Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Dízel motorokkal kapcsolatos problémák, kérdések

forumadmin

Recommended Posts

A 700ezerbe benne van a meriva ára is?

Nem nincs benne. A srác a motort adta csak oda belőle nekem. Az 500 ezer volt. 137 ezret fizettem a munkadíjért. A többi az anyag költségek olaj szűrő stb. meg amit a rendőrnek kellett fizetnem. Mert amikor beszart az autó még az is megbüntetett.....

Megosztás:

Sziasztok! szeretnék egy kis segitséget kérni tőletek, van egy 30400 hibakódom és rángat az autóm,kb ötvenes temponál pedig elkezd villogni a sárga lámpám is,esetleg valakinek nincs valamilyen ötlete mi lehet a problémám,előre is köszi a segitséget.

Nem megy a 4. hengered, azért rángat az autó. Lehet, hogy meghalt a trafód.

Megosztás:

Üdvözlök mindenkit!

Nem rég lettem tulaja egy 1.9 cdti 150 LE astra-nak(2005-s fiat motoros)

Végig olvastam az összes hozzászólást, de erről a motorról nem sok mindent találtam, és arra már rájöttem, hogy semmi köze a többihez.....szóval erről kérnék tapasztalatokat, tanácsokat.

Esetleg tudnátok ajánlani miskolc környékén egy jó szervízt, mert sajnos a jelenlegi nem túl meggyőző(abba se vagyok biztos, hogy láttak már ilyen motort).

A segítséget előre is köszönöm!

Megosztás:

köszönöm a segitséged,esetleg még abban segitenétek hogy, hogy lehet ezt leellenőrizni,ne vegyek már feleslegesen egy másikat,ha mégis akkor eredeti vagy az utángyártott is megteszi?

ha tényleg trafó hiba akkor bosch vagy delphi is megteszi :)

de néz rá a gyertyákra is :)

nem Z14XEP van neked? na mert abba nem szokott meghalni a trafó

Megosztás:

a gyertyákat megnéztem azok jók,Z16XEP a motorkódom,megprobálok szerezni egy trafót a bontoból kiprobálásra,azután meglátjuk mi lessz.Egyébként milyen árban mozognak ezek a tipusok és melyik a gyári,

akkor lehet hogy tényleg trafó lesz...

delphi kell neked :)

Megosztás:

Sziasztok!

2007/12 havi H Astrám van.

1.7 cdti dizel DTR motorkóddal 125 le.

Alapjárat ingadozik 850-870 között,de nem mindig

Néztük már géppel is egy hiba volt tárolva benne :elosztóvezeték magas nyomás ez mit jelent?ez okozhatja az ingadozást?

néha gyorsitásnál is hullámozva gyorsit ha csak finoman nyomom neki,ha intenziven akkor nem érezni!

az alapjárat ingadozást valamikor hideg motornál csinálja valamikor meleg motornál és van hogy nem csinálja gyönyörűen jár a motor!

Előre is köszönöm a válaszokat!

Üdv-Wick

Szia! Talán segíthetek,ha még nem jutottál semmire! 203391472
Megosztás:

Sziasztok, az érdekelne, hogy ma néztem az olajszintet a kocsiban és a szintjelző 3. csíkjánál van az olajszint. Az utolsó olajcsere 2011.06.10-én volt opel szervizben ,és akkor 5w30 raktak bele, azóta 5000 km mentem vele. A szervízes gyerek az mondta, hogy nem gyári olaj volt előtte benne( az nem tudom, hogy milyen mert ezzel vettem), de azzal azolajjal 12000 km mentem és egy vonás sem hiányzot az olajszintből. Mitől lehet ez? nyugatasatok meg hogy semmi komoly :) . A kocsiban 88.000 km van és 2004-es z14xep!

Megosztás:

Sziasztok, az érdekelne, hogy ma néztem az olajszintet a kocsiban és a szintjelző 3. csíkjánál van az olajszint. Az utolsó olajcsere 2011.06.10-én volt opel szervizben ,és akkor 5w30 raktak bele, azóta 5000 km mentem vele. A szervízes gyerek az mondta, hogy nem gyári olaj volt előtte benne( az nem tudom, hogy milyen mert ezzel vettem), de azzal azolajjal 12000 km mentem és egy vonás sem hiányzot az olajszintből. Mitől lehet ez? nyugatasatok meg hogy semmi komoly :) . A kocsiban 88.000 km van és 2004-es z14xep!

Hali, nézted az autód alatt az aszfaltot ? Persze nem menet közben :)

Megosztás:

Sziasztok

Lenne egy kérdésem mert mi már kezdjük feladni, Van egy astra h-m 1,6 2004-es, elkezdett csörögni valamiért a motor,rohantam szerelőhöz /megbízható/ lassan 2 hét, motor gyűrűzve,hengerfej felújítva, szétszed-összerak,de nem javul. Lenne valakinek ötlete?

előre is köszönöm

Megosztás:

Ha nem a gyári olaj volt benne akkor vélhetőleg egy sűrűbb oljat tettek bele mert a hígabbat náluk is ethette..... nem tudni mennyi km van benne..hoszen az óra semmit sem jelent abból ne indúlj ki! HA eszi akkor több a km mint amennyiről tudsz. Sűrűbb olajjal neked sem eszi majd. :-)

külömben ha veszel egy kocsit akkkor azzal kell számoljál hogy rögtön olajcsere vezérlés meg szűrők..... igaz ez egy kissé drágább mint "csak úgy" 12,000 km-t menni azzal a kocsival amiről nem biztos hogy tudod az utolsó korrekt olajcser idejét! Gondolom ha valaki eladja a kocsiját az nem friss olajcserével adja el, hanem már amúgy is túlhasználja mondván többet nem költ rá úgyis eladja és legye ez az új tulaj gondja. Így előfordúlhatott hogy abban az olajban már nála 25 ezer volt és te mentél vele másik 12-őt.... ami lassan annyit jelent hogy a kocsi egy olajjal megkerülte a földet... :-) HURRÁ..... ügyes vagy! "nyugodj meg" semmi komoly...... csak azt a lovat lehet ütni amit etetsz is, tartja a közmondás!!! A normál szervízeket meg be kellne tartani.....

Megosztás:

Uraim!

Nem rég el kezdett csúszni a kuplungom.

1.3-as CDTI-m van és úgy fest kuplung csere lesz!

A kérdéseim a következőek:

1. Semilyen különös hangja nincs, nem kopog nem csattog és egyébb probémás hangot nem ad a váltó illetve a kuplunk ki be nyomásakor sincs hang változás, hideg motorral és meleg motorral sem.

Így a kérdés adódik mi mehetett tönkre?

Csak a tárcsa vagy esetleg a kinyomócsapágy is?

Cseréltetni az egészet nem elönyös a pénztárcám miatt. :(

2. Mit nézzek meg amitől szűkíthető lenne a baj nagysága és ami elérhető sima felhasználóként?

Mire figyeljek?

3. Mitől tudom meg, hogy a kettős tömegű lendkerék is szarni ment?

Mindenképpen cserélnem kel azt is?

Tudom azt valamivel ellenőrizni hogy jó e még?

A kuplung tárcsa kb 70eFt kedvezményesen 36e-ért kapnám meg.

A kuplung szettet (kuplung és hozzá a körítés) 110eFt kedvezményesen 80eFt-ért kapnám meg.

A teljes kuplung szett (kuplunk hozzá a teljes szerkezet és kinyomó csapágy) 190eFt kedvezményesen 120eFt-ért kapnám meg.

A ketős tömegű lendkerék valami 200e, ha kifogom!

Adjatok tanácsot mert ez nagyon nem buli!

Megosztás:

Uraim!

Nem rég el kezdett csúszni a kuplungom.

1.3-as CDTI-m van és úgy fest kuplung csere lesz!

A kérdéseim a következőek:

1. Semilyen különös hangja nincs, nem kopog nem csattog és egyébb probémás hangot nem ad a váltó illetve a kuplunk ki be nyomásakor sincs hang változás, hideg motorral és meleg motorral sem.

Így a kérdés adódik mi mehetett tönkre?

Csak a tárcsa vagy esetleg a kinyomócsapágy is?

Cseréltetni az egészet nem elönyös a pénztárcám miatt. :(

2. Mit nézzek meg amitől szűkíthető lenne a baj nagysága és ami elérhető sima felhasználóként?

Mire figyeljek?

3. Mitől tudom meg, hogy a kettős tömegű lendkerék is szarni ment?

Mindenképpen cserélnem kel azt is?

Tudom azt valamivel ellenőrizni hogy jó e még?

A kuplung tárcsa kb 70eFt kedvezményesen 36e-ért kapnám meg.

A kuplung szettet (kuplung és hozzá a körítés) 110eFt kedvezményesen 80eFt-ért kapnám meg.

A teljes kuplung szett (kuplunk hozzá a teljes szerkezet és kinyomó csapágy) 190eFt kedvezményesen 120eFt-ért kapnám meg.

A ketős tömegű lendkerék valami 200e, ha kifogom!

Adjatok tanácsot mert ez nagyon nem buli!

Kuplungot csak szettben cserélj, ne gondolkozz tárcsa cserében. A lendkereket meg akkor tudjátok ellenőrizni, ha lent van a váltó. Ha jól emlékszem a lendkeréknek nem lehet nagyobb lógása mint 7 fog, de ebbe nem vagyok biztos, meg kéne néznem.

Megosztás:

Ha nem a gyári olaj volt benne akkor vélhetőleg egy sűrűbb oljat tettek bele mert a hígabbat náluk is ethette..... nem tudni mennyi km van benne..hoszen az óra semmit sem jelent abból ne indúlj ki! HA eszi akkor több a km mint amennyiről tudsz. Sűrűbb olajjal neked sem eszi majd. :-)

külömben ha veszel egy kocsit akkkor azzal kell számoljál hogy rögtön olajcsere vezérlés meg szűrők..... igaz ez egy kissé drágább mint "csak úgy" 12,000 km-t menni azzal a kocsival amiről nem biztos hogy tudod az utolsó korrekt olajcser idejét! Gondolom ha valaki eladja a kocsiját az nem friss olajcserével adja el, hanem már amúgy is túlhasználja mondván többet nem költ rá úgyis eladja és legye ez az új tulaj gondja. Így előfordúlhatott hogy abban az olajban már nála 25 ezer volt és te mentél vele másik 12-őt.... ami lassan annyit jelent hogy a kocsi egy olajjal megkerülte a földet... :-) HURRÁ..... ügyes vagy! "nyugodj meg" semmi komoly...... csak azt a lovat lehet ütni amit etetsz is, tartja a közmondás!!! A normál szervízeket meg be kellne tartani.....

Köszönöm válaszod! annyi lenne még, hogy a szervíz könyvnek mennyire lehet hinni!

Megosztás:

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni tőletek. 6 napja vettem egy 2007.12 havi 1.7es diesel astra H Caravánt. alapjáraton nagyon szépen ment még terhelésen is 5 napon keresztül, viszont tegnap reggel arra lettem figyelmes, hogy 1500 fordulattól a következő váltásig csörög a motor mikor gyorsítok minden fokozatban. Tegnap elvégeztem az olajcserét, olajszűrő, légszűrő és üzemanyagszűrő cseréjét. a motornak csendesedett a kopogós hangja, de a terhelés alatt a ez a "csörgő" hang nem. megtettem vele 400km-t és mintha erősödne ez a hang. Mivel elejétől fogva elolvastam a hozzászólásokat szeretném megkérdezni a rutinosabb h astra tulajdonosokat hogy mi a véleményetek?

tettem az üzemanyagban injektor tisztítót is...

elvileg az autóban 94000 km van....elvileg

Előre is köszönöm a véleményeket: Jani

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.