tothi_87 Elküldve Október8, 2011 Megoszt Elküldve Október8, 2011 Heló mindenkinek. Honnan tudom kideríteni hogy milyen váltó van a vectrámban? 1997.12.19.-i, X16xel motorral. Link to comment Megosztás: More sharing options...
straega Elküldve Október8, 2011 Megoszt Elküldve Október8, 2011 Heló mindenkinek. Honnan tudom kideríteni hogy milyen váltó van a vectrámban? 1997.12.19.-i, X16xel motorral. manuális F15WR, 4,19 (- *) F17WR, 4,19 (0897* -) F17CR, 3,94 (0897* -) autómata AF13, 4,12 (11/95? -) infók innen: http://www.opel-infos.de/modelle/vectra_b1.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
tothi_87 Elküldve Október9, 2011 Megoszt Elküldve Október9, 2011 manuális F15WR, 4,19 (- *) F17WR, 4,19 (0897* -) F17CR, 3,94 (0897* -) autómata AF13, 4,12 (11/95? -) infók innen: http://www.opel-infos.de/modelle/vectra_b1.html köszi az infót, de nekem egy kicsit kínai, nem tudok rájönni hogy mit jelentenének ezek: 4,19 (- *) 4,19 (0897* -) 3,94 (0897* -) Ehhez még egy kis segítség kellene. Link to comment Megosztás: More sharing options...
straega Elküldve Október9, 2011 Megoszt Elküldve Október9, 2011 köszi az infót, de nekem egy kicsit kínai, nem tudok rájönni hogy mit jelentenének ezek: 4,19 (- *) 4,19 (0897* -) 3,94 (0897* -) Ehhez még egy kis segítség kellene. én sem vágom ám teljesen de a 0897- az évjárat a 4.19 és a 3,94 az áttétel lehet gondolom, de a lényeg pont az előtte lévő kód amit leolvashatsz a váltódon lévő lemezről - ami elvileg a váltón felül van pl.: http://racing-bazar.hu/alkatresz/hajtas/op..._automata_valto ezt találtam AF 20 Link to comment Megosztás: More sharing options...
tothi_87 Elküldve Október10, 2011 Megoszt Elküldve Október10, 2011 én sem vágom ám teljesen de a 0897- az évjárat a 4.19 és a 3,94 az áttétel lehet gondolom, de a lényeg pont az előtte lévő kód amit leolvashatsz a váltódon lévő lemezről - ami elvileg a váltón felül van pl.: http://racing-bazar.hu/alkatresz/hajtas/op..._automata_valto ezt találtam AF 20 Értem. Köszönöm a segítséget :D. Akkor megnézem azt a lemezt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
straega Elküldve Október10, 2011 Megoszt Elküldve Október10, 2011 Értem. Köszönöm a segítséget :D. Akkor megnézem azt a lemezt. na én most néztem az enyémet meg X20XEV nem láttam felülről se a lemezt se pedig akármilyen feliratot úgyhogy nincs több ötletem de érdekelne most már engem is hol lehet vagy mi alapján kideríteni a váltó típust Valaki más? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Október10, 2011 Megoszt Elküldve Október10, 2011 na én most néztem az enyémet meg X20XEV nem láttam felülről se a lemezt se pedig akármilyen feliratot úgyhogy nincs több ötletem de érdekelne most már engem is hol lehet vagy mi alapján kideríteni a váltó típust Valaki más? Pedig ott van az. :P Én az enyémen is addig kerestem, míg meg nem lett. :D Felűlről nézve nekem pl. nem tábla van, hanem mint a motorkód, bele van gyárilag "dombornyomva". Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Október11, 2011 Megoszt Elküldve Október11, 2011 Kérdés: milyen hűtőfolyadék kell a vasba nekem? Tehetek bele: 1- alu-védőset(pirosat); 2- csak az való bele; 3- vagy jó a hagyományos fagyálló is? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Október11, 2011 Megoszt Elküldve Október11, 2011 Kérdés: milyen hűtőfolyadék kell a vasba nekem? Tehetek bele: 1- alu-védőset(pirosat); 2- csak az való bele; 3- vagy jó a hagyományos fagyálló is? Tegyél bele piros Alumínium védőset. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Október11, 2011 Megoszt Elküldve Október11, 2011 Kérdés: milyen hűtőfolyadék kell a vasba nekem? Tehetek bele: 1- alu-védőset(pirosat); 2- csak az való bele; 3- vagy jó a hagyományos fagyálló is? Rózsaszín alubarátosat.A biztonság kedvéért -35C-ig felhígítva!Vagy ez túlzás hogy ennyire hígítottam csak? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Október12, 2011 Megoszt Elküldve Október12, 2011 Tegyél bele piros Alumínium védőset. Rózsaszín alubarátosat.A biztonság kedvéért -35C-ig felhígítva!Vagy ez túlzás hogy ennyire hígítottam csak? :D Köszöntem! :P 7végén csere. :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Október12, 2011 Megoszt Elküldve Október12, 2011 Köszöntem! :D 7végén csere. :P Minél alaposabban folyasd ki, ami benne van. Én a fűtés csövet is le szoktam venni a motorról, és belefújok, hogy onnan is minél több víz távozzon. Plusz a hűtővől is kiszívom a benne lévő vizet, amennyire tudom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Október12, 2011 Megoszt Elküldve Október12, 2011 Rózsaszín alubarátosat.A biztonság kedvéért -35C-ig felhígítva!Vagy ez túlzás hogy ennyire hígítottam csak? :D Nem, mert biztosan marad a rendszerben 1-2 liter az előző vízből, amit nem tudsz kiszedni, kivéve ha szétszeded az egész rendszert a fűtő radiátorral együtt. A benne maradó régi víz meg elvileg rontja a fagyállót. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Október13, 2011 Megoszt Elküldve Október13, 2011 Minél alaposabban folyasd ki, ami benne van. Én a fűtés csövet is le szoktam venni a motorról, és belefújok, hogy onnan is minél több víz távozzon. Plusz a hűtővől is kiszívom a benne lévő vizet, amennyire tudom. Nem lehet valami jó íííze,de hát a jó munkáért meg kell szenvedni,nem? :D :P A vizet tavaly cseréltem le,most töltöttem utána olyan 60-40 keverési arányban!Az első fagyok után ráméretek pontosan és ha kell,öntök rá még,amíg el nem éri a -35C-öt! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Október13, 2011 Megoszt Elküldve Október13, 2011 Nem lehet valami jó íííze,de hát a jó munkáért meg kell szenvedni,nem? :D :P A vizet tavaly cseréltem le,most töltöttem utána olyan 60-40 keverési arányban!Az első fagyok után ráméretek pontosan és ha kell,öntök rá még,amíg el nem éri a -35C-öt! Hosszú csővel, ejtőtartályos módszerrel. A számba nem kerül bele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Október13, 2011 Megoszt Elküldve Október13, 2011 Hosszú csővel, ejtőtartályos módszerrel. A számba nem kerül bele. Viccnek szántam :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Timer Elküldve Október15, 2011 Megoszt Elküldve Október15, 2011 Én zöldet rakok bele, mert az volt benne már korábban is. Remélem, nem gond! Egyébként én 25-ig szoktam lemenni, mert azt olvastam tavaly, hogy ha nagyon tömény a koncentrátum, romlik az oldat hővezető képessége. Persze lehet, hogy orbitális baromság... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Október15, 2011 Megoszt Elküldve Október15, 2011 Én zöldet rakok bele, mert az volt benne már korábban is. Remélem, nem gond! Egyébként én 25-ig szoktam lemenni, mert azt olvastam tavaly, hogy ha nagyon tömény a koncentrátum, romlik az oldat hővezető képessége. Persze lehet, hogy orbitális baromság... Szerintem fontos hogy aluvédős legyen!A tiedé az?Akkor nem hiszem hogy nagyon számít a színe! Hővezető képességgel nem lesz gond télen,de azért is nem szoktak túl töményet tenni bele,hogy ne marjon szét mindent!Lehet hogy ez sem igaz...? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Timer Elküldve Október16, 2011 Megoszt Elküldve Október16, 2011 Nem aluvédős, hanem sima! Így vettem, azóta így használom, remélem, nem b_sztam el! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
dudikov Elküldve Október20, 2011 Megoszt Elküldve Október20, 2011 Sziasztok! Én is az aluvédőset ajánlom! Cserénél én leveszem a csövet a hűtőről jobb oldalon megemelem a gépet, l belefújok a tartályba és kifolyik 4liter ha jól emléxem, ennyit rátöltök az újból és kész is. nem szoktam hígítgatni. Amíg nem emeltem meg addig ~3liter ment bele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Október21, 2011 Megoszt Elküldve Október21, 2011 Sziasztok! Én is az aluvédőset ajánlom! Cserénél én leveszem a csövet a hűtőről jobb oldalon megemelem a gépet, l belefújok a tartályba és kifolyik 4liter ha jól emléxem, ennyit rátöltök az újból és kész is. nem szoktam hígítgatni. Amíg nem emeltem meg addig ~3liter ment bele. Szét fogja marni a hűtőrendszert ha a -60 vagy netán erősebb hűtőfolyadékot teszed bele! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Október21, 2011 Megoszt Elküldve Október21, 2011 Szét fogja marni a hűtőrendszert ha a -60 vagy netán erősebb hűtőfolyadékot teszed bele! Azért 40-60 arányban illik belerakni desztillált vizet (40 % a víz) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Október21, 2011 Megoszt Elküldve Október21, 2011 Azért 40-60 arányban illik belerakni desztillált vizet (40 % a víz) Minimum!Nem egy Skandináv országban élünk,nem kell azért mínusz 35-40-nél "erősebbnek lennie!Erre meg lehet önteni néha egy kis vizet és még mindig jó! Az Astra tegnap lett megnézve,-25C-ig jó!Ha tölteni kell rá,van bekeverve -35C-os,azt fogja télen kapni! Link to comment Megosztás: More sharing options...
dudikov Elküldve Október21, 2011 Megoszt Elküldve Október21, 2011 Azért 40-60 arányban illik belerakni desztillált vizet (40 % a víz) Jah persze azt nem irtam igen hígítva szoktam belerakni hogy -35-ig jó legyen. Kaphatóak nagyon olcsó elvileg aluvédősek is azok nemtom mennyire jók? : http://the-filtershop.com/spd/Glicosam_1kg...0C_ALU_Fagyallo Nameg persze gyári opel is ;) http://the-filtershop.com/spd/OPEL_1KG_-70...ARI_1KG_70C_ALU Link to comment Megosztás: More sharing options...
dudikov Elküldve Október21, 2011 Megoszt Elküldve Október21, 2011 Lassan cserélni kell az olajat a vasban és találtam egyet ami teljesíti az Opel előírásait árban is jó lehet valaki rakott már ilyet a vasba ki mire esküszik? http://www.olajshop.hu/termekek/mobil/szem...w_40/5l/details Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts