Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

ASTRA H-t vennék, érdeklődök, tanácsot kérek

forumadmin

Recommended Posts

Köszönöm a válaszokat!

Igazából az évjárat és az ami miatt felfigyeltem rá és ez itt van a Debrecenben ahol lakom.

Még eléggé a nézelődős szakaszban járok.

egy par hjozzaszolassal ezelott linkeltem egyet es pont debreceni csekkoljad hatha te szemelyesen is le tudod csekkolni.

Megosztás:

Az elmúlt kb. 20 hónapban folyamatosan emelkedtek a használtautó árak, jelenleg a csúcson vannak, most nem érdemes vásárolni.

Szeptembertől szerintem esni fognak az árak.

Ha érdekel, hogy objeltíven mennyit ér az autó, amit megvennél írd be az Eurotax oldalon az adatait.

Ha nem akarsz fizetni az Eurotax használatáért, akkor használd a következő linket:

http://www.skoda.hu/erdekl_d_knek/eurotax

Itt havonta max 2, naponta max 1 autó adatait lekérdezheted ingyen.

Cserébe egyszer felhívnak a Skodától és megkérdezik, hogy akarsz-e Skodát venni?

Engem egy búgóhangú szöszi hívott, ennyit megért a dolog....

Módosítva : kezdőkabriós
Megosztás:

Sziasztok,

15 éves swiftemet cserélném családi kombi autóra, az Astra H 1.7 vagy 1.9 D és a focus 2 1.6Dközött vacillálok.

Nem szeretnék flame-et nyitni és tudom hogy részben offtopic is, de esetleg ha valakinek van mindkettővel tapasztalata, segítene a mérleg nyelvét valamerre tolni? Vagy egyformán jók és döntsön a jobb állapot?

Legfontosabb szempont a biztonság, megbízhatóság.

A swiftemet is évente vittem olajcserére meg átnézni amit kell kopó alkatrészt cserélni, szóval karbantartva mivel lesz kevesebb gondom, melyik rohadósabb, stb? Olvastam, hogy a focusokat szeretik nyitogatni, érdemes egyből dugózni a zárat ha még nincs. Astránál más a zár, vagy itt is ajánlott?

Ez pl jó választás lehet?

http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_caravan_1.7_cdti_essentia_magyar_szervizkonyves-8817533

Köszi a segítséget!

Gyula

Megosztás:

Szia, a linkhez: nem vennék multikormány nélküli, TID kijelzős astrát, és szerintem túlárazott is. (tudom, most felfutóban vannak a használtautó árak, lehet, hogy ebben nincs igazam, de ez az érzésem.) Tempomat sem rossz, de az utólag könnyen berakható (már amelyiknél, dízeleknél általában, úgy tudom, igen)

• Like 1
Megosztás:

Sziasztok,

15 éves swiftemet cserélném családi kombi autóra, az Astra H 1.7 vagy 1.9 D és a focus 2 1.6Dközött vacillálok.

Nem szeretnék flame-et nyitni és tudom hogy részben offtopic is, de esetleg ha valakinek van mindkettővel tapasztalata, segítene a mérleg nyelvét valamerre tolni? Vagy egyformán jók és döntsön a jobb állapot?

A swiftemet is évente vittem olajcserére meg átnézni amit kell kopó alkatrészt cserélni, szóval karbantartva mivel lesz kevesebb gondom, melyik rohadósabb, stb? Olvastam, hogy a focusokat szeretik nyitogatni, érdemes egyből dugózni a zárat ha még nincs. Astránál más a zár, vagy itt is ajánlott?

http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_caravan_1.7_cdti_essentia_magyar_szervizkonyves-8817533

Köszi a segítséget!

Gyula

Szia.

Én ugyanígy e 2 autó között vacilláltam, de végül benzines Astra H lett belőle. Tapasztalat: az Astra H nagyon jó autó, kényelmes, megbízható, és minőségi anyagok vannak benne.

A Focusból a dízelről NAGYON lebeszélnélek, ha nem kapta meg, ami kell neki, akkor csak szop.i fogsz vele....annó, egy matuzsálem Fiesta 1,6D-t hajtottam, a Fordos kereskedő annyit mondott:"....Ti jöttetek azzal a Fiestával? -Igen, miért? -Mert azzal tovább elmentek, mint a Focus 1,6D-lel...."

Na, itt gondoltam át a dízel-benzin kérdést....

Aztán a kollégám vett egy 3gen. Focust, benzinest....nagyon hangos belül, csak műanyag a borítás mindenhol, ajtón is....mikor abban az autóban ülünk, mindig azt hiszem, nyitva van az ajtó, mert nagyon behallatszik minden. Útzaj, gumi, szél....

Örülök, hogy ezt a H-t választottuk....Nagyon meg vagyok elégedve vele....

• Like 1
Megosztás:

Sziasztok,

Köszi a segítséget!

Gyula

Volt egy Focus 1.6D 90 LE cégautóm, nem szerettem, mert szar volt a váltója, egyébként 2 év alatt 99.000 km-t mentem vele és csak 2 hibája jött ki: EGR vagy AGR csere (már nem emlékszem) és az összes fényezett műanyag alkatrészt újra kellett fényezni (garanciában) mert cafatokban jött le róla a festék.

• Like 1
Megosztás:

Sziasztok,

Gyula

Ugye Te kérdezted a gyak... .hu oldalon is ugyan ezt a kérdést?

Az ott leírtakhoz továbbra is tartom magam, ami nagyjából egyezik Maybal kolléga írásával. :)

Én is nézegettem annak idején Focusokat is, de örülök és nem bántam meg hogy az Astra mellett döntöttem.

Megosztás:

Ugye Te kérdezted a gyak... .hu oldalon is ugyan ezt a kérdést?

Az ott leírtakhoz továbbra is tartom magam, ami nagyjából egyezik Maybal kolléga írásával. :)

Én is nézegettem annak idején Focusokat is, de örülök és nem bántam meg hogy az Astra mellett döntöttem.

Köszi (a többieknek is)!

Nem, csak itt kérdeztem, most kezdtem a keresgélést :)

Az a vicces, hogy mindegyikről oda-vissza lehet olvasni hideget és meleget is. A swift után valószínű mindegyik nagy minőségi ugrás, de strapabírásban ott van a swift is és úgy tűnik az opel ebben többet ad a fordnál.

Ez esetleg?

http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_caravan_1.7_cdti_enjoy-8867942

Módosítva : gyulab
Megosztás:

Vagy ez:

http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_caravan_1.7_cdti_enjoy_110_le._6_seb._szkonyv-8753407

Kicsit magasak az árak, de nem nagyon van viszonylag kevés futással szép és jónak tűnő.

Persze nem fogom elkapkodni a vásárlást, inkább várok, ha nincs megfelelő.

autobehozatal.eu vagy hasonló jó lehet, vagy inkább felejtős?

Megosztás:

Vagy ez:

http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_caravan_1.7_cdti_enjoy_110_le._6_seb._szkonyv-8753407

Kicsit magasak az árak, de nem nagyon van viszonylag kevés futással szép és jónak tűnő.

Persze nem fogom elkapkodni a vásárlást, inkább várok, ha nincs megfelelő.

autobehozatal.eu vagy hasonló jó lehet, vagy inkább felejtős?

Mindkét 2009-es sztem szép állapotú. Árról nem tudok nyilatkozni, hogy ezek mostanában drágának számítanak-e vagy sem. Annyi h a pirosban a hirdetéssel ellentétben a képek alapján nincs eső/lámpaszenzor, a szürkében ott tényleg van, már ha ez számít neked bármit is.

• Like 1
Megosztás:

Köszi (a többieknek is)!

Nem, csak itt kérdeztem, most kezdtem a keresgélést :)

Az a vicces, hogy mindegyikről oda-vissza lehet olvasni hideget és meleget is. A swift után valószínű mindegyik nagy minőségi ugrás, de strapabírásban ott van a swift is és úgy tűnik az opel ebben többet ad a fordnál.

Ez esetleg?

http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_caravan_1.7_cdti_enjoy-8867942

Szia!

Swiftből készülsz átülni egy H Astrába. Vagyis nagyjából egy kategóriát lépsz feljebb, Ráadásul ha jól sejtem, benzinesből dízelbe.

Oda kell figyelni, mert könnyű egy szopórollert kifogni, de, ha jól válogatsz, lehet, hogy lesz egy olyan autód, ami évekig kiszolgál gond nélkül. Leírhatnád, mire használnád az autót, meg kb. mekkora a keret, amit autóra fordítasz.

Azokból, amit linkeltél én a szürkét nézném meg közelebbről, abban van tempomat, navi, automata világítás, esőérzékelős ablaktörlő, viszont a bal hátsó sárvédő horpadt, meg téligiumi van rajta. Ettől függetlenül nem lehet rossz, egy mustrát megér.

Megosztás:

Szia!

Swiftből készülsz átülni egy H Astrába. Vagyis nagyjából egy kategóriát lépsz feljebb, Ráadásul ha jól sejtem, benzinesből dízelbe.

Oda kell figyelni, mert könnyű egy szopórollert kifogni, de, ha jól válogatsz, lehet, hogy lesz egy olyan autód, ami évekig kiszolgál gond nélkül. Leírhatnád, mire használnád az autót, meg kb. mekkora a keret, amit autóra fordítasz.

Azokból, amit linkeltél én a szürkét nézném meg közelebbről, abban van tempomat, navi, automata világítás, esőérzékelős ablaktörlő, viszont a bal hátsó sárvédő horpadt, meg téligiumi van rajta. Ettől függetlenül nem lehet rossz, egy mustrát megér.

Pontosan, egy 1.0 benzinesből ülnék át a fogyasztás miatt a dízelbe.

Minimális város, vidékre járós országút/autópálya autó lenne. 2 millió alatt szeretnék egy megbízható autót akár 5-10 évre.

Elsőre másfélért szerettem volna, de úgy látom az kevés lesz, illetve azt nagyon ki kellene fogni.

Az a horpadás nem tűnik vészesnek, alku tárgya lehet.

Megosztás:

A szürkével kapcsolatban azt néztem, hogy ha nincs benne uhp4 modul, akkor mi a túrónak programozták rá szerencsétlen GID kijelzőre?!

Az előző tulaj lehet valami nagy op-com "buherátor" volt. Ez persze nem feltétlenül baj, mert legalább jó esetben a karbantartásokra is figyelmet fordíthatott.

Megosztás:

Én is a szürkével kezdeném a jobb felszereltsége miatt... Érdekes, h ennek a hamutálca/szivargyújtó fedlapja nem az a teljes szélességben egybenyílós, mint amit én eddig a 2007 utániakkal asszociáltam. De lehet h ez is változott az idő során, h mit mivel szerelnek, vagy csak cserélték azt a részét.

Az EcoFlex kivitel amúgy H Astra esetén mit jelent pontosan? Hosszabb váltóáttétel, módosított mocivezérlés (110 LE), ültetés, gumik, tömegfaragás, plusz burkolat az autó alján?

Megosztás:

Én is a szürkével kezdeném a jobb felszereltsége miatt... Érdekes, h ennek a hamutálca/szivargyújtó fedlapja nem az a teljes szélességben egybenyílós, mint amit én eddig a 2007 utániakkal asszociáltam. De lehet h ez is változott az idő során, h mit mivel szerelnek, vagy csak cserélték azt a részét.

Az EcoFlex kivitel amúgy H Astra esetén mit jelent pontosan? Hosszabb váltóáttétel, módosított mocivezérlés (110 LE), ültetés, gumik, tömegfaragás, plusz burkolat az autó alján?

A szivargyújtó szerintem nem évjárat kérdése. Kétféle volt: a hamutartós meg ez a másik. Nekem is hamutartós van, pedig az enyém 2005-ös. A másik fajta jobban tetszene, de csak ezért nem fogom cserélni arany áron.

Az EcoFlex-szel kapcsolatban ne gondolj ilyen nagy dolgokra. Pl olyan apró módosítások voltak mint hogy az ajtókról lekerült a díszléc. Állítólag ezzel is csökkentve a légellenállást. Hát nem tudom hogy ennek mennyire van jelentősége... Vagy pl nincs pótkerék, csak defektjavító készlet. Ezzel kb 10kg-ot megspóroltak, de szerintem hátránya is akad egy defektnél. Ilyen apróságok vannak csak. Amennyire tudom a motorhoz nem nyúltak és más kasznit, padlólemezt, váltót sem gyártottak hozzájuk.

Ültetés a sport futóműhöz járt. Nem sok ~15mm körüli. IDS+-szal még állítható is minimálisan.

Gumik használt autó esetén nem biztos, hogy a gyári van már rajta. Ha lenne külön eco-gumi, ami jelentős fogyasztáscsökkenést adna, szerintem sokan azt vennének.

Ha a motor alsó burkolatra gondolsz, az volt korábban is. Pl az enyémen is gyárilag rajta volt 2005-ben. Sokáig azt hittem, hogy ez mindegyiken rajta van. Emlékszem hogy meglepődtem, mikor először néztem bele egy 1.4-es motorterébe és a talajt láttam a motor mellett. :D

Ezt találtam róla:

"Astra ecoFLEX:

Gazdaságos sokoldalúság és vezetési dinamika. Az üzemanyag-fogyasztás csökkentése érdekében az Opel mérnökei az 1.7 CDTI motor teljesítményét 81 kW (110 LE) értékre optimalizálták. Csökkentették az alapjárati fordulatszámot és növelték a differenciálmű áttételét. Ezután a légáramlás optimalizálásával, a hűtőrács további áramvonalasításával folytatták. Az alacsony gördülési ellenállású abroncsok teszik teljessé az egységet, amely így tényleg alacsony, 119 g/lm CO2 kibocsátású. Az eredmény egy olyan autó, amely alapfelszereltségben és háromajtós kivitelben, ferdehátú vagy Station Wagon karosszéria stílusban is kíméli a környezetet."

A Z17DTJ motor szerintem volt nem ecoflexes változatban is. És akkor mi a helyzet a 125 lóerós DTR-rel?! Az még ecobb? :)

Csökkentették az alapjáratot. (Ezzel vajon mennyit lehet spórolni?)

A differenciálművön ezek szerint változtattak. - Ezt nem tudtam.

Valóban gyárilag valami eco-gumival adták ki.

Módosítva : Cserenkov
Megosztás:

Az eredmény egy olyan autó, amely alapfelszereltségben és háromajtós kivitelben, ferdehátú vagy Station Wagon karosszéria stílusban is kíméli a környezetet."

Ez egy nagyon szép mondat, egyből kedvet is kaptam hozzá :)

Megosztás:

A Z17DTJ motor szerintem volt nem ecoflexes változatban is. És akkor mi a helyzet a 125 lóerós DTR-rel?! Az még ecobb? :)

Csökkentették az alapjáratot. (Ezzel vajon mennyit lehet spórolni?)

A differenciálművön ezek szerint változtattak. - Ezt nem tudtam.

Vkinek nincs ezzel az ecoFlexxel tapasztalata, h ténylegesen mennyit fogyaszt egy ilyen? Érdekes lehet az új embereknek is, akik ilyet nézegetnek éppen...

Megosztás:

A szürkével kapcsolatban azt néztem, hogy ha nincs benne uhp4 modul, akkor mi a túrónak programozták rá szerencsétlen GID kijelzőre?!

Az előző tulaj lehet valami nagy op-com "buherátor" volt. Ez persze nem feltétlenül baj, mert legalább jó esetben a karbantartásokra is figyelmet fordíthatott.

Szerintem a szürkében van UHP4, mert telefon dokkoló is van benne. Valószínű a szokásos elírások vannak a hirdetésben, pl: a kocsi színe "fehér (metál)".

A pirosba meg az esőszenzoron kívül az ülésfűtés is hiányzik /a középkonzolon nincs ott a gomb/ és szerintem manuális klímás.

• Like 1
Megosztás:

Szerintem a szürkében van UHP4, mert telefon dokkoló is van benne. Valószínű a szokásos elírások vannak a hirdetésben, pl: a kocsi színe "fehér (metál)".

A pirosba meg az esőszenzoron kívül az ülésfűtés is hiányzik /a középkonzolon nincs ott a gomb/ és szerintem manuális klímás.

Tényleg!

De ha dokkoló van, akkor az csak UHP2, nem bluetooth-os.

Megosztás:

Vkinek nincs ezzel az ecoFlexxel tapasztalata, h ténylegesen mennyit fogyaszt egy ilyen? Érdekes lehet az új embereknek is, akik ilyet nézegetnek éppen...

ecoflex gtc 1.3cdti -vel járok napi 160km-t.Direkt a fogyasztás miatt vettem.fordulatszám mérőn jelzi mikor ideális a váltás zöld sávval,könnyített a karosszéria,6-os váltó van benne amivel 2000-fordulaton 110km-óra fölött megyek picivel 6-ban.Picit ültetve van az auto és az enyémben nincs dpf(3 évesen enélkül vettem,de nincs nyoma,hogy benne lett volna)...állítólag a motor karakterisztika is picit máshogy van hangolva.....szóval apróbb változtatások lehetnek az ecoflex kivitelnél....fogyasztás tényleg nagyon jó simán 4.5l-ből elmegy,nagyon óvatosan 100-as tempo kevés várossal 4.2-is szokott lenni és teljesen pontos a fedélzeti fogyasztásmérője.

Megosztás:

Tényleg!

De ha dokkoló van, akkor az csak UHP2, nem bluetooth-os.

Nekem volt benne dokkoló, és bluetooth-os. Szerintem az újabbakba már csak azért raktak dokkolót, hogy töltő és gsm antenna legyen benne.

Kár, hogy nincs adapterem telefonhoz kipróbálnám bluetooth nélkül működik-e ha igen hogyan.

Megosztás:

ecoflex gtc 1.3cdti -vel járok napi 160km-t.Direkt a fogyasztás miatt vettem.fordulatszám mérőn jelzi mikor ideális a váltás zöld sávval,könnyített a karosszéria,6-os váltó van benne amivel 2000-fordulaton 110km-óra fölött megyek picivel 6-ban.Picit ültetve van az auto és az enyémben nincs dpf(3 évesen enélkül vettem,de nincs nyoma,hogy benne lett volna)...állítólag a motor karakterisztika is picit máshogy van hangolva.....szóval apróbb változtatások lehetnek az ecoflex kivitelnél....fogyasztás tényleg nagyon jó simán 4.5l-ből elmegy,nagyon óvatosan 100-as tempo kevés várossal 4.2-is szokott lenni és teljesen pontos a fedélzeti fogyasztásmérője.

Korrekt...

Megosztás:

Sziasztok!

Egyenlőre még g astra tulaj vagyok, de szeretném lecserélni h astra dieselre. :) Tanácsot kérnék Tőletek milyen motor jó 1.3 1.7 ben gondolkoztam. Ha jól tudom az 1.3 láncos ugye? Max 1.300.000 tudnék szánni rá ahogy nézegettem a kínálatot jellemzően 200.000- 250.000 km futásúak. Melyik motor lenne a jobb választás? Jellemzően vidéki kisvárosba használnám+közut. Válaszokat előre is köszönöm!! :)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.