Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Dízel motorokkal kapcsolatos problémák, kérdések

forumadmin

Recommended Posts

Sziasztok,

van egy Opel Astra H 1.4 (Z14XEP) autóm. Ma vettem észre hogy kicsit fura hangot ad, nem tudtam eldönteni hogy ezt mi miatt csinálja. 150 000 km van benne (5 éves lesz májusban), rendszeresen szervizelt, a szervizkönyv szerint, vezérműlánc és semmi ezzel kapcsolatos még nem volt cserélve.

Felvettem és feltöltöttem a hangot:

Nyitott motorháztetővel vettem fel, 0:17-nél beülök a kocsiba hogy leállítsam, 0:27-től hallani ahogy leáll a motor a számomra igazán zavaró hang.

Van valakinek tippje mi lehet ez?

Köszi!

Üdv,

gd

Megosztás:

Sziasztok,

van egy Opel Astra H 1.4 (Z14XEP) autóm. Ma vettem észre hogy kicsit fura hangot ad, nem tudtam eldönteni hogy ezt mi miatt csinálja. 150 000 km van benne (5 éves lesz májusban), rendszeresen szervizelt, a szervizkönyv szerint, vezérműlánc és semmi ezzel kapcsolatos még nem volt cserélve.

Felvettem és feltöltöttem a hangot: http://soundcloud.co...7/20120207002-1

Nyitott motorháztetővel vettem fel, 0:17-nél beülök a kocsiba hogy leállítsam, 0:27-től hallani ahogy leáll a motor a számomra igazán zavaró hang.

Van valakinek tippje mi lehet ez?

Köszi!

Üdv,

gd

Ez így elég nehéz... A fagyállódat beméretted hány fokon fagy meg? A szabadban áll az autód?:) Gondolom nem a ketyegős hanem a nyöszörgős hangra gondolsz ami akkor is hallatszik amikor beülsz a kocsiba:)..

Megosztás:

Ez így elég nehéz... A fagyállódat beméretted hány fokon fagy meg? A szabadban áll az autód? :) Gondolom nem a ketyegős hanem a nyöszörgős hangra gondolsz ami akkor is hallatszik amikor beülsz a kocsiba:)..

Jaja pontosan az az amire gondolok! :) A fagyálló még a gyári van benne (szerintem). Minden egyéb folyadékszint rendben van, ellenőriztem. Még egy infó, ha kicsit járatom az autót kb 10 percig akkor már nincs a hang, szóval azt gondolnám a hideggel köthető össze. Garázsban állok, ugyan nem fűtött de kinthez képest kb +2-3 fokot tud fogni az időn, meg nem fagy rá soha semmi.

A lánctól parázok, hogy nehogy az legyen, bár gondolom annak nem múlna el a hangja, meg nem is ilyen lenne.

Megosztás:

Jaja pontosan az az amire gondolok! :) A fagyálló még a gyári van benne (szerintem). Minden egyéb folyadékszint rendben van, ellenőriztem. Még egy infó, ha kicsit járatom az autót kb 10 percig akkor már nincs a hang, szóval azt gondolnám a hideggel köthető össze. Garázsban állok, ugyan nem fűtött de kinthez képest kb +2-3 fokot tud fogni az időn, meg nem fagy rá soha semmi.

A lánctól parázok, hogy nehogy az legyen, bár gondolom annak nem múlna el a hangja, meg nem is ilyen lenne.

A lánc inkább melegen szokott alapjáraton csörögni (ketyegni-zörögni, ahogy tetszik;)), főleg autópályás menetek után, így szerintem nem az lesz... (Pont tegnap voltam teljes vezérléscserén (lánc, feszítők,vezetők stb.), egészen fantasztikus, hogy mennyit halkult az autó alapjárata :) ), http://videa.hu/videok/jarmuvek/opel-astra-h-z14xep-vez.lanc-auto-vezermulanc-eY3tcSHN1JzdmD8t Nekem már ennyire durva volt, aztán kicseréltettem csak a láncot, fél évig jó, majd hasonlóan hangos lett, most teljes szett csere és sokkal halkabb, mint újkorában, remélem ezzel a bontóig kibírja az autó (még 300ezret :D és elégedett leszek) !

Arra gondoltam, hogy nem lehet hogy a vízpumpa ad valami ilyen hangot? Bár remélem, hogy valami szakember is ad Neked tanácsot:)!

Megosztás:

A lánc inkább melegen szokott alapjáraton csörögni (ketyegni-zörögni, ahogy tetszik;)), főleg autópályás menetek után, így szerintem nem az lesz... (Pont tegnap voltam teljes vezérléscserén (lánc, feszítők,vezetők stb.), egészen fantasztikus, hogy mennyit halkult az autó alapjárata :) ), http://videa.hu/vide...Y3tcSHN1JzdmD8t Nekem már ennyire durva volt, aztán kicseréltettem csak a láncot, fél évig jó, majd hasonlóan hangos lett, most teljes szett csere és sokkal halkabb, mint újkorában, remélem ezzel a bontóig kibírja az autó (még 300ezret :D és elégedett leszek) !

Arra gondoltam, hogy nem lehet hogy a vízpumpa ad valami ilyen hangot? Bár remélem, hogy valami szakember is ad Neked tanácsot:)!

Elmentem a közeli Opel szervizbe, azt mondták így hang alapján a generátor szíjja merevedhetett meg a hidegben, biztos hogy nem a lánc.

Megosztás:

sziasztok!

nem rég lettem gtc tulajdonos és imádom:)

a kérdésem,hogy normális ha alapjáraton (traktor) hagja van?és elég erős szag is jön a kipufogóból......

menet közben rángat a motor de ha oda lépek neki elmarad és nem is jön vissza amég legközelebb nem használom az autót,

egy szerelő azt mondta 1500 körüli fordulaton 1 henger nem megy aztán gyorsítás után már jó és az is marad,hibát nem jelez az autó.

amúgy ez egy 2006-os astra gtc 1.9 cdti 150LE. első diesel autóm...nincs sok tapasztalatom.

valaki tapasztal valami hasonlót vagy van ötlete miért hangos,düdös?

vagy a rángatás okát?

Megosztás:

Sziasztok!

Olyan problémám van, hogy az 1,7 Opel Astra Cdti (2010es évjárat) elindul, megy szépen, ám amint minusz 15 fok alá megy a hőmérséklet a fordulatszám 2000-nél nem megy feljebb egyik sebességben sem.

A maximális utazósebességem 50 és 60 km/h körül van :(

A szervízben azt mondták megdermedt a gázolaj.. töltöttek bele 1,5 liter dermedésgátlót és mondtál töltsek rá hogy bemossam a tankba. Megtörtént.

Másnap reggel egy emelkedőn kezdte a lassulást, 90ről leesett a sebesség 70-re majd 60 ra és hiába nyomtam a gázpedált, a fogyasztás az egekben a sebesség sehol. A fordulatszám szintén nem emelkedik 2000 fölé, az autó rángat.

Tegnap töltöttem bele Diesel EVO-t hogy hátha majd azzal nem csinálja.

Ma reggel 15 perc használat után újra előjött a probléma.

Ha valaki tud valami ellenszert erre segítsen, mert nagyon kellemetlen a helyzet, 3 napja vészvillogóznom kell mikor behal a motor.

Köszönöm!

Megosztás:

az a helyzet, hogy a dermedt gázolaj tud ilyet csinálni, főképp ha a motorkontrol nem világit.

lehet hogy be kéne tenni 1-2 napra meleg garázsba, hogy kiderüljön hogy nem e az a baj, hogy "összesürüsüdött" gázolaj nem tud rendesen eljutni a porlasztóig.

nekem szerencsére nincs ilyen bajom, a Honda még indult rendesen :P

bár már remélem vége lesz egyszer a télnek....

Megosztás:

Kedves Mindenki!

Szeretném ha elmondanátok a véleményeteket a következő problémával kapcsolatban:

3 hete vettem egy 2006-os Astrát (1.3 cdti, 90 LE. 100e km), és érdekes tüneteket produkál:

5-ösben és 6-osban egy bizonyos fordulatszámnál a motor beremeg, megrázva kissé ezzel a komplett autót is. A hiba nagyon kis mértékű gáz adásával illetve elvételével elmúlik, tehát csak annál a bizonyos nyomatéknál jelentkezik a gond.

5-ösben olyan 1700 és 2000 között, 6-osban 2100 és 2250 között (ez egyenes úton igaz, emelkedőn ez kissé módosul)

1800 km-t mentem vele 3 hét alatt, és semmilyen más hiba nincs. -20 fokban is tökéletesen indul, szép a hangja nincs hibaüzenet, stb...

Voltam szervízben,a rádugott számítógép menet közben jelezte gondot.

Diagnózis még nincs, első tipp, hogy a befecskendezés miatt nem kap elég üzemanyagot a motor abban a tartományban.

Bármilyen véleményt szívesen fogadok!

Köszi

Megosztás:

Idő közben van fejlemény...

A kormányszivattyú készül meghalni, és ez akar felvenni a generátortól több áramot (vagy valami hasonló)... Gyári új alkatrésszel 290e körül van a csere... bontott alkatrész kb 50e körül van... ######a :)

Megosztás:

Sziasztok! Tud nekem valaki segíteni? 2005-ös 1,6-os benzines H astrám van.Ezen a télen kezdte azt,hogy reggel hidegen nem megy. Ha beindítom és rögtön elindulok vele akkor folyamatosan leáll,hiába nyomom padlóig a gázpedált nem megy. Ha viszont indulás előtt beindítom és melegszik semmi baja. Hidegen rátettük a tech 2-es műszert és mentünk vele,de nem mutatott rossz értékeket pedig nem működött akkor sem rendesen.Lehetséges,hogy egy újabb szoftvert kellene ráprogramozni? Találkozott már valaki ezzel a problémával? Előre is köszönöm a segítséget!

Megosztás:

Hahó !

Enyhe, kezdődő folyást észleltem a főtengely szimeringnél, kérdésem volna, hogy kb. mennyibe fájhat a javítása ? Esetleg tudtok ajánlani megbízható pesti szervizt ?

Köszönöm.

Szia!

Ha csak a szimeringet kell cserélni munkadíjjal együtt 15-20ezer körül, ha az agyat is a főtengely végén, akkor 25-30körül márkaszervizben, (1.4 benzin)!

Megosztás:

Ma voltam megnézni az autót, mivel hívtak hogy nem kicsi a probléma. Az 1 henger dugója elolvadt. Mint ha egy műanyagot meggyújtanál és összeolvad. Egyik része a hengerfejre olvadt, másik része pedig a hengerbe égett.

Nem tudni hogy mi lehetett a hiba okozója, ők arra gyanakodnak hogy beszart a porlasztó és telenyomta a hengert üzemanyaggal és a nagy berobbanás valamint a hő hatása miatt adódott, de ez még nem biztos. (vezérléshiba tehát kizárva)

Úgyhogy motor csere lesz a kicsikében........ :( :(

Sziasztok!

Kész lett az autóm kemény 1 hónap után. Szerencsére egy ismerősöm németországból hozott be egy 2006 évjáratú opel meriva 17CDTI személy autót és abból lett kivéve a komplett motor és lett beépítve a Comboba. Tehát a meriva motoja 100%ban megegyezik minden bekötéssel együtt a Comboba és a Corsába is. Remélem bevállik majd, a donor autó múltja ismert, minden papírral és szervízszámlával kaptam meg 125.000km van benne.

Úgyhogy van egy motornélküli komplett meriva ha valakit érdekel alkatrészbelőle.

A javítás mindennel együtt 700.000 forint körül állt meg.........

Csak ezt szerettem volna veletek megosztani. Ja és belett mérve a porlasztó és tényleg az okozta a dugattyú elolvadását.

További szép napot!

Üdv.

Megosztás:

Sziasztok!

Kész lett az autóm kemény 1 hónap után. Szerencsére egy ismerősöm németországból hozott be egy 2006 évjáratú opel meriva 17CDTI személy autót és abból lett kivéve a komplett motor és lett beépítve a Comboba. Tehát a meriva motoja 100%ban megegyezik minden bekötéssel együtt a Comboba és a Corsába is. Remélem bevállik majd, a donor autó múltja ismert, minden papírral és szervízszámlával kaptam meg 125.000km van benne.

Úgyhogy van egy motornélküli komplett meriva ha valakit érdekel alkatrészbelőle.

Csak ezt szerettem volna veletek megosztani. Ja és belett mérve a porlasztó és tényleg az okozta a dugattyú elolvadását.

További szép napot!

Üdv.

A 700ezerbe benne van a meriva ára is?

Megosztás:

Sziasztok!

További szép napot!

Üdv.

ez nagyszopás.... :(

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.