straega Elküldve November29, 2010 Megoszt Elküldve November29, 2010 Kérdezném hogy 96-os 2.0 16v b vectra ferdehátú első rugót hol lehetne olcsón venni, illetve a -40mmes ültető szettel vajon be mennek alá a gyári méretű kerekek 195/60 R15 ET49? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve November29, 2010 Megoszt Elküldve November29, 2010 Kérdezném hogy 96-os 2.0 16v b vectra ferdehátú első rugót hol lehetne olcsón venni, illetve a -40mmes ültető szettel vajon be mennek alá a gyári méretű kerekek 195/60 R15 ET49? Bontóban lehet találni jó állapotút. Én is ott vettem. Az új elég drága. Link to comment Megosztás: More sharing options...
enemypett Elküldve November29, 2010 Megoszt Elküldve November29, 2010 én pirelli snowcontrol II-n tolom, és ez is tökéletes! jól tapad és halk. ennek örülök, mert pirelli a nyárim, és tökéletesen meg vagyok elégedve, ugyhogy ha télit kell venni azt is pirellibe gondoltam, de azért jó hogy van tapasztalat is. mondjuk én snowsportot néztem azthiszem. Szerk.: Na utánaolvastam, nyertél :excl: tiéd újabb fejlesztés. Nem vagyok biztos de azt hiszem ami van télim még a köv szezont is elfutja, addigra meg lehet lesz mégújabb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
straega Elküldve November30, 2010 Megoszt Elküldve November30, 2010 Hú ne mán, azonnal kell vegyek új téligumit. A mostani 5 éves, még van jópár mm a kopásjelzőig, de most élesben kiderült hogy nem jó semmire (valamilyen Semperit). Lejtőn kanyarban 2-esbe kb 20-25-tel mentem (motorfékkel), és átsodródtam a szembesávba, még jó hogy kapaszkodósáv is volt, így volt hely, valamint hogy nem jött szembe senki. :excl: Még nem vezettem a vekit hóban (március óta van nálam), de sikerült szépen korrigálnom, pedig nagyon megindult szembe az árok felé. Csináltam pár nappal ezelőtt egy összesítést több téligumi tesztből (összesen 7 tesztet néztem). Az első tíz tesztalanyt választottam ki, és mint a forma1-ben, a helyezések után pontokat adtam a gumiknak :( , ez alapján a következő eredmény született: 1. Goodyear UltraGrip 7 Plus 140 pont 2. Dunlop SP Winter Sport 3D 133 pont 3. Continental WinterContact TS830 120 pont 4. Vredestein Snowtrac 3 35 pont 5. Michelin Alpin A4 31 pont 6. Fulda Kristall Montero 3 22 pont 7. Nokian WRG2 20 pont 8. Pirelli SNOWCONTROL Serie II 16 pont Ez nem túl reprezentatív, mert a 100 pont felettiek szinte mindegyik tesztben szerepeltek, míg a többi csak kevesebben, ezért egy másik rendezés alapján, mégpedig az átlagpontok alapján ez a sorrend született: 1. Goodyear UltraGrip 7 Plus 20,0 pont 2. Continental WinterContact TS830 20,0 pont 3. Dunlop SP Winter Sport 3D 19,0 pont 4. ESA-Tecar Super Grip 7 15,0 pont 5. Michelin Alpin A4 10,3 pont 6. Continental WinterContact TS830 10,0 pont 7. Fulda Kristall Control HP 10,0 pont 8. Pirelli Winter 190 Snowcontrol 10,0 pont Mindkét szempont szerint ugyanaz az első 3 helyezett, csak a sorrend más egy kicsit. Biztos vagyok benne hogy az első 3 közül veszem valamelyiket. Tudom nem olcsók, de ha összetörik az autó az sem olcsóbb, neadjisten még ha valaki meg is sérül... Nekem Continental WinterContact TS830-at sikerült vennem 55E HUF-ért (Használtalkatrészponthun)kerekekkel eggütt használtan 95 %osak kb 4-5Ezer km-t futottak tökéletesek! sikerült kipróbálni hóban is a hétvégén Bükkszentkereszten 100%-osan jók - szerintem Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve November30, 2010 Megoszt Elküldve November30, 2010 Végül megrendeltem a téligumikat. Nokian WR G2-re esett a választás. (Goodyear UG7+ állítólag hiánycikk, legalábbis ebben a méretben) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve December1, 2010 Megoszt Elküldve December1, 2010 Nekem Barum Polaris téli gumijaim vannak 175/70 R14 méretben. Tökéletesen meg vagyok velük elégedve, egyáltalán nem csúsznak, Viszonylag olcsó kategória, az egyetlen hátrány amit elmondhatok róla az, hogy sima úton, ahol megáll a víz, kissé síró hangot ad, ahogy szorítja ki a vizet az útról. De egyáltalán nem zavaró. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsomat Elküldve December1, 2010 Megoszt Elküldve December1, 2010 Nekem Barum Polaris téli gumijaim vannak 175/70 R14 méretben. Tökéletesen meg vagyok velük elégedve, egyáltalán nem csúsznak, Viszonylag olcsó kategória, az egyetlen hátrány amit elmondhatok róla az, hogy sima úton, ahol megáll a víz, kissé síró hangot ad, ahogy szorítja ki a vizet az útról. De egyáltalán nem zavaró. Nekem is Barum van, csak Polaris 2, 195/65 R15 méretben. A visító-síró hang ennél is megvan! Kicsit olyan, mintha sugárhajtómű sivítana egyre nagyobb fordulaton. Engem se zavar igazán, mindezek mellett szerintem egy nagyon jó ár/érték arányú gumi, nagyon meg vagyok vele elégedve. A fogyasztás se növelte, legalábbis nekem eddig még nem látszott különbség. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve December1, 2010 Megoszt Elküldve December1, 2010 Nekem is Barum van, csak Polaris 2, 195/65 R15 méretben. A visító-síró hang ennél is megvan! Kicsit olyan, mintha sugárhajtómű sivítana egyre nagyobb fordulaton. Engem se zavar igazán, mindezek mellett szerintem egy nagyon jó ár/érték arányú gumi, nagyon meg vagyok vele elégedve. A fogyasztás se növelte, legalábbis nekem eddig még nem látszott különbség. Nekem is Polaris2, csak elfelejtettem odaírni :excl: Én ezeket a gumikat az autóval kaptam, ez most a negyedik szezonja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsomat Elküldve December1, 2010 Megoszt Elküldve December1, 2010 Nekem is Polaris2, csak elfelejtettem odaírni :excl: Én ezeket a gumikat az autóval kaptam, ez most a negyedik szezonja. Oh, a francba. Mármint azért francba, mert azt hittem, hogy a használat során múlni fog a vonyítás. :( No de sebaj, marad a felszállópálya feeling. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve December1, 2010 Megoszt Elküldve December1, 2010 Nekem meg Rockstone S110 van fent!Az autóhoz kaptam 4db újat!Semmi jót nem fűztem hozzá de legalább nem kellett vennem! Most hogy leesett egy kis hó,gondoltam azért kipróbálom egy elhagyott aszfaltos úton hogy mit tud a friss hóban! Meg persze egy kis tapasztalat sem ártott a Vectrával,mivel ez lesz az első telem vele! Kellemeset csalódtam a gumikban,nagyon szuperül tapadnak(mondjuk még szinte tökéletesek a bordák rajta) és az autó sem okozott csalódást!Szépen egyenesben lehet tartani és könnyű vissza hozni is ha jobban megcsúszna! Sajnos a bal oldalon a kézifékem még mindig jobban fog és eléggé kopogott,csattogott is az az oldala ha az autó keresztben volt,így azt még egyszer majd meg kell nézetnem!Ha szét nem esik,ráér,mert csak parkolásnál használom... A vízhőfok mutató sem ment 100 fok fölé és hazafelé 2 perc alatt beállt 83-ra újra!Ventillátorok mentek,így legalább azokat is leellenőriztem! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve December1, 2010 Megoszt Elküldve December1, 2010 Nekem meg Rockstone S110 van fent!Az autóhoz kaptam 4db újat!Semmi jót nem fűztem hozzá de legalább nem kellett vennem! Most hogy leesett egy kis hó,gondoltam azért kipróbálom egy elhagyott aszfaltos úton hogy mit tud a friss hóban! Meg persze egy kis tapasztalat sem ártott a Vectrával,mivel ez lesz az első telem vele! Kellemeset csalódtam a gumikban,nagyon szuperül tapadnak(mondjuk még szinte tökéletesek a bordák rajta) és az autó sem okozott csalódást!Szépen egyenesben lehet tartani és könnyű vissza hozni is ha jobban megcsúszna! Sajnos a bal oldalon a kézifékem még mindig jobban fog és eléggé kopogott,csattogott is az az oldala ha az autó keresztben volt,így azt még egyszer majd meg kell nézetnem!Ha szét nem esik,ráér,mert csak parkolásnál használom... A vízhőfok mutató sem ment 100 fok fölé és hazafelé 2 perc alatt beállt 83-ra újra!Ventillátorok mentek,így legalább azokat is leellenőriztem! Szinte lehetetlenség ezzel az autóval megcsúszni, hacsak nem épp az a célod. Nagyon jól tapad, elég nehéz a hátulja ahhoz, hogy kicsússzon. És az eleje is kellően nehéz ahhoz, hogy ne legyen alulkormányzott. Én nagyon meg vagyok vele elégedve. Reggelente a legnagyobb gondot nem a hó okozza, hanem a sok pöcs lassan haladó autós és kamionos kerülgetése. Leesik egy kis eső, és már 60-al mennek a két éve aszfaltozott, tökéletes állapotú, széles úton. Az eszem megáll tőlük. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve December1, 2010 Megoszt Elküldve December1, 2010 Szinte lehetetlenség ezzel az autóval megcsúszni, hacsak nem épp az a célod. Nagyon jól tapad, elég nehéz a hátulja ahhoz, hogy kicsússzon. És az eleje is kellően nehéz ahhoz, hogy ne legyen alulkormányzott. Én nagyon meg vagyok vele elégedve. Reggelente a legnagyobb gondot nem a hó okozza, hanem a sok pöcs lassan haladó autós és kamionos kerülgetése. Leesik egy kis eső, és már 60-al mennek a két éve aszfaltozott, tökéletes állapotú, széles úton. Az eszem megáll tőlük. Ma az volt a célom hogy csúszkáljak!Jó volt megtapasztalni hogy meddig lehet elmenni és mi az,ami már sok ebben az időben! Elvinném a páromat is,de ő hülyeségnek tartja,holott szerintem jobb egy "biztonságos" úton megtapasztalni hogy milyen amikor megcsúszik egy autó és hogy mit lehet vagy érdemes csinálni,mint ha a forgalomban derül ki! Az írásod második részét mint ha én írtam volna,mert erről panaszkodom már napok óta mindenkinek! Az első fagy után nem győztem kerülgetni a 50-60-al haladókat(főúton) A kamionosokat nem említeném,mert ahhoz valami dühöngő rovatot kellene nyitni :excl: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve December1, 2010 Megoszt Elküldve December1, 2010 ...holott szerintem jobb egy "biztonságos" úton megtapasztalni hogy milyen amikor megcsúszik egy autó és hogy mit lehet vagy érdemes csinálni,mint ha a forgalomban derül ki!... Sokkal jobb. Nekem is az első telem a kocsival, az említett eset előtt nem volt lehetőségem kipróbálni a kocsit. Árkot elkerültem, de ha jött volna valaki szembe, azt már nem. Anno míg a suzukival jártam, mindig lement vele füreden a nagy strandparkolóba csúszkálni egyet amint leesett az első hó. Na az viszont nagyon könnyen dobta a seggét. :excl: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve December1, 2010 Megoszt Elküldve December1, 2010 Sokkal jobb. Nekem is az első telem a kocsival, az említett eset előtt nem volt lehetőségem kipróbálni a kocsit. Árkot elkerültem, de ha jött volna valaki szembe, azt már nem. Anno míg a suzukival jártam, mindig lement vele füreden a nagy strandparkolóba csúszkálni egyet amint leesett az első hó. Na az viszont nagyon könnyen dobta a seggét. :excl: A vectra inkább alulkormányzott, ami a jobbik eset. Lassítasz, és visszatér az ívre. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsomat Elküldve December1, 2010 Megoszt Elküldve December1, 2010 Szinte lehetetlenség ezzel az autóval megcsúszni, hacsak nem épp az a célod. Nagyon jól tapad, elég nehéz a hátulja ahhoz, hogy kicsússzon. És az eleje is kellően nehéz ahhoz, hogy ne legyen alulkormányzott. Én nagyon meg vagyok vele elégedve. Reggelente a legnagyobb gondot nem a hó okozza, hanem a sok pöcs lassan haladó autós és kamionos kerülgetése. Leesik egy kis eső, és már 60-al mennek a két éve aszfaltozott, tökéletes állapotú, széles úton. Az eszem megáll tőlük. Nem vezettem igazán sok féle autót, de a Vectra tényleg jól ki van egyensúlyozva ahhoz a 5-6 másik autóhoz képest, amit már vezettem hóban. Ma volt szerencsém csúszkálni egy céges Fabia-val, de hogy az mennyire egy izé. Állandóan ficánkolt az orra, ki akart törni minden kisebb gázadásra. Jó ez a Vectra na, sokkal stabilabban közlekedtem vele meló végeztével ugyanazon a havon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve December1, 2010 Megoszt Elküldve December1, 2010 Maradjunk annyiban, hogy ha megcsúszik a vectra akkor csúnyán eldobja a seggét a megcsúszás alatt kb a rénszarvastesztre gondolok csak nagyobb visszatérő ívvel. 2 éve csúsztam be vele árokba pedig 60-as tempóról lassítottam mert a sávomban már hókupac volt + tükör jég... hajnal 2 -13 fok asszem. Szép lassan kikerültem a buckát finoman kormányoztam vissza a sávomba de megindult az egész autó kifelé, hogy mennyivel mentem nem tudom mert nem azt néztem de már lehetett vagy 40 körül.... és egy táblát kikerültem ugyan és két útjelző oszlopot (ami van x méterenként) a végén pedig minden igyekezet ellenére mégis csak az árokba kerültem.... igaz annyira nagy volt a hó és kicsi a sebességem, hogy kár nem keletkezett de azért kellemetlen volt mert az árokban állva nem láttam az utat annyira magasan volt de egy román kamionos sokadik próbálkozásra spaniffer kábellel kihúzott. Mindezt úgy, hogy hibátlan műszaki állapot és új goodyear ug7-es gumik (akkor jártam kb 1-2e kilométernél és ez nem az a bekopós fajta gumi amúgy sem). Ja és amiért leírtam az eddigieket: amikor mentetetlen lett megindult a segge kifelé és teljesen ki is fordult... Link to comment Megosztás: More sharing options...
enemypett Elküldve December1, 2010 Megoszt Elküldve December1, 2010 De jó nektek, tudtok csúszkálni. Itt csak eső esik. Várom már én is az első havamat az autóval. Régen a fiattal minden biztonságos kanyarban, kereszteződésben kézifékkel közlekedtem, élvezet és rutinszerzés :excl: Egyszer volt rá szükség, balkanyarba útszéli latyakon megindult a hátulja, de sikerült megfogni, Még jó hogy 2 sáv volt és a belsőbe nem volt senki. Meg egyszer el is bénáztam, hazaérve a bejáró elé akartam csúszni keresztbe, de nagy volt a speed és a bejáró melletti tuja állított meg. Elrepedt a lökhárító kb 15cm-en. Ez volt eddig a legnagyobb kár amit autóba tetttem és nem is szeretnék soha nagyobbat. ("rallys" autónkat ne nézzük :( ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve December2, 2010 Megoszt Elküldve December2, 2010 Ja és amiért leírtam az eddigieket: amikor mentetetlen lett megindult a segge kifelé és teljesen ki is fordult... Mindegyik autó elérheti azt a bizonyos "menthetetlen" állapotot,de a párom G Astrája 20-al is ki akar csúszni egy kis havon a kereszteződésekben pedig nem kopott Michelin Alpin van rajta és ezt már tavaly is tapasztaltam!Gondolom ennyivel könnyebb... Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve December2, 2010 Megoszt Elküldve December2, 2010 Mindegyik autó elérheti azt a bizonyos "menthetetlen" állapotot,de a párom G Astrája 20-al is ki akar csúszni egy kis havon a kereszteződésekben pedig nem kopott Michelin Alpin van rajta és ezt már tavaly is tapasztaltam!Gondolom ennyivel könnyebb... Na igen, többnyire azért elég stabil a vectrám hála a jó futóműnek, gyári futóműves olyan terepjáros érzés az enyémhez képest :excl: Kanyarban az sem dől annyira de nekem meg egyáltalán nem :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
enemypett Elküldve December2, 2010 Megoszt Elküldve December2, 2010 Na igen, többnyire azért elég stabil a vectrám hála a jó futóműnek, gyári futóműves olyan terepjáros érzés az enyémhez képest :lol: Kanyarban az sem dől annyira de nekem meg egyáltalán nem :lol: Tudom miről beszélsz :excl: Kicsit megbillen aztán csak feszül rá az útra! :( Jó ez a sportfutómű, Élvezet vele kanyargós úton tolni Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve December3, 2010 Megoszt Elküldve December3, 2010 Tudom miről beszélsz :excl: Kicsit megbillen aztán csak feszül rá az útra! :( Jó ez a sportfutómű, Élvezet vele kanyargós úton tolni Enyém nem gyári sport :lol: Nekem irmscher van alatta, ültető rugó+teleszkópok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve December3, 2010 Megoszt Elküldve December3, 2010 Enyém nem gyári sport :excl: Nekem irmscher van alatta, ültető rugó+teleszkópok. Ejjh, irigyellek :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
enemypett Elküldve December3, 2010 Megoszt Elküldve December3, 2010 Enyém nem gyári sport :excl: Nekem irmscher van alatta, ültető rugó+teleszkópok. Nemhiszem hogy sok a különbség. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve December3, 2010 Megoszt Elküldve December3, 2010 Nemhiszem hogy sok a különbség. Ezt komolyan gondoltad? :excl: Link to comment Megosztás: More sharing options...
enemypett Elküldve December3, 2010 Megoszt Elküldve December3, 2010 Ezt komolyan gondoltad? :lol: nemhiszem hogy nagy a különbség, ugyanannyit ül mindkettő, max pár % különbség van a telók közt. Nem hiszem hogy észrevehető a különbség Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts