Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

ASTRA H-t vennék, érdeklődök, tanácsot kérek

forumadmin

Recommended Posts

Sziasztok!

Nagyon új vagyok a fórumon....

Elolvastam mind a kb600 Hozzászólást.

H astra Kombi vásárlás előtt állok. sajnos egész komoly igényeim vannak. 6 sebességes 1,7 es dízel a kiszemelt ,klíma, elektromos ablak mp3as cd/rádió, multi kormány Fényszóró mosó előny, Fekete színe ne legyen, és a legfontosabb hogy 1,8 millió Ft-om van rá maximum.

F astrám volt idáig csak összetörtek ... most egy 1000res Suzukival közlekedek

Óvatosan a dízellel, csak megbízható helyről, biztos futásteljesítménnyel érdemes venni, mert egyébként rámehet az ember gatyája is.

Megosztás:

Sziasztok!

Nagyon új vagyok a fórumon....

Elolvastam mind a kb600 Hozzászólást.

H astra Kombi vásárlás előtt állok. sajnos egész komoly igényeim vannak. 6 sebességes 1,7 es dízel a kiszemelt ,klíma, elektromos ablak mp3as cd/rádió, multi kormány Fényszóró mosó előny, Fekete színe ne legyen, és a legfontosabb hogy 1,8 millió Ft-om van rá maximum.

F astrám volt idáig csak összetörtek ... most egy 1000res Suzukival közlekedek

Nekem is kb ezek az igényeim voltak tavaly ilyenkor. Leszámítva azt, hogy én kifejezettem 5 ajtóst kerestem.

Aztán megtaláltam ezt. Egyedüli kompromisszumot a brutális felszereltséggel szemben csak az 5-ös váltó jelentette. 6.-at igazából csak pályán tudsz kapcsolni. Nekem 80 alatt az 5.-et sem szereti. Mondjuk én pont 80%-ban pályán használom az autót, de így sem vészes se a motorfordulat, se a fogyasztás.

Mielőtt ezt megvettem volna, nekem is voltak kiszemeltjeim. Azokkal az volt a gond, hogy több száz km-re voltak tőlem. Mire eljött a hétvége, vagy szabadságot ki tudtam volna venni, hogy elutazzak megnézni, mindig előtte ahogy beszéltem az eladóval közölte hogy épp aznap reggel adta el. A vicc, hogy sorozatban futottam bele ilyenekbe. Ilyenkor persze nem kicsit bosszankodtam.

Aztán végül is nem bántam meg, hogy ez a mostani jutott. Külsőre-belsőre ez volt a legszebb példány, a felszereltsége pedig önmagáért beszélt.

Megosztás:

Nekem is kb ezek az igényeim voltak tavaly ilyenkor. Leszámítva azt, hogy én kifejezettem 5 ajtóst kerestem.

Aztán megtaláltam ezt. Egyedüli kompromisszumot a brutális felszereltséggel szemben csak az 5-ös váltó jelentette. 6.-at igazából csak pályán tudsz kapcsolni. Nekem 80 alatt az 5.-et sem szereti. Mondjuk én pont 80%-ban pályán használom az autót, de így sem vészes se a motorfordulat, se a fogyasztás.

Mielőtt ezt megvettem volna, nekem is voltak kiszemeltjeim. Azokkal az volt a gond, hogy több száz km-re voltak tőlem. Mire eljött a hétvége, vagy szabadságot ki tudtam volna venni, hogy elutazzak megnézni, mindig előtte ahogy beszéltem az eladóval közölte hogy épp aznap reggel adta el. A vicc, hogy sorozatban futottam bele ilyenekbe. Ilyenkor persze nem kicsit bosszankodtam.

Aztán végül is nem bántam meg, hogy ez a mostani jutott. Külsőre-belsőre ez volt a legszebb példány, a felszereltsége pedig önmagáért beszélt.

Tudom a mai világban nem működik hogy olcsó is legyen meg jó is... ez tuti

Mutatnék 2 autót Ti már jobban tudjátok mik lehetnek a buktatók.

http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_caravan_1.7_cdti_essentia_afas_-7088652

http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_caravan_1.7_cdti_cosmo-7125344

Megosztás:

Tudom a mai világban nem működik hogy olcsó is legyen meg jó is... ez tuti

Mutatnék 2 autót Ti már jobban tudjátok mik lehetnek a buktatók.

http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_caravan_1.7_cdti_essentia_afas_-7088652

http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_caravan_1.7_cdti_cosmo-7125344

A masodik pl. nem Cosmo es nem automata klimas, es nyilvan a felsorolt tobbi extrabol is sok a kamu. Az ilyen eladot en helybol kerulnem.

A friss szerviz egy vezerles csere (ha egyaltalan, bar azt ugye nem 110-nel kene), se olaj, se semmi mas masfel ev utan...

Megosztás:

A masodik pl. nem Cosmo es nem automata klimas, es nyilvan a felsorolt tobbi extrabol is sok a kamu. Az ilyen eladot en helybol kerulnem.

A friss szerviz egy vezerles csere (ha egyaltalan, bar azt ugye nem 110-nel kene), se olaj, se semmi mas masfel ev utan...

Erről egy eset jut eszembe, ami velem történt tavaly nyáron, mikor egy 1.6-os ötajtóst néztem meg egy pesti kereskedésben. (Lehet, már írtam korábban...)

Már az is érdekes volt, hogy megadott időpontra mentem, de jó 20 percet várnom kellett az autóra, mondván az egyik kolléga kiugrott vele a teszkóba bevásárolni. :wacko:

Végre meghozták. Nézegettem az autót, kívül-belül. Egyszer csak feltűnt, hogy az indexkapcsoló végén nincs tempomat gomb, holott emlékeztem rá, hogy a a hirdetés címében kiemeléssel szerepelt a tempomat szó.

Így hát megkérdeztem a kerekedőtől, hogy akkor most mi a helyzet a tempomattal, még sincs benne? Azt mondja, hogy dehogy nincs, ott van az. Kérdezem, hol? Mert én nem látom. Hát ott van, az az ott! - mutat a műszerfal világítás erősségének beállító tekerő gombjára. :omg:

Szóval nem szabad mindent elhinni, amit a hirdetések szövegébe írnak. Csak azt szabad elhinni, amit a saját szemeddel is láttál!

A másik: a mostani autómat is 6-os váltóval hirdették. Mikor rákérdezte, hogy akkor hogyhogy mégis 5-ös, a válasz az volt, hogy egy sablon alapján másolták be az adatokat és benne maradt...

Az hogy frissen szervizelt, az szinte minden autónál ott van. Az enyémre is ezt írták. Ehhez képest a féktárcsák teljesen le voltak járva, vezérléscsere, olaj, szűrők cseréje azonnal szükséges volt. A légszűrőből emlékszem egy marék port és falevelet szedtek ki.

A fehérnél az az érdekes számomra, hogy mért német nyelvű a szervizkönyv? Az enyém magyar nyelvű. Viszont ha jól látom van benne ülésfűtés és legalább a fogyasztással is őszinte volt.

Az a klíma tényleg manuális.

Megosztás:

A fehérnél az az érdekes számomra, hogy mért német nyelvű a szervizkönyv? Az enyém magyar nyelvű. Viszont ha jól látom van benne ülésfűtés és legalább a fogyasztással is őszinte volt.

Az a klíma tényleg manuális.

Mert kint vettek; a lathato szervizek kozul az elso is kinti... Utana 40ezer szunet, konnyen lehet, hogy torve is volt, szoval felejtos.

Megosztás:

1.3 cdtim van. 1500-2000 f/percig semmi sem tortenik, utana 4000ig huz, mint allat.

Ha nem akarsz leizzadni, sokszor kell visszavaltanod, egyebkent 140-150et siman viszi.

en most marciusban vettem, kettostomegu lendkerek (ATLAG 100-140 ezrenkent adja meg magat es DPF tisztitas utan maximalisan elegedett vagyok vele.)

Vegyesben nekem 4.8-5 l kozott eszik, varosban max 5.4et, de en motorfekes vagyok :)

bocs az ekezetert, mobilrol potyogtem.

Megosztás:

gondolod? törve lehetett? nemtudom mert nekem tetszene... de ááá 1,7 mill nál több pénz nincs rá .

Az ilyen fiatalon importalt kocsik kozott sok torott van, ami rendes javitas eseten nem okvetlenul lenne tragedia, de pont arrol szol a tortenet, hogy minel nagyobb haszon legyen rajta. Hozzaerto hamar megmondja a torest, de felsoroltunk egyeb gondokat is...

Sajnos pont ilyen vevokre varnak, akiknek megtetszik a kamuzo leiras, nem igazan ertenek hozza, es limitalt penzuk van.

Megosztás:

Az ilyen fiatalon importalt kocsik kozott sok torott van, ami rendes javitas eseten nem okvetlenul lenne tragedia, de pont arrol szol a tortenet, hogy minel nagyobb haszon legyen rajta. Hozzaerto hamar megmondja a torest, de felsoroltunk egyeb gondokat is...

Sajnos pont ilyen vevokre varnak, akiknek megtetszik a kamuzo leiras, nem igazan ertenek hozza, es limitalt penzuk van.

Sajnos igazat kell hogy adjak..

Megosztás:

http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_1.7_cdti_enjoy_sw-5360052

ez nagyon tetszik... csak látni hogy sok benne a kilóméter (alku alap talán...) de fura hogy lejárt okmánnyal adatlap meg olyan semmilyen

Mindenkinek ajánlom használt autó vásárlás előtt, hogy olvassa el a:

Hogyan keressünk, illetve vásároljunk használt autót c. könyvet, vagy jegyzetet, mert 30 oldal + függelék.

Innen ingyenesen letölthető. Sok dolog ismerős lesz, de ír egy pár újat is, amire oda kell figyelni.

http://hogyanvegyunkhasznaltautot.info/letoltes.html

A fent linkelt hirdetéshez:

Lehet csak én vagyok paranoiás, de egy kereskedés ha el akar adni egy autót, akkor miért homályos képeket rak fel? A többi hirdetésnél van ahol minden kép éles, van hol csak egy homályos. Lehet pont az, amin látszana egy kis sérülés?

(Biztos, hogy én vagyok paranoiás.)

Megosztás:

http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_1.7_cdti_enjoy_sw-5360052

ez nagyon tetszik... csak látni hogy sok benne a kilóméter (alku alap talán...) de fura hogy lejárt okmánnyal adatlap meg olyan semmilyenél

Én is éppen lecserélem az Astra-mat, 250K km van benne, de hibátlan mindenféle szempontból.

Egy jótanács: ne kilométert, hanem autót vegyél!!!!

Más kérdés, hogy az autómban nincs is ennyi, csak a benzinpénz miatt tekerhették előre.

Most cseréltem benne féktárcsáka, fékbetéteket és még a gyári volt benne....és még sok egyéb apróság, ami arra utal, hogy nincs benne csak kb. a fele.

Ma egész nap a Vecra-s fórumot......a dízelekkel szívnak, a 2.2-es benzines hulladék motor....hmmm, nem fogom elkapkodni a cserét! :D

Megosztás:

Most cseréltem benne féktárcsáka, fékbetéteket és még a gyári volt benne....és még sok egyéb apróság, ami arra utal, hogy nincs benne csak kb. a fele.

Ma egész nap a Vecra-s fórumot......a dízelekkel szívnak, a 2.2-es benzines hulladék motor....hmmm, nem fogom elkapkodni a cserét! :D

Miért, nem lehet a gyári tárcsát,meg betétet gyárira cserélni? :-)

Pedig a 2.2 16V a B Vectrából örökölt motor. A dízelből a 2.0 DTI felejtős, nem nagyon való akkora autóba. A 2.2 DTI nem lehet olyan rossz, vagy a V6 3.0 CDTI, ami pl. ISUZU gyártmány. :-)

Megosztás:

Miért, nem lehet a gyári tárcsát,meg betétet gyárira cserélni? :-)

Pedig a 2.2 16V a B Vectrából örökölt motor. A dízelből a 2.0 DTI felejtős, nem nagyon való akkora autóba. A 2.2 DTI nem lehet olyan rossz, vagy a V6 3.0 CDTI, ami pl. ISUZU gyártmány. :-)

Jogos, de pl. a talpast ugye csak nem szegecselik újra, mint a gyárban!? :)

Megosztás:

Jogos, de pl. a talpast ugye csak nem szegecselik újra, mint a gyárban!? :)

Ettől még futhatott pl. autópályán is, ahol a futómű nincs nagy igénybevételnek kitéve, úgy meg hamar összejön a 250 ezer.

A Vectrámban 260 ezernél még a gyári lengéscsillapítók voltak, és még bírták a gyűrődést.

Ettől függetlenül persze az is lehet,amit mondasz, hallottam már ilyenről.

Megosztás:

1.3 cdtim van. 1500-2000 f/percig semmi sem tortenik, utana 4000ig huz, mint allat.

Ha nem akarsz leizzadni, sokszor kell visszavaltanod, egyebkent 140-150et siman viszi.

en most marciusban vettem, kettostomegu lendkerek (ATLAG 100-140 ezrenkent adja meg magat es DPF tisztitas utan maximalisan elegedett vagyok vele.)

Vegyesben nekem 4.8-5 l kozott eszik, varosban max 5.4et, de en motorfekes vagyok :)

bocs az ekezetert, mobilrol potyogtem.

Köszi a választ.

Az lenne még a kérdésem, hogy mik a jelei a kettőstömegű lendkerék halálának? (zaj, remegés) És mennyi egy új?

Köszi,

Zoli

Megosztás:

Sziasztok! Én mostanában vettem, voltetorve. hu alap ki lehet szűrni a totalkárból összerakottat, illetve azt hogy vmelyik biztosítónál volt-e előzménykára. Szakszervizek, ha nem is mindegyik tud info-t adni a javításokról. Egyébként ismerőstől vennék csak nem mo-i autót, mert az ugrás az ismeretlenbe. Szerelő ismerősnek, vagy szervizben, ha nem engedik megnézetni az gyanus. Haveromnak most nyertünk meg egy olyan pert ahol hibás, vissztekert autót adtak el. Itt szerencsére miután vagy 5 autóját lefoglalta a végrehajtó fizetett a kereskedő.

Megosztás:

Köszi a választ.

Az lenne még a kérdésem, hogy mik a jelei a kettőstömegű lendkerék halálának? (zaj, remegés) És mennyi egy új?

Köszi,

Zoli

Hali, itt pl. leírják, mik a tünetek:

http://www.okauto.hu/news_details.php?maincat=szerviz&id=60

Nekem LUKot raktak be, az az olcsóbb, talán nem olyan jó minőségű, ezt nem tudom.

295 ezer volt a teljes csere (ilyenkor illik kuplungot ÉS kinyomócsapágyat is cserélni állítólag).

A Csergő Opelnél, ami állítólag a legolcsóbbak közé tartozik, 400 ezret mondtak rá.

Én találtam egy erre szakosodott embert a XV. kerületben, azzal csináltattam, 1 év garit is adott rá.

Megosztás:

ez nagyon tetszik... csak látni hogy sok benne a kilóméter (alku alap talán...) de fura hogy lejárt okmánnyal adatlap meg olyan semmilyen

Egy kérdés: mi az a menetdinamikai rendszer?

...ami állítólag a legolcsóbbak közé tartozik...

Többször szervizeltettem már ott, igaz nem kettőstömegűt, de tapasztalatom szerint ezt nem tudom megerősíteni.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.