Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Guest Anonymous

Recommended Posts

Nincs eldobva :lol: Sőt, elkészült benne, eco lámpa bekötve, és rendben üzemelt vele az autó, ellenben a benzin+olaj pároson már nem sokat változtatott.

Még idén tankolok is etanolt pár kannába mert jövőre sokba fog kerülni sajnos. Annyi kell legalább amennyivel a méréseket el tudom végezni ;)

Na igen, ami még idegesítőbb amikor spórolna az ember és egy kis kiadás elkerülése végett egy még nagyobbat csinál... de ez van, mindenképp én akartam bekötni, hogy átlássam mivel is jár a dolog, az meg, hogy ezzel el is csesztem hát ez van, már nem tudok mit tenni vele. Ugyanakkor 20e egy e85 beépítés, az elektronika is "ingyen" volt így még mindig jó az átépítés gazdasági mérlege de azért kivárom, hogy valóban az olajszivattyú lesz-e a ludas, jó lenne mert még aránylag olcsón megfizethető. + Nem az elektronika volt a hibás, hanem én.

Megosztás:

Egyszer (legalább) már beszéltük hogy váltáskor mikor benyomja az ember a kuplungot, akkor egy kicsit megpörgeti a motort az elektronika. Normál esetben kb 2-300RPM-mel "ugrik" meg a fordulat. Legalábbis nálam. Ma viszont csinált olyat a kocsi hogy nem ennyivel, hanem 8-900RPM-mel dobta meg a fordulatot! Hideg motornál csinálta 2-ből 3-as gangba, majd később meleg motor - kis állás után is egyszer, akkor már elhagyta a kék sávot a mutató, de még nem melegedett vissza teljesen.

Találkoztatok már ilyennel?

Megosztás:

Egyszer (legalább) már beszéltük hogy váltáskor mikor benyomja az ember a kuplungot, akkor egy kicsit megpörgeti a motort az elektronika. Normál esetben kb 2-300RPM-mel "ugrik" meg a fordulat. Legalábbis nálam. Ma viszont csinált olyat a kocsi hogy nem ennyivel, hanem 8-900RPM-mel dobta meg a fordulatot! Hideg motornál csinálta 2-ből 3-as gangba, majd később meleg motor - kis állás után is egyszer, akkor már elhagyta a kék sávot a mutató, de még nem melegedett vissza teljesen.

Találkoztatok már ilyennel?

igen erről is írt már valaki de nem emlékszem mi is volt :lol:

Megosztás:

Nincs eldobva :lol: Sőt, elkészült benne, eco lámpa bekötve, és rendben üzemelt vele az autó, ellenben a benzin+olaj pároson már nem sokat változtatott.

Még idén tankolok is etanolt pár kannába mert jövőre sokba fog kerülni sajnos. Annyi kell legalább amennyivel a méréseket el tudom végezni ;)

Na igen, ami még idegesítőbb amikor spórolna az ember és egy kis kiadás elkerülése végett egy még nagyobbat csinál... de ez van, mindenképp én akartam bekötni, hogy átlássam mivel is jár a dolog, az meg, hogy ezzel el is csesztem hát ez van, már nem tudok mit tenni vele. Ugyanakkor 20e egy e85 beépítés, az elektronika is "ingyen" volt így még mindig jó az átépítés gazdasági mérlege de azért kivárom, hogy valóban az olajszivattyú lesz-e a ludas, jó lenne mert még aránylag olcsón megfizethető. + Nem az elektronika volt a hibás, hanem én.

Ha spórolni akarsz, akkor inkább LPG szettet építtess be. Igaz, hogy induláskor többe kerül, mint az E85 cucc, de utána jóval olcsóbban autózol.

Megosztás:

Ha spórolni akarsz, akkor inkább LPG szettet építtess be. Igaz, hogy induláskor többe kerül, mint az E85 cucc, de utána jóval olcsóbban autózol.

Hosszútávon nem kizárt, hogy LPG-t beépíttessek, ellenben E85 a szakdoga témám így maradt ez :lol:

Na még az lenne érdekes... Benzin+E85+LPG autó... ez már nem flexifuel hanem MultiFuel ;) Az E85 elektronikát biztos nem szedem ki... motordiagnosztikának sem utolsó valamint már úgyis benne van, keresni sem lehet az eladásával és hátha lesz még itt olcsóbb etanol.

Megosztás:

Hosszútávon nem kizárt, hogy LPG-t beépíttessek, ellenben E85 a szakdoga témám így maradt ez :lol:

Na még az lenne érdekes... Benzin+E85+LPG autó... ez már nem flexifuel hanem MultiFuel ;) Az E85 elektronikát biztos nem szedem ki... motordiagnosztikának sem utolsó valamint már úgyis benne van, keresni sem lehet az eladásával és hátha lesz még itt olcsóbb etanol.

Debrecenbe vettem a kocsim,és akkor és most is ott az leg olcsóbb az LPG az országban!!! 195 ft. ez azért nem mindegy. Nekem is átlag 8 liter / 100 km LPG...

Megosztás:

Nehogy hozzányúlj mert még a váltót is szét kell szedni! :lol:

Hosszútávon nem kizárt, hogy LPG-t beépíttessek, ellenben E85 a szakdoga témám így maradt ez ;)

Na még az lenne érdekes... Benzin+E85+LPG autó... ez már nem flexifuel hanem MultiFuel :) Az E85 elektronikát biztos nem szedem ki... motordiagnosztikának sem utolsó valamint már úgyis benne van, keresni sem lehet az eladásával és hátha lesz még itt olcsóbb etanol.

Megosztás:

Sziasztok,

Kölcsönöztünk egy Astrát a barátaimmal (www.avalon-rent.hu) sima 1,6-os motor, szép állapot, de semmi extra. Érdeklődöm, hogy mi lehet az oka, annak ,hogy Édesapám H Astrája ami ugyan ilyen motorizáltságú és évjáratú verda, sokkal gyengébb mint ez a bérelt autó? Köszi, Peti

Megosztás:

Debrecenbe vettem a kocsim,és akkor és most is ott az leg olcsóbb az LPG az országban!!! 195 ft. ez azért nem mindegy. Nekem is átlag 8 liter / 100 km LPG...

Mennyibe kerül egy ilyen átalakítás? Milyet érdemes berakni? Mi a különbség egy 140 és egy 400 ezres átalakítás között? Hány liter LPG fér el a pótkeréktartályban?

Röviden ennyi így elsőre :lol:

Megosztás:

Nehogy hozzányúlj mert még a váltót is szét kell szedni! :lol:

De gonosz.... de van benne valami :) :) :P

Gázt csak szerelővel rakatnék be ;) Habár.... arról is írok egy szakdogát.... ha gombafelhőt láttok hajdú-biharban akkor nem sikerült beépíteni :lol:

Megosztás:

Ja majd írod fórumba, hogy gyerekek mi lehet a baj gáz szett beszerelés után, felrobbant a motor :lol: ;) :) :P :lol:

Ej én nagyon bánom hogy nem tettem be régen. Volt mindenem én szereltem ki kis pénzért bele lehetett volna tenni.

De gonosz.... de van benne valami :lol: :lol: :D

Gázt csak szerelővel rakatnék be :) Habár.... arról is írok egy szakdogát.... ha gombafelhőt láttok hajdú-biharban akkor nem sikerült beépíteni :lol:

Megosztás:

Mert apud kíméli. Aki meg bérli, hajtja mint állat :lol: És ez lehet nem vicc.

Az milyen Astra volt, 1.6-os moci van nyolc szelepes is, apudé meg 16v

Sziasztok,

Kölcsönöztünk egy Astrát a barátaimmal (www.avalon-rent.hu) sima 1,6-os motor, szép állapot, de semmi extra. Érdeklődöm, hogy mi lehet az oka, annak ,hogy Édesapám H Astrája ami ugyan ilyen motorizáltságú és évjáratú verda, sokkal gyengébb mint ez a bérelt autó? Köszi, Peti

Megosztás:

Hosszútávon nem kizárt, hogy LPG-t beépíttessek, ellenben E85 a szakdoga témám így maradt ez :lol:Na még az lenne érdekes... Benzin+E85+LPG autó... ez már nem flexifuel hanem MultiFuel :) Az E85 elektronikát biztos nem szedem ki... motordiagnosztikának sem utolsó valamint már úgyis benne van, keresni sem lehet az eladásával és hátha lesz még itt olcsóbb etanol.

Jah, hogy innen fúj a szél. Így már érthető ;)

De írd bele azt is, hogy sikerült vele majdnem hazavágni a motort :)

Egyébként spórolás szempontjából tényleg az LPG most már a megoldás. Az én éhenhalós dieselem sem olyan olcsó már, pedig tényleg kitesz magáért, 4,7-et nemigen fogyaszt egy ekkora autó.

Egy ismerősöm rakatott be nemrég gáz szettet, ne kérdezzétek milyet, 230 ezer Ft volt (1,4es Fordba). Számításai szerint 10 Ft-ot spórol km-enként, 23 ezer km alatt visszajön az ára. Ami rohadtul nem sok, kb 1 év! Onnantól kezdve meg már olcsóbban autózik.

Csak nehogy az LPG-seket is megszopassák egy pár év múlva, hogy ők se autózzanak olyan olcsón. Mint most minket, dieseleseket.

Megosztás:

Mennyibe kerül egy ilyen átalakítás? Milyet érdemes berakni? Mi a különbség egy 140 és egy 400 ezres átalakítás között? Hány liter LPG fér el a pótkeréktartályban?

Röviden ennyi így elsőre :lol:

sztem átlag ha számolsz 200 körül megvan viszgákkal mindennel.. Mindenféle képpen hengerenkénti befecsis legyen. Zavoli, LAndi renzo, ezek nevesebbek... hogy mi a külömbség passzolom,de az tudom hogy egy sor 4 es és egy v8 as átalakítás ég és föld. nekem 52 literes ennek a 80% ig tudod tölteni 41.6 liter fér bele, pontosan. ez átlag 500 km nagyon vegyesen. de ha csak hosszútáv akkor több.

Én 750 ért vettem a patika vectrát cakk pakk gáz szettel. sztem így jó volt. kisebb hibák persze vannak min nincsenek...

Megosztás:

Sziasztok,

A bérelt kocsit hajtják gondolom, így nincs ideje ellustulni :lol:

Megosztás:

Ja majd írod fórumba, hogy gyerekek mi lehet a baj gáz szett beszerelés után, felrobbant a motor :lol: ;) :) :P :lol:

Ej én nagyon bánom hogy nem tettem be régen. Volt mindenem én szereltem ki kis pénzért bele lehetett volna tenni.

Azaz :lol: Rákötöttem a gázszettet az E85 elektronikára ami a gyári ECUra van kötve és valami nem kerek :)

Na de komolyra fordítva a szót, jövő évi cél lesz az LPG, ahogy nézem 200e forintból kész rendszert lehet már kapni, 100 km-en 1000 forintot lehet spórlni, ez azt jelenti, hogy 1 év alatt már meg is térül az átalakítás.

Megosztás:

Hát igen már csak feles két kilo kell.

Azaz ;) Rákötöttem a gázszettet az E85 elektronikára ami a gyári ECUra van kötve és valami nem kerek :lol:

Na de komolyra fordítva a szót, jövő évi cél lesz az LPG, ahogy nézem 200e forintból kész rendszert lehet már kapni, 100 km-en 1000 forintot lehet spórlni, ez azt jelenti, hogy 1 év alatt már meg is térül az átalakítás.

Megosztás:

Csak nehogy az LPG-seket is megszopassák egy pár év múlva, hogy ők se autózzanak olyan olcsón. Mint most minket, dieseleseket.

Pedig biztos vagyok benne hogy ez lesz!Mindennel így volt!Olcsó a gázolaj,keveset fogyaszt,mindenki dízelt vett!Most majd jön a gáz,ha elég sok ember alakította át az autóját!Fűtésnél is...kössön be gázt,villanyt stb és tessék!Bocs,ez már nem motor téma!

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.