baliybby Elküldve Január2, 2014 Megoszt Elküldve Január2, 2014 Sziasztok! (2005) - Z13DTH Úgy néz ki vezérműszíj cserére szorul a kocsim (egyik napról a másikra, jött elő komoly változás a motor hangjában) Eddig nem volt ilyen csere nála. Most 135e km van benne. A kérdés az lenne, hogy mennyibe fog ez nekem fájni? plusz jó lenne ha valaki eloszlatná a kételyeket a vezérműszíjak legendáiról, miszerint a láncost nem kell cserélni,.. stb. egyáltalán melyikben van láncos, és melyikben sima? nézzétek el,hogy én nem értek ehhez, egyszerűen csak tisztán akarok látni Előre is köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
baliybby Elküldve Január2, 2014 Megoszt Elküldve Január2, 2014 szia Én most hoztam haza az autószerelőtől vezérműszíj csere készlet volt rajta 63000-ba ált meg Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Január2, 2014 Megoszt Elküldve Január2, 2014 Köszönöm erre rákérdezek! A többieknek is köszönöm, közben megkérdeztem egy bontót ott van 50k ért. Van valakinek tapasztalata esetleg,hogy mennyire rizikós a bontott vagy felújított? Az biztos hogy 150k/db-ot nem tudok rá szánni.. Ha jól sikerült megfejtenem Z19DTL a motorod. Ez nem az, ami bele kell? https://cromax.hu/140000000-uzemanyagrendszer/140900000-porlaszto-es-karburator-reszei/140900251-befecskendezo-porlaszto/304312-befecskendezo-szelep-opel-1_9d A bontott az teljesen lutri. És a garnitúránál azért mégiscsak 200.000Ft-ot teszel kockára nem két backmagot. A felújítás ártól és garanciától függően már bevállalhatóbb lehet. Új alkatrészre érdemes több helyről árajánlatot kérni pl Csergőéktől és neten nézelődni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jómagam Elküldve Január5, 2014 Megoszt Elküldve Január5, 2014 Sziasztok, Segítséget kérnék. Hosszbordás szíj felől hallható, fémes, súrlódó hang. Hidegindításkor(mostani téli-párás időben), majd melegedés után halkul, elhallgat. Élőben nem ennyire hangos, valamiért felerősödött feltöltés után az oldalon. Fémes, száraz súrlódó hang. http://videa.hu/videok/jarmuvek/opel-astra-h-surlodo-hang-VJrFOyzFRz8bukog Szívesen venném hozzáértők ötletét. Köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Január5, 2014 Megoszt Elküldve Január5, 2014 T jómagam! Vezérműlánc csörgés. Ezzel most nem kellene járni. A lánc szakadása jelentősen növelheti a produkció költségeit. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pyte Elküldve Január5, 2014 Megoszt Elküldve Január5, 2014 Sziasztok, Segítséget kérnék. Hosszbordás szíj felől hallható, fémes, súrlódó hang. Hidegindításkor(mostani téli-párás időben), majd melegedés után halkul, elhallgat. Élőben nem ennyire hangos, valamiért felerősödött feltöltés után az oldalon. Fémes, száraz súrlódó hang. http://videa.hu/videok/jarmuvek/opel-astra-h-surlodo-hang-VJrFOyzFRz8bukog Szívesen venném hozzáértők ötletét. Köszönöm. Szia! Az enyémnek is hasonló hangja volt, az enyémbe a genenrátor csapágyai adtak ki súrlódó hangot. Ha leveszed a szíjat akkor rögtön kiderül, hogy a vezérlés e vagy más, lehet a vízpumpa a feszítő a klímakompresszor vagy a generátor. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jómagam Elküldve Január5, 2014 Megoszt Elküldve Január5, 2014 T jómagam! Vezérműlánc csörgés. Ezzel most nem kellene járni. A lánc szakadása jelentősen növelheti a produkció költségeit. Kedves Mantec, Ha lánc, akkor mindig kellene hallani a hangját, hidegen-melegen ? Meleg motornál nincs ilyen hang. Laikus vagyok, de nem tűnik lánc hangnak. Elvileg 60e van benne, nem tudom mikor van a csereperiódusa. Köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jómagam Elküldve Január5, 2014 Megoszt Elküldve Január5, 2014 Szia! Az enyémnek is hasonló hangja volt, az enyémbe a genenrátor csapágyai adtak ki súrlódó hangot. Ha leveszed a szíjat akkor rögtön kiderül, hogy a vezérlés e vagy más, lehet a vízpumpa a feszítő a klímakompresszor vagy a generátor. Szia, Igen, akkor kiderülhetne, ha levenném a bordás szíjat. Szerintem is csapágy, vagy hasonló hiba lehet. Köszi, Neked is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
SkyHunter Elküldve Január7, 2014 Megoszt Elküldve Január7, 2014 Sziasztok! Találkozott már valaki olyan problémával, már ha egyáltalán az és nem csak szimplán "ilyen", hogy gyorsításkor olyan 1750-2000 fordulat között gyorsításnál kerreg, zörög valami a motortérben, majd abbahagyja és minden fokozatban jelen van? Nem lenne gáz, de utastérbe tisztán behallatszik, engem nagyon zavar .. A motor Z17DTH. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Január7, 2014 Megoszt Elküldve Január7, 2014 Sziasztok! Találkozott már valaki olyan problémával, már ha egyáltalán az és nem csak szimplán "ilyen", hogy gyorsításkor olyan 1750-2000 fordulat között gyorsításnál kerreg, zörög valami a motortérben, majd abbahagyja és minden fokozatban jelen van? Nem lenne gáz, de utastérbe tisztán behallatszik, engem nagyon zavar .. A motor Z17DTH.Nekem most volt ilyen zúgás szerű. De nem fordulatszámtól függött, hanem hogy mikor lépek jobban oda a pedálra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Ady Elküldve Január7, 2014 Megoszt Elküldve Január7, 2014 Tisztelt Opel fórum ! Az autóm egy 2009es opel astar Gtc 1.9 cdti eredetileg 150Le erős de fel lett húzva 180Le-re . A probléma forrása a következő nagyobb sebességi fokozatban 4-5-6 váltáskor sőt még 3.-tol kezdve ha lepadlózom a motor felpörög majd visszaáll és csak azután kezd el húzni . Sok fórumot olvastam és nem egyértelmű a dolog talán kuplung talán kettőstömegű lendkerék vagy kinyomó csapágy. Egy dolgot próbáltam nagy fokozatban behúzott fékkel elindulni a motor egyből lefulladt. Kérem segítsenek hogyan járhatnák a dolog végére , nem akarok százezreket költeni feleslegesen, előre is köszönöm. Tisztelettel .. Link to comment Megosztás: More sharing options...
SkyHunter Elküldve Január7, 2014 Megoszt Elküldve Január7, 2014 Nekem most volt ilyen zúgás szerű. De nem fordulatszámtól függött, hanem hogy mikor lépek jobban oda a pedálra. Nekem is intenzív gyorsításkor jelentkezik, kb 1750-es fordulatnál, felette megszűnik a hang. Mintha lemezek ütődnének egymásnak, pontosan nem tudom megfogalmazni a hangot, de mintha valami berezonálna. Utánaolvasva egy kollégának is szinte szó szerint ugyanez a panasza az évjárat is stimmel, igaz egy éves a dolog, ő így írta le: "Sziasztok nekem egy olyan kérdésem lenne Astra H 2005 1.7CDTI DTH motorral szerelt gk olyan 1.800-2.100 fordulatok között van egy erőteljes rezonancia amely érződik a padlólemeztől a kormányig illetve ha gyorsítok akkor abban a tartományban berezonál a műszerfal is.Mi lehet ennek az oka de csak abban a tartományban az alatt illetve felette szép sima.. " Találtam még itt a fórumon is hasonló problémát, úgy látom nem egyedi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Ady Elküldve Január7, 2014 Megoszt Elküldve Január7, 2014 Opel Astra 1.9 CDTI Az autóm egy 2009es opel astar Gtc 1.9 cdti eredetileg 150Le erős de fel lett húzva 180Le-re . A probléma forrása a következő nagyobb sebességi fokozatban 4-5-6 váltáskor sőt még 3.-tol kezdve ha lepadlózom a motor felpörög majd visszaáll és csak azután kezd el húzni . Sok fórumot olvastam és nem egyértelmű a dolog talán kuplung talán kettőstömegű lendkerék vagy kinyomó csapágy. Egy dolgot próbáltam nagy fokozatban behúzott fékkel elindulni a motor egyből lefulladt. Kérem segítsenek hogyan járhatnák a dolog végére , nem akarok százezreket költeni feleslegesen, előre is köszönöm. Tisztelettel .. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Január8, 2014 Megoszt Elküldve Január8, 2014 Nekem is intenzív gyorsításkor jelentkezik, kb 1750-es fordulatnál, felette megszűnik a hang. Mintha lemezek ütődnének egymásnak, pontosan nem tudom megfogalmazni a hangot, de mintha valami berezonálna. Utánaolvasva egy kollégának is szinte szó szerint ugyanez a panasza az évjárat is stimmel, igaz egy éves a dolog, ő így írta le: "Sziasztok nekem egy olyan kérdésem lenne Astra H 2005 1.7CDTI DTH motorral szerelt gk olyan 1.800-2.100 fordulatok között van egy erőteljes rezonancia amely érződik a padlólemeztől a kormányig illetve ha gyorsítok akkor abban a tartományban berezonál a műszerfal is.Mi lehet ennek az oka de csak abban a tartományban az alatt illetve felette szép sima.. " Találtam még itt a fórumon is hasonló problémát, úgy látom nem egyedi.Akkor ez más lesz mint nálam volt. (Ennek szerencsére meg is lett a forrása és nem komoly dolog.)Ha csak bizonyos fordulaton gyorsításkor rezonál olyan szinten hogy vibrál tőle a kaszni, ebből nekem nagyon a lendkerék lenne gyanús.Lett már cserélve? Hány km van az autódban? Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba90 Elküldve Január8, 2014 Megoszt Elküldve Január8, 2014 Sziasztok! Történt az, hogy vásároltam egy 2007-es, 110 lovas, 1.7 cdti H Astrat meg szeptember közepén. Nagyon jól megy, meg vagyok elégedve vele, de pár hétre a vásárlás után menet közben, egyszer csak kigyulladt a műszerfalon a szerviz lámpa és ezzel egy időben a motor ereje elveszett (épp hogy vonszolja magát a motor). Ekkor nem volt más teendő mint, hogy félrehúzódok és újraindítom a motort. Ilyenkor kialszik a szerviz lámpa és a motorba visszatér az erő. Ez az eset többször is megismétlődött (kb. 4-5x), amíg egyszer a motor lámpa is kigyulladt. Ekkor semmi ereje nem volt a motornak. Párszor újraindítottam és egyszer csak ereje is lett, ment is rendesen de közben égett a motor lámpa, mindaddig égett amíg nem tartottam kb. egy fel órás pihenőt. Ekkor kialudt a motor lámpa és minden rendben ment. A minap egy kicsit gyorsabban kiugrattam vele egy útkereszteződésből és újra kigyulladt a motor lámpa, mindaddig egyet amíg nem tartottam egy nagyobb pihenőidőt. Most per pillanat minden rendben van, jól megy az autó, nem ég semmilyen figyelmeztető lámpa (szerviz vagy motor). Valakinek valami ötlete van, hogy mi okozhatja ezt a problémát? Esetleg találkoztatok ilyen esettel eddig? Az ötleteket előre is köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Január8, 2014 Megoszt Elküldve Január8, 2014 Sziasztok! Történt az, hogy vásároltam egy 2007-es, 110 lovas, 1.7 cdti H Astrat meg szeptember közepén. Nagyon jól megy, meg vagyok elégedve vele, de pár hétre a vásárlás után menet közben, egyszer csak kigyulladt a műszerfalon a szerviz lámpa és ezzel egy időben a motor ereje elveszett (épp hogy vonszolja magát a motor). Ekkor nem volt más teendő mint, hogy félrehúzódok és újraindítom a motort. Ilyenkor kialszik a szerviz lámpa és a motorba visszatér az erő. Ez az eset többször is megismétlődött (kb. 4-5x), amíg egyszer a motor lámpa is kigyulladt. Ekkor semmi ereje nem volt a motornak. Párszor újraindítottam és egyszer csak ereje is lett, ment is rendesen de közben égett a motor lámpa, mindaddig égett amíg nem tartottam kb. egy fel órás pihenőt. Ekkor kialudt a motor lámpa és minden rendben ment. A minap egy kicsit gyorsabban kiugrattam vele egy útkereszteződésből és újra kigyulladt a motor lámpa, mindaddig egyet amíg nem tartottam egy nagyobb pihenőidőt. Most per pillanat minden rendben van, jól megy az autó, nem ég semmilyen figyelmeztető lámpa (szerviz vagy motor). Valakinek valami ötlete van, hogy mi okozhatja ezt a problémát? Esetleg találkoztatok ilyen esettel eddig?Az ötleteket előre is köszönöm.Hibakódokat kéne nézni rajta. Akkor már el lehetne indulni valamerre a hibafeltárásban. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba90 Elküldve Január8, 2014 Megoszt Elküldve Január8, 2014 Hibakódokat kéne nézni rajta. Akkor már el lehetne indulni valamerre a hibafeltárásban. El akarom vinni egy szervizbe ahol számítógépre kötik. Ők biztosan tudnak mondani valamit erről. Más megoldás van arra, hogy a hibakódokat kiolvassam? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Január8, 2014 Megoszt Elküldve Január8, 2014 El akarom vinni egy szervizbe ahol számítógépre kötik. Ők biztosan tudnak mondani valamit erről. Más megoldás van arra, hogy a hibakódokat kiolvassam?Fék + gázpedált benyomod ütközésig és a kulcsot gyújtásig elfordítod. Közben írd fel a kódokat amit kiír a km-számláló helyén! 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
SkyHunter Elküldve Január8, 2014 Megoszt Elküldve Január8, 2014 Akkor ez más lesz mint nálam volt. (Ennek szerencsére meg is lett a forrása és nem komoly dolog.) Ha csak bizonyos fordulaton gyorsításkor rezonál olyan szinten hogy vibrál tőle a kaszni, ebből nekem nagyon a lendkerék lenne gyanús. Lett már cserélve? Hány km van az autódban? Azt sajnos nem tudom, hogy lett e cserélve, jelenleg 143e km van benne, úgyhogy ha még nem volt cserélve lehet itt az ideje. Link to comment Megosztás: More sharing options...
krisztus Elküldve Január8, 2014 Megoszt Elküldve Január8, 2014 Azt sajnos nem tudom, hogy lett e cserélve, jelenleg 143e km van benne, úgyhogy ha még nem volt cserélve lehet itt az ideje. Régebben olvastam hogy dizelnél van valami amit fel kell szerelni a motortartóhoz? vagy hova és csökken ,megszünik ez a rezonancia. Link to comment Megosztás: More sharing options...
okynoa Elküldve Január8, 2014 Megoszt Elküldve Január8, 2014 (edited) Régebben olvastam hogy dizelnél van valami amit fel kell szerelni a motortartóhoz? vagy hova és csökken ,megszünik ez a rezonancia. https://dl.dropboxusercontent.com/u/22271072/astra/rezg%C3%A9scsillapito.png Még régen találtam ezt a képet. Ez a kerek alakú gumit a kocsi aljára - pontos helyet nem tudok mondani, mert nem értek hozzá - kell felrögzíteni rezgéscsillapítás céljából. Az enyémen már volt. Akkor látod, ha felemelitek, vagy aknára állsz, vagy beférsz alá. :-) Még egy link: http://www.recambiosochoa.com/boletin_amp.php?id=35&title=Ruido%20de%20golpeteo%20en%20la%20transmisi%F3n Módosítva Január8, 2014 : okynoa Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba90 Elküldve Január8, 2014 Megoszt Elküldve Január8, 2014 Fék + gázpedált benyomod ütközésig és a kulcsot gyújtásig elfordítod. Közben írd fel a kódokat amit kiír a km-számláló helyén! Sikerült kiolvasni a hibakódot. Felül ECN, míg alatta egy pár másodpercre megjelenik ez a kód: 040952, majd aztán mar csak nullákat lehet látni a kód helyen. A motor lámpa mindvégig villog. Hogy lehet ezeket a kódokat megfejteni? Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atis28 Elküldve Január8, 2014 Megoszt Elküldve Január8, 2014 Sikerült kiolvasni a hibakódot. Felül ECN, míg alatta egy pár másodpercre megjelenik ez a kód: 040952, majd aztán mar csak nullákat lehet látni a kód helyen. A motor lámpa mindvégig villog. Hogy lehet ezeket a kódokat megfejteni? Köszönöm! Csaba én pontosan ma jártam ugyanúgy ahogyan te! 90-nel tépek aztán egyszer a fordulat leesik kb. 1200-1300ra, a gázpedálra nem reagál és közben kigyuladt a kis sárga autó... :( motor leállít, aztán vissza és ment tovább, azóta 70kmet mentem vele.újraindítózás után a sárga lámpa kialudt. Engem is aggaszt a probléma! nekem fennmaradó hibakódjaim vannak 2hónapja P50074-környezeti levegő höm. érzékelő áramkör P50056-Lambdaszonda-fűtés vez. áramkör holnap megnézem van e újabb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
brzoli Elküldve Január9, 2014 Megoszt Elküldve Január9, 2014 Sikerült kiolvasni a hibakódot. Felül ECN, míg alatta egy pár másodpercre megjelenik ez a kód: 040952, majd aztán mar csak nullákat lehet látni a kód helyen. A motor lámpa mindvégig villog. Hogy lehet ezeket a kódokat megfejteni? Köszönöm! Szia! P0409 Exhaust Gas Recirculation Sensor "A" Circuit innen: http://www.obd-codes.com/trouble_codes/ 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atis28 Elküldve Január9, 2014 Megoszt Elküldve Január9, 2014 Szia! P0409 Exhaust Gas Recirculation Sensor "A" Circuit innen: http://www.obd-codes.com/trouble_codes/ Zoli, nekem is hasonló a problémám a Csabáéhoz azokkal a különbségekkel, hogy nem világit a sárga villáskulcs, illetve nekem ezeket a hibakódokat dobta ki a már meglévő mellé: 112052 112252 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts