zsolt5566 Elküldve Január9, 2019 Megoszt Elküldve Január9, 2019 Sziasztok 1.4 16v h astrak milyenek. Jók az 1.4 motorok. A z14xep motorkod. Azok láncos motor Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Január11, 2019 Megoszt Elküldve Január11, 2019 (edited) On 2019. 01. 09. at 17:37, zsolt5566 írta: Sziasztok 1.4 16v h astrak milyenek. Jók az 1.4 motorok. A z14xep motorkod. Azok láncos motor Ez állítás.Vagy kérdezni akartad? Ha igen mire vagy kiváncsi konkrétan? Módosítva Január11, 2019 : csicsó Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsolt5566 Elküldve Január14, 2019 Megoszt Elküldve Január14, 2019 On 2019. 01. 11. at 18:23, csicsó írta: Ez állítás.Vagy kérdezni akartad? Ha igen mire vagy kiváncsi konkrétan? Kérdezem sikerült vennem egyet, remélem nem lesz vele gondom. Egyedül a kiegyenlítő tartály idegesít a víz az tiszta benne, de a tartaly valamiért be van feketedve, matulva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
KMilán Elküldve Január18, 2019 Megoszt Elküldve Január18, 2019 On 2019. 01. 14. at 6:40, zsolt5566 írta: Kérdezem sikerült vennem egyet, remélem nem lesz vele gondom. Egyedül a kiegyenlítő tartály idegesít a víz az tiszta benne, de a tartaly valamiért be van feketedve, matulva. Nekem G-ben volt ez a motor. A dinamizmusa tetszett, de a mostani H astra az könnyebben felmegy a hegyen, még ha nem is ugrik úgy, mint az 1.4. Igazából egy dolog jó szerintem benne, méghozzá a láncos vezérlés. Kevésbé szokott gond lenni vele, pluszban amíg nem csörög, zörög nyugodt lehetsz, nem kell a cseréjén gondolkozni. Ugyanakkor van twinport és EGR is, ami nem kis bosszúságot tud okozni, valamint a motor tömítések (szerintem) gyengék, és a főtengely szimeringek is. A friss olajat nekem mindig kinyomta egy picit, végül már tökmindegy volt neki és maradt az utántöltögetés..... Maga a szimering olcsó, de a szerelőnek sok melóval jár a cseréje. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsolt5566 Elküldve Január19, 2019 Megoszt Elküldve Január19, 2019 Köszi a választ a láncban 40.000.km van, de valami kopogó csatogó hangot ad hideg motornál, nem tudom mi lehet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rotel Elküldve Január19, 2019 Megoszt Elküldve Január19, 2019 5 órája, zsolt5566 írta: Köszi a választ a láncban 40.000.km van, de valami kopogó csatogó hangot ad hideg motornál, nem tudom mi lehet. Hidrotőke lehet,ha csak hidegen csattog. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsolt5566 Elküldve Január19, 2019 Megoszt Elküldve Január19, 2019 Ha hidrotőke azzal mit lehet kezdeni, elmegy igy még sokáig. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hangacsipeti Elküldve Március23, 2019 Megoszt Elküldve Március23, 2019 Sziasztok! Astra twintop vásárlása előtt állok és szeretnék infókat gyűjteni a típusról. Mindenképpen benzinest akarok venni 1,6t vagy 2,0t motorral. Gyengébbet nem akarok, mert a mostani autómhoz képest nem szeretnék teljesítményben visszalépni. Mit lehet tudni erről a 2 motorról, melyik a jobb/megbízhatóbb? Illetve ha valaki leírná általánosságban, hogy mik a típushibák és miket kell alaposan megnézni egy twintopnál, annak nagyon örülnék. Köszönöm előre is a segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
drmartini Elküldve Április28, 2019 Megoszt Elküldve Április28, 2019 (edited) Sziasztok érdeklődnék vásárolni szeretnék egy opel astra h gtc opc-t! https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/opel/astra_h/opel_astra_h_1_6_gtc_sport_opc-_line_recaro_tempo_dif-13590233 véleményekre lennék kíváncsi mit kéne meg nézni vásárlás előtt és hogy igaz e hogy nagyon rozsdásodik? Jó pár oldalt körbe néztem de nem tálaltam hogy típushibái mi és hogy tényleg rohad e? Ja és tényleg gyenge az 1,6 vagy csak tévhit.? Vagy még ő lenne ami 2 közöl nem tudok dönteni kéne segítség. https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/opel/astra_h/opel_astra_h_1_8_gtc_sport-13977213 Módosítva Április28, 2019 : drmartini Link to comment Megosztás: More sharing options...
drmartini Elküldve Április29, 2019 Megoszt Elküldve Április29, 2019 On 2019. 04. 28. at 20:40, drmartini írta: Sziasztok érdeklődnék vásárolni szeretnék egy opel astra h gtc opc-t! https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/opel/astra_h/opel_astra_h_1_6_gtc_sport_opc-_line_recaro_tempo_dif-13590233 véleményekre lennék kíváncsi mit kéne meg nézni vásárlás előtt és hogy igaz e hogy nagyon rozsdásodik? Jó pár oldalt körbe néztem de nem tálaltam hogy típushibái mi és hogy tényleg rohad e? Ja és tényleg gyenge az 1,6 vagy csak tévhit.? Vagy még ő lenne ami 2 közöl nem tudok dönteni kéne segítség. https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/opel/astra_h/opel_astra_h_1_8_gtc_sport-13977213 Sajnos az 1 .8 ast el vitték de ha tud valaki segíteni hogy 1.6 os milyen azt meg köszönném. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Május1, 2019 Megoszt Elküldve Május1, 2019 Sziasztok! A H generáció Z14XEP és Z16XEP motorjairól hallottam hogy szintén szeretik csipegetni a motorolajat mint a jelelegi 1.6 16v (Z16XE) Astra-m. A 2008 után (ha jól rémlik ekkor történt motorváltás?) 1.4 és 1.6 szintén jellemzően olajfogyasztós? Link to comment Megosztás: More sharing options...
8x57js Elküldve Május10, 2019 Megoszt Elküldve Május10, 2019 HELLO! Érdeklődnék, most lesz először 6 gangos váltóm--holnap---...Ti hogyan használjátok. Videót néztem 130nál forog olyan 2250körül. ha csak simán 90körül haladsz fűúton...kapcsoltok 6.at? Vagy nem tesz jót a technikának... Link to comment Megosztás: More sharing options...
snec Elküldve Május11, 2019 Megoszt Elküldve Május11, 2019 On 2019. 05. 10. at 17:01, 8x57js írta: HELLO! Érdeklődnék, most lesz először 6 gangos váltóm--holnap---...Ti hogyan használjátok. Videót néztem 130nál forog olyan 2250körül. ha csak simán 90körül haladsz fűúton...kapcsoltok 6.at? Vagy nem tesz jót a technikának... akkor a tied diesel, nyugodtan rakhatod. De ha gyorsítani akarsz nagyobbat, akkor váltsz vissza, ha hosszú távon mész pályán, akkor néha ne végig ugyanazt a sebességet tartsd Link to comment Megosztás: More sharing options...
snec Elküldve Május11, 2019 Megoszt Elküldve Május11, 2019 On 2019. 04. 28. at 20:40, drmartini írta: Sziasztok érdeklődnék vásárolni szeretnék egy opel astra h gtc opc-t! https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/opel/astra_h/opel_astra_h_1_6_gtc_sport_opc-_line_recaro_tempo_dif-13590233 véleményekre lennék kíváncsi mit kéne meg nézni vásárlás előtt és hogy igaz e hogy nagyon rozsdásodik? Jó pár oldalt körbe néztem de nem tálaltam hogy típushibái mi és hogy tényleg rohad e? Ja és tényleg gyenge az 1,6 vagy csak tévhit.? Vagy még ő lenne ami 2 közöl nem tudok dönteni kéne segítség. https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/opel/astra_h/opel_astra_h_1_8_gtc_sport-13977213 szerintem 1,6 gyenge bele. Meg a desinghoz se illik, ezt úgy értem, hogy optikás de nem erős. Ha mondjuk szívót akarsz akkor z18xe vennék a helyedbe, az egy jó kis moci. Nem rozsdásodnak ezek, csak, ha már volt törve, vagy javították. Link to comment Megosztás: More sharing options...
8x57js Elküldve Május12, 2019 Megoszt Elküldve Május12, 2019 11 órája, snec írta: akkor a tied diesel, nyugodtan rakhatod. De ha gyorsítani akarsz nagyobbat, akkor váltsz vissza, ha hosszú távon mész pályán, akkor néha ne végig ugyanazt a sebességet tartsd Koszonom. Nos eddig G astra volt Y17dt.. Hat ahhoz kepest ez egy rakéta. Nagyon furcsa is. Jobb uttartas kenyelmesebb... Hozzateszem szerintem ez egy nagyon szep forma..foleg a hatulja keves kombi van ami igy tetszene... Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Május12, 2019 Megoszt Elküldve Május12, 2019 On 2019. 05. 11. at 19:24, snec írta: akkor a tied diesel, nyugodtan rakhatod. De ha gyorsítani akarsz nagyobbat, akkor váltsz vissza, ha hosszú távon mész pályán, akkor néha ne végig ugyanazt a sebességet tartsd Sztem értelmetlen 90-nél a 6. Egy kisebb lassitás,emelkedö már lehet is visszakapcsolni... Ott mennyit forog amúgy? Link to comment Megosztás: More sharing options...
8x57js Elküldve Május12, 2019 Megoszt Elküldve Május12, 2019 1500körül, most hirtelen nem is tudom 130 nál 2250 Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Május12, 2019 Megoszt Elküldve Május12, 2019 19 perce, 8x57js írta: 1500körül, most hirtelen nem is tudom 130 nál 2250 Egy adott sebvalto allashoz eleg egy fordulatszam - sebesseg part tudni Ha 130-nal 2250, akkor x-nel 2250 * x / 130. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisp113 Elküldve Július8, 2019 Megoszt Elküldve Július8, 2019 Sziasztok, Úgy néz ki hogy másfél év Golf 7 után kell egy olcsóbb és megbízható(bb) autó után néznem, és ismételten kacsintgatok a korábban jól bevált H Astrával. Ezúttal külföldről szeretnék hozatni egy magas felszereltségű, lehetőleg nem alapmotoros kombit. Kérdésem a hajtáslánccal kapcsolatos, ezzel a két motorral mire lehet számítani? 1. Z18XER 2. Z16LET Az 1.6 turbónál bekavar az M32 váltó, de annak elébe lehet menni. Mi van még? Érdekes módon nem nagyon van árban eltérés, z18-ból kicsit bővebb a választék. Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Handbrake Elküldve Augusztus2, 2019 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2019 On 2019. 07. 08. at 12:06, kisp113 írta: Sziasztok, Úgy néz ki hogy másfél év Golf 7 után kell egy olcsóbb és megbízható(bb) autó után néznem, és ismételten kacsintgatok a korábban jól bevált H Astrával. Ezúttal külföldről szeretnék hozatni egy magas felszereltségű, lehetőleg nem alapmotoros kombit. Kérdésem a hajtáslánccal kapcsolatos, ezzel a két motorral mire lehet számítani? 1. Z18XER 2. Z16LET Az 1.6 turbónál bekavar az M32 váltó, de annak elébe lehet menni. Mi van még? Érdekes módon nem nagyon van árban eltérés, z18-ból kicsit bővebb a választék. Köszi! Ha tudsz szerezni Gen2 M32 váltót akkor már nem lesz gond azzal sem, abban már orvosolva van az olajjárat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Livi Elküldve Augusztus28, 2019 Megoszt Elküldve Augusztus28, 2019 Üdv mindenkinek érdeklődnék mi a véleményetek a H Astráról melyik motor jobb 1.4 -1.6 benzines mert tervben van hogy venni kénék egy újabb használt kocsit mármint h astrát mert most még G Astrám van????Első sorban benzinest akarok !!!!Kérem aki tudd pozitív és legfőképpen negatív dolgokat is írja le danke????????Még egyébként ilyen 2010 körüli Hyundai i 30-asban is gondolkodok!!!Valahol azt halottam hogy nehéz elindulni a H astrákkal fulladás közeliek stb meg hogy az 1.4-esnél az 1.6-os benzines is csak lehelettel gyorsabb!!Válaszotokat előre is köszönöm!!!!Kérem aki tudd segítsen!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kishenceg Elküldve November24, 2019 Megoszt Elküldve November24, 2019 (edited) Sziasztok! Nem szeretnék vitát generálni, vagy rejtett hirdetni a kérdéssel, de megkérdezném, mert tanácstalan vagyok, bármennyire is böngészem a használtautós hirdetéseket és viszonylag gyorsan el kellene döntenem, hogy beleugrok-e egy évvégi "kampányos" autócserébe. Kb mi az az összeg amire számíthatok, mennyiért hirdessem meg az autót? (2011 évvégi gyártás, 2013. májusi Mo-i üzembehelyezés, 5 ajtós, fekete, A16XER, alap klíma, elöl e.ablak, legegyszerűbb kijelző. Valós 68eKM, második tulaj vagyok, de végig családban volt. Sérülése egy-két kisebb karcon kívül nincs. A feketén ugye az is meglátszik, ha ránézel...) Köszi! (Ha szabálytalan a kérdés, kérem a modikat, töröljék.) Módosítva November24, 2019 : Kishenceg Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November24, 2019 Megoszt Elküldve November24, 2019 1 óra, Kishenceg írta: Sziasztok! Nem szeretnék vitát generálni, vagy rejtett hirdetni a kérdéssel, de megkérdezném, mert tanácstalan vagyok, bármennyire is böngészem a használtautós hirdetéseket és viszonylag gyorsan el kellene döntenem, hogy beleugrok-e egy évvégi "kampányos" autócserébe. Kb mi az az összeg amire számíthatok, mennyiért hirdessem meg az autót? (2011 évvégi gyártás, 2013. májusi Mo-i üzembehelyezés, 5 ajtós, fekete, A16XER, alap klíma, elöl e.ablak, legegyszerűbb kijelző. Valós 68eKM, második tulaj vagyok, de végig családban volt. Sérülése egy-két kisebb karcon kívül nincs. A feketén ugye az is meglátszik, ha ránézel...) Köszi! (Ha szabálytalan a kérdés, kérem a modikat, töröljék.) Hát most kábé az F-ek 500-alatt mennek, a G-k 500-1.5-ig, a H-k meg szerintem 1.5 és 2 között. Nagyon szórt az ár függ attól is hogy hol élsz . Én úgy áraztam be az F-et hogy a hahun beállítottam ugyanazokat a paramétereket amik az enyémen is vannak ( évjárat, motor, bódé, és a többi) megnéztem jópárat és az alapján írtam árat. A valós 68 ezer kiolométer sokat dob rajta de csak annak a rétegnek amelyik képes megnézni az adatbázisban hogy tényleg ennyi-e a valós. Esetleg az egyik kép lehetne egy képernyőmentés erről az infóról, akkor többen elhiszik hogy tényleg ennyi. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisp113 Elküldve Január1, 2020 Megoszt Elküldve Január1, 2020 Sziasztok! Azt jól sejtem hogy a 2008 as évjárat még nem ezzel a lámpatesttel volt? (csak előtte, meg a classic iii) https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/opel/astra_h/opel_astra_h_caravan_1_6_enjoy_szerv_konyvnavirendszamos-15224028?fbclid=IwAR1u7S5BCYPAkseagpCwj8A-Vrqvqe2m69tX6YB1ejqqP69zfCMjSrTGBkQ Egyéb észrevételt is köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Január2, 2020 Megoszt Elküldve Január2, 2020 On 2020. 01. 01. at 16:02, kisp113 írta: Sziasztok! Azt jól sejtem hogy a 2008 as évjárat még nem ezzel a lámpatesttel volt? (csak előtte, meg a classic iii) https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/opel/astra_h/opel_astra_h_caravan_1_6_enjoy_szerv_konyvnavirendszamos-15224028?fbclid=IwAR1u7S5BCYPAkseagpCwj8A-Vrqvqe2m69tX6YB1ejqqP69zfCMjSrTGBkQ Egyéb észrevételt is köszi! Még? Ezt hogy érted? Nekem az a furcsa, hogy 2008-as, de facelift előtti első lámpa van benne. Miközben a lökhárító már faceliftes... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts