Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Dízel motorokkal kapcsolatos problémák, kérdések

forumadmin

Recommended Posts

Hali.

Miért nem írjátok ki a kutaknak a nevét? Tilos? Vagy más oka van?

A másik, hogy most a 35ft-ot látod különbségnek, de ha cserélni kell majd 4 porlasztócsúcsot, akkor majd annak az árát is.... ;)

Korábban belinkeltem egy cikket az ÖMV-ről, olvasd el, miért ajánlják a magasnyomású rendszeres dízelekhez a drágább üzemanyagot. Persze nem tudom garantálni, hogy a +35Tf-ért meg is kapod azt a pluszt, amit a prémium dízel tud, de remélem nem csak PR fogás...

Azért belinkelem még1x:

http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2012/12/06/ahol_a_csodagazolaj_keszul/

És, ha 0 km-től bizonyíthatóan csak azt tankolom és megnyekken, akkor majd kifizetik a csere árát?

Parasztvakítás ez felsőfokon. Magyarországon meg ne is számíts arra, hogy meg is kapod, amit ígérnek...., itt sokszor csak a lehúzás megy.

Megosztás:

Hali.

Miért nem írjátok ki a kutaknak a nevét? Tilos? Vagy más oka van?

Nem tudom... csak előttem is így írták. :blush:

A másik, hogy most a 35ft-ot látod különbségnek, de ha cserélni kell majd 4 porlasztócsúcsot, akkor majd annak az árát is.... ;)

Korábban belinkeltem egy cikket az ÖMV-ről, olvasd el, miért ajánlják a magasnyomású rendszeres dízelekhez a drágább üzemanyagot. Persze nem tudom garantálni, hogy a +35Tf-ért meg is kapod azt a pluszt, amit a prémium dízel tud, de remélem nem csak PR fogás...

Azért belinkelem még1x:

http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2012/12/06/ahol_a_csodagazolaj_keszul/

Írsz egy állítást, aztán utána Te magad írod hogy ja, lehet hogy nem is úgy van. Pontosan én is ezért írtam amit írtam burkolt feltételes módban:

...nem biztos hogy megéri.

Azt a cikket már olvastam korábban is a megjelenésekor. Csak egy bajom van vele: Hogy leírják ott is hogy az információ az OMV munkatársától származik, tehát nem független forrás.

Szinte szó szerint egyébként ugyan az amit ott leírnak megtalálható az OMV magyar honlapján is. Sőt még van vagy volt is nemrégiben fent egy videó, amin Wéber Gábor tolmácsolásában meghallgathatjuk szintén ugyan ezt.

Ha egy független forrás is megerősíti, hogy az OMV prémium dízelen messze kimagaslóan jobb az összes többi versenytársánál, akkor oké, elhiszem. De addig nem tudhatom én se, Te se, meg más laikusok se, hogy ebben mennyi az objektív információ és mennyi a marketing.

A másik ezzel kapcsolatban, hogy nem értem pl a Shellnél (ami szintén nem kis cég) hogyhogy kizárólag ilyen béna mérnököket foglalkoztatnak. Ha önerőből nem tudnak ilyen "csoda adalékot" megtervezni és előállítani, akkor mért nem mennek el a legközelebbi OMV kúthoz, vesznek egy liter mintát, kielemzik e kémiai összetételét és lemásolják, hogy az övék is versenyképes legyen.

A harmadik: ha kizárólag az OMV dízele ilyen jó a porlasztócsúcsoknak és az üzemanyagrendszernek és a többi ennyire káros, a GM mint gyártó, mért nem javasolja az OMV prémium dízelt mint ajánlott üzemanyagot, mint ahogyan azt teszi a motorolajjal is mikor a Dexos2 szabványt ajánlja?!

Hiszen neki is egy presztízs kérdés lehetne hogy sokkal jobb, sokkal tartósabb motorokkal, porlasztócsúcsokkal szerelt autót hoz forgalomba.

Csupán ennyi támpontja van a szkepticizmusomnak. És ezért nem véletlenül fogalmaztam úgy ahogy: "nem biztos hogy megéri", de ezzel az ellenkezőjét sem állítottam.

Megosztás:

Na, akkor rakjunk rendet a fejekben:

És, ha 0 km-től bizonyíthatóan csak azt tankolom és megnyekken, akkor majd kifizetik a csere árát?

Parasztvakítás ez felsőfokon. Magyarországon meg ne is számíts arra, hogy meg is kapod, amit ígérnek...., itt sokszor csak a lehúzás megy.

Ezt a cikk alapján mondtam......nem tudom, hogy kifizetnék.....

Írsz egy állítást, aztán utána Te magad írod hogy ja, lehet hogy nem is úgy van. Pontosan én is ezért írtam amit írtam burkolt feltételes módban:

Nem állítottam azt hogy nem igaz..... hivatkoztam egy cikkre, és hozzátettem, "Persze nem tudom garantálni, hogy a +35Tf-ért meg is kapod azt a pluszt, amit a prémium dízel tud, de remélem nem csak PR fogás..." nem az ÖMV-nél dolgozom, így sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudom...

Úgy gondolom, ez nem jelenti azt, hogy nem igaz a cikk. De az ÖMV is a piacból él, tehát bármi lehet....

Amúgy én nem csak az ÖMV-re gondoltam, hanem az összes prémium dízelre. Csak a Shell, Mol,stb-ről nem írtak ilyen cikket....Szóval, én általánosságban gondolom azt, hogy a mai dízelekbe inkább a drágább való, mint az olcsóbb.....

A cikket is ezért linkeltem be, példának....és ezt ti félreértettétek....egyébként nekem teljesen mindegy, mit tankoltok ;) nekem benzines van....és nem véletlenül... ;)

Még annyit arról a cikkről, hogy valószínű igaz amit mondanak(még ha nem is független a forrás) de nem kis cég mondja, tehát valótlannal vagdalkozni nem egészséges dolog...

Megosztás:

Nem állítottam azt hogy nem igaz...

Én se ezt írtam, egy szóval sem.

Ez volt az általam írt mondat: "Írsz egy állítást, aztán utána Te magad írod hogy ja, LEHET hogy nem is úgy van."

Erre Te leírod ugyan ezt más szavakkal:

"...sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudom..."

....egyébként nekem teljesen mindegy, mit tankoltok ;) nekem benzines van....és nem véletlenül... ;)

Akkor jó! De Te se spórold el tőle a 100-as benzint! Hiszen ugyan ezen az alapon a tiédbe is:

...inkább a drágább való, mint az olcsóbb.

;)

Megosztás:

Sziasztok!

Igaz nekem egy Vectra C-m van, de édesapámnak van egy Astra H-ja 1.7 CDTI (Z17DTH - ISUZU).

Hétvégén megpucoltam az EGR-t, a folytószelepset, a MAP szenzort és még az EGR-től és a folytószeleptől a szívósorba menő csövet is, hát szép világ volt bent, de az autó mindjárt szebben indul és kevesebbet is fogyaszt.

Viszont csöppen a turboból az olaj már egy ideje, el szeretnénk küldeni felújítatni amig még nem olyan nagy a baj és ha lehet akkor kiszedném itthon magam, mivel nem ez a szakmám ezért szeretnék tanácsot kérni nálam ehhez jobban értő emberektől.

Hogyan lehet leszedni ezeknél a motoroknál a tubot?

Ezt valaki le tudná kenem írni, vagy simán adja magát a dolog, de gondolom azért csak van valami amire figyelni kell?

Mit kell hozzá lebontani hogy hozzáférjek?

Előre is köszönöm!

Norbi

Megosztás:

Sziasztok

Az autó: 1.7cdti 2006-os 100le

A következő a fennálló problémám: Van ,hogy alkalomadtán nehezebben indul az autó, és van amikor pöccre. Függetlenül a külső hőmérséklettől, szóval van hogy 30fokban csak teker és teker vagy 5-6 másodpercig mire elindul, persze ilyenkor kis füst kíséretében, de van hogy teker rajta 2-3 és már megy is.Ugyanez az eset fennáll hajnalban is amikor 5-6 fok is van.

Valakinek van valami tippje mi okozza?

Az autó féléve van nálam,semmi egyéb problémája nincs, szépen jár és húz, megy is , a fogyasztással sincs semmi gondom.

Köszönöm a tippeket :)

Még egy kérdés, minden H Astrában állítható a fényszóró magassága? a gombom megvan de nem állít semmit...

Szia!

Édesapám autójának is volt ilyen nehéz inditás gondja mostanában, több dolgot is csináltam de úgy néz ki hogy megoldodott a dolog.

Érdemes üzemanyagpucoltot tenni a tankba (Spuri, STP, Protec) bemelegíteni a motort szépen és jól meghajítani, ezt többször megcsinálni, én szoktam a Vectramnál hogy 2-sze annyi Spurit teszek bele, bemelegítem és 10-15 km-t megyek vele olyan 3000-3200-as fordulaton, Protec-et szűrőcsere előtt szoktam alkalmazni, jó töményen, pár liter üzemanyaghoz és azzal is jól meghajtom.

Hétvégén pedig kipucoltam az Astra H-ban (Z17DTH - Isuzu):

- folytószelep

- EGR (csak az elektornika részét tudtam levenni, 3 torzfejű csavar, mert a többihez nem fértem hozzá, de már nehezzen járt így a rugót és a mechanikát ami bent maradt befújtam WD40-el és midját oké is lett)

- Map szenzor

- EGR-től és a Map szenzortól menő fekete csövet ami a szívósorba megy.

Az autó minjárt szépen idul és vagy 0,5 l-el kevesebbet fogyaszt.

A folytószelep és a Map szenzor elkoszosodás okozhat egyértelműen nehhéz indítás, vagy a porlasztók vannak elkoszosodva, de azon meg segít ha csak koszossak az üzemanyag tisztitók, ha el vannak már kopva akkor sajnos már nem, de akkor lenne egyéb tünet is, autó alapjáraton indiítás után egyenletlenül járna, nem úgy menne ahogy kell, nagyon fűstőlne, stb.

Megosztás:

Szia!

Édesapám autójának is volt ilyen nehéz inditás gondja mostanában, több dolgot is csináltam de úgy néz ki hogy megoldodott a dolog.

Érdemes üzemanyagpucoltot tenni a tankba (Spuri, STP, Protec) bemelegíteni a motort szépen és jól meghajítani, ezt többször megcsinálni, én szoktam a Vectramnál hogy 2-sze annyi Spurit teszek bele, bemelegítem és 10-15 km-t megyek vele olyan 3000-3200-as fordulaton, Protec-et szűrőcsere előtt szoktam alkalmazni, jó töményen, pár liter üzemanyaghoz és azzal is jól meghajtom.

Hétvégén pedig kipucoltam az Astra H-ban (Z17DTH - Isuzu):

- folytószelep

- EGR (csak az elektornika részét tudtam levenni, 3 torzfejű csavar, mert a többihez nem fértem hozzá, de már nehezzen járt így a rugót és a mechanikát ami bent maradt befújtam WD40-el és midját oké is lett)

- Map szenzor

- EGR-től és a Map szenzortól menő fekete csövet ami a szívósorba megy.

Az autó minjárt szépen idul és vagy 0,5 l-el kevesebbet fogyaszt.

A folytószelep és a Map szenzor elkoszosodás okozhat egyértelműen nehhéz indítás, vagy a porlasztók vannak elkoszosodva, de azon meg segít ha csak koszossak az üzemanyag tisztitók, ha el vannak már kopva akkor sajnos már nem, de akkor lenne egyéb tünet is, autó alapjáraton indiítás után egyenletlenül járna, nem úgy menne ahogy kell, nagyon fűstőlne, stb.

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek valóban érdemes-e a fenti tisztításokat időközönként elvégezni, ha az autó a normális szervizeket megkapja?

Szakszervizben is kérdeztem, mire azt mondta a szaki, hogy nem kell, teljesen felesleges, a szervizben megkapja mindazt, ami kell a motornak. Z17DTH-ról van szó, közel 170 000 km-rel. Még sosem volt bontva, panaszom sincs komoly (kivéve a hangja, ami szerintem egyre csúnyább, kulturálatlanabb), de szeretném a lehetséges későbbi hibákat megelőzni, ha lehet. Mi a véleményetek? Kell-e, segít-e a tisztítás ha nincs igazából panasz?

Mégegy dolog, most néztem át alaposabban a szervizfüzetet, amiben 150e km-re adják meg a szelephézag állítást, gyújtógyertya cserét, hosszbordás ékszíj cserét, viszont az autó ezeket nem kapta meg még soha és már majdnem 170e van benne (nem mondták a szervizben, hogy kellene). Hogy is van ez, most kell, vagy nem kell?

Köszi a válaszokat.

Megosztás:

Sziasztok! Meg szeretnem kerdezni, hogy egy 5-eves z16xer motoru Astranak 5-ben 100 km/h-nal milyen forulaton kellene mennie?

Es 130-nal?

Köszi!

A munkahelyemen pont ilyen paraméterű az egyik autó. A fordulat attól is függ, hogy milyen váltó van alatta. Amit én hajtok, kerek 4000 a fordulata 130-nál. Nem kevés...

100-nál nem tudom pontosan talán 3000 körül. Ha nem felejtem el, legközelebb megnézem.

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek valóban érdemes-e a fenti tisztításokat időközönként elvégezni, ha az autó a normális szervizeket megkapja?

Szakszervizben is kérdeztem, mire azt mondta a szaki, hogy nem kell, teljesen felesleges, a szervizben megkapja mindazt, ami kell a motornak. Z17DTH-ról van szó, közel 170 000 km-rel. Még sosem volt bontva, panaszom sincs komoly (kivéve a hangja, ami szerintem egyre csúnyább, kulturálatlanabb), de szeretném a lehetséges későbbi hibákat megelőzni, ha lehet. Mi a véleményetek? Kell-e, segít-e a tisztítás ha nincs igazából panasz?

Mégegy dolog, most néztem át alaposabban a szervizfüzetet, amiben 150e km-re adják meg a szelephézag állítást, gyújtógyertya cserét, hosszbordás ékszíj cserét, viszont az autó ezeket nem kapta meg még soha és már majdnem 170e van benne (nem mondták a szervizben, hogy kellene). Hogy is van ez, most kell, vagy nem kell?

Köszi a válaszokat.

Ezt én is kérdeztem már az Opel szervizben. Nekem azt mondták, hogy mivel órákat megyek vele 3000-es fordulaton, nagy valószínűséggel kiég belőle, aminek ki kell égnie. Ha sokat mennék városban rövid távokat, alacsony fordulaton, akkor okozhatna ez gondot.

Ha panasz van ami indokolja, ki lehet takarítani, de addig fölösleges szétszedni.

Szelephézagról volt itt már korábban szó. Nekem még nem állították, mióta nálam van az autó.

Gyújtógyertya, az érthető okokból nem téma a DTH-nál...

A hosszbordást szemrevételezni szokták és az alapján cserélik. Illetve egy idő után kipárolog belőle a lágyítószer és elkezd nyikorogni, pedig szemre jó állapotúnak tűnik.

A cseréje nem egy nagy összeg, pár ezer forint a szíj és 5 perc munka.

• Like 1
Megosztás:

,,.... Amit én hajtok, kerek 4000 a fordulata 130-nál. Nem kevés...

100-nál nem tudom pontosan talán 3000 körül. Ha nem felejtem el, legközelebb megnézem...."

Már megijedtem, hogy az 1.7 forog ennyit, de közben kapcsoltam, hogy a céges, benyásra gondoltál. :)

Egyébként nem is értem ezt a húzást az Opelék részéről....130-nál 4000!!?? Legalább egy hatodikat tettek volna bele! :huh:

Megosztás:

A munkahelyemen pont ilyen paraméterű az egyik autó. A fordulat attól is függ, hogy milyen váltó van alatta. Amit én hajtok, kerek 4000 a fordulata 130-nál. Nem kevés...

100-nál nem tudom pontosan talán 3000 körül. Ha nem felejtem el, legközelebb megnézem.

Ha 130-nal 4000, akkor 100-nal kenytelen 4000*100/130= kb. 3100 lenni; ha nem, akkor valami komoly gond van :)

Megosztás:

Sziasztok!

Nekem van egy 2006-os évjáratú Opel H Astra típusú ajutóm. 1.3-as cdti azthiszem.

A problémám a következő: A nyári melegben nincs vele probléma, viszont 22C fok alatt képtelenség, hogy azonnal beinduljon.

A téli időszakban, meg szinte be sem indul. Már nézték rajta a nagynyomású rendszereket, egészen az üzemanyag tartájtól a motorig. Szűrőket, elektromos szelepeket, izzítógyertyákat. Nem jött rá a szerelő a bajára.

Motordiagnosztika nem jelez semmi hibát.

HELP!!! Valaiknek valami ötlete?

Megosztás:

:hiya: Tiszteletem az Úraknak ! :hiya:

Nincs véletlenül valakinek elfekvőben egy vadonatúj common rail nyomásszabályzó szelepe Opel Astra H 1.7 CDTI Z17DTR-hez ? Természetessen nagyon de nagyon olcsón érdekelne :)

Mert kipurcant a kocsiban és iszonyatosan ingadozik az alapjárat kb olyan 70 bar ingadozás mérhető. ( 17,27 - 24,55 környéke OBD2 infó )

Ki lett véve megtisztít de kb csak olyan 30% javulás lett szóval ki kéne cserélni mert nagyon billeg a motor tőle a kocsiban... :S

Vagy egyéb ötlet ,hogy mitől ugrálhat ??
Zárójelben jegyezném meg ,hogy még magasnyomású szivattyú is lehet azt mondják az okosok ... ti mit gondoltok ??

Előre is köszöntem a válaszokat :)

Megosztás:

Sziasztok!

Nekem van egy 2006-os évjáratú Opel H Astra típusú ajutóm. 1.3-as cdti azthiszem.

A problémám a következő: A nyári melegben nincs vele probléma, viszont 22C fok alatt képtelenség, hogy azonnal beinduljon.

A téli időszakban, meg szinte be sem indul. Már nézték rajta a nagynyomású rendszereket, egészen az üzemanyag tartájtól a motorig. Szűrőket, elektromos szelepeket, izzítógyertyákat. Nem jött rá a szerelő a bajára.

Motordiagnosztika nem jelez semmi hibát.

HELP!!! Valaiknek valami ötlete?

Minden 1.3-as cdti-ben garanciában cseréltek önindítót, mert hidegen nem, vagy nagyon nehezen indult. Opelnál meg tudják mondani, hogy ki van e már cserélve.

• Like 1
Megosztás:

Sziasztok

Reklamban lattam valamilyen adalekanyagot, amit a gazolajhoz toltve kitisztitja a porlaszto fejeket es egyeb rendszereket Ki hasznalt mar ilyent, erdemes-e foglalkozni vele? hogyan kell hasznalni? Hosszab uton, amikor meghajtom, vagy mehet rovid varosi utakon is?

Én használok. Időnként Pro-tec-es mindenféle tisztító adalékot beleöntök a tankba. Most pedig épp a prémium dízelek tesztelése van nálam folyamatban.

Adalékolás után lényeges, drasztikus változást nem tapasztaltam, de legalább a lelkiismeretemet megnyugtattam, hogy mindent elkövettem a motor (üzemanyagrendszer és kipufogó oldal) tiszta állapotban tartásáért. :)

Megosztás:

Sziasztok!

Mostanában azt figyeltem meg, hogy a reggeli indításkor, melegedéskor, 20 Cfok-nál kicsit megváltozik a motor hangja. Kicsit halkabb lesz és mindig 20 Cfok-nál. (figyelem test módban) Az mi lehet?

Köszi!

ha 1.7 cdti-d van akkor figyeld 70 foknál is. Megváltozik a befecskendezés ideje csendesebb lesz a motorjárás.
  • Like 1
Megosztás:

üdv

most volt a kocsiban komplett vezérléscsere,szűrök,olajok stb

elvileg a lambdaszondát is kipucolta a szerelő,lehet egy hibakódtörlés is elegendő lenne ?? meg olyat is beszélt a szerelő hogy majd magától elalszik ha jobb minőségű benzint használok,meg olyat is olvastam róla hogy ha adalékot teszek a benzinhez ( spuri,cataclean) akkor is megjavul

csak nem tom mi lehet igaz ezekből ???

azt irják hogy ez a hiba fogyasztásnövekedéshez vezet,a kocsi 6,5 liter fogyaszt......

Megosztás:

Minden 1.3-as cdti-ben garanciában cseréltek önindítót, mert hidegen nem, vagy nagyon nehezen indult. Opelnál meg tudják mondani, hogy ki van e már cserélve.

Szia!

Köszönöm az ötletet.

Kérdésem még az lenne, hogy mint laikus, és rákérdezek erre valamelyik márkakereskedésnél, meg is fogják mondani ezt az infót?

Plussz halottam még, hogy a multi kormány vezérléssel is tudnak valamit csinálni, mert hol jó hol nem. Ja a dudával együtt.

Egyébként ezek a visszahívásos garanciák, meddig érvényesek?

Mégyegyszer köszi.

Megosztás:

Szia!

Köszönöm az ötletet.

Kérdésem még az lenne, hogy mint laikus, és rákérdezek erre valamelyik márkakereskedésnél, meg is fogják mondani ezt az infót?

Plussz halottam még, hogy a multi kormány vezérléssel is tudnak valamit csinálni, mert hol jó hol nem. Ja a dudával együtt.

Mégyegyszer köszi.

Ha garanciában cserélték, akkor azt bármelyik márkaszervizben meg tudják mondani. Multikormány vezérlésnél a CIM modul vezetékkötegére tesznek egy rögzítő bilincset, amitől vagy megjavul, vagy nem. Én inkább szétszedtem a CIM modult, és újraforrasztottam a csatlakozókat. Azóta minden működik.

Megosztás:

Szia!

Köszönöm az ötletet.

Mégyegyszer köszi.

A multikormányt - ahogy Gabb is írja - egy bilinccsel javítják.

Nekem is megcsinálták és a kormányon lévő gombok (duda is) meg is javultak, de innentől kezdve havonta párszor az autó nem ismerte fel a kulcsot, nem tudtam indítani az autót. Volt, hogy a kulcsot 5-6x is ki-be kellett rakni, mire végre be tudtam indítani. Szóval a márkakereskedős "javítás" elég kétséges, ugyanis ahogy olvastam, van akinek ez a javítás sem segített.

A sokadik nem indulás után meguntam és szétszedtem én is a CIM modult és én is megforrasztottam a csatlakozókat. Azóta tökéletes.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.