Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

ASTRA H-t vennék, érdeklődök, tanácsot kérek

forumadmin

Recommended Posts

Igen, igaz. Utána néztem és valóban létezik a dolog, jól mondod / mondjátok.

Kár, hogy ötajtós vagy kombi karosszéria nem kapta meg, vagy legalább is nagyon ritka lehet...

Tavaly volt egy 1.6T kombi eladó itthon. Jó sokáig hirdették 2.4m-ért.

Módosítva : kisp113
Megosztás:

Sziasztok,

Gondolkodom egy Astra Twintop vásárlásán. A felszereltség mindegy, de kitétel, hogy benzines legyen. A 116 Le 1.6 Twinport Ecotec rossz, de az 1.8-as az igazi.
Sajnos rá kell döbbennem itthon elég sok a két kocsiból összerakott darab (ma konkrétan egy 2 darabból összerakott kocsi volt aminek a kasznija körbe volt fújva mindenhol, lámpák lecserélve, nem volt eredeti TT kulcsa csak sima a tetőnyitó gomb nélkül). Meg az sem ritka, hogy 100-110 ezer km közöttinek írják le őket, de a pedálok már el vannak kopva és a kormányon is látszanak a dolgok (kb. olyan 170000+-os darabok lehetnek)
Rendesen elkeserít a dolog sajnos :\
Ha tudtok valakit akinek van ilyenje és normális akkor érdekelne!!

Egyre elkeseredettebb vagyok és félek, hogy már kocsit kell választanom. Pedig az opel fenntartása aránylag olcsó, de ha a vezérlés meg lett csinálva a módosító patronokkal meg persze, ha nem eszik az olajat ami elég változo ahogy elolvastam itt a topicot.

Valakinek esetleg valami tippje lenne a kereséshez akkor azt szívesen venném!
Előre is köszönöm!

üdv
Dávid

Megosztás:

Sziasztok!

Autóvásárlás előtt állunk, van most még egy 1.7 CDTi G Astránk,eme példány helyett kéne egy újabb gépezet.

Nos mivel édes apukám elég sokat jár az autóval ezért gondoltam dízelre.Néztem is kettőt viszonylag elfogadható árban, és a ti véleményetekre lennék kíváncsi.

http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_caravan_1.7_cdti_enjoy_navi-8228533

illetve

http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_caravan_1.7_cdti_enjoy-7688691

Olvasgattam hogy ezek az 1.7-s motorok bár kevesebbet fogyasztanak mint benzines társaik,előfordulhat egy két anyagilag húzósabb gondjuk, emiatt félek kicsit tőlük.

Találtam egy benzinest is, íme

http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_caravan_1.6_elegance_serulesmentes_128000km-8232888

Az első kettő dízel ha jól láttam ugyan azon kereskedésből származik,jól felszereltek,a kiló méter mondjuk gyanúsan kevés egy dízelhez képest, de aztán ki tudja..ezért is írok nektek, hátha eltudtok egy két tanáccsal látni!

Ha megnéznénk őket, szerelővel mennénk, és szerintem be is vizsgáltatnánk, nem akarok zsákbamacskát...

A benzines valósnak tűnik számomra, szép állapotban van, és jobb az ára is...

Inkább kombi kéne nekünk, mert családi autónak kell, lehessen bele pakolni rendesen.

Ha nem találnék megfelelőt a másik változat még a VW Bora 1.6 benya, abból van egy két szép állapotú elfogadható árban,de én inkább efelé, az Astra felé hajlok.

Köszi előre is a segítségeteket!

Megosztás:

Az első kettő dízel ha jól láttam ugyan azon kereskedésből származik,jól felszereltek,a kiló méter mondjuk gyanúsan kevés egy dízelhez képest, de aztán ki tudja..ezért is írok nektek, hátha eltudtok egy két tanáccsal látni!

Fokozza a gyanut, hogy erdekes modon mindkettonek elveszett a szrvizkonyve... A vizsgaidopontok alapjan valoszinuleg mindketto kulfoldi, igy en magat a kereskedot is ejtenem, mint lehetseges forrast.

Megosztás:

Sziasztok!

Autóvásárlás előtt állunk, van most még egy 1.7 CDTi G Astránk,eme példány helyett kéne egy újabb gépezet.

Nos mivel édes apukám elég sokat jár az autóval ezért gondoltam dízelre.Néztem is kettőt viszonylag elfogadható árban, és a ti véleményetekre lennék kíváncsi.

http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_caravan_1.7_cdti_enjoy_navi-8228533

illetve

http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_caravan_1.7_cdti_enjoy-7688691

Olvasgattam hogy ezek az 1.7-s motorok bár kevesebbet fogyasztanak mint benzines társaik,előfordulhat egy két anyagilag húzósabb gondjuk, emiatt félek kicsit tőlük.

Találtam egy benzinest is, íme

http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_caravan_1.6_elegance_serulesmentes_128000km-8232888

Ha megnéznénk őket, szerelővel mennénk, és szerintem be is vizsgáltatnánk, nem akarok zsákbamacskát...

A benzines valósnak tűnik számomra, szép állapotban van, és jobb az ára is...

Inkább kombi kéne nekünk, mert családi autónak kell, lehessen bele pakolni rendesen.

Ha nem találnék megfelelőt a másik változat még a VW Bora 1.6 benya, abból van egy két szép állapotú elfogadható árban,de én inkább efelé, az Astra felé hajlok.

Köszi előre is a segítségeteket!

A kék sajnos tuti, hogy tekert mert a pedálok nem kopnak meg úgy. Kb. 130000-nél kezdenek el kopni az Opelokban (ez függ a gyakoriságtól is de nem jellemző, pl. városi használat).

A piros jobb egy fokkal, de ezek az arcok vagy visszatekerik a kocsit és úgy üzletelnek, vagy törött kocsikat raknak össze 2-ből.

Sajnos külföldön sem sokkal olcsóbb már a dolog, mármint akocsik használtan.

Szervízkönyvről annyit, hogy pecsételni bárki tud és beírni a dolgokat. Pecsétet meg nem nehéz gyártani bármilyen azonosító nélkül...

Remélem segítettem és Te sem szívod be.

Megosztás:

Fokozza a gyanut, hogy erdekes modon mindkettonek elveszett a szrvizkonyve... A vizsgaidopontok alapjan valoszinuleg mindketto kulfoldi, igy en magat a kereskedot is ejtenem, mint lehetseges forrast.

A benzinesnek lehet hogy puffos volt az eleje. Kicsit furán mennek a hézagok a jobb elején.

Egyébként meg létezett Z16XEP-facelift párosítás? Nem egyszerre lett váltva Z16XER-rel?

Ja és a króm kilincs króm keret nélkül?

Módosítva : kisp113
Megosztás:

Ebbol az kovetkezik, hogy ha van szervizkonyv, akkor jol meg kell nezni, nem az, hogy ha nincs, az pont olyan jo, mint ha van...

Így van, ezt egy szóval sem mondtam. De arra akartam utalni ezzel, hogy az állapot a lényeg nem az adminisztráció (van azért tisztességes kivétel!!)

Megosztás:

Sziasztok!

Szia!

A kéken nem látom a regisztrációs címkét, valószínű, hogy a kép készítésekor még nem volt regisztrálva. A km tényleg gyanús, bár az enyém is 2007-es és céges autóként futott, külföldről hozták be, mégis 112 ezer van benne.Meg kell tudni az autó előéletét, megnézni benne az eltárolt km állásokat és átnézetni egy hozzáértő szerelővel, átvizsgálni a karosszériát, volt-e sérülve korábban.

Megosztás:

Csak egy rövid sztori a szakszervizről, egy utolsó szériás H Astra esetéről.
Nekem volt szerencsém egy olyan kampány során vásárolni (újonnan) a gépet amikor az volt a hoppáré, hogy az első 3 kötelező szerviz ajándék.
Első éves átvizsgálásra érkezem, beveszik a kocsit, megy a meló. Végeznek, elém teszik a számlát! Bámulok, mint kezdő meleg a gőzfürdőben... Kiderült, hogy ők nem látják, hogy ez a kocsi ilyen megállapodással lett vásárolva, mutassak papírt. Mutattam. Kiderült, hogy az elvégzett munkák felét ki kell fizetnem, ugyanis ha előre szóltam volna, hogy így kérem a szervizt úgy 2-3 lépést kihagynak a folyamatból, mert az így nem tartozik bele.
Innentől kezdve én akkor sem bízom feltétel nélkül a szakszervizben, ha könnyes szemmel áll előttem mindenki.
Szóval átvizsgálni szervizkönyvtől függetlenül kötelező, kicsivel kisebb eséllyel esik az ember pofára. Szerintem.

Módosítva : Nagycsa
  • Like 1
Megosztás:

Nekem volt szerencsém egy olyan kampány során vásárolni (újonnan) a gépet amikor az volt a hoppáré, hogy az első 3 kötelező szerviz ajándék.

Első éves átvizsgálásra érkezem, beveszik a kocsit, megy a meló. Végeznek, elém teszik a számlát! Bámulok, mint kezdő meleg a gőzfürdőben... Kiderült, hogy ők nem látják, hogy ez a kocsi ilyen megállapodással lett vásárolva, mutassak papírt. Mutattam. Kiderült, hogy az elvégzett munkák felét ki kell fizetnem, ugyanis ha előre szóltam volna, hogy így kérem a szervizt úgy 2-3 lépést kihagynak a folyamatból, mert az így nem tartozik bele.

Innentől kezdve én akkor sem bízom feltétel nélkül a szakszervizben, ha könnyes szemmel áll előttem mindenki.

Szóval átvizsgálni szervizkönyvtől függetlenül kötelező, kicsivel kisebb eséllyel esik az ember pofára. Szerintem.

Ez nagyon durva. Szerintem ez már ide tartozik:

http://www.nfh.hu/magyar/hasznos/panaszintezes

• Like 1
Megosztás:

Ez nagyon durva. Szerintem ez már ide tartozik:

http://www.nfh.hu/magyar/hasznos/panaszintezes

Szent igaz... Én rontottam el a dolgot, mert azonnal foglalkozni kellett volna az üggyel.

Engem mindig megtalál valami.. A G Astrában toronycsapágyat cseréltek, ja. 3-4 hónap után a gumicserekor egy műhelyben megemelték és szóltak, hogy már nem azért, de lötyög az egész. Kiderült, valami esztergált vacakra cserélték a csapágyakat. Na persze mindenki ártatlan, én meg szerencsére élek.

Na, de bocsánat ez már nem ide tartozik. Jó az Astra, csak ne kóklertól vedd. :)

• Like 1
Megosztás:

• 3 weeks later...

Sziasztok!

Egy ismerősöm gondolkodik ezen az Astrán. Mi a véleményetek?

Első ránézésére kívülről jónak látszik, viszont belül már látszik, hogy elég sokat használták, 202 ezer van írva, de szerintem többet futott, ha tippelnem kellene 230-250 biztos, ülésen és kormányon látszik, persze lehet attól is, hogy nem kímélték. Felszereltségben egyébként jó, fedélzeti is van bent, bár a fejegységet már cserélték az biztos, mert nem az eredeti színű van bent.

Ami még talán ellene szól így hirtelen, hogy kicsit "öreg", mert 2005-ös széria, itt még lehetnek pl CIM modul hibák, ha még nem jöttek elő rajta, árban egész tűrhető a dízeleshez képest.

Mindenképpen élőben is érdemes lenne megpróbálni, megnézni. Egy utat szerintem megér.

Megosztás:

Sziasztok!

Szerintem alapvetően rendben lévőnek tűnik. A pedálgumik kissé kopottasak, de ettől még valós lehet a 202e, ha pl városban használták, ahol sokat kellett gépészkedni.

A rádió tényleg érdekes, vagy jobban mondva hülyén néz ki így. Gondolom a tulaj mp3-as rádiót akart bele és csak ilyet tudott összekukázni a helyi bontóban. Számomra ez inkább negatívum, mintha meghagyta volna a gyári nem mp3-as rádiót. Ha megvan még az eredeti, kérjétek el!

Az a karc a kijelző mellett sem a legelőnyösebb helyen van.

Az árba némi alku szerintem beleférhet.

• Like 1
Megosztás:

Első ránézésére kívülről jónak látszik, viszont belül már látszik, hogy elég sokat használták, 202 ezer van írva, de szerintem többet futott, ha tippelnem kellene 230-250 biztos, ülésen és kormányon látszik, persze lehet attól is, hogy nem kímélték.

A 202 egy erdekes szam, mert vagy valos, vagy "trukkos" visszatekerok hasznaljak, mert a gyanutlan vevo azt gondolja, hogy ha mar tekerik, akkor nem 202-re, hanem valahova 200 ala vinnek.

Azt viszont nem hiszerm, hogy 230-250-rol tekernek ide, vagy hogy ranezesre meg lehetne mondani, hogy ennyit futott a kocsi. Ha tekert, akkor 300-400 is lehetett benne; meg kell nezni, meddig van vezetve a szervizkonyve, akad-e benne valami gyanus.

• Like 1
Megosztás:

A tekeréssel kapcsolatban: Műszakin rögzítik a km-óra állást. Nem gáz a műszakin, ha kiderül, hogy két éve még 400e volt abban a kocsiban, amiben most 150e van? Vagy nem foglalkoznak vele, csak felírják ész nélkül?

Az adásvételin is rögzítve van az óraállás. Tehát abból kiderül, hogy még az előző tulaja a hunyó.

• Like 1
Megosztás:

A tekeréssel kapcsolatban: Műszakin rögzítik a km-óra állást. Nem gáz a műszakin, ha kiderül, hogy két éve még 400e volt abban a kocsiban, amiben most 150e van? Vagy nem foglalkoznak vele, csak felírják ész nélkül?

Az adásvételin is rögzítve van az óraállás. Tehát abból kiderül, hogy még az előző tulaja a hunyó.

Az előző tulajt kellene megtalálni, bár lehet, hogy már Ő adta el visszatekerve.

Az autó 2005-ös, tehát az első műszaki 2009-ben volt, utána 2011, 2013, Ha jól emlékszem, akkor talán 1-2 éve rögzítik az óraállást. Ha egyébként csak az óracsoportot tekerték, az még gépre dugva kiderülhet.

Adásvételire meg bármit lehet írni, senki sem fogja ellenőrizni.

Szerintem szép a belseje is.

• Like 1
Megosztás:

Sziasztok!

szia

Szerintem több van benne mint 202 ezer.A kormányon a hangerőgomb totál elkopva teljesen simára van kopva,ennyire kopott gombot még nem is láttam..Az ülésből nem lehet kiindulni,lehet,hogy 150kilos ember ült benne picit azért van kiülve,de megkopva nincs,viszont a pedálok nagyon kopottak.tipikusan eladásra polírozva a fényezés és kipuccantva a motortér.Ami biztos,hogy magyarországi kocsi nem külföldről behozott,ez a J-s rendszámból látszik.9-év alatt dízelekkel nem 200 ezret szoktak menni hanem 400 ezret.

• Like 1
Megosztás:

A dízelnél hogy van az a motorvezérlőnél aza -1, +1 izé? Ami talán a porlasztó csúcsokhoz van köze? Ott mennyi lehet az eltérés?

Az meg mi??? NEm tudom mire gondolsz, még soha nem hallottam ilyenről...

Szerintem több van benne mint 202 ezer.A kormányon a hangerőgomb totál elkopva teljesen simára van kopva,ennyire kopott gombot még nem is láttam..

9-év alatt dízelekkel nem 200 ezret szoktak menni hanem 400 ezret.

A pedálokat én is írtam, de görgőkből azért annyira nem lehet kiindulni. Van aki pl csak nagyon ritkán hallgat rádiót, van aki meg percenként tekergeti. A céges kocsinkban pl nincs BC és TID kijelzős. Tehát a bal oldali tekerőt nem is nagyon piszkálja senki. 300.000km-rel a kormány borítása szó szerint foszlik le, de a görgők makulátlanok, mintha új lenne. Pedig nem cserélte senki.

Aki dízelt vesz, sokan normál magánhasználatra veszik. Így szerintem nem jellemző, hogy a munkába, a gyerekért a suliba, meg hétvégén a teszkóba vásárolni körökből összejön évi 45.000km. Én rendszeresen ingázok vele, de még így se tolok bele közel sem ennyit.

Céges kocsinál, taxizásnál oké, ott elképzelhető.

• Like 1
Megosztás:

Az meg mi??? NEm tudom mire gondolsz, még soha nem hallottam ilyenről...

A pedálokat én is írtam, de görgőkből azért annyira nem lehet kiindulni. Van aki pl csak nagyon ritkán hallgat rádiót, van aki meg percenként tekergeti. A céges kocsinkban pl nincs BC és TID kijelzős. Tehát a bal oldali tekerőt nem is nagyon piszkálja senki. 300.000km-rel a kormány borítása szó szerint foszlik le, de a görgők makulátlanok, mintha új lenne. Pedig nem cserélte senki.

Aki dízelt vesz, sokan normál magánhasználatra veszik. Így szerintem nem jellemző, hogy a munkába, a gyerekért a suliba, meg hétvégén a teszkóba vásárolni körökből összejön évi 45.000km. Én rendszeresen ingázok vele, de még így se tolok bele közel sem ennyit.

Céges kocsinál, taxizásnál oké, ott elképzelhető.

Szia!

Nem tudom pontosan mire gondol a cartárs az 1+1 izével, de szerintem az injektorok által befecskendezett mennyiség különbsége. A motorvezérlő, mért adatok címszó alatt találod az op-com-ban. De lehet, hogy tévedek :D

A kormány állapothoz, annyit fűznék, hogy 200 után jelentősen elkezdett kopni az enyémben is. Nekem megvan a német szervizkönyve az autónak, 133 ezerig vezetve, utána jött mo-ra, én 171-172 között vettem meg, most 213-t kerültük. Sima nem multi, úgyhogy a gombokhoz nem tudok szólni, de az biztos, hogy ahol fogom rendszeresen ott kopik.

Az biztos, hogy 10-20e km-t nem érdemes pörgetni, mert nincs jelentősége, főleg, hogy a motorvezérlő manipulálása drága játék, cserélni nem tudom mibe fáj, mennyire macerás. Az óra tekerése meg már egy 5 ezer forintos op-commal is kiszűrhető a legtöbb opelnál. De igen régi mondás, hogy " amíg lószar van addig veréb is " :D

Üdv!

Módosítva : Frankie64
  • Like 1
Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.