Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Dízel motorokkal kapcsolatos problémák, kérdések

forumadmin

Recommended Posts

sajnos ezek lehetnek amiket felsoroltál...

vagy próbáld meghajtani, mert ha kezdödö szelepszorulása van akkor az segit.

Köszi a gyors választ! Akkor egyenlőre várok, és hajtom, mint állat! :D Csak attól tartok, nehogy a hiba még több hibát csináljon! Csütörtök este viszem egy vágási szerelőhöz, bár nem hiszem, hogy konkrétat tud mondani, de hátha! Annyira ajánlották, hát kipróbálom! Egyébként szelepszorulásra érdemes megpróbálni a szeleptisztító sprayt? Nem árt még plusszban az is? Mégegyszer köszi a választ! Mégegy kérdés: a láncom nagyon csörög. Ha kicseréltetem, akkor elég csak a láncot, vagy más egyebet is kell? Mert nem mindegy hogy 15 vagy 65 ezer az anyag.

Megosztás:

A dízeles hang miatt korábban egy olajcsere erejéig (12000 km) 5w 30 helyett nem teljesen hozzáértő szerelők tanácsára (csattogó hidrotőkék) használtam 10w40-et és egyáltalán nem lett halkabb...

Az én autómban is egy ideje ugyanaz az olaj van, mint a tiedben és a lánccsere óta selymesen jár!

Én is próbálkoztam, de nem úsztam meg a lánccserét!

Levente

Hello,

Ez a "dízeles" üzemmeleg alapjátari motorhang nem lehet esetleg a motorolajtól is?

Én CASTROL Magnatec 5W40-et használok.

üdv.

Megosztás:

A dízeles hang miatt korábban egy olajcsere erejéig (12000 km) 5w 30 helyett nem teljesen hozzáértő szerelők tanácsára (csattogó hidrotőkék) használtam 10w40-et és egyáltalán nem lett halkabb...

Az én autómban is egy ideje ugyanaz az olaj van, mint a tiedben és a lánccsere óta selymesen jár!

Én is próbálkoztam, de nem úsztam meg a lánccserét!

Levente

Neked is elég volt a lánccsere? Mennyibe került az anyag és mennyibe a munkadíj?

Köszi!

Megosztás:

Légtömegmérő áramkör magas bemeneti érték! Nézd meg, hogy nincs e valami a levegő útjába. Ha nincs akkor műszerrel meg kell nézni: kissé benyomott gázpedál állásnál nagyobb mint 20kg/h, alapjáraton üzem melegen 10-22 kg/h. Turbónyomást ugyan így: alapjáraton üzem melegen 75-110 kpa, 3500 ford/perc nagyobb mint 110kpa.

Újabb adatokra tetem szert az üggyel kapcsolatban. Ugyanis még azóta sem oldódott meg a probléma, Már ott tartok, hogy garanciában még turbót is cseréltek.

Nos, nem tudom helyesek-e az értesüléseim? A Z13DTH motorknál már nem csak direktben történik az EGR szelep ellenőrzése az ECU álltal, hanem motorféknél lefuttat egy tesztet mely során az MAF szenzor paraméterein keresztül is ellenőrzi az ECU az EGR szelepet. Többek között ez okból kifolyólag sem lehet ezeknél az évjáratú modelleknél már hibaüzenetek sokasága nélkül megúszni az EGR szelep lezárását.

Diagnosztikai adatok alapján, amikor elveszem a gázt és motorfékezem, először a károsanyagokat még pár másodpercig visszavezeti a szívócsőbe (EGR35%, MAF 40), majd kinyit az EGR szelep (EGR 0%, MAF 67) és a teljes kipufogó gázt a kipufogócsőbe engedi. Nos, ekkor megemelkedok az MAF szenzor álltal mért légtömeg értéke 40-ről 67-re, mely során 1500-as fordulaton ki dobja az P100, MAF szenzor magas bemeneti érték hibát. Ha emlékeim nem csalnak, amikor betették az új EGR szelepet 2 napig nem adta a hibát. Van esetleg valamilyen ötleted mit lehetne még csinálni vele, esetleg a katalizátor befolyásolhatja a mért MAF értékeket?

Köszönöm.

Megosztás:

Köszi,akkor még van időm ... 41e-nél járok :D

Az enyém(1.4 Twinport) is 110000km-nél jár és nagyon "dízeles".

Úgyhogy rá kell szánnom magam egy lánccserére, ahogy Levi mondta.

Levi, nem tudnánk valahol összefutni, hogy meghalgassam a különbséget a két autó között?

Csak egy ötlet. Én Vácon(Pest megye) lakom.

üdv

Megosztás:

Hát, én Taksonyban lakom, igazából benne lennék a dologban, ha eljössz Pestre és én is éppen arra járok!:D

De ha elég neked annyi, hogy feltöltöm valamelyik videómegosztóra a napokban, a lánccsere előtti (üzemmelegen készült) videót + csinálok nemsokára egy lánccsere utánit, akkor ez gyorsabban megvan!^_^ Szerintem a videón keresztül is nagyon jól hallható és meggyőző lesz a különbség!:P Ha megvagyok belinkelem!;)

Üdv!

Az enyém(1.4 Twinport) is 110000km-nél jár és nagyon "dízeles".

Úgyhogy rá kell szánnom magam egy lánccserére, ahogy Levi mondta.

Levi, nem tudnánk valahol összefutni, hogy meghalgassam a különbséget a két autó között?

Csak egy ötlet. Én Vácon(Pest megye) lakom.

üdv

Megosztás:

Hát, én Taksonyban lakom, igazából benne lennék a dologban, ha eljössz Pestre és én is éppen arra járok!:D

De ha elég neked annyi, hogy feltöltöm valamelyik videómegosztóra a napokban, a lánccsere előtti (üzemmelegen készült) videót + csinálok nemsokára egy lánccsere utánit, akkor ez gyorsabban megvan!^_^ Szerintem a videón keresztül is nagyon jól hallható és meggyőző lesz a különbség!:P Ha megvagyok belinkelem!;)

Üdv!

Okés, a videókat megköszönném.

Még lenne egy dolog, mert lehet, hogy ez is a lánc miatt van.

Neked nem csinált olyat, hogy indításkor néha a motor 1-2 másodpercig kerregő hangot ad,

aztán normálisan jár tovább. Általában hideg motornál gyakrabban csinálja.

Üdv.

Megosztás:

Helló mindenkinek! Új vagyok még a fórumon, ezért elnézéseteket kérem, ha rossz helyre írom a kérdésem. Ez pedig a következő lenne: 28ezret futott 1.3cdti Astrámban kíváncsiságból megnéztem a légszűrőm állapotát, mivel azt gyanítom, hogy még nem volt cserélve (2 éves). Ekkor vettem észre h a légszűrő mintha két részből állna, a hagyományos lamellás szűrőből és alatta odaragasztva egy puha műszálas, kb 1 centi vastag, szinte átlátszó fehér anyagból. A kérdésem, hogy mi ez az anyag és hogy jó ha ilyen, vagy ez mégjobban folytja a levegő útját? Ráadásul ezen a fehér "lapon" már több helyen koszos fekete foltok vannak. Válaszotokat előre köszönöm! :D

Megosztás:

Lehet, hogy az is a lánc miatt van, de nekem ilyen, nem volt, meg annyira azért nem értek hozzá!

A videókat majd jövő hét elején tudom feltölteni és majd belinkelem!:D

Levente

Okés, a videókat megköszönném.

Még lenne egy dolog, mert lehet, hogy ez is a lánc miatt van.

Neked nem csinált olyat, hogy indításkor néha a motor 1-2 másodpercig kerregő hangot ad,

aztán normálisan jár tovább. Általában hideg motornál gyakrabban csinálja.

Üdv.

Megosztás:

Helló mindenkinek! Új vagyok még a fórumon, ezért elnézéseteket kérem, ha rossz helyre írom a kérdésem. Ez pedig a következő lenne: 28ezret futott 1.3cdti Astrámban kíváncsiságból megnéztem a légszűrőm állapotát, mivel azt gyanítom, hogy még nem volt cserélve (2 éves). Ekkor vettem észre h a légszűrő mintha két részből állna, a hagyományos lamellás szűrőből és alatta odaragasztva egy puha műszálas, kb 1 centi vastag, szinte átlátszó fehér anyagból. A kérdésem, hogy mi ez az anyag és hogy jó ha ilyen, vagy ez mégjobban folytja a levegő útját? Ráadásul ezen a fehér "lapon" már több helyen koszos fekete foltok vannak. Válaszotokat előre köszönöm! :D

Üdv a fórumon :P gyári szűrőkön szokott lenni, meg némelyik után gyártotton is van, szerintem. Ha már nagyon koszosnak találod cseréld (sosem árt) ^_^

Ja azt a fehéret nem tudod cserélni külön.

Megosztás:

Hello szp91!

Az enyémben is olyan légszűrő volt mint a tiedben, mostanában cseréltem én is és az autósboltban olyat kaptam amin ez a fehér anyag nincs rajta.

Kérdeztem a boltost azt mondta,hogy nem jelent semmit legfeljebb az többe kerül mint a fehér anyag nélküli ( azt mondta, hogy tud hozni olyat is csak az drágább) de várjuk meg mit mondanak a profik ebben a témában.

Remélem nem lesz gond emiatt.

Megosztás:

Hello szp91!

Az enyémben is olyan légszűrő volt mint a tiedben, mostanában cseréltem én is és az autósboltban olyat kaptam amin ez a fehér anyag nincs rajta.

Kérdeztem a boltost azt mondta,hogy nem jelent semmit legfeljebb az többe kerül mint a fehér anyag nélküli ( azt mondta, hogy tud hozni olyat is csak az drágább) de várjuk meg mit mondanak a profik ebben a témában.

Hali, én nem vagyok szakértő, de mintha valahol azt olvastam volna, hogy azért van rajta az a fehér anyag, hogy zajt csillapítson a szívó oldalon. De kíváncsi vagyok rá, hogy még mire jó.

Megosztás:

Hello szp91!

Köszi a válaszokat! Úgy vagyok vele, hogy ki kéne cserélni így 30ezer felé járva, de jó lenne biztos lenni abban, hogy nem ártok-e egy esetleg nem ilyen "szőrös" szűrővel. Mert ha nem legalább olyan jó egy hagyományos akkor lehet, hogy pár ezer Ft pluszt megér az h a megfelelőt kapja az Astra. Amúgy eddig arra jutottam ez ügyben, hogy lehet, hogy azért van ott az a fehér cucc, hogy az esetleg felszívott nagyobb koszdarabok ne a szűrő lamellái közé szoruljanak be. De ez csak az én találgatásom.

Bocs, Te azóta, hogy kicserélted, hány km-t mentél vele?

Megosztás:

Köszi a válaszokat! Úgy vagyok vele, hogy ki kéne cserélni így 30ezer felé járva, de jó lenne biztos lenni abban, hogy nem ártok-e egy esetleg nem ilyen "szőrös" szűrővel. Mert ha nem legalább olyan jó egy hagyományos akkor lehet, hogy pár ezer Ft pluszt megér az h a megfelelőt kapja az Astra. Amúgy eddig arra jutottam ez ügyben, hogy lehet, hogy azért van ott az a fehér cucc, hogy az esetleg felszívott nagyobb koszdarabok ne a szűrő lamellái közé szoruljanak be. De ez csak az én találgatásom.

Helló!

Mindenképp cseréld ki szerintem a szűrőt. Azzal többet ártasz az autónak, ha egy koszos szűrővel használod, mintha egy tiszta de "szőr nélküli" szűrőt teszel bele. Ha már nagyon koszos, akkor csak folytja az autót, szóval többet is fogyaszt meg gyengébb is. Ez csak saját vélemény, de ha városban használod, akkor nem árt 10ezrenként cserélni a szűrőt, nagyon be tud piszkolódni.

Megosztás:

Sziasztok!

Astra H 1.6xep twinnport kocsim mostanában kinyomot kuplungnál leejti a fordulat számot 800 helyett 600 körülire, néha egy kis gázfröcsöt ad neki és utána lefullad! 2000-es fordulatig néha enyhén rángat! Olykor 3000-4000 ha kinyomom a kuplungot egész egyszerűen leáll! Azonnal újraindítható ez nem probléma.

115.000 Km van a kocsimba!Hol lehet a hiba? Köszi a segítséget! ^_^ :D

Megosztás:

Én talán 1000-2000 km-ert mentem vele körülbelül.Szerintem jónak kell lennie ennek a légszűrőnek is mert akkor nem árusítanák,meg különben az ismerősömnek F astrája van és abban is ilyen szőr nélküli légszűrő van és tudomásom szerint más márkáju autókban is ilyen van ha azokban jó akkor szerintem ebbe is elmegy, igaz ez már modern kor motorjának számít.

Legjobb ha megkérdezed egy szerelő ismerősödtől ő biztos tudja minek van a szőr rajta.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.