Adam1 Elküldve Augusztus5, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2010 Végre tegnap megjött az új felnim!Üröm az örömben hogy az emelőm eltört az első kerék leszedésénél,így a kocsim pofára esett,majd a tartalék emelő is megreccsent a hátsó kerék feltételénél és a küszöböt sikerült megnyomnom elég rendesen! Soha többet nem használok gyári emelőt,beruházok egy nagy emelőre!Nevetséges hogy sz**t sem bírnak ezek! Deszkával alá volt támasztva,fék behúzva és nem volt telepakolva az autó,mégis szétroppant az egész! :D Nem az emelőben van a hiba, hanem abban, aki rendszeresen kerékcserére használja a gyári emelőt. Az arra van tervezve, hogy a kocsi élettartama alatt 2-3 alkalommal az útszélén defekt esetén kicseréld a kereket. Én is elkövettem ugyanezt a hibát, és 2 (x4) kerékcsere alatt taccsra is ment. Szerencsére nem okozott semmi kárt. Elsétáltam a praktikerbe, vettem egy krokodil emelőt 5000 Ft-ért (azóta ugyanez a Tescoban 3500 Ft körül van), plusz elsétáltam egy bontóba és vettem egy szinte nem is használt Astra emelőt (ilyen volt csak sajnos), defekt esetére. Ezt ajánlom neked is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
enemypett Elküldve Augusztus5, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2010 Páromnak téli van rajta!4 évszakos téli,azaz mindíg a téli van fent!Most meg már kár lenne kicserélni augusztusban! a négyévszakos nyáron is és télen is halálos :D csak tavasszal meg összel ideális, csak nem merték ráírni hogy átmeneti ezért inkább "mindig jó" Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve Augusztus5, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2010 Én gyárival már sokszor megemeltem és semmi baja igaz mindig teszek alá rendes autóhoz való bakot is meg van amikor Renault jel alakú emelővel vagy krokodillal is segítek neki pl amikor aláfekszem... nem lenne jó ha rám esne az autó :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Augusztus5, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2010 Én gyárival már sokszor megemeltem és semmi baja igaz mindig teszek alá rendes autóhoz való bakot is meg van amikor Renault jel alakú emelővel vagy krokodillal is segítek neki pl amikor aláfekszem... nem lenne jó ha rám esne az autó :wacko: Nekem már egy picit defektes volt az emelőm, amikor megvettem az autót. Aztán novemberben ezzel cseréltem le nyári gumikat télire, majd tavasszal a télit vissza nyárira. Nem bakoltam alá, és amikor feszegettem le a lemez felnit (egy picit rágyógyult a tél folyamán :D ), ahol a műanyag rész egy csuklóval csatlakozik a fémhez, el is törött. Egy másik emelőt gyorsan aláraktam, így tudtam befejezni a 4-edik kereket :wacko: Amúgy ezzel a barkács áruházas krokodillal meg vagyok elégedve, igaz, hogy nem ipari használatra való, de téli-nyári kerekek közti váltásra, és szerelgetésre bőven jó. Utóbbi esetben alá szoktam bakolni a kocsit, a biztonság kedvéért :wacko: Az Astrás emelő csak annyiban tér el, hogy kb 3 cm-rel kisebbet tud emelni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Augusztus6, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus6, 2010 Nem az emelőben van a hiba, hanem abban, aki rendszeresen kerékcserére használja a gyári emelőt. Az arra van tervezve, hogy a kocsi élettartama alatt 2-3 alkalommal az útszélén defekt esetén kicseréld a kereket. Én is elkövettem ugyanezt a hibát, és 2 (x4) kerékcsere alatt taccsra is ment. Szerencsére nem okozott semmi kárt. Elsétáltam a praktikerbe, vettem egy krokodil emelőt 5000 Ft-ért (azóta ugyanez a Tescoban 3500 Ft körül van), plusz elsétáltam egy bontóba és vettem egy szinte nem is használt Astra emelőt (ilyen volt csak sajnos), defekt esetére. Ezt ajánlom neked is. Gondolom a te emelődre sem volt ráírva hogy még 2-szer használhatod és el fog törni a műanyagnál(az enyém is ott tört el egyébként)Ez volt a harmadik kerékcserém vele és nem volt agyonhasználva,ami látszott is az állapotán! Még szerencse hogy nem egy defekt alkalmával,az út mellett történt ez az egész!Nem tudom mit csináltam volna...Nem hiszem hogy 2-3 alkalmat kellene ezeknek kibírni!A régieket még 20 év után is használhatod nyugodtan! Veszek én is egy krokodil emelőt otthonra,az autóba meg betettem egy 15 éves emelőt!Ez biztos tovább fogja bírni mint ennek a gyári emelője! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Augusztus6, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus6, 2010 a négyévszakos nyáron is és télen is halálos :wacko: csak tavasszal meg összel ideális, csak nem merték ráírni hogy átmeneti ezért inkább "mindig jó" nem 4 évszakos a gumi,hanem téli,csak azért írtam hogy 4 évszakos mert mind a 4 évszakban ez volt fent :D Dobtam fel pár képet a felnikről és a gumiról,ha valakit érdekel nézze meg Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Augusztus8, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2010 Ma rászántam magam, és kicseréltem a bal első spirál rugót. Nem volt vészes, csak a kutyacsont csavarjával szenvedtem meg, mert olyan szitnen rá volt gyúgyulva. Amúgy az is cserés lesz, mert van egy kis lógása, valószínűsítem ez az oka annak a kattogó hangnak, amit hallok, ha megnyomom az autó bal elejét. Szükséges még 18-as csillag kulcs is, ennek hiányában elég nehézkes, nekem egy 17-es villásból kellett 18-asat eszkábálnom, s jobb híjján azzal jött le a gólyalábról a rugó. Meg persze a rugóösszehúzó sem árt, mert olyan szitnen elő van feszítve a rugó, hogy anélkül esélytelen. Most lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de melyik cucc a torony csapágy? A rugót egy rögzítő alkatrész fogja hozzá a teleszkóphoz, amire rámegy a torony gumibak. Ezt fogja egy 18-as anya. Ennek a gumibaknak van egy ellendarabja is, az fogja a kasztnihoz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Augusztus8, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2010 Ma rászántam magam, és kicseréltem a bal első spirál rugót. Nem volt vészes, csak a kutyacsont csavarjával szenvedtem meg, mert olyan szitnen rá volt gyúgyulva. Amúgy az is cserés lesz, mert van egy kis lógása, valószínűsítem ez az oka annak a kattogó hangnak, amit hallok, ha megnyomom az autó bal elejét. Szükséges még 18-as csillag kulcs is, ennek hiányában elég nehézkes, nekem egy 17-es villásból kellett 18-asat eszkábálnom, s jobb híjján azzal jött le a gólyalábról a rugó. Meg persze a rugóösszehúzó sem árt, mert olyan szitnen elő van feszítve a rugó, hogy anélkül esélytelen. Most lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de melyik cucc a torony csapágy? A rugót egy rögzítő alkatrész fogja hozzá a teleszkóphoz, amire rámegy a torony gumibak. Ezt fogja egy 18-as anya. Ennek a gumibaknak van egy ellendarabja is, az fogja a kasztnihoz. Amit ellendarabnak írsz,az lesz a torony csapágy!De lehet én értem félre,amit leírtál ezért inkább EZT nézd meg! Egyébként gratula,szép lett az "új" rugó! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Augusztus8, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2010 Amit ellendarabnak írsz,az lesz a torony csapágy!De lehet én értem félre,amit leírtál ezért inkább EZT nézd meg! Egyébként gratula,szép lett az "új" rugó! :wacko: Értem, ezt neveztem én gumibaknak :D Már jó fél éve vettem a rugókat bontóban, ahol rozsdás volt, azt eltávolítottam róla, aztán alapozás, majd festés :wacko: De messze nem voltak ilyen ramaty állapotban, mint amit leszereltem. :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Augusztus8, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2010 nem 4 évszakos a gumi,hanem téli,csak azért írtam hogy 4 évszakos mert mind a 4 évszakban ez volt fent :D Dobtam fel pár képet a felnikről és a gumiról,ha valakit érdekel nézze meg http://kephost.hu/thumb-2FEA_4C5D3EC9.jpg/img] http://kephost.hu/thumb-A221_4C5D3EC9.jpg/img] http://kephost.hu/thumb-77E7_4C5D3EC9.jpg/img] http://kephost.hu/thumb-4FDF_4C5D3EC9.jpg/img] Most vetted ezeket a felniket? Jól néznek ki... :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Augusztus9, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2010 Most vetted ezeket a felniket? Jól néznek ki... :wacko: Köszönöm,igen!Pár naposak nálam!Irmscher felniket akartam 16"-osban,de sehol sem találtam jó áron és jött ez a lehetőség!Persze másnap már találtam volna a mostaninál is olcsóbban,de hát ez az én szerencsém! Miért cserélted akkor ki ha azok jobbak voltak?Lehet hogy előrébb írtad,csak nem emlékszem rá! :D Persze így lefestve nagyon jól néz ki!Szerencsére nekem a cserénél nem kellett összehúzó,mert annyival rövidebbek hogy simán "kiestek" a helyükről!Nem tudom hogy ez mennyire tesz jót a futóműnek,de már így vettem... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Augusztus9, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2010 Köszönöm,igen!Pár naposak nálam!Irmscher felniket akartam 16"-osban,de sehol sem találtam jó áron és jött ez a lehetőség!Persze másnap már találtam volna a mostaninál is olcsóbban,de hát ez az én szerencsém! Miért cserélted akkor ki ha azok jobbak voltak?Lehet hogy előrébb írtad,csak nem emlékszem rá! :D Mert a télen kitörött egy darab a bal elsőből, azért kellett cserélnem. A bontóból vett rugók voltak alapból messze jobb állapotban (1-2 helyen volt rajtuk csak rozsdafolt, amit lejavítottam) mint amik az autón voltak. Az eredeti, ami az autóról lejött, az van nagyon ramaty állapotban, tiszta rozsda. Persze így lefestve nagyon jól néz ki!Szerencsére nekem a cserénél nem kellett összehúzó,mert annyival rövidebbek hogy simán "kiestek" a helyükről!Nem tudom hogy ez mennyire tesz jót a futóműnek,de már így vettem... Az elég érdekes :wacko: Nekem jó 10 cm-t össze kellett húzatnom ahhoz, hogy be tudjam szerelni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Augusztus9, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2010 Ma munkából hazafelé jövet azt vettem észre, hogy a kormány nem teljesen egyenesben van, hanem nagyon picit jobbra fordítva, akkor megy egyenesen az autó (a kormány kerületén mérve kb 5 mm). Ezt okozhatja a rugócsere, illetve a gólyalábak ki- és beszerelése? Egyebet nem állítottam rajta, sőt a jobb első futóműhöz hozzá sem nyúltam. A bal első gólyalábhoz a futóművel ugyanoda rögzítettem vissza ahol volt a szennenyződéstől látszott, hogy hol volt, mert a csavarok adnak egy kis állítási lehetőséget. A csere utáni első próbaúton nem tűnt fel egyáltalán, sőt még reggel munkába menet se. De mintha a rugócsere előtt nem ilyen lett volna. Még a töröttel sem, pedig fél évet jártam vele. Nem ártana egy kis futómű beállítás? Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve Augusztus9, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2010 Jaja, futómű beállítás fog kelleni. Én is voltam lézeresen és jó is nagyon azóta :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Augusztus9, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2010 Jaja, futómű beállítás fog kelleni. Én is voltam lézeresen és jó is nagyon azóta :D Vagy esetleg az is okozhatja, hogy a jobb első nem lett kicserélve (még)? Mennyibe fájt a beállítás? A kerékdőlés elállítódása okozhatja ezt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zaza73 Elküldve Augusztus10, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2010 Persze így lefestve nagyon jól néz ki!Szerencsére nekem a cserénél nem kellett összehúzó,mert annyival rövidebbek hogy simán "kiestek" a helyükről!Nem tudom hogy ez mennyire tesz jót a futóműnek,de már így vettem... Szerintem a rugókkal lengéscsillapítót is kellett volna cserélni, mert nagyobb gödröknél ezek lefognak koppanni és nagyon hamar végük lesz. Ilyenkor a rugóhoz méretezett rövidebb lengéscsillapítókat szoktak használni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Augusztus10, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2010 Szerintem a rugókkal lengéscsillapítót is kellett volna cserélni, mert nagyobb gödröknél ezek lefognak koppanni és nagyon hamar végük lesz. Ilyenkor a rugóhoz méretezett rövidebb lengéscsillapítókat szoktak használni. Kérdés, hogy az előző tulaj elvágott-e a rugókból, vagy már annyira elgyengültek, hogy maguktól zsugorodtak össze. Akármelyik eset is van, sürgősen cserélni kellene őket. Nekem 10 cm-t kellett összehúznom rajtuk a rugóosszehúzóval, mert olyan szinten elő vannak feszítve a rugóstagban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Augusztus10, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2010 Szerintem a rugókkal lengéscsillapítót is kellett volna cserélni, mert nagyobb gödröknél ezek lefognak koppanni és nagyon hamar végük lesz. Ilyenkor a rugóhoz méretezett rövidebb lengéscsillapítókat szoktak használni. Cseréltem lengéscsillapítókat,a rugók maradtak benne azok amik voltak!A lengéscsillapítók már annyit nem fogtak hogy kézzel össze tudtam őket nyomni!Sajnos nem a rugókhoz méretezett a lengéscsillapító és ettől tartok én is hogy így nagyon igénybe veszi a lengéscsillapítót és rövidíti igencsak az élettartamát! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Augusztus10, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2010 Kérdés, hogy az előző tulaj elvágott-e a rugókból, vagy már annyira elgyengültek, hogy maguktól zsugorodtak össze. Akármelyik eset is van, sürgősen cserélni kellene őket. Nekem 10 cm-t kellett összehúznom rajtuk a rugóosszehúzóval, mert olyan szinten elő vannak feszítve a rugóstagban. Nem láttam még ültető rugókat és sajnos nem lehetett megmondani a rugók állapotából hogy vágtak e belőle vagy pedig egy kisebb van benne!Legalább egy menettel rövidebb mint ami gyárilag lenne!Az kb 7-8 cm,nem? Valahogy meg tudnám nézni hogy melyik eset lehet?Gondolom az ültető rugók keményebbek azért! Mást nem ráállok a vonóhorogra és megnézetem hogy a rugó mennyire megy össze meg a lengéscsillapító! Vagy ez hülyeség? Futómű beállításon volt az enyém is még az előző gazdinál és oda is adta róla a bizonylatot!Bár nem tudom minek... Nekem sem volt egyenesben a kormány,de akkor beállították és ma megnéztem hazafelé és szerintem még jó! Viszont tapasztaltam egy olyat hogy balra kanyarodásnál kicsit beremeg a kormány nagyobb sebességnél!(90-100) mikor jobbra kanyarodok akkor viszont nem!Egyenesben nem ütnek,nem ráznak a felnik,attól még lehet ettől ez a dolog? Mert ha a felni a hibás,akkor viszem vissza... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Augusztus10, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2010 Nem láttam még ültető rugókat és sajnos nem lehetett megmondani a rugók állapotából hogy vágtak e belőle vagy pedig egy kisebb van benne!Legalább egy menettel rövidebb mint ami gyárilag lenne!Az kb 7-8 cm,nem? Valahogy meg tudnám nézni hogy melyik eset lehet?Gondolom az ültető rugók keményebbek azért! Mást nem ráállok a vonóhorogra és megnézetem hogy a rugó mennyire megy össze meg a lengéscsillapító! Vagy ez hülyeség? Futómű beállításon volt az enyém is még az előző gazdinál és oda is adta róla a bizonylatot!Bár nem tudom minek... Nekem sem volt egyenesben a kormány,de akkor beállították és ma megnéztem hazafelé és szerintem még jó! Viszont tapasztaltam egy olyat hogy balra kanyarodásnál kicsit beremeg a kormány nagyobb sebességnél!(90-100) mikor jobbra kanyarodok akkor viszont nem!Egyenesben nem ütnek,nem ráznak a felnik,attól még lehet ettől ez a dolog? Mert ha a felni a hibás,akkor viszem vissza... Az egy gyári rugó, amiről a képet csináltam, szóval annyi menetnek kell lennie a tiéden is. Hogyha kevesebb, akkor vágtak el belőle. Igazából nemtudom, hogy a csere előtt hogy állt a kormány egyenes futásban, mert mondom, csak kb 50 km után tűnt fel, hogy nem egyenesen áll. Viszont az autó nem húz semerre sem, szépen megy egyenesen. Azért egy beállításra majd elmegyek, miután kicseréltem a jobb oldali rugót is. Ahogy olvasom a hozzászólásaidat, eléggé barbár volt az előző gazdija a te autódnak. Az enyémben szerencsére minden szinte minden gyári, semmi barbárkodás nincs benne, bármi kisebb gondjűval szervizhez fordult az előző tulajom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Augusztus12, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus12, 2010 Az egy gyári rugó, amiről a képet csináltam, szóval annyi menetnek kell lennie a tiéden is. Hogyha kevesebb, akkor vágtak el belőle. Igazából nemtudom, hogy a csere előtt hogy állt a kormány egyenes futásban, mert mondom, csak kb 50 km után tűnt fel, hogy nem egyenesen áll. Viszont az autó nem húz semerre sem, szépen megy egyenesen. Azért egy beállításra majd elmegyek, miután kicseréltem a jobb oldali rugót is. Ahogy olvasom a hozzászólásaidat, eléggé barbár volt az előző gazdija a te autódnak. Az enyémben szerencsére minden szinte minden gyári, semmi barbárkodás nincs benne, bármi kisebb gondjűval szervizhez fordult az előző tulajom. Tényleg,majd a tiédhez hasonlítom az enyémet,jó ötlet :wacko: Hát igen,eléggé megkapta az autóm az előző gazdáitól,de ezek szépen lassan kiderülnek!Sajnos... Szerencsére motorikusan tökéletes(kopp-kopp) :wacko: Azzal tisztában vagyok hogy mit kell még megcsináltatnom!Költöttem már rá nem is keveset a futóműre,ami szerintem eléggé szét volt cseszve rajta,de alakul a dolog ahogy van rá pénzem és úgy vagyok vele,hogy magamnak csinálom és nem 1 évre tervezek vele! Csinosítgatom,nyalogatom és vigyázok rá...:D :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Augusztus20, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus20, 2010 Tegnap kicseréltem a hibás bal első stabilizátor összekötő kutyacsontot. Végre megszűnt az a rettenetes kopogás. ^_^ Viszont majdnem pórul jártam az egyik kerékőr csavarral. Nyomaték kulccsal húztam rá, de csak nem akart megszorulni. Húztam tovább, itt már gyanussá vált, hogy valami gáz van. Kicsavartam, és látszott, hogy egy picit meg van nyúlva, ha tovább húzom valószínű bentszakad a kerékanyban... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Augusztus21, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus21, 2010 Tegnap kicseréltem a hibás bal első stabilizátor összekötő kutyacsontot. Végre megszűnt az a rettenetes kopogás. ^_^ Viszont majdnem pórul jártam az egyik kerékőr csavarral. Nyomaték kulccsal húztam rá, de csak nem akart megszorulni. Húztam tovább, itt már gyanussá vált, hogy valami gáz van. Kicsavartam, és látszott, hogy egy picit meg van nyúlva, ha tovább húzom valószínű bentszakad a kerékanyban... Szerencséd volt...Törtem már ketté kerékcsavart én is,de olyan szerencsésen szakadt meg hogy pont ki tudtam még csavarni! Találtam 2T-nás olajos emelőt Tescos 2000-ért!Annyit is érhet mint amennyi az ára? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Augusztus21, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus21, 2010 Szerencséd volt...Törtem már ketté kerékcsavart én is,de olyan szerencsésen szakadt meg hogy pont ki tudtam még csavarni! Találtam 2T-nás olajos emelőt Tescos 2000-ért!Annyit is érhet mint amennyi az ára? Én valami 3000Ft ért vettem egy szettet anno a Praktikerben amiben volt egy emelő és két állítható bak. Az emelő is hasonló kaliberű mint a tescos, de bajom sosem volt vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Augusztus21, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus21, 2010 Én valami 3000Ft ért vettem egy szettet anno a Praktikerben amiben volt egy emelő és két állítható bak. Az emelő is hasonló kaliberű mint a tescos, de bajom sosem volt vele. Az még jobban hangzik ha van hozzá bak is!Köszi a tippet,holnap benézek hátha van valami hasonló! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts