Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Én 12K-ért vettem, nem gagyit...a munkadíj pedig 2K volt. (20 perc légtelenítéssel együtt)

Azóta városban és nem egyenletes autópálya tempónál felmegy 85°C körülre is.

Hát én is úgy tudom az lenne a normális!

Milyen márkát vettél bele?

GATES???

Elküldve

Sziasztok!

(2005) - Z13DTH

Úgy néz ki vezérműszíj cserére szorul a kocsim (egyik napról a másikra, jött elő komoly változás a motor hangjában)

Eddig nem volt ilyen csere nála. Most 135e km van benne.

A kérdés az lenne, hogy mennyibe fog ez nekem fájni?

plusz jó lenne ha valaki eloszlatná a kételyeket a vezérműszíjak legendáiról, miszerint a láncost nem kell cserélni,.. stb.

egyáltalán melyikben van láncos, és melyikben sima?

nézzétek el,hogy én nem értek ehhez, egyszerűen csak tisztán akarok látni

Előre is köszönöm.

Elküldve (edited)

Auras!

"... vezérrműszíj ..."

Nehéz lesz. Nincs benne.

Nem éppen ezt a választ vártam. Kifejthetnéd bővebben... vagy értelmesebben

EDIT:

Utánna néztem és egy német oldalon egy lista alapján megtaláltam. Vezérműlánc van benne.

Valószínűleg más lesz a probléma..

Módosítva : Auras
Elküldve

Nem éppen ezt a választ vártam. Kifejthetnéd bővebben... vagy értelmesebben

EDIT:

Utánna néztem és egy német oldalon egy lista alapján megtaláltam. Vezérműlánc van benne.

Valószínűleg más lesz a probléma..

Inkább neked kéne gondolkodnod, teljesen értelmesen válaszolt, nem tudsz benne vezérműszíjat cserélni, mert nincsen benne... Ergo láncos a motor...

Elküldve

Inkább neked kéne gondolkodnod, teljesen értelmesen válaszolt, nem tudsz benne vezérműszíjat cserélni, mert nincsen benne... Ergo láncos a motor...

nehéz lett volna azt leírni, hogy ebben nem szíj van, hanem lánc?

Mint mondottam nem értek hozzá, és nem könyökölök mindennap a motorban.

Amit ti lehet hogy természetesnk vesztek, azt én még nem biztos, hogy tudom.

Elküldve

Szia. "mantec" cartárs így válaszol. Ez a stílusa....nézz körül más témáknál is....

Viszont ez a kisbetűzés, nagybetűzés k....ra idegesítő. Nem tudnál rendesen egy mérettel írni?

Talán a többinek is nagyobb kedve lesz válaszolni, ha nem az apró betűs írást kell olvasni....(Te biztos bankban dolgozol, ott alkalmazzák ezt a módszert...;))

Elküldve

Hello mindenkinek!

Opel Astra H 1.3 CDTI kb 175000 km van benne, 2007 evjaratu, ferdehatu, 5 ajtos. ket eve vettem az autot. nem az eslo tulaj vagyok.

nagyon ugy fest, hogy kuplung cserem lesz, csuszik a kuplung amikor nagyobb erovel gyorsitok. Mast nem vettem eszre (zorej, ropogas... nincs). A mester szerint akkor mar a kettos tomegu lendkereket is erdemes kicserelni! Az meg nem keves penz!

Tudnatok e megbizhato uzletet ahol realis aron kinaljak a kuplung szettet es a kettos tomegu lendkereket?

Valaszokat elore megkoszonom.

Sanyi

Elküldve

Sziasztok!

(2005) - Z13DTH

Úgy néz ki vezérműszíj cserére szorul a kocsim (egyik napról a másikra, jött elő komoly változás a motor hangjában)

Eddig nem volt ilyen csere nála. Most 135e km van benne.

A kérdés az lenne, hogy mennyibe fog ez nekem fájni?

plusz jó lenne ha valaki eloszlatná a kételyeket a vezérműszíjak legendáiról, miszerint a láncost nem kell cserélni,.. stb.

egyáltalán melyikben van láncos, és melyikben sima?

nézzétek el,hogy én nem értek ehhez, egyszerűen csak tisztán akarok látni

Előre is köszönöm.

Szia!

33-55eFt között láttam készletet. + munkadíj szerintem 20-30eFt között megállhat.

Szóval "nem vészes" szerintem.

Gondolom ennyire lettél volna kíváncsi. Biztos a többieknek megártott a karácsonyi bejgli, azért ilyen kötekedőek ;)

Amúgy mi a hibajelenség?

Elküldve

Sziasztok!

Először is BUÉK. mindenkinek itt a fórumon.

Másodszor pedig a probléma, mely egy ismerősöm Z17DTH motorkódú Astráját érinti.

Hidegen motornál gyorsításkor, 90%-ban ha 4 felnőtt ül az autóban, motor kontroll lámpa kigyullad, erőtlen lesz a kocsi, gáz elvétel után egyenletes sebességnél a hiba megszűnik egy idő után, gyorsításnál újra előjön. mindezt produkálja addig amíg meleg nem lesz a motor. Tárolt hibakód nincs. A motor most lett felújítva, így gondolunk kontakthibára is, de mi lehet ami ezt produkálja?

Találkozott valaki ilyen jellegű hibával? Ha igen , mi okozta?

Előre is köszönöm a válaszokat.

Elküldve

T Tomoty!

"... 33-55eFt között ..."

Unix:
Ruville 3458010SD 53.279,- Ft vezérlőház tömítéssel
Swag/Febi 31622 62990,- Ft

Bárdi:
Birth B6057 41.950,- Ft
Japanparts JKDK8018 53.500,- Ft
Blue Print ADK873500 54.990,-Ft
Febi 31622 62.990,- Ft

Hol? Tömítéseket ki veszi meg?

Elküldve

T Tomoty!

"... 33-55eFt között ..."

Unix:

Ruville 3458010SD 53.279,- Ft vezérlőház tömítéssel

Swag/Febi 31622 62990,- Ft

Bárdi:

Birth B6057 41.950,- Ft

Japanparts JKDK8018 53.500,- Ft

Blue Print ADK873500 54.990,-Ft

Febi 31622 62.990,- Ft

Hol? Tömítéseket ki veszi meg?

Taiwan-ról motoros futárral :D

Viccet félre téve a Birth lenne 33 ismerősömnél úgy, hogy keres is rajta.

Miért? Drága?

Elküldve

Sziasztok!

Először is Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!

Segítségeteket szeretném kérni... :)

Z19DTH motorkóddal rendelkező ASTRA H S/W-ben lévő motorról készült az alábbi kép:

http://kepfeltoltes.hu/140101/z19dth_cso_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Érdeklődnék, hogy valamelyikőtök meg tudja-e mondani, hogy a piros kerettel körbevett csőnek mi a funkciója, illetve neve, valamint hol lehet kapni, mivel - ahogy a képen is látszik - szétrepedt az alsó végén.

Segítségeteket előre is köszönöm!

Elküldve

Sziasztok!

Először is Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!

Segítségeteket szeretném kérni... :)

Z19DTH motorkóddal rendelkező ASTRA H S/W-ben lévő motorról készült az alábbi kép:

http://kepfeltoltes.hu/140101/z19dth_cso_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Érdeklődnék, hogy valamelyikőtök meg tudja-e mondani, hogy a piros kerettel körbevett csőnek mi a funkciója, illetve neve, valamint hol lehet kapni, mivel - ahogy a képen is látszik - szétrepedt az alsó végén.

Segítségeteket előre is köszönöm!

Szia!

Vákumcsőnek hívják, hogy mi a pontos funkciója, azt nem tudom, de szerintem minden Opeles boltban lesz ilyen, nem tűnik drágának.

Szerintem ez lesz az:

http://www.ebay.co.uk/itm/Brand-New-Genuine-GM-Vauxhall-Astra-Zafira-Signum-1-9D-Vacuum-Hose-93181902-/231013374866#section=introduction

• Like 1
Elküldve

Szia!

Vákumcsőnek hívják, hogy mi a pontos funkciója, azt nem tudom, de szerintem minden Opeles boltban lesz ilyen, nem tűnik drágának.

Szerintem ez lesz az:

http://www.ebay.co.uk/itm/Brand-New-Genuine-GM-Vauxhall-Astra-Zafira-Signum-1-9D-Vacuum-Hose-93181902-/231013374866#section=introduction

Szia!

Köszönöm szépen a segítséget, elkezdtem keresgélni, még nincs meg, de szerintem írok opelcentrum-nak, hogy hátha nekik meglesz pontosan (cikkszám/katalógus szám/ár).

Még 1x köszönöm!

Elküldve

Sziasztok,

Van egy 1.9es 2007-es GTC astrám a leggyengébb motorral 101le- 6seb. 211000 km van benne és egy ideje egyre nehezebben indul illetve, a pillanatnyi fogyasztás alkalmanként álló helyzetben 5-6l és nem csökken. Rádugták gépre a hiba a befecskendezővel van 4ből 2 biztosan rossz. A bevizsgálás 30000, de az is lehet, hogy mind a 4et kell cserélnem.

Elég nagy összeg viszont inkább kicserélném mind a 4et, hogy később ne kelljen a másik kettőt ezzel megspórolom a bevizsgálást...

Azért írok, hogy tud e valaki esetleg olcsóbb alkatrészforrást esetleg profi szerelőt?

Tisztában vagyok vele, hogy kb 100.000 ft is lesz, de a javítás elkerülhetetlen.

Köszönöm előre is a segítségeteket márkatársak :)

Zoli

Elküldve

Sziasztok,

Van egy 1.9es 2007-es GTC astrám a leggyengébb motorral 101le- 6seb. 211000 km van benne és egy ideje egyre nehezebben indul illetve, a pillanatnyi fogyasztás alkalmanként álló helyzetben 5-6l és nem csökken. Rádugták gépre a hiba a befecskendezővel van 4ből 2 biztosan rossz. A bevizsgálás 30000, de az is lehet, hogy mind a 4et kell cserélnem.

Elég nagy összeg viszont inkább kicserélném mind a 4et, hogy később ne kelljen a másik kettőt ezzel megspórolom a bevizsgálást...

Azért írok, hogy tud e valaki esetleg olcsóbb alkatrészforrást esetleg profi szerelőt?

Tisztában vagyok vele, hogy kb 100.000 ft is lesz, de a javítás elkerülhetetlen.

Köszönöm előre is a segítségeteket márkatársak :)

Zoli

Hello,

Darabja 150K, kedvezménnyel talán kicsit kevesebb is lehet.

Elküldve

Hello,

Darabja 150K, kedvezménnyel talán kicsit kevesebb is lehet.

1db 150 000FT? Tehát ha mind a négyet cserélem az 6kiló? Leestem a székről...

Elküldve

T zracer!

Unixauto.hu:

Bosch felújított befecskendező: 94.380,-Ft

Valóban ennyi, ha beviszed és leadod a régit! Persze, ha sikerül roncsolás nélkül kibányászni......ha nem, akkor még +huszonezer.

A 150K-t újra értettem, felújított (nem Bosch által) már van 35-45K körül is. Ezeknél nem emlékszem, hogy kell-e a cseredarab.

Elküldve

Valóban ennyi, ha beviszed és leadod a régit! Persze, ha sikerül roncsolás nélkül kibányászni......ha nem, akkor még +huszonezer.

A 150K-t újra értettem, felújított (nem Bosch által) már van 35-45K körül is. Ezeknél nem emlékszem, hogy kell-e a cseredarab.

https://cromax.hu/140000000-uzemanyagrendszer/140900000-porlaszto-es-karburator-reszei/140900251-befecskendezo-porlaszto/304307-befecskendezo-szelep-suzuki-opel-1_9d

Ez nem az lenne? Mert barátibb, mint a 150 ezer.

Elküldve

Köszönöm erre rákérdezek! A többieknek is köszönöm, közben megkérdeztem egy bontót ott van 50k ért. Van valakinek tapasztalata esetleg,hogy mennyire rizikós a bontott vagy felújított? Az biztos hogy 150k/db-ot nem tudok rá szánni..

Elküldve

Köszönöm erre rákérdezek! A többieknek is köszönöm, közben megkérdeztem egy bontót ott van 50k ért. Van valakinek tapasztalata esetleg,hogy mennyire rizikós a bontott vagy felújított? Az biztos hogy 150k/db-ot nem tudok rá szánni..

Nincs mit.

Az a gond, hogy csak pár hónap garit szoktak rá adni. Szerintem érdemes utánajárni, hogy valóban mennyi az esélye, hogy sokáig megbízhatóan működni fog, melyek a felújításban profi műhelyek, esetleg referenciát kérni. Addig szerintem kockázatos belevágni....

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.