz.

Olvastam továbbá az 1.6 benzinről, hogy klíma kapcsolás után eléggé megtorpan az ereje, illetve előfordulnak klíma problémák, ebből mi igaz?

Ami érdekelne még vásárlás előtt mi az amire különösen érdemes figyelni ennél az autótípusnál.

Előre is köszönöm a segítségeteket!!

szia

Magánvéleményem:

Az évi 20-25 ezer pont határeset nálam a dízelre váltáshoz. Benzin -dízel üzemanyag ára már majdnem egyenlő,de a dízelek kevesebbet fogyasztanak,és ha tolod a dízelnek akkor sem fog drasztikusan megnőni a fogyasztásod,ellentétben a benzinessel.A benzinesek egyszerűbbek,kevesebb a rizikó egy használt benzines vásárlásakor,hisz a benzinesben nincs kettőstömegű,nincs turbó,nincs részecskeszűrő és még sorolhatnám... tehát ezek elromlani sem tudnak.(turbó benzinest meg véletlen sem javasolnám)...ha ezek közül a drágaságok közül bármelyiket cserélni kellene már ugrott is amit megspóroltál üzemanyagban...szóval nehéz kérdés.

Nekem voltak benzines opeljaim(1.6-os is) és van két dízel autóm és érzem a különbségeket.Egyik dízelben 186 ezer van(opel 1.3) a másikban 270 ezer(vw passat 1.9) ,de ezekben még nincs részecskeszűrő...a turbó és a kettőstömegű még eredeti mindegyikben,szóval nem biztos,hogy olyan hamar elromlanak,mint azt híresztelik sokan.

Saját tapasztalat,hogy ha a vezetési  élményre koncentrálsz, akkor egy nagyobb izmosabb jobb dízelben gondolkodj ami már kb 300nm-t tud,azt meg opelban h-ban csak az 1.9-es tudja(esetleg alternatíva még lehet a legerősebb 1.7-es. a 260nm-el de nekem az már kevés az élvezethez).Nagy benzines meg nem az én műfajom,sajnos nincs benzinkutam.

Ha viszont fogyasztásra utazol , csak az opel 1.3 90lovasról tudok véleményt mondani,ami hatos váltóval, a könyebb gtc -ben nálam 4 liter alatt vagy közelében tartható igaz kevesebb várossal és 100-110 -es országúti tempóval,ilyenkor szinte "termeli" a gázolajat,viszont ha keményen tolod neki sem megy 5 fölé....de ez a motor szerintem határeset,kombiba és 5-ajtósba telt házzal már kevés lesz,nem családi autónak való az ilyen,hanem egy-két személyes munkábajárós igáslónak......szóva itt kompromisszumokat kell kötnöd....viszont szerintem ez a pici 1.3-as láncos motor bírja a kiképzést,nincsenek vele nyűgök....addig fogok vele melóba járni míg szét nem hullik darabjaira és utána veszek egy benzinest,de nem opelt.

Szerintem az 1.6-os benzines az fogyasztásban és dinamikában is rossz, volt ilyen autóm nem volt vele semmi gond, mindenhova el fog vinni,sokkal kisebb  a rizikó ,hogy használtan belenyúlsz egy széthajtott példányba mint a dízeleknél.Viszont nem is megy,meg elég jól fogyaszt is,az enyémet nem tudtam 7 liter alatt tartogatni,akármilyen okosan vezettem.

Megjegyezném,hogy a dízelek körében az opelba épített dízel motorok nem a legjobbak(h astráról beszélek),és ezt nem én találtam ki ,próbáltak lebeszélni róla engem is,Viszont előtte volt három benzines astrám egy g és két h és nem volt velük gond,pedig gyilkoltam mindegyiket ezért csakis ezért mertem venni egyet dízelben is.

Ez a dízel benzines kérdés örök kérdőjel marad....azt hiszem nem tudtam segíteni :)

Megosztás:

1 órával ezelőtt, banatila írta:

...esetleg alternatíva még lehet a legerősebb 1.7-es. a 260nm-el de nekem az már kevés az élvezethez...

Z17DTR

Teljesítmény: (kW / min-1): 92 / 4000
Nyomaték: (Nm / min-1): 280 / 2300

(Csak összehasonlításképp: Z13DTH, Teljesítmény: (kW / min-1): 66 / 4000, nyomaték: (Nm / min-1): 200 / 1750 - 2500 )

Megosztás:

15 perce, Cserenkov írta:

Z17DTR

Teljesítmény: (kW / min-1): 92 / 4000
Nyomaték: (Nm / min-1): 280 / 2300

mit akarsz ezzel mondani?neked a h astrádba ilyen motor van??,jól húz,van nyomatéka élvezetes vezetned ?mennyit fogyaszt? mik a tapasztalataid?

te milyen h astrát vennél ?dízelt vagy benzineset?

lszi oszd meg személyes tapasztalataidat mert én még ezzel a motorral ellátott h-t nem vezettem erről nem tudok nyilatkozni, a legerősebb 1.7-es amit rövid időre vezethettem az 260nm-ert tudott,akkor ez volt a h-ba beépített legerősebb 1.7-es  és engem nem győzőtt meg,most is azt mondom ezek a motorok nem a jó dízelekhez tartoznak

Megosztás:

13 órája, banatila írta:

mit akarsz ezzel mondani?

Csak bátorkodtam kiegészíteni az írásodat azzal, hogy a legerősebb 1.7-es ami H Astrában volt nem 260 hanem 280Nm-es nyomatékkal bír. Összehasonlításképp, pedig azért írtam az 1.3-ast, mert azt írtad hogy azért azzal is el lehet járni. Teljesítményben, nyomatékban pedig szerintem nem elhanyagolható a különbség a másikhoz képest.

13 órája, banatila írta:

neked a h astrádba ilyen motor van??

Az aláírásomban láthatod. Z17DTH, 101Le, 240Nm.

13 órája, banatila írta:

jól húz,van nyomatéka élvezetes vezetned?

Én személy szerint elégedett vagyok vele. Normál közlekedésre bőven elég. Ha odalépek, akár 5.-ben is elég határozottan megindul. A szívó benzinesekhez képest, még az 1.6-oshoz is, nekem jobban bejön, nem véletlenül választottam ezt. Mivel dízel, van benne nyomaték, nem kell annyira lendületből autózni, mint egy szívó benzinessel. De nyilván gyorsulási versenyen nem ezzel fogok indulni. Közel sem egy tipikus "izomautó". Ezt nem is szabad elvárni egy "kisdízeltől".

13 órája, banatila írta:

mennyit fogyaszt?

Leginkább autópályán járok vele. Tempomatot 140-re állítom és így megyek két órát. Előtte araszolás a dugóban péntek délutánonként Budapestről kifelé az M0-n. Így most olyan 5,8-as az átlagom. Nyáron 5,6. Csak főúton 90-100-as tempónál 5 alatt. A katalógus adatok sokkal szebbek, de ez a reális körülmények között mért fogyasztás, 2-3 fővel, némi cuccal, szintkülönbséggel, olykor zuhogó esővel, hóval, szembe széllel. Hangsúlyozom, hogy nem BC adat, hanem teletanktól teletankig. Abszolút elégedett vagyok vele.

13 órája, banatila írta:

mik a tapasztalataid?

te milyen h astrát vennél ?dízelt vagy benzineset?

lszi oszd meg személyes tapasztalataidat mert én még ezzel a motorral ellátott h-t nem vezettem erről nem tudok nyilatkozni, a legerősebb 1.7-es amit rövid időre vezethettem az 260nm-ert tudott,akkor ez volt a h-ba beépített legerősebb 1.7-es  és engem nem győzőtt meg,most is azt mondom ezek a motorok nem a jó dízelekhez tartoznak

Az utóbbi években szerintem elég aktívan írtam itt erről, had ne kelljen visszakeresnem és mindent bemásolni ide.

Ha most H Astrát kéne vennem, erősen a használat módjától tenném függővé, hogy milyen motorral venném. Ha ugyan így sokat ingáznék pályán, akkor egyértelműen dízel, 1.7. Ha főleg városban járnék, akkor kompromisszumot kötnék egy benzinessel, ami valószínűleg Z16XER lenne. Annak idején 4 éve mikor H Astrát kerestem, pont e kettő motortípussal szerelteket nézegettem. Aztán az 1.7-esből kaptam jobb áron nagyságrendekkel jobban felszerelt jobb állapotú példányt.

Szerintem semmi baj az Opel dízeljeivel. Semmivel nem hibásodik meg gyakrabban, mint bármely más modern CR-rendszerű konkurens márka motorjai. Az 1.7-es motorját pl egy az egyben használta a Honda is. De az 1.3-as, 1.9-est is tudtommal használták más márkák is. A teljesítménye, nyomatéka sem gyengébb, mint másoké. Például a legújabb generációs Audi A3-as 1.6TDI motorja tud 105 lóerőt és 250Nm-t. A mi tizenéves fejlesztésű 1.7-esünk, ezer éves blokkal is tudja gyakorlatilag ugyan ezt.

Módosítva : Cserenkov
Megosztás:

17 hours ago, banatila said:

Attol jo egy dizel, hogy 20 Nm-rel nagyobb a nyomateka? Szerintem az emberek tobbsege eszre sem venne a kulonbseget, meg ha minden elektronika "PWM vezerelt" benne, akkor sem :)

Megosztás:

On ‎2016‎.‎02‎.‎11‎. at 22:01, alien007 írta:
3 órája, Cserenkov írta:

Ha most H Astrát kéne vennem, erősen a használat módjától tenném függővé, hogy milyen motorral venném. Ha ugyan így sokat ingáznék pályán, akkor egyértelműen dízel, 1.7. Ha főleg városban járnék, akkor kompromisszumot kötnék egy benzinessel, ami valószínűleg Z16XER lenne.

Szerintem semmi baj az Opel dízeljeivel. Semmivel nem hibásodik meg gyakrabban, mint bármely más modern CR-rendszerű konkurens márka motorjai. Az 1.7-es motorját pl egy az egyben használta a Honda is. De az 1.3-as, 1.9-est is tudtommal használták más márkák is. A teljesítménye, nyomatéka sem gyengébb, mint másoké. Például a legújabb generációs Audi A3-as 1.6TDI motorja tud 105 lóerőt és 250Nm-t. A mi tizenéves fejlesztésű 1.7-esünk, ezer éves blokkal is tudja gyakorlatilag ugyan ezt.

On ‎2016‎.‎02‎.‎11‎. at 22:01, alien007 írta:

eléggé csábít a dinamikus erőteljes vezetési élmény

Igazad van Zsolt, de én nem vennék ma már opel dízelt főleg h szériába ,és azt hittem te sem.Valahogy nincs olyan motor választék dízelben ami engem meggyőzne,mindegyiknél kompromisszumokat kell kötni...igen az 1.7 tűnik a középvonalnak,de mégsem az,mert nagyon régi technika és hiába a papírra vetett csábító értékek sajnos nem tudja azt,opel gyártó ahogy füllent a súlyadatokban azt látom a motoroknál is....ősrégi 1.7-est már rég le kellett volna cserélni ehelyett agyon tuningolták.

googliban rákerestem az 1.7 280nm re mert tájékozatlan vagyok,

nem bírtam találni róla pozitív kritikát,(pedig 2010 es cikkekben ez még újabbnak számított mint ma)a vezetési élmény nem itt van én is így érzem ahogy a cikk írói is,valami nem egyenes .Beleülök egy (nem mondok márkákat ) hasonló paraméterű dízelbe és láss csodát történik valami,pedig nem új technika az sem,de sokkal jobban átgondolt.....

http://www.vezess.hu/teszt/szep_autoban_csunya_motor/25150/

http://www.origo.hu/auto/teszt/20100512-opel-astra-17-cdti-sport-teszt.html

http://www.vezess.hu/teszt/csaladapak_kedvence/29647/

Megosztás:

1 óra, banatila írta:

Igazad van Zsolt, de én nem vennék ma már opel dízelt főleg h szériába ,és azt hittem te sem.Valahogy nincs olyan motor választék dízelben ami engem meggyőzne,mindegyiknél kompromisszumokat kell kötni...igen az 1.7 tűnik a középvonalnak,de mégsem az,mert nagyon régi technika és hiába a papírra vetett csábító értékek sajnos nem tudja azt,opel gyártó ahogy füllent a súlyadatokban azt látom a motoroknál is....ősrégi 1.7-est már rég le kellett volna cserélni ehelyett agyon tuningolták.

nem bírtam találni róla pozitív kritikát,(pedig 2010 es cikkekben ez még újabbnak számított mint ma)a vezetési élmény nem itt van én is így érzem ahogy a cikk írói is,valami nem egyenes .Beleülök egy (nem mondok márkákat ) hasonló paraméterű dízelbe és láss csodát történik valami,pedig nem új technika az sem,de sokkal jobban átgondolt.....

Ha ma kellene autót vennem, nem H Astrát vennék. Nem azért mert ne lennék vele elégedett. Még ma is szerintem az egyik legszebb autó. De azért már látszik rajta az idő. Látszik rajta az a 12 év, ami a megjelenése óta eltelt. Pixeles, horror árú színes kijelző, ami már kezd olyan retró lenni, mint a legelső színes kijelzős mobilok kijelzője a 2000-es évek elején. Ma már elavult, de koránt sem használhatatlan navigácó. A merev hátsó híd sem a legkorszerűbb, igaz a legköltséghatékonyabban gyártható megoldás. Ilyenekre gondolok...

Mondjuk pont a motor, amire semmi rosszat nem tudok mondani. Vezetek sokféle dízelt, főleg Fordot és Citroent. Igaz ezek kishasznonjárművek, nem személyautók. Nagyobb a légellenállás, nagyobb a tömeg. (Bár 98%-ban tök üresen, max 20 kiló cuccal egyedül ülök bennük. Ez azért van, mert személyautóra beszerzési stop van, ilyen dobozos kis furgonokat meg vehetett a cég.) Viszont általában a motor is valamivel nagyobb bennük és újabbak. 2009-2015-ös évjáratúak, jellemzően 1.8-2.0-esek. De mikor a nap végén átülök a sajátomba, akkor jön mindig az az érzés, hogy de jól megy ez az Astra ezzel a dízellel. Megy mint a golyó, gyorsul rendesen, nem úgy mint a cégesek. Annak ellenére, hogy messze nem is a legerősebb dízel van benne. Pedig ez sem könnyű, a korabeli kategóriatársakhoz képest kifejezetten soknak számít az 1,3 tonna.

Az 1.7-es agyontuningolt? Ismerek nem egy konkrét olyan személyt, aki még meg is chipeltette. Úgyhogy volt abban még bőven tartalék, még a 125-ösben is. Volt teljesítménymérés is előtte-utána. Előtte teljesen hozta a gyári értéket.

Régi technika? CR rendszerű dízel, változó geometriás turbóval, töltőlevegő hűtéssel. Van ennél lényegesen újabb technika alsóközépkategóriás utcai dízelek esetében? Mert akkor én maradtam le.

Szerintem semmi baj ezekkel a dízelekkel. Megbízhatóak, jól fogyasztanak, dinamikusak, abszolút hozzák a kor kategóriaátlagát még a nem kis tömeghez képest is.

Megosztás:

20 órája, banatila írta:

És miért kellett volna lecserélni? Ha megbízható, akkor maradjon. Ha egy kis változtatással kihoztak 15 lovat a motorból, akkor nem fognak nekiállni egy új motort fejleszteni euro milliókért, hogy az új legyen, de többet tudjon 20-25 lóval. A másik, hogy a motor és modellváltás általában keresztezi egymást, ezért van, hogy az új modellben még a régi motor van.

Pozitív kritikát ne a tesztautót kb. 100 km-t hajtó magukat, autós újságírónak nevező egyénektől várj, hanem a tulajdonosoktól, akik éveket használták. Persze,ha egy 530d-ből beülök egy 1.7-es Astrába, nyilván lomhának fogom találni és sz.r cikket fogok róla írni. :-)

• Like 2
Megosztás:

5 órája, Astra555 írta:

És miért kellett volna lecserélni? Ha megbízható, akkor maradjon. Ha egy kis változtatással kihoztak 15 lovat a motorból, akkor nem fognak nekiállni egy új motort fejleszteni euro milliókért

Persze,ha egy 530d-ből beülök egy 1.7-es Astrába, nyilván lomhának fogom találni és sz.r cikket fogok róla írni.

meg is válaszoltad magadnak a kérdést,igen gazdasági okokból maradt meg ez a motor....

Ez pont olyan,ha veszel egy régi ma már elavult építési technológiával épült házat (gazdasági okokból nem épülsz újat) és azt próbálod modernizálni az sosem lesz olyan mint egy új.Alapjaiban nem tudod megváltoztatni,elképzeléseidet csak részben tudod megvalósítani rajta...

(a cikk írók mindig hasonló kategoriájú autókhoz hasonlítják a teszt alanyt,sosem hasonlítanának egy 1.7cdti-t  egy 530D-hez)

Megosztás:

16 órája, banatila írta:

meg is válaszoltad magadnak a kérdést,igen gazdasági okokból maradt meg ez a motor....

Ez pont olyan,ha veszel egy régi ma már elavult építési technológiával épült házat (gazdasági okokból nem épülsz újat) és azt próbálod modernizálni az sosem lesz olyan mint egy új.Alapjaiban nem tudod megváltoztatni,elképzeléseidet csak részben tudod megvalósítani rajta...

(a cikk írók mindig hasonló kategoriájú autókhoz hasonlítják a teszt alanyt,sosem hasonlítanának egy 1.7cdti-t  egy 530D-hez)

Mondod ezt annak ellenére, hogy nem ismered a gyártási technológiát, a felszerelt alkatrészeket, a felhasznált anyagokat, biztosan nem ugyanaz a motor az utolsó 1.7, mint amit anno az F Astrákba kezdtek beszerelni. Amit biztosan tudunk, az annyi, hogy 4 hengeres, meg mennyi a hengerűrtartalom. Ettől lehet jó motor, nem ez dönti el a minőséget és használhatóságot. Egyébként a J-ben létezik az 1.6-os 136 lovas dízel is, lehet venni azt is, az teljesen új konstrukció, 11 lóerővel több, biztosan érezni lehet a különbséget.:-) Sőt, ha az utolsó 1.7-hez hasonlítjuk, akkor csak 5 lóerő a különbség. A vásárló meg nem azt fogja nézni, hogy modern, hanem azt, hogy mennyit fogyaszt és mennyire megbízható.

(az autós újságíró egyik autóból a másikba ül, fogalma sincs róla, hogy 1-2 hónap különbséggel két ugyanolyan teljesítményű autó milyen volt egymáshoz képest)

Megosztás:

On 2/14/2016 at 0:02 PM, Astra555 said:

És miért kellett volna lecserélni? Ha megbízható, akkor maradjon. Ha egy kis változtatással kihoztak 15 lovat a motorból, akkor nem fognak nekiállni egy új motort fejleszteni euro milliókért, hogy az új legyen, de többet tudjon 20-25 lóval.

Inkabb milliard az... http://hvg.hu/cegauto/20160215_3_milliard_dollart_kolt_el_dizeleire_a_Mercedes

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.