Colin Elküldve Február26, 2013 Megoszt Elküldve Február26, 2013 Egyelőre H Astra kiesett, marad továbbra is a C Corsa vonal. Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Február26, 2013 Megoszt Elküldve Február26, 2013 Egyelőre H Astra kiesett, marad továbbra is a C Corsa vonal. Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek. Megnézted személyesen a fenti példányt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Colin Elküldve Február26, 2013 Megoszt Elküldve Február26, 2013 Nem lett megtekintve, telefonon lett rá érdeklődve, és nem lettem meggyőzve. ( Vagy fogalmazhatok úgyis általánosságban, hogy "női tulaj (szia, béla vagyok), keveset futott, de csak autópályán, 10.000 km-nként olajcsere, km állás x2 vagy x3, állapot olyan amilyen, szervízkönyv van (üresen), téli-nyári gumival (4 évszakos, 5 éve az autón), kipróbálható (de tulaj vezet)" ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
doncarlosa Elküldve Február28, 2013 Megoszt Elküldve Február28, 2013 Sziasztok! Érdeklődni szeretnék! Szeretném kisautómat lecserélni egy 1.6-os benzines, legalább 2007-es évjáratú modellre. Esetleg tudtok bármiféle tapasztalattal segíteni? Mire figyeljek vásárlásnál, esetleges típushibák, illetve mi a különbség az essentia és az enjoy változat között, stb. Információkat előre is köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Polifémosz Elküldve Március10, 2013 Megoszt Elküldve Március10, 2013 Sziasztok! Érdeklődni szeretnék! Szeretném kisautómat lecserélni egy 1.6-os benzines, legalább 2007-es évjáratú modellre. Esetleg tudtok bármiféle tapasztalattal segíteni? Mire figyeljek vásárlásnál, esetleges típushibák, illetve mi a különbség az essentia és az enjoy változat között, stb. Információkat előre is köszönöm! Az enjoy jobban felszerelt. :-) Figyelj a km-re, hogy ne legyen nagyon törve, olajfogyasztásra, cégeset lehetőleg kerüld, sok van belőle. Egyébként meg csaknem hibátlan konstrukció. :goofy: 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
szkszaby Elküldve Március10, 2013 Megoszt Elküldve Március10, 2013 Az enjoy jobban felszerelt. :-) Figyelj a km-re, hogy ne legyen nagyon törve, olajfogyasztásra, cégeset lehetőleg kerüld, sok van belőle. Egyébként meg csaknem hibátlan konstrukció. :goofy: Miért kellene a cégeset kerülni? A km szerintem másodlagos... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Polifémosz Elküldve Március10, 2013 Megoszt Elküldve Március10, 2013 Miért kellene a cégeset kerülni? A km szerintem másodlagos... Astrát nem a nagyfőnök kap a cégeknél, hanem a futkosóember. Ennek megfelelően a futásteljesítménye viszonylag magas, általában nem is vigyáznak rá, üvegelik hidegen, hogy fűtsön meg, hogy hamar a következő ügyfélhez érjenek,(aztán a második tulajdonos csodálkozik, hogy fogyasztja az olajat) hiszen nem ők pengették ki az árát. Másrészt ezek az autók valóban 30.000 Km-ként kerültek olajcserére ami bár jól hangzik, de nem ideális. A Km másodlagos, ha egy tizenéves autót akar venni valaki, de egy 4 éves kocsinál joggal elvárható, hogy ne 200.000 feletti futásteljesítményű legyen, ergo ne legyen céges. Link to comment Megosztás: More sharing options...
doncarlosa Elküldve Március22, 2013 Megoszt Elküldve Március22, 2013 Sziasztok! még nem vettem meg a H Astrát, de időközben elkezdtem dilemmázni azon, vajon tényleg kell-e nekem az 1.6-os, miért ne elégedjek meg az 1.4-es motorral. Sokan az 1.6-ost ajánlották nekem, állítva, hogy megbízhatóbb a motor mint az 1.4-es, kevesebb a hibalehetőség (talán más gyártja?) és, hogy az 1.4-es gyenge a kasztnihoz, (ferdehátú) főleg, ha használom a klímát is. Nem vagyok egy dinamikus sofőr, de azt sem szeretném, ha lomha lenne az autó. Kb. havi 50 km-t megyek városban és 5-600 km-t országúton, tehát elég keveset. Azt olvasgattam, hogy az 1.4-es talán kevesebbet fogyaszt. Nem tudom. Kérlek, ha tudtok, segítsetek tapasztalataitokkal. Elég a 90 paci, vagy kell a 115? Előre is köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Március23, 2013 Megoszt Elküldve Március23, 2013 Sziasztok! még nem vettem meg a H Astrát, de időközben elkezdtem dilemmázni azon, vajon tényleg kell-e nekem az 1.6-os, miért ne elégedjek meg az 1.4-es motorral. Sokan az 1.6-ost ajánlották nekem, állítva, hogy megbízhatóbb a motor mint az 1.4-es, kevesebb a hibalehetőség (talán más gyártja?) és, hogy az 1.4-es gyenge a kasztnihoz, (ferdehátú) főleg, ha használom a klímát is. Nem vagyok egy dinamikus sofőr, de azt sem szeretném, ha lomha lenne az autó. Kb. havi 50 km-t megyek városban és 5-600 km-t országúton, tehát elég keveset. Azt olvasgattam, hogy az 1.4-es talán kevesebbet fogyaszt. Nem tudom. Kérlek, ha tudtok, segítsetek tapasztalataitokkal. Elég a 90 paci, vagy kell a 115? Előre is köszönöm! Én használom mind a kettőt kombi változatban. Az 1.6-os érezhetően fürgébb, élvezetesebb vezetni, dinamikusabb valamivel, könnyebb vele előzni. (Azért a dízel nyomatékosságának nyomába se érhet.) De az 1.4-es is alkalmas normál közlekedésre. A lustaságát én induláskor veszem észre: remeg a kaszni ha nem elég nagy gázzal indulok. Ettől függetlenül A-ból B-be ez is simán elvisz. Mivel amiket használok, céges autók, ezeknél a fogyasztást nem szoktam minden alkalommal decire méregetni, de szerintem nincs jelentős különbség a kettő között. Az 1.4-es igaz hogy kisebb motor, de mivel nem gyorsul vele olyan jól az autó, tovább is tart amíg eléred a kívánt sebességet ezért tovább kell pörgetni. Azaz nem fogyaszt sokkal kevesebbet. Persze ezzel a tovább pörgetéssel kapcsolatban se gondolj óriási különbségekre. 1-2 másodperc. Szerintem ha találsz egy olyan 1.4-est ami minden szempontból megfelel: jó állapotú, kevés kilométeres, jó felszereltségű, stb., akkor válaszd azt! 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március23, 2013 Megoszt Elküldve Március23, 2013 egy feltöltös motort nem lehet összehasonlítani egy nem feltöltössel ;) egykis olvasmány :) : Egy egyszerű példa: vegyünk két képzeletbeli autót, pl. egy benzinest és egy dízelt, amiknek ugyanakkora a légellenállása, és ugyanakkora a tömegük - a dízel n1=2400-as fordulaton adja le M1=300 Nm-es max nyomatékát. n1 = 2400/perc = 40/s - a benzines n2=4800-as fordulaton adja le maximális M2=200 Nm-es nyomatékát. n2 = 4800/perc = 80/s P = M * [omega], tehát ekkor a dízelmotor teljesítménye főtengelyen: P1 = 2 * pí * n1 * 300 = 75360 W = 102,5 LE benzinmotor teljesítménye pedig főtengelyen: P2 = 2* pí * n2 * 200 = 100480 W = 136.6 LE Nézzük tehát az urban legend szerint, az a kocsi gyorsul jobban, amelyik nyomatékosabb, illetve a nyomatékcsúcsról gyorsul legjobban az autó... Legyen az autókon 16"-os kerék 205/45-ös gumival ez kb 50 cm-es teljes kerékátmérő. Nézzük meg, hogy 108 km/h-nál melyik autónak nagyobb a nyomatéka, illetve erről a sebességről melyik gyorsul jobban. Tegyük fel, hogy a benzines kocsi 4800-as fordulaton 3.-ban pont 108-al megy, és a dízel pedig 4. fokozatban 2400-as fordulaton szintén 108-al halad. (azért 108, hogy kerek számok legyenek) a kerék tehát D = 0.5 m átmérőjű, ha a kocsi 108 km/h-val megy, akkor a kerék kerületi sebessége is Vk = 108 km/h, ami egyenlő 30m/s. A kerék szögsebessége: [omega] = Vk / (D/2) = 120 radián/s [omega] = 2 * pí * Nk, tehát a kerék fordulatszáma nk = 19.1/s, tehát legyen durván 20 fordulat másodpercenként hogy kerek számok legyenek... Tehát: - a dízel autó kerékre leadott nyomatéka: M1 * n1 = Mk1 * nk összefüggésből --> Mk1 = (M1 * n1)/nk = (300 * 40)/20 = 600 Nm - a benzines autó kerékre leadott nyomatéka: M2 * n2 = Mk2 * nk --> Mk2 = (M2 * n2)/ nk = (200 * 80)/20 = 800 Nm (hajtási veszteségektől eltekintünk) Tehát miközben a benzinmotor kisebb nyomatékot ad le a főtengelyen, ugyanez alatt nagyobbat ad le keréken a nagyobb lassítóáttétel miatt, és ugyanakkora kerékfordulatszámot produkál mint a dízel... Másképpen egy nagyobb fordulatú motornak (pl. egy benzinesnek a dízelhez képest) hiába kisebb a nyomatéka, azt a kisebb nyomatékot jóval magasabb fordulaton tudja, ezért "jobban le lehet áttételezni", ami miatt a keréken jelentkező nyomatéka már nagyobb lesz. Ezért tehát ez a "nyomatékcsúcsról gyorsul legjobban az autó" állítás csak úgy igaz, ha a nyomatékon a keréken mért nyomatékot értjük, ami pedig a teljesítménytől függ, vagyis minden autó azon a fordulaton adja le kerékre a legnagyobb nyomatékát egy adott váltófokozaton belül, amely fordulaton legnagyobb a teljesítménye Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Március23, 2013 Megoszt Elküldve Március23, 2013 egy feltöltös motort nem lehet összehasonlítani egy nem feltöltössel ;) ... Ez most hogy jön ide, vagy kinek szólt? 1.4-es és 1.6-os motorról volt szó. Mind a kettő szívó benzines. Ha erre írtad... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március23, 2013 Megoszt Elküldve Március23, 2013 Ez most hogy jön ide, vagy kinek szólt? 1.4-es és 1.6-os motorról volt szó. Mind a kettő szívó benzines. Ha erre írtad... Külön vonattal :) Ezt nem Te írtad: "(Azért a dízel nyomatékosságának nyomába se érhet.)" ?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Március23, 2013 Megoszt Elküldve Március23, 2013 Külön vonattal :) Ezt nem Te írtad: "(Azért a dízel nyomatékosságának nyomába se érhet.)" ?? Csak egy zárójeles megjegyzés volt nem hasonlítottam össze. Egy kiragadott paramétert szűk körülmények között nem is lehet. Amit fentebb kihoztál, nyilván nem véletlen, hogy egy benzinesnek a váltója más, nagyobb az áttételezése, mint a dízelnek. (Akár szívó is lehet mind a kettő. Ahogyan az sem véletlen, hogy a buszok, teherautók szinte kivétel nélkül dízel motorral szereltek. Természetesen nem azért mert ne lenne szükség a keréken leadott nyomatékhoz 40 tonna megmozdításához.) Egy kevésbé nyomatékos benzin motornak, nagyobb áttételre (sebesség lassító, nyomaték fokozó) van szüksége, hogy ugyan azt a nyomatékot adja le a keréken. Ezért van az is hogy ugyan akkor sebességgel haladva ugyan abban a sebességi fokozatban a benzines jobban pörög. Pl 130 km/h-nál ötödikben az 1.7-es dízel 3000-est, míg az 1.6-os benzines 4000-et. Hangsúlyozom ez szívó benzinesre vonatkozik. Turbó benzines Astrához még nem volt szerencsém. Nyilván annak kicsit más a karakterisztikája a szívóhoz képest. De visszatérve akkor még annyit, hogy próbálj ki egy 1.7-es CDTI-t és egy 1.6-os szívó benzinest! 3. sebességi fokozatban 40-nel haladva nyomj egy padlógázt mondjuk 70-ig kigyorsítva. Ég és föld a különbség érzetre! Erre vonatkozott a zárójeles megjegyzésem ha még ennyire felbuzdultál ezen az egy félmondatomon. Mindkettőt van szerencsém rendszeresen használni, úgyhogy van összehasonlítási alapom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március23, 2013 Megoszt Elküldve Március23, 2013 De visszatérve akkor még annyit, hogy próbálj ki egy 1.7-es CDTI-t és egy 1.6-os szívó benzinest! 3. sebességi fokozatban 40-nel haladva nyomj egy padlógázt mondjuk 70-ig kigyorsítva. Ég és föld a különbség érzetre! Erre vonatkozott a zárójeles megjegyzésem ha még ennyire felbuzdultál ezen az egy félmondatomon. Mindkettőt van szerencsém rendszeresen használni, úgyhogy van összehasonlítási alapom. rendben :) a z16xer ugyan olyan mint az z17dth :) (hanem jobb... ) de megint egy töltőst motort akarsz összehasonlítani egy szívóval :) ( a teszt úgy lenne igazi hogy a benzines 2.ből a dizel 3.ból) elég sok fajta feltöltös dizelt próbáltam (1.3tól -2.5V6 ig) az összesnél az problémám hogy 2000ig halott 3000ig valami van ( mindez csak a turbó miatt van a valami) utána megint halott egy szívónál nincs ilyen . ott folyamatos a görbe nincs benne kiugrás. Te a kiugrást érzed a Tiednél vagy akármelyik feltöltös dizelnél. Egy feltöltös benzinnél az meg egy másik történet :) Annál agymenés van végig :) (legalábbis nálam) Mindkettőnek (vagy háromnak) megvan az előnye meg hátránya is szerintem de píííssz van :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Március23, 2013 Megoszt Elküldve Március23, 2013 Vegyük le a turbót a tiédről, aztán kiderül. :-)Egyébként a tökéletes(ebb) megoldás a biturbo, esetleg triturbo. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március23, 2013 Megoszt Elküldve Március23, 2013 Vegyük le a turbót a tiédről, aztán kiderül. :-) Egyébként a tökéletes(ebb) megoldás a biturbo, esetleg triturbo. de a dizelről is :) :) nálam lehet hogy azért más a helyzet mert twin scroll turbó van rajta :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Március23, 2013 Megoszt Elküldve Március23, 2013 de a dizelről is :) :)nálam lehet hogy azért más a helyzet mert twin scroll turbó van rajta :):-)BMW 550d. A jutub videót nem akarta betenni, ezért így javaslom. Na ott nincs erőtlenség, se lent, se fent. :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március23, 2013 Megoszt Elküldve Március23, 2013 :-) BMW 550d. A jutub videót nem akarta betenni, ezért így javaslom. Na ott nincs erőtlenség, se lent, se fent. :-) bebacna ha egy 380pónis autó nem menne :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Március23, 2013 Megoszt Elküldve Március23, 2013 bebacna ha egy 380pónis autó nem menne :)Szerintem a 2.0 CDTI biturbo Astra sem lehet rossz... Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Március23, 2013 Megoszt Elküldve Március23, 2013 Egyébként megbízhatóbb is szerintem az 1.6-os, a Z14XEP nem egy eltalált motor (csapágyak, vezérműlánc problémák). A láncprobléma (láncfeszítő a hibás) csere után illetve 2006-os évjárattól megszűnt, bajt nem okozott csak hangos, csapágyproblémáról nem tudok, esetleg a vezérműtengely leszorító csavarjai, 20 perces munkával kiküszöbölhető a hiba és volt rá visszahívás is... Az 1.4 normális használatra teljesen elég, a konkurenciához mérten pedig a jobbak között van! Nekem télen 7.1 nyáron 6.7 a fogyasztásom, főleg városi-elővárosi használat mellett. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Március24, 2013 Megoszt Elküldve Március24, 2013 rendben :) a z16xer ugyan olyan mint az z17dth :) (hanem jobb... ) de megint egy töltőst motort akarsz összehasonlítani egy szívóval :) ( a teszt úgy lenne igazi hogy a benzines 2.ből a dizel 3.ból) elég sok fajta feltöltös dizelt próbáltam (1.3tól -2.5V6 ig) az összesnél az problémám hogy 2000ig halott 3000ig valami van ( mindez csak a turbó miatt van a valami) utána megint halott egy szívónál nincs ilyen . ott folyamatos a görbe nincs benne kiugrás. Te a kiugrást érzed a Tiednél vagy akármelyik feltöltös dizelnél. Egy feltöltös benzinnél az meg egy másik történet :) Annál agymenés van végig :) (legalábbis nálam) Mindkettőnek (vagy háromnak) megvan az előnye meg hátránya is szerintem de píííssz van :) Na jó, akkor fussunk neki még egyszer utoljára! Ha visszaolvasol te magad is láthatod hogy 1.4-es és 1.6-os Astrákról szólt a beszélgetés amíg te bele nem kotyogtál. Egy mellékes zárójeles megjegyzésként (nem ez volt a fő mondanivalója a kommentemnek, csak te pont ezt a részt emelted ki és kezdtél lovagolni rajta) megemlítettem egy tényállást, miszerint az 1.7-es dízel nyomatékosabb a szóban forgó típusoknál. Ez így van, akár tetszik akár nem. Aztán amit hosszasan elkezdtél részletezni, a váltó nagyobb áttételezése valóban csökkenti a különbséget, de még így sem tudja annyira felhozni. (Mindegy, annyira ez sem lényeg...) Ezzel semmilyen messzemenő kijelentést nem tettem, egy szóval sem írtam olyat hogy a benzines vagy dízel technika jobb vagy rosszabb lenne a másiknál. Ezt csak te értelmezted valamiért így. Van amiben ez a jobb, van amiben az... A dízelről és az 1.6 benzinesről is csak azért tettem a megjegyzést, mert ezt a két típust konkrétan ismerem, rendszeresen használom. Végül te magad írsz a turbó dízel és a szívómotor viszonyáról: "az összesnél az problémám hogy 2000ig halott 3000ig valami van ( mindez csak a turbó miatt van a valami) utána megint halott egy szívónál nincs ilyen . ott folyamatos a görbe nincs benne kiugrás." A "kiugrással" titulált dologgal kapcsolatban csak azt felejted el, hogy ez mind plusz a szívó motorhoz képest aminek a görbéje a "kiugrás" alatt fut. Nem tudom te milyen fordulatszám tartományban használsz egy dízel motoros autót, de én az indulást leszámítva általában nem használom 1700-1800-as fordulat alatt. 3000-nél pedig már 130-on van az autó, ezért afölé is fölösleges nyomni. (Ellentétben pl egy szívó benzinessel.) Ergo ez az optimális fordulatszám tartománya, amit írtál. Végig a "kiugráson" autózni pedig nem rossz szerintem. Ezt a bekezdést lehet hogy le sem kellett volna írnom, mert csak támadási felületet adok a hadakozásodnak és újabb vitákat generál... És igen, valóban léteznek turbó benzines motorral szerelt autók, amiknek a nyomatéka már sokkal jobb. Hogy mennyivel arról megint csak egy szót sem írtam. Nem bocsátkoztam összehasonlítgatni a turbó benzines és dízel technikát. Szándékosan! Mivel turbó benzines Astráról nincs konkrét tapasztalatom. (Amit pedig nem ismerek, arról logikusan nem osztom az észt.) Mint ahogy szívó dízel H Astrát sem vezethettem, mivel tudtommal nem is gyártottak ilyet. Ellenben a két említett motorral szerelt típus eléggé elterjedt. Ezzel szemben te mégis kötöd az ebet a karóhoz. És jössz folyton azzal hogy ha nem lenne benne turbó, meg ez lenne, az lenne, akkor mi lenne... Kicsit túl sok a lenne. És ne is haragudj, de inkább hiszek a saját érzékszerveimnek és a saját konkrét tapasztalataimnak (1.7 vs 1.6-ra gondolok...), mint neked, aki akkor is megmondod a tutit. Azt nem tudom, hogy valamilyen okból ennyire szenvedélyesen gyűlölöd a turbó dízeles autókat és ha nem is arról szól egy téma, de ha csak a szövegben meglátod ezt a szót, foggal körömmel elkezdesz hadakozni az illetővel? Vagy arról akarsz megerősítést, hogy a te autód a világ legjobb autója, mert turbó benzines és te is milyen remek ember lehetsz hogy ilyen szuper autót vettél? Igazság szerint költői a kérdésem, annyira nem is érdekel a válasz... "de píííssz van" Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március24, 2013 Megoszt Elküldve Március24, 2013 ám legyen :) :icon13: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március24, 2013 Megoszt Elküldve Március24, 2013 Amúgy meg egyikőtöknek sincs igaza, a szívó benzines mindent visz! : D Ez inkább már olyan, mint a vallás, tök felesleges számokkal meg görbékkel egymásnak esni. Nekem ez tetszik, másnak meg más, és kész. Peace :D :D :D nincs baj a szivó benzinessel ,meg a töltős dizelel se :icon13: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve Március24, 2013 Megoszt Elküldve Március24, 2013 Na jó, akkor fussunk neki még egyszer utoljára! "de píííssz van" Itt egy kis tanulmány..bár nem teljesen a ti témátokhoz, de érdemes elolvasni.... http://mindenamituning.uw.hu/teljesitmeny_meres.htm Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Március25, 2013 Megoszt Elküldve Március25, 2013 Sziasztok, nem tettem le a BC-sítésről: az e-bayen találtam egy ilyen BID-et, az eladó szerint csak be kell rakni H Astrába, felproramozni TECH2-vel és kész a BC-m: http://www.ebay.de/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=251249892835&ssPageName=ADME:X:RTQ:DE:1123 Tudjátok ezt véleményezni? nyugodtan vegyem meg, tényleg ez a helyzet? Nem tűnik túl drágának. Vagy GID-et érdemes? az miben jobb, mint a BID? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts