Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Dízel motorokkal kapcsolatos problémák, kérdések

forumadmin

Recommended Posts

Lécci valaki magyarázza el, hogyan lehet TEST MODE-ba belépni. Ja és hogyan lehet majd kilépni belôle stb. Köszi

A motor hôfokának a nyomon követése érdekelne...anno az F astrám sem gyilkoltam míg a mutató nem érte el a 92 fokot. Szeretném kimélni az új autóm is.

heló,

a test módba úgy tudsz belépni, hogy a setting gombot nyomod addig amíg nem hallasz a egy pittyenést a rádióból. ha ez megvan akkor a bc gombbal tudsz lapozni a kijelzendő infók között.

Kilépni úgy fog ha kiveszed a kulcsot majd, de issza tudsz lapozni az eredeti kezdő képernyőre.

remélem segítettem :rolleyes:

üdv. ZoPa

Megosztás:

heló,

a test módba úgy tudsz belépni, hogy a setting gombot nyomod addig amíg nem hallasz a egy pittyenést a rádióból. ha ez megvan akkor a bc gombbal tudsz lapozni a kijelzendő infók között.

Kilépni úgy fog ha kiveszed a kulcsot majd, de issza tudsz lapozni az eredeti kezdő képernyőre.

remélem segítettem <_<

üdv. ZoPa

Nagyon nagyon köszönöm. :rolleyes:

Megosztás:

Nagyon nagyon köszönöm. :rolleyes:

szívesen, amúgy ha valamit nem tudsz mi micsoda a test módban akkor majd írd meg és ha tudom segítek.

(vízhőfok, akkufesz, fogyasztás ml/s, decire pontos üzemanyagszint (vízszintesen kell állni, hogy pontos legyen), pontosabb sebességed, stb elég sok infót meg lehet tudni benne)

üdv. ZoPa

Megosztás:

szívesen, amúgy ha valamit nem tudsz mi micsoda a test módban akkor majd írd meg és ha tudom segítek.

(vízhőfok, akkufesz, fogyasztás ml/s, decire pontos üzemanyagszint (vízszintesen kell állni, hogy pontos legyen), pontosabb sebességed, stb elég sok infót meg lehet tudni benne)

üdv. ZoPa

Ez lett volna a következô kérésem, hogy ha nem túl nagy gond akkor oldalanként fordítsd le a fontosakat....a hütôfolyadék hôfokjelzôjét megkaptam, igaz az érdekelt a legjobban.

Megosztás:

Ez lett volna a következô kérésem, hogy ha nem túl nagy gond akkor oldalanként fordítsd le a fontosakat....a hütôfolyadék hôfokjelzôjét megkaptam, igaz az érdekelt a legjobban.

csak holnap leszek a kocsim közelében tudnál fotókat berakni az oldalakról? mert akkor szívesen megadom a magyarázatot mi micsoda.

Megosztás:

Sziasztok!

4 éves H Astra-ba lehet 5W30 helyett 10W40 -es olajat tenni? Lesz káros hatása vagy mi a különbség a két olaj között?

Köszönöm szépen!

G.

Milyen körülmények között használod a kocsit? melyik motor? hány km van benne?

amúgy ha teheted ne rakj bele 10w40-et. Rövid távon nem okoz gondot (Max városi távokon kicsit többet eszik) de hosszú távon nem egészséges neki.

pontosabbat akkor tudok írni ha tudom a választ a kérdésekre amiket feltettem

üdv. ZolPa

Megosztás:

Milyen körülmények között használod a kocsit? melyik motor? hány km van benne?

amúgy ha teheted ne rakj bele 10w40-et. Rövid távon nem okoz gondot (Max városi távokon kicsit többet eszik) de hosszú távon nem egészséges neki.

pontosabbat akkor tudok írni ha tudom a választ a kérdésekre amiket feltettem

üdv. ZolPa

Nem tudom mit értesz körülmények alatt, de a legtöbbet városban. Ritkábban hosszú távon. 73400 km körül van benne. Z16XEP, 1.6 Twinport, 77 kW.

Az 5W30 -at ajánlanád inkább?

Köszönöm szépen!

Jah, és abból milyen márkát? A gyári az milyen? Vagy inkább milyet tegyek bele?

Köszi!

G.

Megosztás:

Nem tudom mit értesz körülmények alatt, de a legtöbbet városban. Ritkábban hosszú távon. 73400 km körül van benne. Z16XEP, 1.6 Twinport, 77 kW.

Az 5W30 -at ajánlanád inkább?

Köszönöm szépen!

Jah, és abból milyen márkát? A gyári az milyen? Vagy inkább milyet tegyek bele?

Köszi!

G.

no amiért nagyrészt rövid távokon mész ezért a hideg oldalon hígabb olaj lesz a nyerő neked mivel így a hidegindításoknál bekövetkező kopás kisebb.

Én spec gyári olajat használok igaz 15ezer után cserélek. A lényeg, hogy te vásárold az olajat megbízható forrásból.

Amennyiben nem GM olajat vásárolsz bele akkor a lényeg, hogy legyen GM minősítése is.

Van ismőröm aki castrolt, van aki motult és olyan is aki valvolint- rak az autójába, én nem variálok mivel a GM olaj olcsó meg amúgy is lecserélném 15ezer után.

Megosztás:

Én is 15e után cserélek! Akkor nekem is jó lesz az! Eddig én is azt raktam bele, csak mondták, hogy elég gagyi! De annyira csak nem lehet tré, ha azzal jön ki.

Te honnan szoktad beszerezni az olajat? Tudsz vmi olcsó helyet, ahol forgalmazzák?

Köszönöm szépen a segítséged!

Jah, és a hígabb az 5W30, ugye?

Köszönöm!

G.

Megosztás:

Én is 15e után cserélek! Akkor nekem is jó lesz az! Eddig én is azt raktam bele, csak mondták, hogy elég gagyi! De annyira csak nem lehet tré, ha azzal jön ki.

Te honnan szoktad beszerezni az olajat? Tudsz vmi olcsó helyet, ahol forgalmazzák?

Köszönöm szépen a segítséged!

Jah, és a hígabb az 5W30, ugye?

Köszönöm!

G.

az 5w-s olaj hidegen hígabb mint a 10es. Meleg oldalon is előnyösebb a 30-as mint a 40es normál használatban.

Eredetileg Fuch (nem biztos, hogy helyesen írtam a márkanevet) olajjal jönnek ki a kocsik a gyárból.

olajport.hu

olajshop.hu

de nézzél körül neten és boltokban is.

Nekem a szerelőm tart hordós Gm 5w30-as longlife olajat és vele töltetem fel szóval még venni nem vettem.

(a szervízben garis cserénél meg előttem nyitották fel a kannát)

Hovavalósi vagy?

Megosztás:

Én Nyíregyházán és Miskolcon élek! Még egyetemre járok és ezért van két lakhelyem :)

Azt hittem GM olajjal jönnek ki! Ezt a Fuch-ot még nem is hallottam. Utána nézek a webcímen! Köszönöm szépen a segítséged!

G.

Ha bp-n jársz akkor benne lennék minitaliban.

(úgyszint tanuló vagyok)

közben azt megnéztem a Fuch-ot valójában Fusch-nak kell írni :D

Megosztás:

• 1 month later...
Szia!

Bár az enyém Z19DT épp mostanában kezdtem felfigyelni arra, hogy reggelente elég jól fütyül pláne - fokokban. Ugy vélem ez normális.

Teljesítményben nem veszek észre semmit, de ha valaki idegen ül az autóban mindig forgolódik, hogy hol jön a mentőautó. Egyébként a fütyülést nálam nem a külső levegő hőmérséklete befolyásolja, hanem a motorhőfok.

Megosztás:

Teljesítményben nem veszek észre semmit, de ha valaki idegen ül az autóban mindig forgolódik, hogy hol jön a mentőautó. Egyébként a fütyülést nálam nem a külső levegő hőmérséklete befolyásolja, hanem a motorhőfok.

Hát igen, de ha kint -10 fok van tuti hogy a motor sem izzad :huh: Végülis ha bemelegszik a motor már nem hallható.

Megosztás:

• 2 weeks later...
Szerbusztok

Van valakinek Z17DTH-val kapcsolatos élmények,tapasztalatok,fogyasztás stb.

Minden érdekel róla.

Köszi

Ha ez a 100 lovas verzió akkor igen, de csak nagyon kevés inkább egy jóbarátom tapasztalatait tudom megosztani:

fogyasztás nem a legjobb 4,8-4,9 liter alá nem igazán sikerül vinnie még pályán 100 körül sem. (igaz 17" papucsokkal)

Tartósság teljesen ok, most 160-165ezer lehet benne meghibásodás semmi. CHip nem árt neki akkor nem olyan vérszegény. (sőt)

Olajfogyasztás nincs.

Hirtelen ennyi amit tok róla.

Megosztás:

Ha ez a 100 lovas verzió akkor igen, de csak nagyon kevés inkább egy jóbarátom tapasztalatait tudom megosztani:

fogyasztás nem a legjobb 4,8-4,9 liter alá nem igazán sikerül vinnie még pályán 100 körül sem. (igaz 17" papucsokkal)

Tartósság teljesen ok, most 160-165ezer lehet benne meghibásodás semmi. CHip nem árt neki akkor nem olyan vérszegény. (sőt)

Olajfogyasztás nincs.

Köszi

Igen a 100 lovas motorra gondoltan. Csak c corsa-ba akarok ilyet,vagy combo.

Baromi kevés van belőle,valamit váltani kell mert a mostanival rendben minden csak a fogyasztása nem tetszik.(kb 7 télen,nyáron 6 mindez városban)

Megosztás:

Olajfogyasztás nincs.

ez 100 loerős motortól milyen fogyasztást várnál?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.