Mc-elek Elküldve Február6, 2012 Megoszt Elküldve Február6, 2012 rátetetem megint gépre! Ird meg hogy mit nézzünk meg!!! a hibakód kellene csak.. mitom én.. P0190(3) + a hozzá tartozó szöveg.. valami ilyesmit keressél :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
wick23 Elküldve Február6, 2012 Megoszt Elküldve Február6, 2012 a hibakód kellene csak.. mitom én.. P0190(3) + a hozzá tartozó szöveg.. valami ilyesmit keressél :) Irok ha lesz ujra hibakod! mivel törölve lett utoljára igy hiába tennénk rá egyenlőre! Köszi :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
gd3 Elküldve Február7, 2012 Megoszt Elküldve Február7, 2012 Sziasztok, van egy Opel Astra H 1.4 (Z14XEP) autóm. Ma vettem észre hogy kicsit fura hangot ad, nem tudtam eldönteni hogy ezt mi miatt csinálja. 150 000 km van benne (5 éves lesz májusban), rendszeresen szervizelt, a szervizkönyv szerint, vezérműlánc és semmi ezzel kapcsolatos még nem volt cserélve. Felvettem és feltöltöttem a hangot: Nyitott motorháztetővel vettem fel, 0:17-nél beülök a kocsiba hogy leállítsam, 0:27-től hallani ahogy leáll a motor a számomra igazán zavaró hang. Van valakinek tippje mi lehet ez? Köszi! Üdv, gd Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Február8, 2012 Megoszt Elküldve Február8, 2012 Sziasztok, van egy Opel Astra H 1.4 (Z14XEP) autóm. Ma vettem észre hogy kicsit fura hangot ad, nem tudtam eldönteni hogy ezt mi miatt csinálja. 150 000 km van benne (5 éves lesz májusban), rendszeresen szervizelt, a szervizkönyv szerint, vezérműlánc és semmi ezzel kapcsolatos még nem volt cserélve. Felvettem és feltöltöttem a hangot: http://soundcloud.co...7/20120207002-1 Nyitott motorháztetővel vettem fel, 0:17-nél beülök a kocsiba hogy leállítsam, 0:27-től hallani ahogy leáll a motor a számomra igazán zavaró hang. Van valakinek tippje mi lehet ez? Köszi! Üdv, gd Ez így elég nehéz... A fagyállódat beméretted hány fokon fagy meg? A szabadban áll az autód?:) Gondolom nem a ketyegős hanem a nyöszörgős hangra gondolsz ami akkor is hallatszik amikor beülsz a kocsiba:).. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gd3 Elküldve Február8, 2012 Megoszt Elküldve Február8, 2012 Ez így elég nehéz... A fagyállódat beméretted hány fokon fagy meg? A szabadban áll az autód? :) Gondolom nem a ketyegős hanem a nyöszörgős hangra gondolsz ami akkor is hallatszik amikor beülsz a kocsiba:).. Jaja pontosan az az amire gondolok! :) A fagyálló még a gyári van benne (szerintem). Minden egyéb folyadékszint rendben van, ellenőriztem. Még egy infó, ha kicsit járatom az autót kb 10 percig akkor már nincs a hang, szóval azt gondolnám a hideggel köthető össze. Garázsban állok, ugyan nem fűtött de kinthez képest kb +2-3 fokot tud fogni az időn, meg nem fagy rá soha semmi. A lánctól parázok, hogy nehogy az legyen, bár gondolom annak nem múlna el a hangja, meg nem is ilyen lenne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Február8, 2012 Megoszt Elküldve Február8, 2012 Jaja pontosan az az amire gondolok! :) A fagyálló még a gyári van benne (szerintem). Minden egyéb folyadékszint rendben van, ellenőriztem. Még egy infó, ha kicsit járatom az autót kb 10 percig akkor már nincs a hang, szóval azt gondolnám a hideggel köthető össze. Garázsban állok, ugyan nem fűtött de kinthez képest kb +2-3 fokot tud fogni az időn, meg nem fagy rá soha semmi. A lánctól parázok, hogy nehogy az legyen, bár gondolom annak nem múlna el a hangja, meg nem is ilyen lenne. A lánc inkább melegen szokott alapjáraton csörögni (ketyegni-zörögni, ahogy tetszik;)), főleg autópályás menetek után, így szerintem nem az lesz... (Pont tegnap voltam teljes vezérléscserén (lánc, feszítők,vezetők stb.), egészen fantasztikus, hogy mennyit halkult az autó alapjárata :) ), http://videa.hu/videok/jarmuvek/opel-astra-h-z14xep-vez.lanc-auto-vezermulanc-eY3tcSHN1JzdmD8t Nekem már ennyire durva volt, aztán kicseréltettem csak a láncot, fél évig jó, majd hasonlóan hangos lett, most teljes szett csere és sokkal halkabb, mint újkorában, remélem ezzel a bontóig kibírja az autó (még 300ezret :D és elégedett leszek) ! Arra gondoltam, hogy nem lehet hogy a vízpumpa ad valami ilyen hangot? Bár remélem, hogy valami szakember is ad Neked tanácsot:)! Link to comment Megosztás: More sharing options...
gd3 Elküldve Február9, 2012 Megoszt Elküldve Február9, 2012 A lánc inkább melegen szokott alapjáraton csörögni (ketyegni-zörögni, ahogy tetszik;)), főleg autópályás menetek után, így szerintem nem az lesz... (Pont tegnap voltam teljes vezérléscserén (lánc, feszítők,vezetők stb.), egészen fantasztikus, hogy mennyit halkult az autó alapjárata :) ), http://videa.hu/vide...Y3tcSHN1JzdmD8t Nekem már ennyire durva volt, aztán kicseréltettem csak a láncot, fél évig jó, majd hasonlóan hangos lett, most teljes szett csere és sokkal halkabb, mint újkorában, remélem ezzel a bontóig kibírja az autó (még 300ezret :D és elégedett leszek) ! Arra gondoltam, hogy nem lehet hogy a vízpumpa ad valami ilyen hangot? Bár remélem, hogy valami szakember is ad Neked tanácsot:)! Elmentem a közeli Opel szervizbe, azt mondták így hang alapján a generátor szíjja merevedhetett meg a hidegben, biztos hogy nem a lánc. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gtc fan Elküldve Február10, 2012 Megoszt Elküldve Február10, 2012 sziasztok! nem rég lettem gtc tulajdonos és imádom:) a kérdésem,hogy normális ha alapjáraton (traktor) hagja van?és elég erős szag is jön a kipufogóból...... menet közben rángat a motor de ha oda lépek neki elmarad és nem is jön vissza amég legközelebb nem használom az autót, egy szerelő azt mondta 1500 körüli fordulaton 1 henger nem megy aztán gyorsítás után már jó és az is marad,hibát nem jelez az autó. amúgy ez egy 2006-os astra gtc 1.9 cdti 150LE. első diesel autóm...nincs sok tapasztalatom. valaki tapasztal valami hasonlót vagy van ötlete miért hangos,düdös? vagy a rángatás okát? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Riser Elküldve Február11, 2012 Megoszt Elküldve Február11, 2012 Sziasztok! Olyan problémám van, hogy az 1,7 Opel Astra Cdti (2010es évjárat) elindul, megy szépen, ám amint minusz 15 fok alá megy a hőmérséklet a fordulatszám 2000-nél nem megy feljebb egyik sebességben sem. A maximális utazósebességem 50 és 60 km/h körül van :( A szervízben azt mondták megdermedt a gázolaj.. töltöttek bele 1,5 liter dermedésgátlót és mondtál töltsek rá hogy bemossam a tankba. Megtörtént. Másnap reggel egy emelkedőn kezdte a lassulást, 90ről leesett a sebesség 70-re majd 60 ra és hiába nyomtam a gázpedált, a fogyasztás az egekben a sebesség sehol. A fordulatszám szintén nem emelkedik 2000 fölé, az autó rángat. Tegnap töltöttem bele Diesel EVO-t hogy hátha majd azzal nem csinálja. Ma reggel 15 perc használat után újra előjött a probléma. Ha valaki tud valami ellenszert erre segítsen, mert nagyon kellemetlen a helyzet, 3 napja vészvillogóznom kell mikor behal a motor. Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Február11, 2012 Megoszt Elküldve Február11, 2012 az a helyzet, hogy a dermedt gázolaj tud ilyet csinálni, főképp ha a motorkontrol nem világit. lehet hogy be kéne tenni 1-2 napra meleg garázsba, hogy kiderüljön hogy nem e az a baj, hogy "összesürüsüdött" gázolaj nem tud rendesen eljutni a porlasztóig. nekem szerencsére nincs ilyen bajom, a Honda még indult rendesen :P bár már remélem vége lesz egyszer a télnek.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
ohanxi Elküldve Február13, 2012 Megoszt Elküldve Február13, 2012 Kedves Mindenki! Szeretném ha elmondanátok a véleményeteket a következő problémával kapcsolatban: 3 hete vettem egy 2006-os Astrát (1.3 cdti, 90 LE. 100e km), és érdekes tüneteket produkál: 5-ösben és 6-osban egy bizonyos fordulatszámnál a motor beremeg, megrázva kissé ezzel a komplett autót is. A hiba nagyon kis mértékű gáz adásával illetve elvételével elmúlik, tehát csak annál a bizonyos nyomatéknál jelentkezik a gond. 5-ösben olyan 1700 és 2000 között, 6-osban 2100 és 2250 között (ez egyenes úton igaz, emelkedőn ez kissé módosul) 1800 km-t mentem vele 3 hét alatt, és semmilyen más hiba nincs. -20 fokban is tökéletesen indul, szép a hangja nincs hibaüzenet, stb... Voltam szervízben,a rádugott számítógép menet közben jelezte gondot. Diagnózis még nincs, első tipp, hogy a befecskendezés miatt nem kap elég üzemanyagot a motor abban a tartományban. Bármilyen véleményt szívesen fogadok! Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
gd3 Elküldve Február14, 2012 Megoszt Elküldve Február14, 2012 Idő közben van fejlemény... A kormányszivattyú készül meghalni, és ez akar felvenni a generátortól több áramot (vagy valami hasonló)... Gyári új alkatrésszel 290e körül van a csere... bontott alkatrész kb 50e körül van... ######a :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astrás Imi Elküldve Február17, 2012 Megoszt Elküldve Február17, 2012 Sziasztok! Tud nekem valaki segíteni? 2005-ös 1,6-os benzines H astrám van.Ezen a télen kezdte azt,hogy reggel hidegen nem megy. Ha beindítom és rögtön elindulok vele akkor folyamatosan leáll,hiába nyomom padlóig a gázpedált nem megy. Ha viszont indulás előtt beindítom és melegszik semmi baja. Hidegen rátettük a tech 2-es műszert és mentünk vele,de nem mutatott rossz értékeket pedig nem működött akkor sem rendesen.Lehetséges,hogy egy újabb szoftvert kellene ráprogramozni? Találkozott már valaki ezzel a problémával? Előre is köszönöm a segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve Február18, 2012 Megoszt Elküldve Február18, 2012 Hali! Első körben próbáld meg a cikk alapján. http://totalcar.hu/magazin/technika/2012/02/16/hogyan_inditsunk_kemeny_minuszban/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astrás Imi Elküldve Február20, 2012 Megoszt Elküldve Február20, 2012 Hali! Első körben próbáld meg a cikk alapján. http://totalcar.hu/m...meny_minuszban/ Köszi megnézem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jómagam Elküldve Február23, 2012 Megoszt Elküldve Február23, 2012 Hahó ! Enyhe, kezdődő folyást észleltem a főtengely szimeringnél, kérdésem volna, hogy kb. mennyibe fájhat a javítása ? Esetleg tudtok ajánlani megbízható pesti szervizt ? Köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabb Elküldve Február24, 2012 Megoszt Elküldve Február24, 2012 Hahó ! Enyhe, kezdődő folyást észleltem a főtengely szimeringnél, kérdésem volna, hogy kb. mennyibe fájhat a javítása ? Esetleg tudtok ajánlani megbízható pesti szervizt ? Köszönöm. Mi a motorkód? Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Február25, 2012 Megoszt Elküldve Február25, 2012 Hahó ! Enyhe, kezdődő folyást észleltem a főtengely szimeringnél, kérdésem volna, hogy kb. mennyibe fájhat a javítása ? Esetleg tudtok ajánlani megbízható pesti szervizt ? Köszönöm. Szia! Ha csak a szimeringet kell cserélni munkadíjjal együtt 15-20ezer körül, ha az agyat is a főtengely végén, akkor 25-30körül márkaszervizben, (1.4 benzin)! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jómagam Elküldve Február25, 2012 Megoszt Elküldve Február25, 2012 Mi a motorkód? Z14XEP Ennyi elég ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jómagam Elküldve Február25, 2012 Megoszt Elküldve Február25, 2012 Szia! Ha csak a szimeringet kell cserélni munkadíjjal együtt 15-20ezer körül, ha az agyat is a főtengely végén, akkor 25-30körül márkaszervizben, (1.4 benzin)! Szia, Ha nem márkaszervizbe vinném, gondolom olcsóbban megúszom. Köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabb Elküldve Február25, 2012 Megoszt Elküldve Február25, 2012 Szia, Ha nem márkaszervizbe vinném, gondolom olcsóbban megúszom. Köszi. Szia! Levi mindent elmondott, az árak márkaszervizes árak. Kisebb szervizben, ha csak szimeringet kell cserélni 10ezer körüli az ára. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jómagam Elküldve Február25, 2012 Megoszt Elküldve Február25, 2012 Szia! Levi mindent elmondott, az árak márkaszervizes árak. Kisebb szervizben, ha csak szimeringet kell cserélni 10ezer körüli az ára. Köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kalap Elküldve Február29, 2012 Megoszt Elküldve Február29, 2012 Ma voltam megnézni az autót, mivel hívtak hogy nem kicsi a probléma. Az 1 henger dugója elolvadt. Mint ha egy műanyagot meggyújtanál és összeolvad. Egyik része a hengerfejre olvadt, másik része pedig a hengerbe égett. Nem tudni hogy mi lehetett a hiba okozója, ők arra gyanakodnak hogy beszart a porlasztó és telenyomta a hengert üzemanyaggal és a nagy berobbanás valamint a hő hatása miatt adódott, de ez még nem biztos. (vezérléshiba tehát kizárva) Úgyhogy motor csere lesz a kicsikében........ :( :( Sziasztok! Kész lett az autóm kemény 1 hónap után. Szerencsére egy ismerősöm németországból hozott be egy 2006 évjáratú opel meriva 17CDTI személy autót és abból lett kivéve a komplett motor és lett beépítve a Comboba. Tehát a meriva motoja 100%ban megegyezik minden bekötéssel együtt a Comboba és a Corsába is. Remélem bevállik majd, a donor autó múltja ismert, minden papírral és szervízszámlával kaptam meg 125.000km van benne. Úgyhogy van egy motornélküli komplett meriva ha valakit érdekel alkatrészbelőle. A javítás mindennel együtt 700.000 forint körül állt meg......... Csak ezt szerettem volna veletek megosztani. Ja és belett mérve a porlasztó és tényleg az okozta a dugattyú elolvadását. További szép napot! Üdv. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabb Elküldve Február29, 2012 Megoszt Elküldve Február29, 2012 Sziasztok! Kész lett az autóm kemény 1 hónap után. Szerencsére egy ismerősöm németországból hozott be egy 2006 évjáratú opel meriva 17CDTI személy autót és abból lett kivéve a komplett motor és lett beépítve a Comboba. Tehát a meriva motoja 100%ban megegyezik minden bekötéssel együtt a Comboba és a Corsába is. Remélem bevállik majd, a donor autó múltja ismert, minden papírral és szervízszámlával kaptam meg 125.000km van benne. Úgyhogy van egy motornélküli komplett meriva ha valakit érdekel alkatrészbelőle. A javítás mindennel együtt 700.000 forint körül állt meg......... Csak ezt szerettem volna veletek megosztani. Ja és belett mérve a porlasztó és tényleg az okozta a dugattyú elolvadását. További szép napot! Üdv. A 700ezerbe benne van a meriva ára is? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Február29, 2012 Megoszt Elküldve Február29, 2012 Sziasztok! Kész lett az autóm kemény 1 hónap után. Szerencsére egy ismerősöm németországból hozott be egy 2006 évjáratú opel meriva 17CDTI személy autót és abból lett kivéve a komplett motor és lett beépítve a Comboba. Tehát a meriva motoja 100%ban megegyezik minden bekötéssel együtt a Comboba és a Corsába is. Remélem bevállik majd, a donor autó múltja ismert, minden papírral és szervízszámlával kaptam meg 125.000km van benne. Úgyhogy van egy motornélküli komplett meriva ha valakit érdekel alkatrészbelőle. A javítás mindennel együtt 700.000 forint körül állt meg......... Csak ezt szerettem volna veletek megosztani. Ja és belett mérve a porlasztó és tényleg az okozta a dugattyú elolvadását. További szép napot! Üdv. ez nagyszopás.... :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts