Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Dízel motorokkal kapcsolatos problémák, kérdések

forumadmin

Recommended Posts

Sok esetben a "gyári" alkatrész jobban kimunkált és jobb anyagból van, ezzel egyetértek, egy fagyállónál "gyárit" venni az éppen olyan mint OPEL olajat tölteni és azt hinni hogy az OPEL-nak van olajgyára is...... ahol speciális csak OPEL-ba való olajat gyártanak :-)

Van egy olajbeszállítója akivel össze van nőve x évtizede, ...és ennek a termékeit adják OPEL matricával.... :-) de ezt TE biztos tudod...

Olajbol azert erdemes gyarit hasznalni, mert az a legolcsobb; talan eppen ezert sokan ismerni velnek jobbakat is. Az egyeb cuccokbol a gyari a legdragabb, igy azokbol senki nem keres jobbat ;)

Megosztás:

Sziasztok !

nekem úgy néz ki hogy kiment a termosztát a kocsiba, és nézegettem az árakat hát elég drága ! én olyan 50körül láttam bele, van valami olcsóbb vagy tudtok olcsóbbat, aki esteleg már cserélt a gépezetbe ?? Z16XEP a kocsim !!

köszi

Megosztás:

Sziasztok !

nekem úgy néz ki hogy kiment a termosztát a kocsiba, és nézegettem az árakat hát elég drága ! én olyan 50körül láttam bele, van valami olcsóbb vagy tudtok olcsóbbat, aki esteleg már cserélt a gépezetbe ?? Z16XEP a kocsim !!

köszi

Csergőéknél van, 18.600 a gyári!

Megosztás:

T modern!

GM alkatrészszám: 55577072, 24405922

Opel katalógusszám: 13 38 178, 63 38 018

Wahler: 4431.105D

Olcsóbb.

Nem mondod bakker..... hogy a házat is cserélni kell a termosztáttal együtt??? Lassan ott tartunk, hogy minden kicsi szar alkatrész ami amúgy filléres, azt "fődarabcserével " kell cserélni mert egybe építették!!! Ez már kezdődött a vezérműszíj cserével beépülő vízpumpával. Tényleg.. hol lesz a vége??? "eldobható" kocsikat is fognak gyártani???? Mivel a mai kocsiktól már a 20 év működés kisebb javításokkal nem várható el. Gondolom a veterán kategóriát egyik sem éri meg....... :-(

Megosztás:

Nem mondod bakker..... hogy a házat is cserélni kell a termosztáttal együtt??? Lassan ott tartunk, hogy minden kicsi szar alkatrész ami amúgy filléres, azt "fődarabcserével " kell cserélni mert egybe építették!!! Ez már kezdődött a vezérműszíj cserével beépülő vízpumpával. Tényleg.. hol lesz a vége??? "eldobható" kocsikat is fognak gyártani???? Mivel a mai kocsiktól már a 20 év működés kisebb javításokkal nem várható el. Gondolom a veterán kategóriát egyik sem éri meg....... :-(

hát ez az, a régi kocsikhoz jóval olcsóbb a alkatrészek, ezeknek az új piszkoknak meg ha már hozzá kell nyúlni valamihez akkor már nyelsz egyet és azt mondott a k***anyját !! egy retkes termosztátért 28000 ezret elkérni pofátlanság (opel szervíz ár) de ez van sajnos,és ha kell akkor úgy is megveszed ;)

Megosztás:

hát ez az, a régi kocsikhoz jóval olcsóbb a alkatrészek, ezeknek az új piszkoknak meg ha már hozzá kell nyúlni valamihez akkor már nyelsz egyet és azt mondott a k***anyját !! egy retkes termosztátért 28000 ezret elkérni pofátlanság (opel szervíz ár) de ez van sajnos,és ha kell akkor úgy is megveszed ;)

aha... egy fél évvel ezelött kellett volna termosztátot keresned, akkor még ugyanis a z16xep hez 75.000 FT volt, az utángyártott meg olyan 40 körül....

Megosztás:

T mantec!

Az Unixnál ez a termosztát 40% kedvezménnyel nettó 25 ezer forintba kerül! ;)

és melyik földi halandónak van itt 40%-os kedvezménye az unixnál ?? (gondolom neked van) ;)

nekem 10%, avval nem vagyok előre hogy most 52-ből lejön kb. 6 rongy, akkor is sok 46-ért egy retkes termosztát !!

Megosztás:

és melyik földi halandónak van itt 40%-os kedvezménye az unixnál ?? (gondolom neked van) ;)

nekem 10%, avval nem vagyok előre hogy most 52-ből lejön kb. 6 rongy, akkor is sok 46-ért egy retkes termosztát !!

Nálunk mindeniknek odadobják a 40%-ot aki beesik hozzájuk. Biztos kevés a forgalmuk...

Megosztás:

T uhuhu!

És az miért van, hogy ugyanaz az alkatrész Magyarországon 40 eFT, az Egyesült Királyságban 18 eFt? (lásd: ebay)

Mert ott nagyobb a GDP? :-)

ui: Remélhetek?

én is külföldről vásárolok már elég rég óta ;)

amugy erre nem tudom a választ....

Megosztás:

Nem az a lényeg, hogy hol és kinek, hanem hogy ennyi az ára, de az unixnál nem ennyi a maximálisan kiadható kedvezmény. Jó kis árrésük van rajta.

Dehogynem az a lenyeg, mert ha barkinek adjak, aki beesik, akkor nyilvan innen is be akar majd esni nehany ember ;) Hogy van egy szep arresuk, az nyilvanvalo...

Anno egyebkent en ugy vasaroltam naluk, hogy bemondtam egy ismeros cegenek a nevet, es mar kaptam is a nekik jaro kedvezmenyt, de aztan ez megszunt, es ugyfelkartyat kertek, ami persze nekem nincs.

Megosztás:

Dehogynem az a lenyeg, mert ha barkinek adjak, aki beesik, akkor nyilvan innen is be akar majd esni nehany ember ;) Hogy van egy szep arresuk, az nyilvanvalo...

Anno egyebkent en ugy vasaroltam naluk, hogy bemondtam egy ismeros cegenek a nevet, es mar kaptam is a nekik jaro kedvezmenyt, de aztan ez megszunt, es ugyfelkartyat kertek, ami persze nekem nincs.

És ez már nem csak a nagy alkatrész multikra igaz, hanem a kis autósboltokra is. Egy vadidegen beesik és rögtön ismeretlenül kap 25-30% kedvezményt, mert már másképp nem tudják megfogni a vevőt.

Megosztás:

T mantec!

Nem az a lényeg, hogy hol és kinek, hanem hogy ennyi az ára, de az unixnál nem ennyi a maximálisan kiadható kedvezmény. Jó kis árrésük van rajta.

JAh lehet ők is 18 rugóért veszik az E-bay-on :-) mindenhol ezt csinálják.... jól felemelik aztán kapsz egy hasraesős %-ot és örömmel megveszed drágábban is... hiszen 40% az 40 %..... :-) attól még az unix jó bolt.... csak mondom.

Csak kérdezem..... ha vaki megveszi 40%-al olcsóbban és feladja postán...még akkor is olcsóbb nem??? :-))

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.