Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Dízel motorokkal kapcsolatos problémák, kérdések

forumadmin

Recommended Posts

Sziasztok! Na, ma kiderült az igazság: a szívó oldalon (talán szívócsonkban, már nem emlékszem), van egy légterelő lapka, ami elengedte magát, és az csörömpölt! Hála az égnek meg tudták javítani, és holnap már mehetek is érte. :)

Így van Z16xep-nél ez szokott lenni, a lánc biztosan nem, ugyanis nem láncos motor, hanem szíjas!:)

Megosztás:

Így van Z16xep-nél ez szokott lenni, a lánc biztosan nem, ugyanis nem láncos motor, hanem szíjas! :)

Hmm, meg mertem volna esküdni, hogy az 1.6-os is láncos : ).

Legalább már ezt is tudom.

Végül is jobb, hogy csak egy lapka volt, olcsóbban és egyszerűbben megoldódott a probléma. ; )

Megosztás:

Valóban lehet a féltengely csukló, bátyámnak is hasonló problémája volt. Ha jól tudom, eleve kábelkötegelővel rögzítik. Bár az Opelnél nem tudom pontosan, de a másikhoz, amikor harangot vettünk, adtak mellé kábelkötegelőt is.

Bizony-bizony féltengely csukló volt. Kicserélték azóta nincs az a kattanó hang.

A gumiharangot fém bilincs tartja, ezt már 2 szerelő is mondta, hogy nagyon jól meg kell húzni,

mert ha keményebb gumiból van a harang, akkor kötegelővel nem lehet elég erősen ráhúzni, hogy

rendesen zárjon.

Debrecenben tudtok/ismertek jó szakembert, akihez elvihetem a vasat, ha valami gondja van?

Megosztás:

Köszi! Ennek nagyon örülök, mert most tervezem a vezérlés cseréjét. De ezek szerint a vízpumpa maradhat rajta, csak szükség esetén cseréltetem. :)

Én is a nyáron cseréltem, de nálam ment minden a lecsóba. 10 rugó környékén volt a valeo, meg a febi vízpumpa is, 3 volt a kanna fagyálló, 23 volt a febi szíj készlet, pár száz forint a szimmering, meg egy 10es a munkadíj. A hosszbordás meg 6,5. Most 80-90 ezerig nincs keresnivalóm azon a környéken.

185 körül volt benne, de már nem gyári volt a vízpumpa amit levettünk. Német volt az autó, valami török árú volt rajta, pedig opelnél rakták fel.

Ha nem muszáj ne spórolj az alkatrészen, még egy plussz javítás, újabb pénz és idő veszteség!

Üdv!

Megosztás:

Én is a nyáron cseréltem, de nálam ment minden a lecsóba. 10 rugó környékén volt a valeo, meg a febi vízpumpa is, 3 volt a kanna fagyálló, 23 volt a febi szíj készlet, pár száz forint a szimmering, meg egy 10es a munkadíj. A hosszbordás meg 6,5. Most 80-90 ezerig nincs keresnivalóm azon a környéken.

185 körül volt benne, de már nem gyári volt a vízpumpa amit levettünk. Német volt az autó, valami török árú volt rajta, pedig opelnél rakták fel.

Ha nem muszáj ne spórolj az alkatrészen, még egy plussz javítás, újabb pénz és idő veszteség!

Üdv!

Ez igaz.

Viszont én "szerviz 4+" keretében gondoltam, hogy megcsináltatom a cserét. Csak a vezérléscsere nem több, mint ha máshol kérném. Ha egybe kérem a vezérlést és a vízpuma cseréjét, az plusz 25-30e Ft. Bár ha belegondolok, lehet még így is megéri.

Ez enyémben most van 175e km. A vízpumpa még eredeti ha minden igaz, a vezérlés volt csak cserélve, jó 80e-rrel ezelőtt.

Megosztás:

Ez igaz.

Viszont én "szerviz 4+" keretében gondoltam, hogy megcsináltatom a cserét. Csak a vezérléscsere nem több, mint ha máshol kérném. Ha egybe kérem a vezérlést és a vízpuma cseréjét, az plusz 25-30e Ft. Bár ha belegondolok, lehet még így is megéri.

Ez enyémben most van 175e km. A vízpumpa még eredeti ha minden igaz, a vezérlés volt csak cserélve, jó 80e-rrel ezelőtt.

Nem akartalak befolyásolni semmiben, csak leírtam, az én történtemet. Mivel elég olcsón meg tudtam oldani, ezért én megcsináltattam. A 4+ ban is elég jó árak vannak, persze csak a szeríz árakhoz mérten. Nekem van szerelőm akit ismerek, megbízom benne, így az opeltől csak a máshogy megoldhatatlan dolgokat szerzem be. Mikor megvettem a kocsit, tavaly tavasszal, kellett egy kulcsot csináltatnom, mert elvesztette az előző tulaj.A opelnél cirka 38e, kulcs, marás, tanítás, biztonsági kód lekérdezése. Ugyan az a kulcs tanítva, biztonsági kód kiolvasása, előző kulcs letiltása 20e. A nyers bicskakulcs szervizes ára. Szóval csak ha muszáj.

Üdv!

Megosztás:

Sziasztok!

Ma délután Budapestről mentem Budaörs felé és egyszer csak kigyulladt a szervizkulcs, ekkor egy picit mintha megtorpant volna kocsi, de ennek hatásra elkezdtem neki nyomni kicsit, de semmi teljesítmény csökkenést nem vettem észre. Félre álltam, hogy hátha a kuplung+fék+gyújtás kombinációval kiír valami kódot de semmi ! :( kb 2 perc elteltével újra beindítottam, de ekkor már nem jelent meg a kulcs, mentem még vele kb. 50 km-t de már nem jelent meg újra a szervizkulcs! Szerdán elviszem hátha kitudnak olvasni valamit belőle de gondolom így látatlanba 1000 féle probléma lehet vele ! Ja és már egyszer csinálta ezt kb. 300 km el ezelőtt, fogyasztás növekedést nem vettem észre !

2004.12-es 1.4 xep 95.000 km

Megosztás:

Üdv!

Segítsen aki tud! Z19DT /120Le. motorom a következőt csinálja :alapjárat tökéletes-jól indul de menet közben amikor nem kell nagy teljesítményt leadnia akkor elkezd durván rángatni a motor,ha ezt a fordulatot nagyobb gázadással emelem akkor a jelenség elmarad.

Mi lehet ez?

Mégy egy kérdés!?A kéttömegű lendkerekem is tönkrement (120000km.-nél)ki lehet ezt hagyományosra cserélni vagy esetleg felújítattni valahol? vagy marad a horror drága csere?

Köszönöm!!

Csaba

Megosztás:

Üdv!

Segítsen aki tud! Z19DT /120Le. motorom a következőt csinálja :alapjárat tökéletes-jól indul de menet közben amikor nem kell nagy teljesítményt leadnia akkor elkezd durván rángatni a motor,ha ezt a fordulatot nagyobb gázadással emelem akkor a jelenség elmarad.

Mi lehet ez?

Mégy egy kérdés!?A kéttömegű lendkerekem is tönkrement (120000km.-nél)ki lehet ezt hagyományosra cserélni vagy esetleg felújítattni valahol? vagy marad a horror drága csere?

Köszönöm!!

Csaba

Valószínűleg az EGR szelepded nyitva van, attól tud ilyet csinálni. Ha tényleg 120ezer van az autóban, akkor elég csak lendkereket cserélni ( én 150ezernél cseréltem lendkereket és a kuplungon nem látszódott semmi kopás) és olcsóbban jössz ki, mintha vennél egy kiváltó kuplungszettet lendkerékkel.

Megosztás:

Valószínűleg az EGR szelepded nyitva van, attól tud ilyet csinálni. Ha tényleg 120ezer van az autóban, akkor elég csak lendkereket cserélni ( én 150ezernél cseréltem lendkereket és a kuplungon nem látszódott semmi kopás) és olcsóbban jössz ki, mintha vennél egy kiváltó kuplungszettet lendkerékkel.

Köszönöm! Holnap szétszedem az egr.-t / kikormolom

Megosztás:

Vagy pedig, ha Vákuum vezérlésű a turbód, és valahol el van repedve egy gumicső, akkor az is tud ilyen hibát produkálni...

Megosztás:

Sziasztok!

Ma délután Budapestről mentem Budaörs felé és egyszer csak kigyulladt a szervizkulcs, ekkor egy picit mintha megtorpant volna kocsi, de ennek hatásra elkezdtem neki nyomni kicsit, de semmi teljesítmény csökkenést nem vettem észre. Félre álltam, hogy hátha a kuplung+fék+gyújtás kombinációval kiír valami kódot de semmi ! :( kb 2 perc elteltével újra beindítottam, de ekkor már nem jelent meg a kulcs, mentem még vele kb. 50 km-t de már nem jelent meg újra a szervizkulcs! Szerdán elviszem hátha kitudnak olvasni valamit belőle de gondolom így látatlanba 1000 féle probléma lehet vele ! Ja és már egyszer csinálta ezt kb. 300 km el ezelőtt, fogyasztás növekedést nem vettem észre !

2004.12-es 1.4 xep 95.000 km

Sziasztok!

Na ma sikerült valamit kiolvasnom a masinából azt villogta ki ha jól számoltam , hogy 1614.

Kell ezzel foglalkozni vagy majd ha komolyabb problémák lesznek vele elég akkor?

Köszönöm !

Megosztás:

Hátha itt hamarabb kapok választ.

Tegnap az alábbi problémát egy 6 km-es úton ötször játszotta el az autó. A kézikönyv szerint vagy a motorvezérlő elektronika ment tönkre, vagy víz gyűlt össze az üzemanyagszűrőben.

Ezt a szűrőt hol találom pontosan? Kicserélném és megnéznél úgy mi a helyzet.

A probléme részletesen tehát ez:

"Egy hete vettem egy 1.7 CDTI Astra H-t. Még nincs sok tapasztalatom az autóval. Ma történt, hogy piros lámpánál álltam a sorban. Zöldnél indultam. Váltottam 1-es, 2-es. Az előttem lévő kicsit szuttyogott, ezért 2-esben kicsit visszavettem a gázt. Mikor megindult, nyomtam volna én is de nem történt semmi. Alapjáraton járt a motor én meg szépen lelassultam. Az ESP visszajelzője és a szervizlámpa világított a műszerfalon.

Lehúzódtam az út szélére. Üresben is nyomtam volna egy kis gázt, de semmi. Leállítottam a motort, majd újra elindítottam. Pöccre indult, semmi hibajelzés. Jöttem még több km-t, városon kívül nagyobb sebességgel is, de semmi hibát nem jelzett."

Megosztás:

Sziasztok!

Na ma sikerült valamit kiolvasnom a masinából azt villogta ki ha jól számoltam , hogy 1614.

Kell ezzel foglalkozni vagy majd ha komolyabb problémák lesznek vele elég akkor?

Köszönöm !

A P1614 az rossz transzponder kulcs hibakód, attől nem indul az autó és indítózás közben villog a kulcsos kisautó. A teljesítményvesztést más hiba okozza, és ha más hibakód nincs a hibatátolóban, ezt a hibakódott csak a hiba fennállásakor lehet kiolvasni, ha a hiba megszűnik, vagy újraindításkor már nem áll fenn, a vezérlő törli a hibatárolóból.

Megosztás:

A P1614 az rossz transzponder kulcs hibakód, attől nem indul az autó és indítózás közben villog a kulcsos kisautó. A teljesítményvesztést más hiba okozza, és ha más hibakód nincs a hibatátolóban, ezt a hibakódott csak a hiba fennállásakor lehet kiolvasni, ha a hiba megszűnik, vagy újraindításkor már nem áll fenn, a vezérlő törli a hibatárolóból.

Köszönöm a választ, de annyi lenne, hogy a szervizkulcs az nem indításkor jelent meg hanem menet közben.

Mit lehet ezzel a hibával csinálni?

Megosztás:

sziasztok!

Tegnapi nap volt egy kisebb/nagyobb problémám a kocsival! mentem vele egész nap, ment idén nem először a klima, de ez lehet lényegtelen ! na de a lényeg, hogy miután hazaértem kb fél órát állt a kocsi, beinditás után felvillant a menetstabilizátor lámpája és a szervizlámpa is( a szervizlámpa elvileg az izzitogyertya miatt, napokba cserélem:))) gáz nem engedett nyomni! csak alapjáraton tudtam elindulni vele, pár méter megtételével növekedni kezdett a fordulatszám, persze egyből leálltam garázsba másnap reggel láss csodát semmi probléma!!!!! minden jól müködik! komputert rádugtuk és a gázpedál szenzort irta ki, de azzal semmi probláma nincs mert leteszteltük! elvileg a menetstabilizátorra is kiirt valami aproságot!, de már nem emlékszem mit is pontosan:S

ha valaki tud valami tippet vagy volt ilyen problémája akkor szivesen várom az ötleteket!köszi elöre is! by

Mi lett végül? Nálam is pontosan ugyan ez a helyzet! :(

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.