_Seth_ Elküldve Június19, 2010 Megoszt Elküldve Június19, 2010 4 liter kell bele, annyi kell a motornak minimum, ha az alatt van elvileg jelez is a fedélzeti, hogy kell bele olaj, ellenben az a min a pláncán és a maxig a pálcán 1 liternyi olaj mehet bele azaz: 5 litert lehet önteni a motorba maximálisan akkor lesz a pálcán a maxon, de amikor 4 van benne akkor sincs gond de az már a minimum szint. Én is 5 litert szoktam önteni bele. Pl aki feltölti 5 literrel és egy csereperiódus alatt 1 liter kopik az olajból annak azt jelenti, hogy nem kell utántöltenie sem ha nem akar mert 5ről lemegy 4-re mire cserél de az még normális szint a motornak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Június19, 2010 Megoszt Elküldve Június19, 2010 4.7L részemről. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve Június19, 2010 Megoszt Elküldve Június19, 2010 4.7L részemről. :D És mennyi szokott kijönni? ^_^ Nekem mivel után is töltök így mindig maxon van ki is jön az 5 liter sőt... most rá is segítetem mert meg is döntöttem az autót a csavar felé a féktárcsa már csak 2 centire volt a talajtól :P Kifolyt minden ;) És kereken belement az 5 liter a maxig ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Június19, 2010 Megoszt Elküldve Június19, 2010 És mennyi szokott kijönni? :D Nekem mivel után is töltök így mindig maxon van ki is jön az 5 liter sőt... most rá is segítetem mert meg is döntöttem az autót a csavar felé a féktárcsa már csak 2 centire volt a talajtól ^_^ Kifolyt minden :P És kereken belement az 5 liter a maxig ;) Persze az olajfuratokból,járatokból is kijön a fáradt cucc mi? ;) Öntsd csak szépen max nívóig hidegen,aztán majd folyik orrán szájján az olaj. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
scaniar500 Elküldve Június19, 2010 Megoszt Elküldve Június19, 2010 Sziasztok!! Érdekelne, hogy csinált-e valaki olyat már hogy az autómata váltós B vectrába épített be manuális váltót??Meglehet csinálni vagy esélytelen a dolog?? Üdv... Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Június19, 2010 Megoszt Elküldve Június19, 2010 Sziasztok!! Érdekelne, hogy csinált-e valaki olyat már hogy az autómata váltós B vectrába épített be manuális váltót??Meglehet csinálni vagy esélytelen a dolog?? Üdv... Minden megoldható,de nem lesz egyszerű téma. Elég sokmindent kell átalakítani hozzá,főleg elektronikai fronton. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Június19, 2010 Megoszt Elküldve Június19, 2010 És mennyi szokott kijönni? :D Nekem mivel után is töltök így mindig maxon van ki is jön az 5 liter sőt... most rá is segítetem mert meg is döntöttem az autót a csavar felé a féktárcsa már csak 2 centire volt a talajtól ^_^ Kifolyt minden :P És kereken belement az 5 liter a maxig ;) Elvileg nem jöhet ki az 5L, mert az olajszűrőben is marad fáradt olaj. Nekem olyan 4L..........ha nem ette éppen meg! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve Június19, 2010 Megoszt Elküldve Június19, 2010 Persze az olajfuratokból,járatokból is kijön a fáradt cucc mi? ^_^ Öntsd csak szépen max nívóig hidegen,aztán majd folyik orrán szájján az olaj. :P Én nem így csinálom lehet te igen... Már nem először cseréltem benne olajat. Elsőnek Úgy csináltam, hogy 4 literes kannát vettem mert annyit írtak, beleöntöttem és nívó aljáig volt melegen, 1 litert utántöltöttem és úgy volt nívó tetejéig melegen. Cseréltem utána is így. Most beleöntöttem az összeset mivel több is jött ki mint eddig belőle és nem hiszem, hogy összement volna a motor és így van melegen a tetejéig... ez a hideg-meleg jó móka de nívón max tolómérővel van eltérés... ez olaj... nem hűtővíz nem változik annyit :D Furatokból, hogy mi jön ki és mi nem nem tudom de eddig most jött ki a legtöbb belőle ez tuti. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Június19, 2010 Megoszt Elküldve Június19, 2010 ez a hideg-meleg jó móka de nívón max tolómérővel van eltérés... ez olaj... nem hűtővíz nem változik annyit :D Igaz nem 5 liter olaj,de egy 14.000-es V8-nál én sem hittem a szememnek mire képes a meleg olaj tágulása...minden uszott az olajban. Na mindegy.Mindenki annyit és oda önt,ahova jól esik. ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve Június19, 2010 Megoszt Elküldve Június19, 2010 Elvileg nem jöhet ki az 5L, mert az olajszűrőben is marad fáradt olaj. Nekem olyan 4L..........ha nem ette éppen meg! ;) És olajszűrőt nem szoktál cserélni? Én minden olajcserekor kicserélem :D És igen abban is van kb 3-4 dl ha csak a külső méreteit nézem ^_^ Mivel aknám meg olajtálcám meg ilyen cuccaim nincsenek így az 5 literes téglalap alakú szélvédőmosó flakont szoktam a oldalán megvágni kb 10x10-es négyzetet vágok rá, azt betolom a csavar alá majd szépen belefolyik, ha már alig csepeg jöhet az olajszűrő abból is mindent a többi olajhoz öntök és most már azt néztem, hogy mást is kell alátenni mert kevés lesz :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Június19, 2010 Megoszt Elküldve Június19, 2010 És olajszűrőt nem szoktál cserélni? Én minden olajcserekor kicserélem :D És igen abban is van kb 3-4 dl ha csak a külső méreteit nézem ^_^ Mivel aknám meg olajtálcám meg ilyen cuccaim nincsenek így az 5 literes téglalap alakú szélvédőmosó flakont szoktam a oldalán megvágni kb 10x10-es négyzetet vágok rá, azt betolom a csavar alá majd szépen belefolyik, ha már alig csepeg jöhet az olajszűrő abból is mindent a többi olajhoz öntök és most már azt néztem, hogy mást is kell alátenni mert kevés lesz :P Kb sejted,hogy warwolf mióta autózik és szereli maga a gépsasokat? ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve Június19, 2010 Megoszt Elküldve Június19, 2010 Igaz nem 5 liter olaj,de egy 14.000-es V8-nál én sem hittem a szememnek mire képes a meleg olaj tágulása...minden uszott az olajban. Na mindegy.Mindenki annyit és oda önt,ahova jól esik. :P Én 2x próbáltam ha lehet így mondani: a tankönyv szerint csinálni harmadjára már nem szórakoztam vele :D Nagyobb motornál lehet több szerepe van mint pl nagyobb motornál a hűtő is több vizet igényel gondolom én mert ismerősöm járt már úgy, hogy túl sok lett a hűtővíz... azt meg pl hidegen kell megnézni, hogy meddig van ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve Június19, 2010 Megoszt Elküldve Június19, 2010 Kb sejted,hogy warwolf mióta autózik és szereli maga a gépsasokat? :D Honnan tudjam én? ^_^ Én mindenesetre cserélem az olajszűrőt is... sőt ha van della bőven akkor légszűrő-pollenszűrő-üa. szűrőt is cserélem de ezek kb minden második cserekor jönnek elő... légszűrőt szoktam néha nézni, hogy koszos-e már de érdekes módon ebből mindig csak pár bogár jön ki és úgy dobom ki a még szinte újat, kadettnél a karbi tetején a kis kör alakú mindig csupa fekete volt kívül-belül... na mondjuk az benzin lehetett főleg a karbiból szóval mind1 :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Június19, 2010 Megoszt Elküldve Június19, 2010 Honnan tudjam én? :D Én mindenesetre cserélem az olajszűrőt is... Azt hiszem,ha annyit mondok,hogy vele építettem közösen egy A Corsa 20NE-t,akkor sejtheted,hogy nem naponta olvasgatja a "hogyaniscseréljünkolajat" fejezetet! ^_^ Maradjunk annyiban,nem ma kezdtük mi sem. :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve Június19, 2010 Megoszt Elküldve Június19, 2010 :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve Június19, 2010 Megoszt Elküldve Június19, 2010 ez a hideg-meleg jó móka de nívón max tolómérővel van eltérés... ez olaj... nem hűtővíz nem változik annyit ^_^ Vagy lehet rövid a nívópálcád :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Június19, 2010 Megoszt Elküldve Június19, 2010 Honnan tudjam én? :D Én mindenesetre cserélem az olajszűrőt is... sőt ha van della bőven akkor légszűrő-pollenszűrő-üa. szűrőt is cserélem de ezek kb minden második cserekor jönnek elő... légszűrőt szoktam néha nézni, hogy koszos-e már de érdekes módon ebből mindig csak pár bogár jön ki és úgy dobom ki a még szinte újat, kadettnél a karbi tetején a kis kör alakú mindig csupa fekete volt kívül-belül... na mondjuk az benzin lehetett főleg a karbiból szóval mind1 ^_^ Te figyejé' má' te GSi-s! :P Honnan a búbánatos manóból vetted, hogy én nem cserélem az olajszűrőt? ;) Egyedül az üza.szűrőt szoktam később cserélni, a többi kidobós minden szervízkor.A légszűrőn nem látszik, hogy mennyire telítődtek a pórusai apró porral.Tehát az a pár bogár ne tévesszen meg, cseréld csak nyugodtan minden szervízkor. Az olaj pedig tényleg tágul ha melegedik, ezért NEM szabad hidegen koppig önteni.Vagyis szabad, csak a táguló olaj megkeresi magának a helyet, hogy hova táguljon.Ilyen első körből a bármelyik főtengely szimmering, szelepdekli tömítés, ill. éppen ahol helyet talál.Tehát hidegen max. nívó 65%-ig szabad felöteni olajjal.Esetemben az 4.5-4.7L szokott lenni.5L-nél koppig lesz, de a fentebbi jelenség fog következni. Az E Kadet GSi pedig nem jött ki karbis motorral.18S, 20NE, C20SEH, C20NE, C20XE-vel jött csak ki.Ezek kivétel nélkül hengerenkénti injektorosak voltak.Tehát semmi karburátor! ;) Amit te törölgettél, az a folytószelep ház volt! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve Június19, 2010 Megoszt Elküldve Június19, 2010 Te figyejé' má' te GSi-s! ^_^ Honnan a búbánatos manóból vetted, hogy én nem cserélem az olajszűrőt? :P Egyedül az üza.szűrőt szoktam később cserélni, a többi kidobós minden szervízkor.A légszűrőn nem látszik, hogy mennyire telítődtek a pórusai apró porral.Tehát az a pár bogár ne tévesszen meg, cseréld csak nyugodtan minden szervízkor. Az olaj pedig tényleg tágul ha melegedik, ezért NEM szabad hidegen koppig önteni.Vagyis szabad, csak a táguló olaj megkeresi magának a helyet, hogy hova táguljon.Ilyen első körből a bármelyik főtengely szimmering, szelepdekli tömítés, ill. éppen ahol helyet talál.Tehát hidegen max. nívó 65%-ig szabad felöteni olajjal.Esetemben az 4.5-4.7L szokott lenni.5L-nél koppig lesz, de a fentebbi jelenség fog következni. Az E Kadet GSi pedig nem jött ki karbis motorral.18S, 20NE, C20SEH, C20NE, C20XE-vel jött csak ki.Ezek kivétel nélkül hengerenkénti injektorosak voltak.Tehát semmi karburátor! ;) Amit te törölgettél, az a folytószelep ház volt! ;) Nem írtam, hogy nem csak te gondoltad, hogy nem szedem le az olajszűrőt... ebből gondoltam, hogy te nem biztos, hogy leszeded csak mert alap lenne :D Légszűrő: ezért is cserélgetem de pl nem olyan mint a C20NE szűrője 1 hónap után ami teljesen ugyanolyan mint az x20xev szűrője csak eltér a mérete egy kicsit de ez sem tuti lehet pont egyforma. E kadett gsi + karbi... hmm, miért is jött volna ki? :P Nem értelek :P Mondtam én, hogy milyen motoron törölgettem? :P Na jó segítek neked: Volt ez elsőnek: 1.3S 75LE Pieburg 2E3 karburátor automata szivatóval ebben: kép Ebből lett ez: C20NE 115LE+ Bosch Motronic injektorral ebben: kép Én is szerelgettem már párszor :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve Június20, 2010 Megoszt Elküldve Június20, 2010 Én se ma cseréltem elsőnek olajat. Van má vagy 15 éve. Na de Vectrába beleöntök elsőnek 4,5 lityit. Lehet én vagyok csak vak,de friss olajat nem nagyon látom egyértelműen a nívón.(ezért jó a G Astra nívója). Aztán megyek, megyek vele, és kis idő múlva megnézem, hogy szükség van-e utántöltésre. Erről jut eszembe, hogy 700 km és oil csere! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Június20, 2010 Megoszt Elküldve Június20, 2010 Magyarázkodásban és vitázásban igen jó vagy! :D Ettől függetlenül le lehet szállni a barátomról,szívd más vérét! :P ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve Június20, 2010 Megoszt Elküldve Június20, 2010 Magyarázkodásban és vitázásban igen jó vagy! ^_^ Ettől függetlenül le lehet szállni a barátomról,szívd más vérét! ;) :P :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Június20, 2010 Megoszt Elküldve Június20, 2010 Magyarázkodásban és vitázásban igen jó vagy! :P Ettől függetlenül le lehet szállni a barátomról,szívd más vérét! :D ;) Szakértettünk mi már eleget! ;) Amúgy nem szívja.Jól van ez így. :P ^_^ Nemutogassá'! :D :D :D :P Amúgy meg ezt csináltam én.....meg éppen aki ráért! :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
vectraa2 Elküldve Június20, 2010 Megoszt Elküldve Június20, 2010 Sziasztok ! Van egy 1996-os 2000 cm3 (bőrön kívül fullos) kocsink, ami teljes mértékben megadta magát. Nincs alapjárat, olyan mintha 3 vagy csak 2 (!) henger menne. A blokkban akkora a nyomás (kartergáz), hogy minden létező helyen okádja a füstöt. Gyertyák ok, injektorok ok, vezérlés nem mászott el. Olaj a vízzel nem keveredett (fordítva sem). 5 hónapja etanollal járok. Ami fúrcsa, hogy a benzinpumpám mindig nyom gyújtásráadáskor (ráadom, leveszem-ráadom-leveszem....). Eddig ilyen nem volt. Ha ráadtam a gyújtást, akkor nyomott, levettem a gyújtást, újra ráadtam akkor nem nyomott. Tud valaki biztató dolgot mondani ? Lehetőleg ami házilag is kivitelezhető, nem akarom szerelőhöz vinni, mert akkor inkább bontásra eladom. Előre is köszönöm ! Jani Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Június20, 2010 Megoszt Elküldve Június20, 2010 Sziasztok ! Van egy 1996-os 2000 cm3 (bőrön kívül fullos) kocsink, ami teljes mértékben megadta magát. Nincs alapjárat, olyan mintha 3 vagy csak 2 (!) henger menne. A blokkban akkora a nyomás (kartergáz), hogy minden létező helyen okádja a füstöt. Gyertyák ok, injektorok ok, vezérlés nem mászott el. Olaj a vízzel nem keveredett (fordítva sem). 5 hónapja etanollal járok. Ami fúrcsa, hogy a benzinpumpám mindig nyom gyújtásráadáskor (ráadom, leveszem-ráadom-leveszem....). Eddig ilyen nem volt. Ha ráadtam a gyújtást, akkor nyomott, levettem a gyújtást, újra ráadtam akkor nem nyomott. Tud valaki biztató dolgot mondani ? Lehetőleg ami házilag is kivitelezhető, nem akarom szerelőhöz vinni, mert akkor inkább bontásra eladom. Előre is köszönöm ! Jani Motorkontrol lámpa világít, mikor jár azaz 1-2 henger? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve Június20, 2010 Megoszt Elküldve Június20, 2010 ... akkor inkább bontásra eladom ... Ha erre kerülne sor, akkor a fűthető külső tükrök, no meg a csomagtartó ütköző gumik érdekelnének :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts