Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Guest Anonymous

Recommended Posts

Szerintem ez gyári funkció. És éppen az a célja (többek között), hogyha gyorsítasz, és közben pakolgatod a sebességet felfelé, akkor a gázpedálról lelépve a motor fordulat visszaesne alapjáratra, és amikor ráengeded a kuplungot ismét, egy rántás kíséretében visszalassítaná kicsit az autót. Mivel megtartja a fordulatot a motor egy pillanatra, a sebességváltást követően éppen oda esik vissza a fordulatszám, ahova a következő fokozat megkívánja. Más autókban is megfigyeltem már ezt. Szerintem nem lehet kiiktatni.

Igen tudom , hogy gyári funkció, épp ezért írtam hátha tudna valaki megoldást a kiiktatására. nem tudom ki hogy van vele de engem nagyon zavar, és kívülről nézve pedig olyan mintha egy kezdő sofőr ülne a volánnál aki elfelejti levenni a gázról a lábát.

Megosztás:

Hali!
Nemrég írtam egy olajfogyásos témával kapcsolatban nektek: LINK

Motor megtisztítása után kb 1000 km-rel a következőket látni:

Szelepfedélnél: kép1, kép2

Turbó környéke: kép1, kép2, kép3
Motor alja: kép1, kép2

Ha a szelepfedél tömítésének a cseréjét jól csinálom akkor ott ha minden jól megy nem jön vissza az olajfolt. A kérdésem az lenne, hogy a motor alján lévő olaj is a szelepfedéltől származhat, vagy annak az okát valahol máshol kell keressem, valamit a turbónál lévő olajnyomok újraképződését mi módon akadályozhatom meg (ha lehetséges).
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv, mcwizard!

Megosztás:

Én úgy tudom, hogy környezetvédelmi dolog is közre játszik, de az biztos, hogy váltáskor az üzemanyag nyomás nem tud ennyi idő alatt le esni. Ki iktatni nem lehet, az újabbak is csinálják.

Sziasztok!

Van egy X16XEL motorkódú vectrám, és van nála ez a fordulatszámtartás pár sec-ig mikor elveszem a gázról a lábam. Ezt el tudná nekem magyarázni valaki hogyan működik, mechanikailag vagy elektronikailag van szabályozva? Esetleg ha ki lehet iktatni valahogyan az jó lenne.

Lassan 2 éve van nálam a kocsi és egyre jobban idegesít hogy nem esik vissza a fordulat. Így nem lehet élvezetesen vezetni városba. :icon2:

Plusz így nem lehet kímélni a kuplungot.

Megosztás:

Én úgy tudom, hogy környezetvédelmi dolog is közre játszik, de az biztos, hogy váltáskor az üzemanyag nyomás nem tud ennyi idő alatt le esni. Ki iktatni nem lehet, az újabbak is csinálják.

Az üzemanyagnyomásnak ehhez semmi köze nincs, annyi az egész, hogy a gázpedál elengedése után még van befecskendezés, úgy, mintha 1 mp-el később engednéd el a gázt. Az elektromos gázas motoroknál pedig mindez még azzal társul, hogy késlelteve van a gázadás is, gázelvétel mellett.

Megosztás:

http://wiki.bigblock.hu/ECU

Szerintem itt megtalálható a válasz a kérdéses problémára. De ha lehúzod a csatit az alapjárat motorról megszűnik ez a jelenség de akkor meg a sárga lámpa fog világítani egyfolytában. De akkor is ezt csinálja ha nem zár tökéletesen az alapjáratmotor. Amúgy az alapjáratot a folytószelep szögállás csinálja ami fix ha még nem nyúltak hozzá akkor le is van festve. A klímás változatnál ha bekapcsolod rögtön megemeli az alapjáratot 100 - 200 -al na azt csinálja az alapjáratmotor többekközt.

Ez az én elméletem ha a szakemberek szerint nem így van akkor bocs.

Mégegyszer ha valaki tud segíteni a 3521. hsz emmel kapcsolatban kérem írjon.

Megosztás:

Abban bíztam, hogy talán a motorvezérlő elektronikában megfelelő eszközökkel át lehet írni ezt a funkciót, vagy ha mechanikus akkor valamilyen alkatrészcserével megoldható, mivel ha bekapcsolom a klímát akkor ez a fordulatszámtartós "jelenség" nem észlelhető és teljesen normálisan viselkedik.

Megosztás:

Hello Emberek

Tönkre ment az adagolómnak az elektronikája, így kénytelen voltam venni bele egy bontottat. Nincs is vele semmi gond, pöccre indul, de a fogyasztásom nagyon megnőtt. Ez az adagoló hibája vagy esetleg a porlasztóé, vagy valami más okozza a gondot? Aki ért hozzá vagy találkozozz már ilyen hibával, légyszi ossza meg, hogy milyen irányban érdemes elindulni.

Köszi

Bocsi, ez egy 1995ccm diesel, 2002es évjárat, a motorkód Y20DTH az adagoló Bosch 0470504015

ja és a pöccre indulás már a múlté, ha áll a kocsi egy napot, akkor nagyon szenvedősen indul, utánna ha megyek vele és megállok, majd újra indítok semmi gáz, de ha este leteszem és reggel indítok akkor nagyon megszenved és füstölve indul.

Szia,

Ha hosszú idő elteltével nehezen indul akkor két dolog jut eszembe:

1, Az üzemanyagszűrőnél érdemes körülnézni, hátha levegő kerül a rendszerbe, nekem is volt ilyen gondom => szűrőnél csöpögöt a gázolaj => levegős lett.

2, Valahol elengedi a nyomást, visszafolyik az üzemanyag az adagolótól és idő amig felszívja=> tökéletlen az éges és azért füstől ilyenkor.

Tehát szerintem ezeket érdemes megnézni először.

Megosztás:

Szia,

Ha hosszú idő elteltével nehezen indul akkor két dolog jut eszembe:

1, Az üzemanyagszűrőnél érdemes körülnézni, hátha levegő kerül a rendszerbe, nekem is volt ilyen gondom => szűrőnél csöpögöt a gázolaj => levegős lett.

2, Valahol elengedi a nyomást, visszafolyik az üzemanyag az adagolótól és idő amig felszívja=> tökéletlen az éges és azért füstől ilyenkor.

Tehát szerintem ezeket érdemes megnézni először.

Köszi a választ, utána járok.

Nekem még olyat is mondtak, hogy esetleg a porlasztó gyűrű tömítéseket kéne kicserélni mert hajlamosak átégni és a csúcsoknál lerakódik a korom meg a kosz.

Megosztás:

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni. Egy 1996-os x18xe vectra géptesttel járok. Ma kicsit rosszalkodott. Menetközben szinte minden kuplungolásnál leáll. Hiba kivillogtatáskor a következő három hibát olvastam ki: 0130,0100,1502. Ebböl kettő meg is van, a lambdaszonda, és a légtömegmérő, de az 1502 kód nincs az én listámban. Valaki találkozott már ilyennel? Ja még valami. Egyik indulásnál gyújtás ráadáskor a chek lámpa folyamatosan villogott, és ekkor nem is indult be az autó. Majd sikerült úgy ráadni a gyújtást, hogy folyamatosan égve maradt, ekkor be is indúlt pöccre, eddig még ilyet sem csinált. Kicsit megilyedtem, hogy nem jutok haza, cserben hagy, de rendben haza tudtunk jönni.

Előre is köszönöm a segítségeteket.

Megosztás:

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. Ahogy látom itt inkább diesel 2000 Dti van kivesézve. Nekem egy 98- as 1.6 benzin van. Egy olyan dologra lennék kíváncsi ha tud valaki segíteni hogy EGR szelep ha nem működik milyen hatással van a motorra mint pl: nagyobb lesz a fogyasztás , ingadozik az alapjárat vagy mégis mire lehet számitani? Jelenleg nekem rossz azért kérdezem. Géppel diagnosztizálva a hiba ki is lett tisztitva úgy hogy bitos cserés lesz csak kérdezem hogy milyen tünetekkel járhat ha ez nem működik.

Előre is köszönöm!

• Like 1
Megosztás:

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. Ahogy látom itt inkább diesel 2000 Dti van kivesézve. Nekem egy 98- as 1.6 benzin van. Egy olyan dologra lennék kíváncsi ha tud valaki segíteni hogy EGR szelep ha nem működik milyen hatással van a motorra mint pl: nagyobb lesz a fogyasztás , ingadozik az alapjárat vagy mégis mire lehet számitani? Jelenleg nekem rossz azért kérdezem. Géppel diagnosztizálva a hiba ki is lett tisztitva úgy hogy bitos cserés lesz csak kérdezem hogy milyen tünetekkel járhat ha ez nem működik.

Előre is köszönöm!

KB ezeket okozhatja. Le kell falazni, és nem lesz vele többet gond.

Megosztás:

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni. Egy 1996-os x18xe vectra géptesttel járok. Ma kicsit rosszalkodott. Menetközben szinte minden kuplungolásnál leáll. Hiba kivillogtatáskor a következő három hibát olvastam ki: 0130,0100,1502. Ebböl kettő meg is van, a lambdaszonda, és a légtömegmérő, de az 1502 kód nincs az én listámban. Valaki találkozott már ilyennel? Ja még valami. Egyik indulásnál gyújtás ráadáskor a chek lámpa folyamatosan villogott, és ekkor nem is indult be az autó. Majd sikerült úgy ráadni a gyújtást, hogy folyamatosan égve maradt, ekkor be is indúlt pöccre, eddig még ilyet sem csinált. Kicsit megilyedtem, hogy nem jutok haza, cserben hagy, de rendben haza tudtunk jönni.

Előre is köszönöm a segítségeteket.

Google szerint a 1502 valami inmobilizer kód lehet.

Megosztás:

Ez nem biztos hogy menni, fog, azt hiszem nem lehet hiba(kód) nélkül falazni a mienket- úgy rémlik, mintha ezt anno Te írtad volna...

A 2.0 DTL/DTH-t valóban nem olyan egyszerű lefalazni, mert oda elektronikai okosítás is kell, amit az index fórumán egyszer leírt valaki. Ez annyiból áll,nagy vonalakban, hogy amikor bekapcsol az EGR. akkor megváltozik a légtömegmérő által mért mennyiség, ezárt as lágtümegmérő vezetékét meg kell szakítani egy relével, és amikor bekapcsolná az ECU az EGR-t, akkor a légtömegmérőt ezzel az ellenállással kell sorba kapcsolni, mert ugye az EGR lefalazása miatt nem változik meg a beszívott levegő. Így van becsapva az ECU.

De a benzineseket le lehet falazni gond nélkül, mindössze annyi hátránya van, hogy motorféküzemben dobhat hibalámpát. Viszont azt a következő indításánál elfelejti.

Megosztás:

...

De a benzineseket le lehet falazni gond nélkül, mindössze annyi hátránya van, hogy motorféküzemben dobhat hibalámpát. Viszont azt a következő indításánál elfelejti.

Akkor ez csak a következő alkalomig szól, míg megint le nem veszed a lábad a gázpedálról... :D

Megosztás:

Akkor ez csak a következő alkalomig szól, míg megint le nem veszed a lábad a gázpedálról... :D

Azt hiszem, ezt hogy csak nagyon hosszú motorféküzem után dob hibalámpát, normál használat mellett nem.

De majd megerősít, akinek ilyenje van.

Megosztás:

1.7 td isuzu diesel B vectrában létezik olyan amelyik mutatja a pillanatnyi fogyasztást? Ha igen akkor arra lennék kíváncsi hogy 50-es tempóban mikor fogyaszt kevesebbet a kocsi. 3-asban, 2000-es fordulaton, vagy 4-esben 1500-as fordulaton. Gépkönyv szerint 90-nél fogyaszt legideálisabban, és ott 2000-et pörög, ezért lehet hogy az 50-es tempónál 4-ikben már nem ideális a nyomaték, ezért ehet többet. Egy másik fórumon tettem fel hasonló kérdést, és csak egy választ kaptam ami pillanatnyi fogyasztásmérő alapján mondtak, de az az opel egyel későbbi isuzu 1.7-el volt szerelve, és azt írta hogy 3-asban picikét kevesebbet ír ki a számítógép mint 4-esben.

Megosztás:

Sziasztok!

Először is köszönöm a segítséget. Új fejlemény az EGR szeleppel kapcsolatban. Falazás megtörtént klingerit cuccal. Sajnos így sem tűnt el a hibakód a műszerfalról. Hoztak egy próba EGR-t. Be lett szerelve és szerencsére abban a pillanatban ahogy indítottam megszűnt világítani a a hibakód lámpa. Állítólag azt mondták hogy az enyémnek a mágneses része ment tönkre. Van is egy használtan 10 e Ft ismerőstől. Az szerintetek az jó ár? És ha megveszem és berakom akkor azt falazzam le egyből?

Még egy kérdés. Lehet hogy nem ide tartozik de a műszerfalon van az LCD kijelző valahogy egy kicsit hibásnak látom :) azt lehet valahogy orvosolni vagy cserés. Mert nem nagyon lehet rajta látni hogy mi van kiírva.

Előre is köszönöm

Megosztás:

1.7 td isuzu diesel B vectrában létezik olyan amelyik mutatja a pillanatnyi fogyasztást? Ha igen akkor arra lennék kíváncsi hogy 50-es tempóban mikor fogyaszt kevesebbet a kocsi. 3-asban, 2000-es fordulaton, vagy 4-esben 1500-as fordulaton. Gépkönyv szerint 90-nél fogyaszt legideálisabban, és ott 2000-et pörög, ezért lehet hogy az 50-es tempónál 4-ikben már nem ideális a nyomaték, ezért ehet többet. Egy másik fórumon tettem fel hasonló kérdést, és csak egy választ kaptam ami pillanatnyi fogyasztásmérő alapján mondtak, de az az opel egyel későbbi isuzu 1.7-el volt szerelve, és azt írta hogy 3-asban picikét kevesebbet ír ki a számítógép mint 4-esben.

Nincs gyárilag olyan verzió Isuzu motor modellből, aminek lenne ilyen funkciója. Ez a motor mechanikus adagolóval szerelt, nincs elektronika, ami felügyelné a befecskendezést. Ezáltal nincs is szolgáltatott jel a fogyasztásról. A későbbi motornál, az Y17DT-nél már lehetséges ilyen, mert az elektronikus.

Szerintem akkor fogyaszt kevesebbet, amikor kevésbé van nyomva a gázpedál. Sík úton a magasabb sebességi fokozatban kell kevésbé nyomni a gázt, míg meredek emelkedőn felfelé az alacsonyabb sebességi fokozat a nyerő.

Könnyű belátni, hogy pl sík úton 100 km/h-nál nál 5-ben 2500-at pörögve fogyaszt kevesebbet, vagy 4-ben 3000-et pörögve. Teljesen egyértelmű, hogy előbbi. Viszont mikor emelkedőn mész felfelé, pl padlógázon 5 ben 100-at, akkor nyeli a gép a gázolajat, míg ha visszaváltasz 4-be, akkor 3/4 gázon tartja ugyanazt a sebességet, akkor pedig az alacsonyabb sebességi fokozat a nyerő.

• Like 1
Megosztás:

Hello segitségeteket szeretném kérni hogy a vectra b 1.6 16v -nek menyi a nyomatéka és a kuplungban hány tárcsa található mert van egy illető aki egyedi kuplungok gyártásával foglalkozik és azt kérdezte " milyen nyomatékhoz kell és hány tárcsás " válaszotokat előre is köszönöm.

Megosztás:

Sziasztok!

Az a problémám hogy beindítás után folyamatosan villog a check engine lámpa az autómon, és nem is megy rendesen. A kódkiolvasás 1125 (4) hibát ír ki. (töltőnyomás mágnesszelep magas bemeneti jel, vagy nincs jelen) Ha csak gyújtásra kapcsolom az autót, és lenyomom a gázpedált már akkor elkezd villogni a check engine és be is tárolja ezt a hibát. Valaki találkozott már ilyen jelenséggel?

Az autó vectra b 1998 2.0dti X20DTH

Előre is köszönöm a segítséget.

• Like 1
Megosztás:

Sziasztok! Vettem 2 hónapja egy 1.6i 16v- vectrát x16x -es megvettem világitott a chek kiolvastattam a hibát AGR - szelep . vettem egy bele egy újjat megjavult utána kicseréltem a lambda szondát mentem vele 100 km-t 6.2 öt evett nagyon megvoltam vele elégedve mentem még kb 20 km-t és elkezdett rángatni kicseréltem ma a üzemanyag szürőt de nem oldotta meg a problémát ha szépen váltok és kis gázzal megyek akor nem rángat ha rá nyomom a gázt csak akkor üresbe jár a motor 2500 ig szépen kipörög de onnan kb 4500 ig gondolkodik és onnan szabályoz fogalmam sincs hogy mi a lehet a baja esetleg valaki járt már igy ? elöre is köszi!

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.