harmlevi Elküldve Október30, 2011 Megoszt Elküldve Október30, 2011 Sziasztok! Egy kis segítséget kérnék tőletek.Olajat ill. fékfolyadékot szeretnék cseréltetni,de ezeket saját magam szeretném beszerezni.Olajból már ajánlottátok a GM 5W30-at.A kérdésem annyi lenne hány liter kell az autóba,illetve fékfolyadékból milyet ajánlotok és hány liter kell bele. Motor típus: Z16XER Segítségeteket előre is köszönöm! Üdv:Norboy Fékfolyadékból 1 Liter elég, DOT4-es legyen a márka mindegy, olajból kb. 3,5-4 liter kell a Gm 5w30 dexos2 tökéletes választás! Azért írtam, hogy kb. mert az enyémbe hivatalosan 3,5 liter kell de ekkora mennyiség esetén egy kicsit (1-2 mm-rel) a maximum felett volt ami egyébként semmi bajt nem okoz... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norboy Elküldve Október30, 2011 Megoszt Elküldve Október30, 2011 Fékfolyadékból 1 Liter elég, DOT4-es legyen a márka mindegy, olajból kb. 3,5-4 liter kell a Gm 5w30 dexos2 tökéletes választás! Azért írtam, hogy kb. mert az enyémbe hivatalosan 3,5 liter kell de ekkora mennyiség esetén egy kicsit (1-2 mm-rel) a maximum felett volt ami egyébként semmi bajt nem okoz... Nagyon szépen köszönöm a segítséged és a gyors választ! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
owdar Elküldve Október30, 2011 Megoszt Elküldve Október30, 2011 Üdv mindenkinek! Segítségeteket kérném abban, hogy vezérműlánc csere előtt állok (1.4xep, 2004.12 havi, 85000 km) és nézegettem az internetet, hogy a szettek között akár 30000 ft eltérés is lehet. Melyiket érdemes megvenni, esetleg valakinek bevált bolt? Továbbá egy ilyen cserénél mit érdemes, mit kell még cserélni, mire kell odafigyelni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Október30, 2011 Megoszt Elküldve Október30, 2011 Üdv mindenkinek! Segítségeteket kérném abban, hogy vezérműlánc csere előtt állok (1.4xep, 2004.12 havi, 85000 km) és nézegettem az internetet, hogy a szettek között akár 30000 ft eltérés is lehet. Melyiket érdemes megvenni, esetleg valakinek bevált bolt? Továbbá egy ilyen cserénél mit érdemes, mit kell még cserélni, mire kell odafigyelni? Én a gyárit venném, az pl. Opelcentrum oldalán látsz árakat, egy komplett szetthez ami még kell az a szelepfedél tömítés (7-8ezer), érdemes a főtengely szimmeringet kicserélni (3-4ezer) és a vízpumpa tömítést... Ha csak simán a láncot cseréled akkor is a szelepfed. tömítést kell cserélni.... Saját tapasztalat: Nekem azt mondták csak a láncot kell cserélni (iszonyatos hangos volt, főleg pályázás után), kicserélték, de eltelt 1,5év és ugyanolyan hangos lett, úgyhogy most még ennek a garijában viszek egy komplett szettet beszereltetni... Keresztapám 2005-ös autóján viszont bevált csak a lánccsere... Azt mondják 90%-ban elég csak azt... Hát én pont abban a 10%ban voltam ezekszerint...:S Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Október30, 2011 Megoszt Elküldve Október30, 2011 Üdv mindenkinek! Segítségeteket kérném abban, hogy vezérműlánc csere előtt állok (1.4xep, 2004.12 havi, 85000 km) és nézegettem az internetet, hogy a szettek között akár 30000 ft eltérés is lehet. Melyiket érdemes megvenni, esetleg valakinek bevált bolt? Továbbá egy ilyen cserénél mit érdemes, mit kell még cserélni, mire kell odafigyelni? És miért kell cserélni 85én nél? Az nagyon kevésnek tünik.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
owdar Elküldve Október30, 2011 Megoszt Elküldve Október30, 2011 És miért kell cserélni 85én nél? Az nagyon kevésnek tünik.... Nagyon hangosan csörög már és idegesítő. A szervizben azt mondták 5 hónapja, hogy még elmegy de ha még jobban hangosodik akkor cserélni kell !!! Hát szerintem már megérett rá !!!! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Október30, 2011 Megoszt Elküldve Október30, 2011 Nagyon hangosan csörög már és idegesítő. A szervizben azt mondták 5 hónapja, hogy még elmegy de ha még jobban hangosodik akkor cserélni kell !!! Hát szerintem már megérett rá !!!! ;) Értelek... De én ránéznék a feszítőre Link to comment Megosztás: More sharing options...
owdar Elküldve Október30, 2011 Megoszt Elküldve Október30, 2011 Értelek... De én ránéznék a feszítőre Akkor ha jól értem a feszítő cseréje megoldhatja a problémát. Gondolom, hogy ez nem az a történt, hogy felnyitom a motorháztetető és bele nézek hogy jó-e vagy sem? Ja és amikor hidegen indítom a motort 2-3 másodpercig egy csörgő hang hallatszik a motortér felől. Lehet össze függés a kettő között??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Október31, 2011 Megoszt Elküldve Október31, 2011 Akkor ha jól értem a feszítő cseréje megoldhatja a problémát. Gondolom, hogy ez nem az a történt, hogy felnyitom a motorháztetető és bele nézek hogy jó-e vagy sem? Ja és amikor hidegen indítom a motort 2-3 másodpercig egy csörgő hang hallatszik a motortér felől. Lehet össze függés a kettő között??? Ha csörög induláskor akkor az feszítő lesz... A feszítö azt nem látod ha csak felnyitod az elejét,bontani kell gazdagon.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Október31, 2011 Megoszt Elküldve Október31, 2011 T owdar! A szettek tartalmát is hasonlítsd össze, mert különbözhetnek. Vezérlés készletek a magyar ár feléért. A vezérlés csere folytán "lehetőséged nyílik" a szetten kívül a - vezérműház tömítés - főtengely szimering - olaj, szűrő - hűtő folyadék - szelepfedél tömítés - olajteknő tömítés - vízpumpa tömítés - olaj leeresztő csavar tömítés cserére is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Október31, 2011 Megoszt Elküldve Október31, 2011 T owdar! A szettek tartalmát is hasonlítsd össze, mert különbözhetnek. Vezérlés készletek a magyar ár feléért. A vezérlés csere folytán "lehetőséged nyílik" a szetten kívül a - vezérműház tömítés - főtengely szimering - olaj, szűrő - hűtő folyadék - szelepfedél tömítés - olajteknő tömítés - vízpumpa tömítés - olaj leeresztő csavar tömítés cserére is. Szerinted ezek minőségben milyenek? Megéri inkább ezt választani a gyári helyett? (sajnos én is ugye csere előtt állok) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Október31, 2011 Megoszt Elküldve Október31, 2011 Szerinted ezek minőségben milyenek? Megéri inkább ezt választani a gyári helyett? (sajnos én is ugye csere előtt állok) Nem érték hozzá,de ez pont az az alkatrész amiből én gyárit rakják bele Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Október31, 2011 Megoszt Elküldve Október31, 2011 T Mc-elek! És kifizeted azt a 40.000,- felárat? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Október31, 2011 Megoszt Elküldve Október31, 2011 T Mc-elek! És kifizeted azt a 40.000,- Felárat? én ki mert annyiba kerül a gyári szett ;) vagy kevesebb másrészt neki csak feszítőre lesz szüksége.. na meg persze ezzel járó egyéb dolgokra és gondolom Te meg vállalod hogy ezek az után gyártott szettek bírnak annyi km-t ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve November1, 2011 Megoszt Elküldve November1, 2011 T Mc-elek! És amikor a feszítő csere után a többi vezérlés alkatrész (lánc, lánckerekek, sin) is meghal, akkor külön-külön mindegyikért fizessen ki a tulajdonos egy-egy szét-össze szerelés munkadíjat? Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve November1, 2011 Megoszt Elküldve November1, 2011 és gondolom Te meg vállalod hogy ezek az után gyártott szettek bírnak annyi km-t ;) Nekem csak az a kérdésem, hogy erre ki vállal garanciát? Link to comment Megosztás: More sharing options...
owdar Elküldve November1, 2011 Megoszt Elküldve November1, 2011 T Mc-elek! És amikor a feszítő csere után a többi vezérlés alkatrész (lánc, lánckerekek, sin) is meghal, akkor külön-külön mindegyikért fizessen ki a tulajdonos egy-egy szét-össze szerelés munkadíjat? Igen én is épp ezen gondolkodtam, hogy ha már szét bontják, akkor inkább mindent kicseréltetek ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve November1, 2011 Megoszt Elküldve November1, 2011 Nekem csak az a kérdésem, hogy erre ki vállal garanciát? Ugyan már ,senki nem fog se erre se arra adni x km garit... Csak gondolkozzunk reálisan.. Dani Te is tudod hogy a lom kategória alkatrészeknek mi az élettartama .. Ha csak magamból indulok ki ,és nem csak én jártam így.. hogy 10ekm után vezérműszíj szakadásom volt... mert én spórolni akartam... biztos megérte ;) ,motorgenerál lett a vége.. Mantec: Igen nem kevés a munkaköltsége egy ilyen akciónak ,ami kb 4-5 óra az ideje, és 20e-30e a munkaköltség.. felőlem lehet komplett szett cserélni, de felesleges. Kb a munkadíj különbség van a feszítő és KLT. között. Láncok élettartama kiszámíthatatlan valahol 150e-250e km között lehetnek,erősen használat függő. Szóval ahogy fentebb írtam én tartok az utángyártott alkatrészek minőségétől ... Amiket én néztem után gyártott szett kb 25e lehet kapni ,gyárit 40e .. Nekem is fáj a 15e különbség de még mindig olcsóbb mint egy motor generál. Tehát a márkatárs úgy dönt ahogy Ő szeretne Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve November1, 2011 Megoszt Elküldve November1, 2011 T Mc-elek! Mivel a GM nem gyárt(ott) a Z14XEP (LJ2) motorhoz vezérlést sem. Csak a beszállító termékeit forgalmazza GM hologramos csomagolással. Valamint - minő véletlen - csak ennek a beszállítónak lehet kapni ehhez a motorhoz vezérlés készletét. Ezért én a beszállítói kontra gyári alkatrész - egyébként divatos - vitát itt nem érzem relevánsnak. "Láncok élettartama kiszámíthatatlan valahol 150e-250e km között" Nekem 6 év és 100 ekm után kezdett csörögni a lánc. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve November1, 2011 Megoszt Elküldve November1, 2011 Ezért én a beszállítói kontra gyári alkatrész - egyébként divatos - vitát itt nem érzem relevánsnak. dehogy akarok én vitázni... az megint más ha tudom ki a beszállító,ha Te tudod akkor ne tartsd magadban pl trafósor ugy.: 17e ,bosch 30e, GM 65e.. itt egyértelmű hogy bosch a választás ,mert tudjuk hogy az a gyári beszállító mert ugyebár az opelnek nincs trafósor gyára,ugyanúgy mint vezérműlánc készlet gyára sem. ;) A lényeg hogy jó lenne tudni ki a gyártója ,mert akkor valóban felesleges +pénzt fizetni azért mert rajta van a GM címke Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve November1, 2011 Megoszt Elküldve November1, 2011 T Mc-elek! "a gyártója" Swag-Febi. "felesleges +pénzt fizetni" Hát hiszen erről beszélek/írok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve November1, 2011 Megoszt Elküldve November1, 2011 T Mc-elek! "a gyártója" Swag-Febi. "felesleges +pénzt fizetni" Hát hiszen erről beszélek/írok. Köszi,akkor ezt is tudjuk ;) én nem tudtam hogy ki a gyártója ezért voltam értetlen .. ezek a gyártok normális minőséget gyártanak ,én neve nincs utángyártott alkatrészre gondoltam sajnos én is beleszaladtam olyan hátsó kerék csapágyba aminek 3e km volt az élettartama, szintén neve nincs akármi volt.Utána kapott FAG-ot és mai napig jó így egyértelmű a választás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve November1, 2011 Megoszt Elküldve November1, 2011 vicces dolog, és valószinüleg kilógok a sorból, de én HISZEM, hogy a gyári alkatrész 1. osztályu termék, minden más másod, vagy harmad osztályu. Természetesen vannak olyanok amiben hibátlan az - utángyártottnak minősülő gyári beszállitó álltal saját dobozában árult termék, de én 90% ban CSAK gyárit veszek. Lehet hülyének nézni, de a Hondába gyári termosztátot tettem, és elmentem horror árért gyári fagyállót venni. nem emlékszem rá, hogy mennyi volt, de valami 8-10 ezerért vettem gyári fagyállót, mert az nekem jó volt. Hondába Honda alkatrészt. Ugyanez igaz az ÖSSZES reviziós alkatrészről, szürőről, fékbetétről, egy dolog ami utángyártott a Hondába: az a pollenszürő. azt negyedidőben cserélem ( 10.000 km az előírt 40 helyett). Szóval ha nekem lenne egy Z14XEP -m és szeretem, és megtartom, akkor egy vezérmüláncból sose vennék semmilyen nem GM csomagolású terméket. a gyári alkatrész 1. osztályú minőség, és ha nem jön össze, mert hibás a termék amit megvettem, akkor baszhatom, ha szétmegy a motorom. egy kerékcsapágyból megvenném az SKF et, mert az SKF 25E, a gyári meg 110, és a csapágy ha beszarik maximum búg. szóval ennyi ;) DE a lényeg, hogy Mantecről valamit megtudtunk már: láncos autója van. haladunk, lassan kiderül hogy ki ő, mi ő ;) :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve November1, 2011 Megoszt Elküldve November1, 2011 DE a lényeg, hogy Mantecről valamit megtudtunk már: láncos autója van. haladunk, lassan kiderül hogy ki ő, mi ő ;) :lol: :lol: :lol: igen ez nekem is szemet szúrt ;) pff... de elég sok gyártó használ láncos motort .. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabcsi Z19 Elküldve November1, 2011 Megoszt Elküldve November1, 2011 vicces dolog, és valószinüleg kilógok a sorból, de én HISZEM, hogy a gyári alkatrész 1. osztályu termék, minden más másod, vagy harmad osztályu. Természetesen vannak olyanok amiben hibátlan az - utángyártottnak minősülő gyári beszállitó álltal saját dobozában árult termék, de én 90% ban CSAK gyárit veszek. Lehet hülyének nézni, de a Hondába gyári termosztátot tettem, és elmentem horror árért gyári fagyállót venni. nem emlékszem rá, hogy mennyi volt, de valami 8-10 ezerért vettem gyári fagyállót, mert az nekem jó volt. Hondába Honda alkatrészt. Ugyanez igaz az ÖSSZES reviziós alkatrészről, szürőről, fékbetétről, egy dolog ami utángyártott a Hondába: az a pollenszürő. azt negyedidőben cserélem ( 10.000 km az előírt 40 helyett). Szóval ha nekem lenne egy Z14XEP -m és szeretem, és megtartom, akkor egy vezérmüláncból sose vennék semmilyen nem GM csomagolású terméket. a gyári alkatrész 1. osztályú minőség, és ha nem jön össze, mert hibás a termék amit megvettem, akkor baszhatom, ha szétmegy a motorom. egy kerékcsapágyból megvenném az SKF et, mert az SKF 25E, a gyári meg 110, és a csapágy ha beszarik maximum búg. szóval ennyi ;) DE a lényeg, hogy Mantecről valamit megtudtunk már: láncos autója van. haladunk, lassan kiderül hogy ki ő, mi ő ;) :lol: [/quote Azért maradjunk abban , hogy az SKF csapágy semmivel sem rosszabb mint a "gyári" csak arra esetleg GM van írva és nem SKF... de ettől még készülhet az SKF-nél... :-) csak TE mint "eredeti" rajongó ezért hajlandó vagy az ár többszörösét fizetni, és ezt kihasználja minden gyártó. Azért az SKF minőség az minőség még a világ másik felén is. Sok esetben a "gyári" alkatrész jobban kimunkált és jobb anyagból van, ezzel egyetértek, egy fagyállónál "gyárit" venni az éppen olyan mint OPEL olajat tölteni és azt hinni hogy az OPEL-nak van olajgyára is...... ahol speciális csak OPEL-ba való olajat gyártanak :-) Van egy olajbeszállítója akivel össze van nőve x évtizede, ...és ennek a termékeit adják OPEL matricával.... :-) de ezt TE biztos tudod... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts