_Seth_ Elküldve Október22, 2010 Megoszt Elküldve Október22, 2010 Nem reklámozom de a Corában a Valvoline TopGuard (más néven Durablend) 10W40 4990 forint 5 liter!!! És 1190 forint az 1 literes utántöltő és ez jó olaj!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve Október22, 2010 Megoszt Elküldve Október22, 2010 Nem reklámozom de a Corában a Valvoline TopGuard (más néven Durablend) 10W40 4990 forint 5 liter!!! És 1190 forint az 1 literes utántöltő és ez jó olaj!!! Nekem messze van sajna a Cora, nem néztem körbe, de van egy kollega aki olajokkal seftel, ő 6100-ért hozza az 5 litert. Konzultáltam közben a szerelőmmel, ő is azt mondja hogy a városi használat miatt van a világosbarna trutyi. Nem melegszik fel eléggé az olaj, és a víz vagy mivel összekeveredik az olaj, akkor lesz ilyen. No para. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Október22, 2010 Megoszt Elküldve Október22, 2010 De én előtte nem töltöttem bele semmit. Most mikor töltöttem hozzá, akkor vettem észre. Olajcsere március végén volt, olajat eddig kétszer töltöttem hozzá. (gyári GM 10w40-et) Én is gondolkozom hogy veszek motoröblítőt, aztán eljátszom ugyanezt, és a GM olaj helyett kapna valami drágábbat. @Zsomat: lehet városi használat miatt, mert egy héten kétszer megyek vele 70km-t városon kívül, egyébként naponta kétszer-háromszor használom városban relatív rövid távon. Ja igen,ebben is 10W-40-es GM olaj volt!Az biztos hogy többet nem teszek bele! Az is igaz,ha vízzel keveredik,akkor ilyen!Na mondom,gátszakadásos a kis 1.2-es,de mint írtam is,olajcsere és eltűnt! 4750 Ft Castrol Magnatec 10W-40 és azóta nem kell hetente nézegetni meg után tölteni! Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve Október22, 2010 Megoszt Elküldve Október22, 2010 Hát... ha az olaj trutyis akkor akármi van az nem jó... városi vagy nem városi használat de még a winnysnek sem szabad sem habosnak sem trutyisnak lennie még akár adalékoktól sem. Nekem most GM van benne és ez is jó, 1 olajcsere periódus alatt fogy el 1 liter de ennnyit fogyaszt valvoline és castrol magnatecből is akár tél van akár nyár... Ezért is vettem most is 5+1 litert :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve Október22, 2010 Megoszt Elküldve Október22, 2010 Hát... ha az olaj trutyis akkor akármi van az nem jó... városi vagy nem városi használat de még a winnysnek sem szabad sem habosnak sem trutyisnak lennie még akár adalékoktól sem. Nekem most GM van benne és ez is jó, 1 olajcsere periódus alatt fogy el 1 liter de ennnyit fogyaszt valvoline és castrol magnatecből is akár tél van akár nyár... Ezért is vettem most is 5+1 litert :) Lehet félreértjük egymást, de nem az adaléktól lett olyan. Mikor akartam beletölteni, akkor vettem észre a világosbarna maszlagot. Hogy utána milyen lesz, majd kiderül. Átszokok arra, hogy gyalog járok melóba, negyed órával előbb el kell induljak, de egy kis mozgás sosem árt :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Október23, 2010 Megoszt Elküldve Október23, 2010 Lehet félreértjük egymást, de nem az adaléktól lett olyan. Mikor akartam beletölteni, akkor vettem észre a világosbarna maszlagot. Hogy utána milyen lesz, majd kiderül. Átszokok arra, hogy gyalog járok melóba, negyed órával előbb el kell induljak, de egy kis mozgás sosem árt :D Nem akarlak elkeseríteni,de lassan november=hideg,hó,szél,mínuszok Biztos vagy te ebben? :) 160.000-et elment a kis Astránk GM olajjal,minden motorhiba nélkül (kopp-kopp) de a trutyis akciója után inkább váltottunk! Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve Október23, 2010 Megoszt Elküldve Október23, 2010 Melyiket mondod felső résznek? Amin nem az elektronika van? Mert azt is szét kell szedni kitakarítani! Van benne egy dugattyú meg egy kis rugó. Az is megszorulhat. Ki kell takarítani és vékonyan befújni wd 40-el. De legjobb dolog rá az ultrahangos tisztítás. Ez az: A képen is látható 2 csillagcsavart kicsavarva szétszeded 2 részre. És a fenti részt kell kitakarítanod. Én féktisztítóval szoktam átmosni jó alaposan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve Október23, 2010 Megoszt Elküldve Október23, 2010 Igazuk van a többieknek. A városi használat miatt van. Nem forgatod a motort. Ha ki mész vele egy kicsit hosszabb távra akkor eltünik. Nem kell vele foglalkozni. Ma melóba jövetel előtt öntöttem az olajhoz Wynn's súrlódáscsökkentőt, és azt vettem észre, hogy a nívópálca végén a pöcök tetején, és az olajsapka belső felén is ilyen világosbarnás trutyi volt :) Ez mitől lehet?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve Október23, 2010 Megoszt Elküldve Október23, 2010 Ez hogy lehet? A párom autójánál amikor használtam ezt a márkájú terméket (az motortisztító volt) ugyan ez történt! Azt mondták oda csapódik ki a kosz,amit leszed a cucc :) Nálunk csak a tanksapka volt tiszta barnás akármi! Következő olajcserénél vettem kettőt(szelepfedél levétele után láttuk mennyi "sár" van benne),régi olajhoz hozzáadtam,leereszt,feltöltöttem tescos olajjal, átjárattam,megint tisztító,majd bele az új olaj és azóta semmi! Megijedtem én is,amikor megláttam,de állítólag nem gond!(az biztos hogy nem egy megnyugtató látvány) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Október23, 2010 Megoszt Elküldve Október23, 2010 Ez hogy lehet? Úgy hogy elírtam :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve Október23, 2010 Megoszt Elküldve Október23, 2010 TANKSAPKA!? :D Melyik része hogy lehet?Olajcsere előtt beletettem a motormosót,mentem pár km-t (városban) :) mielőtt leengedtem akkor láttam a betöltő nyílásnál,visszamentem megkérdezni hogy ez mi?Ott azt mondták oda is kerülhetett a szutyokból!Leengedtem,feltöltöttem másik olajjal,abba is motormosót,azzal is mentem kicsit,majd leengedtem és bele az új szűrő,olaj!Azóta nem találkoztam ilyennel! Párom szinte csak városban használja és eddig nem volt ilyen és azóta sem,ezért gondoltam hogy vagy ez a lötty vagy az olaj! Vagy pont akkor nem néztük,amikor ilyen volt? Azért az megnyugtató ha csak attól volt ilyen amit írtál te is! <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Október23, 2010 Megoszt Elküldve Október23, 2010 TANKSAPKA!? <_< Pedig nincs is korán :) Már szerkesztem is :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve Október23, 2010 Megoszt Elküldve Október23, 2010 Nem akarlak elkeseríteni,de lassan november=hideg,hó,szél,mínuszok Biztos vagy te ebben? :) Legalább nem fogok megizzadni :D Persze ha nagyon ramaty idő lesz (=erős szél+eső,havaseső), akkor kocsi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve Október23, 2010 Megoszt Elküldve Október23, 2010 Igazuk van a többieknek. A városi használat miatt van. Nem forgatod a motort. Ha ki mész vele egy kicsit hosszabb távra akkor eltünik. Nem kell vele foglalkozni. Tény hogy nem is nagyon pörgetem a motort, mert így vpower+etanol keverékkel simán elviszi az x16xel a vekit úgy mintha dízelt vezetnék :D Ezért is volt a nyáron motorhibajelzésem (EGR szelepre panaszkodott, opelszervízben azt mondták hogy pörgessem jobban a motort...) Örülök hogy nem probléma, csak nem tudtam mire vélni, mert még nem láttam ilyet. (első autóm... amivel foglalkozok is :) ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve Október23, 2010 Megoszt Elküldve Október23, 2010 Szerelőmmel átnézettem a kocsit a hosszú út előtt. Kapott 1,5l olajat (cirka 6000km után, viszont most nem fogyott szervóolaj, nem úgy mint a nyári ellenőrzéskor, akkor minimum szint alá ment valamiért) :) , és a csörgő-zörgő hang a motortérből is megvan. A hosszbordásszíj feszítőgörgője. Plusz még azt is javasolta hogy szerezzek a generátorhoz csapágyakat, mert annak is van egy kis hangja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve Október23, 2010 Megoszt Elküldve Október23, 2010 Tény hogy nem is nagyon pörgetem a motort, mert így vpower+etanol keverékkel simán elviszi az x16xel a vekit úgy mintha dízelt vezetnék <_< Ezért is volt a nyáron motorhibajelzésem (EGR szelepre panaszkodott, opelszervízben azt mondták hogy pörgessem jobban a motort...) Örülök hogy nem probléma, csak nem tudtam mire vélni, mert még nem láttam ilyet. (első autóm... amivel foglalkozok is :) ) Városban én is 50km/h+5. seb.+tempomattal megyek sokszor ami kb alapjárat csak ugye én mindig megyek főúton is :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
j.balint Elküldve Október23, 2010 Megoszt Elküldve Október23, 2010 Szia! az 1. kérdésnél a cső a kipuff leömlő tetején 2 furaton megy be a leömlőbe. Akkor az honnan jön és merre megy, és megszüntethető, mert láttam olyan verziókat ahol az nincs. 3. kérdés: A termosztátházon akkor ledugózhatom a csövet? Mert nincs tartályom az ablakspricnin kívül. Köszi a válaszért! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsomat Elküldve Október23, 2010 Megoszt Elküldve Október23, 2010 Szia! az 1. kérdésnél a cső a kipuff leömlő tetején 2 furaton megy be a leömlőbe. Akkor az honnan jön és merre megy, és megszüntethető, mert láttam olyan verziókat ahol az nincs. 3. kérdés: A termosztátházon akkor ledugózhatom a csövet? Mert nincs tartályom az ablakspricnin kívül. Köszi a válaszért! Ezt biztosan ide szántad? :D :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve Október24, 2010 Megoszt Elküldve Október24, 2010 Városban én is 50km/h+5. seb.+tempomattal megyek sokszor ami kb alapjárat csak ugye én mindig megyek főúton is :) Heti kétszer legalább én is (2 x 70km-t). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsomat Elküldve Október24, 2010 Megoszt Elküldve Október24, 2010 Heti kétszer legalább én is (2 x 70km-t). Na, a 70 km megtétele után nézd meg az olajbetöltő sapka (710-es alkatrész, ugye. :) ) alját, nem is lesz olajhabos. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve Október24, 2010 Megoszt Elküldve Október24, 2010 Na, a 70 km megtétele után nézd meg az olajbetöltő sapka (710-es alkatrész, ugye. :) ) alját, nem is lesz olajhabos. Nem volt olyan :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
enemypett Elküldve Október24, 2010 Megoszt Elküldve Október24, 2010 A 4000-es fordulat 135km/h-nál normális? mert olyan hangosnak tűnt. Rég mentem ennyivel nem emlékszem hogy ilyen volt-e. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Big Boss Elküldve Október24, 2010 Megoszt Elküldve Október24, 2010 Hát amig check engine gondom volt 140 körül szabályzott le a motor /kb 4000 fölé nem engedi/, gondolom nem ugyanolyanok a váltók, de annak a tájékán van :) Mire gondoltál egyébként, hátha átállítódott az áttét vagy mi?^^ Ha nem csúszik a kuplungod akkor annyinál van, ha meg igen azt megéreznéd :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
enemypett Elküldve Október24, 2010 Megoszt Elküldve Október24, 2010 nnem csak fura hogy 210 körül megy és akkor forog 6000 körül ha jol emlékszem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
j.balint Elküldve Október24, 2010 Megoszt Elküldve Október24, 2010 Ezt biztosan ide szántad? :D :) Igen ide szántam a 1596-os hozzászóláshoz válaszoltam csak sajnos az előzményt kitöröltem és így már semmi értelme ha csak beleolvasol. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts