uhuhu Elküldve Január22, 2012 Megoszt Elküldve Január22, 2012 én miota az eszemet tudom GM olajjal járok.... jelenleg a Hondába is azt töltöm. nekem semmi bajom vele, soha még a leghalványabb kétség sem merült fel bennem hogy nem jó olaj..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
pjotr Elküldve Január22, 2012 Megoszt Elküldve Január22, 2012 Illetve még az jutott eszembe - ezt tényleg nem tudom - az hogy egy olajnak nincs GM-LL-A-025 minősítése, az nem biztos, hogy azt jelenti hogy nem felelt meg ennek a követelménynek, lehet, hogy csak egyszerűen ezt még nem vizsgálták... T modern! A Mobil Super X1 5W-40-nek csak diesel gyártóművi jóváhagyása (GM-LL-B-025). Ezért benzines (Otto) GM (Opel) motorba nem való. Az ExxonMobil konszern GM Dexos 2-t teljesítő motorolajai: Mobil 1 ESP 0W-40, Mobil Super 3000 Formula G 5W-30, Mobil Super 3000 XE 5W-30. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pjotr Elküldve Január22, 2012 Megoszt Elküldve Január22, 2012 Az olajválasztás olyan mint a politika meg a vallás, mindenkinek megvan a maga nézete, egy ponton túl vitatkozni nem nagyon érdemes róla. Én személy szerint elvesztettem a GM olajjal szemben a bizalmat, de őszintén kívánom neked és mindenkinek aki ezt használja, hogy legyen vele szerencséje. én miota az eszemet tudom GM olajjal járok.... jelenleg a Hondába is azt töltöm. nekem semmi bajom vele, soha még a leghalványabb kétség sem merült fel bennem hogy nem jó olaj..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Január22, 2012 Megoszt Elküldve Január22, 2012 Az olajválasztás olyan mint a politika meg a vallás, mindenkinek megvan a maga nézete, egy ponton túl vitatkozni nem nagyon érdemes róla. Én személy szerint elvesztettem a GM olajjal szemben a bizalmat, de őszintén kívánom neked és mindenkinek aki ezt használja, hogy legyen vele szerencséje. Nem szerencsénk van, hanem több tíz-százezer km tapasztalat, semmi probléma a Gm Dexos2 olajjal ugyanazt nyújtja mint a többi... Amúgy mennyivel lenne drágább olyan olajat használnod a Mobil1-ből ami teljesíti is az előírásokat? 2-3ezer forint? Nagy spórolás...;) Szóval egyáltalán nem értelek... Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Január22, 2012 Megoszt Elküldve Január22, 2012 Az olajválasztás olyan mint a politika meg a vallás, mindenkinek megvan a maga nézete, egy ponton túl vitatkozni nem nagyon érdemes róla. Én személy szerint elvesztettem a GM olajjal szemben a bizalmat, de őszintén kívánom neked és mindenkinek aki ezt használja, hogy legyen vele szerencséje. itt az igazság :) ennyi. ( amugy nem is vitatkoztam, csak elmondtam az én szemszögemből :P ) ( Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Január22, 2012 Megoszt Elküldve Január22, 2012 T pjotr! "... szépen csendesen ..." Ha a Te érzékszerveiddel, felkészültségeddel, műszerezettségeddel érzékelhető lenne a probléma, már rég rossz lenne. De azért, mert Te nem érzékeled, attól az még létezik. "... ajánlás ..." Gyártóművi jóváhagyás az. "... BMW, Porshe, Mercedes ..." Az említett autógyártóknak a GM-től különböző az olajelőírásuk. Elfogadásuk nem jelent semmit a GM autókat illetően. "... minden bizonnyal ..." Ez butaság. A GM 2011-ben több mint 9 millió autót gyártott és értékesített. És Te? Link to comment Megosztás: More sharing options...
makimano Elküldve Január27, 2012 Megoszt Elküldve Január27, 2012 Sziasztok! Lecsavartam az olajbeöntő kupakot és azt láttam, hogy a kupak alján olyan sárgás színű sűrű "trutyi" van. Mitől van ez? Ez normális? Köszi a választ. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Január27, 2012 Megoszt Elküldve Január27, 2012 Sziasztok! Lecsavartam az olajbeöntő kupakot és azt láttam, hogy a kupak alján olyan sárgás színű sűrű "trutyi" van. Mitől van ez? Ez normális? Köszi a választ. normális :hiya: Link to comment Megosztás: More sharing options...
makimano Elküldve Január27, 2012 Megoszt Elküldve Január27, 2012 normális :hiya: köszi :icon13: Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Január28, 2012 Megoszt Elküldve Január28, 2012 Sziasztok! Lecsavartam az olajbeöntő kupakot és azt láttam, hogy a kupak alján olyan sárgás színű sűrű "trutyi" van. Mitől van ez? Ez normális? Köszi a választ. Sajnos igen normális, mivel hidegben hajtod, és gondolom rövid távokon. Nekem is olyan. Ha belehalytok egy BP-es kört, akkor eltűnik 1-2 napra.... Nyáron nem látsz ilyet. :smartass: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Január28, 2012 Megoszt Elküldve Január28, 2012 T imy! A jelenség megelőzhető - HC helyett - PAO alapolajú motorolaj használatával. Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Január28, 2012 Megoszt Elküldve Január28, 2012 T imy! A jelenség megelőzhető - HC helyett - PAO alapolajú motorolaj használatával. Tudtommal Gm Dexos2-őt használ... De egyébként a jelenség mértékét tekintve igazad van, a másik fajtánál (Magnatec) nekem centi vastag volt ez a tejfölös réteg, soha többé nem használok olyat... Jelenleg maximum 1-2 cseppnyi mértékű a lecsapódás... Link to comment Megosztás: More sharing options...
makimano Elküldve Január28, 2012 Megoszt Elküldve Január28, 2012 Köszi a válaszokat. Igen, GM Dexos2 van benne. Hallottam olyat is, hogy (mint ahogy "imy" írja) a hideg miatt a pára lecsapódás produkál ilyet. Az olaj 2011.májusában lett cserélve és azóta kb 7000 km-t mentem vele. És ez egyértelműen csak az olaj minőségétől van? Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Január28, 2012 Megoszt Elküldve Január28, 2012 Köszi a válaszokat. Igen, GM Dexos2 van benne. Hallottam olyat is, hogy (mint ahogy "imy" írja) a hideg miatt a pára lecsapódás produkál ilyet. Az olaj 2011.májusában lett cserélve és azóta kb 7000 km-t mentem vele. És ez egyértelműen csak az olaj minőségétől van? Pont, hogy nem! :) Ez attól van, ha sokat mész városban rövid távokon inkább télen, sok hidegindítás, kevés ideig használod üzemmelegen, kb. 0-10 km-es utak... Ekkor csapódik le ez az olajpára! :) Semmi baja az olajnak és jelen esetben nincs összefüggésben a minőségével... Viszont ha Hidrokrakk (HC) olajat akkor nagyobb mennyiségben jönne elő ez a jelenség akár káros mértékben... Nekem a Castrol Magnatecnél volt ilyen problémám, azóta GM dexos2 van benne és hibátlan... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kalap Elküldve Január29, 2012 Megoszt Elküldve Január29, 2012 Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne hozzátok hogy, a 2006 évj.Opel Meriva Z17DTH 74kw/101/le motort bele tudom -e rakni 2005 évjáratú Opel Combóba amiben szintén ugyan ez a paraméterekkel bíró, típusú motor van. ( de megadta magát). Mert én úgy gondolom hogy ugyan az mind a kettő , de esetleg befogatási változások lehetnek-e? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Január30, 2012 Megoszt Elküldve Január30, 2012 sajnos erre csak az tud válaszolni aki csinált már ilyet. Sajnos tipuson belül is módositgattak egy csomót, egyáltalán nem biztos. De bármi lehet... Főképp hgy a Comboba Denso tip. befecskendezési rendszer van, az Astrába meg Bosch. A Corsa C és az Astra H fogasszija is más - hosszabb... pl.... hogy a merivába mivan azt nem tudom. ugyhogy módosítások lehetnek, Link to comment Megosztás: More sharing options...
kalap Elküldve Január30, 2012 Megoszt Elküldve Január30, 2012 sajnos erre csak az tud válaszolni aki csinált már ilyet. Sajnos tipuson belül is módositgattak egy csomót, egyáltalán nem biztos. De bármi lehet... Főképp hgy a Comboba Denso tip. befecskendezési rendszer van, az Astrába meg Bosch. A Corsa C és az Astra H fogasszija is más - hosszabb... pl.... hogy a merivába mivan azt nem tudom. ugyhogy módosítások lehetnek, Hát remélem jó lesz bele, mert már úton van a donor. A befecskendező ebben is denso. A szíjat megkérdeztem és cikszámra ugyan azt adta ki a merivára mint a combóra. Köszi a válaszod! Üdv! Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Január31, 2012 Megoszt Elküldve Január31, 2012 akkor lehet hogy szerencséd lesz, és csak az astra h lesz más.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gaben75 Elküldve Január31, 2012 Megoszt Elküldve Január31, 2012 Sziasztok! Lenne egy kérdésem az lehetséges hogy a termosztát egyik pillanatról a másikra tönkremegy? Tegnap még fűtött rendesen ma reggel meg majdnem megfagytam. Hogy lehet kideríteni hogy tényleg a termosztát rossz? Nem akarom felesleges cserélni elég húzós árban van. Hol érdemes venni szerintetek? Illetve gyárit? Vagy jó az utángyártott is? köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Január31, 2012 Megoszt Elküldve Január31, 2012 Sziasztok! Lenne egy kérdésem az lehetséges hogy a termosztát egyik pillanatról a másikra tönkremegy? Tegnap még fűtött rendesen ma reggel meg majdnem megfagytam. Hogy lehet kideríteni hogy tényleg a termosztát rossz? Nem akarom felesleges cserélni elég húzós árban van. Hol érdemes venni szerintetek? Illetve gyárit? Vagy jó az utángyártott is? köszönöm! pl... hidegen beindítod.. és megnézed hogy melegszik e a cső ami megy a hűtőre.. termosztátból csak gyári vagy wahler Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gaben75 Elküldve Január31, 2012 Megoszt Elküldve Január31, 2012 Köszönöm, hazafelé már jó volt nem tudom mi volt vele. Remélem holnap reggel jó lesz. pl... hidegen beindítod.. és megnézed hogy melegszik e a cső ami megy a hűtőre.. termosztátból csak gyári vagy wahler Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gaben75 Elküldve Február1, 2012 Megoszt Elküldve Február1, 2012 Sajnos ma reggel sem fűtött:-( Nem volt még időm megnézni indítás után melegszik-e rögtön a cső ami a hűtőre megy. Viszont ma reggel -10 fok beindítottam melegítettem 10 percet és úgy indultam el 21 fokra volt állítva a fűtés, jöttem a szokásos 26 km-t és jéghideget fújt. Tíz perc elteltével kimentem a kollégámmal megnézni a hűtő és a ki és bejövő csövek melegek beindítottam és már meleget fújt. Szerintetek ez mi lehet a fűtésvezérlő panel vagy valamelyik fűtőzsalu???? Köszönöm, hazafelé már jó volt nem tudom mi volt vele. Remélem holnap reggel jó lesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Február1, 2012 Megoszt Elküldve Február1, 2012 Sajnos ma reggel sem fűtött:-( Nem volt még időm megnézni indítás után melegszik-e rögtön a cső ami a hűtőre megy. Viszont ma reggel -10 fok beindítottam melegítettem 10 percet és úgy indultam el 21 fokra volt állítva a fűtés, jöttem a szokásos 26 km-t és jéghideget fújt. Tíz perc elteltével kimentem a kollégámmal megnézni a hűtő és a ki és bejövő csövek melegek beindítottam és már meleget fújt. Szerintetek ez mi lehet a fűtésvezérlő panel vagy valamelyik fűtőzsalu???? A huto fele meno csoveknek es a termosztatnak a futeshez nem sok koze van; ahogy nezem a rajzot, a viz allandoan eljut a hocserelobe, a szabalyozas pedig a kozvetlenul es a hocserelon at befujt levego aranyanak a modositasaval tortenik. Gondolom, egy motor allitgat egy legterelot, aztan hogy a vezerles vagy a mechanikus resz hulyeskedik, azt ki tudja... De lehet, hogy csak a nagy hidegben ragad be valami, es ha a vezerlo ugy gondolja, hogy teljesen nyitva van az levego utja, akkor addig nem modosit rajta, amig nincs tul meleg. Tehat vagy egy motorleallias utan javul meg, vagy egy futes ki/be utan. Tehat szerintem elindulas utan nem sokkal probalj meg jatszani a futes ki/be kapcsolgatasaval. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Február1, 2012 Megoszt Elküldve Február1, 2012 Sajnos ma reggel sem fűtött:-( Nem volt még időm megnézni indítás után melegszik-e rögtön a cső ami a hűtőre megy. Viszont ma reggel -10 fok beindítottam melegítettem 10 percet és úgy indultam el 21 fokra volt állítva a fűtés, jöttem a szokásos 26 km-t és jéghideget fújt. Tíz perc elteltével kimentem a kollégámmal megnézni a hűtő és a ki és bejövő csövek melegek beindítottam és már meleget fújt. Szerintetek ez mi lehet a fűtésvezérlő panel vagy valamelyik fűtőzsalu???? DIGITKLIMÁS? a külső hőmérséklet jeladód jól müködik? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gaben75 Elküldve Február1, 2012 Megoszt Elküldve Február1, 2012 Igen Digitklímás. A külső jeladó jónak tűnik -10 -13-at mutatott ma reggel befelé. Vagy honnan lehet tudni hogy nem működik jól a hőmérséklet jeladó? Mondjuk érdekes hogy leállítás után ma reggel már jó volt meg tegnap is hazafelé, csak reggel van bebuzulva pont akkor amikor legjobban kéne hogy fűtsön. DIGITKLIMÁS? a külső hőmérséklet jeladód jól müködik? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts