gabb Elküldve Február1, 2012 Megoszt Elküldve Február1, 2012 Igen Digitklímás. A külső jeladó jónak tűnik -10 -13-at mutatott ma reggel befelé. Vagy honnan lehet tudni hogy nem működik jól a hőmérséklet jeladó? Mondjuk érdekes hogy leállítás után ma reggel már jó volt meg tegnap is hazafelé, csak reggel van bebuzulva pont akkor amikor legjobban kéne hogy fűtsön. Van benne elég víz? Hány fokos a fagyállód? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gaben75 Elküldve Február1, 2012 Megoszt Elküldve Február1, 2012 Tegnap néztem a vízszintet ahogy hazaértem az jó + meg lett nézve a fagyálló is -23 fokig jó! Van benne elég víz? Hány fokos a fagyállód? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Február1, 2012 Megoszt Elküldve Február1, 2012 és a kijelző szerint hány fokos menet közben a vized? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wick23 Elküldve Február3, 2012 Megoszt Elküldve Február3, 2012 Sziasztok! 2007/12 havi H Astrám van. 1.7 cdti dizel DTR motorkóddal 125 le. Alapjárat ingadozik 850-870 között,de nem mindig Néztük már géppel is egy hiba volt tárolva benne :elosztóvezeték magas nyomás ez mit jelent?ez okozhatja az ingadozást? néha gyorsitásnál is hullámozva gyorsit ha csak finoman nyomom neki,ha intenziven akkor nem érezni! az alapjárat ingadozást valamikor hideg motornál csinálja valamikor meleg motornál és van hogy nem csinálja gyönyörűen jár a motor! Előre is köszönöm a válaszokat! Üdv-Wick Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Február4, 2012 Megoszt Elküldve Február4, 2012 T imy! A jelenség megelőzhető - HC helyett - PAO alapolajú motorolaj használatával. A PAO alapú olajok mit takarnak? Castrolon belül melyik az? Most Edge 0W-30 van benne, amin a GM-LL-es szabványnak még megfelelnek, a hátulján az van... Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Február5, 2012 Megoszt Elküldve Február5, 2012 T imy! " ... mit takar ... " Takarni, nem takar semmit. Az alapolaj (motorolaj 70-90 %-a) poli-alfa-olefin. A BP konszern Castrol márkanevén forgalmazottak között nincs GM jóváhagyással rendelkező PAO alapú motorolaj. PAO és GM: Mobil 1 New Life 0W-40 (GM-LL-A-025, GM-LL-B-025) Mobil 1 ESP 0W-40 (GM Dexos 2) Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Február5, 2012 Megoszt Elküldve Február5, 2012 T imy! " ... mit takar ... " Takarni, nem takar semmit. Az alapolaj (motorolaj 70-90 %-a) poli-alfa-olefin. A BP konszern Castrol márkanevén forgalmazottak között nincs GM jóváhagyással rendelkező PAO alapú motorolaj. PAO és GM: Mobil 1 New Life 0W-40 (GM-LL-A-025, GM-LL-B-025) Mobil 1 ESP 0W-40 (GM Dexos 2) T mantec! De akkor a HC olajokra miért volt GM-LL-x -es jóváhagyás, ha Ön szerint az nem a legjobb, illetve hidegben tejfölösödik? Már nem értem az egész olajmizériát.... Van még 3l edge-m, a végén még GM-es olajat teszek a kocsiba... Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Február5, 2012 Megoszt Elküldve Február5, 2012 T imy! " De akkor ... " A Dexos 2-es olajok jelentős része is HC. HC olajjal is teljesíthetőek a GM követelmények. Aki nem nézegeti az olajbeöntő nyílást, az nem látja a "tejfölt". Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Február5, 2012 Megoszt Elküldve Február5, 2012 T imy! Aki nem nézegeti az olajbeöntő nyílást, az nem látja a "tejfölt". itt a válasz! ne nézegesd! én sem nézegetem sosem, így az enyém nem tejfölösödik :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
system Elküldve Február5, 2012 Megoszt Elküldve Február5, 2012 Én most cseréltem olajat, az itteni tanácsok alapján Dexos 2 került bele. A tejfölt még nem néztem. :D A szerelő azonban mondta, hogy 5700-ért biztos nem olyan jó olaj, mint a következő kategória 12000-ért. Engem inkább ez a kérdéskör izgat. Elvileg mindkettő tudja a Dexos 2 minősítést, mégis több mint duplájába kerül, és van drágább is. Vajon ennyivel jobb is a drágább? Vagy rosszabb az olcsóbb? Vagy csak a nevet kell megfizetni? :icon14: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Február5, 2012 Megoszt Elküldve Február5, 2012 Én most cseréltem olajat, az itteni tanácsok alapján Dexos 2 került bele. A tejfölt még nem néztem. :D A szerelő azonban mondta, hogy 5700-ért biztos nem olyan jó olaj, mint a következő kategória 12000-ért. Engem inkább ez a kérdéskör izgat. Elvileg mindkettő tudja a Dexos 2 minősítést, mégis több mint duplájába kerül, és van drágább is. Vajon ennyivel jobb is a drágább? Vagy rosszabb az olcsóbb? Vagy csak a nevet kell megfizetni? :icon14: ez a kérdés az én fejembe is megfordult... ha van egy olajnak dexos 2 minősítése... az x értéktől y ig tart... azaz minden olyan olaj aminek van dexos2 minősítése ugyan azt tudja.. vagy rosszul gondolom?? csak abból indulok ki hogy egy 100as furatnak H7 tűrése van az minden forgácsoló cégnél a H7 által kívánt tartományba kell lenni... de lehet hogy gondolom rosszul... szóval mivel tud többet egy gm dexos2 től egy motul dexos2 ??? ez valóban érdekel Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Február5, 2012 Megoszt Elküldve Február5, 2012 itt a válasz! ne nézegesd! én sem nézegetem sosem, így az enyém nem tejfölösödik :P Nem nézegetem, csak tudom, hogy olyan. :smartass: Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Február5, 2012 Megoszt Elküldve Február5, 2012 ez a kérdés az én fejembe is megfordult... ha van egy olajnak dexos 2 minősítése... az x értéktől y ig tart... azaz minden olyan olaj aminek van dexos2 minősítése ugyan azt tudja.. vagy rosszul gondolom?? csak abból indulok ki hogy egy 100as furatnak H7 tűrése van az minden forgácsoló cégnél a H7 által kívánt tartományba kell lenni... de lehet hogy gondolom rosszul... szóval mivel tud többet egy gm dexos2 től egy motul dexos2 ??? ez valóban érdekel Igazából igazadnak kell lennie... Nekem még van egy adag Edge0W30-am, és ha nem térít meg senki sem, akkor majd GM Dexos2 olajat teszek bele... Eddig nem mertem volna 20e-et elmenni vele, de ha 30e-re ajánlja a gyár, akkor 20e-et biztos kibír. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Február5, 2012 Megoszt Elküldve Február5, 2012 A szerelő azonban mondta, hogy 5700-ért biztos nem olyan jó olaj, mint a következő kategória 12000-ért. Ha ez ekkora gond, adok GM olajat barkinek 12000-ert :) A szerelo nyilvan nem hallott meg uzletpolitikarol, es arrol, hogy lehet valamit minimalis haszonnal is adni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wick23 Elküldve Február5, 2012 Megoszt Elküldve Február5, 2012 Sziasztok! Vettem a fáradtságot és végigolvastam 3 nap alatt az összes motorral kapcsolatos hozzászolást pontosan 1443 at amikor beirtam a saját gondomat! Nem akartam ismételni ezért végigolvastam!sok hasznos dolgot olvastam!Köszi nektek! De amit leirtam az 1444 es hozzászolásomban arra senki nem válaszolt még! :-(((((( Pedig vannak itt hozzáértők! Örülnék ha kapnék rá minéll több választ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Február5, 2012 Megoszt Elküldve Február5, 2012 Sziasztok! Vettem a fáradtságot és végigolvastam 3 nap alatt az összes motorral kapcsolatos hozzászolást pontosan 1443 at amikor beirtam a saját gondomat! Nem akartam ismételni ezért végigolvastam!sok hasznos dolgot olvastam!Köszi nektek! De amit leirtam az 1444 es hozzászolásomban arra senki nem válaszolt még! :-(((((( Pedig vannak itt hozzáértők! Örülnék ha kapnék rá minéll több választ! p0190?? vagy mi volt a kód és milyen indexel ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Február5, 2012 Megoszt Elküldve Február5, 2012 Ha ez ekkora gond, adok GM olajat barkinek 12000-ert :) A szerelo nyilvan nem hallott meg uzletpolitikarol, es arrol, hogy lehet valamit minimalis haszonnal is adni. vagy hamisitják.... láttammár olyan olajat, még a doboz is ugyanaz volt.... a répa tudja, hogy mi a jó.... én 5w30 at használom, márkaszervizben veszem, ott biztos tuti :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Február5, 2012 Megoszt Elküldve Február5, 2012 Sziasztok! Vettem a fáradtságot és végigolvastam 3 nap alatt az összes motorral kapcsolatos hozzászolást pontosan 1443 at amikor beirtam a saját gondomat! Nem akartam ismételni ezért végigolvastam!sok hasznos dolgot olvastam!Köszi nektek! De amit leirtam az 1444 es hozzászolásomban arra senki nem válaszolt még! :-(((((( Pedig vannak itt hozzáértők! Örülnék ha kapnék rá minéll több választ! vannak itt hozzáértők, de Ők sem jósok.... ezekre a hibákra nem lehet válaszolni. legalább 15 alkatrész tud ilyet okozni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Február5, 2012 Megoszt Elküldve Február5, 2012 vagy hamisitják.... láttammár olyan olajat, még a doboz is ugyanaz volt.... a répa tudja, hogy mi a jó.... én 5w30 at használom, márkaszervizben veszem, ott biztos tuti :D Cromax vajon? Ott elvileg csak GM-es cuccokat árulnak... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Február5, 2012 Megoszt Elküldve Február5, 2012 Cromax vajon? Ott elvileg csak GM-es cuccokat árulnak... cromax elvileg ok, szerintem ők is csergőtől veszik az árút... mint sok minden más gm alkatrészeket forgalmazó bolt Link to comment Megosztás: More sharing options...
wick23 Elküldve Február5, 2012 Megoszt Elküldve Február5, 2012 p0190?? vagy mi volt a kód és milyen indexel ? Elosztó vezeték magas nyomás ez volt a hibakód! Milyen indexxel az mit takar? Most nincs elvileg benne hibakód mert multhéten töröltük és azóta nem dobott lámpát! Mit nézzek meg rajta? Mit javasolsz? Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
wick23 Elküldve Február5, 2012 Megoszt Elküldve Február5, 2012 p0190?? vagy mi volt a kód és milyen indexel ? p 0190 ezt hol keressem kiirva? Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
wick23 Elküldve Február5, 2012 Megoszt Elküldve Február5, 2012 vannak itt hozzáértők, de Ők sem jósok.... ezekre a hibákra nem lehet válaszolni. legalább 15 alkatrész tud ilyet okozni. Értem! És Te aki már sokat látott hol kezdené el keresni a hibát? Mik okozhatják ezt a problémát? A kocsi tegnap este 6 óta kint áll a szabad ég alatt az udvaron!Ma este nyolckor nálunk -17 fok volt.izzitás kialudt és indult egyből gyönyörűen jár most a motor nem ingadozott!hátha ez jelent valamit! Válaszod köszönöm! :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Február6, 2012 Megoszt Elküldve Február6, 2012 Elosztó vezeték magas nyomás ez volt a hibakód! Milyen indexxel az mit takar? Most nincs elvileg benne hibakód mert multhéten töröltük és azóta nem dobott lámpát! Mit nézzek meg rajta? Mit javasolsz? Köszi ha volt gépen akkor ezeket látni kellet volna... Link to comment Megosztás: More sharing options...
wick23 Elküldve Február6, 2012 Megoszt Elküldve Február6, 2012 ha volt gépen akkor ezeket látni kellet volna... rátetetem megint gépre! Ird meg hogy mit nézzünk meg!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts