Big Boss Elküldve Október21, 2011 Megoszt Elküldve Október21, 2011 Teljesen jó, enyémbe ez van, de nem írtad milyen motor (ha kirakod aláírásba sok írást megspórolsz) ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Október21, 2011 Megoszt Elküldve Október21, 2011 Lassan cserélni kell az olajat a vasban és találtam egyet ami teljesíti az Opel előírásait árban is jó lehet valaki rakott már ilyet a vasba ki mire esküszik? http://www.olajshop.hu/termekek/mobil/szem...w_40/5l/details Tökéletes választás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Október22, 2011 Megoszt Elküldve Október22, 2011 Jah persze azt nem irtam igen hígítva szoktam belerakni hogy -35-ig jó legyen. Kaphatóak nagyon olcsó elvileg aluvédősek is azok nemtom mennyire jók? Nameg persze gyári opel is ;) Én is ezt az olcsóbbik fajtát vettem,pontosabban ez volt a helyi boltban!Kb 1 éve 50-50%-ban(-35C) bekeverve,nyáron néha deszt-vízzel kiegészítve az Astrában jelenleg -25C-ot teljesít bemérve!Ha lesz időm,beméretem a Vectrát is,mert egy nagyáruházban vásárolt olcsó mérő a tavalyi nagyjából pontosan mutatott érték után most -50C-re értékelte a Vectrában lévő fagyállót!Lehet már a hőfokot méri ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve Október22, 2011 Megoszt Elküldve Október22, 2011 Alu védős -72-es kerül majd be nekem + sima desztvíz, kb -25 lesz a valós végeredmény ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Október22, 2011 Megoszt Elküldve Október22, 2011 Tudnátok ajánlani valami jó hűtőtömítő adalékot?Minimum a tavaszig jó lenne ha kihúzná a hűtőm!Egyenlőre nem ömlik belőle a víz,hetente kb 1,5 decit kell rátöltenem! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Október22, 2011 Megoszt Elküldve Október22, 2011 Tudnátok ajánlani valami jó hűtőtömítő adalékot?Minimum a tavaszig jó lenne ha kihúzná a hűtőm!Egyenlőre nem ömlik belőle a víz,hetente kb 1,5 decit kell rátöltenem! Például egy új utángyártott hűtő az elég jól eltömíti a szivárgást ;) Nekem meg a turbó alatt átmenő csőből könnyezik a hűtővíz ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Október22, 2011 Megoszt Elküldve Október22, 2011 Például egy új utángyártott hűtő az elég jól eltömíti a szivárgást ;) Nekem meg a turbó alatt átmenő csőből könnyezik a hűtővíz ;) Igen,az lenne a legjobb,de egyenlőre marad ez ha javítható valami tömítővel :lol: A turbó alatt egy kb 20-as cső megy át,jól emlékszem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve Október22, 2011 Megoszt Elküldve Október22, 2011 Vettem egy új termosztátot mert a jelenlegivel ismét nem akart 80 fok fölé menni a vízhőmérséklet és már langyos víznél is melegedett a hűtő, BEHR volt benne, kb 1 évig volt jó, most WAHLER kerül majd bele ez állítólag opelnél gyári termosztát beszállító, majd kiderül. Aluvédős -72-es fagyállót is vettem + hozzá desztvizet, holnap lesz a "műtét". Hol bontsam meg a vízkört, hogy a legtöbb vízet le tudjam engedni? Van valami trükkje? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Október22, 2011 Megoszt Elküldve Október22, 2011 Vettem egy új termosztátot mert a jelenlegivel ismét nem akart 80 fok fölé menni a vízhőmérséklet és már langyos víznél is melegedett a hűtő, BEHR volt benne, kb 1 évig volt jó, most WAHLER kerül majd bele ez állítólag opelnél gyári termosztát beszállító, majd kiderül. Aluvédős -72-es fagyállót is vettem + hozzá desztvizet, holnap lesz a "műtét". Hol bontsam meg a vízkört, hogy a legtöbb vízet le tudjam engedni? Van valami trükkje? Szemből nézve bal alul egyszer és jobb felül bontanám meg!Valaki írta,hogy meg is emelte az autót hozzá hogy minél több víz kijöjjön! Én anno cserekor járattam is a motort! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Október23, 2011 Megoszt Elküldve Október23, 2011 Hol bontsam meg a vízkört, hogy a legtöbb vízet le tudjam engedni? Van valami trükkje? Nemtudom, a te autódnak is ugyanolyan hűtője van-e, mint az Isuzu motornak, én jobb oldalon szoktam megbontani a hűtőre menő csövet. Ezen kívül a motorra menő fűtéscsövet is meg szoktam bontani, és belefújok. Ezután beledugok egy kis benzincsövet a hűtőbe (ott ahol megbontottam) és ejtőtartályos módszerrel kiszívatom belőle a maradék vizet. Így kb 5 liter plusz mínusz valamennyi szokott kijönni. Ha felöntöm új fagyállóval, akkor kb 5 liter megy bele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
suzuman Elküldve Október23, 2011 Megoszt Elküldve Október23, 2011 Sziasztok. Adott egy 1997-es 1,6 16V vectra kb. 267.000 km-el. Mennyi az átlag olajfogyás 1000 km-re vetítve??? Mert nekem 1000 km-en 1l simán bevert. Mondjuk olajcsere után friss olajból. Ez mennyire mérvadó, hogy friss vagy már használt olaj??? Tapasztalatom nincs mert az első olajcseréje nálam. Köszi a válaszokat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október23, 2011 Megoszt Elküldve Október23, 2011 Sziasztok. Adott egy 1997-es 1,6 16V vectra kb. 267.000 km-el. Mennyi az átlag olajfogyás 1000 km-re vetítve??? Mert nekem 1000 km-en 1l simán bevert. Mondjuk olajcsere után friss olajból. Ez mennyire mérvadó, hogy friss vagy már használt olaj??? Tapasztalatom nincs mert az első olajcseréje nálam. Köszi a válaszokat. Az olajszűrőt fel szoktad tölteni? Nem lehet hogy az hamisítja meg a mérést? Amúgy a max. amit a nagykönyv szerint még el lehet fogadni az 1000Km/1liter. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Október23, 2011 Megoszt Elküldve Október23, 2011 Az olajszűrőt fel szoktad tölteni? Nem lehet hogy az hamisítja meg a mérést? Amúgy a max. amit a nagykönyv szerint még el lehet fogadni az 1000Km/1liter. 1 liter 1000 km-en az már nagyon sok. Ennyit enged meg a gépkönyv, de ez akkor is sok. Valami nagy baj lehet ott. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve Október23, 2011 Megoszt Elküldve Október23, 2011 Ezen nincs mit szépíteni. Lassan esedékessé válik egy (jobb esetben) hengerfej felújítás. Persze ha minden tömítésed ok. Rosszabb esetben egy gyűrűzés. Én most jártam így múlt hónapban. Sziasztok. Adott egy 1997-es 1,6 16V vectra kb. 267.000 km-el. Mennyi az átlag olajfogyás 1000 km-re vetítve??? Mert nekem 1000 km-en 1l simán bevert. Mondjuk olajcsere után friss olajból. Ez mennyire mérvadó, hogy friss vagy már használt olaj??? Tapasztalatom nincs mert az első olajcseréje nálam. Köszi a válaszokat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
suzuman Elküldve Október23, 2011 Megoszt Elküldve Október23, 2011 Ezen nincs mit szépíteni. Lassan esedékessé válik egy (jobb esetben) hengerfej felújítás. Persze ha minden tömítésed ok. Rosszabb esetben egy gyűrűzés. Én most jártam így múlt hónapban. Az nem túl jó hír. Most cseréltem a vezérlést 50.000-ért. Egyébként ha mérek egy kompressziót ott kiderülhet valami? Mármint a motor állapotára vonatkozóan? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve Október23, 2011 Megoszt Elküldve Október23, 2011 Nem feltétlenül. Nekem a szelepekkel semmi gondom nem volt,még 270000km-el sem. Szelepszár szimmering az viszont gyakorlatilag dísznek volt benne. Ezt viszont nem mutatja ki a kompresszió mérés. Azt kimutatja, hogy ha valamelyik szelep el van égve, vagy a gyűrűd cserére szorul. Mondjuk az nem biztos, hogy ha az olajlehúzó kopott, és ott engedi fel az olajat, akkor a kompresszió gyűrűd is rossz. Mert akkor nem mutatja ki. Ennyi kilométerrel már nem kell csodálkozni, hogy ha esetleg bele kell nyúlni a motorba. Nekem hengerfejezés olyan 80000 volt, mondjuk én hidrotőkéket is cseréltem. Az nem túl jó hír. Most cseréltem a vezérlést 50.000-ért. Egyébként ha mérek egy kompressziót ott kiderülhet valami? Mármint a motor állapotára vonatkozóan? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Október23, 2011 Megoszt Elküldve Október23, 2011 Az nem túl jó hír. Most cseréltem a vezérlést 50.000-ért. Egyébként ha mérek egy kompressziót ott kiderülhet valami? Mármint a motor állapotára vonatkozóan? Többen írták már hogy az 1.6 szereti jobban enni az olajat!Ha nem a maximumig töltötted a cserekor az olajat és ahogy zotya975 is írja,a szűrőt sem töltötted fel (2-3 deci,nem tudom) akkor máris megvan jó pár deci olaj helye!A felújítás előtt én a helyedben még feltölteném maximumig és rendszeresen figyelném a szintet!Milyen olajat tettél egyébként bele? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve Október23, 2011 Megoszt Elküldve Október23, 2011 Soha nem szoktam olajcserekor tölteni külön az olajszűrőbe olajat. Majd telerakja a szivattyú. De az ha egy autó maxon van olajjal, és mész vele egy ezrest rendben levő tömítésekkel,és utána min alatt van, hát ott már kezd gond lenni szerintem. Nekem nem ment még el egy liter/1000 alatt, de néha láttam a füstöt, meg büdös volt a kipufogógáz is. Többen írták már hogy az 1.6 szereti jobban enni az olajat!Ha nem a maximumig töltötted a cserekor az olajat és ahogy zotya975 is írja,a szűrőt sem töltötted fel (2-3 deci,nem tudom) akkor máris megvan jó pár deci olaj helye!A felújítás előtt én a helyedben még feltölteném maximumig és rendszeresen figyelném a szintet!Milyen olajat tettél egyébként bele? Link to comment Megosztás: More sharing options...
suzuman Elküldve Október23, 2011 Megoszt Elküldve Október23, 2011 Többen írták már hogy az 1.6 szereti jobban enni az olajat!Ha nem a maximumig töltötted a cserekor az olajat és ahogy zotya975 is írja,a szűrőt sem töltötted fel (2-3 deci,nem tudom) akkor máris megvan jó pár deci olaj helye!A felújítás előtt én a helyedben még feltölteném maximumig és rendszeresen figyelném a szintet!Milyen olajat tettél egyébként bele? Castrol 10W40-es olaj van benne. Mondjuk olajcsere előtt füstölt. Belekerült a tiszta olaj füst szinte semmi csak reggel amíg be nem melegszik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Október23, 2011 Megoszt Elküldve Október23, 2011 Soha nem szoktam olajcserekor tölteni külön az olajszűrőbe olajat. Majd telerakja a szivattyú. De az ha egy autó maxon van olajjal, és mész vele egy ezrest rendben levő tömítésekkel,és utána min alatt van, hát ott már kezd gond lenni szerintem. Nekem nem ment még el egy liter/1000 alatt, de néha láttam a füstöt, meg büdös volt a kipufogógáz is. Én sem töltöm fel a szűrőt,de olajcsere után megyek pár kilométert vele és újra ellenőrzöm a szintet,majd feltöltöm a maxig!Innen már nagyjából tudom hogy mennyit is eszik!Részleteket nem írt Suzuman,így nem tudni füstölt e,meddig töltötte stb! Link to comment Megosztás: More sharing options...
suzuman Elküldve Október23, 2011 Megoszt Elküldve Október23, 2011 Én sem töltöm fel a szűrőt,de olajcsere után megyek pár kilométert vele és újra ellenőrzöm a szintet,majd feltöltöm a maxig!Innen már nagyjából tudom hogy mennyit is eszik!Részleteket nem írt Suzuman,így nem tudni füstölt e,meddig töltötte stb! Szia. Maximumig lett töltve az olaj. Nem füstöl, csak max reggel míg hidegen jár. Bár én nem is szoktam hideg motorral 2000 fordulat felett menni vele soha. Én nem szoktam pár km után visszatölteni. Csak mentem olyan 1000-ret olajcsere óta és amikor megnéztem kb 1l kellett utána tölteni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Big Boss Elküldve Október23, 2011 Megoszt Elküldve Október23, 2011 Az azért elég sok, júniba mikor hajtókarcsapágyazás volt gépműhely stb 1kupac pénz (... de legalább kiderült h szerkezetileg jó a motor többi része kop-kop.), utána vettem észre, hogy csöpörög az olaj (persze nyaralás közepén), de még így is 2rovásnál volt az olaj 3500km és 1hónap után, utána vittem egyből szerelőhöz, szimmering csere azóta jónak tűnik. 1000 kilóméteren 1l olaj ha nem csöpög láthatóan akkor is rengeteg, bár hallottam rémhíreket az 1.6os olajfogyasztásáról (meg ha emlékeim nem csalnak annál adtak meg gyárilag elfogadhatónak 1l-t 1000kmen). A minél előbb megnézetni elvet követném a helyedben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve Október24, 2011 Megoszt Elküldve Október24, 2011 Nekem a hengerfejezés után a vezérműtengelynél levő egyik csavar nyúlt meg annyira, hogy a szimmeringnél verte ki az olajat. Ahogy néztem míg megcsináltam olyan 1 deci olaj ment el 100 km-en. Megálltam a kocsival, és három tenyérnyi folt volt alatta olyan 10-20 perc elteltével. Na ez pont annyi mint 1000km/liter ugye. Ezt nekem senki ne mondja normálisnak. Ha egyhatos ha nem. Miért kellett hajtókar csapágyaznod? Mennyibe került? Az azért elég sok, júniba mikor hajtókarcsapágyazás volt gépműhely stb 1kupac pénz (... de legalább kiderült h szerkezetileg jó a motor többi része kop-kop.), utána vettem észre, hogy csöpörög az olaj (persze nyaralás közepén), de még így is 2rovásnál volt az olaj 3500km és 1hónap után, utána vittem egyből szerelőhöz, szimmering csere azóta jónak tűnik. 1000 kilóméteren 1l olaj ha nem csöpög láthatóan akkor is rengeteg, bár hallottam rémhíreket az 1.6os olajfogyasztásáról (meg ha emlékeim nem csalnak annál adtak meg gyárilag elfogadhatónak 1l-t 1000kmen). A minél előbb megnézetni elvet követném a helyedben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Big Boss Elküldve Október24, 2011 Megoszt Elküldve Október24, 2011 Azér mert már csattogott (vagy kopogott inkább) gázadásnál (óra szerint 170e km ugyebár ;))és nem akartam elindulni így nyaralni :\ 140 volt munkadíjjal gépműhellyel meg anyaggal, egy rakat szimmering csere meg főtengely köszörülés volt benne, nem emlékszem már pontosan mindenre. Ha már egyszer szédszedték gondoltam amit kéne cseréljék. No persze utána féltengely szimmering ami nem volt cserélve persze hogy elkezdett olajat folyatni ;) Lehet, sőt biztos, hogy olcsóbban is kijött volna, de csak jó anyagokkal mertem megcsináltatni, és csak ajánlott műhelybe mer mégiscsak motorfelújításról van szó, és még használnám jópár évig. Azóta is perfektül jár és a hangja mint az új autóké :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Október24, 2011 Megoszt Elküldve Október24, 2011 Asszem most én is megcsináltatok mindent a hengerfejen, ha le lesz véve. Síkolás az alap, mellette ami még kell. Szerintem a szelepszár szimmeringek sincsenek túl jó állapotban, mert van egy kis kartergáz. Ami nem hinném, hogy a dugattyúk kopottsága miatt lenne, mert pöcre indul az autó a legnagyobb hidegben is. És nem dadogva, hanem egyszerre minden henger indul. Most este is elindítottam, és a rohadék pöcre indult 3 mp-nyi izzítás után. Azt hittem felgyújtom ;) Csak abban reménykedem, hogy nem repedt el valahol az a dolgozó lány hengerfej, hanem a tömítés ment el. És kezdek arra gyanakodni, hogy a vízszivárgás, ami a turbó alól jön valahonnan, az is kapcsolatban áll ezzel a hengerfej problémával. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts