straega Elküldve Február7, 2013 Megoszt Elküldve Február7, 2013 szép darab.csak amit én néztem az 225/45 r17 ez a 195/65 r15-nek a váltómérete!félek,hogy beleér a kaszniba hátul:( egyébként valahogy lehet emelni az autó hátulján valahogy?mert az elejét azt tudom ,hogy a toronycsapágy meg a kaszni közzé kell rakni valamit és máris magasabb. Üdv itt Közöttünk! :) A 225 széles gumiknak ajánlott a 8-8,5 col széles felni, na-már most a B Vectrákban a 7 colos felni mérettel gyártottak sport típusokat amik keményített futóművel voltak szerelve! A hátulját nem tudom hol lehetne emelni de az tény hogy egy átlag használatú vekinek is eléggé ereszkedettek a hátsó felfüggesztései ha sok km van a futóműben. Nem elég csak keményebb rugót berakni de érdemes kicserélni jó néhány szilentet minimum 6 ot (hátul van 14 + 2 v 4 a stabrúdnál) Talán a régi ladás módszer a "gumi bakot" a rugó spiráljai közé. Mások lehet írnak még okosságokat :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kornel1129 Elküldve Február8, 2013 Megoszt Elküldve Február8, 2013 Üdv itt Közöttünk! :) A 225 széles gumiknak ajánlott a 8-8,5 col széles felni, na-már most a B Vectrákban a 7 colos felni mérettel gyártottak sport típusokat amik keményített futóművel voltak szerelve! A hátulját nem tudom hol lehetne emelni de az tény hogy egy átlag használatú vekinek is eléggé ereszkedettek a hátsó felfüggesztései ha sok km van a futóműben. Nem elég csak keményebb rugót berakni de érdemes kicserélni jó néhány szilentet minimum 6 ot (hátul van 14 + 2 v 4 a stabrúdnál) Talán a régi ladás módszer a "gumi bakot" a rugó spiráljai közé. Mások lehet írnak még okosságokat :) Csúnyán hangzik de én a régi ladás módszer-t használom. Sajnos a felni pereme kb egy vonalban van a kerékjárati ívvel, ezért kénytelen voltam. Egyedül is egy rosszabb vasúti átjárón beleért a gumiba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Február8, 2013 Megoszt Elküldve Február8, 2013 szép darab.csak amit én néztem az 225/45 r17 ez a 195/65 r15-nek a váltómérete!félek,hogy beleér a kaszniba hátul:( egyébként valahogy lehet emelni az autó hátulján valahogy?mert az elejét azt tudom ,hogy a toronycsapágy meg a kaszni közzé kell rakni valamit és máris magasabb. Ha ez a váltómérete (márpedig ez) akkor miért érne bele a kasztniba?Ugyan akkora a kerekek átmérője! Az már más kérdés hogy milyen felnire van ez rárakva! Straega leírta,hogy erősebb futómű kellene ha szélesebb a felni,mert ha nem akkor sanszos hogy a sárvédő ív egy bukkanónál belekarcol a gumiba!Ha gyári felnit teszel rá ekkora méretben,talán ezt sem kell meglépned,de ez a futóműved állapotától függ!Gumibak??Háát,te tudod.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Február8, 2013 Megoszt Elküldve Február8, 2013 Gyári szélességű, és gyári ET számú felnivel nem ér bele, ha váltóméret. Az már más kérdés, hogy minél nagyobb a felni, annál nagyobb a rugózatlan tömeg, ami szét fogja verni az amúgy sem acélos futóművet egy idő után. Ez a futómű 15-ös felnihez lett kitalálva.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
rattila Elküldve Február11, 2013 Megoszt Elküldve Február11, 2013 Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy elfér-e B1-es Veki alá a 4x100, ET38, 7J széles felni 195/65/R15-ös gumikkal? Tehát hogy normálisan elférjen a kerék, ne érjen bele semmibe sem! Köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Február11, 2013 Megoszt Elküldve Február11, 2013 Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy elfér-e B1-es Veki alá a 4x100, ET38, 7J széles felni 195/65/R15-ös gumikkal? Tehát hogy normálisan elférjen a kerék, ne érjen bele semmibe sem! Köszönöm Vasszij-nak ha minden igaz 7J ET35-ös felnin volt ilyen gumi, neki elfért. Szóval akkor az ET38-assal el kell férnie. Itt a külső oldal a kritikus inkább, a gyárinál kisebb ET esetén. Nekem 7J ET35-ös felnin 195/60 R15 gumim van, az elfér, de ez ugye nem 65-ös, csak 60-as. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rattila Elküldve Február11, 2013 Megoszt Elküldve Február11, 2013 Adam1! Köszönöm szépen! Igen, én is azért vagyok bizonytalan. Jelenleg acélfelnin van a gumi, ehhez mérve a felni bentebb lesz 2mm-el, tehát belül nem ér hozzá semmihez, viszont kintebb lesz 24 mm-el, mondjuk nem is baj, mert pofásabb, kilógni nem fog. Csak attól félek (féltem), hogy ha a eltekerem a kormányt, akkor a belső sárhányó ívbe bele ér-e!? Szerintetek? Akkor okés lesz a felni ezzel a gumival? :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Február11, 2013 Megoszt Elküldve Február11, 2013 Adam1! Köszönöm szépen! Igen, én is azért vagyok bizonytalan. Jelenleg acélfelnin van a gumi, ehhez mérve a felni bentebb lesz 2mm-el, tehát belül nem ér hozzá semmihez, viszont kintebb lesz 24 mm-el, mondjuk nem is baj, mert pofásabb, kilógni nem fog. Csak attól félek (féltem), hogy ha a eltekerem a kormányt, akkor a belső sárhányó ívbe bele ér-e!? Szerintetek? Akkor okés lesz a felni ezzel a gumival? :-) Hátul a sárvédőív a kritikus rész az ilyen szélességű és ET számú felninél. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rattila Elküldve Február11, 2013 Megoszt Elküldve Február11, 2013 Hátul a sárvédőív a kritikus rész az ilyen szélességű és ET számú felninél. Most beszéltem egy haverral, akinek volt egy G Astrája! az 5x110-es volt, az ET számot nem tudta, ugyanúgy 195/65/15 gumi volt fent állítása szerint 7,5 colos felnin neki! De néztem azt a felni tipust és 7J széles az elvileg! Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagyattila23 Elküldve Február12, 2013 Megoszt Elküldve Február12, 2013 nekem volt fent 195/65 r15.és semmibe sem ért bele!nyugodtan tedd fel!nem ér bele semmibe! Link to comment Megosztás: More sharing options...
rattila Elküldve Február12, 2013 Megoszt Elküldve Február12, 2013 nekem volt fent 195/65 r15.és semmibe sem ért bele!nyugodtan tedd fel!nem ér bele semmibe! És ilyen méretű felnin volt? :-) Mert nekem eddig is ez a gumi volt fent, csak most 7J ET38-as felnire raknám fel őket! A felni lenne a kérdés! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atesztb Elküldve Február13, 2013 Megoszt Elküldve Február13, 2013 Most beszéltem egy haverral, akinek volt egy G Astrája! az 5x110-es volt, az ET számot nem tudta, ugyanúgy 195/65/15 gumi volt fent állítása szerint 7,5 colos felnin neki! De néztem azt a felni tipust és 7J széles az elvileg! Nekem most is ilyen van fent a vectrámon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rattila Elküldve Február13, 2013 Megoszt Elküldve Február13, 2013 Nekem most is ilyen van fent a vectrámon. De a tiéd B2 nem? Vagy nincs jelentősége? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atesztb Elküldve Február13, 2013 Megoszt Elküldve Február13, 2013 De a tiéd B2 nem? Vagy nincs jelentősége? Igen b2 de szerintem nincs jelentősége. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rattila Elküldve Február13, 2013 Megoszt Elküldve Február13, 2013 Igen b2 de szerintem nincs jelentősége. Ugyanúgy 195/65/15-ös gumival? :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atesztb Elküldve Február13, 2013 Megoszt Elküldve Február13, 2013 Ugyanúgy 195/65/15-ös gumival? :-) Igen ilyen van fent most is nekem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rattila Elküldve Február13, 2013 Megoszt Elküldve Február13, 2013 Igen ilyen van fent most is nekem. 7J ET38-as felnivel? Mert akkor tuti hogy jó nekem is :-DD Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tyson05 Elküldve Február15, 2013 Megoszt Elküldve Február15, 2013 Sziasztok Nem tudja valaki, hogy a Calibra kerékagya jó -e a Vectra B Csonkállványába?? Köszönöm! Üdv.: Zé Link to comment Megosztás: More sharing options...
krisz150 Elküldve Március16, 2013 Megoszt Elküldve Március16, 2013 Sziasztok! Omega felni B vectrára jó lehet? Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Március17, 2013 Megoszt Elküldve Március17, 2013 Sziasztok! Omega felni B vectrára jó lehet? Köszi Ha a méretei egyeznek, akkor jó. Egyébként az opel felnik jók szoktak lenni másik típusra is, ha a lyukosztás egyezik. Az ET-ben még szokott lenni különbség Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Március17, 2013 Megoszt Elküldve Március17, 2013 ...nem kevés. Ha jól rémlik az Omega felnik ET33-asok, a Vectráé meg valami ET42 körüli, tehát rá ugyan rámegy (ha a Vectra is 5x110-es), de egy kicsit ki fog lógni - azonos szélesség esetén 9mm-t. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atesztb Elküldve Március19, 2013 Megoszt Elküldve Március19, 2013 Nekem nem ment fel. Az et jó volt csak a felni 5*112 a vectráé meg 5*110 Sziasztok! Omega felni B vectrára jó lehet? Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Március19, 2013 Megoszt Elküldve Március19, 2013 Az Omegáé is 5x110 gyárilag, ha neked 5x112 volt, akkor az nem gyári Omega felni (és akkor Omegára sem mehetett fel csak mozgókúpos csavarokkal). Link to comment Megosztás: More sharing options...
straega Elküldve Március25, 2013 Megoszt Elküldve Március25, 2013 itt is feltenném a kérdést: Valaki megtudná nézni gyári Vectra alufelnin az et-t pontosabban csak a 16 col átmérő 7 col szélesnek érdekelne, hogy mennyi az et-je? Írást nem találtam róla és mindenki csak úgy gondolja hogy et49 - engem pontosan érdekelne! opelinfos-on nincs erről adat! Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Március25, 2013 Megoszt Elküldve Március25, 2013 Nekem ugyan nincs ilyen felnim, de vettem a fáradtságot és nyomoztam kicsit: elvileg az általad megadott méretben gyárilag csak az "Irmscher Twin Spoke" típusú felnit szerelték B Vectrára, abból viszont még a megadott méretben is többféle volt: a 4csavarosból létezett ET42 és ET45 is, az 5csavaros verzió viszont kivétel nélkül ET39 volt. Ezen a linken még TÜV-papírokat (német műbizonylat) is tölthetsz le hozzájuk ha a "Gutachten" feliratra kattintasz: http://www.irmscher.de/int_shop/int_shop.php?todo=car&root=122&carid=14 Amúgy erről a felniről beszélünk ugye?: 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts