BLaci Elküldve Február26, 2015 Megoszt Elküldve Február26, 2015 A Z16XEP sem egy betegágy, egyáltalán nem zárnám ki ha abból van jobb állapotú, de ha most vennék én is inkább XER-t próbálnék vadászni természetesen. (vagy méginkább Z18XER-t!). Az hogy nem hidrotőkés szerintem inkább további előny, azzal sem kell szívni (csak a tengelyköszörülős tuningról kell lemondani). Nem olvastam még olyan panaszt sem itt sem máshol, hogy kopás miatt tőkéket kellett volna cserélni, ugyan a könyv szerint valamikor 180-200k környékén mintha kéne. (ha valaki tudja pontosan írja be pls!) Most lehet amatőrnek tűnök(az is vagyok????),de amiket írtok,azok milyen rövidítések,és hol látom adott verdán??? Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisp113 Elküldve Február26, 2015 Megoszt Elküldve Február26, 2015 Most lehet amatőrnek tűnök(az is vagyok????),de amiket írtok,azok milyen rövidítések,és hol látom adott verdán??? Köszi Z16XEP a 105 lovas Twinport motor kódja. Z16XER pedig a 116 lovas változó vezérlésű. Pl.: http://www.opel-infos.de/modelle/astra_h5t.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Február26, 2015 Megoszt Elküldve Február26, 2015 Igazat kell adnom Dannert-nek és a hivatkozott papírformának. Mea culpa. Az 1.8 as automata kettő egész tizedmásodpercet ver a manuális 1.6-ra 100-ig az 5 ajtós bódéval. (kézivel további 1.2s lenne!) 555 néztem a volna tiédet is, de abban a modellévben amit éppen néztem csak 120 lovassal volt 6 gangos automata. Ott is volt 1 másodperc a kézi javára.Két 120 lovas motor van, a z19dt 8 szelepes, a z19dtj 16 szelepes. A dt 2007-től jött ki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazsikem Elküldve Március9, 2015 Megoszt Elküldve Március9, 2015 Sziasztok! Korábban már volt szó erről a kocsiról: http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_caravan_1.6_enjoy-8718549 Ebben 280000 km van hivatalosan, bár állapota elég makulátlannak látszik a fotelből, mennyire sok km ez egy 16xer-nek? Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
BLaci Elküldve Március9, 2015 Megoszt Elküldve Március9, 2015 Sziasztok! Korábban már volt szó erről a kocsiról: http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_caravan_1.6_enjoy-8718549 Ebben 280000 km van hivatalosan, bár állapota elég makulátlannak látszik a fotelből, mennyire sok km ez egy 16xer-nek? Köszi Igazad van,én dobtam fel,mint téma,de sajnos még nem volt időm személyesen megnézni,de készülök. Ha neked sikerült már,kérlek oszd meg a tapasztalataid. :) Köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
BLaci Elküldve Március9, 2015 Megoszt Elküldve Március9, 2015 Sziasztok, Kérném a meglátásotokat erre a magán verdára. Alapvetően nem akartam 1.4-et,se nem fehéret,de valahogy rettegek kereskedő-kupectől kocsit venni. http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_1.4_cosmo_station_wagon-8762801 Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisp113 Elküldve Március10, 2015 Megoszt Elküldve Március10, 2015 Sziasztok, Kérném a meglátásotokat erre a magán verdára. Alapvetően nem akartam 1.4-et,se nem fehéret,de valahogy rettegek kereskedő-kupectől kocsit venni. http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_1.4_cosmo_station_wagon-8762801 Köszi Szia, Lehet hogy ezt nem kereskedőkupec árulja, de hogy nem magánhasználatú volt az is tuti. Cosmohoz sajnos nem sok köze van szegénynek. De azt sem értem miért próbálkoznak ilyennel, mivel 1.4 es motorral nem is lehetett Cosmo felszereltséget rendelni (2007-ben legalábbis katalógus szerint nem) 50-100 ezerrel feljebb már nem fehérholló egy normális 1.6! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Március10, 2015 Megoszt Elküldve Március10, 2015 Sziasztok,Kérném a meglátásotokat erre a magán verdára.Alapvetően nem akartam 1.4-et,se nem fehéret,de valahogy rettegek kereskedő-kupectől kocsit venni. http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_1.4_cosmo_station_wagon-8762801 KösziEz tuti nem Cosmo! Több dolog is hiányzik róla, illetve másmilyen, ami a Cosmonál alap. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszaby Elküldve Március16, 2015 Megoszt Elküldve Március16, 2015 Sziasztok, Bár nem H, de talán még ez a topic pörög a legjobban ilyen téren. Nagyon megtetszettek a Signumok. Ki mit tud róluk? Sajnos nem sok eladó van és elég jól tartják az árukat is. Dieselt szeretnék, 1.9 cdti vagy 2.2dti? Az 1.9cdti-nél mire kellene figyelni? Csak annyi a különbség a 120 és 150Le-s között, hogy 8 és 16 szelepes? http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/signum/opel_signum_1.9_cdti_cosmo_akcio-8529176 http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/signum/opel_signum_1.9_cdti_cosmo_bor-_navi_-xenon-_150le-8577770 http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/signum/opel_signum_1.9_cdti_cosmo-8763871 Köszönöm, ha ránéztek. :icon13: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Március16, 2015 Megoszt Elküldve Március16, 2015 Sziasztok, Bár nem H, de talán még ez a topic pörög a legjobban ilyen téren. Nagyon megtetszettek a Signumok. Ki mit tud róluk? Sajnos nem sok eladó van és elég jól tartják az árukat is. Dieselt szeretnék, 1.9 cdti vagy 2.2dti? Az 1.9cdti-nél mire kellene figyelni? Csak annyi a különbség a 120 és 150Le-s között, hogy 8 és 16 szelepes? http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/signum/opel_signum_1.9_cdti_cosmo_akcio-8529176 http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/signum/opel_signum_1.9_cdti_cosmo_bor-_navi_-xenon-_150le-8577770 http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/signum/opel_signum_1.9_cdti_cosmo-8763871 Köszönöm, ha ránéztek. :icon13: Szia! Kérdezhetted volna a CS-on is. Generátor rendben van? :icon1: A 2.2 DTI-nek vannak problémái. Az adagoló az, ami kifekszik, aztán vagy javíthatatlan, vagy zsebbe nyúlós a dolog. Ugyanaz a motor mint a Vectra B-ben. Az 1.9-ből van 4 fajta. 100 LE 120 LE 16V majd 2007-től 8V. 150 LE Amire számítani lehet: szívósor (kb. 100 eFt), EGR szelep, DPF, kettőstömegű lendkerék, porlasztócsúcsok, turbo. Nyilván ez attól is függ, milyen állapotban lévőt fogsz ki. A szívósor probléma a 150 lovasnál fordul elő, mert a mozgató része műanyagból van, aztán szépen kikopik. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszaby Elküldve Március16, 2015 Megoszt Elküldve Március16, 2015 Szia! Kérdezhetted volna a CS-on is. Generátor rendben van? :icon1: A 2.2 DTI-nek vannak problémái. Az adagoló az, ami kifekszik, aztán vagy javíthatatlan, vagy zsebbe nyúlós a dolog. Ugyanaz a motor mint a Vectra B-ben. Az 1.9-ből van 4 fajta. 100 LE 120 LE 16V majd 2007-től 8V. 150 LE Amire számítani lehet: szívósor (kb. 100 eFt), EGR szelep, DPF, kettőstömegű lendkerék, porlasztócsúcsok, turbo. Nyilván ez attól is függ, milyen állapotban lévőt fogsz ki. A szívósor probléma a 150 lovasnál fordul elő, mert a mozgató része műanyagból van, aztán szépen kikopik. Köszi. Igazából még csak gondolkozok, mert megvagyok elégedve az astrával. Ja igen köszöni szépen jól van mégis csak. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
aga Elküldve Április6, 2015 Megoszt Elküldve Április6, 2015 (edited) Hali A jó öreg 1.2 G Astrámat 14 év után most szeretném cserélni és egy néhány éves 1.6-os H kombiban-ban gondolkozom kb. 2M. környékén. Sok autót nézegettem a neten, párat megnéztem személyesen is. Ha jól tudom ebben is kettős-tömegű lendkerék van, kell ettől félni szerintetek? Mire figyeljek oda? Köszi Aga Módosítva Április6, 2015 : aga Link to comment Megosztás: More sharing options...
banatila Elküldve Április6, 2015 Megoszt Elküldve Április6, 2015 Hali A jó öreg 1.2 G Astrámat 14 év után most szeretném cserélni és egy néhány éves 1.6-os H kombiban-ban gondolkozom kb. 2M. környékén. Sok autót nézegettem a neten, párat megnéztem személyesen is. Ha jól tudom ebben is kettős-tömegű lendkerék van, kell ettől félni szerintetek? Mire figyeljek oda? Köszi Aga szia Úgy tudom,hogy a H astra nem készült 1.6-turbós 180LE motorral csak a J.A tubós benzinesekben van és a dízelekben csak kettőstömegű lendkerék.....és a H astrában 1.6-os dízelt sem szereltek...így nem teljesen értem milyen autót akarsz venni,de lehet,hogy csak én vagyok tájékozatlan,majd a többiek kijavítanak. Az én véleményem az,hogy a turbós benzineseket el kell felejteni,dízelt meg akkor érdemes venni,ha sokat autózik az ember(kb 30 ezer/év). Sima 1.6 benzines H 115LE-vel nem egy erőbajnok,de jó kocsi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
krisztus Elküldve Április6, 2015 Megoszt Elküldve Április6, 2015 (edited) szia Úgy tudom,hogy a H astra nem készült 1.6-turbós 180LE motorral csak a J.A tubós benzinesekben van és a dízelekben csak kettőstömegű lendkerék.....és a H astrában 1.6-os dízelt sem szereltek...így nem teljesen értem milyen autót akarsz venni,de lehet,hogy csak én vagyok tájékozatlan,majd a többiek kijavítanak. Az én véleményem az,hogy a turbós benzineseket el kell felejteni,dízelt meg akkor érdemes venni,ha sokat autózik az ember(kb 30 ezer/év). Sima 1.6 benzines H 115LE-vel nem egy erőbajnok,de jó kocsi. létezik 180 lovas 1.6 H astra ebben van kettőstömegű Sima 1.6 nem kettőstömegű Módosítva Április6, 2015 : krisztus Link to comment Megosztás: More sharing options...
aga Elküldve Április7, 2015 Megoszt Elküldve Április7, 2015 Szóval, 1.6-1.8 sima benyást szeretnék venni. Most kicsit megnyugodtam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Április7, 2015 Megoszt Elküldve Április7, 2015 létezik 180 lovas 1.6 H astra ebben van kettőstömegű Sima 1.6 nem kettőstömegű Azt mondod a Z16XER H Astra nem kettős-tömegű lendkerekes? :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Április7, 2015 Megoszt Elküldve Április7, 2015 Azt mondod a Z16XER H Astra nem kettős-tömegű lendkerekes? :blink:Nem, nem az. Sőt, ha jól rémik még talán EGR sincs benne. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Április7, 2015 Megoszt Elküldve Április7, 2015 Nem, nem az. Sőt, ha jól rémik még talán EGR sincs benne. :) Közben már letisztáztam én is, és örülök neki, hogy nem az... :D EGR-t tudtam... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
aga Elküldve Április8, 2015 Megoszt Elküldve Április8, 2015 Most tudtam meg, hogy ezek nem láncos motorok. kicsit csalódott vagyok. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
banatila Elküldve Április8, 2015 Megoszt Elküldve Április8, 2015 Most tudtam meg, hogy ezek nem láncos motorok. kicsit csalódott vagyok. :huh: 90 ezrenként vezérlés csere, nem olyan drága ki lehet bírni cserében halkabb a motor...mondjuk én is jobban szeretem a láncost Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Április8, 2015 Megoszt Elküldve Április8, 2015 Most tudtam meg, hogy ezek nem láncos motorok. kicsit csalódott vagyok. :huh: Eddig mindhárom autóm szíjas (volt), sosem volt velük bajom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kezdőkabriós Elküldve Április9, 2015 Megoszt Elküldve Április9, 2015 Z18XER 150.000 vagy 10 év a vezérléscsere, gondolom a Z16XER is hasonló. 90 ezrenként vezérlés csere, nem olyan drága ki lehet bírni cserében halkabb a motor...mondjuk én is jobban szeretem a láncost Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisp113 Elküldve Április9, 2015 Megoszt Elküldve Április9, 2015 Z18XER 150.000 vagy 10 év a vezérléscsere, gondolom a Z16XER is hasonló. Nekem már a Z16XEP re is 150 ezret ír a könyve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
krisztus Elküldve Április9, 2015 Megoszt Elküldve Április9, 2015 Z18XER 150.000 vagy 10 év a vezérléscsere, gondolom a Z16XER is hasonló. Z16 xer is ennyi.szakszervíz 52000ft-ot mondott a cserére anyaggal.vízpumpacsere nélkül mert azt nem vezérmű hajtja Link to comment Megosztás: More sharing options...
kezdőkabriós Elküldve Április10, 2015 Megoszt Elküldve Április10, 2015 Z16 xer is ennyi.szakszervíz 52000ft-ot mondott a cserére anyaggal.vízpumpacsere nélkül mert azt nem vezérmű hajtja 52k az korrekt, 25k alatt nemigen lehet beszerezni az anyagot a rezsije 4 óra szóval kb. 7k órabérben csinálják. A tatabányai szervízben 12,2k az órabér, ahhoz képest 7k jónak tűnik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts