_Seth_ Elküldve Október10, 2011 Megoszt Elküldve Október10, 2011 Természetesen elküldöm, ha priviben megírod a mail címed! Fortnak elküldtem Nekem is jöhetne az a leírás :D Vettem egy szilentet de még eddig nem cseréltem egyszer sem. Priviben elküldtem az email címemet :P Nekem is hasonló lehet mert az a szilent már kívül is rozsdás :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Wistmistle Elküldve Október13, 2011 Megoszt Elküldve Október13, 2011 Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek. A történetem a következő: Nyáron megvettem életem első autóját egy ( mily meglepő:D) B Vectrát. Nagyon szeretem hibái ellenére is, vigyázok rá, nem akarok hülyegyerek autót csinálni belőle, azonban szeretnék rá felniket venni, ugyanis jelenleg ocsmányul leélt acélfelnik vannak rajta astra dísztárcsával ami valjuk be nem valami tetszetős. A problémám az lenne hogy nem tudom hogy milyen alufelni illene rá. Rengeteg képet megnéztem az interneten Vectrákról de nem az igazik. Nekem személy szerint az öt vékonyabb küllősök , vagy amik sok küllősök( elnezest a megfogalmazásért) tetszenek de konkrétumot nem tudok mutatni. Ezek tudatában szeretném kikérni a véleményeteket hogy milyen felni kellene? Az autó egy ezüst színű sedan 95ös Vectra Előre is köszönőm:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Big Boss Elküldve Október14, 2011 Megoszt Elküldve Október14, 2011 Szia, üdv a fórumon! Gratulálok az ezüst autódhoz, csak a lényeget nem írtad le :D Mekkora felnit szeretnél, és hány csavaros kell az autódba? Ja és természetesen ha új felnit szeretnél akkor kell rá venned gumit is, stb. Az olcsóbb alufelnikről hallottam pár rossz dolgot is, szóval azt is meg kell majd gondolnod mennyit szeretnél rászánni a műveletre. Én ezen átmentem csak azért írom neked, és maradtam az új dísztárcsa szetnél, inkább ráköltöm az autó felújítására az összeget amibe kerülnének. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Október14, 2011 Megoszt Elküldve Október14, 2011 Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek. A történetem a következő: Nyáron megvettem életem első autóját egy ( mily meglepő:D) B Vectrát. Nagyon szeretem hibái ellenére is, vigyázok rá, nem akarok hülyegyerek autót csinálni belőle, azonban szeretnék rá felniket venni, ugyanis jelenleg ocsmányul leélt acélfelnik vannak rajta astra dísztárcsával ami valjuk be nem valami tetszetős. A problémám az lenne hogy nem tudom hogy milyen alufelni illene rá. Rengeteg képet megnéztem az interneten Vectrákról de nem az igazik. Nekem személy szerint az öt vékonyabb küllősök , vagy amik sok küllősök( elnezest a megfogalmazásért) tetszenek de konkrétumot nem tudok mutatni. Ezek tudatában szeretném kikérni a véleményeteket hogy milyen felni kellene? Az autó egy ezüst színű sedan 95ös Vectra Előre is köszönőm:) A méreten, és a lyukszámon kívül még nem írtál le egy nagyon fontos dolgot. Mennyi pénzt szeretél rászánni a műveletre. Ha nem olyan sokat, akkor érdemes a vaterán, racing bazáron, vagy bontókban érdeklődni. Viszonylag olcsóért hozzá tudsz jutni akár gyári alufelni szetthez is gumival együtt. Itt van pl egy 5 csavaros gyári felni garnitúra 45 ezer Ft-os villám áron. Hogyha árban határ a csillagos ég, akkor meg nézegess újat, a gyári szélességben, ET számban és osztókör átmérőben. De arra számíts, ez a művelet 180-200 alatt nemigen áll meg. Felni kb 30/db, egy normális gumi 15"-os méretben 20 ezer FT/db körül van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Wistmistle Elküldve Október14, 2011 Megoszt Elküldve Október14, 2011 Hoppá tényleg kimaradtak dolgok. 15-ös 5x110es, a keret maximum 100 ezer, gumi már nem kell hozzá Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsomat Elküldve Október14, 2011 Megoszt Elküldve Október14, 2011 Hoppá tényleg kimaradtak dolgok. 15-ös 5x110es, a keret maximum 100 ezer, gumi már nem kell hozzá Akkor én a 3750Ft/db-os áron vett használt felnijeimet nem ajánlom megvételre. :D 100-as keretből már egészen jókat lehet válogatni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Október14, 2011 Megoszt Elküldve Október14, 2011 Hoppá tényleg kimaradtak dolgok. 15-ös 5x110es, a keret maximum 100 ezer, gumi már nem kell hozzá Itt van, amit belinkeltem. Gyári Vectra B felni. Azt írja, sérülés nincs rajta. A gumit meg maximum eladod róla. Egyébként max 16-os ajánlott ezekre a magyar utakra. Ha nem akarod havonta görgőztetni, illetve javíttatni :D Ha viszont rászánod a 100-at, akkor lehet válogatni tetszés szerint. De szerintem akkor is a gyári az igazi. Pl a B2-es, amilyen Seth-nek van. Igaz, az meg 16"-os :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
suzuman Elküldve Október15, 2011 Megoszt Elküldve Október15, 2011 Akkor én a 3750Ft/db-os áron vett használt felnijeimet nem ajánlom megvételre. :D 100-as keretből már egészen jókat lehet válogatni. Szia.Milyen felnikről lenne szó? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Október18, 2011 Megoszt Elküldve Október18, 2011 ... 5 csavaros gyári felnik Vectrára: http://racing-bazar.hu/alkatresz/felni-gum...ctra_b_alufelni Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Október22, 2011 Megoszt Elküldve Október22, 2011 Nem hiszem el hogy amit vettem 2 db lengőkar szilentet,nem rendelnek hozzá még 2 db-ot hogy ugyan olyan márkákat használhassak! Unixban 8900/db,azt kihagyom! ;) OCAP lengőkar és Meyle stabrúd szilent!Remélem ezek bírni fogják már! ;) Corven lengéscsillapító...ismeri valaki?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve November1, 2011 Megoszt Elküldve November1, 2011 Tehermentesítő tárcsát alufelnihez lehet vásárolni szerintetek? Vagy azt egyedileg a felnihez adják? Amik nekem vannak azok a felnihez voltak, bele van fröccsöntve a márkajelzés, meg az hogy 56,6 mm. Gondolom az előző tulajnak az Opel agymérethez adták. El van törve az egyik nekem, és pótolni kéne. Ha nincs más megoldás, akkor legyártatom esztergályossal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
straega Elküldve November1, 2011 Megoszt Elküldve November1, 2011 Tehermentesítő tárcsát alufelnihez lehet vásárolni szerintetek? Vagy azt egyedileg a felnihez adják? Amik nekem vannak azok a felnihez voltak, bele van fröccsöntve a márkajelzés, meg az hogy 56,6 mm. Gondolom az előző tulajnak az Opel agymérethez adták. El van törve az egyik nekem, és pótolni kéne. Ha nincs más megoldás, akkor legyártatom esztergályossal. lehet venni ;) pl.: http://www.automax.hu/tehermentesito_gyuru/ :lol: google a barátunk ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve November1, 2011 Megoszt Elküldve November1, 2011 lehet venni ;) pl.: http://www.automax.hu/tehermentesito_gyuru/ :lol: google a barátunk ;) Köszi Először körülnézek itt helyben :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve November1, 2011 Megoszt Elküldve November1, 2011 Tehermentesítő tárcsát alufelnihez lehet vásárolni szerintetek? Vagy azt egyedileg a felnihez adják? Amik nekem vannak azok a felnihez voltak, bele van fröccsöntve a márkajelzés, meg az hogy 56,6 mm. Gondolom az előző tulajnak az Opel agymérethez adták. El van törve az egyik nekem, és pótolni kéne. Ha nincs más megoldás, akkor legyártatom esztergályossal. Google a barátod,de a legjobb,ha az esztergályos!Én csináltattam az enyémhez!4 db/2000 Ft A gumisnál öcsémnek adtak valami műanyagot 1000Ft/db áron!Ha van időd,csináltass szerintem! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve November1, 2011 Megoszt Elküldve November1, 2011 Google a barátod,de a legjobb,ha az esztergályos!Én csináltattam az enyémhez!4 db/2000 Ft A gumisnál öcsémnek adtak valami műanyagot 1000Ft/db áron!Ha van időd,csináltass szerintem! Műanyagból csináltattad? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve November1, 2011 Megoszt Elküldve November1, 2011 Műanyagból csináltattad? Nem!!Fémből csináltattam!Öcsém vett műanyagot a gumisnál! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve November2, 2011 Megoszt Elküldve November2, 2011 Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek. A történetem a következő: Nyáron megvettem életem első autóját egy ( mily meglepő;)) B Vectrát. Nagyon szeretem hibái ellenére is, vigyázok rá, nem akarok hülyegyerek autót csinálni belőle, azonban szeretnék rá felniket venni, ugyanis jelenleg ocsmányul leélt acélfelnik vannak rajta astra dísztárcsával ami valjuk be nem valami tetszetős. A problémám az lenne hogy nem tudom hogy milyen alufelni illene rá. Rengeteg képet megnéztem az interneten Vectrákról de nem az igazik. Nekem személy szerint az öt vékonyabb küllősök , vagy amik sok küllősök( elnezest a megfogalmazásért) tetszenek de konkrétumot nem tudok mutatni. Ezek tudatában szeretném kikérni a véleményeteket hogy milyen felni kellene? Az autó egy ezüst színű sedan 95ös Vectra Előre is köszönőm:) Itt van egy konfigurátor. Kiválasztod a vekit, és meg tudod nézni hogy állnának rajta a különböző felnik: link Link to comment Megosztás: More sharing options...
CPeti Elküldve November5, 2011 Megoszt Elküldve November5, 2011 Használt téligumi vásárlását tervezem. Az előző autómról (A Omega) megmaradt ugyan egy szett, de sajnos ennek a Vectrának csak 4 csavaros 14 collos felnijei vannak... ;) A rajta lévő nyári gumik mérete 175/80 R 14. A gumis azt mondta, hogy ilyen méretűvel nem is szereltek gyárilag B Vectrát, csak 175/70 R 14-essel... ;) Találtam használtan a mostanival megegyező méretű téligumi szettet, de nem merem megvenni pont azért, mert bár működik ezzel a mérettel az autó, de nem tudom, hogy jobb lenne-e gyári méretűt, vagy mondjuk 165 vagy 185/70 R 14-et keresnem. Mi a tapasztalatotok? Mik az előnyei és hátrányai a 70-es magasságú guminak a 80-assal szemben? A 70-essel esetleg jobban gyorsulhatna az autó vagy netán még lomhább lenne? Azt tudom, hogy a nagyobb átmérőjű gumi könnyebben átgördül az út egyenetlenségein, ez egy pozitív érv a 80-as mellett. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve November5, 2011 Megoszt Elküldve November5, 2011 Használt téligumi vásárlását tervezem. Az előző autómról (A Omega) megmaradt ugyan egy szett, de sajnos ennek a Vectrának csak 4 csavaros 14 collos felnijei vannak... :lol: A rajta lévő nyári gumik mérete 175/80 R 14. A gumis azt mondta, hogy ilyen méretűvel nem is szereltek gyárilag B Vectrát, csak 175/70 R 14-essel... ;) Találtam használtan a mostanival megegyező méretű téligumi szettet, de nem merem megvenni pont azért, mert bár működik ezzel a mérettel az autó, de nem tudom, hogy jobb lenne-e gyári méretűt, vagy mondjuk 165 vagy 185/70 R 14-et keresnem. Mi a tapasztalatotok? Mik az előnyei és hátrányai a 70-es magasságú guminak a 80-assal szemben? A 70-essel esetleg jobban gyorsulhatna az autó vagy netán még lomhább lenne? Azt tudom, hogy a nagyobb átmérőjű gumi könnyebben átgördül az út egyenetlenségein, ez egy pozitív érv a 80-as mellett. Én a helyedben gondolkodás nélkül feltenném a 175/80 R14-et a 14"-os Vectra felnire. De valóban ritka méret ;) Kiszámoltam, átmérőben pontosan 1,1 mm-rel nagyobb ez a kerék, mint a gyári 195/65 R15-ös kerék, ami elhanyagolható. Szóval ha a 195/65 R15 felfért az autóra, akkor ez is fel fog. Mondhatni a gyári 195/65 R15-nek ez váltómérete 14"-os felnin. A 80-as gumi "ballonosabb", kevésbé fogja megérezni az autó az úthibákat. A gyári acélfelnin pedig semmilyen károsodás nem éri a futóművet. Az egyetlen probléma az lehet, hogy netán beleér a sárvédőbe, de ennek esélye nulla, épp amiatt amit két sorral feljebb írtam. Az meg egy téliguminál nem baj, hogy vékony, sőt, ez inkább előny. A 80-as gumi meg a 70-es gumi közt 5,8 % különbség van, ennyivel többel megy az autó adott km óra állásnál, mint a 70-es gumival. A gyorsulás meg ennyivel romlik, lényegében olyan, mintha egy 5,8%-al hosszabb áttételű sebességváltót használnál. A fogyasztásra elvileg jótékony hatással lesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
CPeti Elküldve November6, 2011 Megoszt Elküldve November6, 2011 Szerk.: Idő közben találtam téli gumit. Köszi az infót! Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabengt Elküldve November16, 2011 Megoszt Elküldve November16, 2011 Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem.Találtam 1 szép alufelnit csak nem tudom elfér-e a gépen. elöl 8J 17" hátul 9.5J 17" et mindkettőnél 35 válaszokat előre is köszi! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve November16, 2011 Megoszt Elküldve November16, 2011 Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem.Találtam 1 szép alufelnit csak nem tudom elfér-e a gépen. elöl 8J 17" hátul 9.5J 17" et mindkettőnél 35 válaszokat előre is köszi! ;) Az ET35 messze van a gyáritól, ami ET49. Szóval én semmiképpen nem ajánlom. Egyébként megfelelő "peres" gumival elférne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabengt Elküldve November16, 2011 Megoszt Elküldve November16, 2011 a gyári lemezfelnin 33-as et van írva vagy legalábbis most ez van fenn télinek 175/65 ös gumikkal. ami meg fent volt alufelni az 7J 17" 225/45 gumikkal et 38 és elfért Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve November16, 2011 Megoszt Elküldve November16, 2011 a gyári lemezfelnin 33-as et van írva vagy legalábbis most ez van fenn télinek 175/65 ös gumikkal. ami meg fent volt alufelni az 7J 17" 225/45 gumikkal et 38 és elfért Azért a 7J-t ne hasonlítsd össze a 8 és főleg 9.5J-s felnikkel!Úristen,hova ekkora felni? ;) A gyáritól 3 centivel lesz beljebb és majdnem 6cm-el kijjebb a 9.5-es,de hogy össze tudd hasonlítani,a 7J ET38-hoz képest 3 centivel beljebb és 3,5 centivel kijjebb lenne!A 17 collal nincs gond,de ezt hogy fog beférni,úgy hogy ne érjen bele valamibe,nem tudom!Milyen futóművet vettél bele?Gondolom nem a gyárival akarod használni ezeket a felniket... Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabengt Elküldve November17, 2011 Megoszt Elküldve November17, 2011 WEITEC futómű van alatta de találtam 1 ilyen gépet is csak nem tudom milyen et-je lehet neki 18"-al http://www.badtoys.de/html/vectra.htm ha ott elfér akkor elvileg ennek is el kell férnie. szép széles perem van a 9,5-ös felnin az nagyon tetszik nekem ;) sajnos keskenyebben nem találok ilyen nagy peremes felnit... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts