Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Dízel motorokkal kapcsolatos problémák, kérdések

forumadmin

Recommended Posts

Sziasztok!

Van egy A-H6C kombim Z17DTH 2007-es, eleinte melegen nem akart indulni csak 6-7 próbálkozás után.Most már már hidegen is ezt csinálja minden indításkor.

Több szervízben is jártam megnézték az adagolót, magasny. sz.-t de nem jutottak semmire.Hibát egyszer olvastak ki belőle P0002, ezt is csak egyszer produkálta.

Segítséget szeretnék kérni merre induljak el.

Köszönöm

Szia!

Üzemanyag ellátási hiba. Itt a kód jelentése angolul. Közelebbit nem tudok én sem.

Generic Trouble Codes

P0001-P0099 – Fuel and Air Metering and Auxiliary Emission Controls

Code Description

P0001 Fuel Volume Regulator Control Circuit/Open

P0002 Fuel Volume Regulator Control Circuit Range/Performance

Üdv!

• Like 1
Megosztás:

Sziasztok! Mielőtt szervízhez mehetnék (ünnepnap),az izgalom miatt Hozzátok fordulnék segítségért.Astra H 1,7CDTI autómnál olyan jelenségem jött ki,hogy a szervíz hiba lámpám megjelenésével együtt minden sebességfokozatban leszabályoz a komputer 1300-as fordulatra.Első két esetben újraindítás után egy-két napig jó volt,de most már rögtön indulás után megteszi.Van valami tapasztalatotok vagy ötletetek,mi okozhatja ezt?Köszönettel érte!

Megosztás:

Szia!

Üzemanyag ellátási hiba. Itt a kód jelentése angolul. Közelebbit nem tudok én sem.

Generic Trouble Codes

P0001-P0099 – Fuel and Air Metering and Auxiliary Emission Controls

Code Description

P0001 Fuel Volume Regulator Control Circuit/Open

P0002 Fuel Volume Regulator Control Circuit Range/Performance

Üdv!

Köszönet!Csúcsok hibája vagy esetleg üzemanyag szűrő szerinted?

Megosztás:

Srácok mitől van, hogy hidegindításnál, különösen hidegben, indulásnál rángat ? Nagyobb gázadással kevésbé. Bemelegedés után eltűnik, és szépen finoman indul.

A héten viszem gyertyacserére, ez lehet, hogy megoldja ? Gyári gyertya való bele vagy érdemes jobbat rakatni ? Milyet ?

Köszi.

Megosztás:

Szerintem kezdd a szűrőcserével, ha időszerű. Olcsó, és lehet, hogy csak ennyi a gond. Ha nem, akkor sem buktál sokat, és egy hibalehetőség kilőve.

Esetleg nem lehetséges, hogy nem tartja meg az üzemanyagnyomást, mert valahol levegőt kap az üzemanyagrendszer?

Megosztás:

Szerintem kezdd a szűrőcserével, ha időszerű. Olcsó, és lehet, hogy csak ennyi a gond. Ha nem, akkor sem buktál sokat, és egy hibalehetőség kilőve.

Esetleg nem lehetséges, hogy nem tartja meg az üzemanyagnyomást, mert valahol levegőt kap az üzemanyagrendszer?

Megosztás:

Szia!

Szerintem nem az injektorokkal van a gond, mert akkor égés kimaradásos hibakódot adna.

A hibakód kimondottan az üzemanyag ellátó körre utal fordítása:

P0002 üzemanyag mennyiségét szabályozó vezérlő áramkör tartomány / teljesítmény

Valószínűleg nem alakul ki az elvárt nyomás a rendszerben. Első körben én is egy szűrő cserét javaslok, esetleg egy rendszer tisztítást. Utána ha nem működik akkor valami jó adagolós szervizt.

Üdv!

Megosztás:

Sziasztok!

Vezérlést kellene már cseréltetnem, mert mióta megvettem a kocsit még nem került rá sor.

Visszaolvasgatva Dayko szíj és SKF görgő páros találtam.

Érdemesebb külön venni a szíjat, görgőt, vagy vehetem szettben is?

Dayko szett 38.000.- de ebből még lenne kedvezményem.

Munkadíj a cserére 15.000.- lenne.

Megosztás:

Hi!Ma bevizsgáltattam és P1120 és P1122 hibát olvastak ki.Ez gázpedál szenzor problémát takar.Sajnos 3 szervíz 3 fajta dolgot mondott erre.Úgy döntöttem,hogy bevizsgáltatom,kiméretem a hibát és utána meglátjuk.A kábelnél,vezérlő elektronikánál vagy gázpedál szenzornál lehet a gond.Holnapra többet tudok.Köszönöm a segítő szándékot!

Megosztás:

Sziasztok!

Vezérlést kellene már cseréltetnem, mert mióta megvettem a kocsit még nem került rá sor.

Visszaolvasgatva Dayko szíj és SKF görgő páros találtam.

Érdemesebb külön venni a szíjat, görgőt, vagy vehetem szettben is?

Dayko szett 38.000.- de ebből még lenne kedvezményem.

Munkadíj a cserére 15.000.- lenne.

Én az enyémhez (1.9) 33 ezerért vettem a gyári szettet. Szerintem ez egy kicsit sok, nézz utána,hátha találsz olcsóbbat, bár az SKF görgők szerintem jók.

A munkadíjra nekem 20 ezret mondtak márkaszervizben,kb. 2,5 órás művelet, de ahogy nézem a tiéden is.

Egyébként cserére 10 év/100.000. km-t adtak. Ha biztosan ezen belül vagy, akkor nem érdemes még foglalkozni vele.

• Like 1
Megosztás:

Én az enyémhez (1.9) 33 ezerért vettem a gyári szettet. Szerintem ez egy kicsit sok, nézz utána,hátha találsz olcsóbbat, bár az SKF görgők szerintem jók.

A munkadíjra nekem 20 ezret mondtak márkaszervizben,kb. 2,5 órás művelet, de ahogy nézem a tiéden is.

Egyébként cserére 10 év/100.000. km-t adtak. Ha biztosan ezen belül vagy, akkor nem érdemes még foglalkozni vele.

Ez az, hogy azt mondta az eladó, hogy volt cserélve a vezérlés, persze hogy volt...

Meg a kettős tömegű is volt, persze, hogy volt...

Nemrég cserélték a kettős tömegűt, úgy hogy nem mentem vele vásárlás óta 4000km-t.

Amit írtam árból még lenne 40% kedvezményem.

Megosztás:

Hi!Ma bevizsgáltattam és P1120 és P1122 hibát olvastak ki.Ez gázpedál szenzor problémát takar.Sajnos 3 szervíz 3 fajta dolgot mondott erre.Úgy döntöttem,hogy bevizsgáltatom,kiméretem a hibát és utána meglátjuk.A kábelnél,vezérlő elektronikánál vagy gázpedál szenzornál lehet a gond.Holnapra többet tudok.Köszönöm a segítő szándékot!

Milyen motor? Nem 1.7 dízel? Azokon tipikusan elő szokott ez jönni.

Ez enyémnél is volt fél éve és most múlt héten is.

Első körben szerintem nézzétek meg a motortéri biztosítéktábla alatt futó gázpedál vezetékét. Pontosabban egy vezeték köteget. 6 ér tartozik hozzá. Ez szokott a csatlakozásoknál korrózió miatt kontakthibás lenni.

Nekem múlt héten átforrasztották a vezetékeket és azt mondták egy jó darabig nem lesz vele gond.

Szerk.: Visszaolvastam. Látom 1.7CDTI. Nagyon valószínű, hogy az lesz a gond, amit írtam.

Megosztás:

Ez az, hogy azt mondta az eladó, hogy volt cserélve a vezérlés, persze hogy volt...

Meg a kettős tömegű is volt, persze, hogy volt...

Nemrég cserélték a kettős tömegűt, úgy hogy nem mentem vele vásárlás óta 4000km-t.

Amit írtam árból még lenne 40% kedvezményem.

Értem. Nekem is időszerű lenne már, csak a munkadíjra kellene összedobnom a pénzt. Bár nekem 6 év vagy 120 ezer Km, de a 6 éven pont most vagyok túl, a km, meg csak 94 ezer. Mondjuk én biztosra tudom a km-t, mert ismerem az előző tulajt.

Szerintem annyiért akkor baráti áron van. Az SKF jó, én vízpumpából akartam olyat, de aztán "véletlenül" átárazták. A Dayco meg német, ha jól tudom, én panaszt még nem hallottam vele kapcsolatban.

Megosztás:

Sziasztok!

Mikor gyújtást adok az autóra csak nekem "búg" valami a motorház felől? Olyan mintha valami állítódna, mozgásban lenne!

Hiba ez a jelenség, vagy normális, és mi a szerepe?

Elég egy megnyitott témához beírnod a kérdésed!

Ne feledd 5 hozzászólás / nap.

Igen, a motortérben zúg valami, aminek nem tudom a nevét, az még gyújtás levét után is szokott zúgni kis ideig. Ez normális. Hallgasd meg, honnan jön pontosan, mert lehet nem is a motortérből jön, hanem ha digit klímád van, akkor a befúvás irányválasztó tárcsád a középbox mögött nyekereg. Ezen zsírspray segíthet.

Nekem volt olyan hibám, hogy gyújtás ráadás után a fényszóró magasság állító motor mozgott fel le a bal oldalon. Kivettem a LEDes helyzetjelzőt és azóta nem csinálja!

Szóval előbb fülelj!

Megosztás:

Elég egy megnyitott témához beírnod a kérdésed!

Ne feledd 5 hozzászólás / nap.

Igen, a motortérben zúg valami, aminek nem tudom a nevét, az még gyújtás levét után is szokott zúgni kis ideig. Ez normális. Hallgasd meg, honnan jön pontosan, mert lehet nem is a motortérből jön, hanem ha digit klímád van, akkor a befúvás irányválasztó tárcsád a középbox mögött nyekereg. Ezen zsírspray segíthet.

Nekem volt olyan hibám, hogy gyújtás ráadás után a fényszóró magasság állító motor mozgott fel le a bal oldalon. Kivettem a LEDes helyzetjelzőt és azóta nem csinálja!

Szóval előbb fülelj!

Nekem is ilyen jelenségem van amit leírtál, de nincs digitális klímám, csak manuális. Az igaz,hogy teljesen olyan hangja van mint a fényszóró magasság állító motornak, de az nem ott található.

(Mostantól figyelek a hozzászólási szabályzatra, köszi!)

Megosztás:

Milyen motor? Nem 1.7 dízel? Azokon tipikusan elő szokott ez jönni.

Ez enyémnél is volt fél éve és most múlt héten is.

Első körben szerintem nézzétek meg a motortéri biztosítéktábla alatt futó gázpedál vezetékét. Pontosabban egy vezeték köteget. 6 ér tartozik hozzá. Ez szokott a csatlakozásoknál korrózió miatt kontakthibás lenni.

Nekem múlt héten átforrasztották a vezetékeket és azt mondták egy jó darabig nem lesz vele gond.

Szerk.: Visszaolvastam. Látom 1.7CDTI. Nagyon valószínű, hogy az lesz a gond, amit írtam.

Megosztás:

Köszönöm a segítséget!Közben Nagytarcsán találtam egy hozzáértőt,aki gyorsan megmondta,hogy első lépcsőben a Te általad írt dolgot nézzük meg.A motortéri biztosíték tábla alatti érintkezés volt rossz.Megnyugodtam.5ezerben megállt.Köszi a segítséget!

Megosztás:

Köszönöm a segítséget!Közben Nagytarcsán találtam egy hozzáértőt,aki gyorsan megmondta,hogy első lépcsőben a Te általad írt dolgot nézzük meg.A motortéri biztosíték tábla alatti érintkezés volt rossz.Megnyugodtam.5ezerben megállt.Köszi a segítséget!

Szívesen. Örülök hogy segíthettem és hogy megoldódott. :)

Elég jó áron megcsinálták neked. Én sajnos nem úsztam meg ennyiből.

Megosztás:

• 2 weeks later...

Sziasztok!

Z17DTH

Ki szeretném próbálni, hogy milyen vízhőfoknál kapcsol be a ventilátorom.

Csak félek, hogy közben megfőzöm a motort.

Attól tartok nem kapcsol, mert 96foknál még nem kapcsolt.

Meddig mehetek el? Hol kellene kapcsolnia?

Kérdés, hogy Op-Com meg tudja mondani, hogy hol kellene kapcsolnia?

Köszönöm a válaszokat!

Megosztás:

Ki szeretném próbálni, hogy milyen vízhőfoknál kapcsol be a ventilátorom.

Csak félek, hogy közben megfőzöm a motort.

Attól tartok nem kapcsol, mert 96foknál még nem kapcsolt.

Meddig mehetek el? Hol kellene kapcsolnia?

Kérdés, hogy Op-Com meg tudja mondani, hogy hol kellene kapcsolnia?

100 fok alatt biztos nem fo meg, de a tulnyomas miatt meg fole is lehet menni valamennyivel.

Az Opcomban talan van ventilator teszt, a kapcsolasi pont pedig a szervizleirasbol derul ki, illetve a weben is biztos fent van nehany helyen.

Megosztás:

Hali!

Ez a ventilátor bekapcsolás engem is érdekel. Z16XEP motorom van, de múltkor 111C°-ig is felment, és semmi. Akkor kapcsolt be, amikor a klímát ráadtam. :wacko:

Akkor valami járvány van... :icon1:

Na de ha a tied 111C°-nál még nem főtt meg, akkor nyugodtabban tesztelem a sajátom.

Megosztás:

A régi F astrámnál is olyan 107C° körül kapcsolt a 2. ventilátor. Azt mondták, ez természetes. De annál 2 ventilátor volt, és egy mindig ment 100C° körül.

Túlnyomásos rendszer van, így felmehet 100 fölé. Remélem minden baj nélkül.

Bár azért ez a 111C°-t már sokalltam. De a helyzet az, hogy városi tötymörgésben mit csinál az ember? Hangja ugyanolyan volt, mint 93C°-nál.

Lehet, hogy be se kapcsol? Csak akkor, ha megy a klíma?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.