krisztus Elküldve Április10, 2015 Megoszt Elküldve Április10, 2015 52k az korrekt, 25k alatt nemigen lehet beszerezni az anyagot a rezsije 4 óra szóval kb. 7k órabérben csinálják. A tatabányai szervízben 12,2k az órabér, ahhoz képest 7k jónak tűnik. https://cromax.hu/120000000-szijaklancok/120440000-vezermuszij/120440168-vezermuszij-szett/6770-vezermuszij-szett-opel-benzines Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Április10, 2015 Megoszt Elküldve Április10, 2015 (edited) https://cromax.hu/120000000-szijaklancok/120440000-vezermuszij/120440168-vezermuszij-szett/6770-vezermuszij-szett-opel-benzinesItt "kedvezményesen" 36k a vezérléskészlet. 16k a munkadíj ezek szerint. Azért nem 10 perces meló, úgyhogy szerintem is kb reális.Igaz az enyém más motor, de bő 2 éve szerviz4+ akcióban fizettem érte majdnam 60-at. És a vízpumpa szintén nincs benne nálam sem a vezérlésben.Szerk.:Most nézem, az még stimmel is. Az enyémhez 43k a vezérléskészlet: https://cromax.hu/120000000-szijaklancok/120440000-vezermuszij/120440168-vezermuszij-szett/6775-vezermuszij-szett-opel-1_7dUgyan annyi munka, így ha szintén 16k munkadíjat számolunk kijön a majdnem 60k. Úgyhogy teljesen korrekt. Módosítva Április10, 2015 : Cserenkov Link to comment Megosztás: More sharing options...
banatila Elküldve Április12, 2015 Megoszt Elküldve Április12, 2015 Nekem már a Z16XEP re is 150 ezret ír a könyve. 2004-ben volt egy 1.6-os H astrám,annál 90 ezret írt a szervizkönyv a vezérlés cserére,az elötte levő 1.4G astrára meg 60 ezret....a 150 ezret nagyon sonak érzem ez ugyan olyan mint az 50 ezres olajcsere,de mindenki döntse el érdemes e 150 ezret megkockáztatni vezérlés csere nélkül...ha a szíj szakad a motornak annyi,jöhet a teljes motorgenerál,úgy is ez a cél a gyártóknál,hogy 150 ezer után lehet majd venni egy új autót,minek a szíjjal vesződni....+nem mindegy,hogy hogyan hajtjuk bele a kilometereket az autóba...lehet hallani szíjszakadásokról már 60 ezernél is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazsikem Elküldve Április13, 2015 Megoszt Elküldve Április13, 2015 (edited) Sziasztok! Mi a véleményetek erről az autóról? A multi kormány kivételével elég jól felszereltnek tűnik. http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_caravan_1.7_cdti_elegance_klima-sok_vizsga-101le-8855092 Köszönöm! Módosítva Április13, 2015 : bazsikem Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Április13, 2015 Megoszt Elküldve Április13, 2015 Mi a véleményetek erről az autóról? A multi kormány kivételével elég jól felszereltnek tűnik. http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_caravan_1.7_cdti_elegance_klima-sok_vizsga-101le-8855092 Nem tudom, mit ertesz jol felszerelt alatt, de ez full fapad, meg a kodlampa sincs benne, amirol irnak... Tempomat es egy nem gyari kartamasz, no es a vonohorog, ami inkabb hatrany, ha sokat vontattak vele. Magyar forgalmi = kulfoldrol behozva, szervizkonyv persze elveszett, szoval en messzirol kerulnem... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Április13, 2015 Megoszt Elküldve Április13, 2015 Sziasztok! Mi a véleményetek erről az autóról? A multi kormány kivételével elég jól felszereltnek tűnik. http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_caravan_1.7_cdti_elegance_klima-sok_vizsga-101le-8855092 Köszönöm! Hát ez messze nem jó felszereltség szerintem, csak BID kijelzője van és ennyi, egyrészt a GID jobb, másrészt a klímája is csak manuális, nincs multikormány, sem könyöklő, ami bent van az csak valami kínai kacat a kép alapján. Ami talán mellette szól, hogy a turbó és a lendkerék új illetve felújított, már ha igaz. Szerintem még keresgélj, van ennél jobb is, ebben az árkategóriában, az elegance helyett enjoy-t keress azok multisok és digitál klímások illetve GID-esek többnyire. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stefike Elküldve Április13, 2015 Megoszt Elküldve Április13, 2015 "sem könyöklő, ami bent van az csak valami kínai kacat a kép alapján." Te "kistudatlanka" :-) http://www.rati.hu/hu/termekek/armster2-kartamasz/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisp113 Elküldve Április13, 2015 Megoszt Elküldve Április13, 2015 Te "kistudatlanka" :-) http://www.rati.hu/hu/termekek/armster2-kartamasz/ A szegényes felszereltségnél szerintem zavaróbb az a 2-300ezer km ami nem szerepel az órájában. (béna új kormánybőr, lekopott váltógomb - ezek 188nál még nincsenek sehol ennél a típusnál!) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kezdőkabriós Elküldve Április13, 2015 Megoszt Elküldve Április13, 2015 2004-ben volt egy 1.6-os H astrám,annál 90 ezret írt a szervizkönyv a vezérlés cserére,az elötte levő 1.4G astrára meg 60 ezret....a 150 ezret nagyon sonak érzem ez ugyan olyan mint az 50 ezres olajcsere,de mindenki döntse el érdemes e 150 ezret megkockáztatni vezérlés csere nélkül...ha a szíj szakad a motornak annyi,jöhet a teljes motorgenerál,úgy is ez a cél a gyártóknál,hogy 150 ezer után lehet majd venni egy új autót,minek a szíjjal vesződni....+nem mindegy,hogy hogyan hajtjuk bele a kilometereket az autóba...lehet hallani szíjszakadásokról már 60 ezernél is. Az újabb H Astráknál már Gates ...XS (erősített kivitelű) szíjat tesznek gyáriban is, szerintem ez lehet a 150k csere hátterében. A görgők meg eddig is bírták volna a 150K-t, csakhát ezek együtt cserélendők a szíjjal. Apropó valami tapasztalat a Dayco teflonos vezérműszíjjakról? Fele árban van a Gateshez képest, nehezen tudom elképzelni, hogy ugyanannyit bírna... Link to comment Megosztás: More sharing options...
kezdőkabriós Elküldve Április13, 2015 Megoszt Elküldve Április13, 2015 A szegényes felszereltségnél szerintem zavaróbb az a 2-300ezer km ami nem szerepel az órájában. (béna új kormánybőr, lekopott váltógomb - ezek 188nál még nincsenek sehol ennél a típusnál!) Kb. 10 saját autóm volt eddig, de soha nem vettem import használtat. 1. Ha semmi hibája nem lenne, akkor az exportáló országban is el lehetne adni. 2. Nem tudok az előző tulaj szemébe nézni, vagy csak skypon, ami nem az igazi. 3. Az eredetileg magyar forgalombahelyezésű autót eladni is könnyebb az olyan embereknek, amilyen én vagyok. Szóval első magyar tulajtól érdemes kocsit venni. Különösen jó vétel a szervizkönyves cégautó, mert általában a főnök használta és ezért ki van nyalva még a kipufogója is. Persze rajtam kívül tavaly is vagy 90.000 magyar vett használt import autót, lehet, hogy én tévedek... :goofy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazsikem Elküldve Április13, 2015 Megoszt Elküldve Április13, 2015 Köszönöm a válaszokat! A felszerelésről csak annyit, hogy a corsámhoz képest már a központi zár is extra :). Ezt már vállalhatóbbnak látjátok? http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_1.7_cdti_caravan_maganszemely-8792017 Köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
Frankie64 Elküldve Április13, 2015 Megoszt Elküldve Április13, 2015 Köszönöm a válaszokat! A felszerelésről csak annyit, hogy a corsámhoz képest már a központi zár is extra :). Ezt már vállalhatóbbnak látjátok? http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_1.7_cdti_caravan_maganszemely-8792017 Köszönöm Szia! Nem tudom milyen hosszan futottak az L-s rendszámok, de az én LNN-s rendszámomat 2009. 08.hóban adták ki. A másiknak a 2007. 7. havi K-s rendszáma jobban hihető itthoninak, mint a 2005 4. havi L-s. A jól csengő nepper dumáról meg nem is beszélve :) "Csak hosszabb vidéki utakra" :D A kilométerórát meg felejtsd el ezekben az autókban! Az enyém német céges autó volt, megvan az eredeti szervizkönyv, meg minden papír róla, 6-7 hónap alatt ment 30 e km-t :) Ahogy a nepperűző mondja " állapotot veszünk, nem kmó állást" főleg egy 10 éves autónál :smartass: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Április13, 2015 Megoszt Elküldve Április13, 2015 Kb. 10 saját autóm volt eddig, de soha nem vettem import használtat. 1. Ha semmi hibája nem lenne, akkor az exportáló országban is el lehetne adni. 2. Nem tudok az előző tulaj szemébe nézni, vagy csak skypon, ami nem az igazi. 3. Az eredetileg magyar forgalombahelyezésű autót eladni is könnyebb az olyan embereknek, amilyen én vagyok. Szóval első magyar tulajtól érdemes kocsit venni. Különösen jó vétel a szervizkönyves cégautó, mert általában a főnök használta és ezért ki van nyalva még a kipufogója is. Persze rajtam kívül tavaly is vagy 90.000 magyar vett használt import autót, lehet, hogy én tévedek... :goofy: Ezt a véleményt osztom én is. Bár nemrég mikor ennek a FB-on hangot adtam, többen is nekem estek és úgy próbálták meg beállítani, hogy az kifejezetten hátrány, ha egy autó magyarországi első forgalomba helyezésű. Mert szerintük pl egy német piacra szánt autó eleve jobb minőségű(!) anyagokból lett összerakva, gazdagabb felszereltségű és olcsóbb. Hát nem tudom, de én nem érzem hátránynak, hogy az enyémet itthon vettem az első tualjtól aki a budaörsi Opel szalonból rendelte annak idején. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Április14, 2015 Megoszt Elküldve Április14, 2015 Sziasztok! Mi a véleményetek erről az autóról? A multi kormány kivételével elég jól felszereltnek tűnik. http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_caravan_1.7_cdti_elegance_klima-sok_vizsga-101le-8855092 Köszönöm! Szia! A színvonalról, meg a képességekről sokat elárul a "SOK VIZSGA", meg a papírlappal kitakart rendszám. :D A jobbos szellőzőrácsot is sikerült kitörni. A kormány ramaty. A 188 ezer km ellenére azért fel kellett újítani a kormányt. Szerintem behozott autó lehet a rendszáma alapján. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Frankie64 Elküldve Április14, 2015 Megoszt Elküldve Április14, 2015 (edited) Szia! A színvonalról, meg a képességekről sokat elárul a "SOK VIZSGA", meg a papírlappal kitakart rendszám. :D A jobbos szellőzőrácsot is sikerült kitörni. A kormány ramaty. A 188 ezer km ellenére azért fel kellett újítani a kormányt. Szerintem behozott autó lehet a rendszáma alapján. Csak a tájékoztatás kedvéért a a rendszámok kiadásának évei Mo-n. Szóval mind a kettő behozott autó :( A táblázat végén még az N nincs feltüntetve, de az idén indult azt hiszem. A linken vannak a pontos adatok :) http://www.delpestibusz.hu/rndsz.html Módosítva Április14, 2015 : Frankie64 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve Április14, 2015 Megoszt Elküldve Április14, 2015 (edited) A szegényes felszereltségnél szerintem zavaróbb az a 2-300ezer km ami nem szerepel az órájában. (béna új kormánybőr, lekopott váltógomb - ezek 188nál még nincsenek sehol ennél a típusnál!) Hát, akkor az enyém ilyen, vagy csak te tévedsz, de makulátlan bőrkormánnyal/váltószoknyával/váltógombbal és kormányvezérlő gombokkal vettem a sajátomat, most meg úgy néz ki 50e km után, mint egy leharcolt 300-es autó...(jó, nem feslik)....a szoknya k.rva hamar elkopott, a kormány is csúnya, bár csak a "8-12 órás" tartományban....a többi helyen nagyon szép, szinte új....persze szinte csak a "8-12 órás" tartományban fogom...most gondolkodom az újrabőrözésben, mert nagyon zavar....meg kellene új szoknya is, valaki tud ezzel foglalkozó emberkét/céget, ahol lehet venni váltó szoknyát? Kormány-bőrözésre tudok embert.... És a gombok is ratyik, tök hamar lekopott az "enter" gombról a rece.... :( a hangerő még csak-csak kinéz valahogy, de az is kopik.... :( ) Módosítva Április14, 2015 : Maybal Link to comment Megosztás: More sharing options...
banatila Elküldve Április14, 2015 Megoszt Elküldve Április14, 2015 Hát, akkor az enyém ilyen, vagy csak te tévedsz, de makulátlan bőrkormánnyal/váltószoknyával/váltógombbal és kormányvezérlő gombokkal vettem a sajátomat, most meg úgy néz ki 50e km után, mint egy leharcolt 300-es autó...(jó, nem feslik)....a szoknya k.rva hamar elkopott, a kormány is csúnya, bár csak a "8-12 órás" tartományban....a többi helyen nagyon szép, szinte új....persze szinte csak a "8-12 órás" tartományban fogom...most gondolkodom az újrabőrözésben, mert nagyon zavar....meg kellene új szoknya is, valaki tud ezzel foglalkozó emberkét/céget, ahol lehet venni váltó szoknyát? Kormány-bőrözésre tudok embert.... És a gombok is ratyik, tök hamar lekopott az "enter" gombról a rece.... :( a hangerő még csak-csak kinéz valahogy, de az is kopik.... :( ) Ez nagyon érdekes,mert én 200 ezerrel adtam el a 2006-ban újonnan vásárolt H astrámat és kopásmentes volt fullra a bőrkormány a váltószoknya és a kormányvezérlőn sem látszott kopás...sőt a gyári cserélhető opel szőnyegen kívül az egész belseje kopásmentes volt,igaz vigyáztam is rá... mostani autómban 155 ezer után a kormányvezérlő hangerő gombon látszik minimális kopás a többin még semmi,szerintem jó minőségü anyagokkal van a belseje megoldva a H-nak,pl a G astrámon 200 ezernél már megviseltes volt a belső eléggé....Faterom nyugdíjas állandóan a földet túrja :) ezért érdes lett a tenyere,na az Ő kormánya az lekopott 100 ezer alatt(nem opel autó)+a gyűrük az újjakon is koptatják a kormányt :)....talán a sok városi használat meg a váltószoknyát koptatja...nem nagyon láttam H-ban nagyon lekopott váltószoknyát,de a G-ben mind kopott a kormánnyal együtt... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve Április14, 2015 Megoszt Elküldve Április14, 2015 Ezeken kívül az enyém is patika belül....az összes műanyag karcmentes, az ajtó kárpit, ülések, középkonzol gombjai is makulátlanok.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Április15, 2015 Megoszt Elküldve Április15, 2015 meg kellene új szoknya is, valaki tud ezzel foglalkozó emberkét/céget, ahol lehet venni váltó szoknyát? Tőle vettem még az F-re, G-re, tökéletes volt mindkettőre, gondolom H-ra is van neki.... http://valtoszoknya.hu 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
sasa58 Elküldve Április16, 2015 Megoszt Elküldve Április16, 2015 Sziasztok! 10 éves G-met szeretném lecserélni H-ra, egy A16XER motorkódú 2012-es autót néztem ki, de szinte semmit sem találok erről a motorról, az Opel német honlapján sem. Twinportos, láncos, mi a különbség a Z16XER-hez képest? 68 ezer km környékén mire kell odafigyelni vásárlásnál? Minden választ köszönök. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Április17, 2015 Megoszt Elküldve Április17, 2015 Sziasztok! 10 éves G-met szeretném lecserélni H-ra, egy A16XER motorkódú 2012-es autót néztem ki, de szinte semmit sem találok erről a motorról, az Opel német honlapján sem. Twinportos, láncos, mi a különbség a Z16XER-hez képest? 68 ezer km környékén mire kell odafigyelni vásárlásnál? Minden választ köszönök. Szia! Szerintem ugyanaz. Mivel benzines és kevés a km (ha hihető), akkor nem kell nagyon aggódni. Ez nem láncos, hanem szíjas, meg már nem is a twinport motor, mert az a 105 lovas XEP volt. Talán az olajfogyasztás ami majd problémát jelenthet, de az szerintem jóval később fog jelentkezni. Arra számíts, hogy pályázáshoz annyiban nem ideális, hogy 100 fölött már 3000 körül pörög. Viszont szerintem városi fogyasztás tekintetében odafigyelve elég jó eredményeket lehet produkálni benzines létére, ha kell azért menni is tud, csak ilyenkor ne figyeld a fogyasztást. Kereskedőtől veszed? Ha van róla kép, akkor tedd fel, ránézünk, aztán, ha van valami stikli vele, azt csak kiszúrjuk. Felszereltsége milyen? 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisp113 Elküldve Április17, 2015 Megoszt Elküldve Április17, 2015 Szia! Szerintem ugyanaz. Mivel benzines és kevés a km (ha hihető), akkor nem kell nagyon aggódni. Ez nem láncos, hanem szíjas, meg már nem is a twinport motor, mert az a 105 lovas XEP volt. Talán az olajfogyasztás ami majd problémát jelenthet, de az szerintem jóval később fog jelentkezni. Arra számíts, hogy pályázáshoz annyiban nem ideális, hogy 100 fölött már 3000 körül pörög. Viszont szerintem városi fogyasztás tekintetében odafigyelve elég jó eredményeket lehet produkálni benzines létére, ha kell azért menni is tud, csak ilyenkor ne figyeld a fogyasztást. Kereskedőtől veszed? Ha van róla kép, akkor tedd fel, ránézünk, aztán, ha van valami stikli vele, azt csak kiszúrjuk. Felszereltsége milyen? Talán annyi lehet a különbség hogy az A16XER már hivatalosan Euro5, de amúgy én is úgy tudom hogy azonos. (amikor J astrát néztünk szalonban apósnak és fényezték, jeleztem hogy nem stimmel a matek, mert 3 mázsával nehezebb a bódé. A NÉNI meg akarta magyarázni hogy ez teljesen új motor és mint a rakéta úgy viszi a 1.5 tonnát :D) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Április17, 2015 Megoszt Elküldve Április17, 2015 Szia! Szerintem ugyanaz. Mivel benzines és kevés a km (ha hihető), akkor nem kell nagyon aggódni. Ez nem láncos, hanem szíjas, meg már nem is a twinport motor, mert az a 105 lovas XEP volt. Talán az olajfogyasztás ami majd problémát jelenthet, de az szerintem jóval később fog jelentkezni. Arra számíts, hogy pályázáshoz annyiban nem ideális, hogy 100 fölött már 3000 körül pörög. Viszont szerintem városi fogyasztás tekintetében odafigyelve elég jó eredményeket lehet produkálni benzines létére, ha kell azért menni is tud, csak ilyenkor ne figyeld a fogyasztást. Kereskedőtől veszed? Ha van róla kép, akkor tedd fel, ránézünk, aztán, ha van valami stikli vele, azt csak kiszúrjuk. Felszereltsége milyen? A XEP motor olaj és üzemanyag fogyasztásban is rosszabb, mint az XER. Nekem tempós vezetés mellett is simán tartható a 7 liter alatti fogyasztás. Pl egy 1.4-es XEP motoros astra 7 alá nehezen hozható be. (Most majd jönnek az XEP tulajok, hogy az jobb... :D) Link to comment Megosztás: More sharing options...
sasa58 Elküldve Április17, 2015 Megoszt Elküldve Április17, 2015 Szia! Szerintem ugyanaz. Mivel benzines és kevés a km (ha hihető), akkor nem kell nagyon aggódni. Ez nem láncos, hanem szíjas, meg már nem is a twinport motor, mert az a 105 lovas XEP volt. Talán az olajfogyasztás ami majd problémát jelenthet, de az szerintem jóval később fog jelentkezni. Arra számíts, hogy pályázáshoz annyiban nem ideális, hogy 100 fölött már 3000 körül pörög. Viszont szerintem városi fogyasztás tekintetében odafigyelve elég jó eredményeket lehet produkálni benzines létére, ha kell azért menni is tud, csak ilyenkor ne figyeld a fogyasztást. Kereskedőtől veszed? Ha van róla kép, akkor tedd fel, ránézünk, aztán, ha van valami stikli vele, azt csak kiszúrjuk. Felszereltsége milyen? Köszi választ, igen kereskedőtől veszem, állítólag független szervíz bevizsgálta, vezetett szervízkönyv, magyarországi, egy tulaj volt. Elég jó felszerelségú, tempomat, multi kormány, fűthető ülés, tükör, ABS, ASR, kétzónás klíma stb, a többi nem is nagyon érdekel. Linket valamiért nem enged beszúrni. Telefonon a kereskedő azt mondta, hogy Twinport. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Április17, 2015 Megoszt Elküldve Április17, 2015 Köszi választ, igen kereskedőtől veszem, állítólag független szervíz bevizsgálta, vezetett szervízkönyv, magyarországi, egy tulaj volt. Elég jó felszerelségú, tempomat, multi kormány, fűthető ülés, tükör, ABS, ASR, kétzónás klíma stb, a többi nem is nagyon érdekel. Linket valamiért nem enged beszúrni. Telefonon a kereskedő azt mondta, hogy Twinport. Twinportnál egy fontos dolgot próbálj ki, indítsd be a motort, ha egy kicsit bemelegedett, vedd le az olajbeöntő sapkát menet közben, majd 1 perc után tedd vissza és húzd rá, ha utána ugyan úgy jár a motor akkor rendben, ha elkezd leesni a fordulat már ráhúz az elektronika akkor nem érdemes vele foglalkozni, mert meghalt a twinport vezérlés, a szívóoldalon a közbetéten van egy műanyag egység egy jeladóval, ott ha a jeladó meghal, vagy kikopik a rudazat akkor az előbb taglaltakat eredményezi, a javítás pedig körülményes és nem biztos, hogy olcsó (bár erről pontos infóm nincs), le kell akkor venni az egész szívóoldalt majdnem. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts