S.D.I. Elküldve Szeptember7, 2012 Elküldve Szeptember7, 2012 Sziasztok! Megtörtént a gépsárkány megvásárlása.... Csatlakozom az előttem szólóhoz, balesetmentes km-t kívánok éni is.
Cserenkov Elküldve Október4, 2012 Elküldve Október4, 2012 Sziasztok! Erről az autóról tudnátok véleményt írni? Annyit érdemes tudni róla, hogy a hirdetéssel ellentétben nem frissen szervizelt és nem 6-os váltó van hozzá, hanem csak 5-ös. Amit első körben mindenképp cserélni kell rajta: féktárcsák, fékbetétek, kézifékkötél, szűrők, folyadékok, vezérlés, vízpumpa, kanyarmodul az egyik fényszóróban. Egyébként külsőre szép, pár apró karc van csak rajta, meg a szőnyegek cserések. Az ára eléggé fix. Szerintetek megérné? Kicsit öregecske már és a futásteljesítményből adódóan erre- arra lehet számítani hogy cserés lesz még. Pl kettőstömegű, stb... http://www.hasznalta...i_cosmo-6131187
Polifémosz Elküldve Október5, 2012 Elküldve Október5, 2012 Sziasztok! Erről az autóról tudnátok véleményt írni? Annyit érdemes tudni róla, hogy a hirdetéssel ellentétben nem frissen szervizelt és nem 6-os váltó van hozzá, hanem csak 5-ös. Amit első körben mindenképp cserélni kell rajta: féktárcsák, fékbetétek, kézifékkötél, szűrők, folyadékok, vezérlés, vízpumpa, kanyarmodul az egyik fényszóróban. Egyébként külsőre szép, pár apró karc van csak rajta, meg a szőnyegek cserések. Az ára eléggé fix. Szerintetek megérné? Kicsit öregecske már és a futásteljesítményből adódóan erre- arra lehet számítani hogy cserés lesz még. Pl kettőstömegű, stb... http://www.hasznalta...i_cosmo-6131187 Szia! Én a helyedben benyásat vennék, talán kevesebb gondod lenne vele a jövőben. A dízel kicsit nagyobb lutri.
hg001 Elküldve Október5, 2012 Elküldve Október5, 2012 Sziasztok! Erről az autóról tudnátok véleményt írni? Annyit érdemes tudni róla, hogy a hirdetéssel ellentétben nem frissen szervizelt és nem 6-os váltó van hozzá, hanem csak 5-ös. http://www.hasznalta...i_cosmo-6131187 Kivételesen jól felszerelt példány, annyi bizonyos, Cosmón belül is megkapta, ami akkoriban csak lehetett. Így elsőre az tűnik még fel, hogy nem 16-os, hanem 17-es kerekek vannak rajta - ez gumivásárlásnál elég fájó kiadás lehet. Ha szervizkönyv alapján leinformálható és valós a km, plusz egy esetleges turbóhibára, üzemanyag-ellátó rendszerbeli javításra lélekben és anyagilag is felkészülsz, szerintem csapj le rá, kevés az ilyen "fullos" Astra itthon.
Maybal Elküldve Október5, 2012 Elküldve Október5, 2012 Még ennyit az autóhoz: Rendszám: jox-081 Gyártmány: OPEL Típus: A-H Szin: SZÜRKE A jármű körözés alatt áll? NEM A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás adatai: A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) állásfoglalása alapján adat nem adható ki. Forgalmi adatok: - Egyéb: A lekérdezett jármű forgalomban van És ha minden igaz, még keréknyomás figyelés is van benne.... Üdv,
Cserenkov Elküldve Október5, 2012 Elküldve Október5, 2012 Köszönöm szépen mindenkinek! :) Az igazság, hogy már vacillálok egy ideje ezen az autón. Már vezettem is és márkaszervizben is voltam vele állapotfelmérésen. Motorikusan csak az tűnt fel, hogy 1-esben kicsit erőtlennek tűnik a motor, de kicsit pörgetve előjön a 100 lóerő, egész jól gyorsul kicsit magasabb fordulatszámon. Ez a dízeleek sajátossága? Nincs igazán összehasonlítási alapom dízel Astrák tekintetében. Egy minimális olajfolt van a motoron hátul, alulról benézve. A szervizben nem tudták megmondani 100%-ra hogy honnan jön, de azt valószínűsítették, hogy olajszűrő cserekor lötyölték mellé. Máshol nincs folyás pedig nem makulátlanul tiszta a motortér. A motorból egy hibakódot olvastak ki. Valalmi légtömegmérő jelzett hibát. Állítólag ez azért lehet, mert légszűrőcserekor véletlenül ráadhatták a gyújtást. A szervizkönyet 120e-ig vezették. Nekem valósnak tűnik a km, mert külsőre-belsőre elég megkímélt az autó. Nem kopottak kimondottan a kormánygombok, se a váltógomb. Egyedül a szőnyeg viseltes a pedálsor alatt. Állítólagosan hasonló futásteljesítményű Astrákból láttam már sokkal szakattabbakat is. Egy szett lemezfelnire mindenképp beruháznék hozzá, mert téli gumi nem jár hozzá. Az pedig nemsokára kelleni fog. A most rajta lévő 17-es gumik még viszonylag jó állapotúak. Ami tetszik kimondottan nekem is az a felszereltsége. Ami meg negatívum az a szervizköltség. Ha valami bemondja az unalmast, az sajnos százezerekbe fog kerülni ezen a kocsin. Jut eszembe, a BC-n a fogyasztási adatokat véletlenül vagy szándékosan (?) nemrégiben nullázták. Csak az utolsó 30 km adatait mutatja. Ezt városban futotta az autó. Így ad a fogyasztásra 7,3-at. Ez nem sok egy kicsit? Vagy elfogadható városban?
Tomoty Elküldve Október5, 2012 Elküldve Október5, 2012 Köszönöm szépen mindenkinek! :) Az igazság, hogy már vacillálok egy ideje ezen az autón. Már vezettem is és márkaszervizben is voltam vele állapotfelmérésen. Motorikusan csak az tűnt fel, hogy 1-esben kicsit erőtlennek tűnik a motor, de kicsit pörgetve előjön a 100 lóerő, egész jól gyorsul kicsit magasabb fordulatszámon. Ez a dízeleek sajátossága? Nincs igazán összehasonlítási alapom dízel Astrák tekintetében. Egy minimális olajfolt van a motoron hátul, alulról benézve. A szervizben nem tudták megmondani 100%-ra hogy honnan jön, de azt valószínűsítették, hogy olajszűrő cserekor lötyölték mellé. Máshol nincs folyás pedig nem makulátlanul tiszta a motortér. A motorból egy hibakódot olvastak ki. Valalmi légtömegmérő jelzett hibát. Állítólag ez azért lehet, mert légszűrőcserekor véletlenül ráadhatták a gyújtást. A szervizkönyet 120e-ig vezették. Nekem valósnak tűnik a km, mert külsőre-belsőre elég megkímélt az autó. Nem kopottak kimondottan a kormánygombok, se a váltógomb. Egyedül a szőnyeg viseltes a pedálsor alatt. Állítólagosan hasonló futásteljesítményű Astrákból láttam már sokkal szakattabbakat is. Egy szett lemezfelnire mindenképp beruháznék hozzá, mert téli gumi nem jár hozzá. Az pedig nemsokára kelleni fog. A most rajta lévő 17-es gumik még viszonylag jó állapotúak. Ami tetszik kimondottan nekem is az a felszereltsége. Ami meg negatívum az a szervizköltség. Ha valami bemondja az unalmast, az sajnos százezerekbe fog kerülni ezen a kocsin. Jut eszembe, a BC-n a fogyasztási adatokat véletlenül vagy szándékosan (?) nemrégiben nullázták. Csak az utolsó 30 km adatait mutatja. Ezt városban futotta az autó. Így ad a fogyasztásra 7,3-at. Ez nem sok egy kicsit? Vagy elfogadható városban? Szia! A felszereltségi szint "brutális" (tényleg nagyon jónak tűnik). Gumit+ lemez felnit találsz 40-50eFt-ért. Épp a minap kérdeztem egy gumis ismerőst 4db 16-os 5x110-es astra felni 70%-os Michelin téli gumival (nem üt, nem ráz) 48000Ft. fogyasztásnál 7.3 meg nem sok szerintem, mivel akik mostanában vezették gondolom tesztelésnél kicsit megpörgették. Valószínűleg egy kis rutinnal 6 liter környékére leszorítható.
Astra555 Elküldve Október6, 2012 Elküldve Október6, 2012 Köszönöm szépen mindenkinek! :) Az igazság, hogy már vacillálok egy ideje ezen az autón. Már vezettem is és márkaszervizben is voltam vele állapotfelmérésen. Motorikusan csak az tűnt fel, hogy 1-esben kicsit erőtlennek tűnik a motor, de kicsit pörgetve előjön a 100 lóerő, egész jól gyorsul kicsit magasabb fordulatszámon. Ez a dízeleek sajátossága? Nincs igazán összehasonlítási alapom dízel Astrák tekintetében. Egy minimális olajfolt van a motoron hátul, alulról benézve. A szervizben nem tudták megmondani 100%-ra hogy honnan jön, de azt valószínűsítették, hogy olajszűrő cserekor lötyölték mellé. Máshol nincs folyás pedig nem makulátlanul tiszta a motortér. A motorból egy hibakódot olvastak ki. Valalmi légtömegmérő jelzett hibát. Állítólag ez azért lehet, mert légszűrőcserekor véletlenül ráadhatták a gyújtást. A szervizkönyet 120e-ig vezették. Nekem valósnak tűnik a km, mert külsőre-belsőre elég megkímélt az autó. Nem kopottak kimondottan a kormánygombok, se a váltógomb. Egyedül a szőnyeg viseltes a pedálsor alatt. Állítólagosan hasonló futásteljesítményű Astrákból láttam már sokkal szakattabbakat is. Egy szett lemezfelnire mindenképp beruháznék hozzá, mert téli gumi nem jár hozzá. Az pedig nemsokára kelleni fog. A most rajta lévő 17-es gumik még viszonylag jó állapotúak. Ami tetszik kimondottan nekem is az a felszereltsége. Ami meg negatívum az a szervizköltség. Ha valami bemondja az unalmast, az sajnos százezerekbe fog kerülni ezen a kocsin. Jut eszembe, a BC-n a fogyasztási adatokat véletlenül vagy szándékosan (?) nemrégiben nullázták. Csak az utolsó 30 km adatait mutatja. Ezt városban futotta az autó. Így ad a fogyasztásra 7,3-at. Ez nem sok egy kicsit? Vagy elfogadható városban? Szia! A dízelek valóban erőtlenek alacsony fordulaton. Ez nem a sebességfokozat, hanem a fordulat oka. Ugyanis a turbo csak egy bizonyos fordulat után kapcsol, így akkor kezd el nagyobb teljesítményt adni. Nekem is ilyen, induláskor kissé döcög, de utána rendesen megindul. Egy 535d-vel nincs ilyen probléma. :-) Meg az Insignia, Astra biturboval sem. Azokban ugyanis 2 turbo van. A kisebb már alacsony fordulaton elkezd dolgozni, hogy az általad említett jelenség csak a lehető legkisebb fordulaton mutatkozzon, aztán ezt követően elindul a nagyobb turbo is. Nullázd le a fogyasztást,és menj pár kilométert városon kívül. Nagyot fogsz nézni. Ha nem taposod neki, szerintem bőven 5-6 liter alatt lesz a fogyasztás. A fogyasztást nem biztos, hogy szándékosan nullázták, ha lehúzod az akksi sarut, egy idő után "elfelejti" az adatokat, lehet, hogy szervizelték, és ezért van.
Cserenkov Elküldve Október6, 2012 Elküldve Október6, 2012 Értem. Köszönöm szépen a hasznos hozzászólásokat, segítséget! :)
gergolabs Elküldve Október9, 2012 Elküldve Október9, 2012 Sok balesetmentes kilométert! Csatlakozz a Mediterrán klubhoz! Majd rakj fel képeket!
torma99 Elküldve Október9, 2012 Elküldve Október9, 2012 Szervusztok! H Astra vásárlásán töröm a fejemet, és a guglizás közben megtaláltam a fórumot. Eddig három szóba jöhető gépsárkány van, mit gondoltok róluk, ezeket mennék megnézni? http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_caravan_1.3_cdti_enjoy_szervizkonyv._friss_muszaki-6230844 A fenti kék autóról tudni kell, hogy 205k-nál volt utoljára szervizelve az Opel Interátnál. Látszólag rendesen kapta a szervizeket, évi olyan 45-50k-kat futott. http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_1.7_cdti_elegance-5974347 és http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_1.3_cdti_essentia_magyarorszagi._keveset_futott-6226306 Jó árúnak tartjátok őket? Bevallom én a kínálati piac miatt pofátlanul tervezek belealkudni a dílerek szemébe.
vans Elküldve Október10, 2012 Elküldve Október10, 2012 Szervusztok! H Astra vásárlásán töröm a fejemet, és a guglizás közben megtaláltam a fórumot. Eddig három szóba jöhető gépsárkány van, mit gondoltok róluk, ezeket mennék megnézni? http://www.hasznalta...muszaki-6230844 A fenti kék autóról tudni kell, hogy 205k-nál volt utoljára szervizelve az Opel Interátnál. Látszólag rendesen kapta a szervizeket, évi olyan 45-50k-kat futott. http://www.hasznalta...legance-5974347 és http://www.hasznalta..._futott-6226306 Jó árúnak tartjátok őket? Bevallom én a kínálati piac miatt pofátlanul tervezek belealkudni a dílerek szemébe. Szia! Az biztos, hogy a kék a legjobban felszerelt, de ha ez neked nem számít, akkor én nem kombit vennék, mert azért ez a motor szerintem kicsi neki...de nincs tapasztalatom 1.3 CDTI motorral. De ki mire használja vagy mire kell neki! :D Mindegyik futott már egy jó pár km-t, szerintem alkudozz nyugodtan, biztosan megkapod olcsóbban, hiszen rengeteg van a piacon! Mondjuk nem tudom mennyire lehetnek valósak a kilométer adatok, arra figyelj oda és a törésekre és újrafényezett elemre is! Jó alkudozást, majd írd le melyik lett!
hg001 Elküldve Október10, 2012 Elküldve Október10, 2012 és http://www.hasznalta..._futott-6226306 Jó árúnak tartjátok őket? Bevallom én a kínálati piac miatt pofátlanul tervezek belealkudni a dílerek szemébe. A harmadiknál a 2007-es gyártás, az LOH-... rendszám és az első magyar forgalomba helyezés nem nagyon jön össze. Ez a rendszám valamikor 2009-es kiadású. Ha ez valamit számít...
torma99 Elküldve Október10, 2012 Elküldve Október10, 2012 A harmadiknál a 2007-es gyártás, az LOH-... rendszám és az első magyar forgalomba helyezés nem nagyon jön össze. Ez a rendszám valamikor 2009-es kiadású. Ha ez valamit számít... Jól sejtetted, a szervízkönyv elveszett... persze a kereskedés számlákkal tudja "igazolni", hogy végig meg volt minden csinálva rajta. GTK-s lehet vagy csak kivonták a forgalomból 1-2 évre?
Tomoty Elküldve Október10, 2012 Elküldve Október10, 2012 Megvettem a fenti autót. Gratulálok. Üdv a klubban!
hg001 Elküldve Október10, 2012 Elküldve Október10, 2012 Jól sejtetted, a szervízkönyv elveszett... persze a kereskedés számlákkal tudja "igazolni", hogy végig meg volt minden csinálva rajta. GTK-s lehet vagy csak kivonták a forgalomból 1-2 évre? Vagy inkább kintről hozták. Essentia felszereltséghez itthon nem nagyon osztogattak fényezett tükröket, és facelift után nem járt hozzá szaténezüst díszcsík a kesztyűtartó fölé (hanem mattfekete).
ZoliVaio Elküldve Október10, 2012 Elküldve Október10, 2012 Sziasztok! Elgondolkodott a család egy Astra H vásárlásán. A helyzet az, hogy anyukámnak kellene autó. Van egy 2002-es Polonk, kevés-65 ezer km-el- de ha finoman fogalmazok nem tökéletes. Eddig az volt, hogy megcsináltatjuk és 2-3 évet marad. De felmerült, hogy mi lenne, ha vennénk egy másikat, pl egy Astra-t, namármost, ma voltam ezt megnézni: http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_1.6_essentia_95e._km-6138760 Nekem szimpatikusnak tűnik, a km állás hihető, kopás alig van a beltérben-pedig aztán én hajlamos vagyok ilyesmit lesni, de ez tényleg szép- egy-két apróbb karcolás a külsején, de mindamellett rendben van. Kérdésem, hogy szerintetek érdemes-e ezzel foglalkozni, hiszen első szériás ugye, a szervizkönyvet sem találtam(- nem kérdeztem az illetőt, mert megnéztem 5 autót ott a telepen, és ez az elején volt, a végén meg már nem ugrott be- de a netes infók alapján nincs) és persze nem éppen full extrás. Vagyis röviden: Autó, illetve JÓ autó lesz-e ez még az elkövetkező 4-5 évben, vagy ennyiért hanyagoljuk, és nézzek esetleg meg egy G astra-t (Az van már 9 éve apukámnak, finoman szólva sem lenne semmi újdonságérzet :D)? Mik ezen modell típushibái, illetve a legközelebbi látogatáskor mire figyeljek? Válaszotokat előre is köszönöm.
Zsolti25 Elküldve Október11, 2012 Elküldve Október11, 2012 Sziasztok! Elgondolkodott a család egy Astra H vásárlásán. A helyzet az, hogy anyukámnak kellene autó. Van egy 2002-es Polonk, kevés-65 ezer km-el- de ha finoman fogalmazok nem tökéletes. Eddig az volt, hogy megcsináltatjuk és 2-3 évet marad. De felmerült, hogy mi lenne, ha vennénk egy másikat, pl egy Astra-t, namármost, ma voltam ezt megnézni: http://www.hasznalta...95e._km-6138760 Nekem szimpatikusnak tűnik, a km állás hihető, kopás alig van a beltérben-pedig aztán én hajlamos vagyok ilyesmit lesni, de ez tényleg szép- egy-két apróbb karcolás a külsején, de mindamellett rendben van. Kérdésem, hogy szerintetek érdemes-e ezzel foglalkozni, hiszen első szériás ugye, a szervizkönyvet sem találtam(- nem kérdeztem az illetőt, mert megnéztem 5 autót ott a telepen, és ez az elején volt, a végén meg már nem ugrott be- de a netes infók alapján nincs) és persze nem éppen full extrás. Vagyis röviden: Autó, illetve JÓ autó lesz-e ez még az elkövetkező 4-5 évben, vagy ennyiért hanyagoljuk, és nézzek esetleg meg egy G astra-t (Az van már 9 éve apukámnak, finoman szólva sem lenne semmi újdonságérzet :D)? Mik ezen modell típushibái, illetve a legközelebbi látogatáskor mire figyeljek? Válaszotokat előre is köszönöm. Gondolom a 90 ezres szervíz kimaradt, azt még add hozzá. Ha van valaki műszaki vizsgáztatással foglalkozó ismerősöd akkor tőle megtudhatod, hogy az előző vizsgák alkalmával mennyi volt a km óra állása. Illetve a http://www.voltetorve.hu/ oldalról jópénzért megtudhatod, hogy volt e komolyabb kára az autónak (esetleg totálkár). Ez utóbbi nem túl gyors, akár egy hét is lehet a válasz. De talán megéri. Az ismerősöm úgy beleszaladt egy anyagi totálkáros autóba, hogy még a fényezés mérésénél (rétegvastagság mérővel) sem jött ki a turpisság, ugyanis felakadt az autó annakidején.
ZoliVaio Elküldve Október11, 2012 Elküldve Október11, 2012 Gondolom a 90 ezres szervíz kimaradt, azt még add hozzá. Ha van valaki műszaki vizsgáztatással foglalkozó ismerősöd akkor tőle megtudhatod, hogy az előző vizsgák alkalmával mennyi volt a km óra állása. Illetve a http://www.voltetorve.hu/ oldalról jópénzért megtudhatod, hogy volt e komolyabb kára az autónak (esetleg totálkár). Ez utóbbi nem túl gyors, akár egy hét is lehet a válasz. De talán megéri. Az ismerősöm úgy beleszaladt egy anyagi totálkáros autóba, hogy még a fényezés mérésénél (rétegvastagság mérővel) sem jött ki a turpisság, ugyanis felakadt az autó annakidején. Köszönöm a válaszod :) Igen, ismerős az van, vizsgáztatótól, Opel márkaszervizben dolgozóig sok ismerős, apukám 10 évig dolgozott az NKH-nál, tehát ilyen probléma nincs. Köszi a tippet, utána fogunk járni, hogy volt-e törve.
vans Elküldve Október11, 2012 Elküldve Október11, 2012 Sziasztok! Elgondolkodott a család egy Astra H vásárlásán. A helyzet az, hogy anyukámnak kellene autó. Van egy 2002-es Polonk, kevés-65 ezer km-el- de ha finoman fogalmazok nem tökéletes. Eddig az volt, hogy megcsináltatjuk és 2-3 évet marad. De felmerült, hogy mi lenne, ha vennénk egy másikat, pl egy Astra-t, namármost, ma voltam ezt megnézni: http://www.hasznalta...95e._km-6138760 Nekem szimpatikusnak tűnik, a km állás hihető, kopás alig van a beltérben-pedig aztán én hajlamos vagyok ilyesmit lesni, de ez tényleg szép- egy-két apróbb karcolás a külsején, de mindamellett rendben van. Kérdésem, hogy szerintetek érdemes-e ezzel foglalkozni, hiszen első szériás ugye, a szervizkönyvet sem találtam(- nem kérdeztem az illetőt, mert megnéztem 5 autót ott a telepen, és ez az elején volt, a végén meg már nem ugrott be- de a netes infók alapján nincs) és persze nem éppen full extrás. Vagyis röviden: Autó, illetve JÓ autó lesz-e ez még az elkövetkező 4-5 évben, vagy ennyiért hanyagoljuk, és nézzek esetleg meg egy G astra-t (Az van már 9 éve apukámnak, finoman szólva sem lenne semmi újdonságérzet :D)? Mik ezen modell típushibái, illetve a legközelebbi látogatáskor mire figyeljek? Válaszotokat előre is köszönöm. Szerintem ennyiért korrektnek tűnik, de nagyon figyelj oda, hogy volt e törve és hogy tényleg ennyi az óraállás! (az enyém 2007-es és több benne a kilométer) Ha leszervizelteted biztosan elfut még pár évet! Néhány extrát te is pótolhatsz utólag, ha nagyon zavar az autó felszereltsége!
Robee Elküldve Október11, 2012 Elküldve Október11, 2012 Hogy lehet kiolvastatni, hogy mennyi benne valojában az igazi km? Op-com rendelkezésre áll, hol keressem benne?
koco Elküldve Október11, 2012 Elküldve Október11, 2012 Hogy lehet kiolvastatni, hogy mennyi benne valojában az igazi km? Op-com rendelkezésre áll, hol keressem benne? A km-t két helyről lehet kiolvasni: km óra (opcom-mal egyszer átírható, ügyeskedők akárhányszor), motorvezérlő (diagnosztikai műszerek csak olvassák, ügyeskedők bármire módosítják). Egy tiszta autónál a kettő között általában van pár tíz vagy száz km különbség, a motorvezérlő javára.
Recommended Posts