hemi Elküldve Január20, 2006 Megoszt Elküldve Január20, 2006 .. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tomi023 Elküldve Január22, 2006 Megoszt Elküldve Január22, 2006 Jaj be szép a megújült Vectra B részleg! Már is írom, hogy megjöttel a felni díszkupakjaim Opel emblémával! Már csak egy kis napsütés kellene meg +10fok és dobom is föl! Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Február23, 2006 Megoszt Elküldve Február23, 2006 Üdv B Vectrások! Azt kéne kiderítenem, hogy vajon a B Vectra hátsó féktárcsája csereszabatos-e (méretben egyezik) a Caliéval. A Calibra féktárcsájának méretét ismerem, már csak a B Vectráét kéne tudnom. Ja és az 1.6-os verzió fékjének méretei (átmérő, tárcsa vastagsága) érdekelnének, mert tudtommal csak az négycsavaros. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tomi023 Elküldve Február23, 2006 Megoszt Elküldve Február23, 2006 Tehát 4 csavaros hátsó tárcsa méret kell. ok este megmérem :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tomi023 Elküldve Február23, 2006 Megoszt Elküldve Február23, 2006 Üdv B Vectrások! Azt kéne kiderítenem, hogy vajon a B Vectra hátsó féktárcsája csereszabatos-e (méretben egyezik) a Caliéval. A Calibra féktárcsájának méretét ismerem, már csak a B Vectráét kéne tudnom. Ja és az 1.6-os verzió fékjének méretei (átmérő, tárcsa vastagsága) érdekelnének, mert tudtommal csak az négycsavaros. Nézd meg a http://www.textar.com azon belül katalog PKW Online-Katalog ott me tudod nézni a ponto méreteket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Február23, 2006 Megoszt Elküldve Február23, 2006 Nézd meg a http://www.textar.com azon belül katalog PKW Online-Katalog ott me tudod nézni a ponto méreteket. Köszi, megnéztem. Úgynézki a hátsó fék méretei stimmelnek, viszont találtam egy érdekességet: ha minden igaz (legalábbis a fenti oldal szerint) '99 márciustól a B Vectra 1.6i első tárcsái 284mm-esek lettek, ami megfelel a Calibra Turbo ('95-ig) adatainak. Sajna az említett oldal ezt nem írja, de ha ez télleg így van, és '99 márciustól is még 4csavarosak voltak ezek a tárcsák, akkor már kezd körvonalazódni előttem, hogy hogyan is fog kinézni a fékem a Calibrán... :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Február23, 2006 Megoszt Elküldve Február23, 2006 Ehh, utánanéztem, és sajna nem jött be amiben reménykedtem. Az télleg igaz hogy '99-től az 1.6 16V-nek 284mm-es tárcsái voltak elöl, csak sajna 5csavarosak:( Mivel nincs kedvem osztókörmódosítóval operálni, így az egyetlen lehetséges alternatíva a Renault Clio Sport tárcsája maradt, mert az nagy is meg 4csavaros is... Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Február23, 2006 Megoszt Elküldve Február23, 2006 mondjuk még kérdés az is, hogy a hátsó dob mérete ugyanaz-e, mivel a 260-as méretben (ami most van fent neked hátul) is kétfajta belső méret volt :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tomi023 Elküldve Február23, 2006 Megoszt Elküldve Február23, 2006 (edited) Akkor az adatok: Vectra B 1.6 1.7 1.8L motorok elöl: 256mm 24mm vastag, GM szám: 90 487 402 hátul: 270mm 10mm GM szám: 90 512 909 (4 lyukas) 2.0 2.5L motorok elöl: 288mm 25mm vastag GM szám: 90 512 029 vagy a Textar oldalon 90 496 327 hátul: 286mm 10mm De a kis motoroknál volt dobfék is ami a 75LE-nél 230mm. Egyenlőre ennyit tudtam. Módosítva Február23, 2006 : tomi023 Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Február23, 2006 Megoszt Elküldve Február23, 2006 Akkor az adatok: Vectra B 1.6 1.7 1.8L motorok elöl: 256mm 24mm vastag, GM szám: 90 487 402 hátul: 270mm 10mm GM szám: 90 512 909 (4 lyukas) Ezek az adatok stimmelnek, bár a könyv szerint a Calibra hátsó tárcsája nem 10 hanem 11mm vastag. mondjuk még kérdés az is, hogy a hátsó dob mérete ugyanaz-e, mivel a 260-as méretben (ami most van fent neked hátul) is kétfajta belső méret volt :rolleyes: Akkor te többet tudsz mint én. Az a helyzet hogy nem mértem meg, de a szakirodalom szerint a Calibra hátsó tárcsája nem 260 hanem 270mm átmérőjű (ebből 200mm a dobfék), és csak egyfajta belső méretet hoz. Bár ha jól gondolom ez a "belső méret" nem a dob átmérőjét hanem a szélességét jelenti, de ebben sem találtam kétfélét. Mondjuk túlzott jelentősége szvsz nincs, ha már nagy fékben gondolkodom, nekem bőven elég lenne az elsőket kicserélni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tomi023 Elküldve Március4, 2006 Megoszt Elküldve Március4, 2006 Van itt egy érdekes Vettem Brembo tárcsát meg Textar betétet előre és holnap cserélném. Jó lesz-e ? A Vectraban mekkora betét van? 156.3x52.5mm(99/3-ig) vagy 156.3x74mm(99/3-tól) szerintem. De az enyém 99/6. és a bolt 52mm-es féket adott. igaz ez? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tomi023 Elküldve Március6, 2006 Megoszt Elküldve Március6, 2006 Ma megvolt a csere by Warwolf :) Köszi! nagyon jó lett! Brembo+Textar Link to comment Megosztás: More sharing options...
dzsiferi Elküldve Március22, 2006 Megoszt Elküldve Március22, 2006 Sziasztok! Az A vectrában is kérdeztem, meg itt is, igaz, hogy a vectra első lengécsillapító a gólyalábba van préselve, és csak azzal együtt cserélhető? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Március23, 2006 Megoszt Elküldve Március23, 2006 ugy emlékszem a B vectráé igen, ilyen. a Corsa B is ilyen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tomi023 Elküldve Március23, 2006 Megoszt Elküldve Március23, 2006 Van valami patron csere is nemde uhuhu? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Március23, 2006 Megoszt Elküldve Március23, 2006 Most néztem utána a szerelésiben... Így néz ki az egész! Vagyis a gólyalábbal együtt van! Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Március27, 2006 Megoszt Elküldve Március27, 2006 Kérdésem a következő... Gumik terén gondolom, ha már választani lehet a Matador, Barum, BFgoodrich és Falken közül, akkor a felsorolás végéről válasszak? Vagy esetleg Dunlop? Nokian-ról mit tudtok? Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Március27, 2006 Megoszt Elküldve Március27, 2006 Az első kettő szvsz nem biztos, hogy igenjó választás, a többire tudod a választ! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Március27, 2006 Megoszt Elküldve Március27, 2006 Holnap felkerülnek a kocsira a nyári kerekek. Csak azért holnap, mert ma nem volt olyan gumi. Ja, és Falken ZE-512 lesz 195/60 R15 méretben. A Felnik az egyik kedves klubtárstól még az astrára vásárolt AEZ Xylo-k lesznek. (a gumik 15e/db áron lesznek) Majd kíváncsi leszek rájuk! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tomi023 Elküldve Június18, 2006 Megoszt Elküldve Június18, 2006 Kézifék megjavítva: A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu THX Morgó! A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Október5, 2006 Megoszt Elküldve Október5, 2006 mivel egy ideje kezdett kopogós lenni a futóművem, így elkezdtem keresgélni. Egy nagyon kedves ember jóvoltából ma kicserélődött 4 hátsó szilent, 4 első szilent, az első fék, és egy "kutyacsont". Teljesen más! Mintha új ótóban ülnék. ja, egyúttal a fékfolyadék csere is megtörtént. Minden köszönetem a szervíznek érte. :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
szabot Elküldve Október5, 2006 Megoszt Elküldve Október5, 2006 Képek hamarosan... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Szeptember10, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2007 nos, mostanában 90-100 környékén, vagy azon túl mindig előjött egy abs hiba. Ma megvolt a kiolvasás... bal első jeladótól rossz, eltérő jel. Holnap első körben szétnézek a jeladó környékén, remélem kosz formájában megtalálom a bűnöst. Ha nem, akkor gondolkozhatok, hogy a csapágy a bűnös, vagy más... Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Szeptember13, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember13, 2007 nos. megnéztem mi van a keréknél... a féltengelycsuklón lévő jeladó tárcsa meg van repedve, így 1 légrés kb. 1,5szeres. Ezt csak csuklóval együtt lehet cserélni? vagy nem? a másik, hogy emelés előtt behúztam a kéziféket... baloldali kötél el is pattant... :unsure: szóval most i am not happy... Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Szeptember13, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember13, 2007 nos. megnéztem mi van a keréknél... a féltengelycsuklón lévő jeladó tárcsa meg van repedve, így 1 légrés kb. 1,5szeres. Ezt csak csuklóval együtt lehet cserélni? vagy nem? Szerintem lehet szerválni bontottat.Mármint gyűrűt...... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts