Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Dízel motorokkal kapcsolatos problémák, kérdések

forumadmin

Recommended Posts

Sziasztok!

Tegnap észre vettem, hogy menet közben magasabb fordulaton van az autó a megszokottól!

Leálltam és láttam, hogy az alapjáratom 1200, ezen kicsit meglepődtem!

Ma mentem 80km-t és leállítás előtt megint 1200 a fordulat és sehogy sem megy lejjebb!

Valaki meg tudja mondani mi lehet vele??

Megosztás:

Sziasztok!

Tegnap észre vettem, hogy menet közben magasabb fordulaton van az autó a megszokottól!

Leálltam és láttam, hogy az alapjáratom 1200, ezen kicsit meglepődtem!

Ma mentem 80km-t és leállítás előtt megint 1200 a fordulat és sehogy sem megy lejjebb!

Valaki meg tudja mondani mi lehet vele??

Nincs hibajelzés?

Megosztás:

Sziasztok !

Nekem meg olyan gondom van hogy dadog a kocsi ha éppen nyomom a gázt, tehát ha elveszem akkor nem csinálja és akkor se ha adok neki kraftot ! hideg motornál nem csinálja, úgy indulás után 5-10 perc múlva szokta, és ezt se mindíg, olyan érzés mintha valami megfogná a kocsit egy pillanatra, vagy még ahoz tudnám hasonlítani mint amikor a motorfékel lassulok, csak itt az a baj hogy a sebességből nem nagyon vesz vissza, csak mintha hátra fele húznák a kocsit, 4-5ször. Kellemetlen érzés, mert amikor pl. kanyarodnák szépen 2.-ban és csak éppen nyomom a gázt el kezd rángatni, aztán felidegesít és vagy elveszem a gázról a lábom vagy tövig nyomom !! gyertyákat már cseréltünk, folytószelep is ki lett pucolva, mondjuk az alapjáratom jó, szóval annka szerintem ehez nincs köze ! lehetséges a gyújtrótrafó szarik be lassan ?? Jah és még arra is gondolotam hogy esetleg a gázpedál kezd szar lenni, mondom biztos azon a részem nem érzékeli a gázadást és azért csinálja, de aztán ezt is elvettem mert amikor meg bekapcsolom a tempomatot, néha akkor is csinálja, akkor ugye bár meg hozzá se érek a gázpedálhoz !! Jah és általában kis fordulaton, olyan 2300-ig és az alatt ! Hoszzú távon semmi gond, amikor rendes haladok, csak amikor városban pötyögök ! kiolvastattam, és minden rendbe volt ! Köszi !!

Megosztás:

Nekem is hasonló problémám volt. Először az EGR szelep tisztítás segített, majd egy év múlva megint elkezdte csinálni, ekkor már az EGR szelep tisztitás sem segített. A megoldás az lett, hogy egyszerűen ki lett iktatva az EGR szelep (egyszerűen le lett húzva az elektromos csatlakozó). Azóta jobb, mint újkorában, a motor úgy jár mint a svájci óra. (a MIL lámpa világítani fog)

Sziasztok !

Nekem meg olyan gondom van hogy dadog a kocsi ha éppen nyomom a gázt, tehát ha elveszem akkor nem csinálja és akkor se ha adok neki kraftot ! hideg motornál nem csinálja, úgy indulás után 5-10 perc múlva szokta, és ezt se mindíg, olyan érzés mintha valami megfogná a kocsit egy pillanatra, vagy még ahoz tudnám hasonlítani mint amikor a motorfékel lassulok, csak itt az a baj hogy a sebességből nem nagyon vesz vissza, csak mintha hátra fele húznák a kocsit, 4-5ször. Kellemetlen érzés, mert amikor pl. kanyarodnák szépen 2.-ban és csak éppen nyomom a gázt el kezd rángatni, aztán felidegesít és vagy elveszem a gázról a lábom vagy tövig nyomom !! gyertyákat már cseréltünk, folytószelep is ki lett pucolva, mondjuk az alapjáratom jó, szóval annka szerintem ehez nincs köze ! lehetséges a gyújtrótrafó szarik be lassan ?? Jah és még arra is gondolotam hogy esetleg a gázpedál kezd szar lenni, mondom biztos azon a részem nem érzékeli a gázadást és azért csinálja, de aztán ezt is elvettem mert amikor meg bekapcsolom a tempomatot, néha akkor is csinálja, akkor ugye bár meg hozzá se érek a gázpedálhoz !! Jah és általában kis fordulaton, olyan 2300-ig és az alatt ! Hoszzú távon semmi gond, amikor rendes haladok, csak amikor városban pötyögök ! kiolvastattam, és minden rendbe volt ! Köszi !!

Megosztás:

Nekem is hasonló problémám volt. Először az EGR szelep tisztítás segített, majd egy év múlva megint elkezdte csinálni, ekkor már az EGR szelep tisztitás sem segített. A megoldás az lett, hogy egyszerűen ki lett iktatva az EGR szelep (egyszerűen le lett húzva az elektromos csatlakozó). Azóta jobb, mint újkorában, a motor úgy jár mint a svájci óra. (a MIL lámpa világítani fog)

és ebből nincs gond az autónak ?? ezt meg tudom én csinálni, már mint azt a kábelt le tudom én szedni, vagy bontani kell a kocsit ? egy próbát meérne, ha az sem segít akkor majd vissza dugnám !

Megosztás:

Sziasztok!

Tegnap beindítottam a kocsit (Z19DT) és induláskor szinte azonnal lefulladtam vele, de rögtön kiderült, hogy nem én bénáztam, hanem valami oknál fogva azt tapasztaltam, hogy a gázpedált hiába nyomkodom, mert eleinte 1500-as fordulat fölé nem nagyon engedett. Csak úgy lehetett haladni, hogy 2-3-4-ig felváltogattam, és így tudtam valamelyes közlekedni. Így mentem vele kb 3-4 km-t, és már néha 2000-ig felpörgött, persze nem erőltettem. A cél előtt pár száz méterrel a jelenség megszűnt és teljesen normálisan ment a kocsi. Ma reggel beindítva már nem tapasztaltam ilyen "korlátozást", de mintha kissé "dadogna" ha 2-3-4 ezerig pörhetem. Még sosem "túráztattam" a motor,, főleg hidegen, így lehet, hogy ez így van? Még nem mentem vele azóta semmit, mindenképp megmutatom egy szervizesnek délután, addig is -Volt már valakinél ilyen jelenség? :lol:

Hibakód: 161600

Megosztás:

Hello Mindenkinek!

Boldog Új évet először is!

Abban kérném a segítségeteket, h M32-es váltom van, néha nehezen veszi az 1-es, 2-es és a hátramenetet, viszont néha meg hibátlanul mükszik... , a többi fokozattal nincs semmi gond.

Valaki tanácsolta, h a váltószoknya alatt lehet minimálisan állítani a rudazaton de még nem mentem vele szakihoz.

Mi lehet a baj és lehet vmit kezdeni vele?

Az autó 2006.11.hó-s, 80E km van benne,1 éve van nálam.

Előre is köszönöm segítségeteket.

Megosztás:

Sziasztok!

Az Astra-mon (Z16XEP) lassacskán aktuális lesz az olajcsere és ezzel kapcsolatban szeretném Tőletek megkérdezni, hogy milyen viszkozitású olajat öntsek bele? Eddig 5W30 -as olajat használtam, használok, de most hogy 102000 km van már benne, gondoltam lehet sűrűbb kell. Tegyek sűrűbbet vagy jó a gyári előírás?

Köszi szépen! G.

Megosztás:

Sziasztok!

Az Astra-mon (Z16XEP) lassacskán aktuális lesz az olajcsere és ezzel kapcsolatban szeretném Tőletek megkérdezni, hogy milyen viszkozitású olajat öntsek bele? Eddig 5W30 -as olajat használtam, használok, de most hogy 102000 km van már benne, gondoltam lehet sűrűbb kell. Tegyek sűrűbbet vagy jó a gyári előírás?

Köszi szépen! G.

most is jó lesz az 5w30 , persze csak dexos2 jóváhagyású :lol:

Megosztás:

Sziasztok!

Köszi szépen! G.

A sűrűbb olajhoz fűzött teória úgy, ahogy van hülyeség, sajnos több szerelő még ebben él, ne hagyd magad ha ilyet javasolnak... Csak szintetikus konyhanyelven maximum 5w40 sűrűségű olajat használj és olyat keress rajta, hogy Dexos2 ez az újabb vagy a korábbi követelményt ami pedig a GM-ll-a-025, ez is tökéletes! Én a gyári Gm Dexos2 5w30 olajat ajánlom, ilyet használok, ahogy többen is a fórumon, semmilyen panasz nem volt rá, mindenki elégedett vele, ahogyan az árával is!:lol: Én ITT szoktam venni, ez van közel, de máshol is maximum 7-8ezer egy 4 vagy 5 literes kanna...:D

Megosztás:

Miért van az hogy a nívópálca teljesen ######ás olajszintet mutat, de viszont a műszerfalon meg kigyullad a "kevés az olaj" vagy mi, kis ikon ott alul ??? valami jeladó szart be ? amikor leállítom és újrabeindítom akkor elalszik, de aztán megint kigyullad !

Megosztás:

Miért van az hogy a nívópálca teljesen ######ás olajszintet mutat, de viszont a műszerfalon meg kigyullad a "kevés az olaj" vagy mi, kis ikon ott alul ??? valami jeladó szart be ? amikor leállítom és újrabeindítom akkor elalszik, de aztán megint kigyullad !

Az mit jelent, hogy ######ás? Jó, megfelelő, normális? Tegyél fel egy képet a világító ikonról, hátha nem is az a baj!

Megosztás:

Sziasztok kedves fórumozók!

Eddig azt hittem igaz a mondás hogy Opel sosem kopel. Tegnap viszont este az Opel Combom 1.7 CDTI megadta magát az autópályán. :lol: :D 120 as tempónál olyan volt mintha elfogyott volna az erő és leállt a motor. Kuplung ki és legurúltam a leállósávba. Be índítani nem tudtam, mert az önindító nem bírta átfordítani a motort... Szerelőműhelybe (hivatalos márkakereskedés) történő szállítása után ma kiderült hogy átugrott a vezérlés. Visszatették a vezérlést és az autót beindították amiből olyan füst jött hogy megszólalt a tűzjelző a szervízbe. Az 1 es henger nem működik. Szerintem kapa a motornak.

A vezérműszíj csererét ők csinálták azóta ment az autó kb. 6000 km. Ekkor cserélve lett a vezérműszimering is. ( lehet olyan hogy fel lazzúlt a vezérműszíjtárcsa és megforgott?)

Kérdezni szeretném véleményeteket hogy mi okozhatta hibáját. Én arra gondolok hogy valami anyag hiba miatt elszállt valami a motorba, vagy a vezérműcserére vezethető vissza.

A cég 2 év garit adott akkor a csére. Autóba 110 ezer km van. Gazdája második vagyok.

Válaszotokat köszönöm, és megírom mik romlottak el ha szétszedték a motort.

Üdv.

Megosztás:

Sziasztok kedves fórumozók!

Eddig azt hittem igaz a mondás hogy Opel sosem kopel. Tegnap viszont este az Opel Combom 1.7 CDTI megadta magát az autópályán. :lol: :D 120 as tempónál olyan volt mintha elfogyott volna az erő és leállt a motor. Kuplung ki és legurúltam a leállósávba. Be índítani nem tudtam, mert az önindító nem bírta átfordítani a motort... Szerelőműhelybe (hivatalos márkakereskedés) történő szállítása után ma kiderült hogy átugrott a vezérlés. Visszatették a vezérlést és az autót beindították amiből olyan füst jött hogy megszólalt a tűzjelző a szervízbe. Az 1 es henger nem működik. Szerintem kapa a motornak.

A vezérműszíj csererét ők csinálták azóta ment az autó kb. 6000 km. Ekkor cserélve lett a vezérműszimering is. ( lehet olyan hogy fel lazzúlt a vezérműszíjtárcsa és megforgott?)

Kérdezni szeretném véleményeteket hogy mi okozhatta hibáját. Én arra gondolok hogy valami anyag hiba miatt elszállt valami a motorba, vagy a vezérműcserére vezethető vissza.

A cég 2 év garit adott akkor a csére. Autóba 110 ezer km van. Gazdája második vagyok.

Válaszotokat köszönöm, és megírom mik romlottak el ha szétszedték a motort.

Üdv.

Még ha ők hibáztak, akkor is azt fogják mondani, hogy anyaghiba volt és fizetős lesz a javítás, ami nem lesz olcsó!

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.