Colin Elküldve Július2, 2013 Megoszt Elküldve Július2, 2013 Milyen érdekes, hogy mindegy milyen márka, típus a kb. 4 éves dízel autókba 120-130e km van. Ki érti ezt? :) egyszerű, német autó volt vagy valamilyen külföldi. MOndjuk itt kinnt az ilyen felszereltség, az általában Edition, csak belerak minden extrát. Ár, hát a legolcsobbat én hozom most el, de olyan 6800-7000 euro kötül mozognak, kis alku + regadó ha hazaviszed. El kellene vinni szervízbe, ha nem engedi, akkor oké hogy csá. Vagy alvázszámmal bemenni egy opel szervízbe, hogy légyszi erről mondjatok meg mindent Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Július2, 2013 Megoszt Elküldve Július2, 2013 Dehogy is, nekem most egy 2006 Z17DTH van amibe 320 000 km van, csak gondoltam megoszotm veletek :)Amúgy ő lenne az: http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_caravan_1.7_cdti_cosmo-6983208Regisztrációs címke miért nincs rajta?A 130 ezer km szerintem hihető egy 4 éves autónál. Az enyém 6 éves és 95 ezer van benne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Colin Elküldve Július7, 2013 Megoszt Elküldve Július7, 2013 na, én meg elhoztam a korábban linkelt pirosat. Minden rendben van vele, leszámítva a részecskeszűrőt. De azt majd jövő héten pénteken otthon megnézetem, nem akarok egyből cserélni. Persze van rajta 1-2 optikai probléma, de nem vészesek, majd szép sorjában. Köszi mindenkinek a segítséget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Július7, 2013 Megoszt Elküldve Július7, 2013 na, én meg elhoztam a korábban linkelt pirosat. Minden rendben van vele, leszámítva a részecskeszűrőt. De azt majd jövő héten pénteken otthon megnézetem, nem akarok egyből cserélni.Persze van rajta 1-2 optikai probléma, de nem vészesek, majd szép sorjában.Köszi mindenkinek a segítséget.Nem kell azt cserélni. Kukába vele, ha már menthetetlen. De elméletileg át lehet mosni is, és utána még sokáig használható.Fogyasztást figyeld, kíváncsi lennék rá, mivel nekem is 1.9 120 ló, csak nekem automata. Ez még a 16 szelepes motor? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Colin Elküldve Július7, 2013 Megoszt Elküldve Július7, 2013 Első körben mindenképp a tisztítás lesz megpróbálva. Z19DT a motorkódom, ez már 8 szelepes. első 300 km-re a fogyasztás 7,2 L/100km jött ki, de 142km/h -s sebesség átlaggal, meg ezt még betudom az első útnak, a nagy nyomatéknak és hát itt a német pályán szabad (vagy kell) nyomni neki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
White07 Elküldve Július9, 2013 Megoszt Elküldve Július9, 2013 Sziasztok! Érdeklődnék, hogy egy 2008-as 1.6-os Astra GTC-nek 95.000. km-el mennyi a reális ára? illetve mit gondoltok, nagy baj, hogy egy banki visszavett autó ( mo-i és, nem visszatekert az óra, de szakszervizben nem tudom átvizsgáltatni)? Mire figyeljek az átnézésnél? Köszi a segítséget sajnos első saját autó lesz, így különösebben műszaki szempontból nem nagyon értek hozzá. Előre is köszi!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Colin Elküldve Július9, 2013 Megoszt Elküldve Július9, 2013 Hali. Hát, ez egy érdekes kérdés. Alvázszámot tessék felirni, és irány opel-ékhez, ha volt ott szervízelve, sok minden kiderülhet róla. Banki autó azért lutri, mert nem tudod mióta áll. Ha beindul, és egyenletesen jár már fél siker. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
bagonyi Elküldve Július9, 2013 Megoszt Elküldve Július9, 2013 Sziasztok! Érdeklődnék, hogy egy 2008-as 1.6-os Astra GTC-nek 95.000. km-el mennyi a reális ára? illetve mit gondoltok, nagy baj, hogy egy banki visszavett autó ( mo-i és, nem visszatekert az óra, de szakszervizben nem tudom átvizsgáltatni)? Mire figyeljek az átnézésnél? Köszi a segítséget sajnos első saját autó lesz, így különösebben műszaki szempontból nem nagyon értek hozzá. Előre is köszi!! Mindenképpen javaslom, hogy tekintsd meg ennek a csávónak a 4 videóját a használtautóvásárlás mikéntjeiről: 1. rész (a többi a kapcsolódó videókban): Nagyon nem értek én sem az autókhoz, de a barátnőm és én megnéztük a videókat, kinyomtattunk egy 2 oldalas check-list -et és azzal ültünk be mindig az autókba. Nem is örült mindig a dealer hogy 30-40 percet molyolunk a kocsin, de végül sikerült is egy jót vásárolnunk.. :) Nem egy olyan autó volt, amit körbetapintgatva kiderült, hogy rommá lett törve minden oldalról korábban. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
White07 Elküldve Július9, 2013 Megoszt Elküldve Július9, 2013 Mindenképpen javaslom, hogy tekintsd meg ennek a csávónak a 4 videóját a használtautóvásárlás mikéntjeiről: 1. rész (a többi a kapcsolódó videókban): Nagyon nem értek én sem az autókhoz, de a barátnőm és én megnéztük a videókat, kinyomtattunk egy 2 oldalas check-list -et és azzal ültünk be mindig az autókba. Nem is örült mindig a dealer hogy 30-40 percet molyolunk a kocsin, de végül sikerült is egy jót vásárolnunk.. :) Nem egy olyan autó volt, amit körbetapintgatva kiderült, hogy rommá lett törve minden oldalról korábban. Köszi nagyon tanácsokat!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Július9, 2013 Megoszt Elküldve Július9, 2013 Sziasztok! Érdeklődnék, hogy egy 2008-as 1.6-os Astra GTC-nek 95.000. km-el mennyi a reális ára? illetve mit gondoltok, nagy baj, hogy egy banki visszavett autó ( mo-i és, nem visszatekert az óra, de szakszervizben nem tudom átvizsgáltatni)? Mire figyeljek az átnézésnél? Köszi a segítséget sajnos első saját autó lesz, így különösebben műszaki szempontból nem nagyon értek hozzá. Előre is köszi!!Ezt így nem lehet pontosan megsaccolni, hiszen az állapot, felszereltség nem ismert.Az a gond a bankos autókkal, hogy ha a törlesztőre nem volt pénz, akkor valószínűleg a szervizekre sem. Szóval, ha első blikkre nincs is semmi gond vele, érdemes egy kisebb összeget félretenni és elvégezni minden olyan műveletet rajta, ami a főbb alkatrészek élettartamát befolyásolja,meg az esetlegesen fellépő váratlan hibák orvoslására is legyen pénz.Amit még javasolni tudok, nézd meg a gáz+fék+gyújtás használatával, esetlegesen milyen hibakódokat dob. Ezeket érdemes felírni, itt meg tudunk rá nagyjából válaszolni. Ha tudsz, vigyél magaddal szerelőt, esetleg rétegvastagság mérőt. Ha kissé sérülve volt, az sem nagy probléma, egy horpadt ajtót természetesen cserélni fognak, de egy horpadt első sárvédőt is, ez még nem jelent semmit,de fényezni fogják a karcos elemet is, így megtévesztő lehet az eredmény. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Július9, 2013 Megoszt Elküldve Július9, 2013 Nem egy olyan autó volt, amit körbetapintgatva kiderült, hogy rommá lett törve minden oldalról korábban.Ha kitapintással sikerült megállapítani,akkor vagy nagyon gány autókat néztetek,vagy nagyon értetek hozzá. :-) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
White07 Elküldve Július10, 2013 Megoszt Elküldve Július10, 2013 Ha kitapintással sikerült megállapítani,akkor vagy nagyon gány autókat néztetek,vagy nagyon értetek hozzá. :-) Hát igen egyszer megneztem, de sajnos akkor nem volt időm illetve ismeretem sem mindezekre. De meg lesz rá lehetőség és felvilágosultan és kevésbé szimpatikusan visszatérek.:) Felszereltsége jó, benzines és üvegtetőn, navin, bőr ülésen kívül tartalmazza azokat amit a használtautó. hu látottakban volt. A szélvédő be van repedve eléggé, kisebb karcokat láttam a karosszérián. Rétegvastagság mérő lesz. Ha sérült volt az eleje felejtős? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Colin Elküldve Július10, 2013 Megoszt Elküldve Július10, 2013 Attól is függ, mennyire volt sérült az eleje, pl tornyok körül látszódik-e komolyabb hegesztési vagy más beavatkozási nyom, esetleg más színű az autó. pl, elütnek vele egy nagyobb kutyát, majdnem TK-ra veszik fel, aztán lökös lámpák, meg max hűtő kellhet, csak drága. Jó, ha hiányzik elől a zárhíd, az már necces kicsit :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Július10, 2013 Megoszt Elküldve Július10, 2013 Hát igen egyszer megneztem, de sajnos akkor nem volt időm illetve ismeretem sem mindezekre. De meg lesz rá lehetőség és felvilágosultan és kevésbé szimpatikusan visszatérek. :)Felszereltsége jó, benzines és üvegtetőn, navin, bőr ülésen kívül tartalmazza azokat amit a használtautó. hu látottakban volt. A szélvédő be van repedve eléggé, kisebb karcokat láttam akarosszérián. Rétegvastagság mérő lesz. Ha sérült volt az eleje felejtős?Hogy egy szerelő ismerősömet idézzem: nem az a baj,ha egy autó sérült volt, hanem az, ha szarul lett megjavítva.Természetesen korábban sérült autót csak úgy érdemes venni, ha teljesen ismert a törés, a javítás, annak technológiája. Na, ez most kevésbe szokott rendelkezésre állni, így a bizonytalan állapotú autókat el kell kerülni,akármilyen jó biznisznek tűnik. A rossz javítás egy-két éven belül meglátszik az autón, jönnek a kis hólyagok, rozsdák, és újból lehet előlről kezdeni.A fényezésről meg annyit, hogy a 30 ezer/elemből lehet 5 ezer a munkadíj, 25 ezer a festék, vagy fordítva. Az eredmény sem elhanyagolható.A repedt szélvédőt cserélni kell, ennek járj utána, hogy mennyibe kerülhet. Az esőszenzoros már nem is olyan olcsó mulatság. Szóval próbálj egy körülbelüli kalkulációt készíteni arról, hogy mire kell majd költeni. Lehet, hogy akkor már nem lesz üzlet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Július11, 2013 Megoszt Elküldve Július11, 2013 Egyszer magammal vittem egy karosszériás-fényező srácot autót nézni, kikopogtatta az elemeket, megmondta, hogy szerinte melyik elem mennyire sérült, utána megnéztük műszerrel, és teljesen eltalálta :D Az évek meg a rutin.Ha az ember szeme jó, és még rutin is van, simán meg lehet találni a ködölési nyomokat, esetleg egy-egy apróbb elfolyást, és mellette nem is kell sokat vesződni, mert tudja, hogy hol kell keresni.Amikor az enyémet vettem, levittük egy kereskedőhöz, hogy egy kb. kalkulációt csináljunk hitelre. Ott meg is nézettük rétegvastagság mérővel. A lényeg, volt egy-két elem, amire sérülésmentes állapotot mondott, erre a tulaj (nekem jó haverom, ez a 2. autóm tőle, és javítással, bontással, fényezéssel stb. foglalkoznak), mondta, hogy az nem lehet, mert azt az elemet mi fújtuk le. :-)Szóval nagyon oda kell figyelni, mert hamar belefuthat az ember a "tutiba". Link to comment Megosztás: More sharing options...
White07 Elküldve Július12, 2013 Megoszt Elküldve Július12, 2013 Hali. Hát, ez egy érdekes kérdés. Alvázszámot tessék felirni, és irány opel-ékhez, ha volt ott szervízelve, sok minden kiderülhet róla. Banki autó azért lutri, mert nem tudod mióta áll. Ha beindul, és egyenletesen jár már fél siker. Sziasztok! Van alvázszámom Opel márkaszervizt kell felhívnom?Bármelyik jó? Nem tudtok egy jó Opel szerelőt Xi. kerület környékén? Köszi előre is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve Július13, 2013 Megoszt Elküldve Július13, 2013 Mindenki úgy tart ezektől az elem festésektől. Természetesen ha egy hirdetésben az szerepel, hogy gyári sérülésmentes, akkor el megy az ember meg nézni, de ha már le írják, hogy fényezve van egy géptető, vagy lökös vagy sárvédő akkor már nem. Ugyanolyan beidegződés, mint a 100000km feletti futás. Tipikus magyar mentalitás. Külföldön le sem tolják ha 210000 van egy 6-7 éves autóban. Mi ugyan a baja egy olyan autónak, aminek meg van fújva a motorházteteje, mert mondjuk kavicsos volt? Vagy meghúzták az oldalát, és meg kellett fújni egy elemet, meg hozzáfújni a másikat? A volt Vectrámon fújattam a két lököst, a bal hátsó ajtót, meg a hátsó ajtót az ablaktörlő kar körüli rohadás miatt. Ez már mindjárt négy elem, és törve nem volt a kocsi. Gyári festésnek olyan 300 mikronig tekinthető. Nekem a mostani autómnak fújva van a motorházteteje, az egyik sárvédő és az ajtóba is bele van ködölve. Körbe az autó 170-210 mikron, itt olyan 250-280. Természetesen nem agyontörve volt. De meg vettem. Engem nem érdekel, de ha ezt egy hirdetésbe le írnám, tuti tízből talán egy ember nézné meg. Pedig mennyi van ilyen. Meg mennyi fényező műhely van, és nem is véletlenül. :unsure: Ha az ember szeme jó, és még rutin is van, simán meg lehet találni a ködölési nyomokat, esetleg egy-egy apróbb elfolyást, és mellette nem is kell sokat vesződni, mert tudja, hogy hol kell keresni. Amikor az enyémet vettem, levittük egy kereskedőhöz, hogy egy kb. kalkulációt csináljunk hitelre. Ott meg is nézettük rétegvastagság mérővel. A lényeg, volt egy-két elem, amire sérülésmentes állapotot mondott, erre a tulaj (nekem jó haverom, ez a 2. autóm tőle, és javítással, bontással, fényezéssel stb. foglalkoznak), mondta, hogy az nem lehet, mert azt az elemet mi fújtuk le. :-) Szóval nagyon oda kell figyelni, mert hamar belefuthat az ember a "tutiba". Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Július13, 2013 Megoszt Elküldve Július13, 2013 Mindenki úgy tart ezektől az elem festésektől. Mi ugyan a baja egy olyan autónak, aminek meg van fújva a motorházteteje, mert mondjuk kavicsos volt? Vagy meghúzták az oldalát, és meg kellett fújni egy elemet, meg hozzáfújni a másikat? A volt Vectrámon fújattam a két lököst, a bal hátsó ajtót, meg a hátsó ajtót az ablaktörlő kar körüli rohadás miatt.Nekem is Vectrám volt. Amikor el akartam adni 650-ért tettem fel. Gondoltam 600-ért elvihetik (1999.11., 1.8 16V CD). Amikor nézegették, akkor az volt a baj, hogy az adott elem festve volt, vagy az, hogy van rajta itt-ott rozsda. :-)Kérdeztem is, hogy egy 260 ezret futott 12 éves autótól (ami volt korábban sérülve) ugyan mi a fenét várnak? Hogy legyen benne 100 ezer km, meg sérülésmentes legyen? Ja, csak akkor dobjon hozzá még 300-at. :-)Biztos van olyan, amivel egy svájci katolikus pap hordta az unokáit karácsonyonként az éjféli misére, de sajnos ritka, meg nem ennyibe kerül. :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve Július14, 2013 Megoszt Elküldve Július14, 2013 Az enyém 96-os volt és szerencsére normális vevőt fogtam ki. Látta hogy volt festve, meg is kérdezte hogy miért, és ennyi. De ha meg nézed a hirdetéseket, és maradjunk a H astránál, akkor a 614db hirdetésből, 31db futott 200000km felett! Ami azért valljuk be elég furcsa. Sajnos a piac diktálja ezeket a dolgokat. A vásárló meg nyugtatja magát mikor meg veszi, hogy ez tuti vétel csak 120000 km van benne. Aztán egy nagy takarítás alkalmával meg talál egy matricát, amin három évvel ezelőtti dátum van, meg 180000km. Amiről persze mélyen hallgat, és bele törődik, hogy csodák csak ritkán vannak. :icon1: Kollégám pont így járt egy C Vectrával. 2003-as és volt óra szerint volt benne 130000km. Mondtam is neki, hogy ezt te sem hiszed el. Mire ki derült pár hét múlva, hogy pár éve volt szervizen valami 260000km-nél. Ma már mindent hamisítanak. Tízezerért csinálnak neked szervizkönyvet is, meg 5-10000-ért oda tekerik az órát ahová akarod. De még egyszer mondom nem azért teszi ezt bárki is, mert ő akarja, (eladó) hanem mert a kedves hozzáértő vevőnek ez kell. Mondom mindezt 7 év használt autó értékesítői múlt, illetve kb 1000db eladott autó után. ;) Nekem is Vectrám volt. Amikor el akartam adni 650-ért tettem fel. Gondoltam 600-ért elvihetik (1999.11., 1.8 16V CD). Amikor nézegették, akkor az volt a baj, hogy az adott elem festve volt, vagy az, hogy van rajta itt-ott rozsda. :-) Kérdeztem is, hogy egy 260 ezret futott 12 éves autótól (ami volt korábban sérülve) ugyan mi a fenét várnak? Hogy legyen benne 100 ezer km, meg sérülésmentes legyen? Ja, csak akkor dobjon hozzá még 300-at. :-) Biztos van olyan, amivel egy svájci katolikus pap hordta az unokáit karácsonyonként az éjféli misére, de sajnos ritka, meg nem ennyibe kerül. :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Július14, 2013 Megoszt Elküldve Július14, 2013 Sziasztok, egyik haverom H astrát venne, 1.4 és 1.6 mocik merültek fel. Kérdésünk, úgyanúgy van-e a H astránál, mint az F-nél és a G-nél volt, hogy 1.6-ot inkább érdemes venni, mert alig drágább, általában jobban felszerelt, erősebb és nem fogyaszt érdemben többet? Találtam neki (asszem) TID kijelzőset, amiben 2 gomb van alul és állítólag fedélzeti komputer is van benne. Létezik, hogy ilyen kijelzőnél van fedélzeti, vagy ez csak kamu és GID-től felfele van csak? Ha tudtok, kérlek, írjatok pro és kontra érveket, melyik motorkódú astrát érdemes venni (szerintem láncos kizárt neki, ha egyáltalán van ilyen köbcentikben láncos motor), a "melyik a legjobb motor" kérdést mellőzném, de az érvek és ellenérvek érdekelnének + átlagfogyasztást is írhatnátok vegyes használatra.... Valamint - bár nem id e tartozik, de akkor már ide írom - most másfél hét alatt 2000 km-t toltam be az enyémbe (motorkód alant) és 2x sárgalámpázott, vészprogram, elfogyó erő, rángatás volt stb. Hibakód: ECN 190107 Erre kb részecskeszűrő problémát derítettem ki a netről, de valahogy nagyon kevés infót találtam. Ha sikeresen hazaérek (Most épp Rovinjban vagyok) Zugló környékén kéne egy jó dízel szaki, aki nem rögtön a porlasztócsúcs-részecskeszűrő kettős cseréjével kezdi, majd széttárja a karját, hogy mégsem jó... Jó kerregő hangja is lett a dízelnek (még szarabb, mint volt), ami ezzel sztem összefügg. Szóval erre a 2-3 kérdésemre várnék válaszokat, köszi előre is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Július14, 2013 Megoszt Elküldve Július14, 2013 Az 1.4-es motor láncos, 1.6-os nem tudom. Nekem 1.4-es volt. Itt a fórumon sokan szeretik, meg vannak vele elégedve. Számomra kevés volt a 90 lóerő az 5 ajtós kasztnihoz is, zavart, hogy a gyári lánc 6.000 km után már zörgött, elképzelhető, hogy csak én fogtam ki egy nem olyan klassz autót. Inkább 1.6-ost vennék, mert azok dinamikusabbak, fogyasztásban pedig szerintem nincs nagy különbség. Köszi, láncos sztem kizárt neki is, ezért (csörgés) + láncszakadás ha nem cserél (annak ellenére, hogy azt írják, nem kell cserélni stb...) Az Astrád újabbnak tűnik mint az off kocsid, érdekes, szép volt az Astrád is... :) És 1.6-ból milyen motorkóddal van jó tapasztalatotok (már akinek van), melyik kevésbé szerelős, ha lehet ilyet kérdezni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Július14, 2013 Megoszt Elküldve Július14, 2013 Valamint - bár nem id e tartozik, de akkor már ide írom - most másfél hét alatt 2000 km-t toltam be az enyémbe (motorkód alant) és 2x sárgalámpázott, vészprogram, elfogyó erő, rángatás volt stb. Hibakód:ECN 190107 Erre kb részecskeszűrő problémát derítettem ki a netről, de valahogy nagyon kevés infót találtam.Ha sikeresen hazaérek (Most épp Rovinjban vagyok) Zugló környékén kéne egy jó dízel szaki, aki nem rögtön a porlasztócsúcs-részecskeszűrő kettős cseréjével kezdi, majd széttárja a karját, hogy mégsem jó... Jó kerregő hangja is lett a dízelnek (még szarabb, mint volt), ami ezzel sztem összefügg. Szóval erre a 2-3 kérdésemre várnék válaszokat, köszi előre is.Pressure Sensor Particle Emission FilterMikor regenerált utoljára a rendszer? Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Július14, 2013 Megoszt Elküldve Július14, 2013 sztem csak csinalta 2000 km palyazasnal... kb 500 kmrel ezelott talan... de mas baj is lesz, mert nagyon kerreg es erotlen... ezert kene a kozelben egy jo dizeles, akar priviben is, ha nem akartok reklamozni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Július14, 2013 Megoszt Elküldve Július14, 2013 sztem csak csinalta 2000 km palyazasnal... kb 500 kmrel ezelott talan... de mas baj is lesz, mert nagyon kerreg es erotlen... ezert kene a kozelben egy jo dizeles, akar priviben is, ha nem akartok reklamozni.Egy kicsit utána olvastam (időm van bőven), és amennyire a gugli fordít német oldalt (angolhoz nem kell), azt írják, hogy az üzemanyagszűrőtől a DPF-hez futó cső (hajszál)repedése is okozhat ilyen problémát.http://www.zafira-forum.de/showthread.php?35442-Fehlercode-P1901-Particulate-Filter-Pressure-Sensor-Hose-Line-Malfunctionhttp://www.zafira-forum.de/showthread.php?34913-fehlercode-ecn-24520F&p=461518#post461518itt meg találsz képet róla, hogy miről is van szó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Július14, 2013 Megoszt Elküldve Július14, 2013 koszi, megnezem. angol meg nemet is megy, csak az a baj, h a szerelonek kene tudni ezeket... mar csak egy jo szerelo kene zuglo kornyeken... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts