Fort Elküldve Január31, 2012 Megoszt Elküldve Január31, 2012 Igen ez így van. Nem vagyok sajnos autószerelő ezért is kérnék segítséget. Megtaláltam hol van az alapjárati motor de számomra elég rossz helyen hogy könnyen kitudjam szedni pláne így kezdőként. Bp belvárosában vagy nem túl távoli kerületben esetleg valami olcsó és jó szerviz vagy esetleg ha valaki más megtudná nekem csinálni aki már csinált ilyet megegyeznénk valami mindkettőnknek megfelelő összegben. Törökbálint nem jó?http://wesziautoszerviz.5mp.eu/web.php?a=wesziautoszerviz&o=G4vxU38Q_0 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zoltan19881210 Elküldve Február2, 2012 Megoszt Elküldve Február2, 2012 Fém szelepfedelet keresek omegához 2.5 v6 hoz .. Aki tud segítsen please.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Február2, 2012 Megoszt Elküldve Február2, 2012 Fém szelepfedelet keresek omegához 2.5 v6 hoz .. Aki tud segítsen please.. Az Omegásoknál lehet hogy több sikerrel jársz! Link to comment Megosztás: More sharing options...
okiman Elküldve Február2, 2012 Megoszt Elküldve Február2, 2012 Üdv! Egy olyan problémám lenne, hogy ha olyan 2500-3000 fordulat környékén( menet közben pld. lámpához guruláskor m0-ról lejőve ) kinyomom a kuplungot, akkor a fordulat leesik 500 körülre és az autó lefullad. Ez nem jelentkezik mindig, csak néha néha. Az alapjáratot egyébként szépen tartja ( 850 ) nem ugrál. És gurulásokkor is normálisan 1000 fölött tartja a fordulatot, és lassan engedi vissza. Ezt mindig akkor csinálta amikor elkoszolódott az alapjárati motor. Ez a hétvégén az EGR és fojtószeleppel együtt ki lett tisztitva ( kapott 1 flakon féktisztitót ). Úgy nézett ki hogy javult de a probléma még mindig fennál csak ritkább. Ebben a hideg időben még az utastérben a motortérből olyan levegős fütyülő hangot is hallok. Mi lehet? Check engine nem világit, valami vákuumprobléma lehet( a befecskendezőtől a folytószelepbe menő kis vákuumcsövet is most cseréltem )?, vagy az alapjárati motorom kezd szarakodni? Olyat is hallottam, hogy a kuplungpedálnál van egy mikrokapcsoló, amelyik beleszól a gáztartásba ( ezt g astrás ismerősömtől hallottam ) Kérlek titeket segitsetek. x18xe motor Link to comment Megosztás: More sharing options...
vaszilíj Elküldve Február2, 2012 Megoszt Elküldve Február2, 2012 Nos ma engem is utol ért a balszerencse,Elmentünk a családdal bevásárolni oda fele semmi gond kb 20km.Elindultam hazafelé jöttem kb 5 km majd egy kereszteződésnél megálltam majd fogta leállt az autó,indítózók semmi forgatja nem indul,indítózok megint kb 10 mp köszörülés után beindult de csak ha adtam neki gázt is kb úgy indul mint ha a diesel 4 hengeréből csak 2 be lenne izzítás.Na mindegy beindult onnantól égett is a chek lámpa megálltam még egyszer a tescónál ott is így indult meg mégegyszer a coop nál ott is valami hiba kód is lessz benne de ma már nem érdekelt majd holnap megnézem és meglátjuk mi a baj. Lehet azért mert kevés üzemanyag volt benne??? :evilgrin: :evilgrin: :evilgrin: na mindegy majd holnap megírom mi volt ""Ha rájövök"" Link to comment Megosztás: More sharing options...
vaszilíj Elküldve Február3, 2012 Megoszt Elküldve Február3, 2012 Kellene egy kis segítség . Valakinek fötengely jeladó x18xe motorhoz nincs véletlen elfekvöben,sürgös lenne. Elöre is köce :goofy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
straega Elküldve Február3, 2012 Megoszt Elküldve Február3, 2012 Hah! lehet sokat olvasom a hibákat ám lehet hogy csak pech, de nekem sem tökéletes valami! Hideg motornál menet közben váltáskor felugrik a fordulat 2000-es fordulat ig kb az adott fordulat 1/3-ával 2000 felett akár dublájára is! 2500-nál pl 4500-5000-ig. Én elsőként az egr-re gondolok ami nekem le van "vakolva". A következő a fojtó-szelep szorulna a házában? vagy csak fázik az comp és löki az automata gázadást 2-300%-on? Valaki valami ötlet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Február3, 2012 Megoszt Elküldve Február3, 2012 Hah! lehet sokat olvasom a hibákat ám lehet hogy csak pech, de nekem sem tökéletes valami! Hideg motornál menet közben váltáskor felugrik a fordulat 2000-es fordulat ig kb az adott fordulat 1/3-ával 2000 felett akár dublájára is! 2500-nál pl 4500-5000-ig. Én elsőként az egr-re gondolok ami nekem le van "vakolva". A következő a fojtó-szelep szorulna a házában? vagy csak fázik az comp és löki az automata gázadást 2-300%-on? Valaki valami ötlet? Nem szív falsot sehol? (laza bilincs, vagy a nagy harmonikacső közepe ami a szívótorokra megy) Link to comment Megosztás: More sharing options...
straega Elküldve Február3, 2012 Megoszt Elküldve Február3, 2012 Nem szív falsot sehol? (laza bilincs, vagy a nagy harmonikacső közepe ami a szívótorokra megy) na a cső repedés jó ötlet kb 1 hónapja ragasztottam a légtömegmérő utáni csövet, de megnézem hátha csak a bilincsek lazultak meg a hideg miatt akkor még +10+15 volt Link to comment Megosztás: More sharing options...
bulho Elküldve Február5, 2012 Megoszt Elküldve Február5, 2012 sziasztok nekem az lenne a kérdésem hogy van egy 1996-os Vectra b 1.8 16 V benzines autom .Motorikussan van gondom vele ha megállok akkor leesik az alapjáratom 800 rol 400 ra. Kicserélték már az alapjárati motort . a levegö tömlöket a vékonytol a vastagig, benzin nyomást is nézték , labdaszondát is , diagnosztika nem mutat semmit sem ........ mi lehet a gond ? EGR is jo még annyit akarok hozzá írni hogy ezt nem mindig csinálja , szóval van mikor órákig nem is csinál semmi ingadozást van amikor meg mégsem áll .. Potitatival egy helyen lakunk és már vele is néztük de passz. erő minden jó fogyasztás is minden oké .... mi lehet a gond ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
vaszilíj Elküldve Február5, 2012 Megoszt Elküldve Február5, 2012 Na ma kiműtöttem a főtengely jeladót,nem egyszeű mutatvány ha a jövöhéten megérkezik a másik remélem rendbe jön a vas. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Február8, 2012 Megoszt Elküldve Február8, 2012 Hah! lehet sokat olvasom a hibákat ám lehet hogy csak pech, de nekem sem tökéletes valami! Hideg motornál menet közben váltáskor felugrik a fordulat 2000-es fordulat ig kb az adott fordulat 1/3-ával 2000 felett akár dublájára is! 2500-nál pl 4500-5000-ig. Én elsőként az egr-re gondolok ami nekem le van "vakolva". A következő a fojtó-szelep szorulna a házában? vagy csak fázik az comp és löki az automata gázadást 2-300%-on? Valaki valami ötlet? Esetleg még a kis vákuumcsöveket nézd meg, hátha valamelyik lecsúszott. Link to comment Megosztás: More sharing options...
straega Elküldve Február8, 2012 Megoszt Elküldve Február8, 2012 Esetleg még a kis vákuumcsöveket nézd meg, hátha valamelyik lecsúszott. kicsit körbe írnád hogy kb hol van? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Február8, 2012 Megoszt Elküldve Február8, 2012 kicsit körbe írnád hogy kb hol van? Első körben a nyomásszabályzóra menőt és az EGR-re menőket nézném meg. A nyomásszabályzóra menőnél nézd meg a 90 fokos gumi "könyököt", mert hajlamos a kikopásra (fém csonk miatt) és ott is szívhat falsot. Én meg szoktam fordítani és a műanyag csőre menő végét (ez a kopottabb) kötegelővel összefogatom. Az EGR-nél meg csak simán szét szokott csúszni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
vaszilíj Elküldve Február9, 2012 Megoszt Elküldve Február9, 2012 Akkor a dupla dugattyús szelepre menő váku csőröl vagy a szivótorok alján levő vékony vákumcsőröl+ még kb 5 olyan vákum cső van ami jön megy minden fele és felülröl benézve nem is látszik csak ha alámész. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laller1 Elküldve Február14, 2012 Megoszt Elküldve Február14, 2012 Szaisztok Van egy 96-os 1,6 16 v Vectrám, az a problémám hogy egy hanger nem jár,Rángatt az alapjára egyeletlen. Elvittem szerelőhöz hibakód olvasáskor nem írt semmi hibát, a gyújtás elvileg jó eggyelőre nemtalálja a hibát a szerelő Szerintetek mi okozhatja ezt a problémát? köszönöm előre . Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Február14, 2012 Megoszt Elküldve Február14, 2012 Szaisztok Van egy 96-os 1,6 16 v Vectrám, az a problémám hogy egy hanger nem jár,Rángatt az alapjára egyeletlen. Elvittem szerelőhöz hibakód olvasáskor nem írt semmi hibát, a gyújtás elvileg jó eggyelőre nemtalálja a hibát a szerelő Szerintetek mi okozhatja ezt a problémát? köszönöm előre . Rossz a szerelő. :) Első körben azt kell tisztázni, hogy üzemanyagot nem kap vagy a gyújtás sz@rakodik. Gyertyák mikoriak benne? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laller1 Elküldve Február14, 2012 Megoszt Elküldve Február14, 2012 Rossz a szerelő. :) Első körben azt kell tisztázni, hogy üzemanyagot nem kap vagy a gyújtás sz@rakodik. Gyertyák mikoriak benne? A gyertyákat nem említette hogy megnézte illetve az üzemanyag rendszert sem vizsgálta még át szerintem. az autót ma reggel adtam át mondta a szerelőm hogy dél körűl hívja fel mondta h még nincs meg a hiba forrása majd 4 kor érdeklődöm délután mire ment , a gyertyák korát nemtudom megállapítani nemrég vásároltam az autót . Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Február14, 2012 Megoszt Elküldve Február14, 2012 A gyertyákat nem említette hogy megnézte illetve az üzemanyag rendszert sem vizsgálta még át szerintem. az autót ma reggel adtam át mondta a szerelőm hogy dél körűl hívja fel mondta h még nincs meg a hiba forrása majd 4 kor érdeklődöm délután mire ment , a gyertyák korát nemtudom megállapítani nemrég vásároltam az autót . Szerintem akkor várjuk meg, hogy mit mond majd a szerelő. Ezek a tüneteket sok minden okozhatja, ezeket végig kell ellenőrizni. Amúgy hidegen és meleg is "háromhengerezik"? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laller1 Elküldve Február14, 2012 Megoszt Elküldve Február14, 2012 (edited) Szerintem akkor várjuk meg, hogy mit mond majd a szerelő. Ezek a tüneteket sok minden okozhatja, ezeket végig kell ellenőrizni. Amúgy hidegen és meleg is "háromhengerezik"? Nemtudom mareggel mikor beröffentettem én a kipufogó nál nem hallotam azt mint tegnap (jellegzetes kerepelő hang) egyenletes volt az alapjárat említettem a szerelőnek erre az volt a válasza hogy Hidegmotornál nem annyira észrevehető mentem egy kört a városba nemsokat mentem csk 1,2 km ert akkoris azt hallotam ... nemtom Módosítva Február14, 2012 : Laller1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laller1 Elküldve Február14, 2012 Megoszt Elküldve Február14, 2012 Meg van a haiba GYÚJTÓTRAFÓ + 4 DB GYERTYA 24000FT :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Február14, 2012 Megoszt Elküldve Február14, 2012 Meg van a haiba GYÚJTÓTRAFÓ + 4 DB GYERTYA 24000FT :D Okés :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laller1 Elküldve Február14, 2012 Megoszt Elküldve Február14, 2012 azért csk belefeküdt a szerelő komám addig b*sztatta míg megnem lett a baja beletette a új trafót és tökééletesen működött ja meg kicseréle már eggyúttal a gyertyákat azért jó h ennyiböl megúsztam Link to comment Megosztás: More sharing options...
Levi80 Elküldve Február14, 2012 Megoszt Elküldve Február14, 2012 Sziasztok! EGy 1.6i vectra friss tulja vagyok,tavaly Júniusban vettem a gépet.A problémám az,hogy üresben,vagy kinyomott kuplungnál időnként felpörög a motor,akár 4000-es fordulatszámig is,majd visszaesik alapjáratra.Decemberben az első futómű alkatrészeinek cseréje közben az alapjárati motor is meg lett takarítva,akkor lett beállítva 800 környékére,előtte 1100 körül volt. Ha valakinek van ötlete,megköszönöm az infókat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
szeta86 Elküldve Február15, 2012 Megoszt Elküldve Február15, 2012 Sziasztok! Van egy X20DTL motorkódos Vectrám. Kedvelt sárgalámpánk megjelenik és leszabályoz vészprogramra. Van, hogy rögtön indításkor, van hogy fél óra múlva. De néha vannak olyan időszakai is, hogy csak hosszú motorfék után bevillan, gázadásra elalszik. Aztán ha ezt megunja következő nap vészprogramra is letesz, és motorleállításig abban is marad. A hibakód: kipufogógáz visszavezetés elégtelen. Cseréltem már vákumpumpát, pillangószelep szabályozó vákumszelepet, a szívósor tiszta. De a probléma továbbra is fennáll. Nincs valakinek ötlete véletlenül, hogy mi lehet a baj. Válaszotokat köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts