zaza73 Elküldve Március11, 2011 Elküldve Március11, 2011 Üdv mindenkinek! Én is a jó idővel elővettem nyári gumijaimat, és azt tapasztaltam, amit már összel elrakásnál is sejtettem, hogy ha még nagyon akarnám egy nyarat még elmenne, de fő a biztonság és amellett döntöttem veszek 4 újat, de annyira megosztott a piac, nem igazán tudom mit vegyek . Az érdekelne, ki mennyire van megelégedve nyári gumijával, ki mit tudna ajánlani, mert neki nagyon bevált. Ezzel a kérdéssel kb. annyival leszel előrébb, hogy még tanácstalanabb leszel :D Ahány tulaj, annyi féle gumi és majd mindenki a sajátját dícséri :lol:
Big Boss Elküldve Március11, 2011 Elküldve Március11, 2011 Vagy tegyél úgy ahogy én, megnéztem az adac teszteredményeket+árakat és választottam egy nekemvalót. A PremiumContact2-k most jóáron vannak és tavaly nagyon jól szerepeltek /ilyet rendeltem még nem jött meg, nincs raktáron/, a Michelin meg elvileg esőben nem túl jó de javít fogyasztáson minimálisat+nem kopik annyira. De ha kell ingyé adok egy INDIAI CEAT TARGA garnitúrát, alig kopott, kissé öreg (99 tavaszi) csúcsgumit! Najó nehogy komolyan vedd, ezt még ki kell dobnom vhova :D A Veki a-mon volt még BFGoodrich Profiler2 vagy mi, az meg szárazon tapadt mint a fene, de esőbe már éreztem h felúszik a hátulja, szval nem ajánlom.
Adam1 Elküldve Március11, 2011 Elküldve Március11, 2011 Vagy tegyél úgy ahogy én, megnéztem az adac teszteredményeket+árakat és választottam egy nekemvalót. A PremiumContact2-k most jóáron vannak és tavaly nagyon jól szerepeltek /ilyet rendeltem még nem jött meg, nincs raktáron/, a Michelin meg elvileg esőben nem túl jó de javít fogyasztáson minimálisat+nem kopik annyira. De ha kell ingyé adok egy INDIAI CEAT TARGA garnitúrát, alig kopott, kissé öreg (99 tavaszi) csúcsgumit! Najó nehogy komolyan vedd, ezt még ki kell dobnom vhova :D A Veki a-mon volt még BFGoodrich Profiler2 vagy mi, az meg szárazon tapadt mint a fene, de esőbe már éreztem h felúszik a hátulja, szval nem ajánlom. Bármelyiket választja, nem fog rosszul járni. Ez olyan, mint az olaj kérdés. Kinek melyik szimpatikusabb. A téli gumijaim Barum Polaris-ok. Nem tartozik az élvonalba, mégis tökéletesen tapad hóban, és szárazon is.
Big Boss Elküldve Március11, 2011 Elküldve Március11, 2011 Ja meg elfelejtettem, h a continentalhoz adnak (nem tudom mindenhol-e) PEX garanciát, azaz ha saját hibádból pl járda megsérül, vagy mondjuk szög kilukasztja azt is ingyé javítják/cserélik, szval ilyenek is vannak :D Idén láttam először h ilyenek is vannak :lol:
miles Elküldve Március12, 2011 Elküldve Március12, 2011 Ja meg elfelejtettem, h a continentalhoz adnak (nem tudom mindenhol-e) PEX garanciát, azaz ha saját hibádból pl járda megsérül, vagy mondjuk szög kilukasztja azt is ingyé javítják/cserélik, szval ilyenek is vannak :D Idén láttam először h ilyenek is vannak :lol: kösszönöm a válaszokat . Az érdekelne ha nem számit reklámnak hól rendelted a gumikat mert ezel a garanciával még nem találkoztam.
kelly Elküldve Március12, 2011 Elküldve Március12, 2011 Mindenképp valami normális márkát vegyél. Mondjuk a Nokian-t én nem ajánlom mert nekem voltak vadi újak, és második évnél vettem észre hogy kettőnek a belső pereme ki volt repedezve. Úgyhogy kuka azt hiszem 75000 volt. Michelin Bridgestone, Continental ilyeneket nézegess pl itt Üdv mindenkinek! Én is a jó idővel elővettem nyári gumijaimat, és azt tapasztaltam, amit már összel elrakásnál is sejtettem, hogy ha még nagyon akarnám egy nyarat még elmenne, de fő a biztonság és amellett döntöttem veszek 4 újat, de annyira megosztott a piac, nem igazán tudom mit vegyek . Az érdekelne, ki mennyire van megelégedve nyári gumijával, ki mit tudna ajánlani, mert neki nagyon bevált.
Bocsek Elküldve Március12, 2011 Elküldve Március12, 2011 Mindenképp valami normális márkát vegyél. Mondjuk a Nokian-t én nem ajánlom mert nekem voltak vadi újak, és második évnél vettem észre hogy kettőnek a belső pereme ki volt repedezve. Úgyhogy kuka azt hiszem 75000 volt. Michelin Bridgestone, Continental ilyeneket nézegess pl itt Nekem a télik Nokian-ok, decemberi vétel mind. Eddig ezekkel is meg vagyok elégedve, remélem nem járok úgy mint te :D
miles Elküldve Március12, 2011 Elküldve Március12, 2011 Mindenképp valami normális márkát vegyél. Mondjuk a Nokian-t én nem ajánlom mert nekem voltak vadi újak, és második évnél vettem észre hogy kettőnek a belső pereme ki volt repedezve. Úgyhogy kuka azt hiszem 75000 volt. Michelin Bridgestone, Continental ilyeneket nézegess pl itt Nekem is Nokian volt fent 2006-ban vetem újonan öket a futó felületük még 50% felet van de már ki van repedezve meg lehet érezni hogy nincs megfelelő tapadása. Ja azt elfelejtetem hogy ezek nyáriak . A elözö automon télibe volt Nokian azal meg voltam elégedve .
Fort Elküldve Március12, 2011 Elküldve Március12, 2011 Nekem is Nokian volt fent 2006-ban vetem újonan öket a futó felületük még 50% felet van de már ki van repedezve meg lehet érezni hogy nincs megfelelő tapadása. Ja azt elfelejtetem hogy ezek nyáriak . A elözö automon télibe volt Nokian azal meg voltam elégedve . Saját tapasztalat az 1000 típus és méret ellenére,mert egyenlőre csak 1-2 fajtát tudtam kipróbálni a különböző márkákból! Pirelli szárazon úton és vizesen is csúszott,Michelin,Goodyear (az utóbbi van van most is) szárazon jó,vizes úton csúszott!Continental szárazon és vizes úton is megállta a helyét nálam,én így ezt ajánlanám!Mondom,ez csak egy-egy típus volt és egy bizonyos méretben!
Big Boss Elküldve Március12, 2011 Elküldve Március12, 2011 kösszönöm a válaszokat . Az érdekelne ha nem számit reklámnak hól rendelted a gumikat mert ezel a garanciával még nem találkoztam. http://www.gumi.hu/ Akkor érvényes ha náluk rakod fel őket azt hiszem, de adnak 10% kedvezményt az opelclubos kártyára is, gondolom csak munkadíjból de majd meglátom :D Azér is veszem innen mert 2percre van tőlem a legközelebbi telephelyük.
Timer Elküldve Március12, 2011 Elküldve Március12, 2011 Az autómon nyáron BFGoodrich G-Profiler 2 gumik vannak (205/55 R16), de bevallom, én nem vettem észre, hogy esőben felúszna akár egy kicsit is. Ellenben bitang jól tapadnak szárazon, ez tény! :D
_Seth_ Elküldve Március12, 2011 Elküldve Március12, 2011 Tegnap megvettem a felniket! (tegnap+ma 500 kilométert mentem.. el is fáradtam kellően). Ilyenek: Sokkal nagyobbnak tűnnek mint a jelenlegi :D
Adam1 Elküldve Március12, 2011 Elküldve Március12, 2011 Tegnap megvettem a felniket! (tegnap+ma 500 kilométert mentem.. el is fáradtam kellően). Ilyenek: http://kepfeltoltes.hu/110312/2011-03-12_16.53.49_www.kepfeltoltes.hu_.jpg/img] http://kepfeltoltes.hu/110312/2011-03-12_16.53.54_www.kepfeltoltes.hu_.jpg/img] http://kepfeltoltes.hu/110312/2011-03-12_16.54.00_www.kepfeltoltes.hu_.jpg/img] Sokkal nagyobbnak tűnnek mint a jelenlegi :) Csak hármat vettél? :D :lol: :D
miles Elküldve Március15, 2011 Elküldve Március15, 2011 Tegnap kicseréltem a hátsó stabilizátorrud szilenteket de még mindig meg van a hátulról jövö klatyogó hang :D . Pedig nem találtam mást ami klatyogna.
miles Elküldve Március15, 2011 Elküldve Március15, 2011 Tegnap kicseréltem a hátsó stabilizátorrud szilenteket de még mindig meg van a hátulról jövö klatyogó hang :D . Pedig nem találtam mást ami klatyogna.
_Seth_ Elküldve Március15, 2011 Elküldve Március15, 2011 Kételkedőknek: 4 darab van :lol: kep1 kep2 kep3 kep4 kep5 Falusi gumisnál bevett szokás alufelnire is súlyt rakni a peremre.... felénk belülre ragasztják persze nem baj csak az előző 4 súly nyomait elég volt a kerekekről lepolírozni és még akkor most is van rajtuk 1 na de még 2x átmegyek a polír géppel a felniken :D
Fort Elküldve Március15, 2011 Elküldve Március15, 2011 Tegnap kicseréltem a hátsó stabilizátorrud szilenteket de még mindig meg van a hátulról jövö klatyogó hang :D . Pedig nem találtam mást ami klatyogna. Oldalról,a kerék fölött az ablaknál lökd meg erősebben az autódat és fülelj egy kicsit!Nekem akkor szól csak valami!
zsadi85 Elküldve Március15, 2011 Elküldve Március15, 2011 Tegnap kicseréltem a hátsó stabilizátorrud szilenteket de még mindig meg van a hátulról jövö klatyogó hang :D . Pedig nem találtam mást ami klatyogna. Múlt héten én is kicseréltem + kicseréltük még a hátsó-híd szilentjét (az amelyik a kézifékköteg lelógó részénél van), azt ami be van építve a kaszniba. Hát amit kibontottunk az csak úgy ott volt, mintha nem is lett volna, mert szertelen-széjjel volt szakadva. Amióta kicseréltük teljesen csöndes és komfortosabb is lett. Kb. 2 éve amikor cseréltük a lengőkar szilentjeit az után is sokkal csöndesebb lett, de nem annyira mint most.
Adam1 Elküldve Március17, 2011 Elküldve Március17, 2011 195/65 R15-ös gumikhoz milyen abroncs nyomást használtok? A hétvégén felraktam a nyári gumikat. Rögtön mentem is egy próbakört, semmi különöset nem tapasztaltam. Viszont tegnap óta olyan fura, susogó hangot adnak, 70-90 tempó között. Nem vészes, de a télinél ezt nem hallani. 90 felett már nem érzem, elnyomja a motorhang. 1 éves, újszerű 10 ezret futott gumik. Nem értem mi lehet ez.
_Seth_ Elküldve Március17, 2011 Elküldve Március17, 2011 2.2 első, 2.1 hátsó kerekek, nekem ez vált be ez magasabb a gyárinál szerintem.
Fort Elküldve Március17, 2011 Elküldve Március17, 2011 195/65 R15-ös gumikhoz milyen abroncs nyomást használtok? A hétvégén felraktam a nyári gumikat. Rögtön mentem is egy próbakört, semmi különöset nem tapasztaltam. Viszont tegnap óta olyan fura, susogó hangot adnak, 70-90 tempó között. Nem vészes, de a télinél ezt nem hallani. 90 felett már nem érzem, elnyomja a motorhang. 1 éves, újszerű 10 ezret futott gumik. Nem értem mi lehet ez. Lehet hogy nem jó ötlet,de én annyit fújok bele,hogy nekem jó legyen!Ha nyúlik,többet teszek bele,ha laposnak látom,fújok bele,ha kopik a széle,akkor is! Ha nagyon "pattog",üt,eresztek belőle!Persze a gumira írt adatokon belül! Mi van rajta a gumin,mennyi lehet a max?2,5-3bar?
kelly Elküldve Március18, 2011 Elküldve Március18, 2011 Én mióta meg van a kocsi, 2.2 fújok bele. 2.2 első, 2.1 hátsó kerekek, nekem ez vált be ez magasabb a gyárinál szerintem.
Adam1 Elküldve Március18, 2011 Elküldve Március18, 2011 Lehet hogy nem jó ötlet,de én annyit fújok bele,hogy nekem jó legyen!Ha nyúlik,többet teszek bele,ha laposnak látom,fújok bele,ha kopik a széle,akkor is! Ha nagyon "pattog",üt,eresztek belőle!Persze a gumira írt adatokon belül! Mi van rajta a gumin,mennyi lehet a max?2,5-3bar? A gumi max 3,5 bar-t bír. A tanksapkánál az van, hogy normál terhelés mellett 2,4 elöl hátul. Teljes terhelésnél pedig 2,4 elöl, 3,1 hátul. Mindez a gyári 175/70 R14-es gumira vonatkozik. Azt szokták mondani a szakértők, hogy emelve a felni méretet 0,2 vel többet kell bele fújni. Nekem 195/60 R15 a nyári, most 2,5-re fújtam.
kelly Elküldve Március18, 2011 Elküldve Március18, 2011 Az kemény. Nekem is ez a méret, és 2.2 van benne. Nem pattogsz vele? A gumi max 3,5 bar-t bír. A tanksapkánál az van, hogy normál terhelés mellett 2,4 elöl hátul. Teljes terhelésnél pedig 2,4 elöl, 3,1 hátul. Mindez a gyári 175/70 R14-es gumira vonatkozik. Azt szokták mondani a szakértők, hogy emelve a felni méretet 0,2 vel többet kell bele fújni. Nekem 195/60 R15 a nyári, most 2,5-re fújtam.
Recommended Posts