Zsoltee44 Elküldve December28, 2013 Megoszt Elküldve December28, 2013 Én 12K-ért vettem, nem gagyit...a munkadíj pedig 2K volt. (20 perc légtelenítéssel együtt) Azóta városban és nem egyenletes autópálya tempónál felmegy 85°C körülre is. Hát én is úgy tudom az lenne a normális! Milyen márkát vettél bele? GATES??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Auras Elküldve December28, 2013 Megoszt Elküldve December28, 2013 Sziasztok! (2005) - Z13DTH Úgy néz ki vezérműszíj cserére szorul a kocsim (egyik napról a másikra, jött elő komoly változás a motor hangjában) Eddig nem volt ilyen csere nála. Most 135e km van benne. A kérdés az lenne, hogy mennyibe fog ez nekem fájni? plusz jó lenne ha valaki eloszlatná a kételyeket a vezérműszíjak legendáiról, miszerint a láncost nem kell cserélni,.. stb. egyáltalán melyikben van láncos, és melyikben sima? nézzétek el,hogy én nem értek ehhez, egyszerűen csak tisztán akarok látni Előre is köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve December28, 2013 Megoszt Elküldve December28, 2013 T Auras! "... vezérrműszíj ..." Nehéz lesz. Nincs benne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Auras Elküldve December28, 2013 Megoszt Elküldve December28, 2013 (edited) Auras! "... vezérrműszíj ..." Nehéz lesz. Nincs benne. Nem éppen ezt a választ vártam. Kifejthetnéd bővebben... vagy értelmesebben EDIT: Utánna néztem és egy német oldalon egy lista alapján megtaláltam. Vezérműlánc van benne. Valószínűleg más lesz a probléma.. Módosítva December28, 2013 : Auras Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve December28, 2013 Megoszt Elküldve December28, 2013 Nem éppen ezt a választ vártam. Kifejthetnéd bővebben... vagy értelmesebben EDIT: Utánna néztem és egy német oldalon egy lista alapján megtaláltam. Vezérműlánc van benne. Valószínűleg más lesz a probléma.. Inkább neked kéne gondolkodnod, teljesen értelmesen válaszolt, nem tudsz benne vezérműszíjat cserélni, mert nincsen benne... Ergo láncos a motor... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Auras Elküldve December28, 2013 Megoszt Elküldve December28, 2013 Inkább neked kéne gondolkodnod, teljesen értelmesen válaszolt, nem tudsz benne vezérműszíjat cserélni, mert nincsen benne... Ergo láncos a motor... nehéz lett volna azt leírni, hogy ebben nem szíj van, hanem lánc? Mint mondottam nem értek hozzá, és nem könyökölök mindennap a motorban. Amit ti lehet hogy természetesnk vesztek, azt én még nem biztos, hogy tudom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve December28, 2013 Megoszt Elküldve December28, 2013 Szia. "mantec" cartárs így válaszol. Ez a stílusa....nézz körül más témáknál is.... Viszont ez a kisbetűzés, nagybetűzés k....ra idegesítő. Nem tudnál rendesen egy mérettel írni? Talán a többinek is nagyobb kedve lesz válaszolni, ha nem az apró betűs írást kell olvasni....(Te biztos bankban dolgozol, ott alkalmazzák ezt a módszert...;)) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve December28, 2013 Megoszt Elküldve December28, 2013 T Auras! "... mennyibe ...! 70-100 eFt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Salamon Elküldve December29, 2013 Megoszt Elküldve December29, 2013 Hello mindenkinek! Opel Astra H 1.3 CDTI kb 175000 km van benne, 2007 evjaratu, ferdehatu, 5 ajtos. ket eve vettem az autot. nem az eslo tulaj vagyok. nagyon ugy fest, hogy kuplung cserem lesz, csuszik a kuplung amikor nagyobb erovel gyorsitok. Mast nem vettem eszre (zorej, ropogas... nincs). A mester szerint akkor mar a kettos tomegu lendkereket is erdemes kicserelni! Az meg nem keves penz! Tudnatok e megbizhato uzletet ahol realis aron kinaljak a kuplung szettet es a kettos tomegu lendkereket? Valaszokat elore megkoszonom. Sanyi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomoty Elküldve December30, 2013 Megoszt Elküldve December30, 2013 Sziasztok! (2005) - Z13DTH Úgy néz ki vezérműszíj cserére szorul a kocsim (egyik napról a másikra, jött elő komoly változás a motor hangjában) Eddig nem volt ilyen csere nála. Most 135e km van benne. A kérdés az lenne, hogy mennyibe fog ez nekem fájni? plusz jó lenne ha valaki eloszlatná a kételyeket a vezérműszíjak legendáiról, miszerint a láncost nem kell cserélni,.. stb. egyáltalán melyikben van láncos, és melyikben sima? nézzétek el,hogy én nem értek ehhez, egyszerűen csak tisztán akarok látni Előre is köszönöm. Szia! 33-55eFt között láttam készletet. + munkadíj szerintem 20-30eFt között megállhat. Szóval "nem vészes" szerintem. Gondolom ennyire lettél volna kíváncsi. Biztos a többieknek megártott a karácsonyi bejgli, azért ilyen kötekedőek ;) Amúgy mi a hibajelenség? Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagyc Elküldve December31, 2013 Megoszt Elküldve December31, 2013 Sziasztok!Először is BUÉK. mindenkinek itt a fórumon.Másodszor pedig a probléma, mely egy ismerősöm Z17DTH motorkódú Astráját érinti.Hidegen motornál gyorsításkor, 90%-ban ha 4 felnőtt ül az autóban, motor kontroll lámpa kigyullad, erőtlen lesz a kocsi, gáz elvétel után egyenletes sebességnél a hiba megszűnik egy idő után, gyorsításnál újra előjön. mindezt produkálja addig amíg meleg nem lesz a motor. Tárolt hibakód nincs. A motor most lett felújítva, így gondolunk kontakthibára is, de mi lehet ami ezt produkálja?Találkozott valaki ilyen jellegű hibával? Ha igen , mi okozta?Előre is köszönöm a válaszokat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve December31, 2013 Megoszt Elküldve December31, 2013 T Tomoty! "... 33-55eFt között ..." Unix: Ruville 3458010SD 53.279,- Ft vezérlőház tömítéssel Swag/Febi 31622 62990,- Ft Bárdi: Birth B6057 41.950,- Ft Japanparts JKDK8018 53.500,- Ft Blue Print ADK873500 54.990,-Ft Febi 31622 62.990,- Ft Hol? Tömítéseket ki veszi meg? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomoty Elküldve Január1, 2014 Megoszt Elküldve Január1, 2014 T Tomoty! "... 33-55eFt között ..." Unix: Ruville 3458010SD 53.279,- Ft vezérlőház tömítéssel Swag/Febi 31622 62990,- Ft Bárdi: Birth B6057 41.950,- Ft Japanparts JKDK8018 53.500,- Ft Blue Print ADK873500 54.990,-Ft Febi 31622 62.990,- Ft Hol? Tömítéseket ki veszi meg? Taiwan-ról motoros futárral :D Viccet félre téve a Birth lenne 33 ismerősömnél úgy, hogy keres is rajta. Miért? Drága? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Karsai87 Elküldve Január1, 2014 Megoszt Elküldve Január1, 2014 Sziasztok! Először is Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek! Segítségeteket szeretném kérni... :) Z19DTH motorkóddal rendelkező ASTRA H S/W-ben lévő motorról készült az alábbi kép: http://kepfeltoltes.hu/140101/z19dth_cso_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Érdeklődnék, hogy valamelyikőtök meg tudja-e mondani, hogy a piros kerettel körbevett csőnek mi a funkciója, illetve neve, valamint hol lehet kapni, mivel - ahogy a képen is látszik - szétrepedt az alsó végén. Segítségeteket előre is köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Január1, 2014 Megoszt Elküldve Január1, 2014 Sziasztok! Először is Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek! Segítségeteket szeretném kérni... :) Z19DTH motorkóddal rendelkező ASTRA H S/W-ben lévő motorról készült az alábbi kép: http://kepfeltoltes.hu/140101/z19dth_cso_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Érdeklődnék, hogy valamelyikőtök meg tudja-e mondani, hogy a piros kerettel körbevett csőnek mi a funkciója, illetve neve, valamint hol lehet kapni, mivel - ahogy a képen is látszik - szétrepedt az alsó végén. Segítségeteket előre is köszönöm! Szia! Vákumcsőnek hívják, hogy mi a pontos funkciója, azt nem tudom, de szerintem minden Opeles boltban lesz ilyen, nem tűnik drágának. Szerintem ez lesz az: http://www.ebay.co.uk/itm/Brand-New-Genuine-GM-Vauxhall-Astra-Zafira-Signum-1-9D-Vacuum-Hose-93181902-/231013374866#section=introduction 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Karsai87 Elküldve Január2, 2014 Megoszt Elküldve Január2, 2014 Szia! Vákumcsőnek hívják, hogy mi a pontos funkciója, azt nem tudom, de szerintem minden Opeles boltban lesz ilyen, nem tűnik drágának. Szerintem ez lesz az: http://www.ebay.co.uk/itm/Brand-New-Genuine-GM-Vauxhall-Astra-Zafira-Signum-1-9D-Vacuum-Hose-93181902-/231013374866#section=introduction Szia! Köszönöm szépen a segítséget, elkezdtem keresgélni, még nincs meg, de szerintem írok opelcentrum-nak, hogy hátha nekik meglesz pontosan (cikkszám/katalógus szám/ár). Még 1x köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zracer Elküldve Január2, 2014 Megoszt Elküldve Január2, 2014 Sziasztok, Van egy 1.9es 2007-es GTC astrám a leggyengébb motorral 101le- 6seb. 211000 km van benne és egy ideje egyre nehezebben indul illetve, a pillanatnyi fogyasztás alkalmanként álló helyzetben 5-6l és nem csökken. Rádugták gépre a hiba a befecskendezővel van 4ből 2 biztosan rossz. A bevizsgálás 30000, de az is lehet, hogy mind a 4et kell cserélnem. Elég nagy összeg viszont inkább kicserélném mind a 4et, hogy később ne kelljen a másik kettőt ezzel megspórolom a bevizsgálást... Azért írok, hogy tud e valaki esetleg olcsóbb alkatrészforrást esetleg profi szerelőt? Tisztában vagyok vele, hogy kb 100.000 ft is lesz, de a javítás elkerülhetetlen. Köszönöm előre is a segítségeteket márkatársak :) Zoli Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rockford Elküldve Január2, 2014 Megoszt Elküldve Január2, 2014 Sziasztok, Van egy 1.9es 2007-es GTC astrám a leggyengébb motorral 101le- 6seb. 211000 km van benne és egy ideje egyre nehezebben indul illetve, a pillanatnyi fogyasztás alkalmanként álló helyzetben 5-6l és nem csökken. Rádugták gépre a hiba a befecskendezővel van 4ből 2 biztosan rossz. A bevizsgálás 30000, de az is lehet, hogy mind a 4et kell cserélnem. Elég nagy összeg viszont inkább kicserélném mind a 4et, hogy később ne kelljen a másik kettőt ezzel megspórolom a bevizsgálást... Azért írok, hogy tud e valaki esetleg olcsóbb alkatrészforrást esetleg profi szerelőt? Tisztában vagyok vele, hogy kb 100.000 ft is lesz, de a javítás elkerülhetetlen. Köszönöm előre is a segítségeteket márkatársak :) Zoli Hello, Darabja 150K, kedvezménnyel talán kicsit kevesebb is lehet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zracer Elküldve Január2, 2014 Megoszt Elküldve Január2, 2014 Hello, Darabja 150K, kedvezménnyel talán kicsit kevesebb is lehet. 1db 150 000FT? Tehát ha mind a négyet cserélem az 6kiló? Leestem a székről... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zracer Elküldve Január2, 2014 Megoszt Elküldve Január2, 2014 1db 150 000FT? Tehát ha mind a négyet cserélem az 6kiló? Leestem a székről... Felújítani nem lehet ezeket csak cserélni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Január2, 2014 Megoszt Elküldve Január2, 2014 T zracer! Unixauto.hu: Bosch felújított befecskendező: 94.380,-Ft Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rockford Elküldve Január2, 2014 Megoszt Elküldve Január2, 2014 T zracer! Unixauto.hu: Bosch felújított befecskendező: 94.380,-Ft Valóban ennyi, ha beviszed és leadod a régit! Persze, ha sikerül roncsolás nélkül kibányászni......ha nem, akkor még +huszonezer. A 150K-t újra értettem, felújított (nem Bosch által) már van 35-45K körül is. Ezeknél nem emlékszem, hogy kell-e a cseredarab. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Január2, 2014 Megoszt Elküldve Január2, 2014 Valóban ennyi, ha beviszed és leadod a régit! Persze, ha sikerül roncsolás nélkül kibányászni......ha nem, akkor még +huszonezer. A 150K-t újra értettem, felújított (nem Bosch által) már van 35-45K körül is. Ezeknél nem emlékszem, hogy kell-e a cseredarab. https://cromax.hu/140000000-uzemanyagrendszer/140900000-porlaszto-es-karburator-reszei/140900251-befecskendezo-porlaszto/304307-befecskendezo-szelep-suzuki-opel-1_9d Ez nem az lenne? Mert barátibb, mint a 150 ezer. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zracer Elküldve Január2, 2014 Megoszt Elküldve Január2, 2014 https://cromax.hu/140000000-uzemanyagrendszer/140900000-porlaszto-es-karburator-reszei/140900251-befecskendezo-porlaszto/304307-befecskendezo-szelep-suzuki-opel-1_9d Ez nem az lenne? Mert barátibb, mint a 150 ezer. Köszönöm erre rákérdezek! A többieknek is köszönöm, közben megkérdeztem egy bontót ott van 50k ért. Van valakinek tapasztalata esetleg,hogy mennyire rizikós a bontott vagy felújított? Az biztos hogy 150k/db-ot nem tudok rá szánni.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Január2, 2014 Megoszt Elküldve Január2, 2014 Köszönöm erre rákérdezek! A többieknek is köszönöm, közben megkérdeztem egy bontót ott van 50k ért. Van valakinek tapasztalata esetleg,hogy mennyire rizikós a bontott vagy felújított? Az biztos hogy 150k/db-ot nem tudok rá szánni.. Nincs mit. Az a gond, hogy csak pár hónap garit szoktak rá adni. Szerintem érdemes utánajárni, hogy valóban mennyi az esélye, hogy sokáig megbízhatóan működni fog, melyek a felújításban profi műhelyek, esetleg referenciát kérni. Addig szerintem kockázatos belevágni.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts