Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

ASTRA H-t vennék, érdeklődök, tanácsot kérek

forumadmin

Recommended Posts

Sziasztok!

Egyenlőre még g astra tulaj vagyok, de szeretném lecserélni h astra dieselre. :) Tanácsot kérnék Tőletek milyen motor jó 1.3 1.7 ben gondolkoztam. Ha jól tudom az 1.3 láncos ugye? Max 1.300.000 tudnék szánni rá ahogy nézegettem a kínálatot jellemzően 200.000- 250.000 km futásúak. Melyik motor lenne a jobb választás? Jellemzően vidéki kisvárosba használnám+közut. Válaszokat előre is köszönöm!! :)

Ha most kéne vásárolnom, továbbra is egyértelműen az 1.7-est választanám.

• Like 1
Megosztás:

Sziasztok!

Egyenlőre még g astra tulaj vagyok, de szeretném lecserélni h astra dieselre. :) Tanácsot kérnék Tőletek milyen motor jó 1.3 1.7 ben gondolkoztam. Ha jól tudom az 1.3 láncos ugye? Max 1.300.000 tudnék szánni rá ahogy nézegettem a kínálatot jellemzően 200.000- 250.000 km futásúak. Melyik motor lenne a jobb választás? Jellemzően vidéki kisvárosba használnám+közut. Válaszokat előre is köszönöm!! :)

szia

1.3cdti-ről már irogattam...ha visszaolvasol.Szerintem strapabíró kis motor,láncos és nincs vele gond.K&H banknál sok ilyen céges kocsi fut a pici 1.3 cdti 90lovas motorral,nincsenek kimélve és jól bírják nincs velük gond mindben több mint 250 ezer km van már...ezért bíztam én is ebben a pici motorban mielőtt megvettem...Érdemes utánanézni és jól körbejárni a témát.Régebben írtak vezérműlánc szakadásokról ami a 30-50 ezres olajcsere miatt volt+ a dpf miatt,ezt már az opel is belátta és nem is javasolják bármilyen olajat is öntessz bele .Helyedben ha ilyent veszek azzal kezdeném,hogy a dpf-et kiépítettem és 10-15 ezres olajcsere mellett kimehetsz a világból ezekkel a pici dízelekkel.

Nem tudok tipushibáiról a neten sem nagyon találni róla semmit,2005-ben az év motorja volt.Fogyasztása ami igazán jó,nálam a 6-os váltóval sok országút és kevesebb város mellett simán 4.5liter tartható.

A motor karakterisztikáját meg kell szokni,mert 1700 fordulat alatt nem sok minden van,de 1700 -ról nagyon jól megy,viszont 3000-es fordulat felett meg már nem érdemes pörgetni mert nem sok van 3500-után meg már semmi...1500-fordulat alatt ugyan csak semmi,tehát viszonylag szűk tartományban 1700-3000 fordulat között használható jól a motor.

160 ezer kilometerig eddig nálam semmi említésre méltó hiba nem volt,egyedül a generátoron levő szabadonfutót kellett cserélni mert hangos lett,ez kemény 10 ezer ft-ba fájt.

Városba nem javaslom mert a 6-os váltó és az 1700 fordulat alatti vérszegénység miatt sokat kell majd váltogatnod és ez nagyon idegesítő...de egy dízel sem való szerintem városba.Ami még idegesítő,hogy szerintem viszonylag hangos a motor,mára már nem zavar mert megszoktam de elég jól karattyol,van egy tipikus 1.3cdti hangja.

Az 1.3 cdti 90le teljesítménye pont határeset az 1300kg-os astrába,azt is lehetne rá mondani,hogy éppen elég és azt is,hogy majdnem kevés.

Nekem előtte csak benzinesem volt,és nehezen szoktam meg a motor karakterisztikáját mert mindig picit pörgetni kell,hogy az ideális fordulatszám tartományban tartsd a motort,de a fogyasztás mindig kárpótol.Viszont az 1.4-90 lovas és 1.6-100-lovas benzineseknél jobban megy a pici 1.3cdti.A 101 lovas 1.7cdti-t próbáltam,az semmivel sem erősebb érzetre mint az 1.3cdti.Ha külömbséget akarsz érezni minimum a 110-lovas 1.7cdti-t kell választanod....ha nem mész elégsokat éves szinten akkor nem biztos,hogy érdemes dízelt venned és nagyon vigyázni kell mert sok a 350 ezer km feletti autó 200ezer alá pörgetett órával és mivel jó anyagokból van az utastér nehezen lehet észrevenni.

• Like 1
Megosztás:

Ezt pont most olvastam. Van szó benne az Astrában lévő 1.3cdti-ről: http://totalcar.hu/magazin/technika/2014/10/12/rossz_motorok_neveddmeg_tipushiba/

Nem tudom, de én inkább úgy voltam vele, hogy beáldozok néhány decit a fogyasztásban, de legyen erőtartalék. Annak idején én is próbáltam az 1.3-ast is, nem is egyet. Lehet akkor ez szubjektív, de én éreztem különbséget, nem is kicsit. Ezért tettem le róla.

Az 1.6-os benzinessel nem merem összehasonlítani, mert egy másik fórumon nemrég lettem leoltva, hogy "a dízel semmivel se megy jobban" és a majdnem 100Nm plusz állítólag "az ég világon semmit nem számít dinamikában". Én ezzel nem értek egyet, de már félve mondok ezzel kapcsolatban bármit is...

• Like 1
Megosztás:

Ezt pont most olvastam. Van szó benne az Astrában lévő 1.3cdti-ről: http://totalcar.hu/magazin/technika/2014/10/12/rossz_motorok_neveddmeg_tipushiba/

Nem tudom, de én inkább úgy voltam vele, hogy beáldozok néhány decit a fogyasztásban, de legyen erőtartalék. Annak idején én is próbáltam az 1.3-ast is, nem is egyet. Lehet akkor ez szubjektív, de én éreztem különbséget, nem is kicsit. Ezért tettem le róla.

Az 1.6-os benzinessel nem merem összehasonlítani, mert egy másik fórumon nemrég lettem leoltva, hogy "a dízel semmivel se megy jobban" és a majdnem 100Nm plusz állítólag "az ég világon semmit nem számít dinamikában". Én ezzel nem értek egyet, de már félve mondok ezzel kapcsolatban bármit is...

Amit linkeltél "hülyeség" ezek szerint ne vegyünk BMW-t,toyotát és volkswagent...az opel csak szeretne olyan motort az autóiba mint amit a volkswagen tdi és pdtdi motorok tudnak.

Igen lehet gond a tdi,pdtdi vel 300 ezer kilometer után...nem beszélve a 2.2d toyota dízelről amiből rengeteg fut hibátlanul.

Idézek a cikkből amit az 1.3cdti-ről írtak benne" Főleg a nagyobb, nehezebb típusoknál jönnek elő a gondok. Az elképesztően rosszul megadott long-life olajcsere-intervallum (eleinte 50 ezer kilométer!), amellyel az Opel egy időben saját dízelmotorjainál kísérletezett, erősen megviselte őket. Később ezt levitték a még mindig túl optimista 30 ezerre " ezért szakadtak el a vezérműláncok az első generációs 1.3cdti-ben és ezt le is írtam ha visszaolvasol.

Kíváncsi lennék az 1.7cdti 50 ezres olajcserével mit bírt volna.Nem fényeztem az 1.3 cdti-t tapasztalatom írtam le,hogy milyen hibáim voltak ha voltak eddig és a céges 250 ezret futottakról sem tudok rosszat mondani mennek hiba nélkül.

Viszont az 1.7cdti-knek annyi tipushibája van,hogy még felsorolni is felesleges,de elég ha csak visszaolvasunk a hozzászólásaidban Cserenkov amiket írtál,szinte már sajnáltalak:(.

A tapasztalataidra a cserélt alkatrészekre és amikkel szívtál arra kíváncsi a kérdező.

Én meg ilyent találtam a googliban:

http://topel.hupont.hu/11/tipushibak

(nem tudom a te 5.4-5.8 as fogyasztásodból az én 4.2-4.5 esetleg 4.8 -es fogyasztásomhoz képest hol a néhány deci amit beáldozol mert ez minimum 1 liter de inkább több.)

nem érdemes erröl beszélni mert mindenki a sajátjára esküszik de főleg te :)

Megosztás:

Statisztikakrol van szo, amit nehez azzal opponalni, hogy nalam, vagy az ismeroseimnel nem volt gond ezzel a motorral, es persze akinek nem az itt emlitett motorok valamelyike van, annal is barmi, barmikor elromolhat...

Az egyebkent nem vilagos, miert szakadna el a vezermulanc attol, ha ritkan cserelnek olajat, tovabba az 1.7-esre is ugyanugy volt 50ezres periodus, ami valojaban nem 50ezer, hanem amikor a kocsi szol, de max. 50ezer.

Szerintem Cserenkovnak tenyleges motorproblemaja nem volt (a lendkerek, jelado, generator, es hasonlok szerintem nem azok).

Amugy nekem tok mindegy, melyik motor milyen; jelen pillanatban az erdekel, hogy a most hasznalt ket autom minel kesobb essen szet, es ezt garantaltan nem befolyasolja semmi, amit barhol barki irkal :)

Megosztás:

Amit linkeltél "hülyeség" ezek szerint ne vegyünk BMW-t,toyotát és volkswagent...az opel csak szeretne olyan motort az autóiba mint amit a volkswagen tdi és pdtdi motorok tudnak.

Igen lehet gond a tdi,pdtdi vel 300 ezer kilometer után...nem beszélve a 2.2d toyota dízelről amiből rengeteg fut hibátlanul.

Idézek a cikkből amit az 1.3cdti-ről írtak benne" Főleg a nagyobb, nehezebb típusoknál jönnek elő a gondok. Az elképesztően rosszul megadott long-life olajcsere-intervallum (eleinte 50 ezer kilométer!), amellyel az Opel egy időben saját dízelmotorjainál kísérletezett, erősen megviselte őket. Később ezt levitték a még mindig túl optimista 30 ezerre " ezért szakadtak el a vezérműláncok az első generációs 1.3cdti-ben és ezt le is írtam ha visszaolvasol.

Kíváncsi lennék az 1.7cdti 50 ezres olajcserével mit bírt volna.Nem fényeztem az 1.3 cdti-t tapasztalatom írtam le,hogy milyen hibáim voltak ha voltak eddig és a céges 250 ezret futottakról sem tudok rosszat mondani mennek hiba nélkül.

Viszont az 1.7cdti-knek annyi tipushibája van,hogy még felsorolni is felesleges,de elég ha csak visszaolvasunk a hozzászólásaidban Cserenkov amiket írtál,szinte már sajnáltalak:(.

A tapasztalataidra a cserélt alkatrészekre és amikkel szívtál arra kíváncsi a kérdező.

Én meg ilyent találtam a googliban:

http://topel.hupont.hu/11/tipushibak

(nem tudom a te 5.4-5.8 as fogyasztásodból az én 4.2-4.5 esetleg 4.8 -es fogyasztásomhoz képest hol a néhány deci amit beáldozol mert ez minimum 1 liter de inkább több.)

Nem értem a felháborodott hangnemedet. Nem téged akartalak meghazuttolni, csak hozzá akartam szóni mert épp azelőtt olvastam a cikket, mielőtt benéztem ide. Nem tudtam, hogy nem szabad...

A cikket nem én írtam, így nem tudok érte felelősséget vállalni, kezelje mindenki belátása szerint.

Mivel szívtam én?! Pont a motor az amivel sok gondom eddig nem volt, legalábbis nem több mint itt az átlagnak. Ami meg volt, azt nem tudtam, hogy kizárólag az 1.7-re jellemző. Mint pl bal hátsó ajtókábel megtörés, szellőztetőrendszer zsalujának tengelytörése, fényszóró állítómotor hiba, tetődíszléc ajtócskák kitörése, stb... Motorikusan egy generátorfelújítás, egy lendkerékfelújítás és két műanyagcső kidörzsölődés volt. 230.000 km alatt szerintem ennyi belefér, de nyilván ilyen egy 1.3cdti-vel soha nem fordulhatna elő.

Mint ahogy a 4.2-es fogyasztásod is bizonyára pályán 140km/h tempóval annyi, sőt még közben termeli is a gázolajat. 90-nél ez alapján valahol 3-3,5 liter körül lehet. Az 1.7-es 5,8-as fogyasztása meg 90km/h-nál is annyi, egy decivel sem faragható lejjebb.

Úgyhogy az összehasonlításod teljesen "korrekt". Mennyi is a két motor közti gyári azonos körülmények között mért fogyasztáskülönbség? Minimum 1 liter??? Mert nyilván én hazudok a pár decivel...

Na, akkor kezelje ezt is mindenki belátása szerint és ne aszerint mint amit te bele akarsz magyarázni! :)

astra_h_motorok_dizel.jpg

Módosítva : Cserenkov
Megosztás:

Nem értem a felháborodott hangnemedet. Nem téged akartalak meghazuttolni, csak hozzá akartam szóni mert épp azelőtt olvastam a cikket, mielőtt benéztem ide. Nem tudtam, hogy nem szabad...

A cikket nem én írtam, így nem tudok érte felelősséget vállalni, kezelje mindenki belátása szerint.

Mivel szívtam én?! Pont a motor az amivel sok gondom eddig nem volt, legalábbis nem több mint itt az átlagnak. Ami meg volt, azt nem tudtam, hogy kizárólag az 1.7-re jellemző. Mint pl bal hátsó ajtókábel megtörés, szellőztetőrendszer zsalujának tengelytörése, fényszóró állítómotor hiba, tetődíszléc ajtócskák kitörése, stb... Motorikusan egy generátorfelújítás, egy lendkerékfelújítás és két műanyagcső kidörzsölődés volt. 230.000 km alatt szerintem ennyi belefér, de nyilván ilyen egy 1.3cdti-vel soha nem fordulhatna elő.

Mint ahogy a 4.2-es fogyasztásod is bizonyára pályán 140km/h tempóval annyi, sőt még közben termeli is a gázolajat. 90-nél ez alapján valahol 3-3,5 liter körül lehet. Az 1.7-es 5,8-as fogyasztása meg 90km/h-nál is annyi, egy decivel sem faragható lejjebb.

Úgyhogy az összehasonlításod teljesen "korrekt". Mennyi is a két motor közti gyári azonos körülmények között mért fogyasztáskülönbség? Minimum 1 liter??? Mert nyilván én hazudok a pár decivel...

Na, akkor kezelje ezt is mindenki belátása szerint és ne aszerint mint amit te bele akarsz magyarázni! :)

astra_h_motorok_dizel.jpg

nem azzal van a gond amit linkeltél.

A kérdezőnek nem az autódról írtál,hogy milyen jellegű meghibásodásokra lehet számítani nálad,nem a saját tapasztalataidat osztottad meg és nem linkeltél az 1.7-esről semmit,hogy milyen tipushibák várhatók....pedig tele van vele a net,csak itt elég visszaolvasni....ellentétben próbálsz véleményezni linkelni egy másik motort,amiről nincs is tapasztalatod nem volt ilyened de szinte 100%ra biztos voltam benne,ha hozzászólsz így lesz.

Már megint katalógus adatot linkelsz ami megint nem teljes ,pedig ez egy opel fórum,ahol főként a saját tapasztalatodra kíváncsiak a saját autódról...pl itt írod a fogyasztásod:

http://www.opelforum.hu/topic/1101-fogyasztas/page-34

ami nálad 5.4-5.8 minimum-maximum

nekem ez minimum 4.2-4.5 max 4.8 visszaolvashatsz többször leírtam és más is írt erről a motorról ilyen fogyasztással...

ebből jött az 1liter.

Ha hozzá szólsz a saját autód,motorodról kérdeznek arról írj mint ahogy ha visszaolvasol amit írtam én is azt tettem mert erről tudok hiteles véleményt írni,nem linkeltem más motorról és próbáltam reálisan leírni mi van...

Jelenleg nem venék opelt ezt is leírtam itt olvashatod,el kell fogadni,vannak jobb autók,nem az a legjobb ami nekünk van dehát kompromisszumokat kell kötni.

http://www.opelforum.hu/topic/1023-egyeb-cseveges/page-154

Megosztás:

Statisztikakrol van szo, amit nehez azzal opponalni, hogy nalam, vagy az ismeroseimnel nem volt gond ezzel a motorral, es persze akinek nem az itt emlitett motorok valamelyike van, annal is barmi, barmikor elromolhat...

Az egyebkent nem vilagos, miert szakadna el a vezermulanc attol, ha ritkan cserelnek olajat, tovabba az 1.7-esre is ugyanugy volt 50ezres periodus, ami valojaban nem 50ezer, hanem amikor a kocsi szol, de max. 50ezer.

Szerintem Cserenkovnak tenyleges motorproblemaja nem volt (a lendkerek, jelado, generator, es hasonlok szerintem nem azok).

Amugy nekem tok mindegy, melyik motor milyen; jelen pillanatban az erdekel, hogy a most hasznalt ket autom minel kesobb essen szet, es ezt garantaltan nem befolyasolja semmi, amit barhol barki irkal :)

"Az egyebkent nem vilagos, miert szakadna el a vezermulanc attol, ha ritkan cserelnek olajat"

A hidraolikus láncfeszítő nagyon kényes az olaj minőségére,és a lánc is...50 ezres olajjal+ha dpf is van az autóba már nem kell elmagyarázni,miért szakadhat a lánc,ha nincs megfelelő olaj az autóba...

"Amugy nekem tok mindegy, melyik motor milyen; jelen pillanatban az erdekel, hogy a most hasznalt ket autom minel kesobb essen szet"

igen, ki lehet nyírni egy motort 100 ezer alatt is és ha vigyázol rá 300 ezernél sincs semmi

külömböző motorokban a lendkerék,turbó,főtengely jeladó,termosztát,váltó,injektor és még sok minden külömböző szokott lenni...ezért ami az egyiknél meghal nem biztos,hogy a másiknál is kijön.

Megosztás:

Brit tudósok megállapították, hogy 8 emberből 6 az kettő. :icon1:

Volt egy angol flottakezelő által kiadott statisztika. A lényeg, hogy az RS6-os Audit megbízhatatlan, drága fenntartású és szervizigényes autónak titulálták, míg a Honda Jazz volt az egyik legjobb autó. Most erre mit mondjak? Ne hasonlítsunk össze egy kihegyezett sport autót egy városi fűnyírómotoros autóval. Így születnek a hülye statisztikák. Kíváncsi lennék, hogy mennyi motort hasonlítottak össze, honnan vették az adatokat. Alkatrészrendelés alapján, vagy a márkaszervizektől, ahol mindent inkább cserélni akarnak, mint javítani?

Ennek ellenére a kettő közül én is inkább az 1.7-est választanám. Néztem tegnap, hogy az új J Astrát már 3.9 milliótól meg lehet venni. Persze a 100 lovas 1.4-es motorral. Sosem kellene, max., ha ingyen adnák. Nem mintha az enyém hej de menne, de azért valóban legyen erőtartalék, ne csak akkor, ha egyedül megyek, de akkor is, ha ül benne 5 ember, meg tele a csomagtartó.

Megosztás:

A hidraolikus láncfeszítő nagyon kényes az olaj minőségére,és a lánc is...50 ezres olajjal+ha dpf is van az autóba már nem kell elmagyarázni,miért szakadhat a lánc,ha nincs megfelelő olaj az autóba...

A Flex Service modellek (ahol elvileg lehetett akar 50ezer is ket olajcsere kozott) minden regeneralast "buntettek", igy DPF-es motor valoszinuleg sosem jutott el odaig.

A lancot elnyirni azert nem kis mutatvany, es ha ez az olaj elhasznalodottsaga miatt tortenik, akkor mashol is jocskan kellene problemaknak lenni, pl. kompressziovesztes es nagy olajfogyasztas (persze ilyenrol is irnak).

De inkabb azt gyanitom, hogy magaval a kenesi rendszerrel volt gond, nem mindig jutott eleg olaj a megfelelo helyekre, ezt orvosoltak az ujabb generacional.

A legtobb felhasznalo nem foglalkozik az auto mukodesenek mikentjevel, es ha a szervizfuzetbe azt irjak, hogy 30e / 1ev, akkor nem fog hamarabb olajat csereltetni. Lehet mondani, hogy emiatt majd x szazezernel elkopik a motor, ezt nehez ellenorizni, de ha a lancok az ujabbakban is szakadoznanak, annak feltehetoen hire lenne, es gyakoribb olajcseret irnanak elo erre a motorra (mint ahogy meg is tettek a DPF-es Z19DT(H)-knal).

Mar csak az a kerdes, hogy aki "igazan kimelni akarja" az utobbi motorokat, az 5-8 ezrenkent cserel olajat? :)

Megosztás:

Brit tudósok megállapították, hogy 8 emberből 6 az kettő. :icon1:

Volt egy angol flottakezelő által kiadott statisztika. A lényeg, hogy az RS6-os Audit megbízhatatlan, drága fenntartású és szervizigényes autónak titulálták, míg a Honda Jazz volt az egyik legjobb autó. Most erre mit mondjak? Ne hasonlítsunk össze egy kihegyezett sport autót egy városi fűnyírómotoros autóval. Így születnek a hülye statisztikák. Kíváncsi lennék, hogy mennyi motort hasonlítottak össze, honnan vették az adatokat. Alkatrészrendelés alapján, vagy a márkaszervizektől, ahol mindent inkább cserélni akarnak, mint javítani?

Ennek ellenére a kettő közül én is inkább az 1.7-est választanám. Néztem tegnap, hogy az új J Astrát már 3.9 milliótól meg lehet venni. Persze a 100 lovas 1.4-es motorral. Sosem kellene, max., ha ingyen adnák. Nem mintha az enyém hej de menne, de azért valóban legyen erőtartalék, ne csak akkor, ha egyedül megyek, de akkor is, ha ül benne 5 ember, meg tele a csomagtartó.

" de azért valóban legyen erőtartalék"

ha azt akarom,hogy legyen erőtartalék nem 1.7 101 lovas dízelt veszek meg nem is a 1.3 90le vagy 1.3 95le dizelben gondolkodom,na ne röhögtessük már ki magunkat,ennél a kategóriánál nem ezt kell nézni :) az a 5-10 lóerőnél ez már édes kevés milyen erőtartalék van?

a j astra 1600kg abba még a 125le is kevés...miről beszélünk,erőtartalékról :)

Fentartási költség megbizhatóság fogyasztás modernebb megoldások ebben a kategóriában

erőtartalékot akarok ezeket a motorokat el is felejtem gyorsan....még esetleg az 1.9 150le-ben lehetne akkor gondolkodni opelnél,vagy a 2litere új dizelben

Megosztás:

A Flex Service modellek (ahol elvileg lehetett akar 50ezer is ket olajcsere kozott) minden regeneralast "buntettek", igy DPF-es motor valoszinuleg sosem jutott el odaig.

A lancot elnyirni azert nem kis mutatvany, es ha ez az olaj elhasznalodottsaga miatt tortenik, akkor mashol is jocskan kellene problemaknak lenni, pl. kompressziovesztes es nagy olajfogyasztas (persze ilyenrol is irnak).

De inkabb azt gyanitom, hogy magaval a kenesi rendszerrel volt gond, nem mindig jutott eleg olaj a megfelelo helyekre, ezt orvosoltak az ujabb generacional.

A legtobb felhasznalo nem foglalkozik az auto mukodesenek mikentjevel, es ha a szervizfuzetbe azt irjak, hogy 30e / 1ev, akkor nem fog hamarabb olajat csereltetni. Lehet mondani, hogy emiatt majd x szazezernel elkopik a motor, ezt nehez ellenorizni, de ha a lancok az ujabbakban is szakadoznanak, annak feltehetoen hire lenne, es gyakoribb olajcseret irnanak elo erre a motorra (mint ahogy meg is tettek a DPF-es Z19DT(H)-knal).

Mar csak az a kerdes, hogy aki "igazan kimelni akarja" az utobbi motorokat, az 5-8 ezrenkent cserel olajat? :)

legyünk őszinték az 50 ezres olajcserével kisérletező gyártók mind befürödtek,azok a motorok egyike sem volt tartós szakadoztak a láncok és jöttek a mindenféle motorkopás problémák amiket garanciába kellett oevosolni pl az opel láncszakadást az opelnél vezetett szervizkönyves kocsiknál garanciába orvosolták ...30 ezres csere is sok ha dpf is van az autóba és ezt az opel szervizekben is elmondják,sok város mellett 15 ezrenként olajcsere kell.

Megosztás:

legyünk őszinték az 50 ezres olajcserével kisérletező gyártók mind befürödtek,azok a motorok egyike sem volt tartós szakadoztak a láncok és jöttek a mindenféle motorkopás problémák amiket garanciába kellett oevosolni pl az opel láncszakadást az opelnél vezetett szervizkönyves kocsiknál garanciába orvosolták ...30 ezres csere is sok ha dpf is van az autóba és ezt az opel szervizekben is elmondják,sok város mellett 15 ezrenként olajcsere kell.

Milyen "azok a motorok"? Pl. a Z17DTH -ra (es gondolom, meg masokra) is volt "50ezres" csereperiodus (amihez mindig elfelejtik hozzairni, hogy max. 50e, valojaban hasznalatfuggo). A "szegyenpadra" csak a Z13 elso verzioja kerult, amit persze lehet vitatni, de valami oka azert csak van.

Egy ev alatt 30ezret varosban taxikent, vagy futarkent lehet csak osszehozni, igy az idolimit miatt az atlag felhasznalo jol fog cserelni, adott esetben meg 15ezer elott is.

Megosztás:

Milyen "azok a motorok"? Pl. a Z17DTH -ra (es gondolom, meg masokra) is volt "50ezres" csereperiodus (amihez mindig elfelejtik hozzairni, hogy max. 50e, valojaban hasznalatfuggo). A "szegyenpadra" csak a Z13 elso verzioja kerult, amit persze lehet vitatni, de valami oka azert csak van.

Egy ev alatt 30ezret varosban taxikent, vagy futarkent lehet csak osszehozni, igy az idolimit miatt az atlag felhasznalo jol fog cserelni, adott esetben meg 15ezer elott is.

szia

Nem akartam ebbe a témába belemenni mert egyszer már körbe lett járva.

A lényeg,hogy 2005-2006-ra kellett az opelnak egy modern kis dízel ,amit a fiattal fejleszettek együtt.

Cél,hogy a fentartási költségek,szervizigények,a szigorú környezetvédelmi normák,alacsony fogyasztás...mind egyszerre érvényesüljenek a motorban.2005-re az év motorja lett ebben a kategóriában.

http://totalcar.hu/szotar/fiat_multijet/

Az első 1.3-asban rengeteg tartalékot hagytak és ez volt a garancia arra,hogy "ez a motor majd mindent kibír"

http://www.atc.hu/blog/zsenialis-kis-fiatmotor-2009--december-28

Ekkoriban a VW-már a 40 ezres olajcserét erőltette ezt akarta az opel a pici 1.3-as kisérleti alannyal túlszárnyalni...amit a vevők be is tartottak és sok ilyen motorba beletették az 50 ezer kilometert olajcsere nélkül...így fordult elő,hogy a 1.3-ban levő hidraolikus láncfeszítő a rossz olaj miatt nem működött és a laza lögyögő lánc elszakadt,ekkor borult ki a bili.

Olajfogyasztásról én nem tudok,de az 50 ezres olajtól simán károsodhat a motor vagy a turbó és már fogy is az olaj.Azok a passatok amik 40 ezres olajcserén voltak mind ették az olajat,csak a lánc nem tudott rajt elszakadni mert szíj volt rajtuk :)....olajat meg burogatták utánuk.

1.7-es dízellel nem kisérleteztek,mert az egy régi motor amit folyamatosan fejlesztgettek,nem tudok róla,hogy volt e vele kisérlet valós 50 ezres olajcserére,ha volt is max az a motort vagy a turbót károsította,a szíjat nem.

Későbbi 1.3-asok már 90-95 lovasok és 15-30 ezres olajcsere mellett semmi gond velük....Sajnos az újabbakba már tettek részecskeszűrőt mint a többi dízelbe,de ezt ha kiveszed is hozza a kötelezőt simán műszakin,az enyémbe sincsen benne,mert minek bele. :)

Véleményem szerint az 1.7 101 lovas és 1.3 90 -95 lovas motorokkal szerelt autók teljesen külömbözők...a vízpumpától a turbóig a lendkeréken a kuplungon a váltón át minden más bennük...a két motor még csak nem is egy kategória.

Még annyi,hogy simán lehet 1 év alatt 50 ezret menni akár városban is,persze senki sem csak városban használja az autóját,még a taxik sem...ma már mindenki max 30 ezrenként olajat cserél nincsenek 50 ezres ajánlások mert az opelon a vw bmw-n kívül még a japános is belebuktak ebbe a történetbe.

Ennyi röviden tömören :)

Megosztás:

Nem akartam ebbe a témába belemenni mert egyszer már körbe lett járva.

Raadasul kisse el is beszelunk egymas mellett... :)

Ismet mondom, hogy 50ezres eloiras, vagy ajanlas sosem volt, csak olyan, hogy "amikor a kocsi szol", es ennek az elmeleti felso hatara volt 50ezer. Ilyen viszont volt az 1.7-es motorokra is, tehat nem kiserlet volt "valos 50ezres olajcserere", hanem a hasznalat fuggvenyeben maximum addig engedtek elmenni.

A gyakorlatban valoszinuleg nem sokan jutottak el az 50ezerig egyik motorral sem, de a lenyeg nem is ez, hiszen az olaj allapotat nem csak a futasteljesitmeny rontja, hanem a sok hideginditas is.

Eppen ezert abban sem hiszek, hogy a lancszakadas problemajat a legfeljebb 50ezer helyett bevezetett 30ezres csereperiodus oldotta meg; ott bizony atalakitasok is tortentek a motoron.

Az pedig kifejezetten meglep, hogy a feszito mukodese az olaj elhasznaltsagatol fuggene. Lehetett mondjuk valamilyen lerakodas, ami lassabban epult fel gyakrabban cserelt olaj mellett, de valami nem volt ott kerek, az biztos. Es ettol lehetett siman az ev motorja is; ezt a cimet nem a

hosszutavu tapasztalatok alapjan osztogatjak...

Megosztás:

" de azért valóban legyen erőtartalék"

ha azt akarom,hogy legyen erőtartalék nem 1.7 101 lovas dízelt veszek meg nem is a 1.3 90le vagy 1.3 95le dizelben gondolkodom,na ne röhögtessük már ki magunkat,ennél a kategóriánál nem ezt kell nézni :) az a 5-10 lóerőnél ez már édes kevés milyen erőtartalék van?

a j astra 1600kg abba még a 125le is kevés...miről beszélünk,erőtartalékról :)

Fentartási költség megbizhatóság fogyasztás modernebb megoldások ebben a kategóriában

erőtartalékot akarok ezeket a motorokat el is felejtem gyorsan....még esetleg az 1.9 150le-ben lehetne akkor gondolkodni opelnél,vagy a 2litere új dizelben

Nos, említhetted volna az 550d-t is, bár ez nem autós kártya, szerintem.

A kérdező az 1.3 és az 1.7 között gondolkodott, nem pedig nagyobb kategóriában. Logikus, hogy ugyanahhoz a karosszériához nézve, a nagyobb, erősebb motor sokkal optimálisabb lesz dinamika szempontjából.

Másrészt, nem írtam, hogy a 101 lovast válassza, mivel van belőle erősebb széria is. A 110 ló esetében a különbség 20 LE, a 125-ösnél 35. Szerintem az meg már bőven erőtartalék, az 1.3-as 90 lovashoz KÉPEST.

J Astráról meg nem is volt szó.

Megosztás:

Raadasul kisse el is beszelunk egymas mellett... :)

Ismet mondom, hogy 50ezres eloiras, vagy ajanlas sosem volt, csak olyan, hogy "amikor a kocsi szol", es ennek az elmeleti felso hatara volt 50ezer. Ilyen viszont volt az 1.7-es motorokra is, tehat nem kiserlet volt "valos 50ezres olajcserere", hanem a hasznalat fuggvenyeben maximum addig engedtek elmenni.

A gyakorlatban valoszinuleg nem sokan jutottak el az 50ezerig egyik motorral sem, de a lenyeg nem is ez, hiszen az olaj allapotat nem csak a futasteljesitmeny rontja, hanem a sok hideginditas is.

Eppen ezert abban sem hiszek, hogy a lancszakadas problemajat a legfeljebb 50ezer helyett bevezetett 30ezres csereperiodus oldotta meg; ott bizony atalakitasok is tortentek a motoron.

Az pedig kifejezetten meglep, hogy a feszito mukodese az olaj elhasznaltsagatol fuggene. Lehetett mondjuk valamilyen lerakodas, ami lassabban epult fel gyakrabban cserelt olaj mellett, de valami nem volt ott kerek, az biztos. Es ettol lehetett siman az ev motorja is; ezt a cimet nem a

hosszutavu tapasztalatok alapjan osztogatjak...

Igen igazad van biztos,hogy több dolog együttes hibája is felmerülhetett,pl a lánc és lánfeszítő minősége,de az opelban egyértelműen a karbantartás hiányát okolták,hisz annó úgy árulták ezeket,hogy a karbantartást nem igénylő motorok :)....van aki ezt szó szerint is értette :)

"amikor a kocsi szól" olajcsere,te és még sokan így is teszünk,de Juli néni és Jóska bácsi megy amíg lehet...volt olyan hölgy ismerősöm aki a férje halála után addig ment az autóval,míg az ki nem lehelte a lelkét mert az ugye nem olajjal megy,nem is tudta,hogy kell bele....és sok ilyen ember van,azért nem értem azokat akik úgy árulják az autójukat,hogy hölgy tulajdonostól...na ezeket néha jobb elkerülni.

"hülyebiztos" autókat nem lehet építeni...Az infókat Opel márkaszrvizben adták,több lánc nem is szakadt el csak átfordúlt,megnyúlot,legyaluta a fogaskereket és azért kellett cserélni,szétszedéskor látszott a láncfeszítő hibája.....pl a régebbi G astrában lévő benzinesek a vezérműszíjakat szakítgadták szeretettel,60 ezres csere volt rá előírva,volt ilyen autóm 1999-es évjárat 1.4 -es és 2001-ben 100 ropi volt a vezérlés csere,azt hittem lehidalok,nem is volt nálam annyi léé :)...haza kellett mennem pénzért :)...nagy leszedés volt akkoriban egy 60 ezres szerviz.

Megosztás:

A kérdező az 1.3 és az 1.7 között gondolkodott, nem pedig nagyobb kategóriában. Logikus, hogy ugyanahhoz a karosszériához nézve, a nagyobb, erősebb motor sokkal optimálisabb lesz dinamika szempontjából.

Másrészt, nem írtam, hogy a 101 lovast válassza, mivel van belőle erősebb széria is. A 110 ló esetében a különbség 20 LE, a 125-ösnél 35. Szerintem az meg már bőven erőtartalék, az 1.3-as 90 lovashoz KÉPEST.

"Ha külömbséget akarsz érezni minimum a 110-lovas 1.7cdti-t kell választanod" én ezt javasoltam neki ha elolvasod mert nincs igazán érezhető külömbség az 1.3 90 lovas és a 1.7 101 lovas között...vezettem mindegyiket,rengeteg céges 1.7 101 lovas van érzetre nem érezni a 11 lovat...ha meg az 1.3 ecoflexet nézed ott meg csak 6 lóerő a külömbség.

http://www.opelforum.hu/topic/1099-astra-h-t-vennek-erdeklodoek-tanacsot-kerek/page-70

akkor most miről is beszélünk? :)

Megosztás:

az erőtartalékot sem én emlegettem először hanem Cserenkov az 1.3 90le és az 1.7 101le között ,ugye neki 1.7 101 lovas az autója van tudjuk,bár ez sem derült ki a hozzászólásából amiből most idézek olvass vissza "Nem tudom, de én inkább úgy voltam vele, hogy beáldozok néhány decit a fogyasztásban, de legyen erőtartalék"

erre irányult a kérdésem elsősorban,hogy milyen erőtartalékról beszélünk :).....ez korrekt.

Megosztás:

"amikor a kocsi szól" olajcsere,te és még sokan így is teszünk,de Juli néni és Jóska bácsi megy amíg lehet...volt olyan hölgy ismerősöm aki a férje halála után addig ment az autóval,míg az ki nem lehelte a lelkét mert az ugye nem olajjal megy,nem is tudta,hogy kell bele....

Az ilyeneknel aztan teljesen mindegy, hogy 30 vagy 50ezer az eloiras :)

Az alapkerdes az volt, milyen motort vegyen a kerdezo... Az sem biztos, hogy egyaltalan van ertelme ilyet kerdezni, mert ugyis minden az eppen kifogott peldanyon mulik, de ha mindenkeppen mondani kell valamit, akkor a leirtak alapjan a regi 1.3-ast jobb elkerulni.

Megosztás:

Az ilyeneknel aztan teljesen mindegy, hogy 30 vagy 50ezer az eloiras :)

Az alapkerdes az volt, milyen motort vegyen a kerdezo... Az sem biztos, hogy egyaltalan van ertelme ilyet kerdezni, mert ugyis minden az eppen kifogott peldanyon mulik, de ha mindenkeppen mondani kell valamit, akkor a leirtak alapjan a regi 1.3-ast jobb elkerulni.

az első szeriákból sosem szabad vásárolni,mert ott rengeteg gyerekbetegség kijön...a h astrából alapból is a 2006 -utánikat javasolják(inkább 2007) mert sok hiba orvosolva lett a 2004-2007 között...mindig az utolsó szériásak a legkiforrottabbak, legjobbak ez tény.

Azért abban nem értünk egyet,hogy " az ilyeneknél aztán teljesen mindegy, hogy 30 vagy 50ezer az eloiras" :) - olajcserén nem érdemes spórolni,cseréljünk 15 ezrenként :)

Megosztás:

az első szeriákból sosem szabad vásárolni,mert ott rengeteg gyerekbetegség kijön...a h astrából alapból is a 2006 -utánikat javasolják(inkább 2007) mert sok hiba orvosolva lett a 2004-2007 között...mindig az utolsó szériásak a legkiforrottabbak, legjobbak ez tény.

Azért abban nem értünk egyet,hogy " az ilyeneknél aztán teljesen mindegy, hogy 30 vagy 50ezer az eloiras" :) - olajcserén nem érdemes spórolni,cseréljünk 15 ezrenként :)

Ezen picit elgondolkodnék.....valóban jó a logika, de nekem 2004 év végi autóm van(ez ugye 2005 modellév) tehát elvileg 2. generációs....de a motorja az Z16XEP, ami a G Asrta utolsója.....tehát kiforrott dolog (?)....

Amúgy amióta az olajfogyi meg lett csinálva, semmi baja az autónak.....se CIM modul, se semmi....amikor beléptem ide a fórumra, és amiket itt olvasgattam, elszörnyedtem, hogy ez még mind rám vár, majd nálam jönnek elő az olvasott hibák, komolyan elgondolkodtam, hogy nem kellett volna megvenni ezt az autót. Azon is gondolkodtam, hogy rögtön eladom....de aztán mit vettem volna? A többi márkának a fórumjait is elolvastam, és olyan érzésem volt, mintha az Opel fórumot olvasom, csak a márka más.

De semmi......jó, valóban volt ez az olajfogyasztásos dolog, szelepszár szimering volt a hibás, de javítva lett...

Azóta vígan rója a km-ket....és hű társam....:) ja, a bal hátsó ajtó volt még...a szálszakadás....( a kopó alkarészeket(fékpofa/tárcsa, lengéscsill., stb., nem említem, mert az minden márkánál cserélni kell)

Megosztás:

A gyerekbetegsegek nem azt jelentik, hogy minden peldanynal garantaltan elojonnek, de a kockazat ketsegtelenul nagyobb a friss dolgoknal... Viszont egy uj modellben nem okvetlenul csak uj motorok vannak, a tobbi reszlet pedig nem annyira kockazatos.

Ha valaki nem is tud arrol, hogy olajat kell cserelni, vagy csak akkor kap eszbe, amikor mar szetesett valami, annak tok mindegy, mi az eloiras, ezt

nehez vitatni, igy nem tudom, ebben hol nem ertunk egyet :)

Abban viszont valoban nem, hogy 15, vagy akarhany ezrenkent kell olajat cserelni, mert ilyen nincs, ugyanis nem csak a futasteljesitmenyen mulik a dolog.

En 30ezrenkent cserelem, es erre a tavra kb. 300 hideginditas jut, raadasul garazsbol indulok, igy nagyon fagyos egyaltalan nincs koztuk. Masnak esetleg mar 3ezer km alatt is osszejon ennyi, es lehet, hogy 10ezernel is sokkal rosszabb allapotban van az olaja, mint nekem 30-nal.

A 30ezer vagy 1 ev probalja ezt valamennyire figyelembe venni azoknak, akik nem tudjak, mirol van szo. Aki napi ketszer ot kilometert megy, az pl. nem fog igazan jol jarni a 15ezres cserevel sem...

Megosztás:

Ezen picit elgondolkodnék.....valóban jó a logika, de nekem 2004 év végi autóm van(ez ugye 2005 modellév) tehát elvileg 2. generációs....de a motorja az Z16XEP, ami a G Asrta utolsója.....tehát kiforrott dolog (?)....

Amúgy amióta az olajfogyi meg lett csinálva, semmi baja az autónak.....se CIM modul, se semmi....amikor beléptem ide a fórumra, és amiket itt olvasgattam, elszörnyedtem, hogy ez még mind rám vár, majd nálam jönnek elő az olvasott hibák, komolyan elgondolkodtam, hogy nem kellett volna megvenni ezt az autót. Azon is gondolkodtam, hogy rögtön eladom....de aztán mit vettem volna? A többi márkának a fórumjait is elolvastam, és olyan érzésem volt, mintha az Opel fórumot olvasom, csak a márka más.

De semmi......jó, valóban volt ez az olajfogyasztásos dolog, szelepszár szimering volt a hibás, de javítva lett...

Azóta vígan rója a km-ket....és hű társam.... :) ja, a bal hátsó ajtó volt még...a szálszakadás....( a kopó alkarészeket(fékpofa/tárcsa, lengéscsill., stb., nem említem, mert az minden márkánál cserélni kell)

2004-ben vettem az első h astrámat,olyant mint a tiéd,1.6 benzin.Garanciában jártam a köröket az opelba vissza,amire emlékszem,hogy magától bekapcsolgatott a magnó,kattogott a légzsákkábel a kormányba mikor kanyarodtam,néha nem mentek a kormányról a gombok,nem volt jó a kürt néha,beáztak a hátsólámpák és az index,rossz volt az egyikhangszóró elöl az ajtóban,kalaptartóval is volt gond...sok apró dolog,a motorral is volt valami,melegen nehezen indúlt később erre is rájötek mitől volt és mindent orvosoltak garanciában....ami még gond volt,hogy nem értettek az opelban sem még hozzá,egy évet kellet várnom mire aktiválni tudták tech 2 vel a még autóba rejlő extrákat..csatoltam egy linket ezt én írtam kb10 évvel ezlőtt nagyon besózva mikor megvettem a kocsit rá kb egy évre :)....

http://nepitelet.hu/autok/opel/astra_2004/qurva_jo_de_kicsit_lusta_cosmo_gyonyor_seg/

rettentően idegesítő volt,hogy a 4 millios autóval állandóan futkoztam vissza az opelba minden apró hiba miatt+ utána meg jöttek a levelek a visszahívásról vigyem be az autót mert valamit javítani kell rajta....

kár,hogy nem folytattam 2008-ban adtam el ha jól emlékszem...a toyota még meg van :)

ezek után fogadtam meg,hogy nem veszek az első szeriából :)

Megosztás:

Azóta vígan rója a km-ket....és hű társam.... :) ja, a bal hátsó ajtó volt még...a szálszakadás....( a kopó alkarészeket(fékpofa/tárcsa, lengéscsill., stb., nem említem, mert az minden márkánál cserélni kell)

Szerintem a G strában nem is volt 16xep csak 14,vagy tévedek?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.