straega Elküldve Március27, 2011 Megoszt Elküldve Március27, 2011 Következő a probléma: Hengerfej tömítés csere lett végrehajtva a vectrán, motor beindul elalszik minden lámpa majd az olajnyomás fel fel villan majd világít, kis gázadásra elalszik majd alapjárat világít - ennyi valakinek valami ötlete, esetleg tapasztaltabbak találkoztatok-e már ilyennel ha igen mi volt az Gondolunk egy olaj gomba hibára vagy az olaj nyomás szabályozóra (hajlamos ez beragadni?) A hengerfej tömítés jól lett felrakva (nincs olyan furat amit takarna) A hidrotőkék hangosabbak lettek mint előtte de olajnedvesek a szelepek tehát valamennyi olaj van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve Március27, 2011 Megoszt Elküldve Március27, 2011 Nekem régebben csinált ilyet. Az volt a gond, hogy az olajteknőből ahonnan szívja fel az olajat csövön, azon van egy fém szűrőszerű valami. Na az volt valamennyire eldugulva, az olajsártól. Mikor lent volt az olajteknő akkor féktisztítóval jól kifújkáltam. Azóta nincs ilyen hiba. Következő a probléma: Hengerfej tömítés csere lett végrehajtva a vectrán, motor beindul elalszik minden lámpa majd az olajnyomás fel fel villan majd világít, kis gázadásra elalszik majd alapjárat világít - ennyi valakinek valami ötlete, esetleg tapasztaltabbak találkoztatok-e már ilyennel ha igen mi volt az Gondolunk egy olaj gomba hibára vagy az olaj nyomás szabályozóra (hajlamos ez beragadni?) A hengerfej tömítés jól lett felrakva (nincs olyan furat amit takarna) A hidrotőkék hangosabbak lettek mint előtte de olajnedvesek a szelepek tehát valamennyi olaj van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Március27, 2011 Megoszt Elküldve Március27, 2011 Következő a probléma: Hengerfej tömítés csere lett végrehajtva a vectrán, motor beindul elalszik minden lámpa majd az olajnyomás fel fel villan majd világít, kis gázadásra elalszik majd alapjárat világít - ennyi valakinek valami ötlete, esetleg tapasztaltabbak találkoztatok-e már ilyennel ha igen mi volt az Gondolunk egy olaj gomba hibára vagy az olaj nyomás szabályozóra (hajlamos ez beragadni?) A hengerfej tömítés jól lett felrakva (nincs olyan furat amit takarna) A hidrotőkék hangosabbak lettek mint előtte de olajnedvesek a szelepek tehát valamennyi olaj van. Ha a hengerfejtömítés csere előtt nem csinálta ezt, akkor a hibát ott kell keresni. Lehet, hogy nem takar furatot, de előfordulhat, hogy nem olyan átmérőjű, mint amilyennek lennie kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március27, 2011 Megoszt Elküldve Március27, 2011 Következő a probléma: Hengerfej tömítés csere lett végrehajtva a vectrán, motor beindul elalszik minden lámpa majd az olajnyomás fel fel villan majd világít, kis gázadásra elalszik majd alapjárat világít - ennyi valakinek valami ötlete, esetleg tapasztaltabbak találkoztatok-e már ilyennel ha igen mi volt az Gondolunk egy olaj gomba hibára vagy az olaj nyomás szabályozóra (hajlamos ez beragadni?) A hengerfej tömítés jól lett felrakva (nincs olyan furat amit takarna) A hidrotőkék hangosabbak lettek mint előtte de olajnedvesek a szelepek tehát valamennyi olaj van. Tessék olajnyomást mérni. Az olajpumpa nyomásszabályzója is fel lehet akadva, az előfeszítő rugó alá mehetett kosz, nyomásmérés után ott keresném a problémát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
straega Elküldve Március29, 2011 Megoszt Elküldve Március29, 2011 Tessék olajnyomást mérni. Az olajpumpa nyomásszabályzója is fel lehet akadva, az előfeszítő rugó alá mehetett kosz, nyomásmérés után ott keresném a problémát. Megmérve 4,5 Olajszűrőnél volt eldugulva <_< a fém szűrő + kilett takarítva az olajnyomás szabályzó is most már ok :angry: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve Március29, 2011 Megoszt Elküldve Március29, 2011 Akkor má megint igazam lett?! <_< Megmérve 4,5 Olajszűrőnél volt eldugulva :angry: a fém szűrő + kilett takarítva az olajnyomás szabályzó is most már ok :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
vectratibi Elküldve Április10, 2011 Megoszt Elküldve Április10, 2011 Sziasztok! Kb. két hete jött elő a probléma. Indításkor ,mindegy hogy hidegen vagy melegen néha azt csinálja, hogy beindul pöccre azután néhány másodperc leesik a fordulat és leáll! De nem mindig, van amikor semmi baja. Szerelők azt mondták hogy EGR, le is falazták, de ugyanúgy csinálja. Esetleg ha van valakinek ötlete,megoldása annak nagyon örülnék mert lég bosszantó. Néha piros lámpánál is csinálja. Esetleg menjek el és hajtsam meg??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsomat Elküldve Április10, 2011 Megoszt Elküldve Április10, 2011 Sziasztok! Kb. két hete jött elő a probléma. Indításkor ,mindegy hogy hidegen vagy melegen néha azt csinálja, hogy beindul pöccre azután néhány másodperc leesik a fordulat és leáll! De nem mindig, van amikor semmi baja. Szerelők azt mondták hogy EGR, le is falazták, de ugyanúgy csinálja. Esetleg ha van valakinek ötlete,megoldása annak nagyon örülnék mert lég bosszantó. Néha piros lámpánál is csinálja. Esetleg menjek el és hajtsam meg??? Szia! Alapjárati léptetőmotort tisztítottak a mélyen tisztelt szakik? Mert EGR mellett az szokott felelős lenni az ilyen tünetekért. Link to comment Megosztás: More sharing options...
vectratibi Elküldve Április10, 2011 Megoszt Elküldve Április10, 2011 Szia! Alapjárati léptetőmotort tisztítottak a mélyen tisztelt szakik? Mert EGR mellett az szokott felelős lenni az ilyen tünetekért. Köszi a választ! Nem tisztítottak! Én meg tudom otthon csinálni szerinted? B) Mert ha nem annyira bonyolult és esetleg ha leírnád hol találom és mire figyeljek akkor nem viszem vissza inkább! Z16XE motor Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsomat Elküldve Április11, 2011 Megoszt Elküldve Április11, 2011 Köszi a választ! Nem tisztítottak! Én meg tudom otthon csinálni szerinted? B) Mert ha nem annyira bonyolult és esetleg ha leírnád hol találom és mire figyeljek akkor nem viszem vissza inkább! Z16XE motor Hátööö.... Z16-nál nem tudom hol lehet, nekem X20XEV van. :D Mondjuk most rákerestem, és még csak nem is hasonlít a Z16 alapjáratija az X20-éra, így már nem is vagyok biztos benne, hogy az is takarítható. A tied így néz ki: http://www.unixauto.hu/Unix_CikkekLista_Fo...mp;cMegnNr=8748 Az enyém meg így: http://www.unixauto.hu/Unix_CikkekLista_Fo...mp;cMegnNr=8748 X20-as motoron két darab csavar fogja, azokat le kell oldani, plusz bilincset le, elektromos csatit le. A kütyü belsejét alaposan eláztatni féktisztítóban, azt kilötyögtetni belőle, és kész. Visszaszerel, örül. De hogy ez a tieden is működik-e, azt sajna nem tudom megmondani, viszont biztosan lesz itt olyan, aki igen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
vectratibi Elküldve Április12, 2011 Megoszt Elküldve Április12, 2011 Hátööö.... Z16-nál nem tudom hol lehet, nekem X20XEV van. :D Mondjuk most rákerestem, és még csak nem is hasonlít a Z16 alapjáratija az X20-éra, így már nem is vagyok biztos benne, hogy az is takarítható. A tied így néz ki: http://www.unixauto.hu/Unix_CikkekLista_Fo...mp;cMegnNr=8748 Az enyém meg így: http://www.unixauto.hu/Unix_CikkekLista_Fo...mp;cMegnNr=8748 X20-as motoron két darab csavar fogja, azokat le kell oldani, plusz bilincset le, elektromos csatit le. A kütyü belsejét alaposan eláztatni féktisztítóban, azt kilötyögtetni belőle, és kész. Visszaszerel, örül. De hogy ez a tieden is működik-e, azt sajna nem tudom megmondani, viszont biztosan lesz itt olyan, aki igen. A kép alapján elvileg tisztítható. Csak meg kell hogy találjam. B) Hasonlít az EGR-re. Próba gereblye :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsomat Elküldve Április13, 2011 Megoszt Elküldve Április13, 2011 A kép alapján elvileg tisztítható. Csak meg kell hogy találjam. B) Hasonlít az EGR-re. Próba gereblye :D Sok sikert! Aztán ne feledd megosztani a tapasztalatokat! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
sotarto Elküldve Április14, 2011 Megoszt Elküldve Április14, 2011 Sziasztok. Most vettem egy Vectra B-t, 1996-os évjárat, 2000c3-s, 16 szelepes. A problémám az, hogy a motor hátsó részénél elfolyik a hűtővíz. Mi lehet az oka? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Április14, 2011 Megoszt Elküldve Április14, 2011 Sziasztok. Most vettem egy Vectra B-t, 1996-os évjárat, 2000c3-s, 16 szelepes. A problémám az, hogy a motor hátsó részénél elfolyik a hűtővíz. Mi lehet az oka? Szia és üdv itt B) Hűtővíz csöveket megnézted?Nem szakadt,repedt ki valamelyik?Bilincsek meg vannak húzva rendesen a csatlakozásoknál? Link to comment Megosztás: More sharing options...
sotarto Elküldve Április14, 2011 Megoszt Elküldve Április14, 2011 Szia és üdv itt B) Hűtővíz csöveket megnézted?Nem szakadt,repedt ki valamelyik?Bilincsek meg vannak húzva rendesen a csatlakozásoknál? Szia.Köszi a választ:) Igen,ezeket megnéztem,de nem találtam problémát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Április14, 2011 Megoszt Elküldve Április14, 2011 Szia.Köszi a választ:) Igen,ezeket megnéztem,de nem találtam problémát. Azt tudod hogy pontosan honnan folyik a víz?Látni ahol csöpög?Csöveken végigfolyhat,vagy lecsöpöghet akár csak azért kérdezem! Mennyi vizet folyat el? Link to comment Megosztás: More sharing options...
sotarto Elküldve Április14, 2011 Megoszt Elküldve Április14, 2011 Azt tudod hogy pontosan honnan folyik a víz?Látni ahol csöpög?Csöveken végigfolyhat,vagy lecsöpöghet akár csak azért kérdezem! Mennyi vizet folyat el? A motor hátuljánál folyik, rá a kipufogóra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Április14, 2011 Megoszt Elküldve Április14, 2011 A motor hátuljánál folyik, rá a kipufogóra. Meg kell nézni, pontosan hol folyik. Lehet a hengerfej repedt el, lehet, hogy csak a hengerfejtömítés égett át. Be kell határolni pontosan a helyet. Mikor vetted a kocsit, nem látszott? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsomat Elküldve Április14, 2011 Megoszt Elküldve Április14, 2011 Meg kell nézni, pontosan hol folyik. Lehet a hengerfej repedt el, lehet, hogy csak a hengerfejtömítés égett át. Be kell határolni pontosan a helyet. Mikor vetted a kocsit, nem látszott? x20xev-nek van a motor mögött egy nagy keresztirányú vízcsöve, az szokott elöregedni. Idén már volt valaki, aki szívott ezzel itt a fórumon, csak nem emlékszem ki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
straega Elküldve Április14, 2011 Megoszt Elküldve Április14, 2011 A motor hátuljánál folyik, rá a kipufogóra. Nekem a motor Hátúljánál az olaj ömlött nemrég, hengerfejtömítés csere lett a vége. Így friss az élmény Bal első részét jól felemeled háton aláfekszel rendesen a motor alá Onnan fel lehet látni a motor hátuljához az injektor alá Ha tömítés vagy repedés ott talán látni fogod Persze aknából egyszerűbb ha van Link to comment Megosztás: More sharing options...
sotarto Elküldve Április14, 2011 Megoszt Elküldve Április14, 2011 Köszi a tanácsokat, holnap aknából körbenézzük,meglátjuk mi a hiba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zaza73 Elküldve Április15, 2011 Megoszt Elküldve Április15, 2011 Esetleg még a fagydugókat lehetne megnézni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sotarto Elküldve Április15, 2011 Megoszt Elküldve Április15, 2011 Esetleg még a fagydugókat lehetne megnézni. Megnézettem aknából, az önindító feletti gumicső van elöregedve. Mégegyszer köszönöm a tippeket:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Április15, 2011 Megoszt Elküldve Április15, 2011 Szia és üdv itt :) Hűtővíz csöveket megnézted?Nem szakadt,repedt ki valamelyik?Bilincsek meg vannak húzva rendesen a csatlakozásoknál? Szia.Köszi a választ:) Igen,ezeket megnéztem,de nem találtam problémát. Megnézettem aknából, az önindító feletti gumicső van elöregedve. Mégegyszer köszönöm a tippeket:) Egyszer végre én is... :D B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hanguci Elküldve Április15, 2011 Megoszt Elküldve Április15, 2011 Tiszteletem mindenkinek ,abban kérek segitséget hogy hol lehet korrekt áron digit kijelzőt javittatni vagy hogyan lehet javitani,estleg valami ötlet vagy honlap ahol képekkel van ismertetve? Sajna pixelhibás.... ha gondolod küldök 1 tel. számot pü-ben . Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts