Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Dízel motorokkal kapcsolatos problémák, kérdések

forumadmin

Recommended Posts

A "vattás" részének kell alul lennie, hiszen onnan szívja befelé a "koszos, poros" levegőt. A rácsos felét kell látnod ha leveszed a felső részt. Ez van a motor felé, hogy a szívóhatásnak ellenálljon. (elvileg nem is tudod másképpen behelyezni a gumi perem miatt)

Megosztás:

Akkor te azt mondod, hogy vattával van felfele és fámráccsal lefele. http://www.alkatreszdiszkont.hu/kepek/as_t...tra_h_1_9d_.jpg Érdekes... Így még nem tettem be légszűrőt, de szerintem nem is lehet.

nnnneeeeemmmmm!!!!!!!!!!

csak elfelejtettem az idézésre nyomni, nem neked írtam.

szóval a rácsos rész néz a felső gumicső felé a vattás a föld felé bele a dobozba :lol: :D

Megosztás:

nnnneeeeemmmmm!!!!!!!!!!

csak elfelejtettem az idézésre nyomni, nem neked írtam.

szóval a rácsos rész néz a felső gumicső felé a vattás a föld felé bele a dobozba :lol: :D

Sziasztok!

Köszi a segítséget! Jó a légszűrő és helyesen is volt betéve. . . az EGR szelep volt kuka.

icon8.gif nem 2 Ft..

Megosztás:

Sziasztok!

Köszi a segítséget! Jó a légszűrő és helyesen is volt betéve. . . az EGR szelep volt kuka.

icon8.gif nem 2 Ft..

Elöszőr takaritásal próbáld meg megoldani az egr próblémát és utána vegyél csak másikat ha ez nem segit!

Nekem segitett rajta a takaritás!

Megosztás:

AGIP már nincs.

Az ENI energetikai konszern GM Dexos 2-t teljesítő motorolaja: eni i-Sint MS 5W-30.

Ettol fuggetlenul persze egy masik, a normat esetleg nem teljesito 5W30-as olaj hasznalata sem fog kopogast okozni, plane a betoltese utan egy honappal.

Viszont ha valaki annyira meg van gyozodve a gyari olaj gyenge voltarol, hogy masikat hasznal helyette, az miert nem biztos abban, hogy ez a szerinte jobb olaj nem fog kopogast, izzokiegest es hajhullast okozni?

Megosztás:

Segítséget kérnék:

Gyorsításkor enyhe kopogást hallok a motor felől 5 napja.

Eddig nem volt.

1 hónappal ezelőttig Castrol (5W30) olajat használtam, most AGIP (5W30) van benne.

Okozhatja ez a problémát?

Előre is köszönöm.

és szerinted nincs összefüggésben azzal hogy fel van húzva a motor 162lóra ?? :rolleyes:

Megosztás:

és szerinted nincs összefüggésben azzal hogy fel van húzva a motor 162lóra ?? :rolleyes:

Múlthét hétfő-kedd óta hallom (azt hittem kavics-faág stb valahová bepottyanva-ékelődve és elmúlik, de sajnos nem), pénteken lett felhúzva.

De tényleg nagyon enyhe hangon kopog. Semmi teljesítménybeli romlás nem párosul hozzá. Csak kicsit zavar, hogy nem tudom miért...

Olajra meg annyit, hogy közel azonos áron kaptam a Castrolt mint a gyári GM-et.

Legközelebb gyári GM olajat kerül az autóba :huh:

Megosztás:

nekem meg olyan problémám van hogy állandóan ki villan a kis sárga ikon a műszerfalon, ami azt jelzi hogy kevés az olajmennyiség a kocsiba (nem a piros lámpa, hanem ott alul ahol jelzi a világítást ha be van kapcsolva, ott melette) ! Most lett olajcsere csinálva kb. 900km mentem vele és azót a folyamatosan kigyullad, indulás után 10-15percel !! Ennyirre enné az olajat ez a sz*r ?? 151ezer km van a kocsiba és most lesz 7 éves júliusba ! (1,6-os) jah ésmég olyat kérdezek hogy az normális amikor már javába be van melegedve a motor és megállok, és a nívó pálca csont száraz, nem kéne azért valamennyi olajnak lennie a tartályba ?? Mobil Super 3000 5w-40 full szintetikus olaj van benne, ha ez számít !!

Megosztás:

nekem meg olyan problémám van hogy állandóan ki villan a kis sárga ikon a műszerfalon, ami azt jelzi hogy kevés az olajmennyiség a kocsiba (nem a piros lámpa, hanem ott alul ahol jelzi a világítást ha be van kapcsolva, ott melette) ! Most lett olajcsere csinálva kb. 900km mentem vele és azót a folyamatosan kigyullad, indulás után 10-15percel !! Ennyirre enné az olajat ez a sz*r ?? 151ezer km van a kocsiba és most lesz 7 éves júliusba ! (1,6-os) jah ésmég olyat kérdezek hogy az normális amikor már javába be van melegedve a motor és megállok, és a nívó pálca csont száraz, nem kéne azért valamennyi olajnak lennie a tartályba ?? Mobil Super 3000 5w-40 full szintetikus olaj van benne, ha ez számít !!

Lehet, hogy azért világít, mert kevés benne az olaj?

Megosztás:

de ennyire enné az olajat ?? most volt olaj csere (900km) és már utána kell tölteni ? érdekes.... :(

Az fel sem merül benned, hogy esetleg keveset rakott bele a kedves szerelő? Nézd már meg azt az olajszintet légyszi, :omg: vagy inkább jársz kevés olajjal mondván, "ennyire nem eheti az olajat", ki sem nyitom a motorháztetőt...:D! Ha kevés veszel egy flakon olajat (1 liter) utánatöltesz és nem kell problémázni, (a min. és max. jel közötti rész kb. 1 litert jelent), utána meg párszáz km-ként ránézel, ilyen egyszerű és ha továbbra is fogyasztja lehet kutatni az okokat... Nekem a két csere között (12-15000) nem csökken egy rovátkát se...

Megosztás:

de ennyire enné az olajat ?? most volt olaj csere (900km) és már utána kell tölteni ? érdekes.... :(

Eheti ennyire az olajat sajnos (főleg az 1.6).

Ha utántöltés után is ilyen meredeken fogy az olajad, és nincs csöpögés (olajfolt az autó alatt), először érdemes a szelepszár-szimmeringek környékén szétnézni.

Megosztás:

Eheti ennyire az olajat sajnos (főleg az 1.6).

Ha utántöltés után is ilyen meredeken fogy az olajad, és nincs csöpögés (olajfolt az autó alatt), először érdemes a szelepszár-szimmeringek környékén szétnézni.

Sziasztok,nekem is Z16XEP ezer km három liter.Hasonló paraméterek(kor ill.futott km)Viszont én most cseréltem szelepfedelet(60ezer),mert nagyvalószínűséggel az volt a rossz.Most várom a további fejleményeket.

Megosztás:

Sziasztok,nekem is Z16XEP ezer km három liter.Hasonló paraméterek(kor ill.futott km)Viszont én most cseréltem szelepfedelet(60ezer),mert nagyvalószínűséggel az volt a rossz.Most várom a további fejleményeket.

Nézzetek vissza a 66.oldalra, ott vesézzük az okokat. Én még előtte állok a cserének, de a szerelőm nekem is azokat mondta, amit Pjotr fórumozó.

Üdv,

Megosztás:

T. Mantec,

A motorgenerálom óta a Mobil Super X1 3000 5W-40-et használom, (immár 35000 km óta), olajfogyás nincs, szépen, csendesen egyenletesen jár. Valóban nincsen GM ajánlása benzineshez, de ha BMW, Porsche, Mercedes, stb.-hez jó, akkor sztem nem olyan nagy mellényúlás ez...

Csak halkan jegyzem meg, hogy a motorgenerálig (150.000 km) szakszervízben cseréltettem olajat, ami minden bizonnyal GM a gyáriolaj lehetett, erős a gyanúm, hogy nagymértékben ez járult hozzá ahhoz, hogy szét kelljen szednem a motort (a történet valahol a 65.és 66 oldalon van). Részemről soha többet GM olaj...

T modern!

A Mobil Super X1 5W-40-nek csak diesel gyártóművi jóváhagyása (GM-LL-B-025).

Ezért benzines (Otto) GM (Opel) motorba nem való.

Az ExxonMobil konszern GM Dexos 2-t teljesítő motorolajai:

Mobil 1 ESP 0W-40,

Mobil Super 3000 Formula G 5W-30,

Mobil Super 3000 XE 5W-30.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.