Astra555 Elküldve November22, 2014 Megoszt Elküldve November22, 2014 Sziasztok! Gondolkodom a kombi lecserélésén. Ezt találtam helyette: http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_1.7_cdti_enjoy_megkimeltujszeru-8397608 Vélemény? Érdemes lenne megnézni? Mire kell a dízelnél figyelni? Köszi, Zoli Futott km-t nem ír. Kikapcsolható légzsákra én is kíváncsi lennék, de a ködlámpára is. :icon1: Aztán jön a kamu, nepper duma, amit mindegyik hülye átvett:A HIRDETÉS NEM MINŐSÜL AJÁNLAT TÉTELNEK, AZ ELADÁS ÉS VÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
oriat Elküldve November22, 2014 Megoszt Elküldve November22, 2014 Futott km-t nem ír. Kikapcsolható légzsákra én is kíváncsi lennék, de a ködlámpára is. :icon1: Aztán jön a kamu, nepper duma, amit mindegyik hülye átvett:A HIRDETÉS NEM MINŐSÜL AJÁNLAT TÉTELNEK, AZ ELADÁS ÉS VÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK! :D Hát elég kamunak tűnik. Valami biztos nem tiszta az autóval. A tempomat is csak írva van és látszólag nincs az autóban. Biztos mondaná, hogy van benne ködlámpa: hátul :-o ... pfff Aztán mi történt a csomagtartóval? Törve volt, vagy csak valami benyomódás lett javítva? Hol az embléma? Szóval érdekes. Link to comment Megosztás: More sharing options...
vans Elküldve November22, 2014 Megoszt Elküldve November22, 2014 Hát elég kamunak tűnik. Valami biztos nem tiszta az autóval. A tempomat is csak írva van és látszólag nincs az autóban. Biztos mondaná, hogy van benne ködlámpa: hátul :-o ... pfff Aztán mi történt a csomagtartóval? Törve volt, vagy csak valami benyomódás lett javítva? Hol az embléma? Szóval érdekes. Én is levettem az emblémát, meg minden írást hátulról a króm lécről is...attól még nem biztos hogy törött volt :) De valószínűleg egy gyári állapotú autón nincs meg az tényleg érdekes lehet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
leenzer Elküldve December3, 2014 Megoszt Elküldve December3, 2014 Sziasztok, Astra H vásárlásán gondolkodom, jómagam dízel párti vagyok, viszont akikkel eddig beszéltem, benzineset javasoltak mert: - keveset fut a kocsi (úgy 15ezer km évente, 1/3 pálya, 2/3 város) - meghibásodás esetén drágább a diesel alkatrész Mivel most kb. egy árban vannak, továbbra is a dízel felé hajlok a nyomaték miatt. Ha a fogyasztás felől közelíted meg, akkor is a dízel van jobb helyzetben. Egy nagyságrendi számítás után a dízel kb 100eFt-tal eszik kevesebbet egy év alatt, ami valamennyire kompenzálja az esetleges magasabb alkatrész árakat. Jól gondolom? Még egy dolog érdekelne, mégpedig az, hogy mennyire tesz a dízelnek kárt az, hogy valamikor egy hétig is áll és csak hétvégén használjuk? Illetve mégegy kérdés: 1.7 vagy 1.9? köszi a válaszokat előre is, L Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve December3, 2014 Megoszt Elküldve December3, 2014 Még egy dolog érdekelne, mégpedig az, hogy mennyire tesz a dízelnek kárt az, hogy valamikor egy hétig is áll és csak hétvégén használjuk? Illetve mégegy kérdés: 1.7 vagy 1.9?Én is majdnem így használom. Péntekenként és vasárnap vagy hétfőnként lenyomok 250-250km-eket. Utána 4-5 napig csak áll a kocsi a garázsban. A városban majdnem mindig tömegközlekedek. Az éves bérletet ingyen kapom. (Így is összejön évi 25-28ekm.)Nem vettem még észre, hogy ez bármi gondot okozna.Inkább az 1.7-es japán motor mellett szavaznék az 1.9-es olasszal szemben. De igaz, hogy semmi konkrét rosszat nem tudok kapásból mondani az 1.9-esről. Van itt olyan akinek ilyen van, nem volt vele még komolyabb gondja ezzel sem. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve December3, 2014 Megoszt Elküldve December3, 2014 Sziasztok, Astra H vásárlásán gondolkodom, jómagam dízel párti vagyok, viszont akikkel eddig beszéltem, benzineset javasoltak mert: - keveset fut a kocsi (úgy 15ezer km évente, 1/3 pálya, 2/3 város) - meghibásodás esetén drágább a diesel alkatrész Mivel most kb. egy árban vannak, továbbra is a dízel felé hajlok a nyomaték miatt. Ha a fogyasztás felől közelíted meg, akkor is a dízel van jobb helyzetben. Egy nagyságrendi számítás után a dízel kb 100eFt-tal eszik kevesebbet egy év alatt, ami valamennyire kompenzálja az esetleges magasabb alkatrész árakat. Jól gondolom? Még egy dolog érdekelne, mégpedig az, hogy mennyire tesz a dízelnek kárt az, hogy valamikor egy hétig is áll és csak hétvégén használjuk? Illetve mégegy kérdés: 1.7 vagy 1.9? köszi a válaszokat előre is, L Szia! - sosem értettem a keveset mész, nem kell dízel elvet. Akkor ennyi erővel a klíma sem fontos, mert télen nincs rá szükség. - ez attól függ mi hibásodik meg, de az alkatrészek egyre olcsóbbak, egyre több alkatrészgyártó forgalmaz komolyabb alkatrészeket az autóhoz. Ha azt számolod, hogy egy 1,6 b és egy 1,7 d fogyasztásában van kb. 2 liter, akkor már nyertél 100 km-en 800 Ft-ot. Én is úgy használom az enyémet, vagy hétfőn jövök melóba és pénteken megyek haza, vagy otthon marad a garázsban és akkor csak 7 végén veszem elő. Nálam ezzel nem volt gond. 1.9-ből van 4 fajta motor. 1.9-100 LE 1.9-120 LE (16V, 8V) 1.9-150 LE. A 120-as motor először 16 szelepes volt, utána lett 8 (2007-től). Azt mondják, hogy a 8 szelepes kevésbé terheli meg a vezérműszíjat. Ami a hibalistán lehet: kettőstömegű lendkerék, szívósor, EGR szelep, részecskeszűrő, porlasztócsúcsok, generátor, ékszíjtárcsa. A 120 lovas annyiból jobb, hogy abban nincs meg az a szívósor, mint ami a 150-esben van. Nyomaték tekintetében a 120 lovas 280 Nm, a 150 lovas 320 Nm. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisp113 Elküldve December3, 2014 Megoszt Elküldve December3, 2014 [...] Akkor ennyi erővel a klíma sem fontos, mert télen nincs rá szükség. [...] Ha azt számolod, hogy egy 1,6 b és egy 1,7 d fogyasztásában van kb. 2 liter, akkor már nyertél 100 km-en 800 Ft-ot. Ami a hibalistán lehet: kettőstömegű lendkerék, szívósor, EGR szelep, részecskeszűrő, porlasztócsúcsok, generátor, ékszíjtárcsa. A 120 lovas annyiból jobb, hogy abban nincs meg az a szívósor, mint ami a 150-esben van. Én egyetértek a benzines ajánlással is, a klímás hasonlatoddal kevésbé. Mostanában az a 800Ft már inkább csak ~600Ft a dízel javára(spritmonitor 6,33 dízel, 8,12 benzin átlag, ha 105-125 ló között szűröm már csak 6,15 vs 7,55) a csökkenő árak és a benzin árelőnye miatt. Az ezzel megspórolható éves 90e Ft-ot pedig az általad felsorolt hibalistán szereplők közül több is meg tudja egymagában több évre enni. Azt is írja a kérdező, hogy az évi 15k-ból 10k város. Ne felejtsétek el hogy nektek a "hibamentes" üzemelésben talán pont közrejátszik az is, hogy hetente 2x veszitek elő és akkor megy is, nem pedig napi 2x8-10km-es távokból szaporodik a km. így neki nagyobb kockázattal kell számolnia, mint amivel pl. Te üzemelteted. Ezt elég nehéz beárazni, de létezik. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
leenzer Elküldve December3, 2014 Megoszt Elküldve December3, 2014 Ami a hibalistán lehet: kettőstömegű lendkerék, szívósor, EGR szelep, részecskeszűrő, porlasztócsúcsok, generátor, ékszíjtárcsa. A 120 lovas annyiból jobb, hogy abban nincs meg az a szívósor, mint ami a 150-esben van. Szia, köszi a választ. Lehet általánosítani a fenti hibákat az összes dízelre, vagy csak az 1.7re, vagy csak az 1.3 és 1.9re? illetve hány km után lehet ezekre számítani? azért kérdezem, mert nem itthonról akarnék válogatni (mert jó magyar szokás szerint nagy eséllyel vissza van a méter tekerve), hanem nyugatról, mert ott azért nagyobb valószínűséggel a valóságnak megfelelő infót adnak. kösz L Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve December3, 2014 Megoszt Elküldve December3, 2014 Én egyetértek a benzines ajánlással is, a klímás hasonlatoddal kevésbé. Mostanában az a 800Ft már inkább csak ~600Ft a dízel javára(spritmonitor 6,33 dízel, 8,12 benzin átlag, ha 105-125 ló között szűröm már csak 6,15 vs 7,55) a csökkenő árak és a benzin árelőnye miatt. Az ezzel megspórolható éves 90e Ft-ot pedig az általad felsorolt hibalistán szereplők közül több is meg tudja egymagában több évre enni. Azt is írja a kérdező, hogy az évi 15k-ból 10k város. Ne felejtsétek el hogy nektek a "hibamentes" üzemelésben talán pont közrejátszik az is, hogy hetente 2x veszitek elő és akkor megy is, nem pedig napi 2x8-10km-es távokból szaporodik a km. így neki nagyobb kockázattal kell számolnia, mint amivel pl. Te üzemelteted. Ezt elég nehéz beárazni, de létezik. A kb. 600. Ft az jó esetben is kb. 750 Ft. A fogyasztást meg azért nem értem, mert az enyém az elmúlt kb. 13.000 km-re vetítve 5.9 l/100 km. Ráadásul az enyém 1.9-es, automata, kombi. Az 1.7-nél általában 5-5,5 literes fogyasztást említenek. A hibalista esetében kis odafigyeléssel néhány alkatrész esetében megelőzhetőek a problémák. Ha pl. időnként tisztítják az EGR-t, akkor tovább bírja. Érdekes módon az én autómban kb. 40-50 ezret ment a gyári EGR. Ami azóta van rajta, mindeddig hibátlanul működik, már 60 ezer km óta. Bár az előző tulaj hajtotta is rendesen (nem ész nélkül), lehet annak tudható be. Én hétvégén városban használom, 2-4x 15-20 km-es távokra, ha meg autóval megyek dolgozni, akkor 2x120 km, általában autópályán, mégis 16 ezeret mentem az elmúlt 1 év alatt, volt benne minden, amit autó kaphat. Azzal egyetértek, hogy a városi használat sokkal jobban amortizálja az autót, mint a pályázás. Viszont város és város között is óriási lehet a különbség. Nem mindegy, hogy Budapestről van szó, vagy egy vidéki kisvárosról. A benzinesnél ott a veszély az olajfogyasztásnál, egy motorfelújítás szintén 2-300 ezerbe simán belefuthat, bármelyik benzines esetében. Persze van akit ez nem zavar, inkább utántöltöget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kezdőkabriós Elküldve December4, 2014 Megoszt Elküldve December4, 2014 Én benzines párti vagyok, a dízelmotor hangos, zavarja Bartók rádió hallgatását. :D Tegnap vizsgáztattam le a kocsit (Z18XER), CO 0%, CH 13PPM, CO2 16%, szerintem ilyet a dízelek nem tudnak. Reggel indítás után 30 másodperccel már menetkész az autó, a legtöbb dízelnél 1-2 percet érdemes várni az elindulással. A nagyobb nyomaték valóban előnyös, de emiatt erősebb/drágább kuplung is kell. A nagyobb nyomaték mellett általában a teljesítmény is nagy, ezért az éves "súlyadó" is magasabb lehet. A kettőstömegű lendkerék és a nagynyomású befecskendző rendszer bármely alkatrész cseréje egy vagyon. A dízelmotorok általában nehezebbek, ezért orrnehéz az autó, messzebb van az ideális 50/50%-tól a súlyelosztás, mint a benzineseknél. Végül a legfőbb érv: a viktor festeni akarja a gázolajat, így literenként 5 ft közvetlen bevételt akar elérni (amihez nem kell kamu közbeszerzéseket kiírni), így a dízel tulajdonosok akaratuk ellenére is tagdíjat fizetnek majd fidesznek... :ninja: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve December4, 2014 Megoszt Elküldve December4, 2014 (edited) Én benzines párti vagyok, a dízelmotor hangos, zavarja Bartók rádió hallgatását. :D Tegnap vizsgáztattam le a kocsit (Z18XER), CO 0%, CH 13PPM, CO2 16%, szerintem ilyet a dízelek nem tudnak. Reggel indítás után 30 másodperccel már menetkész az autó, a legtöbb dízelnél 1-2 percet érdemes várni az elindulással. A nagyobb nyomaték valóban előnyös, de emiatt erősebb/drágább kuplung is kell. A nagyobb nyomaték mellett általában a teljesítmény is nagy, ezért az éves "súlyadó" is magasabb lehet. A kettőstömegű lendkerék és a nagynyomású befecskendző rendszer bármely alkatrész cseréje egy vagyon. A dízelmotorok általában nehezebbek, ezért orrnehéz az autó, messzebb van az ideális 50/50%-tól a súlyelosztás, mint a benzineseknél. Végül a legfőbb érv: a viktor festeni akarja a gázolajat, így literenként 5 ft közvetlen bevételt akar elérni (amihez nem kell kamu közbeszerzéseket kiírni), így a dízel tulajdonosok akaratuk ellenére is tagdíjat fizetnek majd fidesznek. Én benzines párti vagyok, a dízelmotor hangos, zavarja Bartók rádió hallgatását. Hallgass meg egy 550d-t, na ott még a rádiót sem kapcsolnád be, csak azért, hogy halljad a hangját. :D Tegnap vizsgáztattam le a kocsit (Z18XER), CO 0%, CH 13PPM, CO2 16%, szerintem ilyet a dízelek nem tudnak. Megnézem az enyémet is, mi a különbség. Reggel indítás után 30 másodperccel már menetkész az autó, a legtöbb dízelnél 1-2 percet érdemes várni az elindulással. 1-2 perc, amíg nyitom a kaput, kiállok, majd bezárok mindent és indulok. Egyébként miért kell többet várni? A nagyobb nyomaték valóban előnyös, de emiatt erősebb/drágább kuplung is kell. Tárcsa tekintetében az 1.9d és az 1.8b motorhoz ugyannyi a kuplungtárcsa. A nagyobb nyomaték mellett általában a teljesítmény is nagy, ezért az éves "súlyadó" is magasabb lehet. Lehet. 1.9 cdti 120 LE 280Nm vs. 1.8 125 LE 170 Nm. 5 Le különbséget nem veszel észre, de a 110 Nm már érezhető. A kettőstömegű lendkerék és a nagynyomású befecskendző rendszer bármely alkatrész cseréje egy vagyon. Egyre olcsóbb. Kettőstömegű már 100 ezerért kapható. A porlasztócsúcs viszont még tényleg nem olcsó. A dízelmotorok általában nehezebbek, ezért orrnehéz az autó, messzebb van az ideális 50/50%-tól a súlyelosztás, mint a benzineseknél. Majd teszek pár zsák homokot a csomagtartóba. :icon1: Végül a legfőbb érv: a viktor festeni akarja a gázolajat, így literenként 5 ft közvetlen bevételt akar elérni (amihez nem kell kamu közbeszerzéseket kiírni), így a dízel tulajdonosok akaratuk ellenére is tagdíjat fizetnek majd fidesznek. Az EU már elmondta, hogy ezzel kapcsolatban mi a helyzet. Ráadásul a fuvarozók jelenleg is külföldön tankolnak, nagy árbevétel nem volna belőle, meg ismét jönne a kannás korszak. Ez a terv jegelve lett, szerintem nem lesz belőle semmi. Módosítva December4, 2014 : Astra555 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve December4, 2014 Megoszt Elküldve December4, 2014 Én benzines párti vagyok, a dízelmotor hangos, zavarja Bartók rádió hallgatását. :DTegnap vizsgáztattam le a kocsit (Z18XER), CO 0%, CH 13PPM, CO2 16%, szerintem ilyet a dízelek nem tudnak.Reggel indítás után 30 másodperccel már menetkész az autó, a legtöbb dízelnél 1-2 percet érdemes várni az elindulással.A nagyobb nyomaték valóban előnyös, de emiatt erősebb/drágább kuplung is kell.A nagyobb nyomaték mellett általában a teljesítmény is nagy, ezért az éves "súlyadó" is magasabb lehet.A kettőstömegű lendkerék és a nagynyomású befecskendző rendszer bármely alkatrész cseréje egy vagyon.A dízelmotorok általában nehezebbek, ezért orrnehéz az autó, messzebb van az ideális 50/50%-tól a súlyelosztás, mint a benzineseknél.Végül a legfőbb érv: a viktor festeni akarja a gázolajat, így literenként 5 ft közvetlen bevételt akar elérni (amihez nem kell kamu közbeszerzéseket kiírni), így a dízel tulajdonosok akaratuk ellenére is tagdíjat fizetnek majd fidesznek... :ninja:Olvastam itt elég "érdekes" dolgokat...Néhány dologra reagálnék:- Nekem pont azért is tetszik a dízel mert pályán halkabb, szerintem. Az alapjáratot aláírom hogy valamivel hangosabb, de emellett az utastérben suttogni is lehet. Engem sosem zavart még.- 1-2 perc... a kézikönyv nem ír ilyet, csak hogy a lehető leghamarabb induljunk el, ha jól rémlik. Mindenesetre míg leveszem a kabátomat, kiállok, beállítom a gps-t, beteszem a mobilomat a tartóba, előkészítem a céges beléptető kártyámat stb, bővel eltelik 1 perc. Nekem ez soha nem nem okoz gondot kivárni. Benzinesnél is ugyan így kivárnám. De ha valami élet-halál kérdés miatt azonnal kellene indulni, akkor sem esik atomjaira a motor...- Kevesebb "súlyadót" fizetek a dízelemre, mint te a benzinesre.- Lehet hogy pár tíz kilóval több súly nehezedik az első tengelyre. Én ennek semmi hátrányát nem vettem még észre. Semmivel nem instabilabb az autó egy benzineshez képest. Sőt, elméletileg jeges úton elinduláskor inkább előny, hogy a hajtott kerék van jobban leterhelve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisp113 Elküldve December4, 2014 Megoszt Elküldve December4, 2014 Szerintem mindenki vegyen olyan autót amilyet jónak lát! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve December4, 2014 Megoszt Elküldve December4, 2014 Szerintem mindenki vegyen olyan autót amilyet jónak lát! :) Ezzel azért vagyok gondban, mert én a Panamera Turbo S-t látom jónak. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
kezdőkabriós Elküldve December4, 2014 Megoszt Elküldve December4, 2014 Ezzel azért vagyok gondban, mert én a Panamera Turbo S-t látom jónak. :D A szerviztapasztalatok kedvezőtlenek.... Olyan autót érdemes venni, amit az adott márkát szervizelő szerelők használnak. Még egy szerelőt sem láttam Panamerával. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve December4, 2014 Megoszt Elküldve December4, 2014 A szerviztapasztalatok kedvezőtlenek.... Olyan autót érdemes venni, amit az adott márkát szervizelő szerelők használnak. Még egy szerelőt sem láttam Panamerával. :D "Olyan autót érdemes venni, amit az adott márkát szervizelő szerelők használnak." Ezen jelenség azért van, mert ahhoz tudnak alkatrészt lopni. :D Így a fenntartási költség nagyjából a 0 Ft-hoz közelít, neked meg jó lesz a bontott, vagy új, de gagyi termosztát is. Ez nagyjából olyan, mint: A számítógép füsttel működik. Kijön a füst, megáll a gép. :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bat83 Elküldve December5, 2014 Megoszt Elküldve December5, 2014 Futott km-t nem ír. Kikapcsolható légzsákra én is kíváncsi lennék, de a ködlámpára is. :icon1: Aztán jön a kamu, nepper duma, amit mindegyik hülye átvett:A HIRDETÉS NEM MINŐSÜL AJÁNLAT TÉTELNEK, AZ ELADÁS ÉS VÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK! :D Érdemes kérni egy alvázszámot és lekérdeztetni valamelyik opel szalonba.Nem biztos,hogy volt sokszor szervizben de kiinduló pont lehet a kereskedő által mondott km és a szervizben nyilvántartott szerint. A ceglédi opel gyulainál nagyon készségesek akár emailben is elküldik ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve December5, 2014 Megoszt Elküldve December5, 2014 Érdemes kérni egy alvázszámot és lekérdeztetni valamelyik opel szalonba.Nem biztos,hogy volt sokszor szervizben de kiinduló pont lehet a kereskedő által mondott km és a szervizben nyilvántartott szerint. A ceglédi opel gyulainál nagyon készségesek akár emailben is elküldik ;) Teljesen jó, mert máshol meg személyiségi jogokra hivatkozva nem adják ki az adatokat. Én is csak a forgalomba helyezés előtti átvizsgálást látom, meg azt, amikor visszahívás keretében bevittem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bat83 Elküldve December5, 2014 Megoszt Elküldve December5, 2014 Teljesen jó, mert máshol meg személyiségi jogokra hivatkozva nem adják ki az adatokat. Én is csak a forgalomba helyezés előtti átvizsgálást látom, meg azt, amikor visszahívás keretében bevittem. Ismerős mert kezdetben más márka szervizekben én is botlottam ilyen akadályba. Bár nem tudom,hogy az milyen személyiségi jogot sért,hogy megmondják mikor mennyi km-nél volt az autó szervizben és mit csináltak.... De hát ez Mo. Link to comment Megosztás: More sharing options...
vans Elküldve December6, 2014 Megoszt Elküldve December6, 2014 Teljesen jó, mert máshol meg személyiségi jogokra hivatkozva nem adják ki az adatokat. Én is csak a forgalomba helyezés előtti átvizsgálást látom, meg azt, amikor visszahívás keretében bevittem. Nekem eddig mindig megmondták a kért információt ha személyesen bementem. Opelnél telefonon is mert van ismerős. Honda és BMW márkaszervizben még kinyomtatott dokumentumokat és szerviztörténetet is kaptam ingyen mikor bementem.(csak rendszámot vagy alvázszámot mondtam) Utóbbinál pedig telefonbeszélgetés alapján 20.000 Ft lett volna egy kis segítség! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Ács Feri Elküldve December11, 2014 Megoszt Elküldve December11, 2014 Sziasztok Fórumlakók! Elérkezett az ideje, hogy lecseréljem az első kocsimat, egy 1.6 F Astra GLS 100 lovas, klímás sedant 1996/2-ból. A km óra 230 ezerhez közelít, és sajnos a rozsda is megjelent már rajta. A motorja teszi a dolgát rendesen, teljes vezérmű csere volt rajta vízpumpával egyetemben 220 ezernél, de messzire költöztünk, és egy öreg autóra soha nem tudhatja az ember, mikor kell költeni. Haszonállat kell, ami teszi a dolgát rendben, mégha feltűnésmentesen is. H Astra, kombi mindenképp, 1.7 vagy 1.9 dízel lesz. Már egy ideje nézegetem őket a használtautón, és jelenleg ez a favorit: http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_caravan_1.7_cdti_enjoy_125le.navi.xenon.ulesfutes-8470094 Kinek mi a véleménye róla? Az ára az extrákhoz viszonyítva nem tűnik soknak, pedig kereskedő hirdeti... A km óra állása is kecsegtető, de vajon elhihetem-e? Hozzávetőleges árakat tud valaki mondani, hogyan befolyásolja egy-egy extra a kocsi árát? Mennyi mondjuk egy ESP, vagy digit. klíma?... Mi az, ami jól jön egy ilyen autóban, és mi az, ami csak papíron mutat jól, de esetleg a H Astrában nem túl jól sikerült változat van? (Mint mondjuk az olcsóbb "össztelós" bringákon a "teleszkóp"...) Erről a szolnoki kereskedésről tud valaki jót/rosszat mondani? Korrektek? A régi autóm beszámíttatnám, de mennyit kaphatok érte, mi a reális értéke? Illetve ez megegyezik-e azzal az értékkel, amit a kereskedő beszámítana? Ha a szolnoki autó lesz a tuti, tud valaki ajánlani szervízt a közelben, ahol bevizsgáltathatnám, mielőtt aláírom a szerződést? Bármilyen használható infónak örülnék. Előre is köszönöm a segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve December12, 2014 Megoszt Elküldve December12, 2014 Sziasztok Fórumlakók! Elérkezett az ideje, hogy lecseréljem az első kocsimat, egy 1.6 F Astra GLS 100 lovas, klímás sedant 1996/2-ból. A km óra 230 ezerhez közelít, és sajnos a rozsda is megjelent már rajta. A motorja teszi a dolgát rendesen, teljes vezérmű csere volt rajta vízpumpával egyetemben 220 ezernél, de messzire költöztünk, és egy öreg autóra soha nem tudhatja az ember, mikor kell költeni. Haszonállat kell, ami teszi a dolgát rendben, mégha feltűnésmentesen is. H Astra, kombi mindenképp, 1.7 vagy 1.9 dízel lesz. Már egy ideje nézegetem őket a használtautón, és jelenleg ez a favorit: http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_caravan_1.7_cdti_enjoy_125le.navi.xenon.ulesfutes-8470094 Kinek mi a véleménye róla? Az ára az extrákhoz viszonyítva nem tűnik soknak, pedig kereskedő hirdeti... A km óra állása is kecsegtető, de vajon elhihetem-e? Hozzávetőleges árakat tud valaki mondani, hogyan befolyásolja egy-egy extra a kocsi árát? Mennyi mondjuk egy ESP, vagy digit. klíma?... Mi az, ami jól jön egy ilyen autóban, és mi az, ami csak papíron mutat jól, de esetleg a H Astrában nem túl jól sikerült változat van? (Mint mondjuk az olcsóbb "össztelós" bringákon a "teleszkóp"...) Erről a szolnoki kereskedésről tud valaki jót/rosszat mondani? Korrektek? A régi autóm beszámíttatnám, de mennyit kaphatok érte, mi a reális értéke? Illetve ez megegyezik-e azzal az értékkel, amit a kereskedő beszámítana? Ha a szolnoki autó lesz a tuti, tud valaki ajánlani szervízt a közelben, ahol bevizsgáltathatnám, mielőtt aláírom a szerződést? Bármilyen használható infónak örülnék. Előre is köszönöm a segítséget! Szia! Nem tűnik rossznak az autó, én mindenképpen megnézném közelről is. Aztán irány egy szakszerviz, ott úgyis tudják, hogy mit kell átnézni. Ha van egy jó szerelő ismerősöd, az sem árt, ha még Ő is átnézi, vagy ott van. Mindenképpen olyan szervizbe menj, ahol bemehetsz és kérdezhetsz a szerelőktől, amikor átvizsgálják, talán a szerviz információkat is elárulják és akkor talán tudhatod, hogy Az autó a rendszáma alapján magyarországinak tűnik, így talán könnyen vissza tudod keresni a tulajokat, ők meg tudnak esetleg plusz információval szolgálni. Azt azért tudni kell, hogy az autó hosszútávú hibátlan működését az előélete jelentősen befolyásolja. Nagy konstrukciós hibákról nem igazán tudunk, amik vannak, apróságok, könnyen orvosolhatóak. Az alkatrész árak sem vészesek, van több nagy cég is aki gyárt alkatrészeket az autóhoz, lehet válogatni ár-minőség tekintetében. Az extrák tekintetében elsődlegesen szerintem a biztonsági extrák a fontosak. ABS, ESP alapból van. Ami itt még jó, az a kanyarkövető xenon. De megemlíteném a tempomatot, ha pl. sokat mész pályán, vagy hosszabb távokon főutakon. Mivel használt autót veszel, így igazából nem nagyon tudsz válogatni extrák tekintetében, mindig adott lesz a felszereltség, aztán vagy tetszik, vagy nem. Konkrétan itt pl. a Navi emeli az értékét, nem olcsó utólag beszerezni. A működését tekintve elég jó, térkép is könnyen szerezhető hozzá. A kereskedő/nepper úgy dolgozik, hogy drágán akar eladni, olcsón pedig venni. Így még az is jó lehet, ha magad hirdeted meg az autót. Ha csak 30-40 ezret nyersz, már az is pénz. Alkudni viszont kötelező vásárláskor. :D Arra is számíts, hogyha nem ismert biztosan az előélete a verdának, akkor rögtön érdemes szervizeléssel kezdeni (vezérlés, olajcsere stb.), maradjon egy kis pénz vásárlás után. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve December12, 2014 Megoszt Elküldve December12, 2014 Sziasztok Fórumlakók! ... http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_caravan_1.7_cdti_enjoy_125le.navi.xenon.ulesfutes-8470094 ... Nem rossz, az ára is korrekt. Azonban egy dolognak mindenképp járj utána, mielőtt megveszed: A fényszórók "csak" be vannak mattulva, vagy párásak? Ha párásak, ezzel tud-e valaki valamit kezdeni? A pára amellett, hogy nem túl esztétikus a mozgatómotoroknak, mechanikának sem használ hosszú távon. Apróságnak tűnik, de ha nem javítható a párásodás, a két üres fényszóróház cseréje megközelítőleg fél millió forintos tétel!!! 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve December12, 2014 Megoszt Elküldve December12, 2014 Az autó a rendszáma alapján magyarországinak tűnik, így talán könnyen vissza tudod keresni a tulajokat, ők meg tudnak esetleg plusz információval szolgálni. Eppen hogy nem; ez mar az L vege, azaz majdnem M, ami meg sehol sem volt 2007 vegen... Raadasul a szervizkonyv is elveszett veletlenul... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
lamb Elküldve December12, 2014 Megoszt Elküldve December12, 2014 Sziasztok Fórumlakók! Elérkezett az ideje, hogy lecseréljem az első kocsimat, .... A 17DTJ és DTR motorkódú autókban DENSO vezérlő és üzemanyag-rendszer van. Nem javítható mint a BOSCH, ha elromlik, csere. Tehát nemárt óvatosnak lenni, ahogy Astra555 írja vigyél szerelőt. Nagyon jó, nyomatékos motor egyébként, én szeretem. Hatodikban140-nél 2500-at forog, fogyasztása 6liter alatt tartható. Részecskeszűrő biztosan van benne, ezért a városi és a rövid távokat nem szereti, igazából -szerintem- autópályára való, ott "él" igazán. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts