Zsolti25 Elküldve Március17, 2012 Megoszt Elküldve Március17, 2012 Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni tőletek. 6 napja vettem egy 2007.12 havi 1.7es diesel astra H Caravánt. alapjáraton nagyon szépen ment még terhelésen is 5 napon keresztül, viszont tegnap reggel arra lettem figyelmes, hogy 1500 fordulattól a következő váltásig csörög a motor mikor gyorsítok Hali, nekem is van ilyen gondom. Nekem is megvoltak az átlagos cserék, megis úgy érzem sokkal erősebb a "dízel" hang ha gyorsitok. Tud valaki segíteni hogy ez mikor számít természetesnek és mikor kell aggódni ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zamek25 Elküldve Március18, 2012 Megoszt Elküldve Március18, 2012 sziasztok nekem kellene 2 befecskendező z17dth-hoz Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabb Elküldve Március18, 2012 Megoszt Elküldve Március18, 2012 Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni tőletek. 6 napja vettem egy 2007.12 havi 1.7es diesel astra H Caravánt. alapjáraton nagyon szépen ment még terhelésen is 5 napon keresztül, viszont tegnap reggel arra lettem figyelmes, hogy 1500 fordulattól a következő váltásig csörög a motor mikor gyorsítok minden fokozatban. Tegnap elvégeztem az olajcserét, olajszűrő, légszűrő és üzemanyagszűrő cseréjét. a motornak csendesedett a kopogós hangja, de a terhelés alatt a ez a "csörgő" hang nem. megtettem vele 400km-t és mintha erősödne ez a hang. Mivel elejétől fogva elolvastam a hozzászólásokat szeretném megkérdezni a rutinosabb h astra tulajdonosokat hogy mi a véleményetek? tettem az üzemanyagban injektor tisztítót is... elvileg az autóban 94000 km van....elvileg Előre is köszönöm a véleményeket: Jani Hallani kellene a hangot, így nehéz megmondani, hogy természetes, vagy rendellenes... Annyi biztos, hogy 70C-ig nekem is jó csörgős hangja van, viszont felette teljesen kisimul, bár padlógázas gyorsításnál van egy kis csilingelés, ha nagyon fülelek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti78 Elküldve Március19, 2012 Megoszt Elküldve Március19, 2012 Hát ennek az 1.7-es ISUZU dieselnek botrányos hangja van..:-) Volt már OPEL dieseled? Ezt csak azért kérdezem, mert nekem régebbi Passatom volt előtte majd egy AUDI A3-as persze mindegyikből idősebbek 8-9 évesek..Amikor megvettem a 2008-as ASTRA H 1.7 cdti-met azt hittem baja van mire felvilágosítottak rutinosabbak hogy ennek ilyen a hangja..:-) Mióta elfogadtam hogy ilyen a hangja kb 2 hónapba telt azóta nagyon szeretem ..Nincs annak semmi baja hidd el! Szuper fogyasztás, futómű, kényelem szépség és erősebb hang. Link to comment Megosztás: More sharing options...
janoo84 Elküldve Március19, 2012 Megoszt Elküldve Március19, 2012 Hát ennek az 1.7-es ISUZU dieselnek botrányos hangja van..:-) Volt már OPEL dieseled? Ezt csak azért kérdezem, mert nekem régebbi Passatom volt előtte majd egy AUDI A3-as persze mindegyikből idősebbek 8-9 évesek..Amikor megvettem a 2008-as ASTRA H 1.7 cdti-met azt hittem baja van mire felvilágosítottak rutinosabbak hogy ennek ilyen a hangja..:-) Mióta elfogadtam hogy ilyen a hangja kb 2 hónapba telt azóta nagyon szeretem ..Nincs annak semmi baja hidd el! Szuper fogyasztás, futómű, kényelem szépség és erősebb hang. Köszi a segítséget/tippet! Az előtőltéssel volt gond, sok volt. a szervízben tech 2 használatával beállították! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsoca1986 Elküldve Március22, 2012 Megoszt Elküldve Március22, 2012 Uraim! Nem rég el kezdett csúszni a kuplungom. 1.3-as CDTI-m van és úgy fest kuplung csere lesz! A kérdéseim a következőek: 1. Semilyen különös hangja nincs, nem kopog nem csattog és egyébb probémás hangot nem ad a váltó illetve a kuplunk ki be nyomásakor sincs hang változás, hideg motorral és meleg motorral sem. Így a kérdés adódik mi mehetett tönkre? Csak a tárcsa vagy esetleg a kinyomócsapágy is? Cseréltetni az egészet nem elönyös a pénztárcám miatt. :( 2. Mit nézzek meg amitől szűkíthető lenne a baj nagysága és ami elérhető sima felhasználóként? Mire figyeljek? 3. Mitől tudom meg, hogy a kettős tömegű lendkerék is szarni ment? Mindenképpen cserélnem kel azt is? Tudom azt valamivel ellenőrizni hogy jó e még? A kuplung tárcsa kb 70eFt kedvezményesen 36e-ért kapnám meg. A kuplung szettet (kuplung és hozzá a körítés) 110eFt kedvezményesen 80eFt-ért kapnám meg. A teljes kuplung szett (kuplunk hozzá a teljes szerkezet és kinyomó csapágy) 190eFt kedvezményesen 120eFt-ért kapnám meg. A ketős tömegű lendkerék valami 200e, ha kifogom! Adjatok tanácsot mert ez nagyon nem buli! Hát pedig jó árakon kapod meg a kuplungot és a hozzátartozókat. A lendkerék ha nem gyári akkor sokallom a 200E.Nekem 1.7 astra h.m van nekem lassan kell cserélnem a komplett történetet, belenyugodtam, szerintem szokj hozzá hogy munkadíjjal 230.alatt nem úszod meg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
modern Elküldve Március23, 2012 Megoszt Elküldve Március23, 2012 Sziasztok !! Nekem olyan gond van a kicsikével hogy elkezdte kibaszottul enni az olajat (2500km alatt 3l-t öntöttem rá ) 5w40 volt benne, szerintem ez is közre játszott hogy annyira ette, mostmár 10w40-est kap ! A másik problém az hogy amikor már meleg a moci és megállok vele lámpánál vagy bárhol, hagyom alapjáraton pöfögni elkezd ingadozni az alapjáratom 900-1100 között, jah és induláskor olyan kék füstöt nyom ki mint valami füstgép, de aztán az elmúlik, gondolom azért mert amit átengedett azt égeti el gyorsan, és azért van kék füst is induláskor ! Én szelepszár szimeringre gondolok hogy az ment szarrá !! Nektek valami más ötlet, mi lehet még ! Jah és mióta ez van azóta gázadáskor de cak akkor zörög a motor, mint a régi dízeleknél..... !! Köszi a segítséget !! Ha ez a baja, szerintetek mennyibe fáj ezt kicserélni (szimering) ??100-150 rongy ?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
modern Elküldve Március23, 2012 Megoszt Elküldve Március23, 2012 Jah és 1.6-os a kicsike 2005.07 havi ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Március23, 2012 Megoszt Elküldve Március23, 2012 Sziasztok !! Nekem olyan gond van a kicsikével hogy elkezdte kibaszottul enni az olajat (2500km alatt 3l-t öntöttem rá ) 5w40 volt benne, szerintem ez is közre játszott hogy annyira ette, mostmár 10w40-est kap ! A másik problém az hogy amikor már meleg a moci és megállok vele lámpánál vagy bárhol, hagyom alapjáraton pöfögni elkezd ingadozni az alapjáratom 900-1100 között, jah és induláskor olyan kék füstöt nyom ki mint valami füstgép, de aztán az elmúlik, gondolom azért mert amit átengedett azt égeti el gyorsan, és azért van kék füst is induláskor ! Én szelepszár szimeringre gondolok hogy az ment szarrá !! Nektek valami más ötlet, mi lehet még ! Jah és mióta ez van azóta gázadáskor de cak akkor zörög a motor, mint a régi dízeleknél..... !! Köszi a segítséget !! Ha ez a baja, szerintetek mennyibe fáj ezt kicserélni (szimering) ??100-150 rongy ?? Valaki szakmaibb/tapasztaltabb ember majd válaszol a konkrét problémára, de az biztos, hogy H ASTRA-ba 10w40-es olajat SOHA NEM TÖLTÜNK, felejtsd el, TILOS!!! Rossz elgondolás, hogy ha eszi az olajat, öntsünk bele vastagabbat, ez nem oldja meg a bajt, sőt káros is... Link to comment Megosztás: More sharing options...
hg001 Elküldve Március23, 2012 Megoszt Elküldve Március23, 2012 Sziasztok !! Nekem olyan gond van a kicsikével hogy elkezdte kibaszottul enni az olajat (2500km alatt 3l-t öntöttem rá ) 5w40 volt benne, szerintem ez is közre játszott hogy annyira ette, mostmár 10w40-est kap ! A másik problém az hogy amikor már meleg a moci és megállok vele lámpánál vagy bárhol, hagyom alapjáraton pöfögni elkezd ingadozni az alapjáratom 900-1100 között, jah és induláskor olyan kék füstöt nyom ki mint valami füstgép, de aztán az elmúlik, gondolom azért mert amit átengedett azt égeti el gyorsan, és azért van kék füst is induláskor ! Én szelepszár szimeringre gondolok hogy az ment szarrá !! Nektek valami más ötlet, mi lehet még ! Jah és mióta ez van azóta gázadáskor de cak akkor zörög a motor, mint a régi dízeleknél..... !! Köszi a segítséget !! Ha ez a baja, szerintetek mennyibe fáj ezt kicserélni (szimering) ??100-150 rongy ?? Nekem tavaly nyáron volt szelepszár-szimmering csere, szintén olajfogyasztás miatt (~ 3 l / 10000 km), füstölés szerencsére nem volt. Anyag és munkadíjjal együtt megvolt 100e Ft-ból. 1.4-es, szintén 2005. 07. havi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
modern Elküldve Március23, 2012 Megoszt Elküldve Március23, 2012 Értem, akkor kb itt körül számítsak én is árban, ha ez a baja..... Akkor milyen olajat öntsek bele, mert azt is kicserélem mostmár, ne legyen benne ilyen kevert szar !!?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Március23, 2012 Megoszt Elküldve Március23, 2012 Értem, akkor kb itt körül számítsak én is árban, ha ez a baja..... Akkor milyen olajat öntsek bele, mert azt is kicserélem mostmár, ne legyen benne ilyen kevert szar !!?? Kizárólag olyat ami teljesíti a dexos2 szabványt! A gyári Gm 5w30 dexos2 is egy nagyon jó minőségű és árú olaj! De ezért létesült olajos topik, hogy ilyen evidens kérdés ne merüljön fel, ott válogathatsz...:)! Link to comment Megosztás: More sharing options...
modern Elküldve Március25, 2012 Megoszt Elküldve Március25, 2012 Nekem tavaly nyáron volt szelepszár-szimmering csere, szintén olajfogyasztás miatt (~ 3 l / 10000 km), füstölés szerencsére nem volt. Anyag és munkadíjjal együtt megvolt 100e Ft-ból. 1.4-es, szintén 2005. 07. havi. és csak ennyi volt a tünet hogy ette az olajat ?? alapjárat nem ingadozott ?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Március25, 2012 Megoszt Elküldve Március25, 2012 T piratson! "... X18XE ..." A H karosszériába Z18XE, Z18XER, A16XER motorokat szereltek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci98 Elküldve Március26, 2012 Megoszt Elküldve Március26, 2012 Sziasztok,nekem is Z16XEP ezer km három liter.Hasonló paraméterek(kor ill.futott km)Viszont én most cseréltem szelepfedelet(60ezer),mert nagyvalószínűséggel az volt a rossz.Most várom a további fejleményeket. Szia tomi70! Megszünt a probléma a szelepfedél cseréjével? Nekem ugyanez a gondom. A szakszervízben is csak találgatnak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
modern Elküldve Március30, 2012 Megoszt Elküldve Március30, 2012 Tiszteletem ! Egy szelepszár szimering cseréhez mi kell pontosan, vagyis miket érdemes kicserélni ilyenkor !! mert úgy érzem hogy a szerelő csávó át akar baszni :S Az unixnál néztem: kell 1 szelepszár szimering készlet (12ezer kb.) 1 hengerfej tömítés készlet (csak itt két fajta van unixéknál, van egy hengerfej tömítés készlet főtengely szimmeringgel (20ezer kb.) és van egy hengerfej tömítés készlet szelepszár tömítéssel (36ezer kb.) nah most melyik kell nekem, mert nem mindegy, azt mondta hogy a drágább !!?? mi kell még ???? amúgy durván nekem is 100ezret mondott hogy kb itt lesz a vége !! köszi a válaszokat !! Link to comment Megosztás: More sharing options...
korizoli Elküldve Március30, 2012 Megoszt Elküldve Március30, 2012 Sziasztok Egy Astra H 1.7 CDTI-m van és mostanság előbukkant egy nagyon furcsa zaj / bugyborékolás, vagy nem is tudom minek nevezhetném. Amikor felpörgetem a motort nem hallatszik csak amikor elengedem a gázt és akkor sem minden esetben. Alapjáratban is olyan 1-2 percenkent jelentkezik a zaj es aztán elhalgat. Nem hangos de igen idegesítő. Eleinte arra gondoltam hogy valami szíj megszorul ilyenkor és amiatt van a zaj de azt monják hogy nem. Tünetek nincsenek csak ez a furcsa zaj. Voltam szervízben vele ahol nagyjából rajöttek hogy valahonnan a motor hátuljabol a vezérműszíj kornyekeről johet. Nem vezermű mert az nemrég lett cserelve és a zörej nem szünt meg. Azt mondták hogy lehet valami vákumhang vagy ehez hasonló. Tud valaki valami diagnozist esetleg vagy hasonlot? Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabb Elküldve Március30, 2012 Megoszt Elküldve Március30, 2012 Tiszteletem ! Egy szelepszár szimering cseréhez mi kell pontosan, vagyis miket érdemes kicserélni ilyenkor !! mert úgy érzem hogy a szerelő csávó át akar baszni :S Az unixnál néztem: kell 1 szelepszár szimering készlet (12ezer kb.) 1 hengerfej tömítés készlet (csak itt két fajta van unixéknál, van egy hengerfej tömítés készlet főtengely szimmeringgel (20ezer kb.) és van egy hengerfej tömítés készlet szelepszár tömítéssel (36ezer kb.) nah most melyik kell nekem, mert nem mindegy, azt mondta hogy a drágább !!?? mi kell még ???? amúgy durván nekem is 100ezret mondott hogy kb itt lesz a vége !! köszi a válaszokat !! Ha precíz akar lenni, akkor szelepfedél tömítés, hengerfejtömítés, hengerfejcsavar készlet, szívósortömítés, kipufogó sortömítés, szelepszár szimering készlet, vezérműtengely szimering, szelepek becsiszolása, hengerfej síkolás, olaj+olajszűrő, fagyálló, esetleg gyújtógyertya. Ha ehhez hozzáadod a munkadíjat, akkor még nem is mondott szerintem olyan sokat... Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabb Elküldve Március30, 2012 Megoszt Elküldve Március30, 2012 Sziasztok Egy Astra H 1.7 CDTI-m van és mostanság előbukkant egy nagyon furcsa zaj / bugyborékolás, vagy nem is tudom minek nevezhetném. Amikor felpörgetem a motort nem hallatszik csak amikor elengedem a gázt és akkor sem minden esetben. Alapjáratban is olyan 1-2 percenkent jelentkezik a zaj es aztán elhalgat. Nem hangos de igen idegesítő. Eleinte arra gondoltam hogy valami szíj megszorul ilyenkor és amiatt van a zaj de azt monják hogy nem. Tünetek nincsenek csak ez a furcsa zaj. Voltam szervízben vele ahol nagyjából rajöttek hogy valahonnan a motor hátuljabol a vezérműszíj kornyekeről johet. Nem vezermű mert az nemrég lett cserelve és a zörej nem szünt meg. Azt mondták hogy lehet valami vákumhang vagy ehez hasonló. Tud valaki valami diagnozist esetleg vagy hasonlot? Próbaképpen vedd le a hosszbordás szíjat. Ha megszűnne, akkor tudni lehet, hogy hol kell keresni a bajt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
modern Elküldve Április1, 2012 Megoszt Elküldve Április1, 2012 Ha precíz akar lenni, akkor szelepfedél tömítés, hengerfejtömítés, hengerfejcsavar készlet, szívósortömítés, kipufogó sortömítés, szelepszár szimering készlet, vezérműtengely szimering, szelepek becsiszolása, hengerfej síkolás, olaj+olajszűrő, fagyálló, esetleg gyújtógyertya. Ha ehhez hozzáadod a munkadíjat, akkor még nem is mondott szerintem olyan sokat... köszönöm szépen a kimerítő választ !!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
don_peter Elküldve Április1, 2012 Megoszt Elküldve Április1, 2012 Uraim! Elkezdett szívárogni a gázolaj a magasnyomású szívatyúból. 1.3 CDTI a gép. Szét kaptuk és kiderült elhasználodtak a tömítések. A 3 tömítő gyűrű ment tönkre és ezeknek a cseréjét kellene megoldani, ha lenne mód beszerezni. Honnét tudnék hozzá szimering készletet venni, rendelni? Előre is kösz a válaszokat. zsoca1986: A kuplung csere még nem volt meg mert közbe jött a szivatyú javítás, de akuplung alaktrészeket olcsóbban be tudtam szerezni mint az elözőleg írtam. kettőstömegű lentkerék gyáriba 170eFt lenne, de már mondtak 100e-t is viszont szervízben megérdeklődtem ahonnét azt a választ kaptam, hogy cak azt cseréljem ami meghibásodott felesleges mindent. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabb Elküldve Április1, 2012 Megoszt Elküldve Április1, 2012 Uraim! Elkezdett szívárogni a gázolaj a magasnyomású szívatyúból. 1.3 CDTI a gép. Szét kaptuk és kiderült elhasználodtak a tömítések. A 3 tömítő gyűrű ment tönkre és ezeknek a cseréjét kellene megoldani, ha lenne mód beszerezni. Honnét tudnék hozzá szimering készletet venni, rendelni? Előre is kösz a válaszokat. zsoca1986: A kuplung csere még nem volt meg mert közbe jött a szivatyú javítás, de akuplung alaktrészeket olcsóbban be tudtam szerezni mint az elözőleg írtam. kettőstömegű lentkerék gyáriba 170eFt lenne, de már mondtak 100e-t is viszont szervízben megérdeklődtem ahonnét azt a választ kaptam, hogy cak azt cseréljem ami meghibásodott felesleges mindent. Ha mondasz a szivattyúról egy bosch számot, akkor mondom a tömítések cikkszámait. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Április1, 2012 Megoszt Elküldve Április1, 2012 Elkezdett szívárogni a gázolaj a magasnyomású szívatyúból. 1.3 CDTI a gép. Szét kaptuk és kiderült elhasználodtak a tömítések. A 3 tömítő gyűrű ment tönkre és ezeknek a cseréjét kellene megoldani, ha lenne mód beszerezni. Honnét tudnék hozzá szimering készletet venni, rendelni? Ha olyan szedte szet, aki nem tudja, hogy egyaltalan lehet-e ilyet kapni, illetve hol, akkor eleg bator tett volt :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
don_peter Elküldve Április1, 2012 Megoszt Elküldve Április1, 2012 Ha mondasz a szivattyúról egy bosch számot, akkor mondom a tömítések cikkszámait. A szémok amit látni rajta: Bosch (555) 0445010122 CR/CP1H3/R70110-89S 05-11-22B 01941-0394311 0055201803 Ezek a számok olvashatóak rajta. csaba66: Szerelővel szedettem szét, de tény hogy ő állítása szerint még pont ilyet nem szedet szét így elsőre azt mondta megkérdezni honnét és mennyiért lehet beszerezni, de szeretnék egy független forrást is az árak és a több szem többet lát elvében. Sajnos muszáj. Köszönöm előre is a segítséget. Ha kész van az autó egy beszámolót írok mit honnét és mennyibe illetve mennyi ideig tartott a szervizelés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
korizoli Elküldve Április2, 2012 Megoszt Elküldve Április2, 2012 Próbaképpen vedd le a hosszbordás szíjat. Ha megszűnne, akkor tudni lehet, hogy hol kell keresni a bajt. Koszi. Megprobalom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts